نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 242719
عملکرد آمریکا باعث رواج گروه های تکفیری شده است
ناصر ایمانی، 1 مهر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۷
سال ۱۹۷۹ بود که ابر قدرت اتحاد جماهیر شوروی به کشور فقیر و کوچک افعانستان حمله کرد آن را به اشغال خود در آورد. بلافاصله مقاومت های مردمی تحت عنوان " مجاهدین " شکل گرفت . "

مجاهدین " مسلمانان آزاده ای بودند که صرفاً با انگیزه های دینی و ملی به مقابله با دشمن اشغالگر پرداختند و با دست خالی و حداکثر یک کلاشینکف به مقابله اقدام نمودند . مجاهدین نه تنها افکار افراطی و سلفی گری نداشتند، بلکه همانند رهبران آنها مانند شهید احمد شاه مسعود و برهان الدین ربانی، از طبقه روشنفکران مذهبی محسوب می شدند.

چند سال بعد، پای آمریکا به این صحنه مبارزه باز شد. آمریکایی ها با هدف ضربه زدن به شوروی، انواع تجهیزات پیشرفته نظامی از جمله موشک زمین به هوای استینگر را به صحنه مبارزه وارد کردند. شوروی بدلیل تحولات داخلی و ضربات نظامی از افغانستان خارج شد ولی به فاصله کوتاهی، گروهی افراطی و سلفی مسلک و قشری مذهب تحت عنوان " طالبان " در افغانستان بوجود آ»د که بسرعت کنترل کابل را بدست گرفت و حکومت طالبان، رسماً دولت افعانستان شد. طالبانی ها با برداشت های سطحی از اسلام ،به اجرای ظواهر اسلامی با زور و جبر فرمان می دادند ولی اهداف آنها محدود به مرزهای افغانستان بود . در همین زمان یک گروه دیگر سلفی که اهداف فرامرزی داشت و ازملیت های مختلف هم تشکیل شده بود ، بنام " القاعده " رشد کرد .

این گروه سلفی و تندرو ، عملیات خود را عمدتاً در خارج از مرزهای افغانستان پیگیری می کرد اما پایگاه آن در افغانستان و کوههای پاکستان بود و حمله نظامی آمریکا به افغانستان هم نتوانست به گروه طالبان و القاعده آسیب جدی وارد آورد و طالبان همچنان خطر جدی برای دولت افغانستان محسوب می شود . بدین ترتیب مشاهده می شود که ارتباطی غیرمحسوس میان دخالت نظامی آمریکا در صحنه افغانستان و بوجود آمدن گروه های سلفی وجود دارد که حتی اشغال افغانستان توسط آمریکایی ها هم نتوانست این دو سازمان تکفیری را نابود کند و حتی جلوی رشد آنها را بگیرد.

سه سال پیش و پس از بهار عربی، در شهرکوچک درعا در جنوب سوریه، تظاهرات هائی علیه دولت سوریه شروع شد. بلافاصله سیل کمک های نظامی و اطلاعاتی و مالی از سوی آمریکا و غرب به سوی مخالفان دولت سوریه شروع شد.نتیجه آن پس از دو سال، بوجود آمدن گروه های بسیار خشن و بی رحم وسلفی تحت عنوان جبهه النصره و سپس داعش شدکه داعش در بسیاری از عرصه ها ، گوی سبقت از طالبان والقاعده ربوده است. حوزه جذب نیروی آن نیز بسیار گسترده است و از تمامی کشورهای غربی و آسیائی و آفریقائی، نیرو جذب می نماید.

در این مقاله، می خواهم به این نکته اشاره کنم که به لحاظ تاریخی، هر وقت آمریکائی ها طی ده سال گذشته به کشورهای اسلامی حمله نموده و یا دخالت کردند ، نتیجه آن رشد و نمود گروه های تکفیری و تروریستی بوده است و در عمل هیچگاه مثلاً گروه های شبه نظامی سکولار و یا معتدل رشد نکرده اند و حال آنکه به ظاهر اهداف آمریکا چنین بوده است.

در این واقعیت تاریخی هیچ شبه ای وجود ندارد که عملکرد آمریکا در صحنه عمل چنین تاثیراتی داشته است اما علل و عوامل این واقعیت تاریخی چیست ؟ آیا آمریکا با اهداف گوناگون و در پشت پرده، تلاش دارد که گروه های سلفی و خشن تحت لوای اسلام را بوجود آورد؟ آیا سرویس های اطلاعاتی آمریکا در پشت طالبان و القاعده و النصره و داعش هستند؟ و یا همانطور که آمریکا و غرب ادعا می نماید، آنها هیچ نقشی در این رابطه نداشته اند و در حال مبارزه با این گروه های تروریستی می باشند ؟

اجازه بدهید که با منطق آمریکائی ها بحث را ادامه دهیم. فرض کنیم که آمریکائی ها هیچ نقشی در تشکیل و یا ادامه حیات گروه های تروریستی سلفی ندارند . در این صورت باز جای سوال ما باقی است که چرا در هر نقطه ای از کشورهای اسلامی که آمریکائی ها حضور پیدا کرده اند، گروه های سلفی تشکیل شده اند ؟ در حالیکه هر جا پای دخالت ایرانی ها و طرفداران ایران است ( بقول آمریکائی ها ) مانند عراق و لبنان و سوریه و فلسطین و بحرین و یمن ، شاهد انتخابات و صندوق های رأی و تظاهرات دمکراتیک و مبارزات مسالمت آمیز هستیم ؟ و هیچ خبری هم از بریدن سرها و اعدامهای دسته جمعی و ریش های بلند و جهاد نکاح و غیره نیست ؟

پاسخ این سوال مهم به جایگاه آمریکا و غرب و تمدن آن نزد افکار عمومی مسلمانان بر می گردد. مسلمانان احساس می کنند که تمدن و فرهنگ و ارزشها و اعتقادات آنان توسط غرب به مسخره گرفته شده و دخالت های مستقیم آمریکائی ها در ممالک اسلامی به تحریک احساسات عمومی لطمه می زند. به همین دلیل گروه های سلفی شکل می گیرند که احساس می کنند باید به اسلام باصطلاح خالص و ناب بازگشت کرد. یعنی عکس العمل روحی مقابل آن تشکیل گروه های سلفی با ظواهر اسلامی و آرزوی تشکیل " خلافت اسلامی " است.

مسلمانان از تحقیر و دخالت در سرنوشتشان طی یک قرن گذشته خسته شده اند و همین مهم، علت العلل انگیزه های بالای بدنه گروه های تکفیری است که از سراسر جهان به آنها می پیونند و تصور می نمایند که راه مقابله با غرب تحت لوای اسلام، ارائه یک چهره عقب مانده و خشن و جبار از اسلام است. اگرچه سران این گروهای تروریستی، قطعاً دست پرورده و یا بازی خورده غرب هستند.
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۰:۵۱:۱۶
آقایان در داخل کشور فکر اینجا را کرده بودند?حالا که آمریکا با تشکیل جبهه متهد عربی عربستان،اردن،بحرین، قطر و امارات به سوریه حمله کرده نکنه میخوان به جنگ همه آنها برن، دوستان بیشتر فقط شبیه کسی‌ هستند که فقط حرکت را در شطرنج یاد گرفتند ولی‌ از استراتژی و تفکر در شطرنج بهریی نبردند،فقط فکر حرکت اول را میکنند، فقط گفتند سوریه خط قرمز ما هست، فکر اینجا را کرده بودند که حتی پوتین صحنه را خالی‌ میکند و ایران و سوریه را تنها می‌گذرد?!!!.... (2387471) (alef-3)
 
مجتبی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۰۴:۲۲
سرویس های اطلاعاتی امریکا و انگلیس که بازیچه و ظاهری بیش نیستند. اصل قضیه به دستگاه پشت پرده دولت امریکا و انگلیس بر می گرده.. بی شک این اتفاقات بر اساس برنامه های از پیش تعیین شده فراماسونری و صهیونیسم (نه یهود) است و برخلاف عقیده عمومی، چیزی نیست که حالا کنترلش از دستشان خارج شده باشد بلکه همین اقدامات سرکوب کردن داعش هم جزو برنامه شان است. (2387492) (alef-13)
 
حسنی
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۲۳:۰۸
این مقاله عالی بود
بایددر مورد انگیزه های بالای بدنه داعش که فکر می کنند خالصانه برای اسلام خدمت می کنند یک مطالعه روانشناختی و تاریخی واجتماعی بعمل آورد (2387518) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۱:۲۹:۱۳
چرا در ژاپن بعد جنگ جهانی این نوع گروه ها شکل نگرفتند؟چرا فقط اینجا این
گروه ها شکل میگیرند؟ (2387521) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۰۸:۱۷
بابا امریکا .دائش. تکفیر ووو ولش کنید امروز نان تافتون در شهر خوی شده 750 تومان؟!! (2387565) (alef-3)
 
امیر
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۱۸:۲۳
چرا تندرویهای ما در حمایت از گروههای شیعه در این کشورها را فراموش میکنیم؟ و چرا نادیده انگاشتن حقوق اقلیت سنی در کشورمان را مد نظر قرار نمی دهیم؟ همیشه باید دانست که رفتارهای افراطی منجر به رفتارهای تقابل گرایانه افراطی میگردد. هر انکس که باد میکارد طوفان درو میکند. این ضرب المثل نشان میدهد که با اشاعه رفتارهای افراط گرایانه باعث افراط گرایی در گروههای مقابل نیز می شویم و این نکته ای است که همواره گریبان جامعه اسلامی را گرفته است. (2387581) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۲:۴۴:۰۲
تا رویدادی عامل زمینه سازش وجود نداشته باشد ان رویداد بروز نخواهد کرد خیلی ب نظرم فکر بدوی است که ادعا کنیم امریکا ویا فلان کشور این رویداد را ساخته و تحویل اینجا داده باید فکر کنید اقای نویسنده محترم چه تفکری به فرد قدرت میدهد اینقدر راحت گردن بزند و چگونه بر بستر قدرت این نوع تفکر در فرد ناخوداگاه میشود چه ربطی به این و ان دارد. (2387636) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۳:۵۹:۳۷
متاسفانه غربی ها مغزهای ما را میبرند و افراطی های خود را به منطقه میفرستند تا هم شناسائی شوند هم منطقه را به عقب برگردانند.
صد افراطی شناخته شده برای غرب کم خطر تر از یک افراطی پنهان شده است (2387797) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۷-۰۱ ۱۴:۴۰:۴۲
قطعا در ظاهر امریکا باید نشان دهد به شدت در حال مبارزه با تروریزم است.اما در باطن چه میکند خدا میداند (2387845) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.