نظر منتشر شده
۱۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 233197
هشدار نماینده مجلس درباره ازدواج خواهر و برادر
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۲
عضوکمیسیون بهداشت مجلس نسبت به تخلفات بارز در نحوه اهدای جنین به زوجه نابارور و عدم نظارت بر عملکرد اهداکنندگان که باعث می‌شود در آینده خواهران و برادرانی به دنیا بیایند که از وجود هم بی‌خبر باشند و حتی با یکدیگر ازدواج کنند، هشدار داد.

به گزارش تسنیم، شهلا میرگلوی‌بیات عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در مورد مصوبه ۱۱ سال گذشته مجلس درباره نحوه اهدای جنین به زوجه نابارور، اظهار داشت: در این قانون به زنان و مردان نابارور برای فرزند آوری کمک می‌شود.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه این قانون چند سالی است که در کشور شکل اجرایی به خود گرفته است، اما متاسفانه مشکلاتی در زمینه اجرای آن وجود دارد،‌ ادامه داد: متاسفانه یک سایت مرکزی برای اهداکنندگان جنین وجود ندارد تا اطلاعات مراکز مربوطه و اهداکنندگان در این سایت ثبت شود.

میرگلوی‌بیات، با بیان اینکه باید در نحوه اهدای جنین به طُرق مختلف نظارت دقیق وجود داشته باشد، تصریح کرد: بی‌دقتی در این امر باعث سوء استفاده بسیاری از سودجویان و درآمدهای کلان می‌شود.

وی یادآور شد: فجایع زیادی که از سوء‌استفاده افراد در اهدای جنین می‌شود، مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند به گونه‌ای که ممکن است در آینده خواهران و برادرانی به دنیا بیایند که از وجود هم بی‌خبرند و در مواردی حتی با یکدیگر ازدواج هم می‌کنند که در این شرایط علاوه بر خلاف شرع بودن، ‌مشکلات ژنتیکی زیادی هم ایجاد می‌شود.

میرگلوی‌بیات افزود: اکنون این مشکل وجود دارد که هر فردی برای خود مستقل کار کرده و ممکن است در سایر مراکز اقدام به اهدای جنین کند؛ مشکلی که برخی متخصصان به آن اذعان دارند و از نبود سایتی برای جمع‌اوری اطلاعات این مراکز و اهداکنندگان گلایه‌مند هستند.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس نهم، ادامه داد: زمانی در کشور آلمان کودکانی که از این طریق به دنیا آمده بودند را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که بسیاری از این افراد خواهر و برادر هستند بدون آنکه از این اتفاق آگاه باشند بنابراین کشور آلمان از همان زمان نظارت خود را با ایجاد سایتی مرکزی نسبت به جمع‌آوری اطلاعات مراکز و اهداکنندگان، گسترده کرد.

میرگلوی‌بیات با بیان اینکه در صورت نیاز لازم است قوانین بازنگری شود، به خانه ملت گفت: اگر مشکلی در قانون وجود داشته باشد نیاز به بازنگری است اما به نظر می‌رسد در اجرا با مشکل مواجه هستیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره فعالیت دلالان در این زمینه،‌ خاطرنشان کرد: اقدام افراد سودجویی که با اهدای اسپرم به مراکز مختلف، مشکلاتی را در کشور ایجاد می‌کنند نوعی دلالی است که باید نظارتی روی آنها شکل گیرد، از سویی دیگر وجود دلالان نیز بر این معضل افزوده است.
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۰:۴۱:۰۹
جل الخالق!!!!!! (2237602) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۰:۴۱:۱۲
همین خطر در ازدواج موقت هم هست. توجه داشته باشید که اگر یک مردی با یک زن مخفیانه ازدواج موقت (صیغه)بکندو جدا شوند.وبعد از مدتی بدون اینکه بدانند پسر ای آقا بیاید با این زن صیغه بکند از نظر شرعی چه کسی پاسخ گو هست؟ (2237603) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۵:۵۹:۲۸
خودت فهمیدی چی گفتی !!! یعنی زن اون اقا پسر خودش رو که به دنیا اورده نمشناسه و باهاش ازدواجم میکنه !!!!!! بفهم چی داری میگی... (2238399) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۷:۵۲:۳۳
فرض کن یه آقایی با دو زن به صورت جداگانه ازدواج موقت کنه، از اولی پسر و از دومی دختر به دنیا بیایند. آن وقت این پسر و دختر با اینکه با هم خواهر و برادر هستند، ممکن از موضوع خبر نداشته باشند و ازدواج کنند.
علی جان، موضوع اصلا پیچیده نیست. (2238617) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۲۲:۰۵:۱۶
آره عزیز، خودش که فهمیده هیچ، دیگران هم اگه دقت کنند می فهمند. نگفته که از اون زن بچه دار بشه، منظورش اینه که وقتی که مرد یک زن رو صیغه کنه، زن به پسر اون مرد محرم میشه و اگه بعداً اون پسر، زن رو صیغه کنه در واقع با مادر خوانده خودش که بهش محرمه ازدواج کرده. افتاد حالا؟ (2238969) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۲:۱۱:۵۸
هی یارو کجایی؟ تو این کشور هنوز اداره بیمه سایت مرکزی نداره که چه کسی کجا و کی بیمه شده است یا خدمات بیمه دریافت می کند. تو این کشور هنوز دولتش نمی دونه به چه کسی چقدر و از کجا حقوق پرداخت می شه بعضی ها از دو جا یا چند جا حقوق دریافت می کنند. حالا تو اومدی در مورد سیستم مرکزی جنین صحبت می کنی؟ واقعا ای والله داری. (2237825) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۳:۰۴:۲۶
نمایندگان عزیز تو همه مصوباتشون اینقدر دقیق و ریز بین باشند خوبه والا!!!!! (2237952) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۳:۳۸:۵۷
واقعا پیشنهاد منطقی مناسب بسیار اخلاقی است بهتر است مسئولین امر فکری بکنند (2238024) (alef-10)
 
دکتر جمشید وحیدا
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۴:۰۸:۳۹
پیشنویس قانون اهدا جنین و همچنین قانون سقط جنین که قانون سقط درمانی نامیده شد در زمان وزارت آقای دکتر پزشکیان و معاونت آقای دکتر اکبری برشته ثحریر در آمد که هر چند دیر ولی باز هم به بسیاری از نا بسامانی ها خاتمه داد و از سقط جنین هائی که در شرایط غیر بهداشتی و یا مخفیانه انجام میشد و جان مادران را با مخاطرات بسیار روبرو میساخب خاتمه داد و همچنین از داد و ستد اسپرم در شرایط غیر قانونی و خطرات ناشی از آن جلوگیری کرد.اهدای جنین در شرایطی که در پیش نویس آن آمده بود در رابط با روابط خانوادگی در صورتی که مجریان آن دقت لازم را بنمایند مشکلی ایجاد نخواهد کرد ولی یک خطر و مشکل عمده در آن نهفته است و آن از اینجا سر چشمه میگیرد که مسئله حق و حقوق و وظایف کودکی که نه بخواست خود بلکه بخواست دیگران و بخصوص زن و مردی که این کودک در دامن آنها پا بعرصه زندگی گذارده است و همچنین حق و حقوق و وظایف این پدر و مادر که میتوان آنان را پدر و مادر قانونی نامید نسبت به این کودک بی گناه را چگونه باید حل نمود. در زمان تهیه پیشنویس و در پیشنویس تمام این موارد پیش بینی و راه حل های لازم در آن ارائه شده بود ولی با مخالفت نمایندگان قوه قضائیه حاضر در جلسه رو برو شد.مدتی نه چندان زیاد از تصویب و اجرای این قوانین نگذشته بود که مسئله پیش نویس قانون اهدا اسپرم پیش آمد که با اعتراض مجریان قانون اهدا جنین که با مشکل روبرو شده بودند و اینجانب که باتوجه مسئولیت های وجدانی از آثار عدم پیش بینی های لازم برای جلوگیری ازمشکلاتی که برای کودکانیکه بدینگونه پا بعرصه زندگی میگذارندبوجود خواهد آمدرو برو شد و در نتیجه حل مسئله این بخش بعهده بخشنامه گذارده شد. (2238121) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۴:۳۳:۳۷
ترا به خدا اين مطالب را در رسانه ها ننويسيد . اجازه ندهيد قبح مسائل ازآنچه که هست بيشتر بريزد (2238187) (alef-10)
 
آزاده
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۱۷:۵۴:۳۴
"بسیاری از این افراد خواهر و برادر هستند"؟!!!! یعنی مثلا چند نفرشون؟!! آخه مگه چند درصد از مردم آلمان از این روش استفاده میکردن؟ با توجه به تعداد دهنده ها خودتون حساب کنید احتمال خواهر و برادری چهق در میتونه باشه!!! (2238623) (alef-10)
 
اکبری
۱۳۹۳-۰۴-۱۴ ۲۰:۳۷:۲۰
سلام علیک و رحمه الله
دغدغه این نماینده به حق است چون در حد استراتژیک و ملی میباشد ولی در جواب دوستی ک به ازدواج موقت اشکال کرده است هر چند نحوه ی سوال مخدوش هست ک چ کسی جوابگوی شرعی هست باید به این خوانندذه عزیز بگویئم بعضی از احکام در اسلام وقتی منجز میشود ک مکلف به ان علم داشته باشد و در صورت نبود علم حکم نکلیفی برداشته میشود هر چند حکم و اثر وضعی ممکن است ک بماند ببخشید اگر قلمم شیوا نیس ان شالله اهل فضلی بتواند بهتر و گویا تر به ایشان بفهماند که قیاس با ازدواج موقت مع الفارق است (2238886) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۵ ۰۰:۲۵:۴۳
اینکه بدانند وندانند مهم نیست، تبعات ژنتیکی که داره (2239168) (alef-10)
 
مطلع
۱۳۹۳-۰۴-۱۵ ۰۰:۲۲:۲۱
با سلام و تشکر از دغدغه این نماینده محترم متخصص زنان و زایمان، اصولا وجود نظارت بر کلیه خدمات درمانی از سوی وزارت بهداشت و درمان بر نحوه ارایه خدمات درمانی یک ضرورت و از وظایف ذاتی این وزارتخانه است ولی بحث این نماینده محترم جهت گیری است که از سوی یک و یا دو مرکز خاص به ایشان داده شده و با هدف انحصار در ارایه این خدمات به این مراکز خاص بسیار شلوغ و پر ازدحام و طولانی تر شدن صف انتطار زوجین برای دریافت خدمت اهدا از این مراکز است عنوان نمودن یک موضوع فوق تخصصی پزشکی با تیترهای جنجالی باعث افزایش بیشتر نگرانی زوج های نابارور در کنار هزینه های بالای درمان، طولانی بودن دوره درمان و عدم پوشش بیمه ای و عدم صددرصدی موفقیت روش های درمانی می گردد در هر صورت حوزه درمان ناباروری مشابه سایر حوزه های ارایه خدمات پزشکی نیازمند توجه و نظارت جدی وزارت بهداشت و درمان می باشد. (2239159) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۴-۱۵ ۰۸:۲۳:۵۲
داداش ان زن اون موقع مادر بزرگش است در ثانی مگر شما ثبت نمی کنید جریان عقد موقت رو (2239405) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.