نظر منتشر شده
۲۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 254716
نقش قانون مداری در توسعه سیاسی؛
توکلی: قانون مداری باید از مسؤولان شروع شود/ محجوب: هرچه مشکل داریم ناشی از کم توجهی به قانون است
بخش داخلی الف، 12 دی 93
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۹
موضوع مهم قانون مداری و تبعات بی توجهی به قانون پنج شنبه شب در برنامه زنده تلویزیونی دیروز امروز فردا از سوی دکتر احمد توکلی و علیرضا محجوب دو نماینده اصولگرا و اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش رسا،احمد توکلی درباره وضعیت قانون مداری در جامعه، با استناد به سخنی از مولا علی(ع) یکی از مهم ترین حقوق الهی را حقوق متقابل حاکمیت و مردم بر یکدیگر دانست و ابراز داشت: مردم به مسؤولان و حاکمان جامعه نگاه می کنند، من معتقدم قانون مداری باید از حکومت شروع شود.

وی با بیان این که اگر علما و حاکمان اصلاح شوند جامعه اصلاح می شود، تصریح کرد: برخلاف این که پیامبر و ائمه هرچه می گفتند خودشان عمل می کردند و اجری نمی خواستند، در کشور ما متاسفانه امتیاز طلبی و این که به حرف ها عمل نمی شود، سبب می شود که قانون احترام کافی نداشته باشد و مردم هم به همین سیاق عمل می کنند.

قانون مداری باید از مسؤولان شروع شود
توکلی با تاکید بر این که قانون مداری باید از حکومت شروع شود، گفت: باید اذعان کنیم از جهت احترام به قانون وضعیت خوبی در کشور نداریم.

علیرضا محجوب نیز در این باره تاکید کرد: ما توسعه تک بعدی نداریم، اصولا قانون مداری همان گونه که رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس فرمودند فرهنگ قانون مداری است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: تا زمانی که قانون مداری جزو رفتار و سلوک ما نباشد در کلام و سخن و تعارفات قانون مدار دانسته می شویم، ما بیشتر با قانون مدار می کنیم، تسامح و نادیده گرفتن قانون در سطوح مختلف آسیب های زیادی وارد می کند.

وی با بیان این که فرهنگ قانون مداری را باید فرض بدانیم، گفت: حضرت امام قانون را عین حکم شرع و عدم عمل به قانون را مساوی با هرج و مرج می دانند.

قانون اساسی میثاق اصلی قانون مداری است
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: میثاق اصلی قانون مداری، قانون اساسی است، صیانت اساسی و بنیانی ما اسلام است، اما از مقدمه قانون اساسی تا سوگند رییس جمهور و مجلس، استقلال وآزادی دو رکن مهم تبیین شده است.

محجوب با استناد به فرمایشات رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: درک ما از قانون و توجه به آن همه سطوح های آموزش، عمل و توجه به قانون است، دستگاه های مختلف از قانون تخلف می کنند، متاسفانه ما آسان از این مساله عبور می کنیم.

قانون همواره بر ضعفا حاکم بوده اما بر صاحبان قدرت و مکنت خیر
توکلی نیز در این باره تصریح کرد: قانون وقتی خوب است که حاکم باشد، البته قانون بر ضعفا همیشه حاکم بوده است، اگر بر صاحبان قدرت و مکنت حاکم شد آن وقت می گوییم جامعه قانون مدار شده است.

توکلی اظهار داشت: وقتی کسی در سمت وزارت یا معاونت است و تخلف می کند و تعقیب نمی شود و بعد که کنار می رود تحت تعقیب قرار می گیرد و و به اتهام او رسیدگی شود این نشانه عدم حاکمیت قانون است.

نماینده مردم تهران با بیان این که وقتی جایی قانون نباشد، اعمال سلیقه حاکم می شود، تصریح کرد: تبعیض در اعمال قانون بیشتر به قانون مداری صدمه می زند.

مجری برنامه دیروز امروز فردا از توکلی پرسید چرا باید بعد از سی و پنج سال وضعیت ما در قانون مداری این گونه باشد، گیر ما کجاست، تقصیر متوجه کدام دستگاه و نهاد است؟ که وی در این باره گفت: همه قوا در این قضیه مسؤول هستند، وقتی رسانه ها آزاد نباشند و به آنها گفته شود در بررسی و انتشار پرونده ها اسم از کسی نبرید این مشکلات پیدا می شود.

وی با بیان این که اوائل انقلاب وضعیت قانون و عدم تخلف از آن بهتر از امروز بود، یادآورشد: الان به دلیل این که ما درست رفتار نکرده ایم، مسامحه شد، هزینه قانون شکنی برای متخلفان کم شد، نتیجه همین می شود که مردم هم عادت می کنند که کمتر به قانون توجه کنند.

حیثیت مجلس با تذکر و گفت وگوهای صریح به خطر نمی افتد
محجوب نیز درباره نظر توکلی اظهار داشت: ایشان انصافا با شجاعت عمل می کنند و به سخنان خود نیز عمل می کنند و در مجلس تذکرات صریحی می دهند.

وی با بیان این که حیثیت مجلس با گفت وگو و تذکر به خطر نمی افتد، گفت: رفتار ما و مردم از حاکمیت سرچشمه می گیرد، ما اگر گفتیم مردم بر دین ملوک شان هستند، امروز مصداق خود را از دست نمی دهد.

محجوب بیان کرد: قانون مداری و قانون گرایی نخستین مشکل آن خود ما هستیم، بعد مردم؛ اگر به مردم میدان و زبان کافی بدهیم، در واقع جوری ما را به سمت صحت می کشانند که ناچار نباشیم امروز خودمان، خود را نقد کنیم.

در زمینه تحمل و سعه صدر در نقطه خوبی نیستیم/ مقصر تضعیف قانون خودمان بوده ایم
وی با بیان این که باید به حریت و آزادگی بها بدهیم، افزود: حضرت امام و رهبر معظم انقلاب بارها درباره لزوم تحمل و سعه صدر تذکر داده اند، ما در این زمینه در نقطه مطلوب نیستیم.

نماینده مردم تهران گفت: ما باید از خودمان شروع کنیم، اگر قانون تضعیف شده خود ما مقصر بوده ایم، ما پیرو آیینی هستیم که تذکر را لازم و بجا می داند. باید جوری عمل کنیم که جامعه واکنش مثبت نشان دهد، وقتی جامعه ببیند ما در این زمینه مسامحه می کنیم دچار مشکل خواهیم شد.

محجوب بیان کرد: ما متاسفانه از امر به معروف و نهی از منکر ناراحت می شویم، این فرهنگ متاسفانه در بخش هایی عمومی شده و زشتی آن از ما مسؤولان و نمایندگان بیشتر است.

مشکلات نظام پارلمانی بدون حزب قوی
توکلی درباره موانع موجود در این زمینه اظهار داشت: ما نظام پارلمانی را بدون حزب قوی پذیرفته ایم، وقتی نامزدها برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی به صحنه می آیند، نامزد یک حزب نیستند و خودشان باید از مردم رای طلب کنند، به همین خاطر با وعده و وعید مردم را امیدوار می کنند؛ چون نمی تواند یک نفر تورم را کاهش دهد وعده هایی می دهد که می تواند فردی انجام دهد که فلان جا را آسفالت می کنم، یا واحد دانشگاهی افتتاح می کنم و امثال این؛ وقتی به مجلس می آید آدم خوبی که باشد به دنبال وفای عهد می ورد و پشت در این وزیر و آن وزیر می نشیند و با این وضع چندان نماینده نمی تواند باشد.

وی اضافه کرد: اگر حزب باشد چون فراگیر و سراسری است می تواند به وعده ها حتی وعده های ملی همچون کاهش تورم عمل کند. توکلی یادآورشد: ما حزب نداریم، نمایندگان این جوری به مسائل نگاه می کنند و به جای مسائل کلان مسائل خرد و منطقه ای اهمیت بیشتری می یابد.

مسیر صحیح اداره کشور درست طی نمی شود
وی با بیان این که مسیر صحیح اداره کشور درست طی نمی شود و کارایی مجلس پایین می آید، گفت: نبود آزادی کامل برای رسانه ها یک مشکل دیگر است، این معنایش این نیست که هر کس هرچه دلش خواست بزند، اما هر حرفی که قانون اجازه می دهد باید زده شود.

توکلی با تاکید بر این که تنها با قانون نمی توان جامعه را اداره کرد و در کنار آن باید به اخلاق نیز بها داد، تصریح کرد: آنجایی که قانون حاکم است برای نتیجه گیری نیاز به مکمل هایی دارد و یکی از آن اخلاق است و یکی از لوازم کارهای سیاسی تحمل مخالف است؛ این که جناح ها به هم زیادی پنجه می کشند نشان می دهد که در عرصه سیاست ما اخلاق حاکم نیست.

هرچه مشکل داریم ناشی از کم توجهی به قانون است
محجوب نیز درباره تبعات کم توجهی خواص و مسؤولان به قانون اظهار داشت: ما هرچه خرابی، فساد و مشکل داریم از بی توجهی به قانون است، سال گذشته از یک دستگاهی تحقیق و تفحص کردیم در آن اتفاقاتی افتاده بود و آن را گزارش دادیم، قانون هم گفته چهار ماهه برخورد کنید و رای بدهید؛ وقتی این طور نشد فساد پیدا می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به این که اگر به قانون عمل نشود به دیکتاتوری منجر می شود، گفت: می شود این مطالب را جدی گرفت و قانون را اساس دانست و به کسانی که در این میدان هستند بها داد.

این فعال سیاسی تاکید کرد: اگر ما اشتباهی رفتیم نباید تقصیر را به گردن دیگران بیندازیم، ما به عنوان کسانی که به قانون سوگند خورده ایم باید به این سوگند برگردیم، ما گیر خود هستیم.

مجری برنامه نظر محجوب را درباره فتنه عظیم ۸۸ و بی قانونی های صورت گرفته در آن مقطع زمانی، که وی بدون تصریحی به این مساله، تصریح کرد: ما آنچه که می توانیم بگوییم آیا امروز که آن وقایع تمام شد به قانون برگشتیم؟ ما اگر بازگردیم به قانون دیگر هیچ اتفاقی نمی افتد؛ اگر کسی به زعم خود بخواهد قانون را اجرایی کند که درست نیست.

وی افزود: مشکلات از نسبت دادن ها به همدیگر مشکلات شروع می شود؛ خشت اول را اگر کج بگذاریم تا ثریا کج می رود، قانون همه جا باید رعایت شود نه این که بگوییم یک بعد موضوع قانون است و بُعد دیگر را رها کنیم.

شکاف اجتماعی فتنه هنوز ترمیم نشده است/ موسوی احمدی نژاد را قانون شکن می دانست اما خودش چه کرد؟
توکلی درباره وقایع سال ۸۸ و عبارات صریح حضرت امام و رهبر معظم انقلاب درباره قانون گرایی تصریح کرد: قوی ترین و درست ترین ایرادی که میرحسین موسوی به احمدی نژاد گرفت، قانون شکنی ایشان بود، متاسفانه در آزمایش خودش قبول نشد، وقتی که شورای نگهبان باید به اعتراض رسیدگی می کرد او نپذیرفت و این اشتباهی بزرگ بود و شد آنچه نباید می شد که آثار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تلخی به دنبال داشت و شکاف اجتماعی هنوز ترمیم نشده است. به نظر من موسوی در آن ایرادی که به رقیب خود گرفت، موفق نبود.

وی تصریح کرد: احمدی نژاد در برابر قانونی که مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کرد گفت من این قانون را قبول ندارم، آیا رسانه ملی علیه این سخن نابجا کار کرد؟ نه این کار را نکرد، اما علیه کار بسیار زشت و غیر قابل قبول موسوی خیلی حرف زد که حق می دهیم چون فتنه بزرگ بود اما اینجا که حرف نزد باید از صدا و سیما ایراد گرفت.

وی اضافه کرد: کار احمدی نژاد که جلوی دوربین آن تصویر و عکس مربوط به خانم رقیب خود را نشان داد غیر قانونی نبود اما غیر اخلاقی بود، از این مثال ها از آن حادثه بسیار می شود زد.توکلی بیان کرد: البته من نمی گویم دو طرف مثل هم تقصیر دارند، آن حادثه به قدری تلخ بود که برخی چیزها را کوچک کرد و انصافا هم در برابر آن فتنه کوچک بود.

مردم ما را بازخواست کنند
وی با تاکید بر این که مردم بر ما نظارت کنند و ما را مورد بازخواست قرار دهند، مطالبات خود را اعلام کنند، تصریح کرد: من در مجلس هفتم سوار ماشین حفاظت مجلس بودم و برای سخنرانی به یک شهری در مازندران رفتم، مردم مازندران مرا می شناسند و گفتند هنوز هیچ چیز نشده، پیکان فلانی تبدیل به پژو شده و من موقع سخنرانی گفتم این پژوی من نیست.

محجوب درباره انتخابات حساس ۹۲ و احترام نامزدها به قانون حین، قبل و بعد از انتخابات و بی توجهی به این اصل در سال ۸۸ و این که چه عاملی سبب این مساله شد؟ تاکید کرد: مدیریت زیبای رهبری بر موضوع و بزرگواری آقای هاشمی، اینها عوامل مؤثری بود در این موضوع، البته نباید به این موارد متکی باشیم.

وی اضافه کرد: عصر حکومت فردی تمام شده است، ما باید بدانیم اداره کشور و رسیدن به مقاصد مردم و پیشگیری از همه این امور جز از طریق قانون اتفاق نمی افتد.

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بایستی به مردم احترام بگذاریم، هرموقع این گونه شد نتیجه گرفتیم، اما اگر مورد بی احترامی قرار گیرند بازگشت دیگری خواهیم داشت، من خودم را متهم می کنم ما امروز در مدار نظارت مردم بر خود و رفتن به این مسیر که آزادی را با همه تلخی ها برای همه پذیرا باشیم، اینهاست که می تواند ما را بیمه کند و لازمه همه آنها احترام به قانون است.

بازندگان نتیجه انتخابات ۸۸ قاعده بازی را بهم زدند/ رهبری از مردم مردم و قانون دفاع کردند
توکلی نیز درباره این سؤال که چه شد به فاصله چهار سال این گونه شرایط تغییر کرد و در سال ۹۲ دقیق و مدبرانه عمل شد؟ تصریح کرد: در سال ۸۸ اشکالی که پیش آمد این بود که عده ای قانون و قاعده بازی را بهم زدند؛ وقتی که یک تیم فوتبال به زمین می آید یعنی این که تمام قوانین فیفا را قبول دارد و نمی تواند وسط بازی جرزنی کند.

وی اضافه کرد: مشکل فرد بازنده این بود که این کار را کرد و آن بلا را سرکشور آورد، کاری که حضرت آقا کرد دفاع از قانون بود، روش های اخلاقی را قبول کردند ولی نتیجه نداد، اما از رای مردم صیانت کردند.

احمد توکلی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب بر مشارکت حداکثری تاکید دارند، آقای هاشمی رفسنجانی قدری مدیریت شده تر بر انتخابات اعتقاد دارد؛ حضرت آقا از رای مردم حمایت کرد و حق هم همین بود، اینجا(سال ۹۲) هم رای مردم حمایت شد، هرچند با سیصد هزار اختلاف.

رهبری از رای مردم در تمام انتخابات ها دفاع کرده اند
وی تاکید کرد: ثبات روش جمهوری اسلامی از این جهت قابل تقدیر است، من دوبار نامزد انتخابات ریاست جمهوری بودم، آن موقع که رقیب آقای هاشمی بودم طرفداران من می گفتند تو برنده هستی من می گفتم نمی شود با هفت میلیون رای اختلاف چنین ادعایی را مطرح کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که رهبری نظام از رای مردم در تمام انتخابات ها دفاع کرده و حق را به مردم داده اند، تصریح کرد: تا وقتی که این گونه باشد حداقل این است که شکل گیری ساختار قانونی انجام می شود؛ امیدواریم در اداره کشور ما هم قانونی عمل کنیم.

محجوب نیز در پاسخ به این سؤال که قانون گذاری منجر به توسعه فرهنگی می شود یا به عکس؟ گفت: ما همیشه در نتیجه گیری مشکل داریم به خاطر این که با برداشت های بی نهایت گوناگون مواجه هستیم و به وحدت رساندن آن آسان نیست و باید در این مورد به اتفاق ملی برسیم که قانون را میثاق و فصل الخطاب کنیم و از این مدار تکان نخوریم.

وی اضافه کرد: تحقق این مساله با شعار و کلام نمی شود، باید به آن عمل کنیم، این کاری است که هرچند انجام می شود اما به اندازه کافی مطیع قانون نیستیم و همین مساله نیز به فساد و تبعیض منجر می شود.

خاتمی نتوانست توسعه سیاسی بر مبنای قانون را به نقطه مطلوب برساند
دبیرکل خانه کارگر با بیان این که نوع نگاه ما به مسائل و مشکلات باید عوض شود، تصریح کرد: یکی از آرزوها حکومت قانون بوده است؛ آقای خاتمی موضوع توسعه سیاسی را بر اساس قانونمندی مطرح کرد، هرچند نتوانستند به نقطه مطلوب برسند اما این حرف مطرح شد.

وی بیان کرد: این عزم سال ها است که پیدا شده اما موانع ما بیشمارتر از جواب ها و راه های ما است؛ باید به کوشش خود در این مسیر ادامه دهیم، راه دیگری وجود ندارد.

انتقاد ۷۷ درصد مخاطبان برنامه از تبعیض در اجرای قانون
در بخش پایانی برنامه دیروز امروز فردا، مجری برنامه نتیجه نظرسنجی را اعلام کرد.

در نظرسنجی برنامه از مخاطبان پرسیده شده بود که مهم ترین عامل تضعیف قانون مداری در جامعه را چه می دانید؟
۱ـ تبعیض در اجرای قانون
۲ـ کم هزینه بودن تخلف از قانون
۳ـ ضعف آگاهی عمومی
که بیش از ۷۷ درصد مخاطبان به گزینه نخست رای دادند.

مجری برنامه دیروز امروز فردا نظر دو میهمان را درباره پیام این نظرسنجی پرسید؛ احمد توکلی توکلی تاکید کرد: مردم درد روزمره خود را بیان می کنند و احساس می کنند که این موضوع چاق و لاغر دارد.

محجوب نیز اظهار کرد: پیام مردم در این نظرسنجی دعوت ما است به این که از تبعیض فاصله بگیریم و باید این مدار عوض شود.

احمد توکلی در پایان برنامه با ذکر خاطره ای خاطرنشان کرد: سال ۷۶ تقریبا تمام نهادهای رسمی طرفدار یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری بودند اما مردم به طرف دیگر رای دادند، در روز تنفیذ حکم ریاست جمهوری من روبروی حضرت آقا نشسته بودم، آقای هاشمی حکم تنفیذ را خواند و من به زور می خواستم جلوی گریه خود را بگیرم، این نشان می داد چون مردم خواستند رای این گونه شد هرچند صاحبان قدرت چیز دیگری را می خواستند.
 
اسماعیل
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۱:۲۴:۱۶
همراره قانون و عدالت در برابر قدرت رنگ باخته است. (2579790) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۴:۲۸:۰۴
آقاي توكلي چون خودتان فرموديد مردم نقد كنند :
اولا چون از فوتبال مثال زديد كافيست نگاهي به رفتار تيم هاي ملي فرانسه و ايتاليا بياندازيد و ببنيد كه هم با دست گل مي زنند و هم حقشان را مي خورند و كسي هم نمي گويد چون قواعد بازي را پذيرفته ايد حق اعتراض نداريد بلكه همه داور را محكوم مي كنند البته در مثل مناقشه نيست
دوما به درستي فرموديد قانون اخلاق و رسانه آزاد ، ولي خودتان بفرماييد وقتي نهادهايي وجود دارند كه هيچ نظراتي بر آنها نمي شود ، وقتي كانديداها سليقه اي و نه بر اساس قانون تاييد صلاحيت مي شوند وقتي حتي سايتي مثل الف فيلتر مي شود آيا اين يك اشكال است يا يك معضل بنيادي
سوما خود شما و امثال شما آيا با هم يك حزب فراگير تشكيل داده ايد يا هميشه ديگراني كه نه درد دين دارند و نه درد كشور زير لواي اصول گرايي بزرگترين هزينه ها را به كشور تحميل كرده اند خود شما مگر به همان آقايي كه نه قانون را رعايت كرد نه اخلاق را نه آزادي بيان راي نداديد (2580075) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۱:۳۱:۵۶
هرچه کم داریم از شخصیتهای توسعه نیافته ای است که مثل جناب عالی سالها نماینده کسانی بودیند که در دفاع از ابتدایی ترین حقوقشان کاری نکردیند در حالی که برای خودتان قدرت و ثروت و شهرت ساختیند. و گرنه هیچ جامعه انسانی توسعه یافته اینقدر در بکن و نکن مردمش را مجبور نمکند اقای وکیل یک گروه اندک ولی در اسم برای همه/ (2579803) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۱:۴۶
با سلام
ای کاش اصولگرایان تعداد افراد بیشتری مثل دکتر توکلی داشتند. حداقل منطقی حرف می زند و نه با توهین به دیگران.اگر مراسم 9 دی چند روز دیگر ادامه یابد
برخی از این اقایان
آقایان موسوی و کروبی را قاتل امام حسین و از شمر بدتر و مسبب چنگهای صدر اسلام و چنگهای صلیبی و غیره را اعلام می کند .
با توهین و بی دین نامیدن طرف مقابل کار پیش نمی رود با منطقی حرف زد. (2579822) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۲:۵۳
برنامه رادیدم تلویزیون مجری انتخاب کرده که دربست طرفدار افراطیون میباشد ضمنا ما به نمایندگان شجاع تری درمجلس نیاز داریم تا حرف بخش عظیمی ازملت را بدون لکنت زبان بیان کنند. (2579825) (alef-13)
 
بیگی
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۱:۴۴:۰۶
آقای توکلی خدا وکیلی شعار ها و قول هایی که در زمان انقلاب دادید به عمل در آمده؟ اگر نیامده میدانید چرا؟ چگونه فساد در کشور گسترده شد؟ آیا راهی برای رفع این "ابولا"ی فساد وجود دارد؟ آیا اراده ای نیست یا توانش وجود ندارد؟ (2579826) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۱:۵۸:۲۴
تجربه من درباره میزان قانون گرایی مدیران ارشد
____________________

وقتی فساد های فراوان مدیر مسئولم را در یک سازمان زیر مجموعه وزارت اقتصاد دیدم، به مدیر ارشد گزارش دادم.

میدانید در پاسخم چه گفت؟

گفت اشتغال در یک واحد یعنی بیعت با مدیر آن واحد! اجازه اظهار نظر در مورد کار رئیست را نداری! اگر اینجور اظهار نظرات انجام شود، سنگ روی سنگ نمی ماند!

آن مدیر ارشد با تکیه به اینکه در هیچ دستگاه نظارتی، بر او ایراد نمی گیرند، این سخن را گفت و این نشان از ویترینی و شکلاتی بودن قوانین ما هست.

هیچ ضمانت اجرایی برای قوانین ضد فساد مدیران وجود ندارد. (2579847) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۲:۱۷:۱۱
اقاى توكلى ٠من به عنوان يك اصلاح طلب از صحبت هاى شما در مورد قانون در برنامه سيما خيلى خوشم اومد .اگر مثل شما ٤تا توى كشور ما باشند در صلح صفا زندگى مى كرديم (2579863) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۲:۲۰:۲۳
جناب دکتر توکلی
در مناظره دیشب در باب قانون گرایی معترضان سال 88 مثالی از فیفا زدند. به استاد محترم یاداور می شود که فیفا به هیچ عنوان به داوری که از قبل در مورد یک تیم اظهار نظرکرده باشد و یا قبل از بازی به صراحت در مورد یک تیم صحبت کرده باشد و یا طرفداری کرده باشد به هیچ عنوان اجازه داوری ان مسابقه را نمی دهد. اگر هم بعد از بازی برای فیفا مشخص شود که ان داور از فبل جانبداری کرده ویادربازی به نفع یک طرف سوت زده باشد ان داور را با جریمه های سنگین و محرومیتهای زیادی روبرو می کند. حال سوال این است که در انتخابات چه برخوردی با شورای نگهبانی که علنا 7 نفر از اعضای ان از احمدی نژاد حمایت کردند صورت گرفت؟
اقای توکلی شما بگویید چه برخوردی با تخلفات گسترده انجام شده در انتخابات انجام شد؟
اقای توکلی چه برخوردی با کسانی که از لحاظ قانونی باید بی طرفی خود را حفظ می کردند اما نکردند شد؟ (2579867) (alef-13)
 
کاکتوس
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۲:۴۱:۴۲
اقای توکلی محترم و عزیز ،به نظرم بدون حضور فرد نباید قضاوت کرد. واین عمل خود نوعی قانون شکنی است.هر چند معتقدیم ومعتقدید که قانون مداری را باید از خو دمان شروع کنیم. سوال؟ چرا پنجاه درصد بلوک مخابرات را پشتوانه وزارتخانه اموزش وپرورش نکردید که نطفه با سواد شدن من وشما مجلس نشینان ودولت مردان در ان بسته شد؟ایا صندوق ذخیره فرهنگیان قدرت خرید ان رانداشت؟ دل سپردیم به آن دال سر دشمن و دوست _ دشمن ودوست پرستیم ونگفتیم چرا؟ وسوالات دیگر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/ (2579901) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۲:۵۱:۰۵
در دنیا اصل بر این است که تمام انسان ها نهایتا بر اساس منافع خودشان عمل میکنند.
پس. با مقید کردن ومحدود کردن قدرتهادر برابر قانون مسایل را مدیریت کردندگ. (2579908) (alef-13)
 
علی عارفی
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۳:۱۱:۳۲
با سلام سایت الف غالب نظرات بنده حقیر را منتشر کرده است با این انتظار که این نظریه را منتشر کند . اولا از آقای دکتر توکلی و محجوب ممنون بنظر من آقای دکتر توکلی خوب صحبت کرد اگر چه بعضی نکات را ظاهرا فراموش فرمودند مثل یادآوری اینکه اعضاء شورای نگهبان باید بیطرف باشند و آقای احمد جنتی سه ماه قبل از انتخابات 88 در بوشهر بنفع آقای احمدی نژاد سخنرانی کرد و تعداد دیگری از اعضاء شورای نگهبان نیز از بیطرفی خارج شدند و بنفع آقای احمدی نژاد اظهار نظر فرمودند. مقایسه حضرت آیت اله لطف اله صافی گلپایگانی دبیر شورای نگهبان با آیت اله آقای احمد جنتی قابل قیاس نیست آقای صافی هرگز در هیچکدام از انتخاباتها از عدالت و بیطرفی خارج نشدند در حالی که نظران ایشان مشخص بود که به کدام سمت است اما نظر آن حضرت در تصمیمات و اظهار نظرات عمومی اش هر گز دخالت نداشت و از اینجا سوء ظن و بدبینی شروع شد (2579942) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۳:۱۸:۲۰
اگر اعتقاد کامل وقوی به جمهوری اسلامی باشد قانون هم اجرا میشود. متأسفانه خیلی از مسئولین جمهوری اسلامی را قبول ندارند اما مسئولیتهای مهمی دارند!!!! (2579954) (alef-13)
 
حسن.م
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۳:۴۵:۴۵
مجری برنامه دیروز امروز فردا از توکلی پرسید چرا باید بعد از سی و پنج سال وضعیت ما در قانون مداری این گونه باشد، گیر ما کجاست، تقصیر متوجه کدام دستگاه و نهاد است؟

میدانی گیر کجاست ؟ آنجا که یک رییس جمهور مثل احمدی نژاد قانون را زیر پا میگذارد حتی علنا میگوید مصوبه مجلس را قانون نمیدانم بطوری که رییس مجلس بر خلاف روال مجبور میشود خودش قانون را برای اجرا ابلاغ کند ولی آب از اب تکان نمیخورد تازه خط ونشان هم میکشد که اعضای کابینه خط قرمز من هستند ، ولی هیچکس نه مجلس نه قوه قضایی نه هیچ نهاد نظارتی دیگر یارای برخورد با اوندارند .........

و این الگو همینطور تا پایینترین سطوح تسری میابد! حالا گیر کجاست؟

الف باحترام آزادی بیان مصرح در قانون اساسی سانسورنکن. (2580003) (alef-13)
 
ابوذر
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۵:۰۴:۰۰
حق اعتراض و تظاهرات مسالمت آمیز هم قانونی است که در صورت تضاد با منافع انحصار طلبان مستبد ، با انواع و اقسام تهمت ها و فرافکنی ها و تحت عناوینی همچون: اردو کشی خیابانی ، فتنه ، بی بصیرتی ، ... "مهندسی !" ، منکوب و سرکوب می شود ... و تصور می کنند که با هجوم تبلیغاتی و فوج توجیه گران متبحر در رسانه های تک-صدا ، می توانند این زخم های ناسور را مرهم بگذارند و فجایعی را که خودمسبب بخش بزرگی از آنها بوده اند. مستور نمایند. (2580121) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۵:۰۵:۱۲
باقای دکتر توکلی بعنوان یک نماینده دلسوز ملت افتخار میکنم و در مورد قانون مداری و اخلاق فقط یک جمله کوتاه دارم:
فرزندم دو سال است در یکی از دانشگاههای امریکا است آنطور که میگوید با قانون شکنی در هر رتبه و مقامی باشند حد اقل در سطح رسانه ها آزادانه و قاطع بر خورد میشود و یکی از بزرگترین کناه در این کشور دروغ و دروغگوئی است طوریکه دروغگوئی میتواند دروغگویان را از خیلی حقوق اجتماعی محروم کند مگر اینکه تشخیص داده نشود. (2580125) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۵:۰۹:۴۴
چرا مسئولين به قانون عمل نمي كنند؟
شايد قانونگذاران ، مجريان قانون ، دست اندر كاران ومتوليان در زمينه قانون بدليل قرابتهاي نسبي، سببي، دوستي ها ، همرزم وهمكار بودن از اوايل انقلاب، تاكنون روز بروزنسبت به هم وابستگي و الفت بيشتري يافته اند. و امكان ورود به موارد قانوني را بر عليه يكديگر ندارند. ومتاسفانه به غير از قانون منع مداخله كاركنان دولت كه مصوب قبل از انقلاب است. هيچ قانوني در خصوص منع مداخله خويشاوندان و وابستگان وضع نشده است. واگر تدوين شده است به مرحله اجرا نرسيده است. اين يكي از آفتهاي بزرگ هر نظامي ميتواند باشد. كه مانع تدوين واجراي قانون بر عليه قشر وگروه خاصي از جامعه كه قدرت زيادي را در نظام دارند خواهد شد. اين گروه قدرتمند اراده وامكان مقابله با انحرافات ناشي از خويشاوندان و وابستگان را ندارند.بعبارتي چاقو دسته خود را نمي برد. در حال حاضر دو قوه مهم نظام در اختيار يك خانواده است. و يا بعضي ازمسئولين، برخلاف سنت حسنه رهبري جامعه اسلامي بصورت گسترده اي از خويشاوندان و وابستگان خويش در امور مملكتي استفاده مي نمايند. واين وابستگان نيز خويشاوندان و وابستگاني دارند كه از آنها درساير امور حكومتي بهره مي برند.
وقتي از استانداري دريك استان كوچك سوال كنيد كه چرا، پسر وبرادرزاده ات را از گماشتگان نزديك خود در استانداري قرار دادي ميگويد، اين سنت حسنه اي است كه از رياست محترم جمهور به ما رسيده است. رئيس جمهور نيز از برادر، پسر عمو، وساير خويشاوندان و دوستان وهمكاران براي امور مملكتي استفاده مي كند.
سوال اين است. آيا ميتوان جان ومال وحيثيت مردم را به خويشاوندان و وابستگان سپرد. آيا اين با سنت حسنه ولايت فقيه همخواني دارد. آيا نمايندگان محترم مجلس تا بحال در خصوص وضع قوانين در اين خصوص اقدامي داشته اند. آيا سند ٤ مليارد دلاري اخير قانوني به سر انجام رسيد. و ...
خداوند عاقبت ما را ختم به خير بگرداند. (2580133) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۵:۱۴:۱۹
1- من طرف دار اصلاح طلبان هستم
2-در اين برنامه اقاي توكلي خيلي بهتر صحبت كرده است
3- آقاي محجوب از امام و رهبري مايه گذاشته اند كه درست نيست و بايد حرفهاي خود را بزنند
4- هيچكدام از قانون شكني شورانگهبان ، نهادهاي نظامي و صدا وسيما و خريد راي احمدي نژاد در سال 88 چيزي نگفتند
5- من نمي دانم كه در راي گيري تقلب شد يا نه ولي مطمئنم كه تخلف هاي تاثير گذاري در پروسه انتخابات (از ثبت نام تا اعلام نتيجه) انجام شد.
6- وقتي شورانگهبان در عمل نشان داد كه حامي احمدي نژاد است و هيچ كس از حمايت شورانگهبان از احمدي نژاد شك نداشت، يردن شكايت به شورانگهبان بي معني است.
اميدوارم الف منعكس كند (2580138) (alef-13)
 
ح.ر
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۱۶:۰۱:۲۷
جناب توکلی دیشب دربرنامه صحبتکردین ولی نسبت به خیلی از واقعیتها چشم بستین بااجازه تون تیتر وار به بعضی ها اشاره میکنم باشد که حتما تاملی بفرمایید
1.علت اینکه اقای احمدی نزاد نامه یا برگه خانم موسوی را نشان داد در پاسخ به حجمه شش ماه قبل از انتخابات همین فرد به رییس جمهور قانونی مملکت بود که درهمون مناظره نیز رقیبش از کردان نام برد ایشان متذکر شد که بحث مدرک بهانه ای
بیش نبود چون ایرادی بر عملکرد وی دراستیضاح کردان وارد نبود کهایشان نیز متذکرشدند پس اگر موضوعیت داشته باشدپس مورد شما هم باید رسیدگی شود درضمن این قضیه ازطرف رقیب وهمون بداخلاقی که شما فرمودین ششماه قبل شروع شده بود وخبر 20/30 شبکه دو معمولا تجمعات وسخنرانی برعلیه رییس جمهور وقت درحال خدمت رسانی شب وروز را سلسله وار پخش میکرد(موجود در آرشیو).
2.جناب توکلی ایا نمیشد همون قدرتی که درانتخابات 76 به زیر کشیده(به تعبیر خودتون)درنماز جمعه ویا محافل سخنرانی عمومی وخصوصی حتی به ظاهر ازکسی که با آرای مردم اومده بود افکار عمومی و... را برای کمک کردن به دولت نهم ترغیب میکردند نه اینکه چوب لای چرخ بذارندونسبت به عملکردهای دولت یا بی تفاوت ویا مغرضانه قضاوت نکنند(چرا باید صحبت میشد که حتی یک روز ازوقت دولت هم باقی مانده باید زمین بزنیم ) مگر دولت غیر ازارتباط با طبقه متوسط به پایین جامعه وخدمت رسانی درجای جای این مملکت کار دیگری هم میکرد؟
3.درمورد گریز ازقانون منهم با شما موافقم ولی ایا به تعبیر رهبری نمیشد نخبگان ما درمجلس قانونی وضع میکردند که مسئول اجرایی در اجرا به مشکل بر نمیخورد چون اجرا با وضع قانون واقعا پیچیدگی های خاص خودش را دارد که اگر وارد گود نشوی لمس مشکل محال خواهد بود.
4.ایا و هزاران ایای دیگر که هرگز ازذهن ملت شریف پاک نخواهد شد اگر به گونه ای دیگر که با بقیه نامزدهای انتخاباتی چه وقت برنده وبازنده شدن عمل میشد الان نه این تحریمها را داشتیم نه این خسارات را.چراکه موقعیت ووضع معیشتی ماو انسجام احاد مردم در 88 بنا به فعالیتهای خستگی ناپذیر که بی سابقه بوددراوج بود ودشمن ما مصتاصل که گواه ان نامه اوباما به رهبر معظم بود.
درپایان امید است نظرات اینجانب را مروری فرموده وتاملی فرمایین چراکه نسبت به خیلی چیزها در روز قیامت سوال خواهند کرد از جمله واقعیاتی که وجود داشت وخدای نکرده بخواهیم کتمانش کنیم.چراکه خورشید تابان همیشه خواهد تابید وتاریکی شب را خواهد برد انشاا... (2580205) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۰-۱۲ ۲۰:۳۴:۴۰
دولت پاک قانون رو کامل دفن کرد حالا هم کسی دیگه گوشش به این حرفا بدهکار نیست (2580663) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.