توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 214710
انتقاد صریح حاتمی کیا از مدیران جشنواره فجر
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۳۲
کارگردان فیلم سینمایی ˈچˈ با انتقاد از هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر به دلیل بی توجهی به فیلم شیار ۱۴۳، این اثر سینمایی را فراتر از سیمرغ عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، ابراهیم حاتمی کیا در حاشیه نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی شیار ۱۴۳ در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این مسئله باید آسیب شناسی شود که چرا هیات انتخاب جشنواره قصد پذیرش فیلم شیار ۱۴۳ در این جشنواره را نداشت. افرادی که این قصد را داشتند باید پاسخگو باشند. می دانم که این عزیزان هر کدام تجربیات زیادی در زمینه سینما دارند اما مسئول سینمای کشور و جشنواره باید پاسخ دهند که چه ترکیبی وجود دارد که این اتفاق رخ می دهد؟

وی ادامه داد: این موضوع برای من مسئله است که چه خوابی برای این دوستان به وجود آمده است که نتوانستند شیار ۱۴۳ را در جشنواره تحمل کنند و کار باید به جایی برسد که برای حضور این فیلم در جشنواره به لابی کردن رو بیاورند.

کارگردان فیلم ارتفاع پست گفت: این مسئله باید آسیب شناسی شود تا در دوره های آینده تکرار نشود تا خدای نکرده چنین فیلم هایی مظلوم واقع نشوند. جوانانی که این فیلم ها را می سازند به تازگی وارد سینما شده اند و پشتوانه بزرگی ندارند. اگر از این افراد حمایت نشود پس از چه چیزی باید حمایت کنیم؟

وی خاطرنشان کرد: واقعا نمی فهمم که این فیلم باید چگونه می بود تا شایسته حضور در جشنواره تشخیص می دادند؟ کسانی که مخالف این مسئله بودند یا باید خواب بوده باشند و یا زمانی که فیلم را تماشا می کردند در احوالات دیگری بوده اند.

حاتمی کیا تصریح کرد: اگر این افراد چنین انتخاب هایی دارند پس وای به حال سینمایی که داریم. قصد توهین به کسی را ندارم اما حق دارم از فیلمی که درباره بچه های جنگ و مادران شهدا ساخته شده است، دفاع کنم.

کارگردان فیلم خاکستر سبز گفت: شیار ۱۴۳ مظلومانه و به این زیبایی ساخته شد و همه ما را متاثر کرد. احوال همه ما پس از تماشای فیلم خوب بود اما زمانی که فیلم های دیگر را می بینیم احساس می کنیم حال بدی داریم و می خواهیم به خلوتی برویم و خفه شویم.

وی افزود: هنگام تماشای این فیلم خیلی گریه کردم اما پس از بیرون آمدن از سالن حس شادابی دارم و حس کردم که باید فیلم ˈچˈ را به شیار ۱۴۳ تقدیم کنم.

کارگردان فیلم بوی پیراهن یوسف تاکید کرد: این فیلم نمونه ای از سینمایی است که از فضای نا امیدانه حرف می زند اما امیدواری را وارد می کند و باید مورد حمایت قرار بگیرد، نه فیلم هایی که رحمانی نیستند و شیطانی اند و احوالات ایرانی و مخاطب خود را منکوب می کند و برای آنها یاس می آورد.

وی گفت: زمانی که فیلم از کرخه تا راین را می ساختم به من می گفتند که دوران بزم و سازندگی است و نباید چنین حرف هایی زده شود اما مردم از عمق جان خود با فیلم ارتباط برقرار کردند چون این حس را داشتند که حرف خود آنهاست. شیار ۱۴۳ هم از غصه مادری که در انتظار فرزند خود است حرف می زند اما در نهایت به بیننده قدرت می دهد.

حاتمی کیا اظهار داشت: پیش از این یک بار در پرده کوچک و کیفیت پایین فیلم شیار ۱۴۳ را تماشا کرده بودم اما امروز که دوباره آن را دیدم، آن را بسیار پر قدرت یافتم. البته من هم ایراداتی به برخی جزئیات آن دارم و اگر جای کارگردان و نویسنده بودم فلاش بک ها را حذف نمی کردم.

وی در پاسخ به این سوال که اگر عضو هیات داوران جشنواره فیلم فجر بودید به شیار ۱۴۳ سیمرغ می دادید؟ گفت: این فیلم فراتر از سیمرغ های ماست و باید مرغ های زیادی کنار هم چید تا به پرواز درآیند.

کارگردان فیلم آژانس شیشه ای درباره فیلم هایی که صرفا به دنبال سرگرمی مخاطب هستند، اظهار داشت: طبع من به سینمای سرگرمی سازگار نیست اما معتقدم این نوع سینما هم باید وجود داشته باشد. توجه به سرگرمی باعث شده است برخی فیلم های شونه تخم مرغی در سینمای ایران تولید شود.