توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 422098
موانع پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۷
معاون حزب اسلام‌گرای مطالبه آزاد (هدی پار)، در یک نشست مطبوعاتی اظهارات مهمی در خصوص جنگ داخلی سوریه، توافق ترکیه با رژیم صهیونیستی و مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا بیان کرد و درباره عواقب فاجعه‌بار سیاست‌های ضد سوری آنکارا هشدار داد.

به گزارش تسنیم، «مهمت یاووز» با انتقاد از سیاست‌های ترکیه در قبال سوریه، نتیجه این سیاست‌های آنکارا را فاجعه‌بار توصیف کرد و به دولت ترکیه توصیه کرد که از سیاست‌های غلط در قبال سوریه دست بردارد.

وی تأکید کرد که مسئله سوریه می‌تواند از طریق مذاکرات سیاسی حل شود و برای پایان جنگ داخلی در سوریه باید ایران و ترکیه با یکدیگر همکاری کرده و شرایط لازم برای آتش‌بس و صلح در این کشور را فراهم کنند.

معاون حزب «هدی پار» با انتقاد شدید از تصمیم دادستان ترکیه درباره مختومه کردن همه پرونده‌های شکایت از رژیم صهیونیستی در ارتباط با کشتی «ماوی مرمره» گفت: «مختومه شدن پرونده‌های شکایت علیه اسرائیل به هیچ وجه قابل قبول نیست. ای کاش توافق آنکارا و تل‌آویو باعث نمی‌شد که این تصمیم گرفته شود و خون کشته‌شدگان کشتی ماوی مرمره پایمال شود. از نظر ما توافق ترکیه با اسرائیل یک اشتباه بزرگ محسوب می‌شود، چرا که نزدیکی ترکیه با اسرائیل باعث می‌شود که ترکیه از جهان اسلام دور شود. ترکیه در هر شرایطی هم که قرار داشت نباید با اسرائیل توافق‌نامه آشتی امضاء می‌کرد، چون اسرائیل مسبب اصلی جنگ‌های داخلی در خاورمیانه و جهان اسلام است.

اسرائیل به منزله خنجری است که همیشه در گلو و پشت ترکیه قرار دارد. ترکیه علاوه بر اینکه نباید با اسرائیل توافق آشتی امضاء می‌کرد بلکه نباید هیچ قدمی در راستای مشروعیت بخشی به این رژیم برمی‌داشت. توافق ترکیه با اسرائیل در خصوص مختومه شدن همه پرونده‌های کشتی ماوی مرمره علیه اسرائیل، یک فاجعه بزرگ برای ترکیه محسوب می‌شود و حزب "هدی پار" به هیچ وجه این مسئله را قبول نمی‌کند و همواره در کنار خانواده‌های شهدای کشتی ماوی مرمره خواهد بود و از آنان حمایت خواهد کرد.»

«مهمت یاووز» با اشاره به قطعنامه تعلیق مذاکرات اتحادیه اروپا با ترکیه، اروپا را متهم به دو رویی در قبال ترکیه کرد و گفت: «اروپاییان پس از 60 سال مذاکره با ترکیه، برای اولین بار دو رویی خود را کنار گذاشتند و چهره واقعی خود را نشان دادند و صراحتاً اعلام کردند که نمی‌خواهند ترکیه را وارد اتحادیه اروپا کنند.»

وی اعتقاد دارد هیچ یک از دولت‌های اروپایی در هیچ زمانی نخواهند گذاشت که ترکیه و حتی بوسنی و هرزگوین وارد اتحادیه اروپا شوند. زیرا اتحادیه اروپا بر سه اصل بنیان گذاشته شده است. اولی فلسفه یونان باستان، دومی میراث روم باستان و سومی ارزش‌ها و اصول مشترک مسیحیت. ترکیه هیچ رابطه‌ای با هیچ کدام از این سه اصل ندارد. ترکیه به جای فلسفه یونان به مدنیت شرق و تمدن اسلامی وابسته است و به جای ارزش‌های مسیحیت به ارزش‌های اسلامی و به جای قوانین روم باستان به قوانین اسلام وابستگی دارد.

معاون حزب «هدی پار» با اشاره به اینکه ترکیه مجبور به پیوستن به اتحادیه اروپا نیست، اظهار داشت: «ترکیه باید مذاکرات 60 ساله خود با اروپا را که به جز تلف کردن وقت، هیچ سودی نداشته است، متوقف کند. ترکیه به جای اتحادیه اروپا  علاوه بر اینکه می‌تواند عضو سازمان همکاری‌های شانگهای شود، باید تلاش جدی کند تا اتحادیه‌ای در جهان اسلام تشکیل شود که مبنای آن اتحاد کشورهای اسلامی در زمینه نظامی، تجاری و پول واحد باشد.
 
کلمات کلیدی : ترکیه، اتحادیه اروپا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.