نظر منتشر شده
۵۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 262212
چرا موج تعطیلی زنجیروار کنسرت‌ها شدت گرفته است/ مقصر کیست؟
بخش اجتماعی الف، 12 اسفند 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۶
خبر لغو کنسرت‌های موسیقی در این روزها به خبری عادی تبدیل شده است و اخبار مربوط به لغو و حاشیه‌های پیش‌ آمده پیرامون آن، در صدر اخبار رسانه‌ها قرار گرفته‌اند. در خصوص لغو این کنسرت‌ها معمولا دلایل زیادی عنوان شده و می‌شود. مسولان و نهادهای مختلف هم در این باره اظهارنظرهای گوناگونی کرده‌اند. اما بحث پیرامون کنسرت‌ها و به طور کلی موسیقی، در روزهای گذشته به تریبون‌های نماز جمعه هم کشیده شده و حساسیت‌ها در خصوص این موضوع را دو چندان کرده است.

جرقه و سرآغاز دور جدید تعطیلی کنسرت‌ها از اسفندماه ۹۲ آغاز شد و تا به امروز هم ادامه پیدا کرده است: کنسرت «لیان»، اسفندماه ۹۲ (بوشهر)، کنسرت احسان خواجه‌امیری اسفندماه ۹۲ (منطقه آزاد اروند)، کنسرت گروه «عقیق» اسفندماه ۹۲ (تهران)، کنسرت وحید تاج اردیبهشت‌ماه ۹۳ (یزد)، کنسرت مجید خراطها و امید جهان اردیبهشت ماه ۹۳ (یاسوج)، کنسرت گروه «چارتار» اردیبهشت ماه ۹۳ (اهواز)، کنسرت گروه بادگیر اردیبهشت ۹۳ (بندر لنگه)، کنسرت محسن یگانه مرداد ماه ۹۳ (ارومیه)، کنسرت سیروان خسروی شهریورماه ۹۳ (سنندج)، کنسرت شهرام ناظری مهر ماه ۹۳ (نیشابور)، عماد طالب‌زاده دی‌ماه ۹۳ (اراک)، کنسرت سیروان خسروی دی ماه ۹۳ (بوشهر)، کنسرت لیان دی ماه ۹۳ (شیراز)،‌ کنسرت سیروان خسروی اسفند ماه ۹۳ (اهواز)، کنسرت گروه پیکلاویه اسفند ماه ۹۳ (تهران) و کنسرت علیرضا قربانی اسفندماه ۹۳ (گلبهار)، موج این تعطیلی‌های موسیقایی را به راه انداختند.

پیروز ارجمند رئیس دفتر موسیقی وزارت ارشاد در تاریخ ۱۳/۵/۹۳ در اظهارنظری در خصوص لغو کنسرت‌ها گفته بود: «از زمان استقرار مدیریت جدید در دفتر موسیقی، تعداد کنسرت‌ها ۸ برابر شده اما نکته جالب توجه اینجاست که ۸۰ درصد لغو کنسرت‌ها نه مربوط به وزارت ارشاد است و نه مربوط به گروه‌های فشار، ۸۰ درصد معمولاً خود برگزار کننده‌ها کنسرت‌ها را لغو می‌کنند.»

اما نظر حسین نوش‌آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره با مدیر مرکز دفتر موسیقی وزارت ارشاد متفاوت بود. او در نشست خبری خود گفته بود: «برخی گروه‌ها و جریان‌های تندرو از سر دلسوزی یا بی‌اطلاعی هنجارشکنی می‌کنند و بدون در نظر گرفتن مصالح و منافع کشور دست به اقدامات اخلال‌گرانه می‌زنند»

اما در ادامه وقتی تعداد لغو کنسرت‌ها به صورت تساعدی بالا رفت، سخن از تفاهم‌نامه‌ای به میان آمد که قرار بود دفتر موسیقی با نیروی انتظامی به امضا برساند. پیروز ارجمند در تاریخ ۲۶/۹/۹۳ و در گفتگو با فارس در این خصوص گفته بود: «ما هیچ‌گاه با نیروی انتظامی اختلافی نداشته‌ایم؛ بلکه به دنبال راهکاری هستیم که بسیاری از مشکلاتی که سد راه برگزاری کنسرت‌ها خصوصا در شهرستان‌ها است را برطرف کنیم. با امضای این تفاهم‌نامه تمام این ضوابط و قواعد مکتوب می‌شود و نقش هر کدام از دستگا‌ه‌ها، سالن‌ها، مدیران برنامه‌ها، کنسرت‌گذاران، دفتر موسیقی و نیروی انتظامی مشخص می‌شود.»

تا به امروز این تفاهمنامه به امضا نرسیده است و اساسا مشخص نیست که موضوع همکاری دفتر موسیقی با نیروی انتظامی عملی خواهد شد یا خیر.

علی جنتی وزیر ارشاد و فرهنگ ارشاد اسلامی هم در تاریخ ۱۰/۱۲/۹۳ در حاشیه همایش اقتصاد هنر ایران در این خصوص گفت: «ترانه ها، آهنگ و شعر این کنسرتها به دقت بررسی شده و اجراها پس از بازبینی مجوز دریافت می کنند. متاسفانه با توجه به سلیقه های مختلفی که در برخی از شهرستان ها وجود دارد گاهی حساسیت های بی جایی از سوی مقامات قضایی و...دیده می شود که این برخوردها ناشی از این است که برخی فکر می کنند این کنسرت ها با ارزش های دینی متعارض باشد. تلاش ما بر این است که این ها توجیه شوند که ما هم به این اندازه نسبت به ارزشهای دینی حساسیت داریم و در این زمینه ها ملاحظات مذهبی می کنیم. وقتی مجوزی صادر می شود باید همه به قانون تن بدهند و این جور نباشد که یک دستگاه رسمی که مجوزی صادر می کند افراد دیگری به صورت قانونی و غیرقانونی بخواهند با این قضیه برخورد کنند.»

اما با نزدیک شدن با روزهای پایانی سال، چند کنسرت دیگر از جمله کنسرت علیرضا قربانی هم لغو شد، تا شاهد اوج‌گیری موج لغو کنسرت‌ها باشیم. در این میان برخی از رسانه‌های غربی هم سعی می‌کنند از آب گل آلود ماهی بگیرند:

بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی ادعا کرده است: «در سال های اخیر،‌ شماری از کنسرت های موسیقی در شهرستان های ایران با وجود داشتن مجوز از سوی وزارت ارشاد، به دلایل مختلفی از جمله اعتراضات گروه های تندرو و تصمیم گیری مقام های محلی، پیش از اجرا لغو شده است.»

دویچه وله هم رویکرد بی‌بی‌سی را در این زمینه دنبال می‌کند: «کنسرت‌های موسیقی در شهرهای تهران، بوشهر، شیراز و اصفهان یکی پس از دیگری لغو شده‌اند. دفتر موسیقی وزارت ارشاد مدعی است بسیاری از مشکلات اجراها رفع شده. اما موج لغو کنسرت‌ها همچنان ادامه دارد. لغو و یا اخلال در برنامه‌های فرهنگی از سوی نیروهای تندرو مذهبی در جمهوری اسلامی سابقه طولانی دارد.»

صدای آمریکا در تحلیلی یک جانبه می‌نویسد: «روند لغو کنسرت‌ها، با جنجال تفکیک جنسیتی از سوی اصولگرایان اوج تازه‌ای یافت. دست‌اندرکاران موسیقی می‌گویند مدیران حوزه فرهنگی دولت روحانی نیز با برخورد کجدار و مریز عملا میدان را برای تازش تندروان خالی کرده‌اند.»

اما سوالی که در این بحبوحه لغوها و تعطیلی‌ها مطرح می‌شود این است که مقصر اصلی این اتفاق‌های ناخوشایند کیست؟

آیا وزارت ارشاد با صدور مجوز‌های حساسیت‌برانگیز و کمتر فکر شده، مقصر اصلی است یا برخورد احساسی و بی‌تحقیق و شاید سیاسی برخی از افراد دغدغه‌مند؟ ماجرای لغو کنسرت‌ها را از دو منظر می‌توان بررسی کرد:

۱/ نقش متولیان، برگزار کنندگان و مسئولان
در طول سال گذشته مسولین این وزارت‌خانه همواره عنوان کرده‌اند تعداد مجوزهای اعطا شده به کنسرت‌ها افزایش چشم‌گیری داشته است. اما در این میان این موضوع ناگفته مانده که در طول یک و سال و اندی گذشته به اندازه کل دوره دولت دهم لغو کنسرت‌ها را شاهد بوده‌ایم. صدور مجوزهای فکر نشده در برخی از شهرستان‌های حساس بدون آماده کردن پیش زمینه و بسترسازی لازم قطعا نتیجه‌ای جز این که حساسیت‌ها را برانگیزاند و حواشی جبران‌ناپذیری را به موسیقی تحمیل کند، ندارد.

همواره در میان شهرستان‌هایی که اساسا کنسرت برگزار کردن در آن‌ها با مسایل عدیده‌ای روبه‌رو می‌شود، اسم چند شهر مدام تکرار می‌شود. شهرهایی چون اهواز، مشهد، آبادان، بوشهر که همواره به خاطر وجود حساسیت‌های ویژه عرفی، یک پای اصلی لغو کنسرت‌ها بوده‌اند. اما آیا صدور چندباره مجوز برای هنرمندان و اصرار بر اجرای آن‌ها در این شهرها راه حل مناسبی بوده است؟ تجربه قطعا خلاف این موضوع را ثابت می‌کند. آیا بهتر نیست مشکل را ریشه‌ای حل کنیم؟ آیا نمی‌توان قبل از صدور مجوز کنسرت در این شهرها، ابتدا رایزنی‌هایی با مقامات مسولین و برخی از ائمه محترم جمعه که نسبت به این موضوع حساسیت‌هایی دارند، صورت بگیرد؟ آیا نمی‌توان از سابقه هنرمند و موسیقی سالمی که او ارایه می‌کند سخن گفت و عنوان کرد که تربیون موسیقی‌های بی‌در و پیکر آن‌طرفی از همیشه بلندتر شده و باید از موسیقی وطنی خودمان حمایت کرد؟

باید دقت کرد وقتی حساسیتی در شهری برای برگزاری کنسرت به وجود می‌آید، این حساسیت قابل تسری است و به شهرهای دیگر هم سرایت می‌کند؛ کما این که بارها و بارها این اتفاق افتاده و می‌افتد. شاید بسیاری از مسایل مطروحه را بتوان با اندکی تعقل و تعامل حل کرد. این که ما مدام مجوز صادر کنیم و در این زمینه لجاجت به خرج دهیم، تنها آتش ماجرا را شعله‌ورتر کرده‌ایم و بس.

۲/ نقش منتقدان، معترضان و مخالفان
در برگزاری کنسرت در برخی از شهرستان‌ها همواره افراد دغدغه‌مند بنا بر حساسیت‌های مذهبی که داشته‌اند، نسبت به برگزاری کنسرت در شهرشان معترض بودند. قطعا برخی از حساسیت‌ها که تنها برخواسته‌ از انگیزه‌های دینی است قابل درک است. اما برخوردهای ناصحیح با برخی از هنرمندان موجهی که سال‌ها در چهارچوب قوانین و ضوابط جمهوری اسلامی فعالیت کرده‌اند، چندان مناسب به نظر نمی‌رسد. در این زمینه می‌توان به لغو کنسرت علیرضا قربانی اشاره کرد. قطعا اگر تحقیقی در خصوص این هنرمند و موسیقی که او ارایه می‌دهد، صورت می‌گرفت، شاید مخافان را به جمع‌بندی دیگری می‌رساند.

بهتر است اگر اعتراضی به برگزاری یک کنسرت داریم، اعتراضمان را به نحوی مطرح کنیم تا خوارک رسانه‌های غربی فراهم نشود. این نکته را هم فراموش نکنیم که جوانان مقیم در شهرهای کوچک و شهرستان‌ها، همواره احساس تبعیض کرده‌اند و گمان می‌کنند از برخی برنامه‌ها که در تهران اجرا می‌شود محروم اند. ادامه رفتارهایی از این دست برگزاری کنسرت‌ها را محدود به کلان شهرها می‌کند.

در این زمینه قدری هم باید حقایق را دید. با خودمان روراست باشیم و ببینیم جوانان امروز ما به کدام موسیقی گوش می‌کنند. به صدای ضبط‌ ماشین‌ها دقت کنیم و ببینیم که اعمال برخی از محدودیت‌ها، چگونه جای پای موسیقی‌های آن‌طرفی و ناسلام را در کشور خودمان سفت کرده است.
گزارش از حسین سلیمی
 
شهروند
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۰۱:۱۸
با سلام



استفاده از قدرت بر خلاف قانون و در راستای سلیقه یک شخص یا جناح !!!!! (2719462) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۲۴:۲۶
این ناتوانی های نیروی انتظامیه که مردم وقی برخوردشون توو گشت حجاب رو می بینن می گن اینا همش فشار به مردمه
اقایان اینجا زورشون نمی رسه
اما به مردم چرا (2719781) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۴۸:۵۲
وقتي بليط به قدر كافي فروش نميره، برگزار كننده كنسل ميكنه. بايد براي كنسل كردن جريمه بگذارند. (2719866) (alef-3)
 
امید
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۲۰:۳۷:۳۶
داداش انگار شما اصلا تو باغ نیستی (2720551) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۶:۵۹:۲۱
مشکل، آقای روحانیه که در برابر قانون شکنان مماشات میکنه. در این موارد فقط عکس العمل های قاطع احمدینژاد جواب میده. (2720161) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۸:۳۱:۲۱
وقت گرفتن مالیات، همه باید به قانون پایبند باشند. اما وقت کنسرت، نظر شخصی جای قانون را می گیرد. (2720319) (alef-10)
 
صادقی
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۰۵:۲۹
مقصر کسانی هستند که خود را در هر لحظه مجاز به صدور فتوا میدانند.... و این در حالیست که اتفاقا مراجع بزرگ چنین برخوردهای تندروانه ای ندارند. (2719472) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۰۸:۵۳
این حضرات دلواپس تا همه رو بیچاره نکنن ول کن نیستند (2719482) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۸:۲۴:۵۲
چه ربطی به دلواپسی داره الکی از اب گل الود ماهی میگیری (2720303) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۲۲:۳۳:۴۷
واقعا ربط نداره ؟؟ (2720897) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۳ ۰۱:۳۶:۳۷
چه تابلو!
شما دلواپسی! (2721180) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۱:۴۱
اینها انتقام سیاسی هست عزیزان! کدوم دغدغه ی مذهبی؟ در دولت احمدی نژاد دلواپسان مذهب نداشتند یا کنسرت برگزار نمیشد؟ (2719520) (alef-13)
 
ABBAS
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۲:۱۵
دولت آقای روحانی را ضعیف گیر آوردید (2719524) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۵:۵۲
مثل اینکه بعضی ها نمی خوان مردم شاد باشن واینو هم از ما بگیرن (2719536) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۷:۲۷
هدف نا امید کردن قشر خاصی از حامیان روحانی است (2719546) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۳۳:۴۵
دقیقا. (2719819) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۸:۲۷
متاسفانه در برخی استان ها امامان جمعه قانون جدید وضع کرده اند (2719547) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۹:۱۳
مگر امام نگفتند ما با مظاهر تمدن مخالف نیستیم (2719552) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۹:۴۱
باید برای برگزاری کنسرت این مورد به عنوان دستورالعمل قرار بگیرد:

برای کنسرت تا شعاع یکصد کیلومتری 31 استان کشور مجوز داده نمی شود... (2719554) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۹:۵۷
به راستی چرا در دوره احمدی نژاد که اصولگرایان بر سر قدرت بودند این چنین اتفاقاتی نیافتاد؟ (2719556) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۲۹:۵۸
این کارها از روی بی فرهنگی است. (2719557) (alef-13)
 
يك بنده خدا
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۰:۱۱
قضيه اصلا پيچيده نيست و اتفاقا سالهاست كه صورت ملموسي به خود گرفته است؛طبق معمول عناصر به اصطلاح خودسر! و مذهبيون ظاهرنما مقصر اصلي و واقعي قضيه هستند و الا مردم عادي هرگز با برگزاري چنين كنسرت هاي مثل كنسرت شهرام ناظري مخالف نبوده و نيستند و تازه به فرض محال كه مخالف هم باشند هيچ وقت دست به تهاجم و تخريب و حمله و ارعاب نمي زنند! (2719558) (alef-13)
 
آرش
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۰:۵۶
بعضی میخوان مملکت تو آشوب باشه و قدرت خودشان را نشان دهند (2719562) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۳:۳۶
میخوان مردم رو پشیمون کنن

از چی؟

هیچ چی .از احساس پشیمانی خوششون میاد (2719574) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۴:۴۵
عجبا
فقط سال 88 قانون ملاک بود؟ (2719579) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۵:۴۸
در مورد موسیقی چند مشکل وجود دارد:
اول: اصولا موضوع شفافی در مورد موسیقی توسط متولیان دینی گرفته نشده و به نوعی کج دار و مریز رفتار شده است از آن جمله مشاهده می کنیم که به ویژه در مناسبت های سیاسی انواع موسیقی های شرقی و غربی در صدا و سیما پخش می شود ولی نشان دادن آلات موسیقی به نوعی تابو تبدیل شده، یا در مناسبت های مذهبی به طور کلی موسیقی غدقن می شود نه این که نوع آرام آن استفاده شود (البته رکوئیم موتزارت استثناست). به هر حال گروهی از مذهبیون به طور کلی با موسیقی از ریشه مخالفند و متولیان امور هم نخواسته اند وارد چالش با آنها شوند چرا که به نوعی قرار گرفتن در برابر اندیشه دینی و فقهی قلمداد می شده است.

دوم: مسئله سیاسی: به هر حال هر دولتی موافقان و مخالفانی دارد، مخالفان هم ضرورتا افرادی خیرخواه و منقد مبتنی بر عقلانیت نیستند بلکه می خواهند اصلا سر به تن حریفشان نباشد، با هر چه که حریف دارد و می خواهد داشته باشد از ریشه تضاد دارند، لذا در این دولت که قرار بوده شجریان حتی سفیر فرهنگیش باشد، به هر شکل در ردای دفاع از دین گروهی اندک وارد شده و از آنجا که این گروه اندک حداکثر واکنشی که می بینند برخورد محبت آمیز نیروی انتظامی است، نه دستگیر می شوند و نه محاکمه (مگر کسانی که به سمت رئیس مجلس در قم مهر پرت کردند دستگیر و معرفی شدند؟ یا کسانی که در مراسم رحلت امام به فرزند یادگار ایشان اجازه صحبت نداند معلوم گشتند؟) لذا برای خود مانعی نمی بینند که با این امور دولت را مشغول کنند و روشنفکران را نا امید، به آنها پیام می دهند که ببینید این ما هستیم که تصمیم می گیریم نه دولت منتخب شما! در حالی که همین افراد اگر می خواستند سوژه داشته باشند در دولت گذشته می توانستند موارد بیشتری پیدا کنند ولی نخواستند. (2719583) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۵:۵۴
تا کی خون دل فرهنگیان از بی فرهنگان (2719584) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۶:۱۷
میخواهند روحیه خشک خود رابر جامعه تحمیل کنند (2719588) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۸:۳۴
خوب این محدودیتها باعث میشود بروند ترکیه ودبی و ... کنسرت ببینند. (2719596) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۹:۱۲:۳۸
بعید نیست افراد مهاجم نماینده تورهای کنسرت خارجی باشند!! (2720386) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۴۲:۰۶
مقصر اصلی، مجری قانون و تشکیلات انتظامی کشور است که نمی تواند در برابر عده ای قانون شکن، متعصب و خشکه مقدس قانون را اجرا کند و برهم زنندگان آرامش مردم را بر سر جای خود بنشاند. ظاهراً اراده برهم زنندگان کنسرتها فوق قانون است. برای چنین کشوری با چنین مجریان قانون متأسفم واقعاً. (2719607) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۳:۴۸:۳۱
دلیل کاملا مشخص است مجوز توسط دولت صادر می شود اما وظیفه حفظ آن به عهده نیروی انتظامی است که خارج از تسلط دولت بوده و بیشتر تحت تاثیر همین گروههای فشار می باشد. (2719633) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۰۲:۱۷
سرنخ این جریانات میرسه به افرادی که قصد تضعیف دولت و ناکارامد نشان دادن انرا دارند. دولت کنونی ا دولت قبل که در این امور سهل گیر تر است خب سوال اینجا است که چه شده این جریانات اتفاق میفته؟ نتیجه همونیه که گفتم عده ای با برنامه رزیزی قصد تخریب چهره دولت فعلی را دارند. (2719685) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۰۳:۴۳
با این وضعیت توریست خارجی نمیتواند موسیقی سنتی و رقص محلی ما را ببیند چرا باید به جای ترکیه و دبی به ایران بیاید؟ و جیب مردم ما را پر پول کند؟؟؟ باید با این واقعیت تلخ کنار بیاییم که در ایران هم داعشی داریم. (2719692) (alef-13)
 
بیگی
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۰۵:۲۰
یک علت تمایل به ماهواره همین است.وقتی هنرمندان داخلی محدود شوند آنها که خارج هستند میتازند.البته خود من بجز دلقک آقای اصفهانی دوست دارهیچ آوای جدید نیستم و تمایل به دیدن هیچ کنسرتی هم ندارم. (2719702) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۰۶:۵۵
متا سفانه امروز بعضي از مسئولين يا غير مسئولين ما موقعيت زماني امروز و موقعيت نوين جهاني
در نظر نمي گيرند ! انگار نه انگار كه امواج هاي ماهواره اي سر به تمام سوراخ سنبه هاي كره ارض كرده اند و در جذب مخاطب گوي سبقت از يكديگر ميربايند! انگار نه انگار انواع موسيقي هاي مبتذل در ٢٤ ساعت شبانه روز در حال پخش شدن هست و ما هنوز در فكر لغو كنسرت ها !! حالا چه كنسرت هايي ؟؟ كنسرت موسيقي اصيل و سنتي ايران بااشعار عرفاني از شاعران بزرگ با ساز هاي ملي و حتي عرفاني ! چي گفتي ؟؟ ساز عرفاني ؟؟ ها بله ساز عرفاني !! همان سازي كه مولانا در باره اش ،فرمايش فرمود كه " خشك چوبي ،خشك سيمي، خشك پوست ،از كجا مي آيد اين أواي دوست ! " حالا در چه زماني داريم لغو كنسرت مي كنيم ؟؟ در زماني كه دست بوستم ،بحث موسيقي درماني مطرح شده است !! در زماني كه ثابت كرده اند كه در اتاق عمل اگر موسيقي مناسب پخش شود ،براي بيمار بسيار مفيده ،كه حتي لازمه ،كه حتي واجبه !! تاثير بسيار مثبتي از نظر روحي و رواني روي بيمار دارد !! در زماني ما داريم لغو كنسرت مي كنيم كه دنيا هرروز بيش از پيش به اثرات مفيد موسيقي سالم پي مي برد !
!ميگم ما اگر" فرهنگ " را تعريف كنيم ، جزيي از فر هنگ ما ، موسيقي ما را تشكيل ميدهد ،با اينحساب آيا مي شود گفت جزيي از فرهنگ ما با كل فرهنگ ما مغايرت دارد !!!!
---- ميگم آقاي دكتر اين دماغ مرا بكن بينداز دور ! قربون دستت !!
---- اخه چرا بيمار عزيز !
---- براي اين كه اين دماغ با كل بدن من مغايرت دارد !!
حالا چرا ما فكر نمي كنيم كه در دنياي ارتباطات زندگي مي كنيم ! جلوي چيزي رانمي توان گرفت
اگر از موسيقي سالم هم جلو گيري كنيم ، جايگزين أن موسيقي مبتذل ماهواره اي خواهد شد !
كه از در وديوار كه هيچي از آسمان چون سيل به طرف منازل روان است و كاريش نمي توان كرد !
---- ميگم مش رمضون ! انگار داري بيلت را آماده مي كني ! خدا بخواد كجا ؟ !
---- جايي نمي رم ! ميگن مي خواد سيل شديد بياد ! گفتم بيل أماده باشه ،لازم شد جلوشو بگيرم ! (2719708) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۸:۲۷:۳۸
کاش منفی هم میشد بهشون داد (2720307) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۰۹:۲۴
وقتی کنسرتی مجوز میگیره یعنی از حمایت قانون برخورداره. بنابراین اعتراض به شکلی که باعث عدم برگزاری اون بشه دقیقن مصادق قانون شکنی هستش و طبیعتن نیروی انتظامی باید با قانون شکنی های علنی برخورد داشته باشه و سیستم قضایی هم باید حافظ اجرای قانون به شکل صحیح باشه و با قانون شکنان برخورد داشته باشه.
به نظر میرسه این دو نهاد در این موضوع آنچنان که باید به وظایف خودشان عمل نمی کنند یا اینکه نمی خواهند که عمل کنند!! (2719715) (alef-13)
 
مصطفی
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۱۲:۱۳
امام خمینی (ره) در مورد موسیقی می فرمایند :
«اگر بخواهید مملکتتان یک مملکت صحیح باشد موسیقی را حذف کنید نترسید که از اینکه به شما بگویند کهنه پرست شده اید. باشد ما کهنه پرستیم همه این کلمات نقشه است برای اینکه شما را از کار جدی عقب بیندازند. این که می گویند اگر چنانچه موسیقی در رادیو نباشد آنها می روند از جای دیگر موسیقی می گیرند بگذارید از جای دیگر بگیرند. شما عجالتا آلوده مباشید آنها کم کم برمی گردند به اینجا. این عذر نیست که اگر موسیقی نباشد در رادیو آنها می روند از جای دیگر موسیقی می گیرند حالا اگر از جای دیگر می گیرند آیا ما باید به آنها موسیقی بدهیم! ما باید خیانت کنیم! موسیقی خیانت است به یک مملکت و خیانت است به جوانهای ما این موسیقی را حذفش کنید آن را به طور کلی عوض کنید و یک چیز دیگری بگذارید که آموزنده باشد. کم کم مردم و جوانها را عادت به امور زندگی بدهید از آن عادت خبیثی که داشتند برگردانید. آنهایی را که می بینید می گویند اگر تلویزیون موسیقی پخش نکند می رویم سراغ موسیقی برای این است که اینها عادت کرده اند...» (2719728) (alef-13)
 
كامران
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۵۰:۴۴
اقا مصطفي هر وقت ...دقت كن هر وقت تونستي بدون آيينه وبدون كمك هيچ كس پشت گوشت رو ببيني موسيقي هم حذف خواهد شد (2719873) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۶:۵۴:۰۰
درود بر شما مصطفی (2720140) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۲۲:۰۷:۴۸
تصور من این است که امام خمینی این مورد را در مورد وجه غالب موسیقی که در آن زمان در تلویزیون وجود داشت گفته بود. وگرنه صرف موسیقی مدنظر نبوده همانطور که در مورد سینما نظرشان این بود که: ما با سینما مخالف نیستیم ما با فحشا مخالفیم.
اشتباه در یکی دانستن موسیقی با شعر متاسفانه نکته ای است که برخی بزرگان هنگام اظهار نظر در مورد موسیقی توجه به آن نمی کنند. (2720812) (alef-3)
 
یکی که هشتش گرو نهش است
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۱۲:۴۳
دولتمردان
فکر نان باشید که خربزه آب است. کنسرت برای خانواده من نان و کرایه خانه و هزینه مدرسه نمیشه.

تمام همت و توجهتان را بر بازارهای فاسد بانک و بورس و بیمه بگذارید تا انشاالله از این وضع اسفبار خارج بشیم.
خسته شدم بخدا بسکه بهانه های تحریم و استکبار جهانی رو شنیدم.
پس این جهاد اقتصادی کی میخواد شروع بشه؟ 2 سال گذشت! (2719735) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۲۲:۵۰
اگر با ممنوعيت مصونيت به وجود ميآمد .اگر با نصيحت و پند واندرز موعظه وضع اقتصادي رياضتي مقاومتي اصلاح ميشد.اگر اين آقايان قليل تعداد و تماميت خواه نگران وضع معيشت توده هاي در بند بودند.اگر دارو درمان به وفور مرادبودپيدا ميشد.اگر آفت مواد مخدر در كوي و برزن كولاك نميكرد..اگر هزينه زيستن براي نه مردن آنقدبود كه خجالت زده زن و بچه نبوديم.اگر هزينه جان هاي من و تو و...آنقدر
با ارزش تر از دستمزد گوركن بود و...اگر شادي لب بالب جوش ميآورد بر لبان
مردمان .اگر زندگي پدرو مادر قسطي. كلاسهاي كنكوري بچه ها.جدال كسب
قدرت آقايان همراه ژست و پست و قسط و فيلم هاي اغواگر تركي وتبليغات
فشن وخشن و...نبود.بازار موزيك ومزيسين وساز و آواز را و ...خفه ميكرديد.
چون همه مشكلات است بابا بگذاريد صداي ساز شكسته با نواي خسته اي
هم بگوش اين مردم يك لاقبا و بي نوابرسد. شايد از خماري شب يلدار برون آيند و بين دگر جوامع حس بودن را اندكي احساس كنند.خيلي هم ممنون بردار. (2719771) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۴:۲۴:۴۵
وقتی آیت الله علم الهدی به عنوان امام جمعه پایتخت مذهبی ایران ، برگزاری کنسرت در استان خراسان رضوی رو تخطئه می کنه و وقتی حجت الاسلام سالک رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در برنامه زنده تلویزیونی میگه اساسا کنسرت یه ناهنجاریه ، انتظار بیشتر از این نمیشه داشت. (2719782) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۵:۱۲:۰۸
ما فکر پرداخت اجاره آخر ماه خانه هستیم بعد ملت میان اینجا در مورد تعطیلی کنسرتهایی حرف میزنند که ارزانترین بلیطش 50 هزار تومن برای هر نفر است. با این بی عدالتیها بدتر از این هم در انتظار است. (2719920) (alef-3)
 
م
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۸:۲۹:۱۲
پس با این حساب سازمان حمایت از مصرف کنندگان در کنسرت ها را تخته می کند؟! (2720312) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۸:۳۴:۵۰
اگر برایتان اهمیتی ندارد، چرا یادداشت گذاشتی؟ (2720329) (alef-10)
 
م
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۸:۵۵:۰۱
دوست عزیز هر کی با شما فرق داشت که دلیل بی عدالتی نیست. (2720361) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۵:۱۴:۱۲
ضعف وزارت ارشاد باعث این شرایط شده. یا مجوز ندهید اگر مجوز دادید برای مجوزتان ارزش قائل شوید و کوتاه نیایید. (2719925) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۱۵:۴۰:۱۲
کنسرت میخواهی بزن بریم دوبی دوبی (2719980) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۲ ۲۰:۵۰:۲۱
--- مرگ بر قارچ ! صد مرگ بر قارچ ! ، همه با هم ، كمك بده ! مرگ بر قارچ! صد مرگ بر قارچ !
---- حالا برادر چرا مرگ بر قارچ !
---- براي اين كه سمي يه ! مضره !
---- ولي برادر همه قارچ ها كه سمي نيستند ، قارچ مفيد هم زياد داريم !
---- نه برادر همه قارچ ها سروته يك كرباسن ! همه مضر !
---- ببينم شما قارچ خوردين ؟
---- نه ! اصلا و ابدا !
---- از خاصيتش اطلاع داريد ؟
---- خوشبختانه خير !
----- شما انواع خوب و بد قارچها را مي شناسيد ؟ !
---- خير !
---- شما تا به حال اصلا قارچ ها ديده ايد ؟
---- از دور دور كمي قيافه نحسشو ديدم !
--- از قارچ شما كلا چه ميدانيد ؟ !
---- با تهايت خرسندي ،هيچ چيز !!
---- خب پس چرا شما كه از اين قارچ هيچ نمي دانيد و هيچ اطلاعي نداريد اين طور باهاش در آفتاده ايد ! يكي از زيبايي ها و عجايب عالم خلقت ؟!
----- خب براي اين كه سمي يه ! ضرر داره !
----- يعني از سيگار بدتر ؟!
----- من اينا نميدونم ! مرگ بر قارچ ،صد مرگ بر همه قار چ ها !!...... (2720595) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۳ ۰۱:۰۱:۳۸
مقصر امریکا س (2721151) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۳ ۰۹:۴۶:۲۲
این کنسرت ها تا حالا درد چه کسی را دوا کرده که کنسل شدنش مشکلی حساب بشه بیاییم فکر نان باشیم که خربزه آب است (2721276) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۳ ۲۲:۰۱:۱۳
اینها اقدام هایی است در راستای بی کفایت نشان دادن دولت روحانی (2722791) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۲-۱۴ ۱۰:۵۹:۲۰
ظاهرا" ما هم بدمان نمی آد مسئولین به جای حل مشکلات اساسی مردم به جان هم بیافتن و این جناح و آن جناح کنند (2723591) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.