نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 377116
سودهای کلان بانک‌ها به حساب‌های پوسیده
تاریخ انتشار : شنبه ۹ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۲
بعد از گذشت مدت‌ها از تغییر نرخ سود بانکی در چند دوره، هنوز بسیاری از بانک‌ها نرخ سود حساب‌های قدیمی را به روز نکرده و همچنان ارقام بالا پرداخت می‌کنند. این برخلاف دستورالعمل بانک مرکزی بوده و ظاهرا مورد نظارت قرار نگرفته است.

به گزارش ایسنا، بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی، بانک‌ها موظف هستند در هر دوره از تغییر نرخ سود بانکی سودهای پرداختی به حساب‌های قبلی را نیز با نرخ‌های جدید منطبق کنند.

این در حالی است که برای سود سپرده‌های روزشمار باید بلافاصله بعد از ابلاغ بخشنامه مصوبات جدید، تغییر انجام شده و طبق نرخ مصوب سود پرداخت شود. در مورد سپرده‌های مدت‌دار نیز نرخ قبلی تا زمان سررسید حساب پرداخت شده و در زمان قرارداد جدید باید سودهای قبلی حذف شوند.

با این حال در بین بانک‌ها، برخی این دستورالعمل را اجرایی نکرده و حتی بعد از گذشت سه سال از قراردادهای قبلی، نرخ‌ها همچنان بالا و بر اساس مصوبات گذشته پرداخت می‌شود. موردی که البته خاص سپرده‌های مدت‌دار نبوده و در روزشمار نیز به وفور دیده می شود. چون مشتری از سالهای قبل افتتاح حساب کرده، همچنان نرخ سود کوتاه مدت مربوط به زمان عقد قرارداد را دریافت می‌کند و بروز نشده است.

مشاهدات میدانی حاکی از آن است که سود روزشمار برخی حساب‌ها به ۲۲ درصد هم می‌رسد و در مورد سپرده‌های سالانه نیز چنین سودی وجود دارد. دلیل این موضوع نیز استمرار پرداخت سودهای قبلی از گذشته بود و با نرخ‌های جدید تغییر نکرده تا مبادا مشتری با کاهش سود دریافتی درخواست بستن حساب یا انتقال آن را مطرح کند.

به هر حال گرچه اجرای نرخ‌های سود بانکی در ماه‌های گذشته نسبت به یکی دو سال قبل و حتی پیش‌تر از شرایط بهتری برخوردار شده، ولی همچنان برخی بانک‌ها به شیوه‌های متفاوت سودهای بالا پرداخت می کنند. سودهایی که در سه سال پیش تصویب شده و چند دوره تغییر کرده‌ است.

این در حالی است که عدم اجرای سودهای مصوب در مورد حساب‌های کوتاه مدت بیشتر نمود دارد و با اینکه اکنون سود سالانه اکثر بانک‌ها همان ۱۵ درصد توافق و اجرا شده از اول تیرماه اعلام می‌شود، ولی در مورد کوتاه مدت و به ویژه روزشمار سودها حتی تا سطح سالانه پرداخت شده و برای حساب ‌های قبلی نیز تغییر نکرده است.

در این شرایط تمایل مشتریان به حساب‌های کوتاه مدت با توجه به قابلیت برداشت در دوره، طبیعتا می تواند به سمت حساب‌های کوتاه مدت سوق پیدا کند. تایید این موضوع نیز تازه‌ترین ترازنامه منتشره بانک‌ها از سوی بانک مرکزی است.

بر اساس این گزارش، سرمایه‌گذاری مدت‌دار بانک‌ها تا پایان اردیبهشت ماه امسال با رشد چهار درصدی نسبت به پایان سال قبل به ۸۵۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. از این مبلغ ۳۹۲ هزار میلیارد تومان مربوط به سپرده‌های کوتاه مدت و ۴۵۸ هزار میلیارد تومان به سرمایه گذاری بلندمدت تعلق دارد. بین دو گروه سرمایه‌گذاری، میزان رشد سپرده های کوتاه مدت با ۶.۱ درصد حدود سه برابر نسبت به سرمایه گذاری بلندمدت با ۲.۲ درصد بوده است. این استقبال نمی‌تواند، از سودهای متغیر و همسطح سودهای سالانه بانک‌ها برای سپرده‌های کوتاه مدت که شورای پول و اعتبار بر نرخ حداکثر ۱۰ درصدی آن برای روزشمار تاکید کرده است، بی تاثیر باشد.
 
کلمات کلیدی : سود بانکی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۳:۳۰:۳۳
بانک قوامین از ۴روز قبل روز شمار ۱۸درصد باز میکنم کجای ؟؟یکساله هم تا ۲۰ درصد (3854944) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۳:۴۹:۵۸
به شندرغاز پولی که مردم می گیرن حسودیت شده !!! (3854978) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۴:۰۶:۴۸
من میشناسم افراد مرفهی را واقعا هنوز سود 22 درصد میگیرند ولی میگن بانک گفته شما 17 درصد سود میگیرید و برای بقیه سود آیتم های جدیدی اضافه کرده که در مجموع سود 22درصد میشه!!!!! (3855017) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۴:۲۴:۴۷
حسابهای بلد مدت قدیم 5 ساله بوده و بانکها تا 5 سال حق ندارن تغییری در نرخ سود بدن (3855052) (alef-11)
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۴:۵۳:۴۵
بانك هاي خصوصي ، سرطان اقتصاد و توليد كشور
عامل تورم و ركود

با چنان ريشه هاي عميقي كه بسيار نگران كننده شده اند و دور زدن دائم قوانين بانك مركزي حاكي از قدرتمند بودن بيش از حد انهاست (3855104) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۶:۳۱:۵۷
در ایران خصوصی به معنای واقعی نیست.
بحران اصلی سود بالا بانیک است. که حتی نرخش از تورم بلاتر است و موجب هجوم سرمایه به بانک ها و بنگاه داری بانک هاش ده است! یعنی رکود.
سرمایه از جریان اقتصادی خارج کردند و رکود حاکم شد! (3856283) (alef-13)
 
مازیار
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۴:۵۵:۵۲
شما چرا اینقدر نگران سود دادن بانکها هستی ؟ نه واقعا واسم سواله . یه بانک دوست داره اینقدر سود بده به شما چه ربطی داره ؟ برای شسود 15 درصد دستوری در کار نبوده که (3855107) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۷:۰۸:۱۲
وقتی تورم هنوز 32 درصد من نمی دونم چرا نرخ سود باید بشه 15 درصد (3855359) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۷:۴۰:۱۷
وقتی سودها پایین نیایند ،سرمایه گذاری در تولید و مسکن کم میشه و وام های بانکی هم با درصدهای بالاتر همچنان داده خواهد شد و اگر در این کار تعلل صورت گیرد یا حتی تعدادی از بانکها دیرتر اقدام کنند یا به بخشنامه اعتنا نکنند کل سیستم درگیر قضیه شده و اثر پذیری میکنند و زیان آن بیشتر نمود پیدا می کند . (3855430) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۲۲:۳۴:۱۸
الان سود ها رو رسوندن به 15 درصد ولی سود وام ها چقدر پایین آمده؟ اصلا کدوم بانک وام می ده بفرماید لطفا. بانک ها الان با درصدی از خود وام رو که به عنوان تضمین توی حساب بلوکه می کنند عملا سود نزدیک 40 درصد دارند می گیرند. تولید کننده وام می گیره و سود به بانک می دهد یا سپرده گذاری می کنه؟
همه این حرف ها برای اینه که بانک ها بتونن با اختلاف فاحش بین سود سپرده های خرد مردم بازنشسته بتونن حقوق و پاداشهای میلیاردی به مدیران بدهند و وام 3 و4 درصد به کارکنانشون. (3855903) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۱:۵۷:۱۷
این همه پول دارن که صد میلیونی فیش حقوقی میزنن از اونجا وام به تولیدکنندگان بدن با سود کمتر (3856964) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۴:۵۶:۵۳
اگر نگران تولید هستید واردادت بنجلهای چینی رو کم کنید (3855111) (alef-11)
 
امیری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۷:۱۴:۳۷
اگر مردم واردات بنجل را نخرند ایا کسی برای بار دوم هم انها را وارد میکنه ؟
گرچه الان خیلی از کالاهایی که به اسم ایرانی میخریم بیشتر قطعات ان چینی است.مثل خودروهای وطنی، و و و! (3855377) (alef-13)
 
فضول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۶:۲۶:۵۸
به این میگن گردن نهادن به قرارداد. حسابهای به قول شما پوسیده! قراردای است بین بانکها با مشتریان.از طرفی قانون عطف به ماسبق نمیشود. (3855265) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۶:۴۲:۲۱
کاهش دستوری نرخ سود بانکی باعث افزایش اجاره خانه ها شده همین رو میخواستید ؟؟؟ (3855292) (alef-13)
 
Malaysia
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۷:۰۴:۵۵
سود بانکها نباید دستوری باشه. (3855348) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۷:۱۹:۱۴
خب که چی !!؟ مردم بیچاره کجا سرمایه گذاری کنن که به روز سیاه نشینن غیر بانکها ؟ (3855386) (alef-13)
 
علي وارنا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۸:۰۶:۵۵
اصلا اين سودها مهم نيستند!؟ دولت اگر بفكر اقتصاد كشور و رونق ان ميبود مانع پرداخت حقوقهاي چند صد ميليوني به مديران نالايق اش ميشد و مديران نا كار امد رو ازكابينه خارج ميكرد تا رانت خواري و اعمال نظر در ابقاي افراد خاطي انجام ندهند، پس اينها براي اينست كه افكار عمومي رو از اين مطالب مهم منحرف كنند تا پاسخگو نباشند و مديران خاطي از مجازات به دور باشند، يك نوع مصونيت درست كردن است (3855501) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۱۸:۱۳:۱۶
واقعا جای تاسفه، پرت و پلا گویی تا چه حد. در هیچ دوره‌ای از کاهش نرخ سود، قانون جدید عطف به ماسبق نشده است. دوزار سواد هم خوب چیزیه. اصلا هیچ وقت دیده نشده که قانون شامل زمان قبل از تصویب بشه. (3855516) (alef-13)
 
سپرده گذار
Spain
۱۳۹۵-۰۵-۰۹ ۲۲:۰۹:۱۶
چه ربطی به شما داره؟

این همه پول بیت المال و مردم بیچاره را به جیب مدیران و پزشکان بی خبر از حال مردم ریختید صدای کسی در نیومد حالا گیر دادید به سود سپرده گذاران؟ مگر سه سال پیش ارزش پول سپرده گذاران به یکباره یک سوم شد، شما کاری کردید؟ چرا نمی خواهید آب خوش از گلوی این ملت پایین برود؟ (3855863) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۰:۱۵:۴۲
خیلی اقلام گران شده اند چطور سودبانکی را به دلیل واهی کاهش تورم کاهش میدهند عجیبه..............بجز اذیت شدن بیشتر مردم نفعی نخواهد داشت.فقط فکر خودشون هستند. یعنی تنها راه براه افتادن چرخه اقتصاد مملکت این است!!! (3856043) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۹:۰۲:۱۰
مگر چي تغيير كرده كه گير دادين به اين زير ساخت اقتصاد خرابه (3856448) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۰۹:۰۶:۰۶
تو چند ساله ايا مجتمع عظيمي با پول مردم ساخته شده تا هزاران نفر سر كار برن وتوليدي انجام بشه وسودش بين سهامدار تقسيم بشه .. فقط پول مردم رو دادن به چند نفر بساز بفرو سودشو زدن به جيب (3856459) (alef-11)
 
ايمان اريا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۱۹ ۱۹:۱۹:۰۵
عجب اشفته بازاري شده مردم اسايش ندارن عده اي بابرنامه ريزي وسازمانيافته درقالب قانون نبض بازار واقتصاد كشور در دست دارند برمبناي منافع شخصي خود سيستم سرمايه داري رو بركشور حاكم كرده اند ربا رو در بانكها بظاهر بانك داري اسلامي بدون ربا اما در عمل ربا خواري را رواج داده اند اگه به قراردادهاي عقود مضاربه وقراردادهاي مدني فروش اقساطي نگاه كنيد ونحوه پرداخت پول و نحوه تحصييل سود ربوي ازسوي بانكها بخصوص بانك هاي كاملا خصوص مانند بانك اقتصاد نوين نگاه كنيد با اين واقعيت تلخ مواجه خواهيد شد ايا اسلام ربا را بطور صريح واشكار حرام نكرده است ؟! (4009149) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.