نظر منتشر شده
۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 252916
مهم‌ترین مطالب اقتصادی روزنامه‌ها؛
دولت یازدهم یک ریال هم یارانه تولید را نداده است/ رئیس بورس تابعیت دوگانه دارد؟
بخش اقتصادی الف، 26 آذر 93
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۳
* آرمان
- ارز گران‌تر می‌شود

این روزنامه در یادداشتی درباره علل گران شدن دلار نوشته است: یکی از نوسانات اخیر بازار ارز به این دلیل است که مقدار عرضه ارز توسط دولت به واسطه تحریم‌ها به بازار ارز کاهش یافته است. همچنین به نتیجه نرسیدن مذاکرات و توافق نهایی با گروه ۱+۵ می‌تواند عامل دیگری بر نوسانات اخیر نرخ ارز و افزایش نرخ ارز در بازار باشد و عامل دیگر را می‌توان افزایش ۲۰۰ تومانی نرخ ارز در لایحه بودجه ۹۴ دانست. البته کاهش قیمت نفت و درآمدهای نفتی که به تبع آن منابع درآمدی دولت تحقق پیدا نخواهد کرد، می‌تواند عامل اثرگذار دیگری در نوسانات اخیر نرخ ارز باشد. چرا که در چنین حالتی دولت مجبور است به ناچار برای جبران کسری بودجه سال ۹۴، ارز را به قیمت بالاتری در بازار عرضه کند. اگرچه همگی عوامل نام‌برده در نوسانات اخیر نرخ ارز تاثیرگذار هستند اما مهمترین عامل این است که دولت برای بودجه سال ۹۴ نرخ مصوب ارز را ۲۰۰ تومان افزایش داد و بازار هم نیز از همین اکنون نسبت به این افزایش قیمت واکنش نشان داده است. اگرچه ممکن است بانک مرکزی در کوتاه مدت بازار ارز مداخله کند و با عرضه ارز در بازار بتواند این نوسانات را کنترل کند و تا مدتی نرخ ارز و دلار کاهش یابد. اما نکته قابل تامل اینکه تا به حال میزان عرضه ارز که در اختیار دولت دارد، به دلیل تحریم‌ها و عدم ورود دلارهای نفتی به کشور محدود بوده است و این محدودیت با کاهش قیمت نفت کمتر هم شده است. قاعدتا بر این اساس میزان دلارهایی که در اختیار دولت قرار دارد، محدود است و لذا دولت در کوتاه‌مدت باید اقدام مناسبی انجام دهد و در بلندمدت هم نیاز به عرضه ارز در بازار دارد. شاید با صدور بخشنامه و به صورت دستوری بتوان قیمت ارز را تا حدودی کاهش داد و نوسانات بازار را کنترل کرد اما از نظر اقتصادی ورود بانک مرکزی برای کاهش قیمت ارز در بازار درحال حاضر برای بلندمدت امکان‌پذیر نیست. شاید یکی از دلایل تعلل درخصوص یکسان‌سازی نرخ ارز، همان عدم توانایی در عرضه ارز به مقدار کافی باشد. هرگاه دولت بتواند ارز را به مقدار کافی در بازار عرضه کند، در آن‌صورت امکان تحقق یکسان‌سازی نرخ ارز وجود دارد. البته تحریم‌ها، عدم قطعیت در به نتیجه رسیدن مذاکرات و همچنین کاهش قیمت نفت خود مانعی برای یکسان‌سازی نرخ ارز در کشور هستند. پیش‌بینی می‌شود که نرخ ارز در بازار طی ماه‌های آتی روند رو به افزایشی داشته باشد.

* ایران
- کسری بودجه دولت، قطعی است

در حالی که دولت از ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۴ بدون کسری سخن می‌گوید، روزنامه ایران در گزارشی نوشته است:‌ حسن مرادی کارشناس حوزه انرژی با اشاره به تأثیر منفی کاهش قیمت نفت در اقتصاد ایران تصریح کرد: کاهش قیمت نفت به دلیل نفت ۷۰ دلاری در بودجه دولت را با کسری بودجه مواجه خواهد کرد و در عین حال درآمدهای نفتی به میزان پیش‌بینی شده بودجه هم محقق نخواهد شد... جمشید پژویان هم گفت: با توجه به شرایط اقتصاد جهانی انتظار افزایش قیمت نفت درست نیست و از سوی دیگر هم نباید انتظار افزایش صادرات نفت را داشته باشیم. به گفته پژویان با توجه به کاهش تقاضا برای نفت حتی اگر مذاکرات هسته‌ای هم نتیجه بخش باشد باز هم نباید در کوتاه مدت انتظار افزایش صادرات نفت را داشته باشیم. وی گفت: در نتیجه نباید افزایش درآمدهای نفتی را داشته باشیم، بلکه باید شرایط و برنامه‌ریزی را به سمتی پیش برد که وابستگی به درآمدهای نفتی به طور واقعی کم شود تا کاهش قیمت جهانی نفت، اقتصاد ما را با مشکل اساسی مواجه نکند.

* اعتماد
- سیاست‌های دولت، عامل سقوط بورس است

این روزنامه حامی دولت درباره علل سقوط بورس نوشته است: بازار سرمايه از سال گذشته درگير تصميمات اقتصادي دولت شده و اين عوامل روند منفي در بازار ايجاد كرد. هر چند مذاكرات هسته‌يي و تحولات بين‌المللي هم تاثيرات گذرا و هيجاني خود را در مقاطع زماني مختلف داشت ولي تصميمات غير همسو با بازار سهام بيشترين تاثير را بر بورس داشته است. از سوي ديگر نرخ سود بانكي كه بازده پرداخت بدون ريسك آن نسبت به درآمد بنگاه‌هاي اقتصادي نامعقول است، بايد در دستور كار دولت قرار گرفته و تعديل شود كه متاسفانه تاكنون چنين اتفاقي در عمل روي نداده است... پس از عدم حصول نتيجه مورد انتظار سهامداران در رخدادهاي بين‌المللي رشد ناشي از خوش‌بيني‌ها در بازار از دست رفت و به عقب برگشت اما امكان كنترل آن با توجه به تزريق نقدينگي در ميان مدت وجود دارد و براي ايجاد رونق مداوم در بازار بايد سودآوري بنگاه‌هاي بورسي با سياست‌هاي اقتصادي با ثبات افزايش يابد. روي ديگر سكه هم سياست‌هاي اقتصادي اتخاذ شده توسط دولت يازدهم است كه نه تنها حمايتي نبوده بلكه وضعيت سودآوري بنگاه‌ها را با مخاطره مواجه كرده است و اگر در اين زمينه اقدام عملي تقويتي در صنايع ايجاد نشود همچنين شاهد افت بازار خواهيم بود و قطعاً سرمايه‌گذاران كمتر به سياست‌هاي دولت براي ورود نقدينگي‌ به بازار اطمينان خواهند كرد.

* جهان صنعت
- دلیل سقوط بورس از نگاه صالح‌آبادی

علی صالح‌آبادی پس از کنار رفتن از ریاست بورس درباره علل سقوط بازار سرمایه به جهان صنعت گفته است: واقعیت این است که نوسانات بازار سرمایه به‌عنوان نبـض اقتصادی کشور تا حد زیادی متاثر از عوامل سیاسی و اقتصادی یا به تعبیر بهتر عوامل برون‌زاست. طبیعتا شرایط رکودی حاکم بر بخش‌های مختلف اقتصاد که دولت نیز بر آن اذعان داشته و برای خروج غیرتورمی از این شرایط به‌طور جدی در حال تلاش است، بر بازار سرمایه اثر‌گذار بوده است ضمن اینکه برخی ابهامات و نگرانی‌ها پیرامون صنایع مهم و کلیدی بورس به‌ویژه طی ماه‌های اخیر التهابات بورس را تشدید کرد. اگرچه در این مدت بنده به‌عنوان رییس سازمان و همکارانم تلاش زیادی کردیم تا در حدود اختیارات و وظایف مشکلات صنایع را پیگیری کنیم ولی به هر حال واقعیت این است که تصمیم‌گیری در همه حوزه‌ها برعهده سازمان نیست و حتی بسیاری از تصمیماتی که توسط سازمان بورس به‌عنوان نهاد ناظر برای مدیریت شرایط خاص و بعضا بحرانی پدید آمده در بورس اتخاذ شده و محل نقد واقع می‌شود، واکنشی است به عوامل بیرونی که بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد و طبیعی است اگر شرایط بازار شرایط عادی باشد، نیازی به چنین تصمیماتی هم نخواهد بود. به هر حال سهامداران و سایر ذی‌نفعان که براثر نوسانات بورس متضرر می‌شوند، طبیعتا از مدیریت ارشد بورس نیز انتقاداتی مطرح خواهند کرد. باید پذیرفت که ذی‌نفعان بازار سرمایه به‌عنوان صاحبان اصلی بازار سرمایه حق دارند انتقادات خود را از مسوولان بازار صراحتا مطرح کنند و وظیفه مسوولان از جمله شخص رییس سازمان این است که در حدود اختیارات و وظایف خود نهایت تلاش را برای حل این مشکلات انجام دهد. طی ماه‌های اخیر که بازار با نوسانات زیادی براثـر ایجاد ابهام در صنایع یا تفاوت انتظارات از مسایل سیاست خارجی همراه بود، بنده و همکاران تلاش کردیم تا این دغدغه‌ها را به‌صورت جدی پیگیری کنیم. آزاد شدن قیمت‌گذاری محصولات پتروشیمی در بورس کالا، حل مشکلات مالیاتی مربوط به اعتبار کارگزاری‌ها، مذاکرات متعدد با وزارت نفت درخصوص موضوع کیفی‌سازی پالایشگاه‌ها که منجر به ایجاد ابهام در این صنعت شده است، تعامل مستمر با مجلس درخصوص موضوع نرخ خوراک پتروشیمی‌ها خوشبختانه در نهایت به تصویب واگذاری نرخ خوراک به دولت منجر شد. ایجاد احکام مناسب در لایحه رفع موانع تولید از جمله ایجاد صندوق تثبیت بازار سرمایه و موضوع سهام خزانه شرکت‌ها، پیگیری تشکیل صندوق توسعه بازار سرمایه و تامین منابع مالی این صندوق، پیگیری دغدغه‌های مربوط به صنعت بانکداری و... بخشی از این موضوعات بود که بنده تلاش کردم طی این مدت تعیین‌تکلیف شود.

- دولت یازدهم یک ریال هم یارانه تولید را نداده است
رضا رحمانی رئیس کمیسیون صنایع مجلس با ابراز تاسف از اینکه دولت تاکنون یک ریال به بخش تولید پرداخت نکرده است، گفته است: در ابتدا قرار بود که ۱۰ هزار میلیارد تومان به بخش تولید پرداخت شود، این رقم به پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تبدیل شد اما در ادامه با حذف دو هزار میلیاردی توسط دولت، به سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید که در نهایت این میزان هم به یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرد که متاسفانه این رقم تا به این جای کار نیز پرداخت نشده است. همه در شعار از تولید حمایت می‌کنند، اما در عمل ما تاکنون رسیدگی به این بخش را مشاهده نکرده و حتی در بودجه سال ۹۴ نیز ما رد پای این قضیه را مشاهده نمی‌کنیم.

* خراسان
- اشکالات نفتي بودجه

خراسان درباره وابستگی بودجه به نفت نوشته است: درآمدهاي نفتي يکي از عناصر کليدي بودجه است. درآمدي که در بودجه امسال ۷۱ هزار ميليارد تومان درنظر گرفته شده است و برخي از کارشناسان نقدهايي جدي به آن وارد کرده اند. يکي از مهم ترين اين نقدها، مربوط به قيمت نفت است که دولت رقم ۷۲ دلار را براي آن پيشنهاد داده است. اين در حالي است که قيمت نفت در حال حاضر به ۶۰ دلار رسيده است و پيش بيني ها آينده روشني براي آن ترسيم نمي کنند. دلايل متعددي نيز وجود دارد که به اين پيش بيني‌ها قوت مي‌بخشد: رشد کند اروپا و چين و وارد شدن مجدد ژاپن به رکود، مسائلي هستند که طرف تقاضاي نفت را تضعيف مي‌کنند. از طرف ديگر عرضه زياد توليدکنندگان اوپک و غير اوپک و عرضه مجدد نفت ليبي به بازار سبب شده است عرضه نفت به شدت تقويت شود که اين دو اتفاق سبب فشار بر کاهش قيمت نفت در آينده مي‌شود. به طوريکه بلومبرگ در گزارشي تحليلي از قيمت هاي ۳۰ تا ۴۰ دلار صحبت کرده است. بد نيست يادآور شويم که پيش بيني غير واقع بينانه و بالاي قيمت نفت سبب مي شود که درآمدهاي محقق شده کاهش پيدا کند و در نتيجه دولت با کسري بودجه مواجه مي شود. در اين شرايط دو راهکار در مقابل دولت وجود دارد: کاهش مخارج عمراني يا استقراض از بانک مرکزي که با توجه به شناختي که از دولت مي رود بعيد است به سراغ استقراض برود. لذا کاهش هزينه هاي عمراني صورت مي پذيرد که مي‌تواند باعث کند شدن موتور رشد توليد در کشور شود. البته راه سومي نيز وجود دارد که دولت به سراغ درآمدهاي ديگري نظير ماليات ها برود که در کوتاه مدت امکان پذير نيست.

* دنیای اقتصاد
- نیلی: تحریم‌ها همچنان وجود دارد

با وجود وعده‌های دولت درباره رفع تحریم‌ها پس از توافق ژنو، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور بر عدم کاهش تحریم‌ها تاکید کرده است: رشد اقتصادی در ایران بیش از آنکه متکی بر بهره‌وری باشد بر منابع اتکا دارد به همین دلیل باید تحلیل دقیق و روشنی از وضعیت نظام بانکی و سیاست‌های تامین مالی ارائه شود. بودجه دولت به‌دلیل محدودیت‌ها در بخش منابع و کاهش قیمت نفت محرکی قوی برای تداوم رشد نیست. به‌دلیل وجود تحریم‌ها روی منابع خارجی نیز نمی‌توان حساب ویژه‌ای باز کرد. تنها گزینه ممکن، پس‌انداز خصوصی است که از طریق بازار سرمایه و بانک قابل تجهیز است.
به گفته وی، بازار سرمایه به‌دلیل آنکه از عمق کافی برخوردار نیست فعلا نمی‌تواند از موقعیت مسلط در نظام تامین مالی برخوردار باشد. وی با اشاره به ابزارهایی که برای توسعه و فعال شدن بازار اولیه در بسته خروج از رکود طراحی شده است گفت: اجرایی شدن این ابزارها به‌صورت تدریجی خواهد بود؛ بنابراین تا زمان فعال شدن بازار پول تکیه‌گاه اصلی تامین مالی در اقتصاد ایران خواهد بود. نتیجه‌گیری مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور از مختصات نظام کنونی تامین مالی بر این محور استوار است که اگر قرار باشد در فرآیند طراحی خروج از رکود یک بخش موقعیت تامین منابع را بر عهده داشته باشد، به نظام بانکی خواهیم رسید.

* وطن امروز
- رئیس بورس تابعیت دوگانه دارد؟

وطن امروز نوشته است: برخی شنیده‌ها حاکی از این است که فطانت‌فرد دارای تابعیت دوگانه است. گفته‌ می‌شود، مساله تابعیت دوگانه مدیرعامل جدید بورس سال گذشته هنگامی که او را به عضویت هیات مدیره بانک ملی منصوب کردند نیز حرف و حدیث‌هایی را ایجاد کرده بود. پس از فرار محمود خاوری، مدیرعامل دو تابعیتی بانک ملی به کانادا مساله تابعیت دوگانه به عنوان خط قرمز در انتصاب‌های دولتی مورد تاکید رسانه‌ها و دستگاه‌های نظارتی قرار گرفت؛ در صورتی که شنیده‌ها درباره تابعیت دوگانه مدیرعامل جدید بورس و عضو هیات مدیره بانک ملی صحت داشته باشد نشان‌دهنده این است که دولت از تجربه خاوری درس عبرت نگرفته است.
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۰:۳۲:۲۳
توزیع درآمد یارانه با روش پرداخت مستقیم نه تنها دردی از دردها را دوا نمی‌‌کند بلکه هدر دادن سرمایه کشور است و بس و ایجاد امواج تورم.
باید سرمایه به کارگاه و کارگاه به اشتغال و اشتغال به تولید و تولید به صادرات و صادرات به رفاه جامعه منجر گردد که در نهایت سهام کارگاهها به مردم واگذار شود و این می‌تواند شکلی از اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب باشد. (2552572) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۳:۱۰:۳۲
این دولت فقط خوب دروغ گفتن وفریب دادن را بلد است
بودجه اصلا به نفت وابسته نیست
کاهش تورم با تعطیلی تولید و ایجاد رکود چه فایده داره؟؟؟
تحریم ها سر جاش (2552951) (alef-13)
 
مخ دیوخ
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۴:۳۷:۵۹
چی میگی دوره تولید گذشته زمان موسوی بود نه الان که دلالی شده سود و تولید ضرر>؟؟ (2553155) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۵:۱۳:۳۰
توزیع پول نقد چه بین مردم و چه بین تولید کنندگان اشتباه محض است .تا وقتی تولید در مملکت صرفه اقتصادی ندارد هرگونه مبلغی که پرداخت شود سر از بازارهای دلالی و ملک و مسکن خواهد دراورد . کمک دولت به صنایع باید به صورت باز شدن خط اعتباری جهت خرید ماشین آلات کارخانجات باشد و پول نقد نباید دست کسی داده شود . (2553210) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۸:۵۹:۳۷
نمی دونم چرا تو این خبرها هیچ کامنتی و خبری از طرفداران دولت نیست!!!!

فقط وقتیکه خبری مربوط کوبیدن دولت قبل باشه یک دفعه افراد کامنت بدست سر وکله هاشون پیدا میشه ولی این جور مواقع انگار نه انگار که اتفاق خاصی افتاده است. (2553565) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۰۷:۵۹:۲۱
برو بابا دلت خوشه دو سال است دولت همه چیز را گران کرده از آب و برق و گاز و سوخت و نان را یک ریال هم به ای یارانه کوفتی که شماها دایم برای قطع آن نظریهپردازی می کنید ریالی اضافه نکردهاست دیگر این چندرغاز یارانه این قدر تو سر مردم نزن (2554127) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۱۱:۰۸:۴۱
مسئولان توجه كنند نبايد كسانى كه مسئوليتهاى مالى و پولى و دسترسى به بيت المال و فروش نفت و گاز و صنايع و هر چيزى كه ميتواند بار مالى و دسترسى مالى داشته باشد تابعيت دو گانه داشته باشد خودش و افراد درجه يك . (2556461) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۰:۳۲:۵۱
حق این است که وزیر اقتصاد کشور به خاطر کاهش ارزش پول ملی کشور توسط مجلس مورد سوال قرار گیرد. (2552574) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۲:۴۳:۲۶
باز هم ذکر مطلب از ستون "کیهان و خوانندگان" بدون ذکر منبع! (2552890) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۲:۴۹:۳۱
حق این است که روزنامه ی کیهان پاسخگو باشد، چرا وقتی دلار از هزار تومن شد 3 هزار تومن، دنبال "حق" نبود؟ چرا وقتی تورم شد 40 درصد و بالاتر، دنبال "حق" نبود؟ چرا وقتی دولت با تغیرر دادن تعریف بی کاری آمار بیکاری رو کم کرد، دنبال "حق" نبود؟ البته روزنامه ای که از بیت المال تغذیه میکنه اما دنبال منافع گروهک پایداری هست نباید انتظار پاسخگویی در مورد "حق" داشت. (2552902) (alef-13)
 
مهدی نور
۱۳۹۳-۰۹-۳۰ ۱۶:۳۵:۱۲
ما ز یاران چشم یاری داشتیم .اگه همه اش به دنبال گذشته باشیم پس چه پیشرفتی با شرایط موجود کشور وعده داده بودیم 100روزه که البته الان میگویند ما گفتیم مشکلات را 100روزه میگوییم .مهم رای اوردن بود که اوردیم ما بقی حل شدنیست.حالا هم که دنبال مجالس هستیم وبعد هم ریاست جمهوری دوره بعد اونموقع یه فکری به حال امت حزب الله خواهیم کرد.بازم خدا پدر مجلس را بیامرزد که از دوره قبل 100تایی ذخیره کرده وخدا لعنت کند امریکا را که 130تا را هم اون برای ما ذخیره کرده فعلااموراتمون میگذرد تا بعد.در ضمن هیچ دولتی مانند این دولت نمیتونست به دولت قبل خدمت کند ضرب المثلی هست که پسر کاری کرد که همه مردم میگفتند خدا پدرش را بیامرزد که لااقل اینکار هارا نکرد (2558482) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۲:۵۴:۵۶
آقای رئیس‌جمهور با بیان این موضوع که وزیر جدید باید راه وزیر معزول را برود نشان دادند که عنایت کمی به جایگاه مجلس شورای اسلامی دارند که به فرموده حضرت امام خمینی(ره) در راس امور است. البته ایشان در تمجید زبانی از مجلس کم نمی‌آورد، ولی نظر متفاوت نمایندگان مردم را برنمی‌تابد. حال آنکه هماهنگی این مجلس با دولت مورد اذعان همگان است. (2552914) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۳:۱۳:۵۴
خارج برای مردم عادی بد هست که برنامه حباب را برایش می ساختند و پخش می کردند اما برای مسئولان خوب هست که از پول بیت المال مردم دلار 900 تومانی را 2700 تومان و 3500 تومان می فروشند و جیب های خودشان پر پول می کنند و پولهای ملت را بالا می کشند و تابعیت دو گانه برای خود فک و فامیل و آشناها تهیه می کنند چون کلا خارج و غرب و ... برای مردم عادی بد هست محیط خارج هم کفر آمیز هست
این دولت و آن دولت هم ندارد این ارگان اون ارگان هم ندارند. همه مثل هم هستند
فهمیدم که پول نفت چگونه توسط خارجی ها قبل از انقلاب خورده می شد و دلار 6.8 تومان بود و الان به ملت رسید ! (2552956) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۵:۰۱:۴۷
عجب چطور دلار از 1000 رسد به 4000 دوستان نااحت نبودن چی شده حالا یهو؟ (2553189) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۵:۰۷:۲۰
منظورت وزرای احمدی نژاده ؟!! (2553202) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۸:۵۸:۲۲
و انوقت است که انواع ناسزاها توسط طرفداران افراطی دولت به مجلس روا شود (2553561) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۹:۰۳:۴۵
منظورت که حسینی وزیره سابقه اقتصاد نیست که تو عرض کمتر از 1 سال واحد پولی کشور رو به پهن تبدیل کرد و ارزش پولی کشور رو به ضعیف ترین واحده پولی دنیا رسوند. (2553572) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۴:۰۱:۰۷
احتمالا منظورتون وزیر دولت قبلی هست دیگه؟! (2554350) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۰:۳۳:۳۹
قیمت گاز کپسول 11 کیلویی گاز مایع مصارف خانگی در یک ماه گذشته از 4500 تومان به 8 تا 10 هزار تومان افزایش یافته با این وضع و اوضاع چگونه بپذیریم که تورم کاهش پیدا کرده است؟ (2552576) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۲:۵۶:۴۸
قول آقای رئیس‌جمهور مبنی بر حل مشکل اقتصادی در کمتر از 3 ماه سر از افزایش چند باره قیمت تمام اجناس و خدمات در طول یک سال گذشته و ادعای کاهش بی‌سابقه تورم درآورد. (2552921) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۰:۳۴:۱۶
دست مفسدان اقتصادی در دستان مدعیان اصلاحات است. کسی نمی‌تواند این را انکار کند. (2552579) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۲:۴۶:۴۲
1- نقل از "کیهان و خوانندگان" بدون ذکر منبع؟

2-بله! مثلا ب.ز که در دولت قبل نفت کشور رو برداشت و برد! مثلا م.ر که از مسئولان دولت قبل بود! مثلا خاوری که زمان دولت قبل اختلاس فرمود و رفت! مثلا اون 12 هزار میلیارد تومنی! و ... بله! هر جور نگاه کنی همه ی اینها اصلاحطلب بودن و کسی نمیتواند اینها را انکار کند! (2552893) (alef-13)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۰:۳۸:۴۶
دلتان خوش است رئيس دفتر رئيس جمهور خودش تابعيت دوگانه دارد اونوقت شما توقع داريد دولت عبرت گرفته باشه دولت فعلا در حال قلع و قمع منتقدان با برچسب هاي متنوع است و اين چيزها براش مهم نيست. (2552589) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۱:۰۳:۱۸
همواره سقوط بورس رو به تحریم، رکود و سیاستهای اقتصادی کلان ارتباط می دهند و این اصلا صحیح نیست.
چگونه است که در اقتصاد سراسر بحران، تحریم و رکود دوره احمدی نژاد، همین بورس گاه روزانه 2000 واحد مثبت حباب می ساخت؟
اما حالا همان عوامل تاثیر منفی دارند؟

مشکل امروز بورس از حباب سازی شتابان 8 ساله توسط صالح آبادی و قالیباف اصل بوده که نهایتا امروز در حال تعدیل شاخص است.
آقایان بجای پاسخگویی در مقابل عملکرد شان که موجب زیان فراوان 7 میلیون سهامدار شده، فرار رو به جلو می کنند و تقصیرات را به عوامل موهوم نسبت می دهند. (2552627) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۳:۲۷:۳۰
شما حباب رو چی معنی می کنید ؟ شاخص 20000 مربوط به زمانی بود که دلار 1000 تومان بود ولی زمانیکه همه چیز گران میشود سود شرکتها هم افزایش می یابد و به تناسب آن قیمت سهامشان هم زیاد می شود. این یعنی افزایش شاخص. آیا از نظر شما مثلا شرکتی که 850 تومان سود در یک سال پرداخت می کند قیمت 3500 تومان برای هر سهمش حباب دارد ؟ (2553000) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۵:۰۲:۵۱
بورس و بالا نگه داشته بودن دوست عزیز
بورس یعنی نمایش فعلیت و سلامت اقتصادی رکو د که باشه میاد پایین (2553194) (alef-13)
 
شهرام
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۱:۴۷:۲۴
// هر روز بدتر از دیروز // این است روش اداره کشور توسط همه دولتها (2552771) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۲:۵۵:۳۴
دولت تا وقتی که جلوی انتقاد را گرفته و منتقدین را تحقیر می‌کند عملا خود را از تصحیح اشتباهات محروم می‌کند مگر اینکه انتقاد را به رسمیت بشناسد و از انگ و تهمت زدن به منتقدین بپرهیزد. (2552918) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۱:۵۷:۰۲
لحن نوشته نشان میدهد نویسنده از مشکلات اقتصادی بوجود آمده ناشی از پایین آمدن بها نفت واستمرار تحریم ها خرسنده واین یعنی عدم اعتقاد به منافع ملی در رقابت های جناحی از این بابت برای الف متاسفم (2552804) (alef-13)
 
یوسف
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۹:۲۹:۵۵
ببخشید وضع اقتصاد از زبان روزنامه های حامی دولت و منتقد دولت خراب است هم مقصرش الف است ؟ شاید هم مقصر احمدی نژاد است ! (2553614) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۱:۵۷:۰۲
اکر دستگاه های نظارتی تاکید دارند که تابعیت دوکانه برای مدیران مممنوع است، پس چرا وارد نمی شوند و حکم ایشان را باطل نمی کنند؟ (2552805) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۲:۰۹:۵۷
سقوط بورس اتفاقا از آن اتفاقات میمونی ایت که می تواند بیفتد. بورسی که همه اطلاعاتش نادرست و غیر شفاف است و بورسی که در آن چند شرکت سرمایه گذاری بانکها ، بازیگران اصلی آن هستند و عده ای هم از رانت اطلاعاتی اش بهره می برند، برای مردم یک لاس وگاس است که در آن همیشه می بازند ( مثل هر قمارخانه دیگری) و برای رانتی ها هم یک محل تکاثر ثروت.
این قر و فر ها مال ما نیست و به ما نمی آید که. این ها مال از ما بهتران است- تازه در بورس NYSE نیویورک و S&P 500 و DOW هم از این اتفاق ها می افتد و دفعتا چهار تا جهود مولتی میلیاردر می ریزند و ارزش یک سهام را کاهش و یا افزایش می دهند. هدف از این کار چیست؟ این چه ریشی است که به دست سرمایه دار مفت خوار باید داد؟ درست کردن بورس هم در ایران از آن اقدامات نسنجیده ای بود که امروز برایمان شده درد سر. اگر کسی میخواهد سهامش را بفروش، خوب در روزنامه آگهی بزند و به بالاترین خریدار بفروشد. این مسخره بایها برای چیست؟ روشنفکران اقتصادی در یک برهه از زمان تلاش کردند که ایران به عضویت WTO در آید . همین آقای نهاوندیان نمیدانید داشت چه می کرد که اثبات کند عضویت ایران به صرفه و صلاحش است. اما این اتفاق هم تا مقدماتش تمهید نشود، اثر سو بر تمام هیکل و وجود ما خواهد گذاشت. (2552835) (alef-13)
 
اجمد ک
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۲:۱۵:۳۶
کار سایت الف بسیار ارزنده است که مجموعه مباجث اقتصادی را در روزنامه های مختلف را درج میکند نکته کوتاهی در خصوص کسری بودجه عرض کنم هر مقدار وجهی که عیراز منابع درامدی مثل مالیات وسایر منابع در بودجه عمومی برای تراز بودجه از نفت که دارایی است وسایر دارایی ها گرفته میشود کسری بودجه اشکار است وانقسمت که از منابع اینده پیش خور میشود مثل مالیات سالهای اتی جز کسری بودجه پنهان است (2552845) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۳:۱۵:۵۸
در كشورها خليج فارس مديريت تابع كه اين مدير چقدر توان و سواد مديريت دارد به تابعيت كار ندارن در إمارات و عربستان مديران با تابعيت ايرانى و هندى و المانى و امريكاىى زياد اند مهم مديريت و مصالح كشور را (2552961) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۴:۵۶:۰۹
خيلي جالبه كه داخل اين كشور هيچ كس گناه كار نيست ؟ دقت كرديد؟ هركسي هر گندي مي زنه هيچ اطفاقي نمي افتد؟؟؟؟؟؟؟ (2553179) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۵:۰۴:۴۵
هرکس در ایران تابعیت دو گانه دارد بدانیم که غیر قابل اعتماد است و به دلیل سوئی چنین وضعیتی دارد که مثلا اگر پته اش رو اب ریخت و خواستند دستگیرش کنند بتواند با خیال آسوده تر فرار کند و یکی از مهم تریم دلیل تابعیت دو گانه داشتن مربوط به کسانی اسن که مطئنا قصد اقدام سوءدر امور اقتصادی و پولی کشور را دارند
پس اگر مسئولین واقعا دلسود و مدبرند و مومن اولین کاری که می کنند بررسی همه جانبه زندگی وفعالیتها و اهداف شخص مورد نظر برای تصدی مسئولیتهای اقتصادی است از جمله همین تابعیت گرفتن
ایا این وضعیت نباید هشداری برای انتخاب و انتصاب چنین افرادی جهت داد مسئولیت حساس به آنها باشد؟ چرا این مسئولین خودشان را به تجاهل تغافل در حد بلاهت می زنند؟ (2553197) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۵:۲۰:۳۷
این دولت به وزیر افتصادش خیلی اطمینان داشت که وضعیت رکود وتورم را سروسامان بدهد ولی ظاهرا از این نخبه اقتصادی هم کاری ساخته نیست (2553219) (alef-13)
 
علي
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۱۷:۰۰:۲۴
بنظر من دو تابعيتي ها را حتي براي يك لحظه هم نبايد مسئوليت داد . اينان كساني هستند كه حتما يك ريگي در كفششان وجود دارد . (2553388) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۶ ۲۰:۴۴:۰۸
مگه وزير صنعت و خانواده اش تابعيت دوگانه ندارند تشريف بيريد صنعت خودرو همه مديران تابعيت دوگانه دارند (2553715) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۰۶:۲۷:۴۲
تابعیت دوگانه که هیچ حتی اگر یک خارجی کار بلد بیاورید خوب است یک تیم فوتبال مهم تر است یا اقتصاد کشور رییس هواپیمایی امارات یک انگلیسی است.
به تنهایی از نفت ایران درامدش بیشتر شده است. بابا مدیریت چیز دیگری است. (2554092) (alef-13)
 
عبدالله
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۰۷:۲۲:۱۵
تابعیت دوگانه چیز نادری در بین مدیران رده های سوم و چهارم مملکت نیست. خانواده بسیاری از این افراد خانواده در کشور های دیگر زندگی می کنند و خودشان با توجه به شرایط موجود که فساد مالی از کنترل خارج شده در دستگاه های مختلف مشغول به کار هستند تا بارشان را ببندند. جالب آن که دستگاه های کنترل کننده هم این افراد را می شناسند و از دوگانگی تابعیت آنها اطلاع دارند. (2554110) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۰۸:۰۶:۰۴
ملیونها ایرانی دارای تابعیت دوگانه هستندوهزاران نفر دز صف انتطار دریافت ان (2554130) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۷ ۱۲:۴۰:۱۰
واقعا بايد جليلي ميومد تا حداقل سرمايه مملكت بواسطه مديران خارج دوست از مملكت بيرون نميرفت (2554273) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۱۰:۲۸:۳۲
من با رئیس جمهور شدن آقای روحانی مخالف بودم ولی اکنون که ایشان رئیس جمهور شده اند بعضیها انگار خیلی خوشحالند که ایشان موفق نشود و این یعنی خیانت به کشور و اقتصاد مملکت . ما همه امیدواریم که ایشان موفق شود و دست خداوند بهمراهشان باشد چون عدم موفقیت ایشان به نفع هیچکس نیست و هر کمکی هم لازم باشد در راه اصلاح امور کشور به ایشان خواهیم کرد . (2555073) (alef-3)
 
مهاجر
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۱۲:۰۸:۴۱
ظاهرا داستان پاسپورت هاي يدکي واسه اين دولت حل شده ست.اگه تازه به دوران رسيده هستي که هيييچ..اگه نيستي هم ميتوني تشريف ببريد جهنم.راستي يه سوال..جهنم رفتن پاسپورت ميخواد (2555152) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۸ ۱۶:۴۱:۲۲
ااقایان وقتی دلاربالا میره یعنی تورم بالا 50درصد چرا دورغ میگوئید گرانی بیدادمکنه بروید ازمردم عادی بپرسید (2555449) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۲۹ ۰۹:۰۶:۴۴
جناب اقاي رحماني دوست عزيز شما ديگه چرا ؟ شما كه رئيس كميسيون صنايع مجلس تشريف داريد بايد بهتر بداتيد مشكل صنعت در مشور ما. عدم پرداخت. يارانه توليد نيست. بلكه هر كجا مشكلي هست از سوء مديريت. محض اقتصادي و اداري هست اجازه بدهيد با شناختي كه از حضرت عالي دارم مثال ملموسي بزنم. بالاخره شما چون قبلا از مديران الومينيوم المهدي بوديد بايد بهتر اين مسائل را درك كنيد تا عوام الناس . جناب. رحماني برقي كه بعد از هدفمندي يارانه ها به بخش صنعت الونينيوم داده ميشود هر كيلووات ٤٢ تومان محاسبه مي شود براي توليد هرتن الومينيوم حدود ١٥٤٠٠كيلووات برق مصرف ميشود يعني ٦٤٦٨٠٠٠ريال كه اگر تقسيم بر ٣٢٠٠٠ ريال نرخ دلار بكنيم ميشود ٢٠٢ دلار برق مصرفي هرتن الومينيوم توليدي در ايران جناب رحماني عزيز شما با يد بهتر بداتيد همين عدد در خاورميانه ٣٦٠ دلار و در اروپا بين ٤٥ تا ٦٠٠ دلار و در چين از ٦٥٠ دلار تا ٨٠٠ دلار و در ميانگين جهاني بدون خاورميانه. زير ٥٥٠ دلار نيست ايا به نظر شما يا رانه بخش توليد پرداخت نميشود ؟ چرا جناب رحماني با توجه به توليد حدود ٤٠٠هزار تن الومينيوم در كشور اگر تفاوت را ٣٠٠ دلار فرض كنيم. برابر ١٢٠ ميليون دلار معادل ٣٨٤ميليارد تومان در واقع يارانه به بخش صنعت الومينيوم يارانه داده ميشود ايا به نظر شما كافي تيست ؟ حالا بررسي فرمائيد اين يارانه چه ميشود ؟!!! جناب دكتر اين يارانه منجر ميشود اين مزيت رقابتي از يكطرف صرف خريد مواد اوليه به قيمت بسيار كران تر از نرم جهاني شود و در خاليكه در دنيا براي توليد هرتن الومينيوم بين ٨٨٠الي ٩٥٠ دلار مواد مصرف ميشود در ايران سو مديريت حاكم در اين صنعت اين عدد را به ١٢٧٠ الي ١٣٢٠ دلار ميرساند يعني در هرتن بين ٣٧٠ الي ٣٩٠ دلار بالاتر از نرم جهاني !!!! البته شما بايد دلايل اين سوء مديريت را. خوب بداتيد. و بشناسيد و لي نميدانم چرا چنين اظهار نظري. مي فرمائيد ؟؟!! به نظر شما اگر برق را به قيمت. تمام شده واقعي. يا به نرم جهاني به بخش صنعت الونينيوم بدهيم مديران اين بخش علي الخصوص در المهدي و هرمزال ميتوانند باز هم. از اين ... بكنند. و به اسم دور زدن تحريم. جيب حود و مافياي اين صنعت را پر كنند ؟ ايا فكر مي كنيد پرداخت بارانه بخش توليد باعث بهبود اوضاع ميشود ؟ اگر اينطور فكر مي كنيد سخت. در اشتباه هستيد. ولي. اينكه اشتباه شما سهوي است يا عمدي. بنده نمي. دانم. و در هرصورت خواهش مي كنم به عنوان كسي كه در حايگاه بلند و مهم كميسون صنايع مجلس ايران تشريف داريد كمي منطقي فكر كنيد بد نيست به اين سوال هم فكر كنيد چرا در صنعت. الومينيوم توليد جهاني به سمت خاورميانه شيفت پيدا كرده است و استراتژي توسعه. اين بخش در خاورميانه دنبال ميشود ؟ ايا دليلش غير از منابع ارزان قيمت انرژي نفت و گاز خاورميانه است ؟ (2556270) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.