نظر منتشر شده
۸۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 464812
درباره ردصلاحیت روسای جمهور
محسن مهدیان/2 اردیبهشت96
تاریخ انتشار : شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۶

سوال برخی از خواننده های الف  این  است که چرا باید در جمهوری اسلامی همه روسای جمهور یکی پس از دیگری ردصلاحیت شوند؟

این سوال درستی است. اما سوال مقدماتی این است که آیا ردصلاحیت این افراد خوب است یا بد؟

به تعبیر دیگر ردصلاحیت این افراد در یک مکانیزم قانونی خودش امر مثبتی است و از بی طرفی وعدالت حکایت می کند. این ردصلاحیت ها نشان می دهد که نظام "میزان حال فعلی افراد است" را با قاطعیت مورد توجه قرار می دهد.

اما چرا "حال فعلی" روسای جمهور با "حال قبلی شان" متفاوت است؟

چرا باید روسای جمهور بعد از قدرت صلاحیت شان را از دست دهند؟

فرض کنید یک نفر ثروت بسیاری داشته باشد اما امکان هزینه کردن آنرا نداشته باشد. چه اتفاقی می افتد؟ بدون شک احساس شکست درونی می کند و هر زمان ممکن است طغیان کند. مثل یک نخبه علمی که وقتی می بیند از علم او استفاده نمی شود راه مهاجرت را در پیش می گیرد. مثال ساده تر آدمی است که حرف برای گفتن دارد اما بگویند حرف نزن. این احساس دارندگی می تواند واقعی یا توهم باشد.

ریشه ردصلاحیت روسای جمهور پیشین در همین احساس دارندگی است، همین حس قدرت نهفته است. احساس قدرتی که توان مدیریت آنرا ندارند.

ریاست جمهوری برخلاف بسیاری از پست ها و مسندها اعتبارش بیش از آنکه به جایگاهش باشد به منشا قدرت است. قدرت رئیس جمهور از رای مردم است. رئیس جمهور با اقبال اکثریت مردم قدرت اجرایی پیدا می کند.

این قدرت مردمی اما به 4 یا 8 سال محدود شده است. حال آنکه فرد منتخب اقبال مردم را محدود نمی داند و همچنان خودش را به پشتوانه رای مردم دارای قدرت می داند. همین امر منشا انحراف می شود.

مثل پهلوانی که بگویند حق نداری از قدرتت استفاده کنی. مثل آدم متمولی که ناچار باشد هیچ خرجی نکند. روسای جمهور هم وقتی دوره شان تمام می شود، تلقی شان درست یا غلط این است که میز قدرت را باید تحویل دهند در حالیکه منشا قدرت همچنان هست.

این توهم منشا فساد است

مشکل اینجاست که این افراد تصور می کنند رای مردم، رای به شخص آنهاست و مادام العمر است. حال آنکه این رای برای انجام کاری و در یک دوره محدود است.

اشتباه دوم این است که خیال می کنند با این اقبال تنها می شود در قامت یک رئیس جمهور ایفای نقش کرد. از آنجائیکه که آموزش فعالیت مدنی نیافته ایم، قدرت های غیر رسمی را قدرت نمی دانیم. مثلا حاضرنیستیم با یک تشکیلات سیاسی ابراز قدرت کنیم.  

فرض کنید موسوی اگر قانون شکنی نمی کرد و  لجاجت نمی ورزید  و  درک درستی از نتایج شورشهای خیابانی و خسارات ملی و بهره برداری دشمن از شرایطی که او فراهم میکرد  داشت  الان نمی توانست بزرگترین تشکیلات سیاسی را تشکیل دهد؟

احمدی نژاد  اگر در طول دوران ریاست جمهوری خود مقابل قانون نمی ایستاد و اختلاف افکنی نمی کرد، الان فعالترین جریان سیاسی را تشکیل نمی داد؟

همین می شود که برای بازگشت به قدرت رسمی دست به هرکاری می زنتد و به سبب توهم آن قدرت پشتیبان، خود را بی نیاز از چارچوب و قانون و نصیحت و غیره می دانند و در نهایت چنان می شود که احراز صلاحیت نمی شوند.
۱۳۹۶/۰۲/۲۱ ۰۸:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۰ ۰۸:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۲ ۰۹:۴۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۹ ۰۸:۵۷
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۸ ۱۶:۱۸
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۸ ۰۹:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۷ ۰۹:۰۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۰:۱۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۳ ۱۴:۳۰
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۳ ۱۴:۲۱
 
 
کلمات کلیدی : صبحانه انتخاباتی الف+صبحانه انتخاباتی+انتخابات 96+رد صلاحیت+احمدی نژاد
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۵:۵۱:۲۳
دولت شرکت سهامی حداکثر چقدر می تونه تک پر باشه بلاخره باید با استانها طبق ظرفیت رایشان برخورد و وعده بده (4276608) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۴۴:۴۶
شورای نگهبان تضمین کننده آزادی و دمکراسی است (4276825) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۲:۳۶:۴۶
مخالفم (4277563) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۰:۳۴:۳۸
حالت خوبه؟ (4277771) (alef-3)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۹:۵۴:۵۲
احتمالا معنی دموکراسی را نمیدانید (4278213) (alef-13)
 
شهروند ....
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۹:۴۳:۵۹
با سلام با نظز نویسنده موافق نیسنم چرا ریسمان و استلال آبکی را باید داد رد صلاحیت ملاک دارد و قبلا هم شدند مانند افراد سر شناس دیگر .و این افراد طرفداران خاص حود را دارند آیا بی ادبی و تحزیک باید کرد ؟آیا باید آبرو مسلمانی را به خاطر رد صلاحیت باید برد ؟رد صلاحیت ملاک های خاص خود را دارد و نباید به خاطر دفاع بد دیگران را تحریک کرد و تهمت زد دفاع بد و استلال آبکی نتیجه معکوس دارد شاید در مکانی دیگر این افراد نتیجه خیر داشته باشند همه مردم ایران فارع از سلیقه سیاسی قابل احترام هستند چون ایرانی هستند و هموطن ما لذا دقاع بد ضررش بیشتر است باید به همه اقشار ایرانی که ایرانی هستند احترام قایل شد و گزینش نهایی با مردم است و رای مردم ملاک است و خودرا تافته جدا بافته از این مردم دانستن ره به وادی خودبینی است (4277232) (alef-3)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۳:۲۹:۱۹
با سلام،
انصافا در‌تاریخ‌ جمهوری اسلامی هچ دولتی به معنای دولتی تحت شرایط عادی و معمولی نداشته ایم و این یک خسارت بزرگی برای حال واینده کشورمان بوده است. به نظر من با وجود تعداد بیشمار عاشقان خدمت! قوانین باید طوری اصلاح شود که کسی بیشتر از دو دوره نتواند در هیچ مقام بالایی مشغول باشد جز وزارت و مجلس. در این صورت امید و تبلور در جامعه پویا میشود و فرد مسئول متوجه میشود که تنها دو دوره برای نشان لیاقت وجود دارد و بس. (4277889) (alef-13)
 
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۵:۵۷:۳۵
دقیقا کجای قانون امده است که احساس قدرتی که توان مدیریت آنرا ندارند باعث رد صلاحیت می شود و مهم تر در مورد کدام یک از روسای جمهور قبلی صدق می کند به فرض درست بودن گزاره بالا ؟؟؟؟؟ خواهشا خود الف پاسخ دهد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (4276637) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۴۷:۰۳
اصلا" فرض کنیم احساس قدرت میکنند. اشکال این موضوع کجاست؟
مگر رییس جمهوری که چهار سال در قدرت بوده، برای چهار سال دوم احساس قدرت نمیکنه؟! فرق چهار سال دوم با چهار سال 8 سال بعد چیه؟ (4276836) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۴۲:۲۲
این بنده خدا اومده یه مقاله بنویسه یه توجیهی بتراشه و توجیه خوبی هم نتراشیده (4277313) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۱:۲۵:۱۴
مشکل این بنده خداها اینه که میخوان ملتو بپیچونن غافل از اینکه تا اسم شورای نگهبانو بیاری ملت تا ته قصه را 10 بار خوندن و خندیدن (4277383) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۱:۳۴:۵۲
ضعیف کار کرده! احتمالا خیلی دیگه مردم رو ناشی فرض کرده (4277405) (alef-3)
 
علي
Australia
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۰۴:۵۹
اين منطق درست نيست
توهم قدرت عنواني است كه مي شود روي اين نوشتار گذاشت
كسي كه سالها در كشور (چه چهار سال و چه هشت سال) صاحب نفوذ بوده، اين نفوذ به يكباره كه به دست نيامده كه يكباره از دست برود! شوراي نگهبان كساني را -قاعدتا- انتخاب مي كنند كه صاحب نفوذ و قدرت كافي براي رياست جمهوري باشند. اين نفوذ و قدرت پس از رياست جمهوري طبعا بيشتر هم مي شود. در كشور ما كه نظام پارلماني نداريم اين پتانسيل اجتماعي و قدرت و نفوذ پس از مسووليت از بين مي رود و زحمت براي نظام درست مي كند، و الا در داخل احزاب به درستي هزينه و انتقال تجربه مي شد. (4276671) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۹:۰۳:۵۲
دوستان عادت دارند هر اتفاقی بیفته یه توجیهی براش پیدا کنند در واقع تخصص یک عده از دوستان توجیه کردن هست به جای توجیه چی بودن گاهی ادم باید فکر کنه شاید حق با مردم هست.
و به این صورت عمل میکنن که هر اتفاق اشتباهی که بیفته میگن خب این اتفاق افتاده حالا این کار نادرست رو ما درست فرض میکنیم و خود را حق فرض کرده براش توجیه میتراشیم توجیه تراش بودن به نظر من کلا شغل حالبی نیست هر چند شغل اسونیه (4277158) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۰۷:۳۹
خبری از محمود نیست ! (4276689) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۴۴:۲۳
رفت همونجایی که مهدی رفت (4276822) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۴۷:۲۳
هر کجا هست خدایا به سلامت دارش (4276837) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۸:۲۴:۰۶
محمود مثل بعضیا نیست مملکتو به هم بریزه (4279303) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۰۸:۳۴
ما که ندانستیم منظور شمار چه بود . ولی خیلی جالبه از سه رییس جمهور قبلی یکی را که خدا رحمتش کنه صلاحیتش تایید نشد دو تای دیگر هم در حال حاضر فاقد صلاحیت هستند
اسرار اَزَل را نه تو دانی و نه من،

وین حرفِ معمّا نه تو خوانی و نه من؛

هست از پس پرده گفت‌وگوی من و تو،

چون پرده برافتد، نه تو مانی و نه من.
خوب بنده پیشنهاد می کنم دوره ریاست جمهوری حداکثر به هشت سال چه پیوسته و چه ناپیوسته تقسیم بشه تا مشکل احراز صلاحیت هم رفه بشه . البته چهار سال هم قابل بررسی است (4276696) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۰۹:۰۲
صحنه مبارزه رینگ بکسه ناک اوت کسی رای بسیاری را از دست می ده رقابت بین اعتدال و اصلاح هست و اصلاح طلبان بسته به نظر سنجی مطالباتشون را بالا می برند و بقیه هم با هیزمشون تنوز انتخابات را گرم تا داغ می کنند (4276699) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۱۳:۴۴
خب این یعنی از اول صلاحیت نداشتن بهشون قدرت بدیم. بی جنبه بودن. (4276727) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۸:۵۹:۲۶
کسی غیب نمی داند که قبل از قدرت گرفتن تشخیص دهد که جنبه دارند یا ندارند. (4277147) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۲:۴۳:۲۴
پس بصیرت چه میشود؟ (4277576) (alef-3)
 
روح الله
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۸:۲۸:۵۴
اینا به مرور زمان عوض شدن قدرت و ثروت خیلی هارو عوض کرده و میکنه اینا هم هم مزه قدرت زیر زبونشون اثر کرده بود عوض شده بودن (4279313) (alef-3)
 
کاتب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۱۴:۵۹
اگر بخواهیم درست تحلیل بکنیم؛اولا دلیل این رفتارها به علت عدم تحمل و تخریب مدیران قبلی توسط میران بعدی هست؛که موجب تحقیر آنان بعد از اتمام ماموریت هست.

ثانیا تمامیت خواهی مدیران و کنار گذاشتن و حذفی برخورد کردن آنان هست.

ثالثا سیاستمداران علیرغم سر دست گرفتن شعارهای اسلامی در عمل براساس تفکرات و آموزه‌های غربی رفتار میکنند و این نشان دهنده عدم عمق تدین و اخلاص آنان میباشد؛در واقع مسئولیت را یک طعمه و امتیاز میبینند؛حتی اگر خودشان توجه هم نداشتن باشند؛در دنیای واقع چنین استنباط میگردد. (4276730) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۴۱:۵۶
آموزه های غربی؟ شما بگو از زمان کارتر تاکنون کدامیک از روسای دولتشان فتنه گر، سرفتنه، انجرافی و... نامیده شدند؟ می بینید که ترامپ از همه آنها به نیکی یاد کرد (4277312) (alef-3)
 
اکبر جعفری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۲۸:۵۶
یعنی ، خدائیش، نویسنده این مقاله فکر می کنه دلیل رد صلاحیت های روسای جمهور قبلی را کشف کرده است؟ (4276776) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۰:۱۹:۲۱
اشكال نداره. مأموره و معذور. بالاخره هركى از يه راهى نون ميخوره (4277745) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۴۳:۲۸
الف جان مي دونم قرار نيست چاپ بشه اما من نظر خودم و ميگم.
يه جمله ي خيلي معروف و محبوب تر داريم اونم اينه كه
"ميزان راي ملت است"
اما در مورد جمله "ميزان حال افراد است"خيلي سوالهاي بي پاسخ وجود داره. از جمله اينكه با كدوم ترازو حال فعلي افراد وزن ميشه؟
فكر كنم مردم ما انقدر فهيم هستن كه خودشون بتونن حال فعلي افراد بسنجن و براساس اون راي بدن. (4276819) (alef-2)
 
farhad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۴۵:۰۹
فقط مقام معظم رهبری ازاین روند مبرا بودند.البته نه بدلیل اینکه مستقیما از ریاست جهوری به مقام بالاترمنسوب شدند. (4276829) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۴۷:۳۱
این اشکال ساختاری قانون اساسی است (4276839) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۴۸:۵۵
دلیلش اینه که ما نظام رو محدود کرده ایم در چند نفر. و اون چند نفر که صداشون هم از بقیه بلندتره خودشون رو برابر با کل نظام میدونن!! (4276842) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۵۶:۴۵
طبق استدلال شما باید کلا همه رد صلاحیت بشوند. حالا میگیم یه نفر اینطوری درمیاد دو نفر اینطوری درمیاد دیگه نمیشه که همه رو رد کرد بعد توجیه کرد کار اگر درست باشه توجیه نیاز نداره برادر
کدوم کشور اینطوریه؟ اصلا چنین چیزی نداریم. (4276859) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۶:۵۹:۱۳
و خداوند توجیه را آفرید!! (4276867) (alef-3)
 
Malaysia
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۷:۰۰:۴۲
این نوشتار اولا تمام پستها و مقامهای بدون قید زمانی را زیر سؤال می برد. ثانیا به نظر می رسد که رد صلاحیتها گاهی به واسطه نگرانی از پیوندی است که بین مردم و مسؤلان قبلی ایجاد شده است. ثالثا به نظر می رسد که تعیین صلاحیتها بیشتر صلیقه ای و مصلحتی است تا با معیار مشخص و منطقی. (4276869) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۷:۱۱:۲۰
فرض کنید موسوی اگر قانون شکنی نمی کرد و لجاجت نمی ورزید و درک درستی از نتایج شورشهای خیابانی و خسارات ملی و بهره برداری دشمن از شرایطی که او فراهم میکرد داشت الان نمی توانست بزرگترین تشکیلات سیاسی را تشکیل دهد؟
منظور اینه که ریاست جمهوری نوبتی است و باید صبر می کرد تا نوبتش برسه! (4276886) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۷:۱۱:۴۱
مشکل فقدان نظام حزبی
الان حرف سر نبودن احمدی نژاد نیست
مسیله اینه که چرا ما حزب نداریم تا تمام افکار حول حزبشون حرف بزنند حالا اگه کاری صورت گرفت کار حزز نه فرد
الان میگند احمدی نژاد وموسوی وخاتمی مقصر های گذشته بودند اما همه پاک بودند
چرا حزب نداریم تا این جوری نشه
ضمنا سیوال اینه اصولگرا واصلاح طلب داریم اما قشر سوم نداریم تو انتخابات (4276889) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۷:۱۱:۵۷
الف جان لطفا سانسور نکن.

نویسنده محترم کاش وارد این وادی نمیشد چرا که این سوال اساسی بی جواب است. جواب این سوال به ساختار نظام و عملکرد شورای نگهبان بیشتر مرتبط است تا داوطلبان رد شده.

اگر قوه معزز قضایی به وظیفه خود بطور فوری عمل کند و برخورد با خطای بزرگان را به تعویق نیندازد حتما افراد سالمتر مانده و نیازی به رد آنها نیست. (4276891) (alef-2)
 
محبوب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۷:۲۲:۱۴
بنده به عنوان یک شهروند می خواستم بدانم چرا در کشور ما روسای جمهور های گذشته یکی پس از دیگری چنین بلایی به سرشان می اید
یکی فراری
یکی ترور
یکی در حصر
یکی منوع التصویر و ممنوعالبیان
یکی رد صلاحیت

ایا اشکال از خودشان بود و یا مسله ای در کار است (4276918) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۴۹:۵۶
منحل شدن حزب= مهدی بازرگان
فراری شدن از کشور= بنی صدر
حصر= موسوی
رد صلاحیت و انواع اتهامات= هاشمی
ممنوع التصویر و صدا و...= خاتمی
رد صلاحیت= اجمدی نژاد
حصر خانگی= کروبی رئیس مجلس
حصر خانگی= منتظری

یه مقداری به نظر من تعداد زیاد داره میشه و بهتره دوستان فکری به حال این وضعیت بکنند. (4277325) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۰:۳۹:۳۷
من شخصا هميشه منتظر ميشم اونى كه ممنوع التصوير و ممنوع البيان است نظرش را بگه تا بدونم به كى رأى بدم (4277777) (alef-3)
 
اسماعیل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۷:۲۷:۰۷
والا شما یه تفسیری از قانون اساسی میدید که تو هیچ قاموسی نمیگنجه.
تو قانون اساسی نیومده که مردم حق ندارند یک فرد رو بعد از 4 سال دوری از قدرت انتخاب کنند.
این حق مردم است جناب مهدیان.
همانطور که سال 84 آقای رفسنجانی رای نیاورد.
عملکرد شورای نگهبان از توجیه گذشته و بوضوح مصلحت سنجی است.شان شورای نگهبان رعایت قانون است نه مصلح سنجی. (4276937) (alef-2)
 
بیژن
Italy
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۷:۲۷:۲۲
با این حساب فکر نمی کنید ملاک ها اشکال دارد؟ چرا در کشورهای غربی که اعتقادات دینی ندارند مردان سیاست چنین احساسی ندارند؟ چرا ساز و کار را عوض نمی کنید؟ آیا این شائبه پیش نمی آید که شورای نگهبان در انتخاب افراد سالم و صالح ایراد دارد؟ اگر اینگونه است که می گویید چرا آقای هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد را در تشخیص مصلحت نظام که جایگاه حساس و کلیدی است منصوب میکنند؟ (4276938) (alef-2)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۷:۲۹:۱۱
روش ساده تری هم وجود دارد: بگذاریم خود مردم تشخیص بدهند که آیا می خواهند برای سوم به یک رئیس جمهور سابق رأی بدهند یا خیر. (4276945) (alef-2)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۸:۰۹:۰۴
به نظرم تحلیل شما بسیار ناقص و یکجانبه است . تقریبا تمام روسای جمهور پس از پایان دوره ریاست ، به گونه ای رد صلاحیت و یا ترد شده اند بعبارتی فردی را که دیگر صاحب قدرت نیست براحتی تحلیل میکنید. اما میبایست علاوه بر فرد رئیس جمهور (سابق)، سایر عوامل ، مانند عملکرد شورای محترم نگهبان نیز در تحلیل مد نظر قرار گیرند. (4277032) (alef-3)
 
مومن باانصاف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۸:۳۵:۵۵
این به دلیل این است که سیستم مملکت در چند بعد غلط کار میکند:
اولا افراد حالشان با دیروز و فردا تفاوتی ندارد. ذات افراد همواره یکسان است اما ممکن است رفتارها در زمانهای مختلف تغییر داشته باشد.
ثانیا بررسی صلاحیت ها اشکال دارد و ملاک ان کامل نیست.. مطمئن باشید این روند (رد صلاحیت روسای جمهور پیشین) در اینده هم خواهد بود.
ثالثا دلیل اصلی به نظر بنده عدم نظارت بر رفتار و عملکرد مسئولین و روسای جمهور در زمان تصدی مسئولیت است. این امر باعث میشود ک اگر حتی فرد انسان کاربلد و سالمی هم باشد به دلیل قدرت زیاد و نبود نظارت از جاده انصاف خارج گردد و چ بسا خیانت هم بکند. بنابراین نبود نظارت دقیق و عدم وجود قاطعیت برای برخورد با فساد اداری و مالی مسئولین منجر به این میشود که مسئول عملکرد مناسبی نداشته باشد. مگر شما چند نفر را میشناسید ک بدون وجود نظارت کارشان را درست انجام دهند؟ (4277097) (alef-2)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۸:۳۶:۲۲
این رقم استدلال با عقل سلیم ناسازگار است . بجز رئیس جمهور مقامات عالیرتبه هر نظام از جمله معاونین - وزرا - وکلای مجلس - فرماندهان عایرتبه نظامی و ...... نیز در زمان مسئولیت به تناسب دارای قدرت میباشند که بر اساس استدلال نویسنده محترم این مقاله بعد از کنار رفتن از مسئولیت تبدیل به فردی یاغی میشوند و باید از روی کره زمین حذف شوند (4277098) (alef-3)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۸:۴۹:۴۴
واقعا نویسنده محترم از این پاسخ خودش قانع شده است؟ لطفا یکبار سوال و جواب را بخوانید و فکر کنید این انتخابات مربوط به ایران نیست بلکه مربوط به آمریکا است یا انگلستان. (4277130) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۸:۵۱:۴۳
اقای هاشمی اقای خاتمی همیشه وقتی منفعت نظام ومردم بوده صحبت کردند چرا هر حرفی بغیر از حرف یه عده خاص توی این مملکت بی جنبگی میشه . حالا اعضا محترم شورای نگهبان کجا اموزش دیدند که این جنبه را پیدا کردند اقای احمدی نژاد را که مرحوم هاشمی گفت بی جنبس دیگه تهمتی نبود که بهش نزنید لطفا برای شعور مخاطبتون ارزش قایل بشید (4277134) (alef-13)
 
علی‌
Sweden
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۹:۰۰:۳۰
در این صورت چرا این مساله فقط در ایران اتفاق می‌‌افتد و نه‌ در کشورهای دیگر (4277151) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۱:۲۴:۲۶
بسیار هوشمندانه ودقیق افرین (4277382) (alef-3)
 
محسن
Sweden
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۹:۳۵:۱۷
من الان کاملا توجیه شدم! (4277215) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۱۹:۳۷:۵۴
وقتی مقاله می نویسید یک فرض غیر قابل خدشه برای خودتون متصور می شوید:
"هیچ نقصی در کار شورای نگهبان امکان ندارد"
خوب از این فرضیه همین توجیهات چپ و چوله هم درمیاد دیگه. (4277219) (alef-3)
 
سعید آ
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۰۱:۱۱
یعنی می فرمایید همه روسای جمهور تا کنون احساس قدرت بیجا داشته اند و تصور میکنند که باید برای همیشه قدرت داشته باشند؟ ایا این فرض در مورد افرادی که انتصاب می شوند وجود ندارد؟ ایا انها فریفته این قدرت نمی شوند؟ اعضای شورای نگهبانَ مجمع تشخیص مصلحت، فرماندهان ... می توانند برای ده ها در جای خود بمانند بدون انکه فریفته قدرت شوند و تنها ريس جمهور ها هستند که دچار این مشکل می شوند؟
تصور میکنم واقعیت برعکس است. امکان انحراف انها که بدون انتخابات و بدون گزینش مردمی به قدرت رسیده اند بسیار بالاتر است. اساسا گزینش بر اساس انتخابات باعث می شود که منحرفان در دور بعد کمتر شانس انتخاب داشته باشند. (4277258) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۰:۴۲:۵۶
افرين. اين بهترين نظر اين مقاله بود (4277786) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۱۰:۱۵
یک سوال: تحلیل شما چرا در مورد سایر کشورها صادق نیست؟ چرا مثلا اوباما بعد از دوره اش قاطی نکرده؟ چرا ژاک شیراک فرانسه قاطی نکرده؟ چرا رؤسای قبلی فنلاند و آلمان و اتریش و هلند و یونان و .... که کل قدرت را مسلامت آمیز تحویل منتخب بعدی می دهند، قاطی نمی کنند؟ چرا اولاند که قدرتش یک دوره ای بود و برای دور دوم هرگز خود را کاندیدا نکرد قاطی نخواهد کرد؟ مگر آنها قدرتشان را از مردم نگرفته اند؟ مگر زمان قدرتشان محدود نیست؟ فکر کنم با اندیشه کافی تحلیل نکردید! (4277274) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۱۵:۱۳
تحلیل آبکی... (4277278) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۱:۲۹:۳۷
بایا گیر ندین دیگه بنده خدا اومد یه حرفی بزنه که عریضه خالی نمونه (4277389) (alef-3)
 
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۱۶:۲۱
جناب آقای نویسنده خودتان میفهمید چی میگین؟
اگر منطق شما درست باشد وای به حال مملکتی که در طول نزدیک به چهل سال همه کسانیکه رییس جمهورش بودند متوهم و لجباز بوده ،وشامل این شرایطی که شما عنوان کردید بوده اند (4277279) (alef-3)
 
علی
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۳۰:۲۳
روال شده که بعد از اعلام رد صلاحیت ها در هر دوره ایی - که باعث ابهامات زیادی شده - شاهد این هستیم که عده ایی با زحمت سعی در موجه جلوه دادن رفتار شورای نگهبان کنند. قوران تحلیل های سطحی که با هر جور آسمون ریسمون بافتن، سعی دارند این فرایند رد صلاحیت را توجیه کنند خود گواه کامل از غلط بودن این مساله است.
"ریشه ردصلاحیت روسای جمهور پیشین در همین احساس دارندگی است، همین حس قدرت نهفته است" - اصلا این خود نویسنده می تواند بگوید این جمله یعنی چه؟؟؟
سایت محترم الف لطفا چاپ کنید گرچه خود مخالف باشید. (4277293) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۳۴:۳۲
چرا قانون نمیگذاریم مثل آمریکا که کسی که دو دوره رییس جمهور بود دیگه نمیتونه کاندید بشه!؟ (4277295) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۳:۵۰:۳۷
موافقم ولی 8 سال برای نمایش لیاقت و یا عدم لیاقت ان کافی نیست؟ (4277692) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۴۰:۲۷
شورای نگهبان اگر از خط مشی روشن و سیاست واحد و ثابتی پیروی می کرد و برای تصمیماتش استدلال محکمی ارائه می کرد شائبه پیش نمی آمد (4277307) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۴۰:۳۵
برادر جان آسمان را با ریسمان به هم بافته ای که حقیقت را لاپوشانی کنی که چه شود.؟
الف که می دانم به شما پولی نمی دهد. که برای پول باشد.

فردی ساده ولی حزب الهی هستی که فکر می کنی با این بافتن ها خوانندگان را قانع کردی و خدمت بزرگی به دینت کردی. و مثلا شبه ای را پاسخ دادی.
اما در واقع سر خودت را کلاه گذاشتی جانم.

من با احمدی نژاد به شدت مخالف بوده و هستم. اما اولا مایل بودم او بوسیله مردم رد صلاحیت شود نه جای دیگر.
ثانیا خیلی واضح است که شورای نگهبان اولا کار سیاسی می کند. ثانیا آنها صلاحیت را درجه هماهنگی کاندیدها با رهبری معنی میکنند.
االبته این هماهنگی خوب و مفید است اما جزو قانون اساسی نیست.
وگرنه احمدی نژاد همان است که بود و بلکه اکنون با تجربه ای که دارد خیلی داناتر و تواناتر شده. ولی هنوز مثل گذشته حقه باز و دنبال فقط قدرت است. (4277308) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۳:۱۲:۴۹
بسیار دقیق و کامل (4277630) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۰:۵۱:۳۸
دستگاه تقوا سنج هم داریم؟؟؟؟؟؟ (4277326) (alef-3)
 
صمد
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۲:۰۵:۲۴
یعنی توجیهات نویسنده آنقدر بی ریط بود که یه لحظه احساس کردم این مطلب طنز است و من متوجه نشدم (4277484) (alef-3)
 
123
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۲:۰۶:۴۴
جالبه احمدی نژاد رد صلاحیت شد
ولی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تشریف دارند
یعنی کسی که خودش صلاحیت نداره صلاح مملکت رو تشخیص میده

عجب مملکت گل و بلبلی داریم

نمیدونم بخندم یا گریه کنم
😂😭 (4277491) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۸:۳۷:۰۳
صلاحیت برای ریاست جمهوری نداره نه جاهای دیگه (4279328) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۲:۱۴:۵۵
شوراي نگهبان خوب عمل نميكند چه در انتخاب چه در نظارت بعد انتخاب (4277519) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۲:۲۱:۴۶
احمدی‌نژاد اختلاف‌افکنی نکرد. فساد یکی از اعضای یک خانواده‌ی متنفذ را برملا کرد. همین. (4277531) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۲:۴۳:۲۵
عجب استدلال قويي بود!!! (4277577) (alef-3)
 
فرزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۳:۱۱:۵۹
من مقاله‌ای تا به این حد بدون منطق و استدلال ندیدم. آخر چگونه می‌شود فردی که هشت سال ریاست جمهور کشور بوده صلاحیت نداشته باشد و فردی که یک روز سابقه کار اجرایی ندارد واجد صلاحیت باشد؟؟ اینها همه ناشی از سیاست‌زدگی است و بس. آنزمان که باید احمدی‌نژاد را رد صلاحیت می‌کردند نه تنها نکردند بلکه بر خلاف قانون و مقررات او را حمایت کردند. خیلی از کسانی که رد صلاحیت شده‌اند از برخی که صلاحیتشان تأئید شده واجد شرایط ترند. (4277628) (alef-3)
 
فبتو
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۳:۵۵:۲۷
خیلی مقاله بدی بود....واقعا مردم رو چی فرض کرده بود?!!! (4277702) (alef-3)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۳:۵۷:۳۳
یعنی همه بی بصیرت بودن؟ (4277709) (alef-3)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۲ ۲۳:۵۸:۳۹
اساس وپایه دموکراسی احزاب هستند اگر کشور ما هم دارای این ویژگی بود که اصلا هرکس نمی توانست برود در صف کاندیدای ریاست جمهوری برای ثبت نام بایستد تا اینکه فلان شورا اورا رد صلاحیت بکند اگر کاندیدای ریاست جمهوری رجال سیاسی پر قدرت می خواهد باید توسط احزاب که گرایش وهدف سیاسی واجتمایی مشخصی دارندتعیین بشود این می شود استاندارد جهانی (4277710) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۰:۳۵:۱۶
اولا این استدلال بقدری سطحی هست که گویی افرادی که بالاترین مقامها سادترین ها را نمیفهمند.
دوم اینکه با این استدلال باید نتیجه گرفت همه ی پستها انتصابی باشد تا نیازی به انتخاب های مچدد نباشد. (4277773) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۲:۱۰:۱۵
به نظر می رسد نویسنده این متن پس از نگارش این متن صلاحیت ندارد!!!! (4277858) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۰۲:۵۴:۵۵
بانام خدا
سلام؛
مطلب بسیار روشن گری بود. ان شاء الله درپناه خدا موفق باشید.

باتشکر (4277875) (alef-3)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۰:۳۸:۲۵
وقتی سیست حزبی در کشور وجود ندارد انتخاب افراد برای ریاست جمهوری بر اساس قاعده نمی باشد ومجبوری به صورت آزمون وخطا انتخاب کنی که در این صورت افرادی باشرایط احساسی ایران به ریاست میرسند که الفبای برنامه ریزی سیاسی واقتصادی واجتماعی را تمرین نکرده اند در 10 ساله اول انقلاب این موضوع قابل قبول بود ولیکن بعد از گذشت 38 سال این سیستم پاسخگوی کشور عزیزمان نمی باشد (4278291) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۰۳ ۱۱:۲۹:۵۳
چرا با ايمان ما بازي مي كنيد روزي ايت الله ميگه أطاعت از احمدي نژاد أطاعت از خداست روز بعد اين .. را رد صلاحيت مي كنند (4278387) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.