نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 151792
درباره برهم زدن بازی توسط رئیس جمهور
فرهاد محسني
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۵۳
در ماههاي اخير تحليل هاي متفاوتي از نحوه عمل دولت و شخص رئيس جمهور در خصوص برخي رفتارهاي عجيب و غير منتظره ايشان مطرح گرديده و صاحبنظران دلايل و نيت هاي پشت پرده چنين رفتارهايي را در قالب سناريوهاي مختلف مطرح نموده اند . يكي از مصاديق اين رفتارها به انتصاب افراد مسئله دار برمي گردد كه اين روزها حواشي بسياري را در كشور ايجاد نموده است. پرسشي كه ذهن اكثر مردم و حتي مسئولان را به خود مشغول نموده اين است كه چرا رئيس جمهمور بايد به چنين اقداماتي دست بزند و اصولا چه هدفي را از اين برنامه ها پيگيري ميكند؟

در كنار تفسيرهاي مختلف شايد بتوان قريب به يقين دليل چنين تصميماتي را به عدم توفيق دولت در خلال هفت سال گذشته در تحقق برنامه هاي اعلام شده ريشه يابي كرد. اگر نظري اجمالي به شعارها و سياستهاي محوري دولت بيندازيم به سهولت درخواهيم يافت كه دولت نتوانسته تقريبا به هيچ يك از مهمترين اهدافش دست يابد. بعنوان نمونه يكي از اهداف اصلي دولت نهم و دهم مبارزه با فساد بود كه متاسفانه نه تنها اثري از بهبود در آن نمي بينيم بلكه بر اساس آمار سازمان بين المللي شفافيت (يكي از همان سازمانهايي كه وقتي نرخ هاي رشد عملكرد دولت را اعلام ميكنند به صحت آنها استناد مي شود) رتبه فساد ايران در سال ۲۰۰۴ از ۸۸ به ۱۶۸ در سال ۲۰۱۱ رسيده است يعني ما در خلال سالهايي كه مبارزه با فساد جزو برنامه هاي جدي دولت بوده است ۸۰ پله در رده بندي سلامت اداري سقوط كرده ايم . صرفنظر از چنين آماري همه ما به وضوح شاهد واقعيات تلخ در اين حوزه هستيم.

در مورد مبارزه با تورم نيز شعار اصلي رئيس جمهور يك رقمي نمودن نرخ تورم بود. يعني بنا بود نرخ تورم كه در سال ۸۴ حدود ۱۰.۵ بود يك رقم كاهش پيدا كند تا به تك رقمي شدن تبديل شود اما واقعا كاهش يك رقم راحت تر است يا افزايش ۱۵ درصدي؟ دولتي كه وارث مقادير قابل توجهي ذخيره ارزي بود و درآمدهاي افسانه اي ناشي از افزايش قيمت نفت نصيبش شد امروز اعلام ميكند كه ذخيره اش صفر است. دولتي كه قرار بود وابستگي بودجه را از درآمدهاي نفتي كاهش دهد امروز نفتي ترين بودجه هاي تاريخ كشور را به مجلس ارائه مي كند. دولتي كه شعار شايسته سالاري را مي داد كمترين ميزان تعهد را در انتصاب مديران بر اساس شايستگي هاي فني از خود بر جاي گذارده است. در مورد مبارزه با بيكاري ،‌افزايش اقتدار ملي ، تقويت سياست خارجي و... وضعيت بهتر از اين نيست .

با اين اوصاف كسي كه در بهترين شرايط و در كنار بهترين فرصتها براي جهش اقتصادي و سياسي كشور قرار داشته است امروز خود را نا توان از تحقق شعارها مي بيند و بديهي است كه بركناري او مي تواند برايش بهترين هديه ممكن باشد چرا كه همچون هميشه كه در هنگامه بحران ها همه تقصيرها را به گردن دست هاي نامرئي بدخواهان مي اندازد ،‌مي تواند براي تمام عمر بگويد كه اگر چوب لاي چرخ دولت نمي گذاشتند من مي توانستم چنين و چنان كنم.

شايد به همين دليل است كه رئيس جمهور با انجام كارهاي غيرقاوني از جمله قهر و خانه نشيني ، قانون گريزي در بحث حساس هدفمندي ، انتصاب افراد بسيار مسئله دار و بويژه نوع برخوردش در جلسه سؤال از ايشان به گونه اي رفتار ميكند كه گويي مشتاق استيضاح و بركناريست و به هر نحو در تلاش است تا كاسه صبر مجلس را لبريز كند . چنانچه اين تحليل صحيح باشد قطعا بايد شاهد رفتارهاي غير منتظره ديگري از ايشان باشيم.اما ايشان غافل است از اينكه مجموعه مديريتي كشور زيرك تر از اينست كه با بازي قديمي " بر هم زدن بازي" ايشان را به اهدافش برساند.
 
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۰:۲۵
تحليل بسيار هوشمندانه اي بود كه بنظر مي رسد با توجه به قرائن موجود به واقعيت نزديك باشد (750985) (moderator18)
 
خواننده هر شب الف
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۱:۳۱:۲۲
تحلیل زیرکانه و هوشمندانه ای است. زیرکانه و هوشمندانه از این حیث که از فحوای کلام برمی آید که خود نویسنده هم می داند که همه مطلب آنی نیست که ایشان بیان داشته و اضلاع بسیار دیگر حاکم بر مناسبات سیاسیون داخلی را به بیننده نشان نمی دهد. (اگرچه خودش واقف است) صرفا یک ضلع خاص را نشان می دهد تا خواننده فقط بر اساس همان یک ضلع به نتیجه برسد. (752213) (moderator18)
 
علی و.
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۵:۱۴:۰۷
همونطور که در نظر قبلی عرض کردم بسیار هوشمندانه بود (از همون روز اول و هاله نور و مشایی و الهام و ...)

ولی وقتی دیدم غیر از نویسنده، چند نفر هوشمند و زیرک دیگه هم ذیل مطلب همین نظرو دارن، به هوش ایرانیم افتخار کردم! (752943) (moderator18)
 
k.k
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۱۰:۰۰:۴۸
من کاملا با این نوشته موافق هستم (751002) (moderator18)
 
طبايي
United States
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۱۰:۱۱:۴۰
با سلام
باتوجه به پازل رفتارهاي ريس حمهور در اين دو دوره اين بهترين تحليلي هست كه مي توان براي رفتارهاي ايشان بيان كرد . بسيار دقيق و كارشناسانه مي باشد . (751019) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۲:۵۵
برکناری بهترین راه است.صد در صد موافقم (751060) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۸ ۲۱:۱۸:۱۷
دوست عزیز این نوشته داره میگه که برکنار نکنیم چون باعث سواستفاده دولت میشه. (822415) (alef-15)
 
جواد
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۱۰:۴۶:۳۲
هر کی هر چی دوست داره درباره احمدی نژاد بگه , ولی ما تا قیامت دوسش داریم . احمدی دوست داریم. (751066) (moderator18)
 
رهگذر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۲۰:۰۳:۴۳
تحلیل واقع بینانه ای بود و به نطر من به حقیقت نزدیک بود (751896) (moderator18)
 
محمد امجدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۱۴:۳۹:۵۶
البته به نظر من بزرگترین مشکل آقای احمدی نژاد خودرای بودن بیش از حد ایشان است که باعث شده به این ورطه کشیده شوند.
اما از لحاظ بحث تورم به نظر من قدرت خرید مردم به میزان تورم رشد پیدا کرده( کافیه برای نمونه خیلی صادقانه هرکس وضعیت خانواده خودش رو در 10 سال پیش با الان مقایسه کنه)
همچنین این بحث که دولت به هیچ یک از اهدافش نرسیده تا حدودی بی انصافیه .مثلا در زمینه خانه دار کردن جوانان کدام دولت توانسته در این حد کار انجام بده
ولی به هرحال به نظر من بدترین نتیجه ای که از حضور ایشان در کرسی ریاست جمهوری نصیب ملت شد؛ کاهش شان و منزلت مردم فهیم کشورمون در بین کشور های دیگست که فکر نمیکنم در هیچ دولت دیگه ای سابقه داشته باشه (751396) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۱۶:۲۷:۱۰
مگه احمدی نژاد نمیگه من نوکر مردمم ؟

آقا لطفا به خاطر ارباب هات هم که شده منت سر ملت بذار و برو تو روخدا

7 سال زحمت کشیدی بسه برو !!!! (751631) (moderator18)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۱۶:۵۶:۰۴
من به یادداشت بالا اعتقادی ندارم چون آقا رئیس جمهور خود را یک انسان کامل و اعلم به همه امور میداند و به هیچوجه قبول ندارد که کشور در دوران ریاست ایشان به اتمام کشیده شده است و اطمینان دارم اگر خود ایشان به باور برسند که توانائی اداره کشور را ندارند خودشان استعفا میدهند زیرا اگر چنین کنند محبوب قلوب ملتخواهند شد .
از طرف دیگر مجلس ما اگر همانند مجلس اول از شجاعت لازم برخوردار بود تاکنون اقدامی را که لازم بوده و هست انجام میداد و هیچوقت نمی نشست تا مورد تمسخر و استهزای ایشان واقع شود . (751682) (moderator18)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۱۷:۰۹:۰۲
اگه آقایون در دولتهای سازندگی و اصلاحات زودتر طرحهای حیاتی اقتصاد را شروع می کردند الان کشور این همه مشکل نداشت.قابل توجه دوستان ، در این دو دولت هیچ گونه طرح اقتصادی اجرا نشد اگه کسی سراغ داره به ما هم خبر بده .پس زیاد ایراد این دولت نگیرید. (751696) (moderator18)
 
نادر
United States
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۱۴:۳۱:۱۰
دوست عزيز گويا شما در دوران دولتهاي سازندگي و اصلاحات در كشور ديگري زندگي مي كرديد. ميزان پروژة هاي عمراني اجرا شده در دوره اصلاحات (بخصوص با توجه به قيمت بسيار پايين تر نفت) بارها بيشتر و كيفيت آن پروژه ها نيز بارها بالاتر بود. نمونه اش پروژة هاي نفت و گاز عسلويه كه در دوران اصلاحات با سرعت و جديت زيادي انجام مي شد و كل ظرفيت عمراني كشور به گونه اي درگير آن پروژة ها بود اما امروز به گواه شاهدان گويي به آن منطقه خاك مرده پاشيده اند و پروژه ها عموما در حال تعليق هستند. (754418) (moderator18)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۰ ۰۷:۴۹:۲۳
تک نرخی کردن ارز.
فقط همین یه مورد کافیه. دولت اصلاحات با نفت 10 دلار و 20 دلار ارز رو تک نرخی کرد و این دولت با نفت 80 دلار و 100 دلار نمیتونه تک نرخی نگهش داره. (775385) (moderator18)
 
حبیب
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۱۹:۱۴:۵۶
با ملت باید صادق بود. (751842) (moderator18)
 
حبیب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۲۰:۲۴:۱۲
بهترین باهوشترین رئیس جمهور ایران عزیز دوستت داریم و چشم دشمنان کور باد که توان دیدن موفقیتهای بی شمار تو را نمی بینند من شخصا دیده ام و به رای ام افتخار می کنم افرین بر تو که روز اول گفتی به خط قرمز با گذاشته ام و طبعا مخالفت زیادی با تو خواهد شد پس مثل کوه استوار باش (751921) (moderator18)
 
مهدي موسوي
۱۳۹۱-۰۲-۰۳ ۲۱:۵۰:۰۶
دولت احمدي نژاد مسئله هدفمندي بود . و تا زماني كه ارز به طور عادي و بدون مشكل وارد كشور مي شد مسئله خوب پيش مي رفت ولي هنگاميكه ارزش پول ملي نصف شد همه پرداخت هاي دولت با مشكل مواجه شد چرا كه هدفمندي يارانه ها در اصل مبتني بر دريافت دولت از مردم در كالاهايي مثل بنزين و سوخت است و نه پرداخت پول به مردم .
ضمنا وقتي يك كشوري در محيط سياست خارجي خود دچار تنش است بايد همزمان از اجراي طرحهاي سنگين اقتصادي پرهيز كند به قول معروف با يك دست نمي توان چند هندوانه برداشت .
زياد بودن بودجه عمراني كشور هم خيلي مسئله است . در شرايط حساس اقتصادي شما نبايد پول هاي خود را خرج كارهاي عمراني كنيد اين دو ضرر دارد اولا
در زمان تحريم و تورم شركت هاي وابسته به دولت براي تامين كالاي طرحهاي عمراني وارد بازار مي شوند و تقاضا زياد مي شود و ثانيا با مصرف اين پولها توان دولت براي مقابله با شرايط كم مي شود .
ممنون (751991) (moderator18)
 
فاطمه السادات
United States
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۱:۰۸:۲۰
بديهي است كه بركناري او مي تواند برايش بهترين هديه ممكن باشد!!! کی می خواد این کارو بکنه؟ نماینده ها که حتی نمی تونن وزیر رو درست حسابی استیضاح کنن٬ چطور میخوان ريیس جمهور رو برکنار کنند؟ (752192) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۰۹:۰۵:۲۰
انصافا تحليل بسيار زيركانه و دقيقي بود
كاملا درست است. ايشان جوري رفتار مي كند كه انگار مشتاق استيضاح و بركناري است تا ناكامي هايش در تمامي حوزه هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي را به گردن ديگران بيندازد (752400) (moderator18)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۰:۰۹:۲۵
تحلیل درستی است
اما آیا برای ممانعت از این ادعا که "مي تواند براي تمام عمر بگويد كه اگر چوب لاي چرخ دولت نمي گذاشتند من مي توانستم چنين و چنان كنم." باید هزینه گزاف بیشتری پرداخت. (752462) (moderator18)
 
اميررضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۳:۱۱:۱۳
تحليل ارايه شده انصافآ منطقي و دقيق است
همچنين به نظر مي رسد مشتاق نشان دادن ايشان بر استيضاح ممكن است ناشي از آگاهي وي از ترديد استيضاح كنندگان رئيس جمهور از احتمال ضعيف موفقيت آنان در استيضاح باشد ؟ (752745) (moderator18)
 
علي حيدري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۵:۱۱:۴۴
در مورد رقم تورم بايد به معناي دقيق هر لغت و نيز معاني مختلف احتمالي لغات توجه كرد. ايشان فرموده اند تورم را يك "رقمي" ميكنند و هم اكنون تورم يك "رقم" است و نه بيشر يا كمتر. در مورد ساير خدمات كه ليست بسيار طولاني دارد تاريخ بدرستي قضاوت خواهد كرد كه ايشان استوار تر از تمام سرداران تارخ كشور در مقابل استكبار جهاني ايستادگي كرده و جلوي تمام تهاجم هاي احتمالي را گرفته اند همراه با پيروزي نهايي. هم اكنون سر فصل حسادت غالب كشور هاي دور و نزديك آرزوي داشتن چنين سردار ي هوشمند و
با درايت ميباشد. (752939) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۸:۵۱:۳۹
به نظر می رسه باید این یک سال و اندی رو هم با هر بدبختی و فلاکتی هست تحمل کنیم همه ما مردم ایران .... فقط مشتاقیم ببینیم برخورد نظام بعد از اتمام این دوره با احمدی نژاد و اطرافیانش چگونه است ؟؟؟!!!! (753224) (moderator18)
 
gholam
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۱۹:۵۸:۲۰
با سلام
با اجرای طرح هدفمندی قرار بود تورم 42.3 درصد بشه که حالا فقط 30 پس دولت خوب کار کرده و یادمون نرفته خصوصی سازی دوره خاتمی رو با 40000 میلیارد تومن از اموال دولتی که به 50 میلیارد به اطرافیان واگذار شد..... (753284) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۱۱:۳۵:۲۰
قرار نبود با صرفه جويي ناشي از هدفمندي هزاران كيلومتر راه ، هزاران بيمارستان هزاران خانه اتمام كليه طرحهاي نيمه تمام و... انجام بشه؟ يك ورق گزارش درباره صرفه جويي كلان ناشي از اجراي هدفمندي ارائه شد؟براي اطلاع بيشتر به متن سخنان رئيس جمهور در تلويزيون در آذر سال قبل كه اجراي طرح را اعلام كردند مراجعه شود (754060) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۲-۰۴ ۲۱:۲۱:۳۳
بسیار عالی بود عملکرد ایشان در چند جا میتواند ارزیابی شود 1-دیوان محاسبات 2-وزارتخانه ها که چقدر کارهای نیمه تمام دارند وایشان برای وجیه المله شدن مرتباطرحهای جدید شروع میکند 3- بازرسی کل کشور 4- دیوان عدالت اداری 5- از همه مهمتر مجلس شورای اسلامی که مصوبات خودرا با کارهای انجام شده تطبیق میدهد وانحرافات را معین میکند 6 -وزارت دارائی که اعتبارات را با تخصیصها مقایسه میکند 7- بانک مرکزی که بدهیهای نپرداخته وحال شده دولت به سازمانهای مختلف وپیماکاران را ارائه میدهد 8- خصوصی سازی که چه انحرافاتی بین اصل 44و واگذاریها بوجود آمده 9 -وزارت خانههای کار وصنایع که چه تعداد کارخانه تعطیل شده وچه تعداد نفرات بیکار شده اند10- مردم که چقدر استرس پیدا کرده اند 11-وزارت بهداشت از 75%پرداخت هزینه درمان بوسیله مردم وبدهی دولت به آن وزارتخانه وتعداد سکته ها ناشی از نوسانات قیمتها وخودکشی ها12- وزارت دادگستری از افزایش جرم وجنایت 13- نیروی انتظامی از افزایش دستگیری زورگیران وقاچاقچیان (753363) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۱۱:۲۴:۰۰
آفرين بسيار عالي و كارشناسي بود (754043) (moderator18)
 
مهرداد
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۰۱:۵۸:۴۳
سلام
به نظر من کمی از دایره انصاف خارج شده بود ، این دولت همونطور که نویسنده محترم گفته به خیلی از شعرهاش عمل نکرد و یا حتی برعکس عمل کرد اما دستاوردهای خوبی هم داشت که با تند روی و کمی ذکاوت نادیده گرفته شده ، هر چند که من هم از جانبداری های گذشته ام بسیار دلسردم. (753609) (moderator18)
 
ایمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۰۵ ۱۲:۳۱:۰۱
بنام خدا....متن جالبی بود به نظر من هم این دولت ماحصل توهم برخی در مورد مدینه فاضله ای که بنا بود بدست جناح راست ایجاد شود بود جامعه ای به شدت ارزش مدار و مذهب گرا و چون این دولت در سراشیبی است انتظار داشته باشیم تا بسیاری را در این سقوط همراه خود کند.....البته ضمن احترام به خدمات همه دولتها در بوجود آمدن این دولت نباید نقش "اشتباه تاریخی" دولت سازندگی را در تجمل گرایی و اختصاصی سازی منابع و فرصت ها نادیده گرفت بالاخره هر عملی عکس العملی دارد در جهت عکس و این که کماکان رئیس دولت با انکار دیگران به دنبال اثبات خود و کارآمدی خود است نیز به همین عکس العمل برمی گردد...نتیجه چه شد از دست رفتن منابع و درآمدهای سرشار نفت، هدر دادن فرصتها و زمان و هدایت جامعه به سمت یک نفرت کور از دست های نامرئی و همه کاره و انفعال و یاس فراگیر.....و به نظر من تا تئوری توسعه سیاسی دولت آقای خاتمی محقق نشود تا مردم دنبال یک قهرمان ملی برای چاره درد خود نباشند تا وقتی خودشان را باور نکنند تا ملعبه دست سیاسیون نشوند و تا مسئولین وافعا خود را در مقابل مردم مسئول و پاسخگو ندانند مشکل حل نمی شود و ما در تناوب عمل و عکس العمل گرفتار خواهیم بود و خدا برکت دهد به فروش نفت تا ما روزمرگی کنیم (754176) (moderator18)
 
ابن فرخ
۱۳۹۱-۰۲-۰۸ ۰۰:۲۴:۳۱
کسیکه بازی را میبازد میخواهد دعوا راه بیندازد ثانیا از قدیم گفته اند :ادعا ضربدر دانش مسویست عدد ثابت این اقایان که اینهمه ادعا کردند حتما دانششان کم بود. ملت ضربه سختی دیدند. (757037) (alef-15)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.