نظر منتشر شده
۵۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 281158
 
بازی نه چندان تمیز پساتحریم
سید امیر سیاح، 16 تیر 94
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۴:۲۵


چند ماهی است برخی رسانه ها و فعالان اقتصادی اصطلاح «پساتحریم» را زیاد بکار می برند و دایم در حال توصیف پساتحریم هستند. هر کسی با واقعیت های آشکار و لایه های زیرین اقتصاد ایران آشنا باشد، بخوبی می داند که مشکلات اصلی اقتصاد ایران، ربط چندانی به تحریم های اقتصادی موجود ندارد و تحریمها، حداکثر تقویت کننده برخی مشکلات بوده اند و با حذف احتمالی تحریم ها - که ان شاالله محقق شود، مشکلات اساسی اقتصاد ایران چندان حل نخواهند شد.

با رفع تحریم ها، حداکثر و در بهترین حالت، چند ده میلیارد دلار به خزانه دولت وارد و تجارت خارجی سهل می شود و سرمایه گذاران خارجی، اجازه و امکان بیشتری برای سرمایه گذاری در داخل ایران خواهند یافت.

اما در کشوری که سرمایه داران بومی، اقدام به سرمایه گذاری نمی کنند، انتظار داریم سرمایه گذاران خارجی چه تصمیمی بگیرند؟

در کشوری که قانون محترم نیست و هر مسوولی به خود اجازه می دهد قانونی را که علاقه ندارد، اجرا نکند و وزرا خود را مجاز می دانند تا صورت حساب های پیمانکاران بخش خصوصی را تا سال ها نپردازند و دست پیمانکاران بیچاره هم به جایی بند نیست؛ با رفع یا تشدید تحریم ها چه معجزه ای قرار است اتفاق بیفتد؟

در کشوری که تجاوز به حقوق مالکیت شهروندان (نظیر پاس نشدن چک ها، فروش کالای تقلبی، بی تعهدی به اجرای قراردادها و...) مثل آب خوردن اتفاق می افتد و از آن طرف، باز پس گیری اموال از کلاهبردار و مجبور کردن طرف قرارداد به اجرای تعهداتش، فرایندی بس طولانی و طاقت فرسا از کلانتری ها و دادگاه های ناکارآمد و شلوغ دارد، تحریم بودن یا نبودن چه فرقی می کند؟

در اقتصادی که صدها قانون و مقررات و رویه اجرایی ضد تولیدی، دست و پای فعالان اقتصادی را بسته و هر روز یک مامور حکومتی با مراجعه به واحد های تولیدی برای اداره واحدها مزاحمت ایجاد می کند، پیشاتحریم یا پساتحریم چه فرقی می کند؟!

در اقتصادی که انواع فسادهای مالی و سیاسی در سطح سیستمی به همه جا سرایت کرده و غیر از نتایج تلخ اخلاقی و فرهنگی مخرب، تولید را از بهره وری و رقابتی بودن هر روز دورتر می سازد، و تا این غول بی شاخ و دم باقی باشد باید شاهد نرخ های پایین رشد و افزایش شکاف طبقاتی باشیم، پیش و پس تحریم چقدر متفاوت است؟!

به گمانم کسانی که در هفته های اخیر عمداً واژه پساتحریم را بکار می برند، خود بخوبی از این واقعیت ها خبر دارند اما تلاش برای ترویج این اصطلاح و تصویرپردازی از دوران بعد از تحریم ها، صرفنظر از انگیزه های سیاسی، انگیزه های مالی هم دارد.

می توان پیش بینی کرد در صورت اعلام رفع تحریم ها؛ در ساعات و روزهای اول، برخی بازار هایی که نقدینگی و معامله در آن ها سریعتر اتفاق می افتد، دچار شوک قیمتی خواهند شد. نظیر بازار های ارز، طلا، سهام برخی صنایع تا حدودی هم خودروها و محصولات وارداتی که بورس نسبتا متشکل دارند.

تکرار عبارت پساتحریم و ایجاد توقع در افکار عمومی برای رفع تحریم ها، عمق و ابعاد «شوک قیمتی» در بازارهای فوق الاشاره را تقویت و هیجان ناشی از «خبر رفع تحریم» را در این بازارها تشدید و رانت های اطلاعاتی در این میان را هرچه ارزشمندتر می کند.

به نسل ما که ماهیگیری عده ای از آب گل آلود و نوسانات شدید چند روزه ی پس از اعلام پذیرش قطعنامه در ۲۷ تیر۶۷ را دیده است، باید حق داد به دمیدن های رسانه ای در تنور پساتحریم، مشکوک باشد.

دوستانی که این روزها با شدت و حرارت، از پساتحریم می گویند و می نویسند، اگر متوجه ابعاد ماجرا نیستند، لااقل حواسشان باشد که آب را به نفع چه کسانی دارند گل آلود می کنند...
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۴:۳۷:۵۳
به لیستتان اضافه کنید افراد صاحب نفوذی که به واسطه رانت قدرت در تار و پود اقتصاد کشور حضور دارند و مانند موریانه به واسطه رانتشان دمار از روزگار اقتصاد و صنعت را در آورده اند. نمونه واضحش این روزها در یکی از بهترین شرکتهای پتروشیمی روی داده است و باعث فرار اغلب مدیران و کارشناسان شرکت فوق شده است. (3021321) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۱:۳۵:۵۰
وزیر اقتصاد یونان وقتی دیروز از کارش استعفا داد، سوار بر موتور سیکلتش شد و از ساختمان وزارتخانه خارج شد و من کیف کردم از این ساده زیستی.

باور کنید آقای سیاح، سیستم اقتصادی کشور (بخاطر دستیابی به آخرین دانش مالی) به تمام موارد نوشته شما واقف است.
آنچه باعث میشه که در عمل پیشرفتی در سالمسازی محیط اقتصاد کشور شاهد نباشیم، عدم نظارت است.
آنچنان قدرتی به مدیران اقتصادی (حتی مدیران جزء اقتصادی) داده شده که حرف و عملشان به نظر در حکم حجت میاید و در سایه نظارت غلط و بسیار ضعیف، این دیوار تا ثریا کج میرود. (3021949) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۴:۴۰:۳۷
صبر كنيد انشا الله درست خواهد شد در بيداري نشد در خواب اقتصاد درست ميشود (3021323) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۰۰:۲۸:۳۱
لااقل اگه درست نشد از این بدتر نشه یه عده انگار دوران سیاه دولت دهم رو پاک فراموش کردند.قیمتهای صبح تا ظهر کلی با هم تفاوت داشتند.صفهای عریض و طویل شبانه جلوی بانکها برای خرید ارز وسکه یادتون رفته .ورشکستگی بخش اعظمی از صنایع داخلی وبیکاری کارگران اونو فراموش کردید.پولدارتر شدن دلالها و تازه به دوران رسیدها و فقیر تر شدن فقرا و قشر متوسط وافزایش فاصله طبقاتی و.....هموطنا خوابید یا خودتو نو زدید به خواب. راسته میگن خلایق را هرچی لایق. (3023459) (alef-11)
 
هدایت
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۷:۳۰:۱۹
احسنت ...
جناب سیاح ولی کو گوش شنوا ؟؟ این جماعت تمام آمال و آرزو هایشان را به رفع تحریم گره زدند و هیچ چیز دیگری را نمی بینند. و اگر حرفی در این باره به آنها بزنی برچسب های آماده ای ( از قبیل "کاسب فتنه " و "دلواپس" و ... ) دراند که سریعا نثارت میکنند. (3021389) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۳۲:۰۱
معلومه اصلا متن رو نخوندين ورنه اين جوري نمينوشتي.
همه متفق القولن كه تحريم برداشته بشه معجزه نميشه ولي يه سنگي ازجلو پا برداشته ميشه.
ديگه دكل گم نميشه.
مشكل اقتصاد ريشه اي بايد حل بشه.مشكل اقتصادي كه تو بدترين حالت ركودش شعب بانك داره افتتاح ميشه مثل قارچ. (3021481) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۰:۳۵:۲۳
برعکس ، شما معلومه متن رو اصلا نخوندین (3021743) (alef-5)
 
خسته
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۹:۵۵:۳۲
مشکلات زیادی وجود داره اما وجود تحریم هم مزید بر علتهاست. شما دلایلتون را بگید که تحریم باید باشه!!!. حتما سودی نمیکنی و اصرار بر وجود تحریمها داری. یا شاید هم میخوای مثل بعضی ها شعار عزت ملی و ذلت و... عزت بدی؟؟؟؟؟ (3021632) (alef-5)
 
مولوی
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۱:۳۱:۳۴
شاید لغو تحریم برای عده ای سود داشته باشد اما تحریم برای خیلی ها شده کاسبی .
آنها که واردات و صادارات انحصاری دارند و قاچاق ارز و کالا و سوخت را مد یریت میکنند و لوله 1500 متری تو دریا میکشند و تمام مناقصه های نان و آبد ار را از آن خود میکنند و لقمه نان بخور نمیری هم جلوی دیگران پرت میکنند و پورشه و مازراتی بدون گمرکی وارد میکنند و عینک و چادر مشکی و موز و انبه و... را در تیول خود دارند و بالاخره گمرک اختصاصی برای خود د ارند و نیز کامیون های مارکدار که همه جا در نوبت اول هستند و این قصه سر دراز دارد . تا وقتی کسانی هستند که خود را از دیگران بالاتر می بینند و برای خودشان حقی قائل هستند و فکر میکنند که ایران ملک شخصی آنان است وضع همین است و که هست . (3021933) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۳:۳۶:۴۱
کسی نگفته تحریم ها پابرجا باشند!! مقاله داره میگه اگر تحریم ها برداشته بشوند هم بسیاری از مشکلات پابرجا هستند.. شما همه اش دنبال تهمت زدن به همه هستید و فکر می کنید همه جز خودتون کاسب تحریمند (3022324) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۰۸:۱۳
مطلب خوبي بود خوب يه نسخه هم شما ميداديد بلكه دواي دردي مي شد (3021434) (alef-11)
 
علي
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۱۰:۱۹
سلام
نويسنده محترم !!!
چرا اينقدر سعي داريم نقش تحريم رو در بدتر شدن اقتصاد كشور اينقدر كمرنگ كنيم ؟؟؟
وقتي دولت همان چند ده ميليارد دلار رو نداره چطور ميتونه پول پيمانكار رو بپردازه؟؟؟وقتي پيمانكار پولي نگيره خب معلومه كه چكش برگشت بخوره و كم كم بي اعتمادي تو بازار و جامعه زياد بشه.
وقتي توليد كننده داخلي مواد اوليه مرغوب نداره و يا نميتونه به راحتي وارد كنه معلومه كه كيفيت توليد داخلي مياد پايين.
وقتي بر اثر تحريم ، سرمايه گذار و توليد كننده ي دلسوز به ناچار از بازار مياد بيرون خب معلومه كه بازار ميفته دست يه عده سودجو و هر چي جنس بنجله قالب ميكنن به مردم.
وقتي همه دوست دارن بشنوند كه تحريم تاثير نداره معلومه كه يه عده دلسوز و واقع بين كه ميگن تحريم پدر اقتصاد مملكت رو درآورده كنار گذاشته ميشن و فضاي چاپلوسي و تملق كشور رو پر ميكنه. (3021438) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۱:۳۸:۴۴
شما برو ببین در همین دو سال نقدینگی کشور از 450 میلیارد هزار ریال دولت قبلی رسیده به 800 هزار میلیارد یعنی نزدیک به دو برابر نقدینگی دولت افزایش یافته است چون دولت است که پایه پولی را افزایش می دهد حالا پیدا کنید روش این افزایش نقدینگی و موارد مصرف ان در دولت و شعار خزانه خالیو نداشتن پول که شما می فرماید. مشخص کنید چگونه است که پول ندارند و نقدینگی افزایش دو برابری داشته است؟؟؟ (3021958) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۷:۲۰:۱۸
ميشه منبع خبرت رو هم ذكر كني. بنظرت منطقيه؟ (3022929) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۱۹:۱۹:۰۵
سوال نداره که وقتی نقدینگی افزایش پیدا میکنه تو این وضعیت که دولت پول چاپ کنه و پول بدون پشتوانه بیاد تو بازار همون کاری که دولت "ویرانه ساز" کرد (3024828) (alef-11)
 
jamal
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۱۰:۳۶
لطفا پیش داوری نکنید، خدا با ماست (3021439) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۲۰:۲۲
از این توافق هم، اگر انجام شود، قشر مرفه بیشترین سود را می‌برند. عده زیادی از آنها از همین الآن دهان خود را برای بلعیدن بورس باز کرده‌اند! (3021453) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۴۹:۰۵
کاسبانِ "پساتحریم" (3021518) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۰:۴۵:۰۸
یه نگاه به حجم نقدینگی و 6 برابر شدن آن در سالهای دولت مهرورز بندازی میفهمی حرفت چقدر پوچه (3021779) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۴:۰۴:۳۲
یه نگاه به امار نقدینگی همین دولت هم بنداز بد نیست!!! (3022403) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۲۶:۱۰
شوک به بازار وارد میشود به چه معنی است ؟کاهش قیمت یا افزایش قیمت؟ (3021463) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۳:۵۱:۱۸
افزایش قیمت . (3022360) (alef-5)
 
عبدالرحمن
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۱۴:۱۱:۳۸
منظور از شوك ،كاهش قيمت است چرا كه نگارنده موضوع را به پذيرش قطعنامه شبيه دانشته است (3023991) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۳۶:۰۵
همه اینها که گفتی درست است اما چرا اینطور است؟؟؟؟؟ به این سوال پاسخ بدهید جناب سیاح؟ شما الفی ها همیشه رویه قضایا را البته عمدا مطرح می کنند و به علل زیرین نمی پردازید؟؟ (3021484) (alef-5)
 
dayani
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۴۲:۵۶
اگر این ادعاها درست است، چه کس یا کسانی ، چه گروه9یا گروههایی باید به اصلاح آنها بپردازد. اینطور که شما می نویسید، هیچ امیدی به بهبود نیست و هر نادرستی که به آن اشاره داشتید، کماکان ادامه خواهد داشت. در اینصورت چرا شما اوقات تلخ ما را تلخ تر از همیشه می سازید. آیا دمیدن در تنور تلخ کامی مردمی را که مجبورند در این شرایط زندگی کنند و راهی جز تحمل ندارند، خود باید به فهرست بدیهایی است که ذکر کرده اید، افزود ه شود؟ (3021505) (alef-5)
 
محمود
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۸:۴۶:۳۷
اگر همین انرژی دو ساله، دولت و مجلس و رسانه ها و مردم و ... که همه خرج توافق شد، خرج حل کردن این مسائل می شد، الان بسیار جلوتر بودیم...


اما متاسفانه، بعضی ها، مسائل را وارونه نشان مردم دادند.. و مردم را به توافق راضی کردند.. در حالی که خودشان می دانستند با توافق اتفاق خاصی نخواهد افتاد...
بعد حتی دم از رفراندوم هسته ای هم می زدند.. بله، اگر قرائت شما از هسته ای، یعنی اینکه ریشه ی همه مشکلت و نچرخیدن چرخ زندگی مردم، گره خورده در مسئله هسته ای است و با توافقی که شما انجام خواهید داد همه ی تحریم ها رفع خواهد شد و عزت ما هم مستدام خواهد ماند، خب معلوم است که همه ی مردم موافق خواهند بود.. اما آیا در حقیقت هم چنین است؟؟ عقلای خود دولت هم می دانند و گفته اند که نه تمام مشکلات ریشه اش تحریم است و نه می توان به رفع تحریم ها پس از توافق امید زیادی داشت.. چه اینکه تنها درصد کمی از تحریم ها به هسته ای مرتبط است و تازه همان هسته ای ها را هم، آمریکایی باید لغو کند که بدعهدی و عهدشکنی در خونش است... اگر اینها را به مردم بگوییم، آیا باز هم در رفراندوم، توافق رای خواهد آورد؟؟

پیشنهاد من به دوستان دولت این است که اگر به بقای سیاسی خود فکر می کنند، مذاکرات را دو سال دیگر تمدید کنند و تا انتخابات بعدی کش بدهند. چرا که اگر دولت در سایر بخش ها و در اقتصاد داخلی، تحرکی نداشته باشد و توافق هم بشود و اقتصاد تکانی نخورد، مردم به چه امیدی دوباره به دولت تدبیر رای دهند؟؟ اما اگر تمدید شود، لا اقل نتایج پساتحریم را مردم حس نخواهند کرد...

و یا هم واقعا کمر همت ببندد، اگر به فکر مردم است؛ و جهادی در عرصه اقتصاد به را بیندازد.

توفیق همه مسئولین رو در این شبها، از درگاه ایزد منان خواستارم. (3021509) (alef-5)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۹:۰۵:۵۴
مطلب متین و هشدار بجایی بود. دست مریزاد به نویسنده محترم. (3021548) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۹:۳۳:۴۷
مطلب درست هست ولی اگه فردی چندین بیماری بد رو داشت نمی شه گفت که ولش کنیم بمیره چون این یکی رو درمان کنیم، بقیه چی؟! به هر همه این خرابی ها به هم متصل و هر یک زمینه ساز یا تشدید کننده دیگری بود. اگر مشکلات تحریم های ظالمانه از ابتدا نبود زمینه بسیاری از مشکلات هم به وجود نمی آمد و البته حالا هم با رفع آن نمی شود انتظار داشت مسائلی که در فرهنگ و رفتار و رویه های مردم به وجود آمده به یک باره برطرف شود ولی باید از جایی شروع کرد حتی اگر با یک گل بهار نشود و یک دست صدا نداشته باشد، باید امیدوار بود و هوشیار، اگر هر یک از ما در محیط خود شروع کنیم اگر این صلح و آرامش موجب کاهش فشار روانی بر مردم شود، اگر مردم دیگر نگران آن نباشند که ماه بعد یا حتی هفته بعد چه تلاطمی ممکن است در اقتصاد و قیمت ها بیافتد می توانند کم کم، کم کم برنامه ریزی میان مدت و بعدها بلند مدت هم داشته باشند. بازاری که منتظر فلان تریبون بماند و نفروشد تا عصر چه می شود و نخرد تا صبح چه بگویند ، بازاری نیست که بتوان روی آن سرمایه گذاری کرد. بهتر است به جای نا امید کردن مردم تلاش کنیم که فرهنگ ها اصلاح شود، تلاش کنیم تا زمینه دروغ و فساد کاهش یافته و مشکلات حل شوند. (3021588) (alef-5)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۹:۳۷:۳۴
واقعیت این است که مجموعه های دولتی وشبه دولتی در این دوران امتحان خود را به خوبی پس ندادند و در این مدت شرکتها وبخش خصوصی با بی مهری فراوان روبرو بوده است ، گویا قراردادها وقوانین فقط برعلیه آنها کاربرد دارد . کارفرما پول ندارد بپردازد ولی هیچگونه تاخیر ونقصی در کار مشاور ، تولید کننده وپیمانکارپذیرفته نیست . بعضی شرکتها بدتر ازگدائی هنوز به دنبال مطالبات سالهای 89 وبعد هستند . وکارفرما حتی ازانجام وظایف اولیه قانونی هم تخطی نموده است (عدم واریز مالیات کسر شده ازحساب پیمانکاربه حساب سازمان امور مالیاتی، دستکاری سندهای سالهای گذشته که پیمانکار ادعای طلب نتواند بکند، تفسیر مقلوب از تعاریفی مثل صورت وضعیت موقت ،جریمه تاخیر چند روزه برای پیمانکار وعدم پرداخت چندین ماهه کارفرما بدون جریمه و.....) در صورتیکه مسئولی درد تولید وکار دارد برای تمامی موارد شواهد مستند موجود است (3021594) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۰۹:۴۸:۲۸
جالبه، بعضی نظرها، نه توهین داره، نه تکراریه و نه مثلا نظام رو زیر سوال برده و... و مشکلی برای انتشار نداره
اما شما؛ کاملا سلیقه ای عمل می کنید و نمی خواهید بعضی حرفها به گوش مخاطبتون برسه. تا اینجا هم مشکلی ندارم. اما متاسفم که اسم خودتون رو گذاشتید رسانه آزاد و مدام از اینکه مردم به راحتی می تونن تو سایت شما اظهار نظر کنن می گید. (3021611) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۰:۴۳:۰۹
این جمله شما توهین به سه قوه است :
"در کشوری که قانون محترم نیست و هر مسوولی به خود اجازه می دهد قانونی را که علاقه ندارد، اجرا نکند و وزرا خود را مجاز می دانند تا صورت حساب های پیمانکاران بخش خصوصی را تا سال ها نپردازند " (3021774) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۳:۵۱:۵۴
حرف حق تلخه. (3022362) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۰:۴۷:۲۱
هر روز یک مامور حکومتی با مراجعه به واحد های تولیدی برای اداره واحدها مزاحمت ایجاد می کند، """
یعنی چی ؟!!!
یعنی ادارات دولتی مثل کار و بیمه بگذارند کارگران استثمار شوند....
عزیز من قانون رو اصلاح کنید چرا به کارشناسان دولتی توهین می کنید؟ (3021790) (alef-5)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۴:۱۸:۴۷
مشکلی که نویسنده مطرح میکند درست است . مادر بخش قوانین ،آئینامه ها ودستورالعملها و در اجرا مشکل داریم . واگر واقعا به کار وتولید بها می دهیم و6میلیون بیکار درد جامعه ماست باید همه جانبه به آن نگاه کنیم . باید موانع کسب وکاررابرداریم نه اینکه هرکجا کم می آوریم دست در جیب کسانی که کسب وکاری ایجاد کرده اند بکنیم .
براساس گزارش بانک جهانی در رتبه 152 ازنظر کسب وکار هستیم (3022448) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۸ ۱۶:۱۵:۴۶
سازمان تامین اجتماعی ضد اشتغال ترین سازمان کشور است.
دوستانی که باور ندارند هنوز حسابرسی تامین اجتماعی سراغشان نیامده است. (3026861) (alef-11)
 
مهندس جنت شهري
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۰:۵۴:۱۱
عزيز من...چه پسا تحريم...چه پيشا تحريم...براي قشر فرودست چيزي تغيير نميكند...با اين جملات مردم بدبخت را تحريك نكنيد...با برداشتن تحريم يخچال خانه فرودست پر نميشود...ماشين خارجي مدل بالاتري نميخرد...نهايتا ميگويند با درامد حاصله ميخواهيم اينده ايران را بسازيم...پول را به پستو ميبرند و عادلانه تقسيم ميكنند..دلواپس..كارگزار..اصولگرا..اصلاح طلب..معتدل...مثل 35 سال اخير..البته نه همه ..افرادي كه در دايره خواص هستند...انچه ميماند تميز كردن كثافتهاي بجا مانده از لاشخوري است كه ان هم وظيفه مردم عادي است انرا تميز كنند...با حاضر شدن پاي صندوق راي..اين پسا تحريم است جناب نويسنده محترم......................... (3021816) (alef-5)
 
از کارکنان پتروشیمی نوری در عسلویه
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۰:۵۵:۱۶
هلدینگ خلیج فارس چه گلی به سر ما زده؟ شرکتهای پتروشیمی دیگر مثل جم و پردیس و زاگرس و ... سالهاست سهام گرفته اندو سود سهامشان را می گیرند کارانه شان هم حداقل دو برابر ماست با سابقه و سمت مشابه اون وقت هلدینگ هنوز به ما سهام نداده تازه بر خلاف قانون و عرف سهام ترحیجی می خواهد هر سهم را همان قیمت کشف قیمت در روز عرضه در بورس یعنی 750 تومان به ما بدهند در حالی که در عرضه های اولیه قبلی . ما هیچگاه شاهد نبودیم که سهام ترجیحی کارکنان همان قیمت روز عرضه در بورس و کشف قیمت باشد.! ضمنا چرا ما باید تاوان خصوصی سازی اشتباه را بدهیم. پتروشیمی جم و ... سود سهامشان همه برای خود سهامداران است به ما اگر سهامی هم بدهند و سودی داشته باشد بخش عمده ای از سود سهام می رود برای طرحهای ساخت پتروشیمی های نیمه تمام یا پتروشیمی هایی که فقط یک تابلو است! دو فرد با یک سمت و یک سابقه کار در دو پتروشیمی مختلف در عسلویه دریافتی های بسیار متفاوت دارند! آیا این درست است؟ انصاف است؟ عدالت است؟ هر گاه می گوییم می گویند خوراک ما گران است و سوددهی چندانی نداریم و چه و چه. آخه چرا باید کارکنان تاوان مدیریتهای غلط گذشته را بدهند؟ مگر کارکنان کم کاری کرده اند؟ ضمنا من 12 سال سابقه کار دارم. به خدا اهل ولخرجی هم نبوده ام. یک آپارتمان 75 متری در شهرستان دارم اون هم با وام مسکن شرکت گرفته ام اون هم نه در تهران و اصفهان و شیراز و مشهد . یک کارمند بانک با سابقه من در شهرستان بدون مشکلات آلودگی هوا و گرمای شدید هوا و استرس کار و دوری از خانواده و ... مطمئنا از نظر مالی و مسکن و ... از من جلوتر است! یا حتی برخی کارکنان ارگانهای دیگر . با چشمانمان داریم می بینیم. صنعت نفت در طول همه این سالها برای ارگانهای دیگر مادر بوده برای کارکنان خود نفت دایه. از درون خودمان را می سوزاند از بیرون مردم را. (3021819) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۰:۵۷:۴۱
ریشه های این گرفتاری ها چیست آقای نویسنده؟! چرا کشور به این مصیبت ها گرفتار شده است؟! (3021832) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۳:۲۳:۳۹
به خاطر نخواندن نماز و گناه و ... غیر از این جوابی از این جنس آدم ها نمی شنوی (3022290) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۵:۵۶:۲۵
چرا بیربط میگی (3022748) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۱۷:۰۰:۲۰
ببخشید اشتباه مثبت زدم. والا اتفاقا خیلی از مشکلات فردی هستند که موجب مشکلات و نواقص اجتماعی می شوند. نمیگویم که ضعف قانون مهم نیست اما تنها عامل هم نیست. امیدوارم فهمیده باشید (3024483) (alef-11)
 
محمد محبی
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۲:۲۹:۰۸
سلام بر جناب آقای دکتر سیاح که با مطلب نغز خود تلنگری به ما زدند که بفرمایش قرآن(ان الله لایغیر مابقوم الا بانفسهم) تا خود ما نخواهیم هیچ چیزی تغییر نمیکند حتی بزور توافق هسته ای . اینکه آب و نان و قوت وغذای ملت معطل امضاء آقایان در لوزان بماند تا امریکایی ها گوشه چشمی بما بکنند نهایت ذلت پذیری ماست .
کدام کشوری بیاد دارد که چکمه آمریکایی ها تا همه چیزشان را مصادره نکرد از آنجا نرفت ؟آیا سرسپردگی و غارت اموال مردم در عربستان کمتر از منافع آنها در ایران است؟ جواب هرچه باشد قابل تامل است.
چرا مسؤلان حل مسایلی را که متهد بآن هستند را به معجزه 5+1 پیوند زده اند؟ دقیقا همان گرفتاری که پس ار قطعنامه گریبان مردم را گرفت در انتظار ماست. اقتصادمقاومتی قبل از توافق معنی دارد نه پس از آن و همانگونه که 750 ملیارد دلار دردی از ملت حل نکرد 120 ملیارد هم بطور اولی افاقه نخواهد کردو سال آینده باید منتظر معجزه جدیدی باشیم تا آب در نوشهرو بوشهرقطع نشود . (3022135) (alef-5)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۱۷:۰۲:۲۴
احسنت به فکر و قلم تو..... (3024489) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۴:۱۰:۵۲
آفرین. عالی بود. (3022424) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۴:۳۵:۵۰
همش تقصیر دولت قبلیه :دی (3022508) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۵:۵۶:۲۶
مثلما همه مسائل و مشکلات با رفع تحریم ها برطرف نمی شود اما برخی از موارد که در این متن ذکر شد مانند ندادن پول پیمانکاران به تحریم ها ربط دارد .انشالله تحریم ها رفع شود و مردم ومسئولان ما از فرصت استفاده نمایند و زیر ساخت های اقتصادی و فنی و فرهنگی کشور را به گونه ای بنا نمایند که در آینده تحریم ها نتواند اثر تعیین کنده ای روی اقتصاد و زندگی مردم بگذارذ.اینکه همیشه همه از در انتقاد و ایراد گیری وارد شوند دردی را دوا نمی کند هرچند که انتقاد خوب است و باید باشد اما هر کس باید از خود و اطراف خود شروع کند ا (3022749) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۱۹:۲۱:۳۳
ویسنده محترم درست فرمودند. چرا همسایه ما ترکیه دارد با تولیدش همه جا را می گیرد و ما بازارمان را دودستی تقدیم آنها می کنیم. تخم مرغ تولید می کند، کرایه و گمرکی می دهد در ایران از تخم مرغ ایرانی ارزانتر است!!!!!!
باید عقلای مملکت فکر اساسی بکنند و فرهنگ دلالی از این مملکت محو بشه، در عوض ایجاد اشتغال و کار به عنوان ارزش برای دولت و ملت باشد.
ضمنا یه نیم نگاهی به قوانین بیمه و مالیات کارگاهها هم انداخته بشه بد نیست خیلی ظالمانه است. (3023127) (alef-11)
 
تاجران
۱۳۹۴-۰۴-۱۶ ۲۰:۲۲:۲۷
رفع تحریم ها شرط لازم است اما کافی نیست. مطلب شما درست است که اقتصاد کشور نیازمند تحول و اصلاحات ساختاری است. اتفاقا همین تحولات هم نیازمند رفع تحریم هاست و در دوران پساتحریم است که دیگر بهانه ای برای اقتصاد غیر رسمی و بی توجهی به تولید و هزار درد دیگری که اقتصاد ما به آن مبتلاست وجود نخواهد داشت. همه چیز را نباید به تحریم گره زد اما همه چیز به تجریم ارتباط پیدا می کند یا مستقیم و یا غیر مستقیم. اگر آرمان ما احیای اقتصاد کشور است نباید از برچسب پساتحریم بترسیم. برنامه ارائه کنید. دولت در حال تدوین برنامه پساتحریم است. بخش خصوصی نیز تدارکاتی را از طریق اتاق بازرگانی دیده است. شما هم برنامه ارائه کنید. مشکلات را به خوبی تشریح کردید. راه حل هم ارائه کنید. اگر نگرانی از ایجاد توقع بیش از حد است در رفع این نگرانی ها و در چارچوب اقدامات عملی بکوشید. (3023220) (alef-11)
 
سامان
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۰۰:۳۱:۱۷
جناب اقای سیاح : ضمن تایید نظرات شما نکته ای که میتوان به ان اضافه کرداینکه تقریبا مشخص شده که تا چندروز اینده توافق انجام خواهد شدومعلوم خواهد شد که این توافق هیچ تاثیری در معیشت مردم بخصوص قشرمتوسط وضعیف جامعه نخواهد داشت ،هموطنان گرامی : مشکل تحریمها مشکل فرعی اقتصاد ماست مشکل اصلی اقتصادرانتی ودلالی است که سالیان سال بلکه قرنهاست اقتصاد ما به ان دچار شده وحتی با تغییر حکومتهاهم از بین نرفته نقل به مضمون از کتاب جامعه شناسی نخبه کشی؛ حدود دویست سال پیش درزمان قاجار جهانگرد خارجی که به ایران امده در توصیف مردم ایران گفته درانجامردم کار بدون زحمت راخیلی دوست میدارند دوست دارند کار نکرده پول دربیاورند بخاطر همین دلالی درانجا زیاد رواج دارد جنسی را میخرند چند وقت انبار میکنند بعد به استفاده می فروشند . می بینیم که تا فرهنگ اقتصادی درست نشود مشکلات همچنان پا برجاست مسیر صحیح را همان چندین ماه پیش رهبر انقلاب به درستی تشخیص دادند وان چار ای جز اقتصاد مقاومتی ؛همت مضاعف وکارمضاعف نیست .ارزوی بهروزی برای تمام مردم ایران. (3023461) (alef-11)
 
شوردانه
۱۳۹۴-۰۴-۱۷ ۱۴:۲۲:۱۶
تحریم مردم را پودر کرده است اما نه تحریم خارجی بلکه موریانه های داخلی که اسکلت مردم واقتصاد ما را نشانه رفته اند. (3024021) (alef-11)
 
فرهاد از زنجان
۱۳۹۴-۰۴-۱۸ ۰۸:۲۴:۳۸
بر طبق آماری که کارشناسان اقتصادی ارایه کرده اندتحریمها 5%در مشکلات اقتصادی تاثیردارد.به نظر من فساد سیستماتیک اداری مالی مهمترین مشکل در مملکت است (3025601) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.