نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 233818
نحوه پذیرش دانشجوی پولی وزارت بهداشت تغییر کرد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۴۳
دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی از تغییر نام شعب بین الملل دانشگاه ها به پردیس خودگردان خبر داد و گفت: شیوه پذیرش دانشجویان در پردیس های خودگردان تغییر کرده و شیوه جدید به نوعی ساماندهی پذیرش دانشجو در بخش شهریه پرداز علوم پزشکی است.

دکتر احمد خالق نژاد طبری در گفتگو با مهر افزود: بر اساس برنامه پنجم توسعه قرار بود دانشگاه های علوم پزشکی که توانایی پذیرش دانشجو را دارند شعبه هایی را برای پذیرش دانشجوی خارجی و دانشجوی مازاد به عنوان شعبه بین الملل تاسیس کنند. اما در نهایت این شعبه ها تنها به پذیرش دانشجوی مازاد بر ظرفیت با پرداخت شهریه اقدام کردند.

خالق نژاد اضافه کرد: بر اساس تصمیم شورای گسترش وزارت بهداشت، نام شعب بین الملل دانشگاه های علوم پزشکی به نام پردیس خودگردان تغییر کرد. این تغییر در دفترچه های کنکور سال ۹۳ در زمان پذیرش دانشجو درج می شود.

وی یادآور شد: مهمترین تغییر در پذیرش پردیس های خودگردان دانشگاه های علوم پزشکی رخ داده است. از آنجایی که رشته های موجود در پردیس های خودگردان شامل رشته های دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و رشته های کارشناسی ارشد است و تقاضا برای این رشته ها حتی با پرداخت شهریه هم بالاست پذیرش از این پس به صورت متمرکز صورت می گیرد.

وی افزود: شیوه پذیرش در این شعبه ها نیز این گونه بود که افراد با رتبه های کنکور پذیرش می شدند و ۵ برابر ظرفیت به دانشگاهها اعلام می شد که آن نیز شرایط مناسبی نبود چون در آنجا مصاحبه صورت می گرفت و امکان اعمال نفوذ و بی عدالتی وجود داشت.

دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی گفت: از این رو از این پس فردی که برای پردیس خودگردان معرفی می شود نفر بعدی آخرین رتبه پذیرفته شده در دولتی است. به این شیوه در واقع همترازها وارد رشته های یکسان می شوند.

وی درباره ظرفیت پذیرش در پردیس های خودگردان گفت: دانشگاه هایی که دارای پردیس خودگردان هستند می توانند به اندازه ۵۰ درصد ظرفیت پذیرش دولتی، ظرفیت مازاد برای پذیرش در پردیس خودگردان داشته باشند اما دانشگاه هایی که پردیس ندارند می توانند ۱۰ درصد ظرفیت دولتی خود را به صورت مازاد به پذیرش شهریه پرداز اختصاص دهند که البته هر دوی این میزان باید با موافقت وزارت بهداشت و تصویب شورای گسترش اعمال شود.

خالق نژاد اظهار داشت: هدف از پردیس های خودگردان دانشگاه ها این است که با این تشکیلات آموزشی، باری از دوش دولت بردارند و نه اینکه اضافه کنند. بنابراین آن دانشگاه هایی که در زمان ایجاد شعب تشکیلاتی ایجاد کرده اند از همان برای پردیس ها نیز استفاده می کنند.

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که تقاضا برای رشته های علوم پزشکی بسیار زیاد است اما با توجه به محدودیت پذیرش در دوره های دولتی بخشی از امکانات آموزشی و پژوهشی دانشگاهها بلااستفاده می ماند که ظرفیت مازاد شهریه پرداز برای استفاده از همین توانمندی دانشگاه ها بوده است.

دبیر شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی درباره وضعیت شعبی که دانشگاهها در مناطق آزاد تاسیس کرده بودند، گفت: این شعب نیز به زودی تعیین تکلیف می شوند و در مدت یکسال مسائل آنها حل می شود.
 
مراد
۱۳۹۳-۰۴-۱۹ ۰۴:۴۴:۴۵
سلام. لطفا در باره الحاق واحدهای بینالملل به دانشگاه اصلی آن فکری بکنید. وضعیت استاد بین الملل بسیار اسف بار است بطور نمونه در واحد رامسر دانشجوی پزشکی اصول اویلیه رشته خود را به دلیل دور بودن از ساری ندارد. همانطور که می دونید استاد بایداز ساری تامین بشه که معمولا اساتید خوب بدلیل دوری راه نمی آن. از طرفی هم مسءولین رامسری با انتقال این واحد به بهانه ایجاد اشتغال ممانت می کنند. در این میان دانشجوی بدبخت باید با پرداخت هزینه سنگین بیسواد تحویل جامعه داده شود. آیا واقعا انصاف است که داشجوی پزشکی و داروسازی در این واحد بیسواد بار آیند چون برای شهر توریستی مثل رامسر ایجاد اشتغال نمایند. اگر واحدهای کیش و مناطق آزاد به دانشگاه مادر انتقال داده می شوند چرا نباید رامسر به ساری اتتقال داده شود. یا حداقل بعد از گذراندن واحد های علوم بایه دانشجو در کنار واحد اصلی آزمایشگاه ها را بگذراند. شما را به خدا فکری نمایید و از سیاست یک بام و دو هوا دست بردارید. (2247178) (alef-10)