نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 495557
وضعیت زنان و دختران جوان در کشور؛ از دلیل مجرد ماندن دهه شصتی‌ها تا افزایش ازدواج دهه هفتادی‌ها/ آمار گرایش دختران جوان به مصرف دخانیات رو به افزایش است
بخش اجتماعی، 3 مرداد 96
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۴۷
در حال حاضر ۲۵.۱ درصد (حدود ۱۰ میلیون نفر) از جمعیت زنان کل کشور را «دختران» جوان تشکیل می‌دهند؛ این در حالیست که ۴۲۶ هزار نفر از آنها که بالای ۴۰ سال سن دارند، دچار «تجرد قطعی» بوده و تاکنون ازدواج نکرده‌اند.

 بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۵ ، حدود نیمی از جمعیت کشور (۴۹ درصد) را زنان تشکیل می‌دهند که حدود یک چهارم این تعداد (۹ میلیون و ۸۹۰ هزار نفر) دختران جوانی هستند که مجرد بوده و تاکنون ازدواج نکرده‌اند.

سوم مرداد ماه به مناسبت ولادت حضرت معصومه(ع) «روز ملی دختر» در کشور نامگذاری شده است که به بهانه این روز به بررسی مختصر وضعیت زنان و دختران جوان کشور در ابعاد اجتماعی، آموزشی و اقتصادی پرداخته که مشروح آن در پی می‌آید:

وجود ۱۰۰ پسر در سن ازدواج در برابر ۸۲ دختر
سیدحسن موسوی چلک، رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: براساس آخرین سرشماری سال ۹۵ جمعیت کل کشور ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۹ نفر است که از این تعداد ۵۱ درصد مرد و ۴۹ درصد زن هستند. این در حالیست که ۴ میلیون و ۴۲۳ هزار و ۲۲۵ نفر دختر مجرد در سن ازدواج (۱۵ تا ۲۹ سال) و ۵ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۹۸۹ نفر پسر در سن ازدواج (۲۰ تا ۳۴ سال) در کشور داریم.

چلک همچنین تصریح کرد: در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰ پسر، ۸۲ دختر در سن ازدواج در کشور وجود دارد این در حالیست که میانگین سن ازدواج در حال افزایش و به کمتر از ۲۵ سال رسیده است؛ البته میانگین سن ازدواج در میان تحصیلکردگان بیش از جمعیت عمومی کشور است.

5 درصد دختران کشور در تجرد قطعی
این درحالیست که شهلا کاظمی پور، جمعیت‌شناس نیز در این خصوص به ایسنا گفت: براساس سرشماری سال ۹۵، جمعیت زنان بالای ۱۰ سال کشور، ۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است که ۲۶ درصد آنان مجرد هستند. جمعیت مردان بالای ۱۰ سال حدود ۳۳ میلیون و ۵۶۰ هزار نفر است که ۳۴ درصد آنان مجرد هستند بدین ترتیب حدود ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مجرد بالای ۱۰ سال در کشور حضور دارند.

وی در ادامه با بیان آنکه برای اعلام نرخ مجردان کشور معمولا جمعیت بالای ۱۵ سال در نظر گرفته می‌شود افزود: جمعیت زنان بالای ۱۵ سال مجرد کشور ۵ میلیون و ۸۶۰ هزار نفر است. این در حالی است که تعداد دختران مجرد بالای ۱۵ سال کشور در سال ۹۰، ۶ میلیون و ۸۵۰ نفر بود. در واقع حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت زنان مجرد بالای ۱۵ سال ، طی ۵ سال اخیر کاهش یافته است که علت آن کاهش باروری و در نتیجه کاهش تعداد دختران کشور است.

به گفته این جمعیت‌شناس، جمعیت مردان بالای ۱۵ سال مجرد در سال ۹۰، ۱۲ میلیون نفر بود اما این رقم در سال ۹۰ به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ نفر رسیده است. کاظمی‌پور ادامه داد: در گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ سال دختران کشور، ۸۷ درصد مجرد هستند این در حالی است که در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال دختران، ۴۳ درصد، ۲۵ تا ۲۹ سال، ۲۳ درصد و در گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال نیز ۱۵ درصد دختران مجرد هستند.

وی در ادامه با بیان آنکه بالای ۴۰ سال را برای زنان تجرد  قطعی می‌دانیم گفت: ۱۰ درصد زنان ۳۵ تا ۳۹ ساله کشور مجردند. این در حالی است که در گروه سنی ۴۰ تا ۴۴ ساله ۶.۸ درصد، در گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ ساله ۴.۴ درصد و ۵۰ تا ۵۴ ساله‌ها نیز ۳.۱ درصد مجرد هستند که معتقدم این رقم بالایی است.

این جمعیت‌شناس در ادامه با بیان آنکه نرخ تجرد قطعی زنان در سال ۹۰ نیز در حال افزایش بود، تصریح کرد: با این حال نرخ تجرد قطعی زنان در سال ۹۵ بیش از سال ۹۰ است؛ به طوری که در سال ۹۰، ۹.۱ درصد زنان ۳۵ تا ۳۹ سال، ۴ درصد ۴۰ تا ۴۴ ساله‌ها، ۳.۴ درصد ۴۵ تا ۴۹ ساله‌ها و ۲.۲ درصد از زنان ۵۰ تا ۵۴ ساله کشور مجرد بودند.

کاظمی‌پور در ادامه گفت: براساس آمار سال ۹۵ ، جمعیت زنان بالای ۴۰ سال کشور که دارای تجرد قطعی هستند، ۴۲۶ هزار نفراست؛ در واقع حدود ۵ درصد کل جمعیت زنان مجرد بالای ۱۰ سال کشور بیش از ۴۰ سال دارند که در گروه مجردان قطعی قرار می‌گیرند.

افزایش نرخ ازدواج دختران ۱۵ تا ۱۹ سال کشور/ دلیل تجرد دهه شصتی‌ها چیست؟
معاونت زنان و امور خانواده رییس جمهور در گزارشی اعلام کرد که «تغییر و تحولات اقتصادی و اجتماعی که در نیم قرن اخیر در ایران صورت گرفته باعث تغییر در الگوی زناشویی در میان دختران جوان شده است؛ از جمله این تغییرات می‌توان به تاخیر در سن ازدواج و بالا رفتن آمار طلاق در میان آنان اشاره کرد، به طوری که در سرشماری ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۰ یک کاهش ۱۰.۵ درصدی در نسبت زنان دارای همسر دیده می‌شود؛ این درحالیست که  شهلا کاظمی پور با بیان آنکه نرخ ازدواج در کشور  تغییر نکرده است، در این خصوص معتقد است: نرخ ازدواج در دختران ۱۵ تا ۱۹ سال کشور در حال افزایش است، هرچند آمار تجرد قطعی نیز در حال افزایش است اما معتقدم این افزایش درخصوص تجرد قطعی دوام نخواهد داشت.

این جامعه‌شناس در ادامه با اشاره به مساله «مضیقه ازدواج»  گفت: سال‌ها آمار تجرد قطعی برای زنان ۲ درصد و برای مردان ۱.۸ درصد بود اما پس از انقلاب اسلامی و بعد از افزایش موالید در دهه ۶۰ با توجه به آنکه به لحاظ فرهنگی دختران باید با دهه قبلی خود ازدواج کنند و با توجه به آنکه تعداد پسران دهه ۵۰ بسیار کمتر از دختران دهه ۶۰ بود، برای این گروه مضیقه ازدواج به وجود آمد و مساله تجرد دختران دهه ۶۰ از اواخر دهه ۸۰ خود را نشان داد.

افزایش نرخ ازدواج دهه هفتادی‌ها
کاظمی پور ادامه داد: در حال حاضر ۸۱ هزار نفر مرد ۴۵ سال مجرد در کشور داریم این در حالی است که نرخ زنان بالای ۴۰ سال مجرد ۴۲۶ هزار نفر است یعنی آمار تجرد قطعی مردان حدود یک پنجم تجرد قطعی زنان است.

وی تصریح کرد: در دهه ۷۰ با کاهش باروری مواجه شدیم بدین ترتیب دختران دهه ۷۰ کمتر از پسران دهه ۶۰ هستند و این مساله باعث افزایش نرخ ازدواج در میان دختران دهه ۷۰ شده است؛ به طوری که در حال حاضر با افزایش نرخ ازدواج در دختران میان ۱۵ تا ۱۹ ساله کشور مواجه هستیم و همین مساله باعث می‌شود که نرخ تجرد قطعی در آینده کاهش یابد.

این جامعه‌شناس با بیان آینکه هنوز هم جامعه سنتی هستیم و خیلی مدرن نشده‌ایم، گفت: هنوز هم خانواده‌ها معتقدند که دخترانشان باید در سن خاصی ازدواج کنند و اگر این ازدواج صورت نگیرد نگرانی ایجاد می‌شود که البته در این میان با انگ‌زنی‌ها و برچسب‌زدن‌ها بر دختران مجرد که دارای تجرد قطعی هستند، بسیار مخالف هستم.

افزایش احساس «تنهایی» در میان دختران از ۳۵ سالگی به بعد
کاظمی پور در ادامه به ازدواج دختران تاکید کرد و گفت: ممکن است دختران تا سن ۳۵ سالگی به علت وجود خانواده احساس تنهایی نکنند اما در یک سنی افراد به شدت احساس تنهایی خواهند کرد و این آسیب‌پذیری برای زنان بیشتر از مردان خواهد بود که حتی در غرب نیز به این نتیجه رسیده‌اند.

وی در ادامه با بیان اشاره به پدیده ازدواج سپید نیز گفت: در حال حاضر هیچ آماری مبنی بر ازدواج سپید در کشور وجود ندارد؛ حتی پروژه‌های تحقیقاتی در این زمینه با مشکلات بسیاری مواجه هستند اما با این حال شاهد افزایش آمار ازدواج سپید در کشور هستیم که یکی از دلایل آن افزایش آمار تجرد قطعی زنان است‌؛ اما معتقدم این آمار کاهش خواهد یافت زیرا نرخ ازدواج در دهه هفتادی‌ها رشد یافته است.

درحالیکه شهلا کاظمی پور از افزایش آمار ازدواج سپید به علت افزایش تجرد قطعی در زنان خبر می‌دهد؛ براساس مجموعه مستندات، اطلاعات و گزارش‌های معاونت زنان و امور خانواده رییس جمهور، در کشور مشکلات عدیده‌ای پیش روی زنان و دختران جوان بوده و  مهم‌ترین مشکلات کشور از نظر دختران جوان، بیکاری، تورم، فقر و مشکلات اقتصادی، اعتیاد و عدم تحقق عدالت اجتماعی است؛ این درحالیست که در طول سالیان اخیر دامنه آسیب‌های ناشی از مصرف مواد مخدر با وسعت بیشتری در میان جمعیت زنان کشور بویژه دختران جوان گسترش یافته است به طوریکه بر اساس آمار نیروی انتظامی، تعداد و میزان دختران معتاد از سال ۸۵ تا سال ۹۱ کاهش یافته است اما از سال ۹۱ به بعد، با روندی سینوسی افزایش پیدا کرده است.

افزایش گرایش دختران جوان به مصرف دخانیات/ دختران در فضای مجازی آسیب‌پذیر تر از پسران هستند
چلک، رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران نیز در این خصوص معتقد است: در حال حاضر  در زمینه برخی از آسیب‌های اجتماعی همچون گرایش دختران جوان به مصرف سیگار و دخانیات، آمارها رو به رشد است. به طوری که ۱۰ درصد از جمعیت مصرف‌کنندگان مستمر موادمخدر در کشور را زنان تشکیل می‌دهند که عمدتا در سنین جوانی قرار دارند.

همچنین با توجه به افزایش استفاده از اینترنت و رشد فضای مجازی در کشور چلک گفت: به دلیل ضعف سواد رسانه‌ای و فضای مجازی در کشور،  آسیب‌پذیری دختران بیش از پسران است؛ به طور کلی دختران جوان در مقابل آسیب‌های اجتماعی آسیب‌پذیرتر از سایرین هستند حال آنکه جامعه نسبت به پذیرش زنان و دختران آسیب دیده مقاومت بیشتری دارند.

درحالیکه  چلک از بهبود مولفه‌های آموزش، اشتغال، دسترسی به خدمات بهداشت و درمان، دسترسی به تکنولوژی و... زنان در سالهای اخیر می‌گوید، بر اساس مستندات، اطلاعات و گزارش‌های معاونت زنان و امور خانواده رییس جمهور امروزه، دختران به عنوان بخش عمده‌ای از جمعیت دانشجویی کشور شناخته می‌شوند و آموزش عالی نقش مهمی در توسعه توانمندی و مهارت‌های آنان داشته است، به طوری که در سال ۹۲ ، ۵۶ درصد از دانشجویان دانشگاه‌های دولتی را زنان تشکیل دادند ـ تعداد دختران نسبت به کل دانشجویان در مقطع کاردانی، ۳۵ درصد، کارشناسی ۶۰ درصد، کارشناسی ارشد ۵۰ درصد و در مقطع دکترای حرفه‌ای بیش از ۵۹ درصد است.

اما بر اساس همین مجموعه مستندات، هنوز کمتر از ۵۰ درصد دختران روستایی در مقطع متوسطه ترک تحصیل می‌کنند؛ به طوری که میزان پوشش تحصیلی دختران ساکن در نقاط روستایی در مقطع متوسطه ۵۲.۱ درصد و پایین‌تر از میزان پوشش تحصیلی دختران ساکن در نقاط شهری در همان مقطع (میزان پوشش تحصیلی دختران شهری ۸۶ درصد) است، اگرچه در سال‌های اخیر افزایش اندکی در میزان باسوادی دختران و زنان ملاحظه می‌شود.

به گزارش ایسنا، با این حال باید بدانیم درحال حاضر«دسترسی برابر به فرصت‌ها»، چالش جدی دختران جوان کشور است و باید مسئولان،سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان بیش از پیش به این چالش‌ها توجه کنند.
 
کلمات کلیدی : تجرد، ازدواج، روز دختر، آسیب های اجتماعی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۲۳:۰۸:۵۷
دانشگاه ازاد ، دست هر دهه ۶۰ ای ، یک مدرک داد . طرف از شعبه شهسوار دانشگاه ازاد ، لیسانس حقوق گرفته ، این خانم خود را در قامت یک وکیل می بیند و حاضر نیست هر کاری انجام دهد. (4488495) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۳:۲۴:۴۸
بحث شغل نیست. بحث ازدواجه (4488630) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۸:۱۱:۰۷
خب شما هم برو همون مدرک رو بگیر از همون شعبه بگیر و حاضر نشو هر کاری انجام بدی! این چه فرمایشیه آخه؟ (4488721) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۸:۱۳:۵۱
توصیه ی من به مجردها
خودتونو بخاطر فرار از تنهایی بدبخت نکنید بعد از ازدواج تنهاتر میشینا
تا وقتی که خونه ی پدری هستین فقط تنهایین بعد ازدواج علاوه بر تنهایی کلی گرفتاری و جنگ با همسر و صاحبخونه و بانک و قسط و قرض و تامین مایحتاج زندگی و .... دارین از من گفتن بود. (4488726) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۰۹:۵۲:۵۵
همه ازدواجااین طور نیس خیلی ها هم از زندگی متاهلی شون راضی هستن (4490967) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۹:۰۸:۴۷
اتفاقا الان هست که دانشگاه آزاد و به لطف پردیس ها دانشگاه سراری یک مدرک به همه میدهند. من خودم دهه 60ی ام و آن موقع که ما کنکور داشتیم برای قبولی حتی در دانشگاه آزاد یک طراز 7500 (خیلی نمره بالا) باید می آوردیم. (4488820) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۲۳:۱۰:۱۶
پسران دهه شصتی ، برای ازدواج به سراغ گزینه های دهه ۷۰ می روند. لذا فراوانی ازدواج در دختران دهه ۷۰ بالاست. (4488497) (alef-11)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۰:۳۵:۴۵
آفرین از کجا به این نتیجه رسیدی باهوش !!! چه ربطی داره پس پسرهای دهه ۵۰ با کی ازدواج کردن ؟؟ دلیل اصلیش مجموعه ای از عوامل از یکطرف گسترش شبکه های اجتماعی ( ضد اجتماعی ) از طرف دیگه سریالهای ماهواره ای که ترویج بی بند و باری میکنه از طرف دیگه مدل زندگی غربی که همه جا داره تدریس و تلقین میشه و هر کی هم مخالفش باشه میشه امل و عقب افتاده ... در یک کلام تهاجپ فرهنگی که خودم یک روز این کلمه رو مسخره میکردم پدرمون رو درآورد حالا میفهمم فرهنگ و سنت خودمون خیلی بالاتر و پیشرفته تر از فرهنگ غرب بوده ... (4488571) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۲۳:۱۵:۳۶
دختران دهه هفتادی ، عموما خواهرانی از دهه ۶۰ دارند که مانده اند. لذا تجربه دارند و زود و به موقع ازدواج می کنند. (4488505) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۲۳:۵۳:۲۴
و به سرعت طلاق می گیرند (4488539) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۲۳:۳۸:۴۸
بیکاری دهه شصتی ها مهمترین عامل (4488527) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۷:۲۱:۳۵
کلا دهه شصتی ها باید بمیرند تا مملکت یک نفس راحت بکشد. (4488674) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۲۳:۵۳:۴۰
مهمترین عامل بیکاری دهه شصتی هاست.یکیش خود من (4488541) (alef-11)
 
عبداله افشاری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۲۳:۵۴:۵۹
متولیان ازدواج و اشتغال و مسکن در خوابند مگر کسی به. جوانان و امورات انها دلسوزی میکند افزایش دخانیات هم که خجالت اور است (4488544) (alef-11)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۲۳:۵۷:۳۳
یه سلامی میکنیم به اونایی که تو دهه شصت هی ملت رو تشویق کردن بچه دار بشید.
همین باعث شد تو دهه هشتاد و نود اون جوونا بیکار باشن و وقتی کار و پول بدست اوردن سنشون رفته بود بالا. ولی حاضر نبوده و نیستن که با دخترای سن بالا ازدواج کنن. میرن سراغ دهه هفتادی ها (4488547) (alef-11)
 
تهمینه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۰:۱۴:۰۴
یکی از راههای کاهش تجرد قطعی دختران دهه شصت ، ازدواج های با فاصله سنی کم هست . چرا یک پسر مثلا متولد 63 به جای ازدواج با دختری متولدحدود 65 تا 68 به فکر ازدواج با دختری از دهه هفتاد است ؟ به نظرم خودخواهی عده ای و خانواده ها ، نقش موثری در این قضیه داشته و در صورت اصلاح ، به حال جامعه مفید خواهد بود (4488560) (alef-3)
 
میلاد حمیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۲:۴۶:۰۳
پسر دهه شصتی ده سال پیش خواستگاری دختر دهه شصتی رفت ولی جواب رد گرفت چون او می خواست درس بخواند و کار کند. لذا با دختر دهه هفتاد ازدواج کرد... (4489329) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۶ ۱۰:۵۴:۲۹
بارها گفتم اگر دولت خودش ثبت نام کنه و جدی باشه در این قضیه با دهها روانشناس و مشاور قطعا میتونه برای هر کس زوجی پیدا کنه.حتی شهرداری هم می تونه.
البته دولت در سازماهنهای خودش هم این تلاشو نمی کنه که دخترای مجرد رو شوهر بدهدچه برسه به بقیه (4492194) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۴:۰۴:۵۱
خود خواهی؟ مگه قراره کسی در انتخاب همسر بر خلاف میلش عمل کنه و فداکاری کنه؟ دختر سن بالا و پیر بگیره برای دلسوزی؟ (4489541) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۵:۰۰:۵۱
دلیلش واضحه.شما یک مرد 40 ساله رو با یک زن 40 ساله مقایسه کنید خودتون متوجه میشید. (4489703) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۰:۴۴:۴۶
نگو تورو خدا مگه ما الگوی دنیا نیستیم ؟! (4488581) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۱:۱۱:۳۸
مهریه 600 سکه معلوم کسی ازداوج نمیکنه چون دو روز دیگه تو زندان ! (4488604) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۱:۴۷:۰۰
ازدواج هایی با اختلاف سنی بالای ۱۰ سال چندساله روی بورسه معلوم نیست چرا (4488613) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۲:۰۸:۵۴
دلایل اقتصادی سالیان اخیر که اکثرا برخورد به سن ازدواج درهه60
بیکاری این دهه
کنکور و مصائب آن برای این دهه
فاجعه اقتصادی 10 سال اخیر دولت اون آقای نسبتا محترم (4488617) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۲:۳۳:۱۲
فقط یک نسل سوخته تولید شد
چرا افزایش جمعیت تبلیغ کردند تا الان دهه 60 ها بلاتکلیف بشن (4488623) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۲:۳۴:۰۰
من خودم دهه شصتی ام ای کاش به دنیا نمیومدم (4488624) (alef-3)
 
يه نفر
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۲:۴۱:۳۱
من تعداد زيادي دختر و پسر مي شناسم كه خودشون انتخاب كردن كه مجرد بمونن
از نظر خودشون كارشون درسته و منطقي
مثلا دختران مي گن ما كار و درآمد مناسب داريم و از هر لحاظ تامين هستيم حالا چرا بايد بيايم خودمون رو أسير كنيم مدام امر و نهي بشنويم وحتي براي رفتن به مسافرت و كار كردن و ...اجازه بگيريم ؟
مگه مشكلات طلاق و گرفتاري دوستان و آشنايان متاهل رو نمي بينيم !
پسران هم مي گن چرا بايد مسئوليت يه نفر ديگه رو به عهده بگيريم و دچار تبعات طلاق بشيم !
خلاصه بالا بودن آمار طلاق و تبعات طلاق براي پسران و محدوديت هاي شرعي و قانوني ازدواج براي دختران ،جوانان را از ازدواج فراري كرده
مثلا منشي شركتي كه من در اون كارمي كنم هفت ساله كه ازدواج كرده و تقريبا كل حقوقش رو به حساب صاحب خونه مي ريزه و امكان بچه دار شدن به دليل شرايط مالي همسرش نداره
مدام مي گه ازدواج كردن اشتباهه ،من مي تونستم توي خونه ي پدرم بمونم و با حقوقم برم مسافرت و تفريح و تحصيل و خلاصه يك زندگي راحت داشتم .الان صبح تا شب كار مي كنم و كل حقوقم رو مي دم به صاحب خونه كلي هم مسئوليت أضافه دارم كسي هم قدر نمي دونه هيچ اميدي هم به بهبود شرايط نيست و احساس بد بختي مطلق داره (4488628) (alef-11)
 
Belgium
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۴:۴۴:۲۱
بابا دست از سر ما دخترها بردارین کچلمون کردین. هر کاری بکنیم یا نکنیم یه گیری بهش میدین. کلا ذره بین رو گرفتین رو ما دخترها. رهایمان کنید. (4488639) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۸:۵۴:۳۵
کلا دختران و پسران دهه شصتی اعتماد به نفس کمتری نسبت به دهه هفتادی و هشتادیا دارن ، فشار روانی و شستشوی مغزی که در دهه شصت به افراد وارد شد قابل جبران نیست ولی دهه هفتاد و هشتاد با توجه به گسترش رسانه ها تفکری به مراتب نرمال تر دارند . (4488794) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۰۹:۵۹:۲۸
به طور معمول هر دهه ٦٠ با دهه پنجا ميتونه ازدواج كنه...اكثر جوان هاي دهه پنجاه ما طي جنگ شهيد شدند...براي همين دليل متولدين اواخر پنجا و اوايل شصت دچار تجرد شدند (4488885) (alef-3)
 
فرشید
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۶:۴۶:۳۵
دوست عزیز بیشتر دهه پنجاهی ها در پایان جنگ زیر سیزده چهارده سال سن داشتن.چجوری بیشترشون شهید شدن؟؟؟ (4489961) (alef-11)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۴ ۱۲:۰۸:۳۴
رواج فرهنگ چند همسری یکی از راههای مواجهه با معضل تجرد قطعی است.

یعنی به جایی برسیم که چنانچه خانمی به عنوان همسر دوم آمادگی داشته باشد با مردی ازدواج نماید که دارای همسر دیگری است، در صورت آمادگی مرد و رضایت کامل همسر فعلی، هیچ مشکل عرفی و قانونی یی در سر راهشان وجود نداشته باشد.
باید در جامعه، مردی که دارای دو همسر است به دیده ی مرد سوء استفاده چی و یا هوسباز شناخته نشود و یا زن دارای هوو به عنوان فردی بازنده نگریسته نشود و هیچ بار منفیی متوجهشان نباشد بلکه به عنوان پیشگامان حل یک معضل اجتماعی و قهرمان معرفی شوند. (4489209) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۱۸:۴۸:۲۶
شما زیاد سریال های ماهواره نگاه میکنی؟! آدم مجرد باشه خیلی بهتره تا با مردهایی با تفکر شما ازدواج کنه. تو خارجش دارن رو فرهنگشون کار میکنند و الان بسیار به خانواده اهمیت میدن. ما برگشتیم به هشتاد سال پیش اونها (4491676) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۵ ۰۰:۱۶:۱۸
مشکل دهه ی شصتیا فقط ازدواج نیست که دهه شصتیا کلا نابود شدن دهه ی شصتیا چشم باز کردن اولش که جنگ بود بعد کمبود و نداری بعد کمیته و بگیر و ببند ناشی از دوست دختری و دوست پسری بعد تب دانشگاه و شدت این تب با سریال در پناه تو و مریم افشار و.... تشدید شد و بعد موج مدرک داران پا به سن گذاشته ی بیکار. اغلب دهه ی شصتیا موقعی که خواستگار داشتن گفتن قصد ادامه تحصیل دارین و .... خب مدیریت فرهنگی و اجتماعی غلط اون موقع حاصلش میشه اوضاع نابسامان امروز. دهه ی ۷۰ و ۸۰ و ۹۰ هم بعدها صداشون درمیاد الان زوده. (4490678) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.