نظر منتشر شده
۷۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 193291
گره کوری به نام صنعت گردشگری!
ترور توریسم
محمود حبیبی کسبی، 27 تیر 92
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۷
به جرئت می توان گفت؛ کمتر کشوری در جهان به تعدد و تنوع ایران، از آثار باستانی و جاذبه های گردشگری بهره مند است، و حتماً با جرئت بیشتری می توان گفت؛ هیچ کشوری در جهان به اندازۀ ایران به آثار باستانی و جاذبه های گردشگری ملی خود بی اعتنا نبوده است. آن هم در روزگار ما که صنعت توریسم، به عنوان یکی از درآمدزاترین صنایع جهان مطرح است و از اثرگذارترین شاخصه ها در تعیین مناسبات فرهنگی و سیاسی شناخته می شود.

جاذبه های گردشگری در تمام دنیا به چند سبب، دارای نقشی تعیین کننده و ارزشمند است. چنان که در بسیاری از کشورهای جهان مانند مصر، ترکیه، هند، ایتالیا، امارات متحده و بسیاری از کشورهای دیگر، صنعت توریسم، جزو سه صنعت درآمدزای اصلی به حساب می آید، چرا که گردشگران به همراه خود، ارز بسیاری را وارد کشور میزبان می کنند و موجبات رونق بازار اصناف گوناگون آن کشور را فراهم می آورند. علاوه بر این، تبادل توریست میان کشورهای گوناگون، موجب شناخت متقابل دولتها و ملتها از هم می شود و می تواند به هرچه عمیقتر شدن روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دو کشور میهمان و میزبان مدد برساند.

همچنین ورود اقشار متفاوت توریست به هر کشوری، می تواند سبب رشد و ترقی در بخشهای مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی آن کشور شود. اما متأسفانه میزان ورود گردشگر خارجی به کشور ما بسیار اندک است و این میزان اندک، علی الظاهر در یک دهۀ اخیر کاهش نیز یافته است و ما تنها به جذب گردشگر داخلی دلخوش کرده ایم. حال آنکه گردشگر داخلی، نه می تواند ارزی را وارد کشور کند تا موجب رشد اقتصادی شود، و نه می تواند به لحاظ فرهنگی و بین المللی، موقعیت خاصی به وجود آورد. دل بستن به گردشگر داخلی در سالهای اخیر، تنها موجب دلزده شدن توریستهای ایرانی از جاذبه های داخلی و روی آوردن به جاذبه های توریستی دیگر کشورها شده است.

این صادرات توریست، اگر یک طرفه باشد (که در کشور ما کاملاً یک طرفه است و ما تنها صادر کنندۀ گردشگر هستیم)، نه تنها موجب خروج پول ملی از کشور می شود، بلکه به لحاظ فرهنگی نیز ضربات جبران ناپذیری را به بدنۀ جامعه وارد می کند و سبک زندگی نامتناسب با ارزشها و باورهای جامعه را با خود به کشور آورده و جایگزین باورهای پیشین می کند. در واقع در این سیستم معیوب گردشگری، ما سرمایه های نقد ملی را دودستی به کشورهای مقصد تقدیم می کنیم و به جای آن، گردشگری را تحویل می گیریم که تحت تأثیر فرهنگ بیگانه قرار گرفته است.

اگر جریان صنعت توریسم، دو طرفه باشد و ما به همان اندازه که صادرات گردشگر داریم، شاهد ورود گردشگر نیز باشیم، این تأثیر پذیرفتن از فرهنگ بیگانه، با تأثیری که فرهنگ ما بر گردشگران خارجی می گذارد، جبران می شود و ورود و خروج سرمایه، اتفاقاً موجب گردش سرمایه های ملی و تبادل اقتصادی با جهان می شود. در عرصۀ فرهنگی نیز همانطور که گردشگران ایرانی با فرهنگ ملل دیگر آشنا می شوند، ما نیز فرهنگ ملی و مذهبی و سبک زندگی خود را در معرض نظر جهانیان قرار می دهیم تا این رابطۀ دوطرفه بتواند موجبات تعالی فرهنگی و اقتصادی ما را فراهم آورد.

اما متأسفانه ما هیچ استفاده ای از این همه جاذبۀ گردشگری نکردیم و نمی کنیم. کافی بود کشوری مانند ترکیه، یکی تنها یکی از این همه آثار باستانی و جاذبه های ما را در اختیار داشت تا تمام جهان را به مدد آن تسخیر کند. چنان که با مقبرۀ مولوی (که آن هم شاعری پارسی گوی است)، مسجد ایاصوفیه و ساحل آنتالیا، صنعت توریسم را به درآمدزاترین صنعت کشور خود بدل کرده است. حال آنکه ما دهها برابر کشوری مانند ترکیه جاذبه های توریستی داریم؛ اگر آنها تنها مقبرۀ یک شاعر دارند، ما چندین مقبرۀ شاعر و عارف و فیلسوف شهیر و بین المللی مانند حافظ، سعدی، خیام، عطار، فردوسی، باباطاهر، بایزید بسطامی، ابوالحسن خرقانی و ابن سینا و... را داریم که اگر مشهورتر و پرطرفدارتر از مولوی نباشند، کمتر نیز نیستند. همچنین بناهای مقبره های این مفاخر فرهنگی نیز بناهای بسیار جذابی است که فارق از نام و نشان صاحب مقبره و به خودی خود می تواند به عنوان جاذۀ گردشگری مطرح شود. حال در شرایطی برابر، این همه مفاخر فرهنگی شهیر کشور نمی توانند اقلاً به اندازۀ یک مولوی، جذب توریست کنند؟

اگر ترکیه تنها یک ایاصوفیه دارد، ایران نیز مسجد شیخ لطف الله، عالی قاپو، مسجد امام و کلاً میدان نقش جهان اصفهان، برج سلطانیه، تخت جمشید، پاسارگاد، هگمتانه، گنبد کاووس، معبد آناهیتا، کتیبۀ گنج نامه، و بسیاری بناهای تاریخی دیگر را دارد که از حیث تنوع و تعدد با هیچ کشوری در منطقه قابل قیاس هم نیست. آیا این همه بنای باشکوه باقی مانده از ادوار گوناگون تاریخی این سرزمین، به اندازۀ یک مسجد ایاصوفیه جذابیت ندارد؟

اگر ترکیه تنها سواحل چند کیلومتری مدیترانه را دارد، تمام مرزهای جنوبی ایران، از خوزستان تا سیستان و بلوچستان را ساحلهای زیبای خلیج فارس و دریای عمان تشکیل می دهد و جزایر قشم، کیش، لاوان و... نیز جزایری بکرند که می تواند در فصل سرد سال گردشگر بسیاری را به ایران جذب کند. علاوه بر سواحل جنوبی، در شمال کشور نیز از آستارا تا بندر ترکمن، چند صد کیلومتر سواحل سرسبز شمالی کشور است. به تمام اینها دریاچۀ عجیب و جالب ارومیه را بیافزایید که با چگالی ۳۵ درصد نمک، دارای شورترین آب جهان است، به گونه ای که به جهت میزان نمک آب، ممکن نسیت انسان در آب این دریاچه فرو رود و هر کس می تواند بدون هیچ حرکتی ساعتها به صورت شناور بر آب دریاچۀ ارومیه باقی بماند. خاصیتهای طبی آب این دریاچه نیز بر همگان مبرهن است و نیازی به یادآوری ندارد. دریاچه ای که با سیاستهای غلط ما در عرصۀ گردشگری، نه تنها موجب جذب تورسیت نشد، بلکه هر روز آب رفت، و اگر بی مهری های ما همچنان با این دریاچۀ مظلوم و دوست داشتنی ادامه داشته باشد، دریاچۀ وسیع ارومیه، کم کم به استخر کوچکی بدل خواهد شد که در میان نمکزاری خشک و سترون محصور شده است.

حال به تمام این موارد برشمرده، جاذبه های مذهبی کشورمان یعنی مشهد الرضا (ع) و مرقد حضرت معصومه (س) در قم و حتی شاه چراغ (س) و... را نیز بیافزاییم که از این حیث تنها عراق و عربستان و فلسطین اشغالی در جایگاهی بالاتر از ایران قرار دارند.
به واقع اگر کشوری برنامه های مناسبی جهت جذب گردشگر خارجی و حتی داخلی داشته باشد، تنها یکی از این همه جاذبه کافی است تا توریسم را به صنعت اول کشور خود بدل کند. همین دریاچۀ ارومیه با این همه خواص طبی و تشخص در غلظت آب و... می تواند سالیانه دهها هزار گردشگر را به خود جذب کند اما حیف که ما بنا نداریم کمی با گنجینه های باستانی و جاذبه های گردشگری مان مهربان باشیم و همچنان قصد داریم به ترور جاذبه های توریستی خود بپردازیم.

وقتی سخن از عدم موفقیت در جذب توریست می شود، برخی سریعاً موانع و محدودیتهای حجاب و پوشش گردشگران خارجی را به عنوان سدّی در برابر سیل توریستهای خارجی مطرح می کنند، حال آنکه بخش عمده ای از توریستها را گردشگران حرفه ای تشکیل می دهند که این موضوع نه تنها در انگیزۀ این دسته از گردشگران کوچکترین خللی وارد نمی آورد، بلکه حتی ممکن است امکان تجربۀ یک گونۀ جدید از پوشش و زندگی، برای بسیاری از آنها جذابیت نیز داشته باشد و به ما این امکان را بدهد تا به خیلی ها اثبات کنیم که حجاب نه تنها موجب مهجوریت و محدودیت زن نمی شود، بلکه در بسیاری از امور به او مدد نیز می رساند. در حقیقت راه درست تبلیغ بسیاری از باورهای ما، همین به وجود آوردن امکان مواجهۀ رودرروی جهانیان با این عقاید و باورهاست، نه تکرار بی هدف آنها!

بله! مانع اصلی رشد گردشگری کشور ما، نه اعتقادات ماست و نه پوشش ما و نه ممنوعیت انجام برخی امور نامشروع، بلکه توریسم، صنعتی است که ارتباط مستقیم با رسانه و تبلیغات دارد. به این معنی که در این صنعت هر قدر که بکاری، برداشت خواهی کرد و ما تا تبلیغات گسترده و شناساندن جاذبه های گردشگری خود را آغاز نکنیم، نمی توانیم از هیچ حیث روی صنعت گردشگری حساب کنیم.
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۵:۱۰:۵۸
میدانید؟
نه تنها گردشگری، بلکه کلیه اموری که به نوعی درآمدزا تلقی می شوند و در حیطه ی دولت قرار دارند، در یک دایره ی مشخص و محدود ردوبدل می شوند. این موضوع فقط به دولت کنونی مربوط نمی شود و در طی سالها و دولتهای گذشته هم روال اینگونه بوده است.
اگر سرمایه خصوصی به این بخش ها دخول کند، برای سودآوری خودش هم که شده، انواع ابتکارات را بکار می بندد.
اما متاسفانه، حتی اگر موردی هم به دست بخش خصوصی سپرده شده، باز رد پای ابواب و خویشان و یا حداقل همشهریان مدیران را در میان می بینید.
این است که ایده های جوان مبتکر ایرانی، یا بیات می شوند یا در خارج از کشور استفاده می شوند.
متاسفانه دستگاه های نظارتی ضعیف و ناتوان عمل می کنند و شاهدیم که مثل حکایت شرکت بورس و خصوصی سازی اصل 44، گردشگری هم دارای حدیث فراوان است.
بنابراین تبلیغات گام اول نیست. بلکه سیاستگزاری و واگزاری شفاف بستر لازم برای رونق این بخش را فراهم می کند. (1518318) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۵:۱۳:۳۱
علل مهم نیامدن توریستها به ایران:

1) تحریمهای سیاسی و اقتصادی غربیها علیه ایران
2) تبلیغات منفی علیه ایران در خارج از کشور
3) نبود زیر ساختهای مناسب از قبیل هتل، هواپیما، راه و....در ایران
4) کمبود آگاهی مسئولین و مردم در مورد صنعت توریسم (1518322) (alef-13)
 
دانشجو
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۵:۱۷:۵۸
دقیقا موانع توریسم در کشور ما همون چیزهایی هستند که در پاراگراف آخر خود نویسنده اشاره کرده و گفته اینها موانع نیستند! (1518328) (alef-9)
 
مرسی
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۹:۲۴:۲۱
به نظر می رسد مانع اول، نوع نگاه مدیران امنیتی کشور به توریسم است. شایسته است دستگاه اطلاعاتی با این قدرت و قوت، نو اندیشی کرده، موانع غیر اداری را از سر راه بردارد.
ن.یسنده محترم هم مثل ابوالمشاغل ها سر توی همه رشته ها نکند بهتر است. ادبیات و نقد و نویسندگی و ... الخ! ضعفهای این نوشتار، عدم استناد به آمار رسمی کشور و عدم ارایه تحلیل ها و آمار تخصصی بود.

مرسی! (1518632) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۲۰:۱۷:۴۴
اتفاقا همین عوامل که شما میفرمائید میتواند باعث جذب توریست شود. (1518688) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۱:۰۹:۳۱
اظهارات هرکس باید از روی دانش باشه مطمینا شما اعتقادات رو نشناختی و فقط یه اسمی یدک میکشی (1518875) (alef-13)
 
parastu
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۳:۲۹:۵۶
سلام..........
دوست عزیز ما خودمون گردشگرای داخلی خیلی از جاها ک میریم امکانات ب قدری کم هست و برخوردها ب قدری زننده هست ک خودمون شاکی میشیم.................
ی طرفه ب قاضی نرو.............
شما امکانات رو فراهم کن بعد از رسانه شاکی باش (1519244) (alef-10)
 
دانشجوووو
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۷:۴۰:۰۵
حرف مفت زدی خودت و تمام کسانی که لایک زدن؛ حرف باید سند داشته باشه. بسیاری از کسانی که به کشور ما آمدند از نوع پوشش ما خوششون اومده؛حتی بسیاری از خانم ها. (1519534) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۰۹:۴۴
عزیز دل برادر مطلب این است که خیلی کم می آیند چطور شما با خیلی کسان برخورد داشتید. باید بدانیم همانطور که ما انتظار داریم کشور های دیگر اجازه دهند خانم های ایرانی و مسلمان پوشش مورد دلخواه خود را بپوشند این حق را هم باید برای آنها محترم بشماریم . (1520100) (alef-6)
 
راحیل
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۳۴:۴۸
هر کشوری قوانینی دارد که برای مردم کشور های دیگر سخت است ، هر کشوری ،
فقط ایراد ما این است که تا به حال از کشورمان بیرون نرفته ایم و تمام کشور ها را بهشت و کشورمان را جهنم می دانیم ،
در یک کشور اروپایی یا برخی کشور های آمریکایی شما اگر نیم ساعت بخواهی با همین فرهنگ موجود در کشور راه بروی ده جریمه می شوی ، فقط کافیست ده دقیقه رانندگی کنید باز هم ده جریمه می شوید ، خوب این قوانین در کشور ما نیست ، پس برای ما محدودیت حساب می شود ،
و در مورد پوشش ، مصلا اگر شما در بعضی شهر های آمریکا لباس گاوچرانی بپوشید ، که اگر یادتان باشد 9-8 سال پیش در تهران مد شده بود و گاوچران نباشید ، زندان دارد ، خب این هم محدودیت پوششی ، و البته در بعضی پارک های آمریکا پوشیدن دامن بالای زانو ممنوع است و جریمه دارد ، محدودیت حجاب در دانشگاه های فرانسه و ... محدودیت پذیرش دانشجو با اسما اسلامی در برخی کشورهای اروپایی ....
چرا این محدودیت های پوششی و قانونی برای کشورهای دیگر عملکرد منفی ندارد ؟ چون تبلیغات منفی ای بر علیهش نمی شود و این قوانین را حق خودشان می دانند ،
خیلی خوبه که تحقیق کنیم ، بررسی کنیم ، بعد حرف بزنیم دوستان (1520128) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۲۱:۰۲:۳۷
دوست من تا وقتی که قرار باشد ما بجای خدا بهشت وجهنم را این جا خودمان برقرار کنیم همینه که هست
من یک سوال از مسولین دارم کجای احادیث و روایات و... نوشته غیر مسلمان باید اداب مسلمان را اجرا کند
مگر کشورهای مسلمان حاشیه خلیج فارس همه شان فاسد شدند که از بیابان اینهمه ثروت جمع کردند... (1519682) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۳۷:۲۲
توی مارکتینگ باید بازار هدفمونو شناسایی کنیم بعدش عمل کنیم!
باید بدونیم چند درصد از توریستها برای موارد غیر اخلاقی سفر میکنن؟
توی آمار رسمی توی دنیا تنها 19% از توریستها برای مسائل غیراخلاقی سفر میکنن ، آیا ما برای 81% باقیمانده برنامه ریزی داریم؟
چند درصد از توریست ها افراد بازنشسته و مسن هستند؟
چند درصد کودکان هستند؟
چند درصد مسلمان و مسیحی معتقد هستند؟
چند درصد از توریستهای دنیای اسلام اگه توی دریا پلاژ جدا باشه میذارن زنهاشون شنا کنن؟
چند درصد خانواده هستن؟
چند درصد توریست درمانی ستند؟
چند درصد توریست مذهبی یا همون زائر هستن؟
چند درصد توریستها دنبال دیدن ابنیه تاریخی هستند؟
چند درصد از توریستها توریستهای هنری هستند؟
چند درصد از توریستها به همراه گردش دنبال تجارت هم هستند؟

به نظر من ما باید برای رسیدن به اون 81% تلاش کنیم و وقتی تونستیم درصد بالایی از توریست های عادی رو جذب کنیم اونوقت میتونیم بگیم ما برای رسیدن به اون 19% مشکل داریم!
ما تا وقتی در بازار 81% هیچ کاری نکردیم نمیتونیم به راحتی مباحث ایدئولوژیمونو زیر سئوال ببریم.
پس نکته اصلی خیانت اون مسئولینیه که با این کارهاشون بعث میشن که بعضی ها فکر کنن ایدئولوژی باعث عقب ماندگی ما در صنعت توریسته؟ (1521206) (alef-6)
 
علي
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۹:۵۸:۴۰
به قول دوستان همه اون عواملي که نويسنده محترم تو پاراگراف آخر نام برده باعث عدم استقبال توريست ها است. توريست که فقط نمايد 4 تا مسجد و در ديوار ببينه، جايي براي تفريح و خوشگذراني هم ميخواد. اگه دقت کرده باشين اون تعداد کم توريستي که به کشور ميان همشون افراد پير و سالخودن که جون راه رفتن هم ندارن. با اين طرز فکر هيچوقت توريست به ايران نخواهد آمد. (1522341) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۵:۲۵:۲۱
فکر میکنم یکی از عوامل ، نحوه رانندگی رانندگان محترم کشور هست (1518341) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۲۳:۱۹:۵۲
بیچاره رانندگان کشور: چندین سال متوالی مقام اول تصادفات جاده ایی جهان هستند (1518775) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۶:۲۴:۴۶
متاسفانه کاملا حق با نویسنده مقاله است. مشخص است که سواحل ما نمی تواند پذیرای گردشگر خارجی باشد ولی آیا توریست کشور های اسلامی را هم نمی توانستیم جذب کنیم . وقتی با هر خارجی مثل جاسوس برخورد می کنیم به طوری که گردشگر باید برای ویزای ما 7 خوان رستم را طی کند چه انتظاری از در آمد توریسم می شود داشت. آیا توریست های شیعه را که به زیارت امام رضا می آیند را هم با احترام پذیرایی می کنیم ؟ (1518414) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۹:۵۵:۰۷
یکی از دوستان فیسبوکی ام فرانسوی هست. میدونید که خارجی ها علاقه ی خاصی به مسافرات به کشورهای خارجی دارند. یک ماه قبل از انتخابات از من پرسید، من دارم میرم ترکیه از اون ور میخوام بیام ایران اما می ترسم بیام چون نزدیک انتخابات هست.
از بس خارجی ها به عنوان جاسوس دستگیر شدند حتی به خاطر گرفتن یک عکس، که جرات ندارند بیان. نمونه اش هم اون زن فرانسوی که در جریان انتخابات به خاطر عکس گرفتن از اعتراضات که براش جالب بوده بازداشت شد. (1518665) (alef-13)
 
حمید رضا علوی
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۲۰:۲۶:۲۶
نویسنده محترم کمی سطحی به موضوع نگاه کردند. و بخشی از موضوع را نادیده گرفتند. اینکه صنعت مغفولی است، درست و کاملا واضح است. اما ایشان باید مسایل امنیتی را هم در نظر بگیرند، چرا که با همین حجم هتل و راه و حمل ونقل هم نباید وضع این صنتع اینطور باشد؛ حد اقل باید 3 برابر این باشد، که نیست. عموم توریست هایی که اکنون در کشور هستند رضایت نسب دارند و از سفرشان راضی هستند. (1519665) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۶:۲۶:۲۷
اگر ترکیه تنها سواحل چند کیلومتری مدیترانه را دارد، تمام مرزهای جنوبی ایران، از خوزستان تا سیستان و بلوچستان را ساحلهای زیبای خلیج فارس و دریای عمان تشکیل می دهد

لطفا به ترکیه سفر کنید!!! شما کوش آداسی رو دارید با سیستان بلوچستان مقایسه میکنید؟!!! (1518417) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۶:۴۱:۲۴
مقاله ای احساسی و ساده انگارانه است 1-هتل مناسب نداریم 2-اساندارد حمل ونقل داخلی پایین است 3-امکان استفاده از کارت پول بین المللی وجود ندارد 4- اینترنت ما جز کند ترین در جهان است 5- امکان رزرو هتل و وسایل حمل و نقل برای اشخاص از خارج کشور نیست و...... (1518434) (alef-9)
 
سامان
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۲۰:۴۲:۳۶
حالا اینها رو اضافه کنید :
1. امکان دریافت ویزا برای گردشگران تقریبا غیر ممکن .
2 . امکان این که بعنوان جاسوس دستگیر بشن بسیار بالاست !!
3. امکان این که توسط برادران ارزشی مورد نوازش قرار بگیرن هم هست ( مثال آنچه چند سال پیش در اصفهان اتفاق افتاد)

آخه نگارنده محترم خودت رو بزار جای توریست ... کلا 10 روز در سال میخوایی بری یه جایی آزاد باشی بدون استرس و حاشیه این همه امکانات هم همه جای دنیا هست مگه طرف مریضه بلند شه بیاد ایران ؟؟ من اروپا زندگی میکنم اینها آدمهای آرومی هستن و اتفاقاتی که برای ما عادیه برای اینها فاجعه است ... دوست عزیز من ایرانیم وقتی یه مامور رو تو ساحل میبینم چهارستون بدنم میلرزه که وای الان میخواد چه بلایی سرم بیاره حالا تصور کن با یه خارجی هم بخوان همین کارو بکنن !!! باور کنید سکته میکنه خونش میوفته گردنمون ... ما مشکلمون خیلی عمیق تر از این صحبت ها هست ... (1518705) (alef-13)
 
مجید محسنی
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۴:۴۹:۱۹
حتما درست میفرمائید اما دوست عزیز ، دوستانی که در این رشته فعالیت میکنند (بخش خصوصی) مثل شما نا امیدانه برخورد میکنند و بجای اینکه از تولید تورهای داخلی شروع کنند و مدیران گردشگری و تور کشورهای ازوپائی و آسیائی را با بازاریابی مناسب به سفر به ایران ترغیب کنند یا با هنر و خلاقیت ایرانی گردشگری را توسعه دهند فقط خیابانهای شانزلیزه و فروشگاه دی تو دی زباله فروش را برای گردشگران داخلی تبلیغ میکنند،حتی در یاغچی آباد! باید انقدر در امور گردشگری کار و همت داشته باشیم که مسئولین گردشگری ناچار به اجرای خواسته های این فعالیت شوند وگر نه تا همیشه امثال مشائی و یاران دلسوزش! دست از این حرکات ضد گردشگری و ضد توریست در سازمان تخریب میراث فرهنگی کشور برنمیدارند!!! (1518982) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۰:۴۲:۱۲
حقیر با نظر شما موافق نیستم و مقاله را احساسی‌ نمیدانم، زیرا ترکیه ۲۵ سال پیش هیچ نداشت و از صفر شروع کرد

ولی‌ درد ما نفت ماست، تا زمانی‌ که دولت پاک نفت را بفروشد و بین "مردم" تقسیم کند دیگر چه نیازی به دیگر صنایع می‌باشد

انحصار از باز شدن می‌ترسد ولی‌ فقط با توریسم میتوانیم نشان دهیم که ما چه هستیم و چه می‌گویم.... (1519064) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۲:۰۸:۱۴
اضافه کن که خود نویسنده احتمالا هیچ اطلاعاتی از آثار باستانی کشور های همسایه از جمله ترکیه ندارد که فکر کرده کشور که وارث صد ها اثر از امپراطوری بیزانس سلجوقی و عثمانی است ، حتی اندازه یکی از آثار باستانی ما هم ندارد
اتفاقا توریست ما هم اگر بجای سواحل پاتایا و آنتالیا دنبال مقاصد تاریخی و فرهنگی در دیگر کشورها بود می توانست اثر مثبتی بر طزر فکر ، واقع بینی و اطالاعات تاریخی جامعه مان داشته باشد . (1519154) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۶:۵۰:۰۰
این حرفها نشان می دهد که اصلا این صنعت را نمی شناسید. من در کشوری زندگی می کنم که آثار تاریخی هم سنگ تخت جمشید ما دارد ودر هر دقیقه حداقل یک هواپیما توریست به این کشور وارد می شود اما اگر شما در روز تعطیل و غیر تعطیل به سراغ موزه ها و آثار تاریخی این کشور بروید اصلا یا کسی را نمی بینید و یا اگر هم باشد به تعداد انگشتان یک دست هم نیست . اما کازینوهای آن همیشه مملو از آدم است. پس زیاد روی گردشگری حساب باز نکنید. راستی تبلیغات این کشور هم بسیار ناچیز می باشد. (1518447) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۶:۵۰:۱۴
یادتون رفت از گشت ارشاد صحبت کنید (1518448) (alef-9)
 
شهرام
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۷:۱۸:۴۲
فقط رسانه نیست
رسانه علت و عامل در ردیف های بالا نیست.
این عوامل به نظر من مهمتر از رسانه هستند (بدون توجه به اولویت آنها):
احساس امنیت - زیرساختها و امکانات مناسب مثل حمل و نقل، ویزا، خدمات مالی و بانکی بین المللی- بازاریابی که شناخت و انگیزه سفر ایجاد کند (رسانه یا تبلیغات یکی از ابعاد بازاریابی است). (1518486) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۷:۲۵:۲۴
آخه توریست بیاد ایران چی ببینه؟ اونوقت با چی وسیلهء نقلیه ای جا به جاش کنیم؟
با پراید؟ با پژویی خود به خود آتش میگیرد؟
اینها همه به کنار.....
اسکانشان کجا باشد؟ فرض 1000توریست در زمستان یا بهار در فصل خوش آب و هوای خوزستان به اهواز آمدند، آیا هتل دارید؟ رستوران در خور توریست دارید؟
حالا فرضا میخواهند در فصل تابستان به یاسوج (بهترین آب و هوا در تابستان ایران بروند) سفر کنند، آیا جادهء درست حسابی دارید؟ هتل، مسافرخانه، و.... دارید؟
آخه چرا یه چیزی میگید که خنده مون بگیره (1518495) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۴:۴۱:۰۲
طبیعت یاسوج اگه از آنتالیا سر نباشه چیزی کم نداره
ولب حیف . . . (1518978) (alef-10)
 
میر-د
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۰۸:۲۳:۳۷
خب اگه قرار باشه توریست ها بیان امکانات هم درست میشه مردم به سرعت خودشونو هماهنگ میکنن چون پول دراه ...ضمن آنکه گردشگران داخلی هم در کنار خارجی ها ( بیشتر اروپایی ها ) استفاده از دریا و جنگل و آثار باستانی رو یاد میگیرن کمتر زباله میریرن کمتر آسیب می رسونن ووواز امکانات دیگه برخوردا میشن یاد میگیرن هتل برن نه اینکه با بدبختی کنار هم تو پارک چادر بزنن و یه سرویس داغون استفاده کنن سه ساعت تو صف براش وایسن ....یاد میگیرن تو هتل هر روز تمیزو اراسته و با ارامش برن و بیان , هم هتلدار ورشکستت نمیشه هم شهر زیبا میمونه هم خانواده ها در امان و ارامش هستن هم خانم خانواده کمی استراحت میکنه و از سفر لذت میبره هم ......... (1520037) (alef-10)
 
دلی خون
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۸:۰۳:۳۹
به ولله مسولین فرهنگی کشور را باید مجازات کرد انسان از دیدن چغازنبیل و وضع اسفبار ان خون گریه میکند این دولت بی رحم هرگز وارث خوبی برای کشور نبود. (1518545) (alef-9)
 
M
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۸:۱۲:۳۴
جانا سخن از زبان ما میگویی. (1518553) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۸:۳۲:۰۹
مشکل فرهنگ ماست. شما تهران را نگاه نکنید. ما توریسم دانشجویی داشتیم به کویر مرنجاب. بخاطر مشکلات محلی دیگه اجازه نداند بسیاری از گردشگران اصلا وارد این منطقه شوند. متاسفانه برخی مسئولین توریسم رو تهاجم فرهنگی میدونن بجای اینکه بعنوان یک سفیر فررهنگی بدونن. (1518576) (alef-9)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۸:۳۶:۱۹
اگر کفن پوشان بگذارند !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1518582) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۸:۴۰:۵۵
وقتی اوایل انقلاب یه نفری برداره تخت جمشید رو به گلوله ببنده و بگه اینها نماد کفره و ما در کشورمون به این چیزا احتیاجی نداریم دیگه چه انتظاری از صنعت توریسم دارید؟

مانع اصلی رشد گردشگری ما طرز فکر ماست نسبت به این صنعت و بس... (1518587) (alef-9)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۷:۵۵:۱۹
علی اقای عزیز طرز فکر ما این نیست بلکه طرز فکر مدیران افراطی ورسانه هایی شبیه کیهان اینگونه است خروج سالانه تعداد قابل ملاحظه ای از هموطنان گردشگر نشان از طرز فکر بدنه جامعه دارد ومتاسفانه این مختصر اقلیت افراطی قالب ! برایران عزیز ما غالب است (1519018) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۹:۰۰:۳۷
مهم ترین علل عدم ورود توریست به ایران:
1- امنیتی بودن کشور
2- عدم احترام به پوشش و فرهنگ توریست ها و القا کردن حس تسلط بر آنها ، مشخصا انسان هایی کمی دوست دارند دیگران بر اونها تسلط داشته باشند
3-تبلیغات منفی رسانه ای که یکی از علل آن رفتار های خودمان بوده (1518605) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۱۹:۵۰:۵۴
اتفاقا یکی از دلایل اصلی، مساله حجاب اجباری هست. درسته که "حجاب" مانع نیست اما "حجاب اجباری" مانع هست. تفاوت قائل بشیم بین حجاب اختیاری و حجاب اجباری که هرگز اسلامی نیست. در ضمن شما سواحل آنتالیا رو با سواحل ایران مقایسه میکنید؟
خیلی از نکات فرهنگی ایران، که میتونست برای توریست جالب باشه نیز در ایران ممنوع هست. حتی ساز و موسیقی هم به نوعی ممنوع هست.
به نظر میرسه نویسنده ی متن فوق بسیار سطحی نگر و احساسی مطلب نوشته. شاهچراغ هم نمیتونه برای گردشگران خارجی جذابتی داشته باشه، فقط شیعیان هستند که این اماکن زیارتی رو دیدن میکنند که تعدادشون در جهان زیاد نیست. پس باز هم میگم، متن فوق کاملا احساسی بوده.
باید این مسائل و مثلا تفاوت ایران و ترکیه که بسیار به لحاظ فرهنگی نزدیک هستند منطقی بررسی بشه و نه احساسی.
توی ترکیه چند تا شهر توریستی اصلی دارند مثل استانبول و آنتالیا که شهر جوری هست که توریست پذیره. اما مثلا توی شیراز که زندگی میکنم، نه خیابان ها و نه معابر توریستی جالبی نداره، یک میدان بزرگ که ماشین تردد نکنه و مردم در اون راه برن و دور هم باشن و آرامش بخش باشه، عده ای ساز بزنند و .. وجود نداره. بر خلاف اینکه تا اسم شیراز میاد، زودی میگید، شیراز که خیلی اماکن توریستی داره، از تخت جمشید تا کریم خان زند و .. اینها تضمین کننده توریستی بودن شهر نیست.
توریست و گردشگر همه چیز میخواد حرفه ای و غیر حرفه ای نداره. اونی که میگید حرفه ای، توی متن فوق، لابد دانشمندان و محققان هستند که براشون نه حجاب اجباری و نه اماکن تفریحی و نه لذت بودن با فرهنگ مردم و نه اون سواحل، اهمیت نداره و اومدند فقط مثلا تخت جمشید رو ببینند.
(1518659) (alef-13)
 
کارشناسی مدیریت توریسم و کارمند میراث فرهنگی
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۲۰:۱۴:۱۱
سلام به همه دوستان
بنده به طور خلاصه به چند مشکل در بحث جهانگردی در ایران اشاره کنم :
1- نبود اعتقاد به اینکه صنعت گردشگری بسیار سودآور تر و حتی بالاتر از درآمدهای نفتی است .
2- عدم وجود مدیران و کارمندان متخصص در زمینه توریسم در بدنه سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کشور
3- نداشتن متولی مشخص و وزارتخانه ای مجزا برای این امر مهم
4- عدم آشنایی و اطلاع مردم شریف ایران از اهمیت توریسم ( که متاسفانه آنرا فقط معادل سفر و تفریح می دانند )
5- نداشتن روابط خوب با کشورهای دنیا که خود سبب بی نصیب شدن کشور از گردشگران خارجی و بالطبع سهم ناچیز از بازار پر سود صنعت گردشگری جهان

و یک آرزو : به امید روزی که با توجه به این همه نعمت خدادادی و جاذبه های تاریخی و طبیعی ، درآمد ما از این صنعت بیشتر از فروش نفت و گازمان شود .
انشاا... (1518684) (alef-10)
 
دکتر زهرا...
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۲۰:۱۴:۵۹
طرز فکر ما، محدود کردن حجاب برای توریست ها، تبلیغات رسانه های، دستگیری توریست های آمریکایی و زندانی و محاکمه آن ها، بسته بودن فضای فرهنگی ایران، نبود شبکه حمل و نقل منظم و بهبود یافته، قطع رابطه با اغلب کشورها و عدم احساس امنیت توریست ها برای آمدن به ایران و ... موانع توریسم در ایران است. (1518685) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۲۰:۳۲:۲۳
تصور بنده اين است بخش عمده توريست دنيا براى تفريح سفر مى كند كه با تعريف رسمى تفريح در ايران متفاوت است. حتى اگر به پكيجهاى سفر به مصر نگاه كنيد شامل چند روز گردش در محوطه هاى تاريخى و البته چند روز هم كشتى تفريحى روى رود نيل مى باشد.

متاسفانه ما ايرانيها دچار توهم هستيم و فكر مى كنيم كه از هر چيزى بهترينش نزد ايرانيان است و بس. البته ايران جذابيتهاى توريستى دارد ولى اين طور اين نيست كه در بقيه دنيا هيچ خبرى نباشد. ايران كنونى شانس جذب توريست دارد ولى بايد با توجه به شرايط مملكتمان سقف توقعاتمان هم مشخص باشد ونخواهيم توانست بخش عمده ماركت را به دست آوريم.

نكته آخر اين است كه شما با ٧٠٠ دلار مى توانيد ٤تا ٥ روز به صورت all includive ( پرواز هتل خوراك و نوشيدنى) به تركيه سفر كنيد بدون مشكلات ويزا و و و ، حال شما اين را با مشكلات و هزينه سفر به ايران مقايسه كنيد (1518699) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۷ ۲۳:۵۹:۳۱
با این سیاست خارجی و تعاملی که ما با دنیا داریم توریست بیاد ایران برای چی؟!!! (1518804) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۰:۳۶:۰۷
ما نیاز به یه شبکه گردشگری داریم که به چندین زبان زنده دنیا دوبله بشه. و فقط تبلیغات گسترده توریسم و جاذبه پسند بین الملل باشه. واسه یه گردشگر مسئله حجاب مسئله واقعی نیست. واسه اون ، این مسائل توی شهر خودشونم هست. یه گردشگر دنبال منابع طبیعی و باستانی است که تو ایران خیلی زیاد هست.

ما باید شرایط ویزای گردشگری را آسان کنیم. باید شرکت های واردات گردشگری را تسهیل ببخشیم. در کشور های خارجی شرکت جذب توریسم راه اندازی کنیم.

نون توی توریسمه. الان مصر با نا آرامی ها به علت کم شدن توریسم وضع اقتصادیش داغون شده.

فرانسه بیشترین بازدید کننده هاش از برج ایفل بازدید می کنن نه از کاواره هاش.

ما اصل کاری را یعنی حافط و پاسارگاد و ... داریم تبلیغات نداریم.
ما امنیت داریم تبلیغات نداریم.
و البته زیر ساختمونم کمی ضعیفه مانند هتل و رستوران های شکیل
که اینو با رونق توریسم درست میشن (1518839) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۰۱:۳۲:۱۹
اونی که فقط برای منابع طبیعی و باستانی به ایران بیاد اسمش توریست نیست لابد دانشمند و محقق هست که هدفش تفریح نبوده.
مصر هم از وقتی اخوان المسلمین سعی در اسلامیزه کردنش کردند، توریستش کم شد و نه از زمان ناآرامی های اخیر.
توی فرانسه، کسی نمیره کاباره درسته، اما حجاب آزاده، خوردن انواع نوشیدنی هم در اماکن مختلف آزاده. سواحل هم داره.
من شیراز زندگی میکنم، همین پاسارگاد، و مقبره کورش حتی یک نور درست و حسابی نداره. اگر تاریک بشه چراغ نیست. یا خیلی ضعیفه. توی شیراز، مسئولان تمام تلاش خود رو برای توسعه ی شاهچراغ گذاشتند و هدفشون جذب گردشگر داخلی و تا حدودی شیعیان کشورهای همسایه هست. (1519910) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۰:۵۵:۴۴
نویسنده گفته تو این صنعت هرچی بریزی برداشت میکنی . ما که پول نداریم که توی صنعت توریسم سرمایه گذاری کنیم . توی این اوضاع خراب باید 7 میلیارد خط اعتباری بدیم به سوریه .
در کنار تمام بی برنامه گی های مسئولین ،باید به تصویر بدی هم که از کشور ما در خارج از کشور بوجود آورده ایم نیز اشاره کنیم . چطور میشه گردشگرای خارجی رو متقاعد کرد که به ایران سفر کنند وقتی مارو توی دنیا همرده کشورهایی مثل کره شمالی معرفی کرده اند .
دوستی میگفت توی یکی از کشورهای اروپائی کنار یک نفر توی قطار نشسته بودم و با هم صحبت میکردیم . بعد نیم ساعت از من پرسید اهل کدام کشوری . وقتی به او گفتم ایران . نه گذاشت پائین ،نه گذاشت بالا بهم گفت کنار من نشین تو تروریستی . !!!! (1518857) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۱:۳۱:۵۹
نظرات دوستان بسیار عمیق تر و بهتر از خود مقاله می باشد و مشکلات اشاره شده در قسمت نظرات به عنوان کسی که کمی از گردشگری سر در می آورد بسیار اساسی و حساس می باشند و تا زمانیکه زیر ساخت های عمده و اصلی با سرمایه گذاری های قدرتمند درست نشوند اگر هزاران بار هم تبلیغات با صرف هزینه های کلان هم صورت بگیرد توریست وارد شده با جادوی تبلیغ برای بار دوم به کشور ما سفر نخواهد کرد! (1518902) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۵:۰۹:۲۸
اولا"‌كه تبليغات حلقه آخر صنعت محسوب مي شود ،
تبليغات بي پشتوانه آن چيزي است كه ما در صنعت خودرو سازيمان شاهدش هستيم ، تبليغ خود كفايي و كيفيت ، كه اولي با گران شدن دلار ، تشت رسوايي اش از بام افتاد و دومي را در آمار بالاي تلفات جاني تصادفات مي بينيم كه با كوچكترين برخورد جدي ، اين ماشين هاي توليد وطن مچاله شده و هر بار خانواده اي را عزادار مي كنند .

از نبود هيچگونه زيرساخت صنعت توريسم كه بگذريم ،كمبود هتل ، جاده ، هواپيما و قطار استاندارد ، بيگانه بودن اكثريت مطلق مردمان ما با زبان انگليسي ، بي انصاف بودن اكثريت مطلق هموطنانمان نسبت به مسافران (وقتي با مشافر داخلي اينگونه رفتار مي كنند چه توقعي از احترام به خارجي ها هست)
كه بگذريم نمي توان از سومديريت مسئولان مرتبط با صنعت توريسم گذشت . (1518989) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۵:۳۰:۵۰
این کامنتم خیلی ربطی نداره ولی توی گلوم گیر کرده بود. به بهانه اشاره شما به بحث توریسم می نویسم:
شما؟! شما با دید نه چندان وسیعتون دم عید مقاله می نویسید و به بازار مبتنی بر عرضه و تقاضای کرایه ویلا حمله می کنید بدون اینکه خالی بودن ویلاها در نیم سال دوم رو ببینید. آدم احساس امنیت شغلی نمی کنه که بخواد به فعالیت هاش در صنعت توریزم وسعت ببخشه. تا تقی به توقی بخوره صدای بعضیا در میاد که عدالت زیر سوال رفت چون من نمی تونم با حقوق پونصد تومن برم شبی یه میلیون بابت خفن ترین ویلاهای شمال بدم (آره ماشالله همه مردم ایران جوری فکر می کنند انگار تا دو روز پیش میلیاردر بودند و هنوز هوای مایه داری توی سرشون هست). تا زمانی که استدلالهای تخریبی اینقدر غیر عقلانی و هیجانی باشند، معلومه که آدم پولشو توی صنعت توریزم نمی ریزه برادر من. شما امنیت خاطر بده به ما، حمایت کن، ما هم سرویسی می دیم که خارجی رغبت کنه بیاد. (1518996) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۵:۵۷:۰۸
درسته اینا علت نیست، اعتقادات و پوشش و اعمال نامناسب . علتش هم این نیست که ما مینی بوس حامل آنها را واژگون می کنیم. اینکه غیر مسلمانها نجس هستند هم نیست.
فکر کنم به این علت توریستها به کشورهای دیگه می رن چون عاشق جشم و ابروی مردمان اونجان.
شما که این مطلب و نوشتی حتما دورترین جایی که برای گردشگری رفتی قم بوده. فرصت کردی حد اقل کیش برو! خوبه برات. (1519003) (alef-13)
 
ابراهيمي
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۶:۳۸:۰۴
اگر تركيه يا دبي فقط غار علي صدر مارا داشتند هر روز تبليغات بين المللي ميكردند چرا حالا كه درامد نفتي مان تحريم شده از مواهب الهي ديگرمان استفاده نميكنيم اگر مشكل ما با صنعت توريسم تهاجم فرهنگي است خوب ميتوانيم فقط توريسم مرد وارد كنيم (1519005) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۰۴:۱۷:۳۳
هیچ راهی تکرار می کنم هیچ راهی جز موارد زیر برای بهبود وضعیت توریست نداریم:
1- اختصاص هتل هایی تنها مخصوص اتباع غیر ایرانی که در آن محدودیت حجاب و مشروبات الکلی و ... وجود نداشته باشد
2-اختصاص پلاژهای اختصاصی برای اتباع غیر ایرانی که در آن مسئله محدودیت اختلاط زن و مرد نباشد ، نمی شود یه خانواده اروپایی را 4 بخش کرد برای یه آبتنی در دریا!
3-حذف گشت ارشاد و فضای امنیتی ، نمی شود این خبر در دنیا پخش شود که در ایران زن ها را بخاطر عقب بودن روسری و تنگ بودن مانتو می گیرند و می برند آنوقت ما انتظار داشته باشیم که توریست ها جرات کنند به ایران بیایند
4-افزایش بسیار بیش از وضعیت فعلی در سرعت اینترنت، توریست های خارجی در زندگی روزمره به برقراری ارتباط با محل زندگی و کار کشور خود نیااااز دارندددد!
5-تسهیل روند اخذ ویزا
6- افتتاح بانک های بین المللی در ایران
7-حذف نگاه امنیتی و اطلاعاتی به اتباع خارجی
8-آموزش مردم و فرهنگ سازی برای آنان در زمینه نحوه برخورد با مهمان خارجی و افزایش تحمل ملی مردم در رویارویی با فرهنگ های مختلف
و ...
آخرین مرحله: تبلیغات از طریق رسانه! (1519991) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۷:۱۴:۱۱
منافع ملی ما بسته به اندیشه هائی است که حتی توان شنیدن نام مفاخر ملی ما را ندارد برای حفظ این دیدگاه منابع ملی را به تاراج گذاشته ایم همه آن موانعی را که بر شمردید در داخل کشور حتی در پایتخت بیداد می کند این اندیشه است که پدر ملت ایران را در آورده است مسئله اصلا دینی نیست آیا ما از مالزی . مردم ترکیه .مصر.عرستان وسایر کشورها مذهبی نریم؟ (1519008) (alef-10)
 
fered
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۷:۲۶:۴۳
توریست فرهنگی که فقط بمنظور دیدن اثار باستانی بیاید کم است ولی توریست معمولی که هم دنبال اثار باستانی باشد هم تفریح باشد بسیار زیاد است و یقینآ انها خوششان نمیاید دائم بسیج یا هر پدر امرزیده ایکه دتبال پر کردن توشه اخرتش باشد به او تذکر دهد و امر به معروف کند و لابد میخواهند شبها هم دمی به خمره بزنند و با آهنگی برقصند .بهتر است نگارنده سری هم به انتالیا و سایر کشورهائی که توریست جذب میکنند بزند و بیخود گز نکرده پاره نکند و خرج گردن ملت نگذارد .قبل از تعطیل کردن امر به معروف و نهی از منکر هرگونه تلاشی برای جذب توریست وقت و هزینه تلف کردن است خلاصه خذب توریست باعث از دست رفتن آخرت خواهد شد گفته باشم. (1519010) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۷:۵۸:۳۴
نویسنده محترم :
بعید می دانم تا به حال پاتو از ایران بیرون گذاشته باشی و ترکیه و امارات و جاهای دیگرو دیده باشی . چون اگر دیده بودی می فهمیدی که توریست پول خرج کن دنبال همان چیزهایی هست که شما میگی مشکل ما نیست !!!!یه اروپایی پول دار اگر عاقل باشه بین آنتالیا و چالوس کدام رو انتخاب می کنه ؟؟ می دونی چند تا هتل 5 ستاره سوپر لوکس و پارک آبی تو آنتالیا هست ؟؟؟ خوبه ادم با اطلاعات حرف بزنه نه از روی احساس و حب وطن (1519019) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۸:۵۸:۲۷
اگر اندیشه ی مسولان غوض شود و با فکر مثیت به ان نگاه کنند و ان را نفوذ کفر و تهاجم قرهنگ ندانند و اگر بخش خصوصی احساس امنیت سرمایه گذاری کند میتوان ان را به بخش خصوصی سپرد .

ترکیه نفت ندارد ولی بیشتر از ما از توریسم درامد دارد . مگر نمی خواهیم به نفت متکی نباشیم ؟
چقدر شغل ایچاد می شود ؟ و ....
این مقوله باید در سطح کلان و بدون فوت وقت مطرح و اجرایی شود (1519029) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۰۹:۳۲:۵۱
شما از تنها توريستي كه مي تونيد استفاده كنيد يا توريست مذهبي است براي شهرهاي مشهد و قم يا توريست فرهنگي براي آثار باستاني توريستي كه براي استراحت و خوشگذراني به جايي مي رود (مثل سواحل آنتاليا) به ايران نمي تواند بيايد . چون سواحل ما براي شنا و تفريح و .. مناسب نيستند (1519033) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۰:۴۲:۳۵
اگر یک توریست خارجی با چهار پنج نفر ایرانی خودمانی شود همان زمان پای اطلاعات و امنیت وسط کشیده می شود. تفریح عادیشان ممنوع , ارتباط با مردم محلی ممنوع . فقط بیان در یک جو پلیسی چهار تا ساختمان قدیمی ببینند؟ (1519065) (alef-10)
 
iهستی
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۱:۰۱:۴۸
دوباره کفگیر به ته دیگ خورده، یاد توریسم افتادیم!؟

حدود 5 میلیون ایرانی در خارج از کشور زندگی میکنند که خیلیهاشون به دلایل مختلف به ایران رفت و آمد نمیکنند یا نمی توانند بکنند. اگر دولت محترم بتواند شرایطی فراهم بکند که این گروه بدون دردسر و مزاحمت بتواند به ایران رفت و امد بکند، مطمین هستم که این گروه سالی چند میلیارد دلار وارد ایران مکند. اتفاقن این گروه نه دنبال عیش و نوش در سواحل ایران هست و نه هتل مجلل نیاز دارد. منظورشان از مسافرت به ایران اغلب فقط دید و بازدید از فامیل و تجدید خاطرات است. (1519080) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۱:۳۲:۲۷
نویسنده محترم توریستی که از ایران صادر میشه و انقدر هم تعدادش زیادش است بیشتر به خاطر همین محدودیتهای داخل کشور هست که نام بردین و عنوان کردین مانع جذب توریست نیستن!
اتفاقا دقیقن همین محدودیتها به علاوه تبلیغات بسیار بد از ایران در سطح اروپا و آمریکا اصلی ترین موانع جذب توریست هستن.
وقتی همه میدونن که ایرانی ها میرن سواحل ترکیه و یا دبی چکار میکنن (1519116) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۲:۰۸:۱۳
ما دراهواز حاشیه رودخانه کارون زندگی میکنیم فاصله 50متری ما دوخط بیش از40اینچ فاضلاب وارد رودخانه میشه (کوی ملت)بوی تعفن این فاضلاب مارا آزار میده !!!آیا حاشیه رود هایی که از وسط شهرهای کشورهایی که شما هم نام بردید به همین صورت است!!!!!!!!!!!!!!!درضمن مشکلات فرهنگی وامنیتی وسیاسی و.......که جای خود داره !!!!!!! (1519153) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۲:۱۵:۴۷
ایران به لحاظ رخنمون‌های زمین شناسی بدون پوشش گیاهی در بسیاری نقاط و اینکه سنگ‌ها توسط جنگل و آبرفت پوشیده نشده بهشت زمین شناسان دنیا لقب گرفته است. (1519160) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۲:۳۶:۱۵
مشکل توریسم اتفاقا مشکل فرهنگی است. مادامیکه ما امننیت فرهنگی (یعنی احترام به عقاید و رفتارهای دیگران مادامیکه به کسی آسیبی نزند) نداشته باشیم خبری از توریسمی که شما در تمام جهان از جمله ترکیه می بینید نخواهیم داشت. می خواهید درامد از محل توریسم داشته باشیم بایستی اول سکولاریسم را بپذیریم بعد. (1519174) (alef-6)
 
هادی ایرانی
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۳:۳۲:۰۰
یکی از مهمترین مشکلات توریست ها در ایران توالت فرنگی است! فرض کنید توریست از هتل خارج بشه و برای بازدید به مکانی برود و ناگهان نیاز به توالت داشته باشد. با توجه به اینکه در سایر کشور ها توالت به سبک ایرانی وجود ندارد پس توریست بدبخت باید چیکار کنه؟! (1519250) (alef-10)
 
حسام
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۶:۲۴:۴۰
شهر رشت تنها شهری در دنیاست که 2 رودخانه به نام های زرجوب و گوهر از میان آن میگذرد. که الحق در قدیم آبی به زلالی شفافی و پاکی چشمه در آن جریان داشت (میتوانید تحقیق کنید) اما اکنون نزدیک 32سال است که به دومین رودخانه کثیف و آلوده جهان و محلی برای فاضلاب شهری تبدیل شده!!! (این را هم میتوانید تحقیق کنید) که بوی گند آن تمام شهر را برداشته منزل ما کنار گوهر رود است بخدا از این بو کلافه شده ایم شاید اگه 40-50 سال پیش یکی میگفت این 2 تا رودخونه که عامل گردشگری و از منابع طبیعی ناب رشت بود قرار است در آینده به برکت بعضی از آقایان همیشه خواب به دومین رودخانه کثیف جهان تبدیل شود کسی باور نمیکرد
آن وقت شما میگویید تبلیغات برای جذب توریست؟؟؟؟؟؟
که بیایند دومین رودخانه کثیف جهان را نظاره کنند؟؟؟ (1519451) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۶:۳۵:۴۵
حتی اگر مشکلات فرهنگی هم نداشته باشیم باز هم جاذبه توریستی در ایران در قیاس با کشورهای رقیب بسیار اندک است. حالا سواحل شمال شاید اگر آزاد باشد شاید ولی خارجی ها نمی آیند مسجد شیخ لطف ا.. و ... را تماشا کنند (1519471) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۶:۳۷:۵۱
اگه شما هم هنگامیکه به اتفاق خانواده به خارج از کشور میروید اگر بگویند با پوشش اسلامی نمیتوانید به کشور ماوارد شوید دیگر حاضر هستید به آن کشور سفر کنید حالا همین قضیه برای توریست هایی که به ایران می آیند صدق میکند باید به اجبار حجاب بگذارند . اگه اون توهین به ما و اعتقادات ماست این هم توهین به شعور و عقیده آنهاست. (1519475) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۱۸:۲۶:۱۳
من با یه سری گردشگران سوئدی سروکار داشتم و اونها هیچ مشکلی با رعایت پوشش ما نداشتن، جدای از اینکه حالا ما ها همچین پوششیم نداریم! ولی اونها از نوع رانندگی ما، کثیفی معابر و اینجور چیزا ناراحت بودن ولی بازم فوق العاده ایرانو دوست داشتن و قطعا مشکل ما در سیاستگذاری بخش تبلیغات و سهولت رفت و امده (1519574) (alef-10)
 
محمود
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۲۰:۴۴:۱۸
با سلام

من کارشناس و مدرس گردشگری هستم. خواهشمندم قبل از درج و تدوین هر نوع گزارشی بخصوص در حوزه گردشگری به موارد زیر توجه کنید.

اولا اینکه ما در فارسی واژه معادل و مناسب برای توریسم و توریست داریم و آنها گردشگری و گردشگر هستند.
دوم اینکه، محصول گردشگری به مانند هر محصول دیگری پیش از معرفی و تبلیغات، نیازمند ظهور و تولید آن است. در کشور ما محصول گردشگری به معنی واقعی تولید نمی شود. البته ما منابع گردشگری به وفور داریم اما محصول گردشگری خیر.
سوم اینکه مهمترین مشکل توسعه گردشگری کشور، نقص در عوامل نهادی و مدیریتی است. یعنی سازمانی که در ظول عمر نسبتا کوتاهی مدیران و متولیان مختلفی را با سیاستهای متفاوت تجربه می کند، نمی تواند این صنعت را به پیش برد.
چهارم اینکه ما از نظر دارا بودن منابع طبیعی در چهار رتبه 10 و از نظر منابع فرهنگی جایگاه 5 را داریم برای مردم ما مایه مباهات و برای مسئولان ما مایه شرمساری است چرا که نتوانسته اند از این موهبت و موقعیت الهی به درستی استفاده کنند.

پس لطفا قبل از ارائه تئوری های (تزهای) کوتاه مدت و بیلانی به اصل و ریشه موضوع بپردازید.

الف جان، شما هم قبل از چاپ از نظر ویرایشی حداقل کنترل کنید، محتوی بماند.

با تشکر (1519673) (alef-10)
 
علیرضا
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۲۳:۱۰:۴۲
عجب نوشته ی مغرضانه و پوچی!!!!! ترکیه فقط یه " چند " کیلومتر ساحل داره؟؟ فقط " یه " ایا صوفیه داره؟؟؟؟ آخه دوست عزیز من، کاش لطف میکردید قبل از نوشتن این متن بی سر و ته، یه دو خط ( ولو در ویکیپدیا ) مطالعه میکردید. از " الف " تعجب میکنم که خیلی خوب مراقبه که این پایین هر چیزی منتشر نشه ولی اون بالا رو ول کرده به امان خدا ... (1519757) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۸ ۲۳:۲۴:۳۷
ببینید محصول و کالا یا خدمات گردشگری چی میتونه باشه ؟این موضوع حجاب شاید 25 درصد از نباز یک گردشگر باشد یک گردشگری باید در زمینه امنیت و رفاه و بهره گیری از امکانات باد بیشترین سهم را داشته باشد که این را باید به نظرم دوات با واگذاری به بخش خصوصی و سرمایه گذاری کلان به بهره برداری برساند (ظرف مدت کوتاهی)ما باید از این موضوع تحریمات درس بگیریم که ایران واقعا در زمینه نفت پتروشیمی خودرو و دارو بسیار ضعیف عمل کرده . (1519767) (alef-10)
 
کفن پوش
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۰۶:۴۶:۳۳
به فکر اعتلای اسلام باشید.این حرفها چیه؟ (1520010) (alef-6)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۰:۵۷:۲۰
انکار نقاط قوت رقیب و بزرگنمایی نقاط قوت خود تنها می تواند موجب برنامه ریزی غلط شود. نگارنده محترم متاسفانه در این وادی گرفتار شده اند. منکر این نیستم که استعداد های طبیعی و فرهنگی و تاریخی فراوانی در کشور ما وجود دارد ولی بر اساس همین استعدادها همانگونه که یکی از خوانندگان متخصص اظهار نموده اند، رتبه بندی هایی انجام می شود و ترکیه در این رتبه بندی ها (بر اساس جاذبه ها نه امکانات) رده بالاتری دارد. به این نمونه ها از مقاله توجه فرمایید:
1- «اگر ترکیه تنها یک ایاصوفیه دارد»
یعنی در ترکیه فقط یک ایاصوفیه وجود دارد؟ مساجد متعدد فقط در استانبول وجود دارند در کنار ایاصوفیا: سلطان احمد، سلیمانیه، ایوب سلطان و .... کاخ های متعدد مانند توپ کاپی، دولما باغچه، چراغان و ... مسجدی به عظمت سلیمیه در ادیرنه و ...
2- «اگر ترکیه تنها سواحل چند کیلومتری مدیترانه را دارد»
بیش از دو سوم مرزهای ترکیه، مرزهای آبی هستند و ترکیه کشوری مانند یک شبه جزیره است. تقزیبا تمامی سواحل این کشور دراری پوشش گیاهی متراکم و بسیار زیبا هستند. خط ساحلی دریای سیاه با طولی بیش از دو برابر طبیعتی شبیه به ساحل خزر دارد و برای سواحل دریای مدیترانه (از جمله آنتالیا) و اژه معادلی در کشور متاسفانه نداریم (سواحل ماسه ای طولانی، آب های بسیار زلال و از همه مهمتر پوشش جنگلی با هوای نسبتا گرم در ایام زیادی از سال نه به خشکی و لم یزرعی سواحل جنوبی کشورمان).
3- «جاذبه های مذهبی کشورمان»
تنها چند صد ملیون معتقدین تشیع می توانند مخاطب جاذبه های مذهبی ما باشند . (1520168) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۳:۳۰:۵۹
حجاب توریست بهانه ممانعت از ورود آنهاست. توریستی که به ایران می اید برای جاذبه های ایران می آید و نه برای فساد. برای فساد اکثرا به تایلند و کشورهای آفریقایی سفر میکنند.پس توریستی که به ایران می آید با علم به مذهبی بودن کشور وارد میشود. اگر شرکتهای توریستی لباسهایی را معمولا در مناطق مختلف ایران استفاده میشود برای توریست مهیا کنند اتفاقا توریست با کمال میل حاضر است آن را به عنوان پوشش فرهنگی و نه اجباری استفاده کند. مثلا برای شیراز لباسهای زیبای قشقائئ و ایلاتی به آنها داده شود که هم از لحاظ اسلامی پوشیده و هم توریست را سر ذوق می آورد. أر اصفهان لباسهایی با طرحها خاتم و محلی تهیه شود. در شمال لباسهای گیلکی به آنها داده شود. قبل از آن هم با علمای آن منطقه مشورت کرده و تایید اسلامی بودن لباسها را از آنها کسب نمایند تا بعد در نمازهای جمعه به مشکلی و انتقادی در مورد پوشش برنخورند. مطمئنا با این کار می توان کمی صنعت توریست را رونق داد. (1520459) (alef-6)
 
دکتر کمال
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۱۷:۲۴:۵۶
بنام خدا
ساعت خواب !!! بطور کلی گردشگری در جهان با فحشا و فساد و عرقخوری و بی بندو باری توام است (در همه جهان از کشورهای اروپائی گرفته تا امریکائی و شرقی و کشورهای بظاهر اسلامی )و بدون هیچ مغلطه ای باید به این اذعان نمود و قبول کرد مگر کسی که خود را بخواب زده باشد . مگر زمان طاغوت غیر از این بود با سیل گردشگران اروپائی و امریکائی که در خیابانهای تهران و شهرستانها که زنهایشان با لباسهای فاحشه ها و مردهایشان با شیشه مشروب الکلی گردش میکردند و دست در گردن هم ( خوش بحال ما !!!! که اینها را دیدیم و الا سرکار میفرمودی انها با لباس راهبه ها میامدند ). ضمن انکه اگر ما به خارج برویم باید از قوانین انها تبعیت کنیم ولی انها بالاتر از انند که تابع قوانین بنیادگرائی ما بشوند ( بقول انها)
از سایت الف هم خواهشمند است در صورت پایبند بودن به اسلامی بودن دست از چاپ چنین مقالات تخیلی دست بردارند و عمیقتر مسائل را درک و بررسی نمایند (1521176) (alef-6)
 
اقتصادخوانده
۱۳۹۲-۰۴-۲۹ ۲۲:۰۲:۱۸
@نویسنده درفرازی از نوشته ی خود می گوید(تبادل توریست میان کشورهای گوناگون موجب شناخت متقابل دولتها وملتها ازهم می شود ومی تواند برهرچه عمیق تر شدن روابط،سیاسی ،فرهنگی،واقتصادی دوکشور میهمان ومیزبان مد د برساند ودرفرازی دیگر می نویسد، صادرات یک طرفه ی توریست نه تنها موجب خروج پول ملی از کشور می شود،بلکه به لحاظ فرهنگی نیز ضربات جبران نا پذ یری را بر بد نه ی جامعه وارد می کند وسبک زندگی ی نامتناسب با ارزشها وباورهای جامه راباخود به کشور آورده وجایگزین باورهای پیشین می کند،ومی افزاید که ماسرمایه های نقدی ملی را دودستی به کشورهای مقصد تقدیم می کنیم وبه جای آن گردشگری را تحویل می گیریم که تحت تاثیرفرهنگ بیگانه قرار گرفته است). آیا این دو فرازیعنی تبادل توریست برهرچه عمیق تر شدن روبط، سیاسی،فرهنگی واقتصادی، با جمله ی تاثیر پذیری فرهنگی بیگانه بر توریستهای ما ضرباط جبران ناپذیری را به بدنه ی جامعه وارد می کند،تناقض گویی آشکاری نیست؟ نکته در اینجا است که، چه تبادل توریست دوطرفه باشد وچه یک طرفه، اگرازشما بپذیریم که تاثیرپذیری گردشگران ما از خارج منفی خواهد بود، بجای خود باقی خواهد ماند،آیا باافزایش توریستهای خارجی این تاثیر پذیری یا ضرباط جبران ناپذیر به گفته ی شما بر بدنه ی جامعه از میان خواهد رفت ویا تبدیل به احسن خواهد شد؟ وانگهی تاثیر پذیری متقابل فرهنگی هنگامی است که یک کشورسلیقه وفرهنگ خودرا به توریست تزریق ودیکته نکند، وگر نه آن می شود که باید به شود، توریستها دربادی امر نه برای دیدن خرابه های یونان وروم باستان، ویا بنا به گفته ی شما، برای تماشای جاذبه های توریستی به کشورهای دیگر سفر می کنند، بلکه هدف اولیه ی آنهااز سفر، فراغت وفرار چند روزه از دستورات محیط کار ومحیط زندگی خود واحساس آزادی از گرفتاریهای خود ، وبه گفته ی سعدی باسیر آفاق وانفس ولذت بردن از آزادی وفراغت است،ودیگر تحمل این که به شنوند چه به خور چه بنوش وچه بپوش را ندارند،واگر سوای این است ،چرا باید شمار توریستهایی که از گاو بازی ورقص وآوازهای اسپانیا وبادبادک بازیهای چین و یا دیگر لذتهای تایلند، کازابلانکا، لوگزامبورگ، بیشترازبناهای یونان وروم باستان ویا دیگر جاذبه های آنها ودیگر کشورها باشد؟.ویا چراباید بنابه گفته ی شما، تنها دو بنای ،تاریخی ی، ایاز صوفیه و مقبره ی مولانا در ترکیه بسیار بیشتر از دهها بنای تاریخی وجاذبه های کشورما که حتا برخی از آنهادربخش فرهنگی ی سازمان ملل هم به ثبت رسیده است توریست داشته باشد؟پس باید نا رسایی را در جای دیگری جستجو گرد، آیاشما از خود پرسیده اید که چرا دولت مصر به خانم ام گلثوم، که بلبل عرب نامیده میشد، نشان درجه یک ملی را اعطا کرد؟ علت آن این بود که برابر آمارهای جهان گردی مصر بیشتراز 90% توریستهایی که به مصر میرفتند ،تنها برای دیدن وشنیدن از نزدیک کنسرتهای نامبرده وسامیه جمال بود،ونه برای دیدن اهرام سه گانه ی 3500 ساله ی مصر ، البته روزها هم از اهرام بازدید میکردند آری ارزیاپول توریست بیشتراز90% دراین مراکز خرج میشود،ونه در بازدید از بناهای قدیم، وتوریستها برای لذت بردن از این مراکز به دیگر کشورها بار سفر می بندند،توریست برای این به کشورهای گوناگون سفر می کند که آزاد باشد، هرچه می خواهد بخورد وهر چه میخواهد بنوشد وهرچه می خواهد بپوشد، و از لحظه لحظه ی سفر خودلذت ببردآیا آن موارد مورد نظر توریستها چه از بابت زیرساختهای توریستی مانند هتلها، رستورانهاو.................بقدر کافی در کشورما برای توریستها براستی فراهم است؟ توریست درهمین حال می خواهد، بافرهنگ وآداب زندگی مردم باسیر در آفاق وانفس کشورها باخبر باشد واگر ممکن است چیزی هم بیاموزد، . البته درگام دوم دیدارازبناهای تاریخی ودیگر جاذبه های کشورها برای پر کردن اوقات فراغت، واین که درقفس هتلها زندانی نباشند انجام می شود وگرفتن عکس برای
یادآوری ی خاطرات خوب وبدی است که در کشوری با آن روبرو بوده اند می باشد،چراکه عکسها خود خاطره نیستند بلکه یاد آورخاطره های خوب بد سفرها هستند، @ دراین میان لازم است که یاد آوری شود،یکی دونفر درصد هزارهم برای کسب تجربه وآموزش حرفه ای خود مانند آرشتیکتها، مهندسین عمران ، ونقاشان وتندیس سازان وهنرمندان واهل تحقیق وپژوهش برای لذت بردن از بناها وسازه های تاریخی ودیگر جاذبه های موجود، به دیگر کشورها سفر می کنند که بکار گرفتن واژه ی
توریست برای آنها بی مورد است، @ شما دومورداز جاذبه های تاریخی ی توریستی ی کشور ترکیه رابا دهها جاذبه ی تاریخی توریستی ی ما مقایسه کردید اید، آیابهتر نبودجاذبه های غیرتاریخی یعنی زیرساختهای موردنیازتوریستی وامکانات تفریحی ومشغولییتهای لذت بخش از دیدگاه توریستهارا هم مقایسه می کردید؟ شما می گویید تنهامشگل مادرجذب توریستها کمبود یانبود تبلیغات است،تبلیغات تنها به پوسترهای رنگ وارنگ وهووجنجال ونشان دادن آثار تاریخی دررسانه هانیست @ بالاترین وموثرترینن تبلیغات همان خاطره های خوب بدی است که توریستها از کشورهای دیگر باخود به کشور خود می برند واز آنها باخوبی ویا بدی یاد کرده وبه دیگران منتقل می کنند ودرنتیجه سبب تشویق سفر ویامانع سفر به کشورهای دیگر می شوند، واین سبب افزایش ویا سبب کاهش توریست به آن کشور می شو د وانگهی توریستها چشم بسته وبی هدف وقت وپول خودراهزینه نمی کنند، چراکه پیش از راه افتادن دست کم باچندین آژانس توریستی آگاهیهای لازم را از کشورهای مقصد مورد نظرشان پرس وجو می کنند،واگر توریست خود شناخت کافی از کشور یا کشورهایی که می خواهد به آنها سفرکند ندارد موسسه های توریستی وجهانگردی بهتراز خود شهروندان کشور مقصد به تمامی ی چند وچون و جزییات کشور مقصد واردهستند@ شما می نویسید،گردشگران داخلی از جاذبه های داخلی دل زده شده اند،مردم از جاذبه های داخلی دل زده نشده اند،بلکه نبودامکانات رفاهی ی کافی وتوریستی مانند هتلهاوگرانی ی سرسام آورهتلهاو مایحتاج،حتا باقبول گرانیهاو به دست نیاوردن آن سبب دل زدگیها است که مردم بااعصابی خسته تر ازپیش از مسافرت به شهرودیارخود باز میگردند@شمایکی ازمواردجاذبه هاراداشتن ساحل دریای،شمال وجنوب درحدود 3هزارکیلومتروجزایرخلیج فارس عنوان می کنید، مردم برای دیدن آب به ساحل نمی روند،اگر هم دیدن دریا لذت بخش باشد بیشتراز یکی دو ساعت نیست، واگر خانواده ای بخواهد از لذت شناکردن در دریا برخوردار باشد،بایدهمسر و دختران خانواده به دوراز چشم اندازمرد وپسران خانواده به آب بروند که نه مرد از آن چه بسر خانواده ی خود می آید یاآمده آگاه می شودونه همسرودختران از پدر وبرادرا ن خود باخبر می شوند@خوب داشتن این همه ساحل به چه درد توریست داخلی ویا توریست خارجی گه نمی تواند از لذت شنا کردن در دریا به همراه خانواده یا همراهان خود برخوردار باشد، می خورد؟ @ این گفته ی من تاییدی است براین که،چرا این قدرخانواده های ایرانی که توان مالی برای مسافرت دارند به ساحل آنتالیااشتیاق دارند، با باوجودی که بنابه گفته ی شما بیشتراز چند ده کیلومترنیست،ولی چندده کیلومتررا به چند هزارکیلومترترجیح میدهند، @یکی دیگر از عوامل مهم نیامدن توریستها به کشور مابستگی به سیاست خارجی ی ماوچگونگی ی تعامل یاعدم تعامل مابادولتهای بزرگ که رسانه های دیداری وشنیداری ونوشتاری ی زمین وآسمان را دراختیار دارند،بایددرنظر گرفته شود،که تا این مشگل به سامان نرسد ، بافیل یابالن هواکردن وپوسترهای گرانبها وجار جنجال بر طرف شدنی نیست، که بررسی ی آن به فرصت دیگری نیاز دارد (1521645) (alef-6)
 
a
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۵:۱۰:۱۶
واقعاً ... هستید یا خودتونو زیدید به ...؟!!!!
دقیقاً علت اصلی عدم مراجعه توریست به ایران - اعتقادات ماست و پوشش ما و ممنوعیت انجام برخی امور نامشروع.
باور ندارید ؟ کافیست برای نمونه تنها یک ماه ، نه 2هفته ، حتی یک هفته کیش را آزاد بزارید سپس آمار و ارقام همه چیز را گواهی می کند. (1522085) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۴-۳۰ ۰۷:۳۹:۱۴
توريست ها توي سواحل انتاليا فقط از مناظر استفاده مي كنند؟
بله اگر توريستها با لباس رفتن توي آب را دوست داشته باشند ، صنعت توريسم ما نيز پيشرفت ميكند (1522130) (alef-6)