نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 399257
رئیس ستاداجرایی فرمان امام:
با وزارت نفت تفاهمنامه امضا کردیم نه قرارداد/ روح IPC لیدری خارجی هاست، زیر بار نمی‌رویم
بخش اقتصادی الف، ۱۴ مهر ۹۵
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۵
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) گفت: برای ورود به بخش اکتشاف میدان نفتی آزادگان آمادگی کامل داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مخبر در گفتگوی تلفنی با بخش خبری 21 شبکه یک سیما با اشاره به تفاهم این ستاد با وزارت نفت افزود: قراردادی امضاء نشد بلکه تفاهمی برای بررسی قراردادهای یکی از میادین صورت گرفت چراکه زیبنده کشور ما نیست برای اکتشاف میدان نفتی با 100 سال سابقه استخراج نفت به خارجی ها وابسته باشیم.

وی گفت: ما برای ورود به بخش اکتشافات چند سال قبل شرکتی را تأسیس کردیم به گونه ای که در حورالهویزه در زمان مناسب و زیر قیمت تمام شده با امکانات 140 شرکت داخلی و فقط مشاوره سه شرکت خارجی پروژه را به اتمام برسانیم. 

مخبر افزود: برای ورود به میدان آزادگان در تلاشیم تا با ایجاد کنسرسیومی به این میدان ورود کنیم و پس از آن وارد پروژه های نفتی کشورهای خارجی شویم چراکه این توان در داخل وجود دارد. 

وی خاطر نشان کرد: به نظر می رسد وزارت نفت هم به این نتیجه می رسد که با تکیه بر توان داخلی می تواند بسیاری از پروژه ها را به سرانجام برساند و ما نیز از این موضوع استقبال می کنیم.

{اینجا}

به گزارش الف به نقل از فارس،‌محمد مخبر همچنین امروز در یک نشست خبری، اظهار داشت: کار ما در ستاد اجرایی فرمان امام دو خصوصیت دارد، خصوصیت اول آن است که ضرورت جدی نظام باشد و خصوصیت دوم آن است که به داخل اتکا می‌کنیم و امکانات داخلی را چه از نظر مالی، چه مدیریتی و چه فنی و تکنیکی بسیج می‌کنیم.

وی افزود: همیشه یکی از غصه‌های ما این بوده است که بعد از صد سال که در کشور ما صنعت نفت ایجاد شده است یک کشور که خودش نفت ندارد می‌آید و نفت ما را استخراج می‌کند.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه وقتی وارد ستاد شدم تصمیم گرفتم یک شرکت E&P تشکیل دهم، گفت: وقتی آقای نوذری از وزارت نفت کنار رفت او را دعوت کردم و گفتم بیا یک شرکت ملی نفت کوچک راه بینداز.

وی ادامه داد: زمانی که آقای قاسمی وزیر نفت بود به او گفتم یک میدان را برای توسعه به ما بده تا بتوانیم کار اکتشاف و توسعه را در کشور کلید بزنیم و ایشان گفت شما نه پول دارید، نه افراد فنی کافی در اختیار دارید و نه فناوری دارید اما به ایشان گفتم همه اینها را خواهم آورد. 

مخبر اضافه کرد: مذاکرات موردنظر انجام شد تا به تغییر و تحول دولت رسیده و ‌آقای زنگنه که آمد و خوشبختانه رفاقتی هم با آقای نوذری داشت این کار روی روال افتاد و به ایشان گفتیم یک میدان مشترک به ما بدهید که بتوانیم اولویت‌های مقام معظم رهبری در برداشت سریع‌تر از میادین مشترک را محقق کنیم.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام  اظهار داشت: برای میدان یاران که به ما سپرده شد قرار بود با 668 میلیون دلار سرمایه‌گذاری پروژه را به اتمام برسانیم که ما این کار را با 580 میلیون دلار به اتمام رساندیم و اگر کارفرما مسئولیت تأخیرات خودش را به بپذیرد ما نزدیک به 5 ماه زودتر از موعد مقرر این پروژه را تحویل می‌دهیم. 

وی با بیان اینکه همه پول پروژه را خودمان در قالب یک قرارداد بیع متقابل با سقف بسته تأمین کردیم، گفت: 142 شرکت در این پروژه با ما کار کردند که فقط سه شرکت از آنها خارجی بودند و فعالیت آنها هم تنها در حد مطالعه بود.

* در ایران شرکت داخلی را تضعیف می‌کنند

مخبر در ادامه تصریح کرد: من زیبنده کشور نمی‌ دانم که بعد از گذشت صد سال از ورود صنعت نفت به ایران ما کارگر و پیمانکار دست دوم شرکت‌های خارجی بشویم.

وی در پاسخ به پرسشی با این مضمون که شرکت‌های داخلی  بعضاً به مسئولیت‌ها و تعهدات خود عمل نمی‌کنند، گفت: باید امکان رشد شرکت‌های داخلی را فراهم کرد اما در ایران برعکس است و شرکت داخلی را تضعیف می‌کنند که رشد نکند چون دلشان آن طرف است.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام  در پاسخ به پرسشی درباره توان فنی شرکت‌های ایرانی، گفت: ما یکی از اولین جاهایی در کشور هستیم که در همین پروژه یاران 1700 متر حفاری افقی انجام دادیم و برای مقایسه رکورد حفاری افقی شرکت روس‌نفت که روزانه 5 هزار بشکه اکتشاف نفت دارد 2 هزار متر است. 

مخبر با طرح این پرسش که چرا میادین بزرگ را به ما نمی‌دهند، گفت: وقتی میدان بزرگ را به من بدهند سه سال دیگر 4 شرکت دیگر مشابه ما شکل می‌گیرد و همین پیمانکارانی که با ما کار می‌کنند بزرگ می‌شوند و خودشان پروژه می‌زنند. 

وی افزود: به ما می‌گویند نمی‌توانیم اما همین امروز می‌گویند که ما می‌توانیم و توقع ما این است که پروژه‌های بزرگ را به ما بدهند. 

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام  تصریح کرد: بحث بر سر این است که ما کارگر خارجی‌ها بشویم یا آنها برای ما کار کنند؟ ایران امروز غیر از ایران 30 سال پیش است و ظرفیت‌های زیادی ایجاد شده است.

* حاضریم آزادگان را با هر مدل قراردادی توسعه دهیم

مخبر تأکید کرد: ما باید شرکتی در کشور تشکیل بدهیم که مثل توتال برود و در کشورهای دیگر پروژه بگیرد.

وی با بیان اینکه ما میدان آزادگان را می‌خواهیم، گفت: آزادگان یکی از بزرگترین میادین نفتی دنیاست و اگر ما در داخل بتوانیم آن را توسعه بدهیم بین‌المللی می‌شود و حاضریم آزادگان را با هر مدل قراردادی توسعه بدهیم.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با تأکید بر اینکه در توسعه میدان یاران بنای ما این بود که برویم و خط را بشکنیم و نشان دهیم شرکت ایرانی می‌تواند این کار را انجام دهد، گفت: هدف اول ستاد سودآوری نیست بلکه هدف نخست ما رفع ضعف‌های کشور و پر کردن خلأهای اجرایی کشور است،چنانچه در میدان یاران هم با توجه به وضعیت بسیار بد منطقه پیش از پروژه ما و میادین مین منطقه ما سود زیادی از اجرای پروژه نبردیم. 

* اگر مطالعات نشان بدهد مخازن نفتی توان تولید پیش‌بینی شده را ندارد وارد نمی‌شویم

مخبر در ادامه با بیان اینکه دیروز تفاهم‌نامه‌ای که امضا کردیم برای بررسی میادین بود و قرارداد نهایی محسوب نمی‌شد، گفت: ما برای یاران جنوبی از قبل 4 ماه مطالعه کرده بودیم و موضوع با توجه به نتایجی که از توسعه یاران شمالی به دست آورده بودیم عملیات توسعه یاران جنوبی را پذیرفتیم. 

وی تصریح کرد: شرح کار اصلی HOA یا رئوس قراردادی که دیروز امضا کردیم مطالعه میادین است و ما باید مخازن یاد شده را هم در میدان کوپال و هم در میدان مارون مطالعه کنیم و اگر ببینیم که به میزانی که ادعا و پیش‌بینی شده مخازن قابلیت تولید ندارند وارد قرارداد نخواهیم شد.

 رئیس ستاد اجرایی فرمان امام تأکید کرد: تا آزادگان تعیین تکلیف نشود ما کار جدیدی را شروع نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه خارجی‌ها برای فاینانس کردن آ‌زادگان در صف هستند، گفت: با اینکه آزادگان میدان بزرگی است اما از نظر فنی میدان آزادگان یکی از ساده‌ترین میادین است.

وی تأکید کرد: روح IPC لیدری خارجی‌هاست که ما اصلاً زیر بار آن نمی‌رویم و در ستاد حاضر نیستیم کارگر خارجی‌ها بشویم.
 
کلمات کلیدی : قراردادهای جدید نفتی+مخبر+یاران شمالی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۴ ۱۳:۰۹:۲۸
اکثر میادین نفت و گازی دست شرکتهای وابسته به دولت و دیگر ارگانهاست.
عملا بخش خصوصی واقعی در ایران نداریم. (3963713) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۷-۱۴ ۱۴:۰۸:۲۴
بخاطر منافع ملی‌ بهتر است اینگونه قراردادها با برگزاری مناقصه واگذار شود نه با رانت. ایرانی‌ و خارجی‌ هم فرق نمیکند (3963786) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۴ ۱۷:۳۲:۵۳
این همه ی دغدغه ی مخالفان IPC بود
این که به عنوان باج یه پروژه ای بگیرن
حالا بر اساس کدوم تجربه و دانش قراره پول بیت المال رو بسپرن به اینا خدا می دونه و البته ... (3964017) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۴ ۲۳:۱۲:۳۸
باسلام.....از آقای مخبر باید پرسید دانش فنی شما در چه اندازه ای است ؟ آیا شما از فناوریهای پیچیده روز در زمینه نفت و پتروشیمی برخوردارید که چنین با اعتماد به نفس سخن می گویید ؟!

تجربه گذشته در واگذاری پروژه های راهبردی به مجموعه هایی مثل بنیاد مستضعفان و نهادهای دیگر ، به گمان من تجربه ای پر از شکست و زیان برای کشور بوده است ......! ولی گویا مسلمان از یک سوراخ 1000 بار گزیده می شود !

با سپاس

میهن پرست دلسوز (3964300) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۵ ۰۱:۲۶:۵۶
تجربه دادن پروژه های ملیارد دلاری به خارجی ها پر از سود و منفعت بوده است
برای مملکت (3964384) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۷-۱۵ ۰۰:۲۱:۴۱
متاسفانه برخی نهادها و سازمانها به جای آن که کار تخصصی خود را دنبال کنند می خواهند خودشان همه کارها را به تنهایی انجام دهند، ستاد اگر پول زیاد دارد، آن را در جهت سرمایه گذاری های اقتصادی به کار گیرد نه این که کار اجرایی انجام دهد. تردیدی نیست که استخراج نفت به تخصص بالا، وسایل و ابزار، مهندس، تکنسین، نظارت و ارزیابی، قطعات داخلی و خرید خارجی و هزاران ریز و درشتی نیاز دارد که صرفا یک ستاد با داشتن پول و زمین نمی تواند از عهده آن برآید. (3964348) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۷-۱۶ ۲۰:۰۴:۱۳
چرا به شزکتهای با تجربه ای مثل حفاری شمال که سابقه چندین ساله در استخراج نفت و گاز دارند کارها را واگذار نمی کنند و با آنها قرارداد نمی بندند؟ (3965793) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۰۷-۱۸ ۰۹:۳۲:۱۶
قراردهای داخلی چرا باریال بسته نمی شود وبا دلار است ؟ (3967568) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.