نظر منتشر شده
۵۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 167812
محمد طبیبیان در گفتگو با الف :
خطای مجلس در بحران ارز کمتر از دولت نیست
بخش اقتصادی الف، 16 مهر 91
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۴۵
محمد طبیبیان با تاکید بر اینکه راه برون رفت از وضعیت فعلی اقتصادی یک شعار، تصمیم و یا اقدام عملی نیست گفت : علت وضع کنونی اقتصاد تاریخ چند ساله سلسله تصمیمات، اقدامات و کارکرده هائی است که بر اساس منطق اقتصاد و مدریت کلان یک نظام اقتصادی استوار نبوده است.

طبیبیان در گفتگو با خبرنگار الف گفت : شرایط بین المللی نیز به ترتیبی هدایت شده که به اعمال تحریم های بی سابقه بر علیه کشور انجامیده است. دولت به دلیل درآمدهای نفتی زیادی که در اختیار داشت تصور میکرد می تواند هر نوع منطق سیاستگذاری علمی را تحقیر کند و کنار بگذارد و به جای آن به نحو دلخواه خود عمل نماید.

وی با اشاره به انحلال سازمان برنامه و بودجه افزود : برای مثال مهم ترین تشکیلات کارشناسی کشور منحل شد و شیرازه نظام بودحه ریزی و نظارت حین اجرای بودجه از هم گسیخت. برای سالها شورای پول و اعتبار نیز بی اثر شد و تزریق نقدینگی به داخل اقتصاد به شدت ادامه یافت.

در آمد های نفتی اعتماد به نفس کاذبی ایجاد کرد که مانع تدارک کافی برای جلو گیری از بروز شرایط موجود و عدم توجه به تدارک و تدبیر اقدامات لازم برای مقابله با آن شد. به نحوی که حوادث اخیر همه را غافلگیر کرد.

این کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به این سوال که " تحریم های بیرونی یا سیاست های غلط داخلی را در به وجود آمدن وضع موجود موثرتر می دانید گفت : تحریم های بیرونی نیز تا حدودی نتیجه برخی سیاست های داخلی است. گرچه به نظر من تحریم ملت ها جنایت بر علیه بشریت و ظلم به ملتها است

وی اعتقاد دارد :در شرایط کنونی که برای ما ایجاد شده ، کشور های غربی، روسیه و چین شریک جرم یکدیگر هستند اما سوال این است چرا در برخی بخشهای سیاسی اقداماتی انجام شده که باعث تسریع در امر شده است ؟ پاسخ این سوال مشخص می کند که : در این صورت تحریم های بین المللی نیز می تواند به سیاستهای داخلی و دیپلماسی ارتباط داشته باشد.

دکتر طبیبیان پرداخت یارانه ها را غیر منطقی ترین کاری می داند که یک دولت در زمینه مسائل مالی می تواند انجام بدهد و می گوید : این پرسش برای من باقی مانده است که چگونه و چرا چنین کاری در کشور اتفاق افتاده و نتیجه بحران زای دیده نشده است.

رئیس سابق موسسه عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه سهم مجلس در به وجود آمدن وضع حاضر را کمتر از دولت نمی داند و معتقد است : مجلس می بایست در تصمیم گیری در امور اقتصادی و دیپلماسی کشور دخیل باشد، اگر مجلس نقش سنجیده ای ایفا می کرد شاید مسیر منطقی تری طی می شد و کشور می توانست این مراحل را کم هزینه تر طی کند.

این اقتصاددان برجسته با اشاره به راه حل برون از وضعیت فعلی اقتصادی گفت : این کار با یک شعار ، تصمیم و یا اقدام عملی درست نمی شود. بلکه ابتدا نیازمند یک مجموعه از تصمیم های سیاسی،دیپلماتیک و مدیریت داخلی و بین المللی و اتخاذ برخی تصمیم های کلان اقتصادی است.

سپس بایستی طبق یک برنامه جزئیات اقدامات به صورت زنجیر وار پیگیری شود تا گره های بر هم نهاده شده یک به یک باز شود و شرایط اقتصاد کشور بر یک مدار منطقی و کار آمد قرار گیرد.

طبیبیان در پاسخ به ارزش واقعی نرخ دلار گفت : به نظر من تنزل ارزش پول ملی طی یک سال در حد بیش از ۶۰ درصد غیر منطقی است لیکن ارزش واقعی دلار چقدر است را هیچ اقتصاد دانی نمی تواند بیان کند.

وی افزود : قیمت هر کالا، خصوصا قیمت کالاهای شاخص مثل ارز های خارجی، یک پارامتر دوگانه از شرایط واقعی اقتصاد است، مانند سایه ای از اقتصاد بخش واقعی کشور. اگر شرایط واقعی اقتصاد و انتظارات مردم و اعتبار سیاستگذاران بیش از این تنزل کند ارزش ارزهای خارجی باز هم افزایش می یابد.

اگر نه، این شرایط واقعی و اعتبار سیاستگذاران اقتصادی و مدیریت کلان بهبود یابد ارزش دلار کاهش می یابد. بنا بر این تعیین ارزش ارزهای خارجی در حالت خلاء و شرایط فرضی مقدور نیست.
 
علی
India
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۰۹:۵۹:۴۱
حرف از دل ما میزنی (982400) (moderator1)
 
محمدحسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۰:۰۱:۲۴
باسمه تعالی

بازهم مجلس متاسفانه زمان را از دست می دهد.مثال عینی آن استیضاح آقای وزیر ورزش وجوانان است. دو سئوال از مجلس محترم؛

1- آیا اقتصاد ومسائل اقتصادی جدا از سایر مسائل است .آیا سرمایه های احتماعی را غیراز مسائل اقتصادی می دانید؟وقتی مطالب وشبهه های راجع به وزیر مطرح شدآیا نمی بایست راجع به آنها تحقیق شود؟یا رفع ابهام صورت گیرد؟

2-اگر بر فرض آقایان مسائل اقتصاد از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است ،چرا حدود 2ساعت از وقت مجلس گرفته می شود وسپس از دستور خارج می شود
؟ (982403) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۲:۱۸:۰۰
شاخام داره در میاد! مجلسمون برنامه نداره (982464) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۱۷ ۱۱:۱۳:۵۴
شما هم زود باوریدا اینجوری میگن چون فهمیدن بدجوری ضایع و سبک شدن (983131) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۰:۰۳:۲۷
اگر مجلس همان سال اول بودجه کل کشور را تصویب نمی کرد، الان در این وضعیت
نبودیم. اما چه کنیم که نمایندگان مجلس....... (982408) (moderator1)
 
مجید 1
۱۳۹۱-۰۷-۱۷ ۰۹:۵۹:۱۴
......... نمایندگان مگر با کمال افتخار نمیگفتند ما وکیل الدوله هستیم! ؟ (983068) (moderator102)
 
1360
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۰:۱۴:۱۲
احسنت ولی کو گوش شنوا
یواش یواش ما از همه کشورهای همجوار عقب میوفتیم با این طرز مدیریت (982413) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۳۲:۲۶
اين يواش يواشت منو كشته (982492) (moderator102)
 
امیر
United States
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۳۶:۴۲
تازه یواش یواش عقب می افتیم...یه سر تشریف ببرید کشور های همسایه ( به جز افغانستان که توصیه می کنم 2 سال دیگه تشریف ببرید) تا ببینید عقب ماندگی ما از همین ترکیه که با تولید شکلات و پاستیل و ... تا جذب میلیونی توریست در یک فضای رقابتی و دموکراتیک تا چه حدی است...متاسفانه ما مرتب عقب گرد می کنیم و اینها با تمام سرعت به پیش میروند... (982498) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۷:۴۲:۴۴
وست عزیز اشتباه میکنی، یواش یواش نه به سرعت (982675) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۸:۰۲:۳۴
یواش یواش؟! (982686) (moderator102)
 
abbas
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۰:۱۸:۰۹
برای خیلی ها خصوصا اقتصاددانها این وضعیت غافلگیری نبود و پیش بینی کرده بودند، نمیتوانستند بگویند کی اتفاق می افتد (982414) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۰:۳۶:۱۱
آفرین بر دکتر طبیبیان.
آنکه می گفت قطعنامه دانه تان پاره شود و کار را با حرف ناصواب به تحریم کشید مسئول این اوضاع است. (982427) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۱۰:۵۰
آن که این حرف ها را می پسندید چطور؟ (982481) (moderator102)
 
م .
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۰:۵۸:۵۵
ینعی آبرو هم واسه این مجلس موند ؟

وسط وسط استیضاح وزیر ورزش امضاهاشون رو پس گرفتن

دیگه بچه 3 ساله هم واسه این مجلس سست عنصر ارزش قایل نیس

تو اگه امضا کردی چرا ÷س گرفتیش ما هم رایمون رو پس میگیریم اگه داده باشیم! (982431) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۱:۱۳:۴۰
الان یک حزب یا جناج سیاسی مدت زیادی که کشوری ( نامی از کشور نبردم) رو اداره می کنه. یک برداشت اینه که مردم راضی هستند از شرایط موجود و کشور هیچ گونه مشکلی نداره این موضوع رو در انتخابات آینده هم مشاهده خواهیم کرد که همین جناح در اون کشور دوباره پیروز می شه.
از اونجای که مشکلی در اون کشور نیست پس نمایندگان از حاشیه امنی برخوردار هستند برای انتخابات بعدی.
اگر شرایط این چنین نباشه و باز اون جناح پیروز انتخابات بشه باید به چیزی شک کرد.
سانسور چی محترم همه اش منظورم به کشور ترکیه و حزب عدالت و توسعه بود که در یک کشور سکولار به دلیل عملکرد حزب موجود باز هم در انتخابات های بعد پیروز خواهند شد. (982436) (moderator1)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۱:۱۵:۴۵
کاش ایشان معلوم می کرد وقتی خود رییس جمهور مدعی است از 100 درصد درامد هدفمند سازی 80 درصد را به مردم داده است چرا ایشان یارانه راعامل مشکلات می داد یعنی بنزین گران شود پولش را به ما ندهند ما از دست رابین هودی ها که علمش تنها هزینه از مردم به نام پول نفت است به که پناه ببریم (982437) (moderator1)
 
محمد رضا
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۴:۰۳:۵۲
در علم اقتصاد مطلبی هست که میگه به مردم کشورت ماهی گیری یاد بده تا بتونه خودش ماهی بگیره ! ولی بهش ماهی نده چون ماهیگیری باعث میشه که این شخص درامد زا باشه و علاوه بر تامین نیازهای خود بخشی رو هم به دیگران بدهد یا بفروشد و منبع در امد شود ! ... کلی در نظر بگیرید ! ... و از این مثال رابطه بین ریختن پول نفت و ... در بخش تولید رو با هدفمندی یارانه ها دریابید !

باز در همین علم اقتصاد مطلب دیگری هست که ! اگر خواستی نقدینگی به بازار تزریق این رو حتما در ازای انجام کار تزریق کن ! ... یعنی حتی شده یک عده کارگر استخدام کن بگو زمین رو بکنن و بهشون حقوق بده و دوباره یک عده دیگه رو استخدام کن و بهشون بگو پر کنن ! (برای اینکه مردم کشوری مصرفی نشه و بدونه که در ازا انجام کار دستمزد داره )لپ کلام در این مطلب اینه که تولید ! بزرگترین و مهمترین رکن اقتصاد و فرهنگ و .. یک کشور هست ! ما اگر پول نفت نداشتیم زیمباوه که هیچ رکورد همه چی را از اخر میزدیم ..

حالا باید دید که مدیران لایق در صورت نبود این پول ها و منابع خدادادی ! ایا میتونن ایران رو به ترکیه ! به المان ! به انگلیس و ...... تبدیل کنند ! همینطوری مانده اند به خاطر سیاستهای اقتصادی و .... غلط . (982521) (moderator102)
 
.اﻣﻴﺮ
Canada
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۲:۱۹:۴۶
ﻏﻴﺮﺕ و ﺷﺮﻑ ﺩﻳﺮﻳﺴﺖ ﻛﻪ اﺯ اﻳﻦ ﻣﻴﺎﻧﻪ ﺭﺧﺖ ﺑﺮﺑﺴﺘﻪ. (982465) (moderator102)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۰۲:۳۷
نه تنها در بحران ارز بلكه در تمامي اتفاقات بدي كه از 7 سال پيش به اين سو در اقتصاد افتاده است مجلس حتي بيش از دولت مقصر است چون وظيفه نظارتي و تذكر و سوال و استيضاح و ... را انجام نداد و مصلحت انديشيهاي زيانبار اصولگرايانه را بر منافع ملي و اقتصاد ملي . ترجيح داد. با اينكه آشكارا مي ديد كه دولت قانون شكني مي كند و در برابر قانون گردنكشي مي كند آشكار از بودجه هاي سنواتي تخلف مي كند آشكار مي گويد قانون را قبول ندارد آشكارا خط قرمز براي كابينه خودش مشخص مي كند آشكارا مجلس را در راس امور نمي داند آشكارا منابع ملي و بودجه بيت المال را هدر مي دهد و .... اما هيچگاه مجالس اصولگرا . مانع رفتارهاي غلط و خارج از رويه و غيرقانوني دولت نشدند. اصولگرايان مجلس از مجلس هفتم تا كنون . بايد در برابر مردم پاسخگو باشند نه فقط دولت . البته اميدي به پاسخگويي اينها به مردم نيست كه بارها تجربه شده است كه اينها پاسخگو و مسووليت پذير نيستند پس ديدار به قيامت.. (982476) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۰۹:۴۰
مجلس عملا کاره ای نبوده. (982479) (moderator102)
 
ببم جان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۲۲:۱۵
ببم جان برادر عزیز آقای توکلی شرم کنید

همه اینها از بی کفایتی مجلس است
تمام تصمیمات در سطوح مختلف را آگاه بودید و اقدامی نکردید.
آینده در مورد دو مجلس اخیر وبی کفایتی شما چه خواهند گفت .
به نظر من فقط مجلس می توانست جلوی این اقدامات توهمی رئیس جمهور ووزرای بی کفایت را بگیرد وشما هم شریک جرم شدید .

حالا که کار بیخ گرفته توپ را در زمین هم می اندازید. ببم جان

شما به جای استیضاح وزرای اقتصاد -صنعت -جهاد کشاورزی - نفت - .... و خود آقای رییس جمهور در این اوضاع وخیم رفتید سراغ وزیر ورزش .

واقعا" خوب بلدید چه کار کنید. (982486) (moderator102)
 
علیرضا
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۴۰:۴۵
بی ارزشترین پول دنیا کردن ریال,بزرگترین دستاورد دولت عدالت گستر مهرورز در طول این 8سال بود. آیا این جرم کمیه؟ (982502) (moderator102)
 
قاف
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۴۵:۵۹
مجلس خیلی خسته کننده شده است وهیچگونه اقتداری در وجود ان مشهود نیست... (982505) (moderator102)
 
قیطر
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۴۷:۵۹
ضعف مفرط مجلس گویای ان است که اعتمادی به پشتوانه ی مردمی خود ندارد واین یعنی فاجعه... (982506) (moderator102)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۳:۴۹:۱۳
من كارشناس مسائل سياسي و اقتصادي نيستم اما به عنوان يك شهروند چند عامل را در نابساماني هاي اخير ارزي موثر مي دانم

1- اتخاذ سياستهاي چند گانه پولي و مالي و تغيير مداوم آنها از جانب دولت كه موجب عدم ثبات محيط مالي كشور و بي ثباتي ارزش ريال و در نتيجه روي آوردن مردم به پس انداز ارز به جاي ريال براي كاهش ريسك مالي گريدد.
2- عدم سرمايه گذاري در آمد اضافي حاصل از فروش نفت در بخش هاي توليدي و همچنين عدم توجه به مزيت رقابتي كشور در بخش توليد كه موجب خروج ارز براي واردات كالاهاي مصرفي در تبديل كشور به يك مصرف كننده كلان در منطقه
3- عدم نظاارت صحيح مجلس در تصميم گيري هاي حياتي دولت و توجه به مسائل حاشيه اي و بي اهميت دولت
4- پرداخت يارانه به بخش مصرف به جاي پرداخت آن به توليد و صادرات
و صد البته تحريم از جانب كشور هاي غربي و عدم انجام اقدامات پيش گيرانه براي مقابله با تحريم هايي كه قابل پيش بيني بودند.
و در نهايت برخورد دوگانه و غالبا غير صادقانه مسئولين با مردم كه بي اعتمادي شديدي نسبت به مسئولين ايجاد نموده و امكان مشاركت مردمي در طرح هاي موردنظر دولت را به شدت كاهش داده است. (982507) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۴:۰۹:۴۶
این نمایندهای محترم مون نمیتونن از حق ما در مقابل وزارت ورزش دفاع کنند ، چطور میخوان تو دیگر ضمینه ها مخصوصا اقتصاد از حق ملت دفاع کنن ؟ (982525) (moderator102)
 
ALI
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۴:۲۷:۵۵
آقای دکتر اشاره کردند که دولت با حجم فروش نقت ثروتمند شد وشروع کرد به قانون گریزی ولی نگفتند که دولت با ثروت همین مملکت مردم خودش را به زانو درآورد! (982538) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۴:۵۹:۴۵
واقعا همه مقصرند حالا مي خوان به دانشجوى بدبخت ارز مبادله اى بدهند كه حودو ٢٦٠٠ تومان است واقعا چه فكر مي كنند چطور بايد ان را تامين كرد واقعا از برنامه ريزى شما بايد به خدا پناه برد! مي خواهيد باز دانشجوها را بيرون بريزيد وضع كشور را اشفته كنيد فتيله را اتش نزنيد لطفا (982559) (moderator102)
 
کوروش
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۵:۲۹:۱۱
اگر مجلس نداشتیم وضع کشور بهتر از این بود. این مجلس یک روز تصویب میکند روز بعد لغو میکند. (982590) (moderator102)
 
ساسان
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۵:۳۴:۳۹
کاش اینجا هم مانند کویت مجلس منحل میشد تا وضع مردم بهبود یابد (982597) (moderator102)
 
نجاري
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۵:۳۵:۳۱
دكتر طبيبيان كاملا" درست مي فرمايند به خصوص در ارتباط با عملكرد مجلس. معتقدم بخش عمده‌اي از تخلفات مالي وبودجه‌اي دولت و مشكلاتي كه امروز كشور با آنها مواجه است به علت بي مسئوليتي‌ها وهمراهي‌هاي كوركورانه به ويژه مجلس هفتم است. البته شايد هم حرجي بر نمايندگان نباشد! وقتي به جايي و كسي نبايد پاسخگو باشند و تعهدي به جايي ندارند، صرفا" منافع باندي و شخصي را پيگيري مي كنند و پست ومنصب بعد از اتمام نمايندگي را، اوضاع بهتر از اين نمي شود!!
من حل اين اينگونه مشكلات را صرفا" در برگزاري انتخاباتي آزاد و حزبي مي دانم. اساسا" بايد احزاب در كشور شكل بگيرد و مطبوعات به عنوان چشم وگوش مردم، به وظيفه خود عمل نمايند، نقد و افشاگري كنند تا مسائلي مثل اختلاس سه مسليارد دلاري كمتر اتفاق بيافتد، سوء مديريت‌ها به حداقل برسد، افراد بي صلاحيت با حرافي به راحتي به قدرت نرسند. (982598) (moderator102)
 
سهیل
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۶:۲۴:۴۹
مجلس به لحاظ سواد اقتصادی خیلی ضعیف است و بسیاری از تصمیماتش نا پخته و غیر کارشناسی است. (982631) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۶:۳۳:۳۷
اقای دکتر شما هم مثل اقای دکتر نیلی به خطا میروید داستان اصلا این فرمایشات نیست تمام اتفاقات عالما وعامدا برای بهره برداری بوجود امده در حین بی نظمی واشفتگی که در اقتصاد مشاهده میفرمایید یک برنامه ریزی ونظمی بشت این داستان هاست ایجاد اشفتگی وایجاد حباب ونوسانات ارز وطلا کلیدش از تعطیلی سازمان وامدن بهمنی به بانک مرکزی و بازی های حسینی وساکت کردن هرکسی با هر وسیله که شعار هرکس قیمتی دار وبول دادن به نمایندگان وریس دیوان معاون اول شود (982637) (moderator102)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۷:۴۱:۴۳
مردم رو به مرگ می گیرید که به تب راضی شن الان چرا هنوز دلار 3000 کجای این بازار آروم شده که همش میگید چهارشنبه قبل چهارشنبه قبل مثلا قیمتها اومد پایین به قول امام جمعه اصفهان مردم رو هالو فرض کردید!! (982673) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۸:۱۳:۴۶
ارزش وثبات پولی هرکشور فقط قدرت
اقتصادی نیست همه بخش هاای یک مملکت در بحران ارزی نقش دارند ار سیاست تا حتی فرهنگ. وقتی چند جوانان به مقتضی سن و سال شان نمی توانند ساعتی را خوش باشند و انها را در یک مهمانی دستگیر میکنند باعث افزایش تقاضا ارز برای خروج و کاهش تقاضا ارز پول ملی برای ورود دیگران است. ترکیه مصداق است که بدون قطره ای نفت گاز ارزش و ثبات پولی آن به مراتب بیش از پول ایران است.. (982688) (moderator102)
 
محمد ابراهيم
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۱۸:۴۹:۴۳
عدو شود سبب خير اگر خدا خواهد.
- از دوران دولت آقاي خاتمي براي پايين نگهداشتن قيمت ارز منابع ارزي را به قيمت پايين به بازار تزريق كرديم و بجاي آنكه سرمايه ارزي افزايش يابد آنرا به گردشگران داديم تا به آنتاليا و پاتاياو جزاير قناري بروند و عده اي هم پول نفتي ذخيره شده ارزش در ملكشان را با به ارز تبديل و به كشورهاي ديگر مهاجرت كنند.
آيا وضعيت قبل باعث از دست رفتن سرمايه هاي ارزي كشور نشد. در حاليكه از زمان انقلاب تا كنون همه كالا ها بيش از 1000 برابر شده و املاك بيش از 3000 برابر شده نبايستي نرخ ارز را بازار تعيين كند.
- در حال حاضر اگر قيمت دلار به 7000 تومان برسد به قيمت سال 1357 رسيده است و براي كساني كه زندگي و اميدشان را در ايران جستجو ميكنند جاي نگراني وجود نخواهد داشت. لكن كساني كه ميخواهند مصرف كننده اجناس خارجي باشند به قيمت تعطيلي كارخانه هاي داخلي و بيكاري هموطنان نگران خواهند شد. كساني كه ميخواهند سرمايه هاي كشور را خارج و در كشور هاي ديگر ملك بخرند نگران خواهند شد .
- در وضعيت جديد ديگر براي افغاني ها كار در ايران صرفه ندارد و بازميگردند و كارفرماها ناچارند حداقل دستمزد را افزايش دهند و همه رده هاي شغلي حقوقشان افزايش مييابد. تعديل نرخ ارز بنابراين به نفع حقوق بگيران خواهد بود.
- توليدي هاي داخلي رونق ميگيرند زيرا واردات كم و صادرات بصرفه ميشود. (982700) (moderator102)
 
۱۳۹۱-۰۷-۱۷ ۱۵:۵۰:۵۳
چقدر شما جا داری .. (983437) (alef-4)
 
کورش
۱۳۹۱-۰۷-۱۸ ۲۰:۳۶:۱۳
ببخشید قربان شما بچه گول میزنید یا خودتان را گول میزنید.
چطور ممکنه مزد و حقوق و همه کالا ها را به قدر گران شدن ارز گران بکنیم و باز هم تولید و صادرات مقرون به صرفه بشه. همه چیز گرون میشه ولی مزد ها
با لا نمیرن. یعنی حرف های شما نتیجه اش اینستکه کارمندها و کار گر ها همه زندگی براشون از این هم سخت تر بشه تا دلال های صادرات چی پولدار تر بشن
مردم این را تحمل نمیکنند و ثروت های باد آورده امثال شما را مصادره میکنند.!! (984320) (alef-4)
 
لی لی
United States
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۲۰:۵۱:۳۲
مجلسی که نتونه جلوی رفتار های غیر قانونی مسئولین کاری انجام بده ، مجلسه ؟ نه ، خدایی مجلسه ؟
وسط این همه گرفتاری اقتصادی و جنگ و تحریم این حرف ها ، به جای عمل کردن ، میرن امضا جمع می کنن وزیر ورزش رو استیضاح می کنن ، انگار درد ملت ورزش و این حرف هاست !!! تازه امضا هاشون هم پس می گیرن !!!
حالا می خوای این مجلس برای مردم کاری انجام بده ؟
خود مجلس برای این ملت یه هزینه اضافی و بار اضافه است که در صورت تعطیل شدن نصف بودجه سالانه صرفه جویی می شه (982754) (moderator102)
 
محمد حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۲۱:۳۶:۴۰
باسمه تعالی

بنده به عنوان یک ایرانی به شهروندان اصفهانی بخاطر انتخاب نماینده همچون جناب آقای اخوان تبریک می گویم. نماینده ای صادق ، سالم ، شجاع ودارای استقلال فکری .

مصاحبه با ایشان در اخبار بیست وسی بسیار قابل توجه بود.کاش مجلس نمایندگان بیشتری مثل ایشان داشت. (982773) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۱۶ ۲۱:۴۵:۰۷
مجلس به این بی همتی هر گز ندیده ملتی (982778) (moderator102)
 
مجتبی
۱۳۹۱-۰۷-۱۷ ۰۰:۰۸:۰۶
سعدیا گر چه سخندان و مصالح گویی
به عمل کار برآید ، به سخندانی نیست ! (982841) (moderator102)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۷ ۰۰:۰۸:۳۱
بیشترین قشری که از تصمیمات متضرر شدن در بخش تولید کشاورزان هستند من کشاورز پارسال کود اوره را در بازار ازاد 10000تومان می خریدم ولی امسال 31000 تومان سموم کشاورزی100درصد افزایش قیمت داشته فقط تنها خدا بهداد ما برسه وبس/ (982842) (moderator102)
 
بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۷ ۰۰:۳۳:۳۲
سلام
اگر الف این نظر را هم محض رضای خدا منتشر کند خوب است:
توجه جناب آقای طبیبیان و سایر عزیزان را به این موضوع جلب میکنم که عدم وجود تعادل بین نرخ ارز و پول داخلی موجب بیماری اقتصادی است. همه ما می دانیم نرخ ارز مدتی است که تناسب واقعی با ریال نداشته و ندارد.برای مقایسه نسبت رشد قیمت گوشت و دلار را از اول انقلاب تاکنون بررسی کنید. گوشت تا همین سال گذشته نزدیک به ۵۰۰ برابر شده اما دلار کمتر از ۳۰۰ برابر شده! مردم در این سالها با گوشت گران تر از دلار زندگی کرده اند اما متوجه نبودند که دلار رشد متناسب نداشت. درنتیجه ورود و قاچاق کالاهای بنجل خارجی به کشور و امری طبیعی شده و هر تولیدکننده ای اگر می خواست کالای مشابه تولید کند باید مزد کارگری را پرداخت می کرد که گوشت ۵۰۰برابر رشد یافته را می خورد! و کالای تولیدی را با نرخی روانه بازار کند بتواندبا کالای وارداتی با دلار ۱۷۰برابر رشدیافته رقابت کند! اگر درک این موضوع برای یک اقتصاد دان سخت است دیگر نمی دانم چه بگویم. اما نتیجه از هم گسیختگی شرایط تولید و رشد روز افزون بیکاری و همچنین قاچاق کالا از گمرک(!) خواهد بود. دلار ارزان دولتی به ایجاد رانتها کمک کرد و فساد مالی را در بدنه دولت و مجلس بصورت پنهانی اما ملموس رشد داد. اگر هنوز قانع نشده اید یک سری به بازی های تمدن سازی رایانه ای بزنید ۲۰ سال پیش با این بازی ها بازی میکردم. و آنجابودکه اثر یک حرکت کوچک موثر در سیاست گذاری را درک کردم. امروز حرکت کوچک اما موثر در دولت ما باید آزاد سازی نرخ ارز با کنترل و نظارت دقیق دولت باشد. از فکربچگانه تعیین قیمت ارز در کف بازار فردوسی باید دور شویم. آنجا نرخ ارز واقعی نیست بلکه نر اسکناس یا کاغذ ارز تعیین میشود. نرخ واقعی نرخ ارز اعتباری است که اکنون دولت آنرا به اجرا گذاشته است و بر اساس اصول علمی کنترل با فیدبک عملا در زمانی کوتاه منجر به ثبات و حذف نوسانات تند ارز می شود. اما انتظار میرود آرام آرام نرخ ارز تا ۳۵۰۰تومان روند تدریجی رشد خود را بدست آورد و در همین مبلغ با پایداری برسد انشاءالله.
توجه کنید تا اینجای کار نرخ ارز عادلانه تر خواهد شد اما دولت باید پس از این باز هم ارزش پول ملی را کاهش عمدی دهد تا از تولید داخلی و صادرات حمایت بیشتری شده و نرخ بیکاری و قاچاق پایین بیاید. (982865) (moderator102)
 
پرویز دهکردی
۱۳۹۱-۰۷-۱۸ ۰۴:۴۴:۵۰
با سلام و تشکر از مقاله بسیار خوب مولف محترم خطاب به این " بنده خدا "
آقا یا خانم عزیز مگر شما در این مملکت نمی خواهید زندگی کنید. که این همه سنگ گران شدن را بسینه میزنید و میخواهید همه چیز را به نسبت گوشت و یا بیشتر گران کنید. اصلا کی گفته که ما باید قیمت دلار را مرتبا گران کنیم تا بتوانیم تولید کنیم و صادرات کنیم. فرمایشات شما به دلایل زیر دور از عقل سلیم بنظر میرسد:

اولا توجه نفرموده اید که ارزش جهانی دلار در این سی یا چهل سالی که مثال زده اید نزدیک به هشت برابر کاهش یافته است.

دوم اینکه تجارت خارجی ما جمعا در حدود ده در صد اقتصاد ما را تشکیل میدهد و هیچ لزومی ندارد سرنوشت خودمان را بدست نوسانات پول کشوری بسپاریم که ما را کنار گذاشته و پول خود مان را هم نمیگذارد بدست مان برسد.

سوم اینکه مگر مزد های ما طی مدت مورد نظر شما 500 برابر شده است که شما میخواهی همه چیز را به همان نسبت گران کنی.؟

چهارم اینکه هر قدر ارز را گران تر بکنید سهم دولت در اقتصاد بزرگتر میشود و بجای خدمت کردن و مالیات گرفتن در صدد گسترش بودجه دولت از طریق تبدیل پول نفت به ریال شده و تنبلی اقتصادی را دامن میزند و با بزرگتر شدن حجم پول میزان تورم را افزایش میدهد.

و بالاخره وشاید از همه مهمتر اینکه صادرات و تولید واقعی باید از طریق اصلاح بهره وری کار و سرمایه بالا برود نه از طریق گران شدن دلار وارز های خارجی.
صادراتی که با افزایش نرخ ارز حاصل شود دوامی نداشته و مثل توان کاذبی است که در ورزش از طریق دوپینگ بدست آمده باشد. زیرا با گران شدن قیمت ها ی مواد و هزینه های تولید فرایند صادرات متکی به گرانی ارز خود به خود متقف میشود. و شما در دور باطلی می افتید که ناچار میشوید که باز هم نرخ ها را بیشتر و بیشتر بالا ببرید. و درست مثل کسی که برای رفع تشنگی آب شور مصرف کند باید مرتبا تشنه تر و تشنه تر شود.

فراموش نفرمائید که هصول علم اقتصاد مبتنی بر موازین " عقل سلیم " است و لا غیر. یعنی ما در شرایط خاص خود مان باید مصلحت اندیشی کنیم. و به هیچ عنوان نباید عاشق تئوری های کتاب های در سی اقتصاد باشیم. (983830) (alef-4)
 
عماد
۱۳۹۱-۰۷-۱۸ ۰۸:۳۲:۲۲
دلار ارزان قاتل تولید کشور است. با افزایش قیمت ارز شاهد سرازیری سرمایه های کلان به حوضه تولید خواهیم شد. و نتیجه این شکوفایی صنعت و تولید کشور خواهد بود. راحت نخواهد بود ؛ اما چاره ای جز این نیست. (983909) (alef-4)
 
افشار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۷-۱۷ ۰۹:۵۳:۱۶
باسلام

اعتماد به نفس ايشان در تحليل و توصيه به عنوان يك عالم اقتصادي و اينكه همه مردم يا حداقل عده اندكي را دچار بيماري الزايمر ميپندارند واقعا ستودني است. شاهكار ايشان و همفكرانشان در طراحي طرح تعديل اقتصادي ( نسخه بانك جهاني ) و دستاوردهاي بي نظير تورم هاي حدود 30% و سرانجام ركورد شكني تورم 50% سال 1374 همراه با افزايش دو تا سه برابري نرخ دلار فراموش ناشدني است. آقاي دكتر منتقد جنابعالي ( دكتر مومني ) و البته آقاي هميشه منتقد اكنون در صدر همين سايت باز هم زبان به انتقاد گشوده
خدا رحمت كند مرحوم دكتر عظيمي روزي صادقانه فرمودند كه " در راس نهاهاي تصميم ساز اقتصادي يا ايشان بوده اند يا همكارانشان واقعيت اين است كه اين سياستها و توصيه ها نهادهاي لازم دارد كه كشور ما فاقد آن است. " درست يا غلط ايشان آنقدر شجاعت؛ صداقت و فاهمه داشت كه بداند اقتصاد و اقتصاد دانان ما و ايضا منورالفكران درك و شناختي از محيط خود ندارند وگرنه با توجه به مختصات جغرافياي تا كنون چيزيي درخور طرح وتهيه ميكردند نه اينكه محيط ناشناسي خود را به منطبق نبودن واقعيت با تئوريهاي وارداتي ربط دهند و نداند كه آن نهادها محصول آن عملكرد در جغرافيايي ديگر است. همان موقع بود كه جنابعالي به اقتصاد سياسي و اقتصاد توسعه اعتقادي نداشتيد و با صبغه اي بومي سخن جناب فريدمن و اعوان و انصارش را بخورد امثال ما ميداديد كه : " سالهاست اقتصاد هزينه سياست را ميپردازد." جناب دكتر طبيبيان براستي از حضرتعالي تا آقاي دكتر پژويان مگر چقدر تفاوت وجود دارد. (983059) (moderator102)
 
United States
۱۳۹۱-۰۷-۱۷ ۲۲:۳۶:۴۳
مشکل اینست که سیاست خارجی روی تمام تصمیمات سایه انداخته است. با تغییر شرایط سیاسی تصمیمات قبلی جرح و تعدیل می شود مانند همین طرح هدفمندی که فعلا قرار است متوقف شود. فقط با ثبات شرایط در سیاست خارجی می توان در مورد موضوعات اقتصادی برنامه ریزی کرد و لاغیر. امروزه اقتصاد یک امر جهانی است. یک بده بستان جهانی است بنابراین به شدت تحت تاثیر روابط و موضع گیری ها و تعامل دوستانه یا خصمانه می باشد. وقتی که نفت ما را نمی خرند و یا اگر خریدن، دلارش راحت وارد کشور نمی شود و اگر وارد شد، کالای مورد نیاز تان را نتوانستید وارد کنید و اگر ... خوب چگونه می توان برنامه ریزی دراز مدت یا میان مدت و یا حتی کوتاه مدت داشت. شما فقط می توانید روز به روز به کارهای بکنید تا بعد. (983715) (alef-4)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۰۷-۱۸ ۰۷:۵۴:۲۵
احمدي نزاد براي نجات ابروي دولت خود ميتونه درامد ارزي را درسال 90 اعلام كنه واين درامد را چطوري بين چه اركانهاي پخش كرده وباعث شده كشور به اين روز بيفته اعلام كنه اين حق ملت ايران است (983867) (alef-4)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.