نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 329812
کشف فرارهای مالیاتی بالای ۱۰۰ میلیارد تومان
تاریخ انتشار : شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۲
رئیس سازمان مالیاتی بخشی از ناگفته‌های دوره مدیریتی خود و جزئیات فشارها علیه این سازمان و فرارهای مالیاتی را تشریح کرد.

به گزارش فارس، علی عسگری رئیس سازمان مالیاتی،‌ با اشاره به اینکه رقم پیشنهادی مالیات در لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور ۸۷ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: این رقم بدون عوارض و درآمد گمرکی است و برای امسال نیز ۷۷ هزار میلیارد تومان درآمد مصوب شد.

رئیس سابق سازمان امور مالیاتی در مورد کشفیات و تخلفات مالیاتی طی سال‌های گذشته، گفت: منابع کشف اطلاعات از طریق ماده ۱۶۹ قانون مالیات بوده زیرا هر معامله دارای خرید و فروش است و در صورتی که فردی اطلاعات خرید و یا فروش را ندهد، می‌توان از طرف دیگر معامله به اطلاعات آن رسید و شناسایی کرد.

وی با اشاره به اینکه در جریان رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی بزرگ در برخی موارد شک می‌کردیم، تصریح کرد: در این مواقع گردش حساب‌ها بررسی و مشخص می‌شد مؤدی مثلاً در بازار آهن، خودرو و دیگر بازارها خرید و فروش ۷۰۰ میلیارد تا ۲ هزار میلیارد تومانی داشته که با مالیات پرداختی همخوانی ندارد، بنابراین از طریق واحد پولشویی اطلاعات دقیق کسب می‌شد.

رئیس سابق سازمان امور مالیاتی کشور با تأکید بر اینکه در سال جاری بخش حسابرسی ویژه در برخی ادارات بزرگ در تهران و استان‌ها تشکیل شد، عنوان کرد: این بخش برای رسیدگی به پرونده‌های ویژه تشکیل شد و مؤدیان بزرگ شناسایی شده و در رسیدگی‌ها اطلاعات زیادی از آنها بیرون می‌آمد.

عسگری ادامه داد: بسیاری از این پرونده‌ها در مرحله رسیدگی قرار دارد و برخی به نتیجه رسیده است، زمانی که برخی افراد دستشان رو می‌شد برای پنهان کردن آن شروع به لابی‌گری می‌کردند در بخشی از این پرونده‌ها رقم مالیات بالای ۱۰۰ میلیارد تومان کشف شد.

به گفته وی، در اواخر دوره ریاستش تعداد ۵۲ پرونده در تهران برای رسیدگی وجود داشت که مطمئن است در چند پرونده از آنها بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان مالیات در‌ خواهد آمد.

عسگری یکی از دلایل اعتراضات به سازمان را همین موضوعات دانست و افزود: زمانی که مالیات یک فرد از صفر به ۱۰۰ تومان بر اساس اطلاعات دقیق و شفاف می‌رسد، فشارها و اعتراضات زیاد می‌شود،مثلاً در بخش مالیات ارزش افزوده یک تالار پذیرایی در شمال تهران در دوره‌ای ۴۵ میلیون اظهارنامه مالیاتی تسلیم می‌کرد که پس از رسیدگی به این پرونده مالیات آن به ۹۵۰ میلیون تومان افزایش یافت، بنابراین رقم ۱۶۰ میلیون تومان در سال این مؤدی به ۹۵۰ میلیون تومان رسید،زیرا سازمان فقط به اظهارنامه تکیه نمی‌کند و اطلاعات و شاخص‌های دیگر نیز ملاک است.

وی یادآور شد: امسال اصناف ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار اظهارنامه بند «ج» تسلیم کردند که طبق توافق ۷۴۵ هزار اظهارنامه را قبول کردیم و بقیه اظهارنامه‌ها انحراف داشت.

رئیس سابق سازمان امور مالیاتی علت بسیاری از داد و فریادها را شفاف شدن مالیات دانست و افزود: وقتی مؤدی در سال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان مالیات می‌داده و اکنون بر اثر شفافیت حجم معاملاتش، مالیات ۲۰ میلیون تومانی می‌دهد، این مؤدی نزد سازمان مانند سابق نخواهد بود به همین علت برای اینکه چنین سابقه‌ای نداشته باشد به هر کاری دست می‌زند.

عسگری ادامه داد: مثلاً در یک پرونده مالیات ۷ میلیارد تومانی یک شرکت بزرگ پس از رسیدگی مشخص شد که ۷۲ میلیارد تومان است به همین دلیل از طریق مراکز و نهادهای مختلف سعی در فشار و لابی‌گری داشت، البته ناگفته نماند مشابه چنین پرونده‌هایی باز هم وجود دارد.

این مقام مسئول در مورد بانک اطلاعات املاک و مستغلات خاطرنشان کرد: باید پایگاه اطلاعات هویتی کشور تشکیل شود و اداره ثبت این کار را نکرده است و تکلیف شد وزارت راه و شهرسازی با همکاری شهرداری سامانه املاک کشور را راه‌اندازی کند.برای هر کاری در اقتصاد و کشور باید منابع و پایه‌های اطلاعات آن درست شود.

وی یادآور شد: لازمه اخذ مالیات از خانه‌های خالی داشتن اطلاعات و ایجاد بسترهای آن است که اگر نشود نمی‌توان تصمیم درستی گرفت با اداره ثبت اسناد در سه سال اخیر رایزنی کردیم، آنها می‌گویند برای سندهای یک جلدی اطلاعات به صورت دستی و کاغذی ثبت شده است. صحبت شد که این پایگاه را ثبت اسناد تشکیل دهد و گفته شد پول ۱۵۰۰ نیرو به همراه امکانات و سخت‌‌افزار بدهیم تا ظرف ۲ تا ۳ سال اسناد قبلی به الکترونیک تبدیل شود. حتی حاضر شدیم این کار را بکنیم تا یک پایگاه اطلاعات در مورد اسناد کشور داشته باشیم و مذاکرات در همین حد بود و پیش نرفت ممکن است ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان هزینه می‌کردیم اما ظرف یک تا ۲ سال باز می‌گشت.

به گفته عسگری، اگر اسناد اجاره کشور به تفکیک اداری، تجاری، صنعتی درست و شفاف شود منابع خوبی با قانون جدید وجود خواهد داشت. با قانون فعلی مسأله اجاره از لحاظ ارزش عددی اهمیت نداشت چون اجاره بر اساس اسنادی است که فرد معامله می‌کند.اگر یک واحد تجاری ۱۰ میلیونی به یک میلیون تومان نوشته شود سازمان باید یک میلیون تومان را ملاک قرار دهد اما در اصلاح قانون قرار است پیش‌بینی ملاک اجاره ۸۰ درصد قیمت واقعی ملک در منطقه باشد بنابراین اگر فردی اجاره غیر متعارف تعیین کند سازمان مالیاتی می‌تواند طبق قانون تعیین تکلیف کند.
 
کلمات کلیدی : مالیات
 
vahid
۱۳۹۴-۱۱-۱۷ ۱۳:۱۹:۴۰
این آقا کار خوبی را شروع کرد. ولی نکته ای رو که در نظر نگرفت و این انست که این آقا برای رسیدن به هدفش خشک و تر را باهم سوزاند و باعث تعطیلی و بیکاری و ورشکستگی بنگاه ها و اصناف کوچک که بیشترین سهم و در اشتغال افراد دارند را رقم زد. بسیار بنگاه و افراد را سراغ دارم من جمله خودم که به دلیل فشارهای بالای همکاران این آقا واحد کاری خود را تعطیل و کارکنان را اخراج نموده اند. پس به این آقا بگویید خیلی از خودش متشکر نباشد. مدیر و مدیریت آنست که بتواند تفکیک و تفکری صحیح از بستر کل جامعه داشته باشد نه اینکه به جهت بالا نشاندادن قدرت خود همه را از لب تیغ بگذراند. والسلام (3527030) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۱۷ ۱۴:۱۵:۴۲
عقل سليم و منطقى و هوشيار ميگويد براى نجات از ركود اقتصادى و تبعات بسيار منفى آن ماليات بر درامدها بايد كاهش يابد ، و اما از انها كه ماليات نميدهند مثل زمين خوارها و بساز و بفروشها و مالهاى تجارى ساز با فروش دكانهاى مترى بالاى ١٠٠ مليون تومان و صاحبان بسيارى از صنايع پردرامد بخصوص مواد غذايى و دامدا ان و زمين داران و باغداران بزرگ و صادراتچيها كه به قيمت گران شدن محصولات مصرفى مردم اقدام به صادرات ميكنند وارد كنندگان اتوموبيلها پشت پرده ، بيمارستان سازها ، وارد كنندگان عمده مواد دارويى و وسايل پزشكى وارد كنندگان لوازم هاى برقى و تلوزيون برندها و ماركهاى مختلف و بخصوص واردكنندگان قاچاق كالا از اينها ماليات
بگيريد ، از اين فروشگاههاى چند ميلياردى عطر و ادكلنها و لباسهاى زير مليونى فروش در بالاى شهر ماليات بگيريد ! از اين گالرى هاى جواهر فروش و كلا فروش كه دكانهاى مترى ٢٠٠ و ٣٠٠ مليون تومان ميخرند و حتما درامدهاى نجومى دارند كه بابت محل كار اين مبالغ را ميپردازند ماليات بستانيد ! حسابها و گردشهاى مالى مردم را كنترل كنيد و ماليات بستانيد پولها و تجارتها گاها در خانه ها انجام ميشود ، از سازمانها و موسسات نيمه دولتى و شركتها و قرارگاهها ماليات بستانيد ، اما بجان ورثه با بچه صغير براى دريافت ماليات نيفتيد ! بجان يك فردى كه يك واحد مسكونى احاره داده و امرار معاش ميكند نيفتيد ! از يك فروشگاه و مغازه كه در اين دو سه سال ركود دارد از جيب هزينه ميكند و با سيلى صورتش را سرخ نگه ميدارد بجانش نيفتيد ! از مثلا موسسات فرهنگى كه براى شهريه كودكستان ٢٠ مليون تومان شهريه ميگيرند ماليات بستانيد ، از يك آرايشگاه بالاى شهر كه براى آرايش عروس مزدهاى چند مليونى ميستانند ماليات بگيريد ....... (3527213) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.