نظر منتشر شده
۲۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 97755
روز زن، 20 جمادی الثّانی است نه 8 مارچ
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۰۲:۴۴

یعنی ما این قدر نگون بخت و بی کس و کار شده ایم، که روز ولادت فاطمه ی معصوم نشود روز زن و روزی که «زتکین»ها نام گذاری کرده اند را مفتخرانه روز زن بنامیم؟
ریشه ی نام گذاری این روز به عنوان روز جهانی زن، باز می گردد به حادثه ی هشتم مارس ۱۸۵۷ که در آن، زنان کارگر کارگاه‌های پارچه‌بافی و لباس‌دوزی در نیویورک آمریکا به خیابان‌ها ریختند و خواهان افزایش دستمزد و بهبود شرایط کار شدند. پس از گذشت قریب به ۵۰ سال، خواسته ها به سطح حقوق سیاسی-اجتماعی هم چون حق رأی افزایش یافت. پس از تلاش های رزا زتکین و رزا لوکزامبورگ که مبارز کمونیست و سوسیالیست حقوق زنان بودند، به هدفشان دست یافتند و روزی را با عنوان روز جهانی زن نام گذاردند. هرچند که ابتدا این روز ۱۹ مارچ بود ولی پس از ۱۰ سال و در سال ۱۹۲۱ این روز با این نام در مسکو رسمیت یافت و علنی شد.
آنان که روز جهانی زن را نام نهاده اند، فاطمه نمی خواهند؛ آنان زنی کارگر می خواهند که هم چون مردان کاملاً برابر کار کند و جان بکند. نمی خواهند زن را موجودی دوست داشتنی برای تکریم و تربیت و پرورش ببینند که دامان پاکش، مأمنی گرم برای فرزندانش باشد؛ بلکه دوست دارند تا زن را مرد کنند. منتظریم بشنویم آن روزی را که مردها را هم می خواهند زن کنند. البته با عناوین دیگر، همین حالا هم مردان گوشواره به گوشی که بدون میک آپ (همان آرایش؛ عرض کردم میک آپ چون اینان باکلاس تر از این حرف ها هستند) بیرون نمی روند، در مهدهای آزادی و گهواره های تمدن نیز دیده می شود. پس باید چشم انتظار شیٌ عجاب های دیگری باشیم. مثلاً روزی که پرچم داران دفاع از حقوق زنان، بگویند که دیگر نمی خواهیم بچه دار شویم؛ مردان بزایند و شیرشان دهند. اصلاً این چه قانونی است که ما باید بچه دار شویم؟ که گفته ما نباید بچه دار کنیم؟! و قس علی هذا.
اگر اینان فاطمه می خواستند، اسلام را در آغوش می کشیدند. پیرو ِ فاطمه، پرورش فرزندش را هم چون استشمام هوا واجب و شیرین می پندارد. خانه داری را کلفتی نمی نامد. بچه داری را للگی نمی خواند. شوهرداری را ذلت نمی داند. شوهرداری در اسلام، فطری و مایه ی تحکیم خانواده است؛ همان طور که زن داری در اسلام، امری فطری و لذت بخش است برای مرد. زن مسلمان آرامش می یابد از این که پیگیر احوالات مردش باشد. مرد مسلمان هم افتخار می کند که بر دستان زنش بوسه زند و خود را بدون او ناقص خطاب کند.
چون حضرت فاطمه (س) مستقل از زن نیست و از آن جایی که حضرت فاطمه (س)، برترین زن آفریده شده ی خداوند در طول تاریخ است، پس روز حقیقی جهانی زن، روز ولادت حضرت فاطمه (س) است. اما از آن جایی که جهان امروز، حق طلب نیست، پس خوش ندارد که روز زن را مصادف با سالروز فاطمه بنامد. به دلیل این که نباید با جهانی که حق را نادیده می گیرد هم نوا شد، پس بر سر حرف خود می مانیم و روز زن را، روز جهانی زن را، روز زنان تمام دنیاها را، روز زنان عالمیان را، روز ولادت حضرت فاطمه ی زهرا (س) می نامیم.
«خواهی نشوی رسوا، هم رنگ جماعت شو» را نیز نادیده می گیریم و فریاد بر می آوریم که اگر جهانی دانستن حضرت فاطمه (س) عار است و روز ولادت او خوار، پس بهتر است که این خار فرو رود بر چشمان کسانی که تاب نمی آورند تا تنها زن معصوم عالم را الگو ببینند و شایسته ی پیروی. مفتخریم که رسوا شویم به هم رنگ نشدن با جماعت خودمداران.
اگر روز جهانی زنشان را، روز ۲۷ اوت می نامیدند هم راضی بودیم (روز تولد مادر ترزا به سال ۱۹۱۰ میلادی). اگر زنشان مادر ترزا بود، خودمان برایش سالگرد می گرفتیم. اما این نام مبارک، این روز عزیز، با جوهر جنبش های کارگری و به دست رهبرانی کمونیست و سوسیالیست نوشته شده است.
اگر بنا بود که چشممان به دهان امثال کلارا زتکین یا رزا لوکزامبورگ باشد، ما خود شیرین عبادی هایی داریم که می توانند دنیا را از لوس وجود خود بهره مند سازند و نه تنها هیچ ثمره ی حتی مادی هم نداشته باشند، بلکه هزینه ساز نیز شوند.
نمی گویم که روز جهانی زن باید حذف شود؛ بلکه مقصودم این بود که روز جهانی زن برای ما بی اعتبار است. جهان نمی تواند برای ما تصمیم بگیرد که چه روزی روز زن است؛ مگر این که ما به او چنین اجازه ای دهیم و تحت سیطره ی پدیده ی جهانی شدن قرار بگیریم. یکی از راه های گسترش پدیده ی جهانی شدن (همان آمریکایی شدن) از طریق تحمیل نام گذاری های این چنینی و تبلیغ آن به وسیله ی رسانه ها (مخصوصاً اینترنت و شبکه های ماهواره ای) است. ما نمی توانیم بگوییم که هم ادعا داریم که فاطمه پاک ترین زن و مادر است و روز تولدش را به عنوان روز زن و روز مادر می پذیریم و هم بگوییم که روز دیگری را نیز به عنوان روز زن پاس می داریم. این مانند کسی است که دو بار در سال، جشن تولد می گیرد؛ در این حالت این شاعبه ایجاد می شود که آن شخص دچار سردرگمی و پریشانی است و هنوز خودش هم دقیقاً نمی داند که چگونه هویتی می خواهد داشته باشد و چگونه اعتقاداتی. روز زن ما، یک روز ایرانی نیست؛ یک روز اسلامی است. مسلمان ایرانی، دینش مقدم است بر ملیتش. کارگردان پدیده ی جهانی شدن آمریکا است نه کل جهانیان؛ پس از آن جایی که این روز را هم در آن راستا می دانم، این روز نیز آمریکایی است نه جهانی. البته شاید بتوان نام کشورهایی هم چون آلمان، روسیه و معدودی دیگر را نیز پیرامون سهیم بودن در این روز، اضافه کرد.
فاطمه از قوم عرب است ولی متعلق به عرب نیست؛ فاطمه متعلق به هر زن حق طلبی است که تشنه ی جمال است و کمال. آری بنا نیست که همه مثل ما شوند و البته که نخواهند شد؛ ولی ما نیز نباید مثل آنان شویم. باید هم رنگ حق شد نه هم رنگ جماعت! اتفاقاً اگر همه کس و همه چیز ناحق بگویند، با همه کس و همه چیز مخالفت باید کرد؛ چه جمعاً و چه فرادی.
این روز نیز با نام آمریکا گره خورده است؛ این بستر نیز در نیویورک کلید خورده است. جهانی شدن وقتی است که روز عشاق، نه روز ازدواج علی و فاطمه؛ بلکه ولنتاین است، روز زن نه ۲۰ جمادی الثایه؛ بلکه ۸ مارچ است. بن جهانی شدن، ریشه ی قارچ است؛ آن چنان پهناور می شود که در سرتاپای خود و جامعه مان، عیوب جهانی می بینیم. کاش از این « جهان »، محاسنش نیز به ما می رسید؛ ولی این خاصیت جهانی شدن است که تفاله ها نصیب نیازمند شود و ابرقدرت ها، جهانی تر و فربه تر گردند. اصلاً جهانی شدن نگو؛ آمریکایی شدن بگو!
 
http://ehsanrastgar.blogfa.com/
ehsan_rastgar@yahoo.com

 
 
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۰۹:۲۷:۱۸
مگه کلا توی دنیا چند درصد شیعه هست؟
میخوای اصلا کل روزهای جهانی را با ما هماهنگ کنن؟! (416299)
 
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۶:۰۹:۴۹
چرا دموکراسی مغزت رو احاطه کرده، دموکراسی برای تعیین مدیریت واحد هست نه اینکه همه عقایدشون رو با اکثریت هماهنگ کنن مهم نیست که اکثر مردم شیعه هستند یا نه، من که شیعه هستم روز زنی که الگوش حضرت زهرا باشه رو ترجیح میدم و اون یکی رو تهمت به بانوان می دونم (416608)
 
محمد رضا باقری چالوپلی
۱۳۸۹-۱۲-۱۸ ۱۳:۴۹:۴۱
در چهان مدیریت جهانی مورد قبول مردم نیسنت وهنوز کسی ادعا نگرده است روسای مراکز جهانی با رای تعیین می شوند پس چرا امریکا فرهنگ جهان باشد
ویل دورانت می گوید تمدن تشزیک مساعی برای ساختن جهان است پس هر ملتی باید زبان وفرهنگ خود را داشته باشد لذا ما حق داریم تولید حضرت فاطمه را روز زن بدانیم والبته امریکا هم مطابق خود وان شای الله روزی هر ملتی مطابق فرهنگ خود (417089)
 
حسن
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۰۹:۳۸:۱۸
به نظر من معلوم میشه کل مقاله رو متوجه نشدید.
حالا شما جواب منو بده
مگه تو دنیا چند میلیون یهودی وجود داره که باید بخاطرش کل اروپا و آمریکا هزینه بدن؟ چرا نمیزارن هیچ جای دنیا درباره هولوکاست تحقیق صورت بگیره؟
جمعیت یهودیارو می دونم ولی بقیه جوابو شما بگو.
یهودیای دنیا نزدیک به دو میلیون نفرن.
تندرست باشید. (416302)
 
اصغر
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۳:۰۴:۴۵
جمعیت یهودی های دنیا حدود

14 میلیون نفر است. (416483)
 
razmandeh
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۰۹:۳۸:۵۰
با سلام خدمت سایت الف.با توجه به اینکه ما شیعه‌ها روز زن ما مصادف با تولد حضرت فاطمه میشد ،این روز ،روز فرخنده ایست،اما در کشور های دیگر ۸ مارس می‌باشد،چه اشکالی دارد؟زمانی‌ که امام در نو فلو شاتو بود ،در فرانسه به همسایه‌ها ی دوروبر با گٔل سرخ به سراغ آنها رفت و ارزش ایرانیان را به رخ آنها کشید. چه اشکالی‌ دارد مسئولین هم بروند به هر سفارت خانه در تهران گٔل هدیه کنند به آنها؟؟ من مشکلی‌ در این کار نمی‌بینم... (416303)
 
تربیت دوست
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۰۹:۴۱:۴۲
اگه ما به هم گل بدیم شما مشکلی نمی بینی!
چه ربطی داشت به مقاله؟ (416306)
 
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۶:۱۲:۱۰
ایرادی ندارد، مشکل اینجاست که شما از بحث مقاله خارج شدید (416610)
 
خواجوی پور
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۰۹:۴۱:۵۸
خیلی جالب و زیبا نوشته شده بود. تشکر از شما دوست گرامی (416307)
 
ايمان
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۰۹:۴۴:۰۹
سلام خدا بر شما براستي كسي الگوي زن انها اين روز باشد بدانيد انها پوچ هستند و كامل منحرف متاسفانه خبر گذاري ما هيچ پوششي در اين باره ندادند (416310)
 
مهدی خ.م
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۰۹:۵۲:۱۶
به نام حق

ليبراليسم
دموكراسي
هرمنوتيك
روز عشق !
روز زن !

امام علي (ع) مي فرمايد گاهي كسي حرف حقي براي مقصود باطل مي گويد

اون دوست عزيزمون كه گفتند مگه شيعه چند درصده ! عزيز دل برادر ، اصلا تو بگو شيعه 0 درصد ، ولي در اصل قضيه فرقي مي كنه ؟
متاسفانه مفاهيم غربي رو چنان به خورد ما دادند كه حتي مسائل اسلامي رو هم با مفاهيم غربي مي سنجيم !

سرور تمام زنان عالم حضرت مريم و سرور تمام عالم حضرت فاطمه است .

بهتره به جاي اينكه باربي رو الگو بگيريم بريم حداقل نرگس خاتون و بهتر بشناسيم .

زنده باب مردان حق (416312)
 
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۰:۱۳:۱۸
آقا مهدی شما هم این متن رو بخون
http://alef.ir/1388/content/view/97690/ (416323)
 
مهدی خ.م
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۷:۴۶:۱۸
به نام حق

اين مطلب كه لينك داده بوديد خوندم
به هر حال من بنا به دلايلي اين عكس رو براي اكانتم انتخاب كردم ولي در كل مقايسه افرادي مثل چگوارا با \"امام موسي صدر \" اشتباهه .
سگ \"امام موسي صدر \" \"دكتر چمران\" \"عماد مغنيه\" شرف داره به ارنستو چگوارا
دليل اين انتخاب نزد نويسنده محفوظ است !!!
به هر حال ممنون از تذكرات دوستان

زنده باد مردان حق (416658)
 
۱۳۸۹-۱۲-۱۸ ۰۴:۴۴:۵۶
شما که خیلی وطنی هستی اول عکس چه گوارا رو بردار بعد از این نظرا بده. (416823)
 
ناآشنا
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۰:۲۵:۱۴
بسيار عالي بود. ما چنان سرمايه‌هايي داريم كه اصلا نيازس نيست در اينگونه موارد پيرو آنها باشيم.
تازه اسمش هم بايد روز مادر باشد نهع روز زن. مواردي مثل نشاندن واژه زن به جاي مادر، حقوق اجتماعي به جاي تكاليف خانوادگي، برابري زن و مرد كه جنگ با روان و طبيعت هم مرد و هم زن است و ... از سوغات متجددين و متفكرين حال و سابق ايران هم است. (416337)
 
محمد
۱۳۸۹-۱۲-۱۸ ۰۹:۵۲:۵۶
چرا روز زن باید روز مادر باشد؟ آیا زن به جز مادر بودن ارزش دیگری ندارد؟ آیا به نظر شما روز مرد هم باید روز پدر باشد؟
به امید برابری حقوق مرد و زن (416904)
 
۱۳۸۹-۱۲-۲۱ ۱۹:۲۹:۵۷
مشکل همین جاست! برابری مرد و زن! برابری آب و آتش! اینها برابر نیستند چه از نظر روحی چه از نظر جسمی. بلکه مکمل یکدیگرند. این مکنل ها باید دقیق کنار هم چیده و تعریف شوند نه اینکه در ترازو با هم برابری کنند. (418290)
 
بنده ی خدا
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۰:۲۵:۵۱
با سلام و تشکر؛ مقاله عالی بود؛
اما فکر می کنم می توان از افق بالاتری نیز این مسئله را فهمید.

در نگاه دنیاطلبانی که تنها به دنبال قدرت و ثروت هستند هیچ چیزی در جهان دارای ارزش نیست مگر اینکه در خدمت آنها و مطامع آنها باشد. یعنی در نگاه آنها، انسانیت، آزادگی، بندگی و به طور کلی حق و حقیقت بی مقدارند، مگر اینکه استحاله شده و در راستای منافع آنها قرا بگیرد و از نامش بتوانند بهره ببرند!

اینان «مرد» و «زن» را نه به منظور تعالی جامعه ی انسانی، که برای بردگی آنها و تعالی تجارتشان می خواهند! زن چرا در خانه بنشیند و به تربیت نسلی هوشیار و آزاده و هدفمند و مفید برای بشر بپردازد، در حالی که هیچکدام از این ارزشها به درد او نمی خورد! و مرد نیز چرا از مصرف محصولات بی نظیر آنها بی بهره باشد! تنها چیزی که مهم است «پول» است! پس بیکار نبودن و مولد بودن زن زمانی محقق می شود که او نیز دوشادوش مردان چرخ کارخانه های سرمایه داران را بچرخاند و ابزاری در دستان آنها باشد! این می شود یک زن مفید!

البته پولی که به او و شهورش نیز داده می شود باید در یک فرهنگ مصرفگرا دوبباره به همان کارخانه و سرمایه دارد باز گردد!

مشکلاتی مشکلات نیز در این زمینه دارند و آن ساختار خلقتی و لطیف و احساسی زن است که ظاهرا خدا با آنها هماهنگ نبوده و زن را برای «کارگری» خلق نکرده است! و به همین علت زنان نیز به خواسته های آنان بی میلند!
چاره چیست؟
چگونه می توان این زن را اغوا کرد و او را به نفع منافع خود به صحنه آورد؟!

و اینگونه است که دست پیش را می گیرند و در لباس حمایت از زنان(!!!) و حقوق زن(!) وارد عرصه شده و منجی او می شوند!

** از آنجایی که زر و زور دارند بر سبیل تزویر، و با ادعای پیام آوری نجات و رهایی زن از شر سنتهای کهنه و ذلت بار(!) مدعی بنیان نهادن یک فرهنگ عظیم، پیشرو و متمدن(!) می شوند تا با تربیت نسلها بر اساس آن، آینده ی خود و صنعتشان را تضمین کنند. . . .
و اینگونه است که آنها زن را رها می کنند!!

البته 8 مارس تنها یک نمونه از تلاشهای آنها برای این فرهنگ سازی و نفوذ و فریب ست... (416338)
 
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۰:۵۱:۴۱
والا همون روز ولادت حضرت فاطمه هم همكاران مرد شركت ما داد و قال را ميندازن كه چرا به خانوما كادو داديد!!
كلا ماها با همه چي مشكل داريم (416349)
 
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۰:۵۲:۲۷
روز زن براي هر زن روزيه كه واقعا احساس كنه بهش احترام گذاشته شده و عزت انسانيش حفظ شده (416350)
 
محمد
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۱:۴۲:۲۱
قابل توجه کامنت نفر اول:
\"گر روز جهانی زنشان را، روز ۲۷ اوت می نامیدند هم راضی بودیم (روز تولد مادر ترزا به سال ۱۹۱۰ میلادی). اگر زنشان مادر ترزا بود، خودمان برایش سالگرد می گرفتیم. اما این نام مبارک، این روز عزیز، با جوهر جنبش های کارگری و به دست رهبرانی کمونیست و سوسیالیست نوشته شده است.\"

و


\"فاطمه از قوم عرب است ولی متعلق به عرب نیست؛ فاطمه متعلق به هر زن حق طلبی است که تشنه ی جمال است و کمال. آری بنا نیست که همه مثل ما شوند و البته که نخواهند شد؛ ولی ما نیز نباید مثل آنان شویم. باید هم رنگ حق شد نه هم رنگ جماعت! اتفاقاً اگر همه کس و همه چیز ناحق بگویند، با همه کس و همه چیز مخالفت باید کرد؛ چه جمعاً و چه فرادی.\"


احسنت به این متن و وای بر معدود افرادی که در داخل کشور هم بوغ حمایت از این روز را میزنند و دلخوش به اربابان آمریکاییشان کاسه لیسی می کنند. (416389)
 
محمد رضا باقری چالوپلی
۱۳۸۹-۱۲-۱۸ ۱۴:۲۸:۵۹
نویسنده محترم می گوید فاطمه عرب است در حالیکه در تمام منابع پیامبر اسلام را از فرزندان اسماعیل واسماعیل پسر ابراهیم از اهالی کلدان وایرانی دانسته اند حتی تاریخ طبری هم ابراهیم را از اهالی ایران می داند (417105)
 
۱۳۸۹-۱۲-۱۸ ۱۵:۲۶:۰۵
\"احسنت به این متن و وای بر معدود افرادی که در داخل کشور هم بوغ حمایت از این روز را میزنند و دلخوش به اربابانآمریکاییشان کاسه لیسی می کنند.\"

(417129)
 
۱۳۸۹-۱۲-۱۷ ۱۲:۰۷:۳۱
این روزها ویادها بهانه ای است برای احترام
اگر بخواهیم عمل کنیم یک روزش کم است و در غیر این صورت یک روزش... (416430)
 
محمد
۱۳۸۹-۱۲-۱۸ ۰۹:۵۸:۵۱
احترام به مقام زن یک کلی گویی و توضیح واضحاته خوبیست و فکر نمیکنم کسی پیداشه که علنا با اون مخالفت کنه
اما
با بزرگداشت روزی کارگری و صنفی احترام به مقام زن بجا آورده میشه؟ آیا مقام زن برابر شدن با مرده که روز درخواست برای حقوق مساوی با مردها رو روز زن بنامیم. در مورد افزایش یا کاهش حقوق بحثی ندارم. بحث اینجاست که کمال زن رو با این نامگذری برابر شدن با مرد نمیکنن؟ آیا کمال زن در مرد شدنه یا همانند حضرت زهرا زیستن؟ (416908)
 
سخن تازه
۱۳۸۹-۱۲-۱۸ ۱۰:۲۲:۵۴
اول سلام

دوست عزیز مطمعنی این چیزایی که گفتی خواسته زنان اسلامه؟ یا خواسته مردان اسلام؟

همین (416927)
 
علی علی پور
۱۳۸۹-۱۲-۱۸ ۱۷:۲۵:۵۵
اگر مطمئن نباشد هرگز نظر نمی دهد . (417174)
 
فائزه ورمزیار
۱۳۸۹-۱۲-۱۹ ۱۷:۴۷:۳۵
سلام
عالی بود حرف دل ما هم همینه بابا ما اینقد بدبخت نشدیم که غربی ها بیان برای ما یه روز تعیین کنن و روز زن بنامند روز ولادت حضرت زهرا بهترین روز برای انتخاب کردنه (417762)
 
کاشف
۱۳۸۹-۱۲-۲۲ ۲۳:۵۴:۱۵
بیزارم از کسانی که سنگ این غربی هارو به سینه میزنند و کافی است که گفته شود فلان سخن یا فلان مناسبت یا... برا غربهءبدون هیچ چون و چرایی قبول میکنند بیخبر ازینکه خودشون هزار بار بهتر از اونو دارن!!!!!!!!! (418772)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.