توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 340657
بعیدی‌نژاد:موافقانی که خود ناقض حقوق بشرند
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۱۰
حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل امور سیاسی و امنیت بین‌المللی وزارت خارجه با اشاره به تمدید ماموریت احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران با بیان اینکه شورای حقوق بشر سازمان ملل با ۲۰ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع با تمدید مأموریت گزارشگر ویژه برای گزارش وضعیت حقوق بشر ایران موافقت کرد، اظهار داشت: با آنکه از نقطه نظر سیاسی اینکه مجموع آرای مخالف و ممتنع به میزان قابل توجهی از میزان آرای موافق بیشتر است، نشان از حمایت ضعیف از این تصمیم است، اما ملاک تصویب تصمیم اکثریت رای موافق است.

به گزارش خبرگزاری فارس، وی با ذکر این نکته که کشورهای غربی موافق، و کشورهای عدم تعهد از کشورهای مخالف و ممتنع این تصمیم بودند، عنوان کرد: از میان کشورهای در حال توسعه، رأی موافق سه کشور عربستان، امارات و قطر که سیستم سیاسی و اجتماعی آنها با کمترین استانداردهای حقوق بشری هم انطباق ندارد و رأی موافق برخی از کشورهای آمریکای لاتین مانند مکزیک، السالوادر و پاناما که در موضوع حقوق بشر با همه مشکلات داخلی خود بسان کاتولیک‌تر از پاپ عمل می‌کنند، آرایی کاملا با ملاحظات سیاسی بوده‌اند.

به گزارش فارس، شورای حقوق بشر سازمان ملل روز چهارشنبه (بامداد پنج‌شنبه به وقت تهران) در حالی مأموریت احمد شهید به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد که شمار آرای مثبت کمتر از نصف اعضای شورا بود.

در جریان رأی‌گیری، ۲۰ کشور رأی مثبت و ۱۵ کشور رأی منفی دادند و ۱۱ کشور هم از شرکت در رأی‌گیری خودداری کردند تا شهید با رأی حداقلی شورا همچنان گزارشگر ویژه سازمان ملل باقی بماند.

انگلستان، آلمان، فرانسه، عربستان، امارات، قطر، پرتغال، کره جنوبی، اسلوونی،‌ سوئیس، مقدونیه، لاتویا، مکزیک، هلند، پاناما، پاراگوئه، آلبانی، بلژیک، بوتسوانا و السالوادور ۲۰ کشوری بودند که رأی مثبت به تمدید مأموریت احمد شهید دادند.

۱۵ کشور مخالف تمدید مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران شامل روسیه، چین، آفریقای جنوبی، ونزوئلا، ویتنام، هند، اندونزی، کنیا، قرقیزستان، الجزیره، بنگلادش، بولیوی، بروندی، کوبا و اکوادور بودند و همچنین ۱۱ کشور فیلیپین، توگو، غنا، مالدیو، مغولستان، مراکش، نامیبیا، نیجریه، کنگو، ساحل عاج و اتیوپی در این جلسه غایب بودند.

 
کلمات کلیدی : مذاکرات، هسته ای
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.