نظر منتشر شده
۱۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 179710
تهران، عروس سه داماد
رضا مهريزی*، 10 اسفند 91
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۴
بیش از ۲۳۰ سال از زماني كه آقا محمدخان قاجار درسال ۱۲۰۰ هجري قمري تهران را رسما به پايتختي خود برگزيد، مي گذرد.

آقا محمدخان پس از برانداختن مخالفان خود در نوروز ۱۲۰۰ هجري قمري كه مصادف با يازدهم جمادي الآخر بود، در تهران پادشاهي خود را اعلام كرد. بنا به گفته محمد جواد مشكور در كتاب «تاريخ ايران زمين» ص ۳۲۳: «وي در آغازِ كار شهر استرآباد را براي تختگاه خود برگزيد ولي هنگامي كه غرب ايران را به تصرف در آورد، دريافت كه اين شهر دورافتاده براي مركزيت چنين كشوري مناسب نيست و به همين جهت تا مدتي شهر ساري را به عنوان پايتخت اختيار كرد؛ ولي معلوم شد كه اين شهر هم بي تناسب است. سرانجام در سال ۱۲۰۰ كه پادشاهي خود را اعلام كرد مقر سلطنت خويش را تهران قرار داد. براي اينكه آن شهر از استرآباد و محل ايل قاجار زياد دور نبود و بعلاوه آقا محمدخان مي توانست از تهران بهتر مواظب اعمال كشور روسيه باشد.»

از همين زمان است كه تهران، كه تا پيش از اين شهري كوچك و گمنام بوده است، به مهمترين شهر ايران تبديل مي شود. شهري نه چندان ريشه دار و با اصالت، به مركزيت يكي از كهن ترين و با اصالت ترين تمدن هاي جهان بدل مي شود.

شايد در ميان كشور هاي باستاني جهان ايران تنها كشوري باشد كه پايتختي در شان فرهنگ و تمدن خود ندارد.  براي مثال، كشور كهن چين، با پايتخت باسابقه اش، پكن، نامبردار است يا كشوري چون هند با پايتختش دهلي شهره آفاق است. همچنين است كشور مصر و مركز كهنش قاهره و يا ايتاليا، وارث امپراطوري روم،‌ با شهر رم،‌ يا يونان و پايتخت بسيار با اصالتش آتن و... در اين ميان تنها ايران است كه پايتختي در خور نام بزرگش ندارد و متاسفانه قديمي ترين آثار تاريخي پایتختش، تهران، حداكثر قدمتي چند صد ساله دارند.

البته در تاريخ، ايران چون ديگر كشورهاي کهن، پايتختي ثابت نداشته است؛ از بامداد تاريخ ايران شهرهاي متعددي عهده دار پايتختي آن بوده اند. از فارس در زمان هخامنشيان و تیسفون در زمان ساسانیان گرفته تا عصر صفوی که خود به تنهایی سه پایتخت اختیار کرد: تبريز و قزوين و اصفهان و مشهد در زمان افشاريه، شیراز در عصر زنديه و سرانجام تهران در سه دوره قاجار، پهلوی و جمهوری اسلامی.

به هر روي آنچه مطالعه تاريخ ايران به ما نشان مي دهد اين است كه مهمترين ملاك انتخاب يك شهر به پايتختي در ایران مساله كليدي "امنيت"، خواه امنيت داخلي و خواه امنيت خارجي، بوده است. البته این مساله خاص ایران  نیست بلکه در هر کشوری و برای هر حکومتی مساله نخست، حفظ امنیت پایتخت به مثابه مرکز ثقل حاکمیت است.

در خصوص تهران نيز اوضاع همين بود. در واقع تهران به دليل نزدیکی به محل ايل قاجار به پايتختي سلسله قاجار برگزيده شد و البته دین خود را نیز به این سلسله ادا كرد و در بيش از يك قرن كه تمام دنيا در حال دگرگوني بود حاشيه امني براي اين حكومت ایجادکرد. اگر چه نمي توان نقش بازرگانان و نيز علماي شهر را در انقلاب مشروطه و نهايتاً سقوط قاجاريه منكر شد. اما اين اتفاقات گريزناپذير بود و چه بسا اگر شهر ديگري جز تهران پايتخت بود – مثلا تبريز و يا اصفهان – قطعا همين مقدار هم به اين سلسله وفا نمی کرد. كما اينكه پس از استبداد صغير نيز دیگر شهرهای ایران، به تهران نيرو گسيل كردند و دفاع آن از قاجار را در هم كوبيدند.

با روي كار آمدن رضا خان، پهلوی با درک این مساله، تصميم گرفت سيماي تهران را از شهري قاجاري به شهري پهلوي تغییردهد. لذا براي انجام اين كار دو سياست تخریب و تاسیس در پیش گرفت. در راستاي تخريب، ديوار اطراف تهران ويران مي شود، تكيه دولت ابتدا متروکه و سپس مخروبه می شود و... . در راستاي تاسيس، عمارات متعددي به ويژه براي ديوان سالاري جديد بنا مي شود و با انجام اين كارها تهران از حالت پايتخت سنتي قاجاري به پايتخت مدرن پهلوي تبديل مي شود؛ شهري مدرن و البته فاسد كه ظرفيت تحمل سياستهاي دين زدايانه پهلوي را دارد. اما پهلوي دچار اشتباهي استراتژيك مي شود و آن بد اجرا كردن سياست اصلاحات ارضي بود.

بزرگترين اشتباه پهلوي در اين بود كه به دليل سوء مديريت، اين طرح آنطور كه شایسته بود، اجرا نشد و همين عامل سبب شد فوج عظيمي از روستاییان به سوي شهرهاي بزرگ به ويژه تهران سرازير شوند. مهاجرت مردم از روستاها به تهران و سکونت ایشان در حاشیه ها و حلبي آبادها و یا مناطق جنوبی این شهر بزرگ سبب پیچیده شدن وضعیت شد چرا که انبوه خلق بر شلوغی شهر افزودند و دیگر امکان نظارت و مدیریت و کنترل دولت از میانه رخ بر بست؛ اين جمعيت كه روز به روز نیز بر تعدادشان افزوده مي شد، از یک سو با مشاهده رفاه بي حد و حصر شمال شهرنشينان و عيش و نوشها و بي بند و باري هاي آنها بر وضعيت رقت انگيز خود و خانواده شان كه پيش تر به دليل زندگي در روستا از آن بي اطلاع بودند آگاه شدند و از سوي ديگر عده ای از آنها با چشم حسد و حسرت به اين بي بند و باري ها نگریستند و گروهی دیگر به دلیل ناسازگاری آنچه می دیدند با اعتقادات ديني خود، با دیده نفرت به نظاره نشستند. فی الجمله هر دو گروه كينه شديدي از رژيم پهلوي و زراندوزان وابسته به آن، بر دل گرفتند و سرانجام اين كينه در سالهاي ۵۶ و ۵۷ كه مجالي فراهم شد فوران كرد و طومار رژيم پهلوي را در هم پيچيد.

پس از پيروزي انقلاب ، با توجه به غلبه روحيه انقلابيون و نيز مسايلي چون جنگ تحميلي، اشراف زمان پهلوي و خرده بورژواهاي وابسته به آنها و نيز كارمندان و کارتابل مندان عاليرتبه وابسته به رژيم طاغوت و البته مهمتر از خود آنان فرزندان رفاه زده آنها، مجال عرض اندام نيافتند اما پس از پايان جنگ تحميلي، با رويكردي كه دولت سازندگي به اشرافيت داشت اين قشر عرصه اي براي عرض اندام يافتند كه اوج عرض اندام آنها در ماجراهايي كه به بهانه حوادث كوي دانشگاه در سال ۷۸ رخ داد جلوه گر شد که البته با تدبير مسولان عجالتا فرو نشست؛ اما قابل پيش بيني بود که هنوز از اين ناحيه خطراتي، چه بسا بزرگتر، انقلاب را تهديد مي كند.

اين پيش بيني ، پس از انتخابات دهم رياست جمهوري محقق شد و بسياري از اين اقشار بالا شهر نشین به بهانه واهي تقلب ، پایتخت كشور را دچار التهاب كردند تو گويي كه اينها تنها مردم ايرانند و هر كس كه اينها بدان راي دهند همان بايد به قدرت برسد ، و به هيچ وجه توقع ندارند راي يك تهراني شميران نشين ، با راي يك تهرانی شهر ری نشین و یا یک روستايي اهل كهكيلويه هم ارج همسنگ باشد . در واقع اين امر را مي توان نتيجه سياست تقسيم كشور به دو منطقه دانست : يكي تهران و ديگر شهرستانها . البته سياست هاي يك سويه صدا و سيما كه شبانروز به تبليغ فرهنگ بی اصالت شمال شهر تهران مي پردازد در اين مساله كاملا موثر بوده است .

به هر روي آنچه مراد ما از اين سخنان است اين است كه با توجه به حوادث متواليي كه در تهران رخ داده احتمال وقوع حوادثي نظير اينها ، و چه بسا گسترده تر ، در آينده البته به بهانه هاي کاملا واهي وجود دارد ( هر چند بعید به نظر می رسد در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ اتفاقی نظیر سال ۸۸ بیفتد اما در انتخابات بعدی و حتی حوادث غیر مترقبه بعدی این احتمال کاملا وجود دارد ) پس بهتر است كه مسئولان از همين حال به فكر حوادث آينده باشند .

براي اينكار چهار راهکار وجود دارد : يكي اينكه انقلاب اسلامي بكوشد چهره تهران را كاملا تغيير دهد و با كارهاي متعدد اين شهر را به وضعیتی كه متناسب با ارزش هاي انقلاب باشد در آورد ، البته اين كاري است كه احتياج به کار كارشناسي – اعم از روانشناسي و جامعه شناسي – دارد . اين كار اگر چه كم هزينه است اما نمي توان انتظار تاثيرات زيادي از آن داشت .

دومین راهكاري كه وجود دارد کاستن از بار تهران است همانطور که در سال های گذشته با جداسازی قم و کرج و تشکیل استان های جدید سعی شد از بار تهران کاسته شود می توان با جدا کردن شرق تهران و تشکیل استان جدید به مرکزیت ورامین نیز این سیاست را پی گرفت . اما حقیقت این است که این سیاست نیز چندان کارا نمی تواند باشد چرا که شهرهای اطراف تهران به حدی به آن وابسته شدند که استان شدن آنها بیشتر صوری و ظاهری است تا واقعی و حقیقی.

سومین راهکار کاستن از جمعیت پایتخت است. با توجه به انبوه امکاناتی که در شهر تهران متراکم شده است، هیچ یک از شهروندان این شهر تمایل چندانی به خروج از این شهر ندارند، حتی اگر کسی هم مایل باشد به دلیل اینکه ساکنین این شهر هر کدام در این شهر شغلی دارند و نیز دارای پیوند های خویشاوندی و عاطفی نیز هستند چگونه می توان توقع داشت دست از شغل و خویشاوندان خود بشویند و به شهرهای دیگر بروند. آیا زمانی که بسیاری از ادارات دولتی و غیر دولتی در تهران حضور دارند چگونه می توان توقع داشت که کارکنانش تهران را ترک کنند و به جایی بروند که شغل مشخصی نخواهند داشت، به هر روی آنچه مشخص است این است که این طرح نشدنی است و به احتمال زیاد خود مسئولانی که این طرح را داده اند خود حاضر به ترک تهران نخواهند بود.

چهارمین راهکار تغيير مرکز سیاسی کشور است . در واقع به جای اینکه ما از مردم بخواهیم که از تهران بروند بهتر است که مرکز سیاسی کشور و نه مرکز اقتصادی و فرهنگی و... را از تهران ببریم . تغيير مرکز سیاسی چه بسا در بادي امر در چشم مسئولان سخت بنمايد اما توجه به اینکه حتي كشورهاي جهان سوم نيز به راحتي مرکز سیاسی خود را تغيير مي دهند ، مانند پاكستان، برزيل، قزاقستان و ..، شاید از این ترس بکاهد. به ويژه اگر توجه داشته باشيم كه تهران را علاوه بر خطرات اجتماعي و فرهنگي خطر زلزله نيز تهديد مي كند. متاسفانه شهر تهران روز به روز بیشتر از ارزش های اسلامی – ایرانی فاصله می گیرد. این امر علاوه بر آنکه فی نفسه خطرناک است از آنجا که تهران پایتخت و الگوی دیگر شهرها هم محسوب می شود موجب اشاعه فرهنگ غربزدگی در کشور می شود حال آنکه انتخاب پایتخت جدید و کاملا ایرانی – اسلامی می تواند این جنبه منفی تهران را نیز کم کند.

به هر روی ، وظيفه تاريخي و سرنوشت ساز مسئولان را ، براي انتقال مرکز سیاسی کشور، البته نه لزوما مرکز اقتصادی و فرهنگی ، و یا دست كم مطالعه اين مساله و يافتن راهكارهايی براي كاستن از خطراتي كه مركز ثقل انقلاب را تهديد مي كند ، سنگين تر مي كند . باشد كه با كار كارشناسي دقيق از بروز اشتباهي كه آيندگان حسرت آن را بخورند ، پیشگیری کرد. انتقال پایتخت تیغی دولبه است و باید با کارهای کارشناسی مراقب بود که رها کردن تهران به حال خود موجب عواقب بدتری نشود و نیز انتخاب شهر جدید باید در جایی مناسب صورت گیرد تا موجب ایجاد تنش های قومیتی در کشور نگردد و زمزمه های نامیمون برخی تجزیه طلبان را خاموش کند؛ کاری که قزاقستان کرد و با انتقال پایتخت به آستانه زمزمه تجزیه طلبان در شمال این کشور را خاموش کرد.

* کارشناسی ارشد ایران شناسی
 
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۲:۳۷
یک نماینده گفته بود برخی می گویند پایتخت به شهر تبریز منتقل شودآقایون می خواید دریاچه ارومیه رو خشک کنید دست از سر دریاچه ارومیه بردارید همین الآن اگرشهرهای بزرگ منطقه آذربایجان در حوضه رود ارس و قزل و اوزن مثل خوی اهر مرند و میانه اگر توسعه یابد و امکانات یک مرکز استان را به این شهرها بدهند( لزوما تشکیل استان جدید لازم نیست امکانات مرکز استان را بدهید )خشک شدن دریاچه ارومیه با این اقدام و اقدامات دیگر به امید خدا متوقف می شودچه قدر تمرکز جمعیت مصرف کننده اب در حوضه دریاچه ارومیه دیگر بس کنید حتی کشاوزان هم دوست دارند نزدیک مرکز استان باشند و از امکانات آن استفاده کنند (1162745) (alef-1)
 
امیر
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۲:۴۲:۰۹
اوضاع تهران آینه تمام نمای اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران است. (1163592) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۷:۵۳
یکی از مشکلات انتقال پایتخت نبود رودهای بسیار پرآب در مرکز ایران است رودهای کرخه کارون سفید رود و رود مرزی ارس در مرکز ایران نیستند اصفهانی ها از انتقال آب از سرشاخه های کارون استفاده می کنند وگرنه خوضه آبریز زاینده رود در کوهستانها چندان وسیع نیست بگذریم از تنشها و اختلافات آبی که نمونه آن در حمله به خطوط انتقال آب یزد مشهود بود که ناشی از یک اختلاف دیرینه و تبلیغات وسیع بیگانگان دارد (1162753) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۰۶:۴۹:۴۶
زاينده رود، تنها رودخانه دايمي در مركز ايران است كه با ظلمي كه دو رئيس جمهور به آن كردند كم آب شد. اين را مردم حاشيه آن در چهار محال و اصفهان به خوبي مي دانند. (1163873) (alef-10)
 
شهروند قمي
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۲:۰۷
به عنوان يك شهروند قمي مي گويم كه با وجود طرح انتقال آب به قم از سرشاخه هاي دز. هنوز كيفيت آب قم . مناسب نيست شايد آه دوستان لرستاني و خوزستاني ما را گرفته باشد. به نظر من اين طرح . ارزش اين همه هزينه هاي اقتصادي سنگين و خشك كردن رودخانه هاي پايين دست كه به خوزستان عزيز مي رسد و عمدتا به مصرف كشاورزي مي رسيد نداشت همين الان خيلي از خانواده هاي قمي از دستگاه تصفيه آب استفاده مي كنند به نظر مي رسد نيازي به اين طرح عظيم و پرهزينه نبود چه فايده اي دارد آب يك منطقه از ايران را تامين كنيم به قيمت خشك كردن و كم آبي منطقه اي ديگر از ايران؟ (1163956) (alef-7)
 
masood
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۹:۲۰
پایتخت که هیچ مردم ایران که با این همه بدبختی زندگی میکنند نیز در شان تمدن انها ونه در شان خون بهائی که برای این مملکت پرداخت کردند خیلی پائین تر از مردمی هستند که تا همین چند سال پیش هیچ بودند (1162755) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۹:۴۴
مهاجرت معکوس در شرایط کنونی شاید صدها بار سخت تر و پیچیده تر از هدفمند کردن یارانه ها باشد (1162757) (alef-1)
 
حميد
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۳:۰۸
به شهرهاي كوچك و شهرستانها برسيد امكانات بدهيد كشاورزي را تقويت كنيد كشاورزي را براي كشاورز علي رغم مشقت فراوانش سودآور كنيد شايد اندكي مهاجرت معكوس اتفاق بيفتد. (1163958) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۱۰:۴۵:۰۴
مهاجرت معکوس پیش کش کاری نکنند که روستاها وشهر هاس کوچک همه مهاجرت کنند (1165313) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۱۱:۵۷:۳۸
حتی کشاورز هم دوست دارد نزدیک یک شهر با امکانات باشد مثلا فرزندش بتواند از امکانات یک دانشگاه یا بیمارستان در شهر نزدیک روستایش استفاده کند اگر بخواهیم شهرهای جدیدی بسازیم جمعیت و امکانات آن شهرها را چقدر در نظر بگیریم ؟ فقط می توانم بگویم بیسیار پیچیده است و همکاری وسیع مردم و نظام را می طلبد به اضافه کار کارشناسی بسیار قوی (1165470) (alef-6)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۱۶:۳۰
ما کشور خشکی هستیم برای انتقال پایتخت ابتدا با کارشناسان جغرافیا مشورت کنید وگرنه نمی دانید حوضه آبریز با " ض" نوشته می شود و مثل حوزه علمیه با "ز" نیست پس اگر در کشور خشکی مثل ایران اینها را ندانید خشک شدن دریاچه ارمیه هم بعید نیست (1162776) (alef-1)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۲۸:۰۵
اهان ما هم بالا شهر نشین بودیم الان فهمیدم !!!! باز هم یک مطلب ابدوخیاری دیگه تو سایت الف !! (1162792) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۵:۲۷:۰۱
ایران باید به 3 قسمت شمالی و مرکزی و جنوبی تجزیه گردد تا این مشکل مرتفع شود . (1163092) (alef-10)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۰۲:۱۶:۱۳
بنظرم کنایه بود .ولی یعنی چی؟ (1163809) (alef-7)
 
هموطن
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۴:۰۱
جمعیت از تهران بروند تا مثل سال 88 نشود ؟؟ شما که چند خط بالاترگفتی یک عده بالا شهری مرفه اومدن ارامش مردم رو بهم زدن ! پس بفرمایید مشکلتون تمرکز مردم اگاه و مجهز به اینترنت و رسانه و اخبار در تهرانه که 90 درصد تهرانی ها اینطور هستن !! (1162800) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۳:۰۹:۰۲
این مردم به گفته شما آگاه تهرانی باعث شدند در سال 1384 احمدی نزاد رای بیاورد .شهرستانیها احمدی نژاد را نمیشناختند.الان هم بسیاری از نمایندگان محافظه کار و منفعل تهرانی هستند که مردم تهران به انها رای داده اند. (1163624) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۱۹:۱۵:۳۳
مطالب سطحی و ناآگاهانه ای بود. اگر جنوب شهر محروم است ریشه یابی شود. چرا اختلاف طبقاتی داریم و چه کاری باید برای شهر و مردم انجام داد؟ مطالب عنوان شده تفرقه انگیز بود. در شمال شهر همه به یک اندازه پولدار نیستند و همه از یک راه پولدار نشده اند. در شمال شهر هم کارمند و معلم و اجاره نشین و رانت خوار و حزب اللهی ساکن هستند. طبق قانون اساسی عقاید سیاسی مردم محترم است و درست یا غلط بخشی از حریم خصوصی افراد است چه موافق باشید چه نباشید. از لحاظ علمی هم مطالبی که گفتید مردود است. مشکلات باید براساس دلایل منطقی بررسی شوند و راه حل باید منطقی باشد. اگر تغییر پایتخت در این چارچوب بررسی میشد اشکالی نداشت ولی در هر صورت تغییر پایتخت اولویت کشور نیست ولی مدیریت و برنامه ریزی و اصلاح مشکلات با مشارکت مردم مهمتر است. (1166216) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۴:۴۹
به جرات مي توان گفت كه تهرانيها از نظر آگاهي سياسي خيلي خيلي بالاتر از مناطق ديگر ايران هستند منظورم خداي ناكرده توهين به شهروندان ديگر نيست خودم هم تهراني نيستم و تهران هم زندگي نمي كنم اما خداييش كاش بقيه مناطق ايران هم نصف تهرانيها آگاهي سياسي داشتند و در انتخابشان دقت مي كردند وضعمان الان اينطور نبود خيلي خيلي بهتر بود. (1163960) (alef-7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۴:۵۰:۳۹
اتفاقا به نظرم رفتن جمعیت به شهرهای دیگه باعث میشه که اونها این تمایل به افزایش اطلاعات رو با خودشون به همراه ببرن.

از نظر امنیتی بیشتر به ضرر کسی میشه که از تهران میترسه چون در اون صورت چند تهران ایجاد میشه (1164219) (alef-10)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۸:۰۱
محض اطلاعتون سال 78 معترضان دانشجویان یعنی قشر فرهیخته ی جامعه و اتفاقا اکثرا شهرستانی بودن و سال 88 مردم به تنگ امده از اقشار متوسط به پایین. اون اقشارمرفه که به لطف شماها به وجود اومدن مشغول زندگیه بی دردسرشون تو بالای شهر بودن .انصاف هم خوب چیزیه اگر دین ندارید لااقل ازاده باشید !! (1162808) (alef-1)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۸:۲۴:۲۸
احسنت من خودم شاهد یعنی هر دو این اتفاقات بودم. (1163287) (alef-10)
 
Bulgaria
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۱:۴۳:۲۰
جالبه ، نویسنده محترم به دانشجویان خوابگاه نشین دانشگاه تهران می گوید مرفهین شمال شهر نشین ! (1163512) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۲:۲۸:۰۳
اره درسته چون 90 درصد وارداتی بودن! (1163572) (alef-7)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۶:۱۳
آقاياني كه مي گويند اغتشاشگران از طبقه مرفه بالانشين شهر تهران بودند و بقيه اقشار نبودند پاسخ دهند آن بالانشين مرفه كه به بركت سياستهاي نادرست اقتصادي دولت. حتي ثروتمندتر از زمانهاي گذشته و دولتهاي گذشته شده اند مگه سرشون درد مي كنه كه بيايند رفاهشون رو به هم بزنند و بيايند توي خيابونها و دردسر بازداشت و به زندان افتادن و ... رو قبول كنند؟! (1163963) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۹:۴۰
براي اينكار چهار راهکار وجود دارد : يكي اينكه انقلاب اسلامي بكوشد چهره تهران را كاملا تغيير دهد و با كارهاي متعدد اين شهر را به وضعیتی كه متناسب با ارزش هاي انقلاب باشد در آورد ....بودن اسم و عکس امثال خالد استانبولی کافی نیست؟ یا باید شهید بن لادن هم اضافه بشه؟ (1162811) (alef-1)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۸:۵۷:۰۱
دوست امریکا نشین! شما چرا نگران خالدی و از این مساله می سوزی؟ میخوای یک خیابان به اسم هولو کاست بزنیم تا مشکلات کشور حل بشه؟ (1163328) (alef-10)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۰۲:۱۸:۵۵
دوست هلند نشین! این وی پی ان است اولا من بچه سلسبیلم .بعدم من کی گفتم هلو کاست؟؟؟؟؟ ضمنا ظاهرا خودت سوختی (1163814) (alef-7)
 
فضول
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۱:۱۴:۲۲
شما چرا ندانسته تهمت آمریکا نشین به ایشون میزنی در صورتی که معلومه با فیلترشکن وارد شده؟ (1164029) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۳:۰۴:۳۰
دوست عزیز هلند نشین!!!! لطفا به دوست آمریکا نشین زیاد گیر ندید. شما هم مثل همون آقا هستید. ضمنا تهران با اسم و عکس و این جیزا درست بشو نیست. (1164130) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۴۴:۰۳
اکنون با سیاستهای تهرانی شهرستانی و تحقیر اقوام ایرانی ترک و لر و کرد و بلوچ
الان داره علاوه بر پان ترکیسم و پان کردیسم ،پان لریسم هم بوجود میاد (1162817) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۱:۲۳:۲۰
زهی تاسف؛ این دیگر واقعا زشته؛ مخصوصا اینکه اغلب تهرانی‏ها ترک و کرد و بلوچ و لر و خوزستانی و گیلک و اصفهانی و ... هستند؛ تهران محل درآمیختن مردم ایران است؛ ایکاش بجای نابودکردنِ آن به هویت بخشی به آن فکر می‏کردیم. (1163484) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۱۵:۵۵
درود بر شما . (1163945) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۴:۵۷:۳۸
محل در آمیختن تمام مردم ایران است؛ ولی متاسفانه تاریخ چند صد ساله آن در تاریخ چند هزار ساله ایران گم است. (1164231) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۲۲:۳۷:۲۰
دقیقا....تهران تنها شهری در ایرانه که ظرفیت پایتخت بودن رو داره وگرنه بقیه شهرها درگیر قومیت گرایی و مسائل پیش پا افتاده هستند....همین تهران رو قدر بدونید که وگرنه دیگه مشکلی بوجود میاد که 1000 سال دیگه هم نمیتونن جمعش کنن.... (1166462) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۱:۳۲:۰۱
الف این مطلب توهین به ملت ایران است؛ نویسنده در غالب یک نگاه علمی آدرس غلط داده است.
هرکس که اعتراض کرد لامذهب نیست. هرکس که اعتراض کرد شکمش را با نان حرام نیاندوخته است. هرکس اعتراض کرد غربزده نیست. شاید این ما هستیم که جواب اعتراض را طوری می‏دهیم که شعله‏ی آن بالا بکشد. اگر زودتر یادنگیریم که جواب اعتراض را با صبر و سعه‏ی صدر بدهیم؛ اگر زودتر با تصحیح رفتار صدا و سیما اعتماد مردم را (که به من‏وتوی فاسد و ... جلب شده‏است) به دست نیاوریم؛ پایتخت هرجا که باشد بازهم همین مشکلات برخواهند گشت. (1163496) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۳:۴۰:۴۵
پان لریسم دیگه چه صیغه ای هست ؟ این دوستانی که این اسامی رو راه می اندازن هیچ توجه کردن که اگه پول بیت المال و درآمد دولت مرکزی نباشه به محض مستقل شدن باید از گشنگی بمیرن یا به گدایی در خونه ارباب شون آمریکا برن (1163668) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۸:۰۳
دوست عزيز. شهرستانها هم بايد يه شهردار قوي مثل تهران داشته باشند گناه تهران چيست كه پايتخت شده . خوب تهران به تنهايي حداقل 10 ميليون جمعيت داره. ضمنا آيا پايتخت يك كشور اسلامي نبايد مظاهر پيشرفت و توسعه رو داشته باشه؟ اگه به شهرستانها نرسيدند از مسوولان بپرسيد چرا به تهرانيها گير ندهيد. (1163967) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۴:۵۲:۲۸
متاسفانه در 100 سال اخیر تمایل به دامن زدن به این اختلاقان بوده تا مردم هیچگاه متحد نباشن (1164222) (alef-10)
 
Sweden
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۴۸:۰۱
من نمی دونم چرا برای مسایل بدیهی مقاله می نویسید؟
می دانید چرا تهران اینطور شد؟ به خاطر فساد و پول . برای اینکه شهرداری به هر کس که مراجعه کرد با گرفتن پول و اختراع" حق تراکم" اجازه ساخت داد و چون آنها پول داده بودند نمی توانست بهشان حرفی بزند و کم کم در نظام مهندسی هم نفوذ کردند و اجازه اجرای قانون را هم گرفتند ( تهران یکی از بی سامان ترین نظام مهندسیها را دارد) .
اینگونه است که فساد همچون کرمی تمام ارکان کشور را پوک کرد! (1162824) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۰۰:۰۰:۳۰
فقط شهرداری!!! یعنی این همه سازمان وحتی وزارتخانه و استانداری و.... بی تقصیرند!
عجب هوشی!!! (1163693) (alef-10)
 
كارمند پتروشيمي در عسلويه
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۳۱:۵۵
الان اين مشكل مهاجرت به شهرهاي بزرگ دارد در مناطق ديگر نيز اتفاق مي افتد . به طور قاطع مي گويم الان از مناطق استان بوشهر و حتي خود شهر بوشهر و برازجان و خورموج و ... هر كس وضعيت مالي اش خوب مي شود سريعا به دنبال خريد خانه يا مسكن در شيراز مي رود مي دانيد چرا؟ خوب روشنه . ما غير از بوشهر و برازجان در بقيه شهرهاي استان بوشهر . امكانات پزشكي مناسب نداريم يك دستگاه MRT نداريم. اگر در حين زايمان خانمهاي باردار مشكلي پيش بيايد امكانات پزشكي نيست حتي ممكن است خانم باردار يا نوزداش تلف شوند به خدا راست مي گم حتي در خود بوشهر هم امكانات پزشكي نسبت به شيراز ضعيف تر است آخه چرا بايد اينطوري باشه؟! منطقه ويژه پارس جنوبي در عسلويه با اون همه درآمد و منابع سرشار و پول و ... يك بيمارستان مجهز در عسلويه يا كنگان يا جم نساخته. فقط اتوبان ساخته اون هم براي تسهيل حمل و نقل و تردد كاميونها و تريلرها براي خود پارس جنوبي. من جنوبي نيستم ولي اين محروميتها را درك مي كنم. مردم استان بوشهر مانند ايلاميها و سيستانيها و ... مظلوم هستند. (1163970) (alef-10)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۲:۵۲:۳۳
مجموعه ورزشی ازادی ,دهکده المپیک, هتل ازادی, هتل استقلال ,امجدیه, مترو برج ازادی, شهرک سینمایی, دانشگاه تهران, دانشگاه شریف, دانشگاه علم وصنعت, شهرک اکباتان پارک ارم, شهربازی , ایران خودرو , سینما ها, تئاتر شهر, تالاروحدت, پارک لاله, پارک ملت, پارک جمشیدیه, پیست اسکی, دیزین شمشک و.... میخواستم از سازندگان و دست اندرکارانش تشکر کنم چون واقعا معنی تهران این چیزا هستن اینهارو برداریم میمونه چند تا خیابون و خونه (1162831) (alef-1)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۸:۱۵:۳۷
فرود گاه ها یادم رفت ضمنا ! (1163268) (alef-10)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۸:۲۸:۵۳
انها رو هم اضافه کن موزه هنرهای معاصر و موزه رضا عباسی و موزه فرش که هر سه هنوز شمار یک در خاورمیانه هستند مخصوصا گنجینه موزه هنرهای معاصر اگر البته اب به انبار موزه رسوخ نکند. (1163289) (alef-10)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۰۲:۱۹:۴۵
ممنون درست میفرمائید (1163815) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۳۳:۰۱
تهران. ابهت و شكوه كشور ماست پايتخت هر كشور مايه افتخار آن كشور است. (1163973) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۲۲:۳۹:۲۶
خدا شاهده بدون تهران میمیرم...پایتخت ایران عزیز دوستت دارم... (1166469) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۵:۰۰:۲۴
چرا این امکانات نباید در همه جای ایران باشد به نظر من این از نقاط ضعف است و برای مهاجرت معکوس باید امکانات توزیع شود البته به جز اینها که گفتید مسائل اقتصادی و نقدینگی هم در تمرکز جمعیت مهم است (1164236) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۱۰:۲۵
هموطنان این مطب رو بخونن و بفهمن که سایت الف دوست ما نیست ! فقط توهین هایی که تو این مطلب شده رو بشمرید .علنا میگه جمعیت از تهران بره که فتنه نکنه یوقت ! یعنی پخش بشیم که نتونیم اعتراض کنیم !! کنترل بشیم ...همین ما ملت شریف و عزیز و با بصیرت و .... (1162856) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۶:۲۹
اتفاقا تنها سایتی است که گردانندگان آن دغدغه مردم فلک زده را دارند که با
سیاستهای غلط دولت مردان دست و پنجه نرم می کنند ! (1163964) (alef-10)
 
Sweden
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۳۲:۴۵
جه متن منسجم و قوی بود بهتررین کار از بین بردن شمال شهر یا جابجایش با پایین شهر یا فرستادن انها به مناطق روستایی.بهتر نیست یه ذره واقع بین تر باشید بعد از 34 سال (1162900) (alef-1)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۳۴:۲۱
چرا در شهرهاي ما مديريت واحد شهري وجود ندارد. ؟ چرا بايد هر ساله شاهد هزينه هاي سنگيني از جيب بيت المال بابت عدم هماهنگي شهرداريها با ادارات دولتي مثل آب و فاضلاب. برق. تلفن و ... باشيم؟ چرا بايد ساليانه هزينه هاي سنگيني به بودجه بيت المال به خاطر چندباره كاريهاي تخريب اسفالت كوچه ها و خيابانها و روكش و آسفالت مجدد آنها انجام شود؟!
چطور مسوولين تا حالا بعد از اين همه سال فكري به حال اين مشكل نكرده اند؟!!
بيايند مديريت واحد شهري تشكيل دهند سازمانهاي داخل شهرها مثل آب و فاضلاب . برق . تلفن و ... كه در محدوده داخل شهرها هستند را ببرند زير نظر شهرداريها تا از اين همه هزينه هاي دوباره كاري و چندباره كاريها كم شود . مطمئنا صرفه جويي عظيمي صورت خواهد گرفت. (1162903) (alef-1)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۳۶:۵۹
جناب قاليباف شهردار تهران بلاخره تحملش را از دست داد و در همايشي به شدت از دولت انتقاد كرد كه بودجه حمل و نقل عمومي شهر تهران را نمي دهد و گفت در سال 90 دولت تنها دو درصد از بودجه مصوب دولت را براي كمك به شهرداري تهران پرداخت كرده است.
واقعا تعجبم از اين است كه با وجود اينكه موضوع عدم اجراي كمك دو ميلياردي به متروي تهران و برخي كلانشهرها و تخلف عظيم دولت و اينكه اين موضوع يكي از بندهاي سوال از رييس جمهور در مجلس نيز بوده است اين پرونده چرا به قوه قضاييه فرستاده نمي شود يا اينكه اگر در قوه قضاييه است چرا حكم آن صادر نمي شود و اگر صادر شده چرا دولت باز هم طفره مي رود؟!
چرا مردم بايد به دليل اختلافات شخصي يا سياسي آقايان. هزينه هاي سنگين بپردازند؟! (1162910) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۳۸:۲۵
در دو خيابان اصلي شهر شيراز يعني بلوار زند و بزرگراه چمران علي رغم حجم تردد فراوان و سرعت نسبتا زياد خودروها . هيچگونه پل عابري در نظر گرفته نشده است كه جاي بسي تعجب است!!
لطفا شهرداري شيراز در چند نقطه از اين دو معبر مهم. پل عابر ترجيحا مكانيزه نصب كنند تا افراد مسن نيز براي رفت و آمد مشكلي نداشته باشند. (1162913) (alef-1)
 
شهروند قمي
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۳۹:۲۷
از دست اندركاران ساخت تقاطعهاي غيرهمسطح ميدان هفتاد و تن قم سپاسگزارم اما به نظر مي رسد براي تردد افراد پياده در اطراف اين ميدان . خطر بسياري وجود دارد و نياز به ساخت پل عابر پياده وجود دارد. (1162917) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۴۰:۳۴
انصافا كار شهرداري تهران در شفافيت مالي و در معرض ديد عموم مردم قرار دادن حسابهاي مالي مختلف شهرداري تهران . كاري بسيار صحيح و اسلامي و در جهت اعتماد عمومي است. اميد است روزي در تمام وزارتخانه ها و ادارات دولتي ما اين سيستم شفاف مالي پياده شود. (1162920) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۴۱:۱۷
پس نفرمایید تهران
بفرمایید ........ه (1162921) (alef-1)
 
امیرحسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۸:۱۸:۲۵
چی؟ (1163276) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۴۱:۳۲
بعضی از مسئولین می گفتند آنقدر زندگی را بر مردم تهران سخت بگیرید تا مردم از تهران بروند نتیجه این عمل همیشه مهاجرت نیست نارضایتی مردم تهران است که بهتر است روی مهاجرت معکوس کار شودو امکانات در استانها بیشتر شود نه اینکه زندگی را بر مردم تهران سخت بگیرند تا آنها ناراضی شوند (1162922) (alef-1)
 
نکته سنج
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۱:۲۴:۴۱
دیگه کسی از تهران کوچ نمیکنه! مگه کوچ یه عده کارمند بیچاره با نشان در باغ سبز از طرف دولت را ندیدید؟ الان همشون پشیمون هستند چون دولت به اغلب وعده های خود عمل نکرد. (1164045) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۳:۴۵:۲۸
دولت را که کوچک کرده اید در تهران اجازه تبدیل پارکینگ به مغازه را که نمی دهید برای تبدیل به تجاری در جاهایی که مجاز است مبالغ هنگفتی می گیرید پس مردم تهران کجا کار کنند با این وضعیت انتظار دارید مردم تهران ناراضی نباشد خوب اگر می خواهید ما در تهران نتاشیم روی مهاجرت معکوس کار کنید نه اینکه اینقدر بر ما سخت بگیرید به جای اینکارها امکانات مناسبتری به شهرستانها بدهید (1162934) (alef-1)
 
تماشاچی
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۴:۴۵:۳۰
اینکه پایتخت سیاسی ایران به مکان دیگری منتقل شود حرف درستی است وامید

که روزی این اتفاق بیفتد.امااینکه مردم مرفه تهران باعث حوادث ۸۸ شدند کاملا غلط

است .امروزکه بی کفایتی این دولت برهمه ثابت شده همان حرف سال ۸۸ مردم ---

تهران است .تهران توسط شهرداران مختلف به حراج گذاشته شدواین روند همچنان

ادامه دارد .اگردرشهری فقط فرهنگ یکی ازاقوام ایران حاکم است درتهران همه ---

اقوام بافرهنگهای مختلف زندگی میکنند که شاید بسیاری از معضلات ناشی از این

تضادهای فرهنگی باشد .این شهربیماراست وانتقال پایتخت سیاسی وادارات و ---

سازمانها و نهادهای وابسته به دولت به شهری جدید میتواند مرهمی برجراحات این

شهردرحال انفجارواحتضار باشد. (1163023) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۵:۰۲:۱۱
چه گیری داده اید به فساد و دور شدن از ارزشهای اسلامی آخه؟!!.. (1163063) (alef-10)
 
بابک
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۵:۱۶:۰۶
واقعا برای سایتتون متاسفم تحلیل آبکی کارشناس را باش پایتخت را عوض کنید که مردم اعتراض نکنند (1163074) (alef-10)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۵:۴۳:۳۲
خوزستان زمانی پایتخت که هیچ مهد تمدن دنیا بود الان هم بیش از نود درصد در امد ایران از خوزستان است و البته بیشتر اختلاسها هم از خوزستان است اب در خوزستان است زمین کشاورزی د رخوزستان هست من یک خانه شصت متری در تهران دارم گاهی برای مسافرت به تهران میایم و لی تهران را دوست ندارم اما خوب بخاطر اینکه پایتخت است و دکتر و بیشتر امکانات در تهران است مجبوریم به تهران بیاییم و لی زندگی در تهران را دوست ندارم اما بعنوان یک خوزستانی که هیچ تفریح گاهی در خوزستان نیست بقول برادر زاده ام که وقتی به دوستانش در تهران گفته بود من د راهواز فامیل دارم امد اهواز به من زنگ زد گفت عمه به دوستانم بگویم اهواز کجا را دارد بعنوان تفریحگاه برویم گفتم خوب عمه جاده ساحلی گفت دیگر خوب چیزی نداشتم بگویم این جایگاه خوزستان نباید باشد مثل تایلند که گرم است اما خوب در کشتی هایش میتوان ازاد بود ساحل زیبایش را ازاد گذاشته اند مثل دوبی که از رودخانه اش نهایت استفاده را میکنندو مناطق گرمسیر بگذارید خوزستان هم پیشرفت کند ازاد باشد همه اش به نفت خوزستان فکر نکنید مناطق توریستی درست کنید (1163108) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۵:۵۳:۳۷
چه جالب من غرب شیراز زندگی میکنم. نمی دونستم که در واقع جزو شمال نشینان و اشراف تهران هستم. جالب اینه که همسایه هامون هم نمی دونستن. آخه ما فتنه هستیم ظاهرا. (1163119) (alef-1)
 
تهرانی
Germany
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۷:۳۵:۱۵
عمق کینه و عقده نسبت به تهرانی ها!
باید خدمتتون عرض کنم 100 مشکلات تهران به خاطر مهاجرت شهرستانیهاست اگه قبول ندارید تعطیلات عید نوروز و غیره که همه تهرانی های اصیل! تشریف بردن دهاتشون تشریف بیارید هوای تمیز, ارامش, ترافیک روان و زیبایی این شهر رو ببینید.
اخه ادم چقدر عقده ای!
برای الف متاسفم که این مقالات رو چاپ می کنه.
همچین نوابغی مملکتو دست گرفتن که به این روز افتادیم. (1163214) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۱:۴۵:۵۱
شما الان توهین اون آقا رو جواب دادین یا خودتون یه سری توهین دیگه به یه عده دیگه کردی؟ شما که تهرانی اصیل هستی و جد اندر جدت تهرانی هستن و شهرستانی های مهاجر شهرتو خراب کردن برو تاریخ شهرتو مطالعه کن ببین 200 سال پیش تهرانی های اصیل به چه مشاغل شریفی اشتغال داشتند (1164078) (alef-10)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۵:۰۰:۰۱
عزیز جان من به کامنت شما رای مثبت دادم چون با بخشی از اون موافقم ولی مثل اینکه شما هم کینه داری نسبت به شهرستانیها. مسلما شما هم از 300 سال پیش تهران نبودی و اصالتا مربوط به یک قسمت دیگه ایران میشی. (1164235) (alef-10)
 
کاوه اهنگره
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۱۱:۱۸:۵۶
خاک ایران کفنم زنده باد وطنم تهرانی ویزدی وشیرازی و....همه ایرانی هستیم اگر متحد باشیم این بلیا سرمون نمیاد اتحاد اتحاد اتحاد (1165376) (alef-6)
 
fered
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۷:۴۵:۲۷
تا وقتی این کشور اسیر بورژوازی کمپرادور (سرمایه داری دلالی)است یعنی نفت صادر کنی و دلالان(تجار)جنس وارد کنند واز صنعت کشاورزی متناسبآ خبری نباشد ایجاد مراکز دادوستد میشود و تهرانی بوجود میاید که 20درصد مردم انجا جمعند و معلوم نیست شغلشان چبست و همه اش خدمات است .راه حل سرمایه گذاری در صنعت و کشاورزی است تا جمعیت به مراکز صنعتی و کشاورزی بروند .وکشور در سطح وسیعی رشد کند .هم اکنون در شهرستانها با اینکه امکانات بالقوه ای دارند بیکاری وجود دارد و گدائی در تهران درامدش از سروری در شهرستان بیشتر است .مشکلان تهران روز به روز بیشتر میشود از دفع فاضلاب و جمع اوری زباله گرفته تا الودگی هوا چاره را فقط ایجاد انگیزه برای زندگی در شهرستانها که فقط با سرمایه گذاری قابل اجرا است و دیگر کمک به شهرستانها بطوریکه زندگی در انجا ارزانتر از تهران باشد .در اینمورد مثلآ در شهرستانها قیمت اب وبرق و همینطور بنزین ارزانتر باشد یا وام مسکن با تسهیلات بیشتری پرداخت گردد (1163232) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۵:۱۳
خودتم شهرستانی هستی ببم.................... (1163962) (alef-7)
 
fered
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۲۰:۲۲:۲۳
من تهرانیم پدر و پدربزرگم تهرانیند بفرض هم که شهرستانی باشم ایا شما فکر نمیکنید ما دراین شهر بزودی از هوای کثیف نفله میشویم یا متازلمان در چاههای فاضلاب فروخواهد رفت ایا هر سال چند ساختمان در فاضلاب فرو نمیرود (1164664) (alef-10)
 
سهامدار مالباخته درمانده
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۴۶:۴۳
جهت تاييد حرف دوست عزيزمان. من 6 سال پيش در پذيره نويسي سهام دو شركت سيمان خرم آباد و پتروشيمي گلستان شركت كردم اول با نيت اينكه سود خوبي ببرم دوم اينكه در رشد صنعتي كشور و توليد و ضد تورم . نقشي داشته باشم آن زمان سرمايه گذاري در كارهاي دلالي و تورم زا مثل خريد زمين و دلار و ... را به نوعي تورم زايي و خيانت به كشور و اقتصاد مي دانستم اما الان بعد از 6 سال پيش زن و بچه ام شرمنده ام هيچ خبري از راه اندازي اين دو شركت نيست كسي هم به شفافي پاسخگو نيست اصلا نمي دانم اصل پول سرمايه گذاريم را كه الان يك پنجم ارزش واقعي آن زمان است را چگونه بگيرم!
كاش اين فكرهاي احمقانه! خيانت به اقتصاد و .. را كنار مي گذاشتم و مانند خيليها يك يا چند قواره زمين مي گرفتم يا طلا و ارز مي خريدم .... (1163991) (alef-10)
 
azad
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۸:۳۵:۰۵
با سلام
حداقل نویسنده محترم از این به بعد در نگارش مباحث این چنین مهم که مردم مشکل اقایون محسوب می شوند گوشه چشمی به دستاورد های نظامی نیز برای حل مشکل بزرگ (وجود مردم) داشته باشند که میتوان به نظرات ایشان استفاده از ریختن سیانور در اب مناطق مذکور در بیانات ایشان افزود استفاده از ددت و .................... واقعا براتون متاسف هستم (1163298) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۸:۴۱:۴۰
چطوره (به قول علی حسن المجید) مردم تهران رو امشی کنن تا خیال فوق لیسانسهای ایرانشناسی (بخوانید ایرانستیزی) از دانشگاه آزاد پاکدشت راحت بشه! (1163306) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۸:۴۷:۰۴
باید شهری ایجاد را به عنوان پاینتخت ساخت اما نام آن باید تذاعی کنده غرور ملی ما باشد (1163311) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۱۹:۴۷:۰۷
پس بایید مردم فقیر و فقیرتر شوند و توسری خور و یارانه بگیر تا هیچ وقت برای گرفتن حقشون بلند نشن . این شیوه تفکریه دیگه (1163379) (alef-10)
 
حسين
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۰:۱۵:۴۰
{ تبليغ فرهنگ بی اصالت شمال شهر تهران} اين چه ادبياتي من كه 30 سال درارم و پدر م 70 سالشه در همين به قول شما منطقه بي اصالت شميران مستكبر غرب زده دزندگي مي كنيم . واقعا يه قدري ادب دلشته باشيد . فحش و بد و بي راه گفتن كاري نداره. همين منطقه يك كلي شهيد داده كلي در محرم دسته داره اتفاقا جمع بزرگي از اهالي اين منطقه از نظر اقتصادي خيلي وضع جالبي ندارند .در ميدان تجريش گرون فروشي از همجا بيشتر . كمترين عمليات هاي عمران متروكه پل و بزرگراه در تهران در منطقه يك است . اين منطقه اصلا يك ورزشگاه نداره يه فرهنگسراي دروست و حسابي نداره . واقعا آقاي رضا مهريزی همه اهالي منطقه يك رو بي اصالت و به فرهنگ ميدونه؟ (1163412) (alef-7)
 
ايرانى
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۱:۰۸:۵۹
اگه از اول انقلاب تا حالا هر چهار سال يكبار يك استان پايتخت ايران ميشد، الان. نه وضعيت تهران اينجور پر هزينه بود نه ما بقى استان ها از اين همه امكانات محروم بودن. با هزينه هاى "نگهدارى " اين عروس سه داماد، ميشد هر ماه يك شهرستان و آباد كرد. از طرف ديگه ؛ اينهمه تمركز گرايى و مهاجرت هم وجود نداشت. (1163457) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۱:۳۹:۵۸
راس میگه این دوستمون برای این که هزینه رفت و آمد هم زیاد نشه تو هر شهر جدید هم چادر میزدن آقایون دولت و مجلس و وزارتخونه ها و ... مثل ایلات و عشایر چهارسال یک بار بساط و جم میکردین از این شهر به اون شهر (1164066) (alef-10)
 
سامان
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۶:۳۷:۵۵
مرد حسابی مگه المپیکه که هر چهار سال یه شهر؟! تازه همون المپیکش هم از هفت هشت سال قبل معلوم میشه. (1164352) (alef-10)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۱:۲۰:۳۸
در پاریس و مسکو و مادرید و ... هم مردم گاهی اعتراضات سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی میکنند لطفا راه حلهای وزینتان را برای آنها هم ایمیل کنید ! به جای آنکه به تحقیر تهران بیاندیشید کاری کنید مردم اعم از پولدار و بی پول ، تهرانی و غیرتهرانی ،کشورشان را دوست داشته باشند ... (1163478) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۱:۲۲:۱۸
چند وقت پیش با یکی از دوستان صحبت میکرد گفت ما خانوادگی به این نتیجه رسیدیم که از تهران به دلیل افزایش دائمی هزینه های زندگی و ثابت بودن حقوق دریافتی مهاجرت کنیم.گفتم مهاجرت که به این راحتی ها نیست گفت خوب کل خاندان چون کارمند هستن همگی میریم دیگه!!!!!!!
حالا ادامه این وضعیت به نظر مشکل جمعیت رو حل کنه!!!!!!!!!!!!؟ (1163483) (alef-10)
 
سعید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۵:۰۲:۴۲
حقیقتش من تا االان خیلی به ندرت دیدم کسی به خار گرونی از تهران خیلی دور شه. معمولا به اطراف تهران منتقل میشن که خودش مصائبی داره (1164239) (alef-10)
 
ماجد
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۲:۱۵:۰۴
با سلام به دوست محترمی که این مطلب غیر منسجم را نوشته اند
وسپاس از سایت محترم الف که به دوستان اجازه ی آزمون و خطا برای نویسنده شدن می دهد!
قاجار،روسیه،پهلوی،انقلاب، جنگ، طاغوت،اسلام، انقلاب،مصر ،یونان،چین،روم باستان و.... همه در کنار فتنه ۸۸ جمع شده اند که نویسنده چه چیزی راثابت کند؟
۱.تهرانی ها ضد انقلابند وباید محدود شوند؟
۲.تهران نباید شمال شهر داشته باشد؟
۳.شهری که شمال شهر دارد فاسد است؟
۴.اصولا پولدارها،تحصیلکرده ها و خارج رفته ها منحرفند؟
۵.عده ای نباید رای بدهند و هرچه ما شهرستانی ها میگوییم بگویند چشم؟
۶.اصلا مشکل همین هایی هستند که از شهرستان مهاجرت کرده اند؟
۷.دولت برای برگزاری بهتر انتخابات یا فورا پایتخت را عوض کند یا تهرانی ها را متفرق کند؟
۸.بهتر است انتخابات به کوری چشم آقامحمدخان در استر آباد برگزار شود؟
۹.شهری که آثار باستانی ندارد پایتخت نیست؟
۱۰.خوش به حال چینی ها که پایتخت تاریخی دارند،پس ماهم مثل پاکستان یک پایتخت سیاسی نوساز اما تاریخی !میخواهیم؟
۱۱.با توجه به اتمام تمام پروژه های عمرانی دولت آبادگر و بیکار ماندن پیمانکارهای نیمه دولتی بهتر است دولت در زمان باقی مانده یک تهران جدید کنار‌ خرابه های باستانی بسازد؟
.
.
.
.
این تذهبون؟ اگر بنا بر با لا بردن اسم دوستان در صدر صفحات الف است، احتیاجی به درج مطلب نیست،میتوانید اسم و عکس دوستان را با درج کلمه ی نویسنده در کنار لوگو منتشر فرمایید! (1163540) (alef-7)
 
مهران از تهران
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۲:۳۵:۰۹
اقای نویسنده عزیز که تمام مطلبت توهین به تهرانیها و امثال منه . مطمئن باش اگه این مهاجرها لطف کنن برگردن شهر خودشون همه نه ولی بیشتر این مشکلاتی که مشاهده میکنید ا از جمله ترافیک و الودگی و تضاد فرهنگ و... حل میشه .و باعث خوشحالی تهرانیای قدیمی . این شهر انسان هایی همچون اقا غلامرضا تختی و علامه دهخداو ... هست .لطفا اگر دفعه بعد همچین افکاری داشتید فکر نکیدن خیلی شهر بی در و پیکریه و هر چیزی خواستی در موردش بنویسی. خواهش میکنم چاپ کنید .ممنون (1163583) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۲۱:۳۶:۵۳
بیخودی علامه دهخدا رو نبند به خودت اصلیتش قزوینی بود و پسر یکی از همون مهاجرا که منتظری برگردن به شهرشون منم تهرانی ام ولی تهرانی بودنم هیچوقت این حق رو بهم نمیده که خودم رو صاحب این شهر بدونم و به مهاجرهاش به یه چشم دیگه نگاه کنم. زمین خدا مال همه مردمه و هرکس هرجاش که بخواد حقشه که زندگی کنه امثال همین نگاه هاس که میره یه خورده جلوتر و منجر میشه به نگاه های تحقیرانه ی خیلی از ما نسبت به برادران افغانمون (1164769) (alef-10)
 
مهران از تهران
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۱۳:۰۱:۲۷
فدات شم اخه من یه حرفی میزنم شما یه چیزی میگی اصل مطلب این بود که افزایش جمعیت با تفکرات مختلف از نظر من خیلی مشکل افرین میتونه باشه حالا هر موردی که شما گفتی نیاز به صحبت طولانی داره.... (1165574) (alef-10)
 
من
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۲:۴۰:۱۵
نواب که اون مسجدو آتیش زدند منطقه 1 تهرانه ما نمیدونستیم!!!!!!!!!! (1163589) (alef-7)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۰ ۲۳:۴۶:۲۹
بهترین راه کار حل مشکل شهرهایی مثل تهران نگاه به الگوهایی است که پیش از این در جهان اجرا شده است. قرار نیست پایتخت را به جایی انتقال دهیم باید تهران را گسترش داد. با توسعه آزاد رهایی با بیش از 4 لاین به خارج از تهران و ساخت شهرهایی جدید در کنار این اتوبان ها در فاصله حداکثر سی کیلومتری و انتقال همزمان خطوط ریلی می توان جمعیت تهران را کنترل کرد. نکته ای که می تواند باعث خروج جمعیت از تهران به سمت این شهرهای جدید باشد امکانات بیشتر این شهرها و خاص بودنشان است. در ابتدا می توان چند شهر لوکس ایجاد کرد ، برای مثال اگر امروز هزینه ساخت هر متر مربع آپارتمان در تهران حدود یک میلیون تومان است (بدون زمین) خب اگر ما آپارتمان هایی با هزینه متری دو میلیون تومان بسازیم و با زمین بسیار ارزان ، قیمت این آپارتمان ها برای فروش به حدود متری 2.5 میلیون تومان می رسد . با دادن جذابیت های خاص به مراکز تجاری هر یک از این شهرها می توان این شهرها را توسعه داد. برای مثال تمام مجوزهای فروش لوازم خانگی در استان به یک شهر و برندهای پوشاک به یک شهر و اتوموبیل به یک شهر و ... و انتقال بیشتر دانشگاه های دولتی به این شهرها و شبیه سازی شهرهایی مثال هالیوود و آکسفورد که کارکرد فرهنگی دارند.
و در نهایت انتقال تمام شرکت های دولتی به این شهرهای اتوبانی باعث توسعه آنها و کاهش جمعیت یا حداقل کنترل جمعیت تهران می شود.
این کار علاوه بر ایجاد اشتغال وسیع برای سالهای متمادی برای مردم و دولت بسیار در آمد زا خواهد بود. این الگو تکرار برنامه های شهرسازی دهه 60 آمریکاست که جمعیت اکثر شهرهای فشرده امریکا را کاهش داد و در ضمن در سرعت رشد اقتصاد امریکا بسیار موثر بود. (1163673) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۰۳:۵۰:۲۸
نویسنده در جستجوی پایتختی درخور تاریخ ایران است. عمو فکر کردی اگه بروی اصفهان یا شیراز آنجا خبری غیر از فرهنگ تهران است. نه عمو آسمون همه جا یه رنگه. اگه کمی احترام برای دموکراسی قایل بودید یاد میگرفتید که مردم رو به رسمیت بشناسید نه اینکه قیم مابانه آنها را از لحاظ فرهنگی و سیاسی و ... مهندسی کنید. اینجا کره شمالی نیست و هرگز نخواهد بود. (1163845) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۰۹:۰۳:۱۲
واقعا تحلیل ضعیف و آبکی ای بود. آسمون و ریسمون بافتن هم حدی داره. اینکه ماجرای سال 88 را این طور تحلیل می کنید کاملا نشون می ده که شما هم مثل صدا و سیما در آن زمان ناشنوا تشریف داشتید و یا اینکه حداقل فقط اخبار صدا و سیما را دیده اید و برای یک بار هم که شده بین مردم نیامده بودید که ببینید که افراد معترض از همه قشری بودند. (1163905) (alef-7)
 
حسین
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۴:۳۶
آقا دست از سر پایتخت بردارید مشکلات الویت دار عدیده ای وجود دارد به آنها بپردازید (1163959) (alef-10)
 
Serbia
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۱:۳۸:۲۵
مردم تهران در انقلاب خيلي زحمت كشيدند
در جنگ هم همينطور بيشترين كمك ونيرو از اين شهر رفته است
وحالا عده اي با حقد وكينه به مردم اين شهر نگاه ميكنند
واقعا دليلي هم وجودداره وجالبه كه اهالي اين شهر ازهمون شهرستانها هستند
نگاه كنيد به سوپرها همگي از شهر تبريز ويا سينماگران از شهرهاي مختلف شمال ومشهد ولرستان و ووو
پس تلاش كنيد به اين شهر بيشتر رسيدگي كنيد (1164064) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۲۳:۰۲:۵۶
راست ميگى؟ راجع به كدوم جنگ صحبت ميكنيد؟!!! مرد حسابى وقتى ما توى اين شهر هاى مرزى صبح عصر شب عين بارون موشك و بمب رو سرمون ميريختن ، شما كجا بوديد؟ شما اصلا صداى تركيدن بمب به گوشت خورده؟ تا حالا يه شب استرس اينكه نكنه موشك هواپيماهاى صدام گور به گور شده خالى بشه وسط خونه ات، رو داشتيد؟ يا يه شب با صداى اين هواپيماهاى عراقى با شكستن ديوار صوتى از خواب پريدى؟ يا يه بار نصف شب با آژير قرمز بيدار شدى كه مجبور بشى تا صبح وسط چاله يا پناهگاه زانوهات بخوره تو فك ت و از يطرف ترس كشته شدن خودت يا خانواده ات و از طرف ديگه از بيخوابى تهوع بگيرى؟ يه بار يه بمب خالى شد اونطرف ها كه مطمئن م يا خارج كشور بوديد يا صبح بهتون خبر دادن كه اينجور اتفاقى افتاده! جنگ هم كه تمام شد بهمراه خانواده محترم يادتون افتاد كه سرى به هم وطنانتون بزنيد هم سياحت و هم .... !!! الحمد الله اعتبارات تهران نصف تمام اعتبارات كل كشوره چيزيش باقى نميمونه كه خرج اين استان هاى ديگه بشه. (1164848) (alef-10)
 
Hungary
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۰۰:۱۶:۴۱
داداش ما همه تهرانی هستیم اصلا ایرانی که تهرانی نباشه حق شهروندی نداره و ایرانی نیست فقط بدبختی زمین و خانه گیر ما تهران نیامد وگرنه ما هم میامدیم تهران و تهرانی میشدیم فقط پول وبختش را نداریم خوش به حال انها که دارند (1164954) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۱:۵۰:۱۴
تمام صغری کبری برای اینه که قم بشه پایتخت ، واقعا مسخرست . خیلی جالبه که تو این مقاله دانشجوها شدن قشر مرفه جامعه الف ملت رو چی فرض میکنی که این ارجیف را اجازه چاپ میدی؟ (1164081) (alef-7)
 
میثم
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۲:۳۱:۰۳
به نظر من شهر همدان به علت نزدیکی به تهران و وجود زمینهای خالی در اطراف شهر و همچنین دارا بودن تجربه برای پایتخت بودن(در زمان مادها) و داشتن سابقه چند هزار ساله و همچنین قرار گرفتن در مرکز ایران، گزینه خوبی برای پایتخت سیاسی بودپن ایران عزیز می باشد. (1164112) (alef-7)
 
بدیع
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۱۳:۴۰:۵۳
بله به نظر من هم همدان می تواند به علت فرهنگ بالای مردم آن شهر و نزدیکی به تهران (3 ساعت فاصله از اتوبان ساوه)گزینه خوبی باشد. (1165660) (alef-10)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۴:۲۷:۵۲
الان به نظر شما الگوی ایران کهن قزاقستان باید باشه؟ (1164194) (alef-10)
 
کارشناس ارشد اقتصاد
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۰۹:۱۷:۰۵
عزیز مگر قزاقستان کشور کوچیکیه. اولین قدرت اقتصادیه آسیای مرکزی است با درآمد سرانه 16 هزار دلار با متوسط رشد پایدار اقتصادی بالای 6 درصد در 15 سال گذشته . چرا ما این همه خودبزرگ بین شده ایم و همه را کوچک می بینیم!! (1165198) (alef-6)
 
سید محسن
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۱۵:۴۲:۲۵
سلام چرا به اهالی شمال تهران که مردم منظقه شمیرانات هستند توهین می کنید اگر هم در ان سال ها اتفاقاتی رخ داده از یک عده افراد معلوم الحال بوده مردم منطقه شمیرانات از اصالت برخوردار هستند و پشتیبان انقلاب و رهبری هستند تو رو خدا مقداری به نوشته هایی که می نویسید دقت کنید (1164292) (alef-7)
 
مسئول
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۱ ۲۰:۵۸:۳۱
برای بسیاری از مسئولین جای مناسب می تواند بیروت، غزه، اسلام آباد، و امثالهم را نام برد که هم شهروندان نفسی می کشند و هم آنان به وظایف خود از راه نزدیکتر رسیدگی می کنند. (1164726) (alef-10)
 
Hungary
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۰۰:۱۱:۲۲
اگر ایرانی عقل سلیم داشته باشه بایدبه تهران تنها جایی که ایران حقوق شهروندی دارد مهاجرت میکند این از زمانی که اغا محمد خان قاجار نظام سلطه مرکزی را بجای حکومت فدرال ایالتی و ولایتی تنظیم کرد و تا به حال باقی مانده و تا زمانی که حکومت مرکزی باقی بماند همین است قیمت زمین در تهران اگر به اندازه تمام خاک یک استان مرزی کشور هم بشود هنوز سود به خرید زمین و خانه در تهران هست چون قیمتش بالاتر میره اما استان مرزی راکدتر میشود وگرنه اگر یک ایرانی در جایی غیر از تهران زندگی کند از بی ابی و گشنگی و بیکاری و هزار بلای دیگر جونمرگ میشود بجای اینکه حداقل مدتی کوتاهی در دود زندگی کند و بعدهم با احترام از هوای الوده خفه بشه و بمیره (1164945) (alef-13)
 
Hungary
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۰۰:۱۳:۳۱
سردار سازندگی با هزار طرح و قول و وعده و عید سالها سر مردم را گرم کرد که پایتخت عوض میشود اما بعد که دید کار ساده ای نیست و از عهده اش بر نمیاید دو سه تا بزرگراه زد و گفت مشگل پایتخت و ایران حل شد (1164952) (alef-13)
 
Hungary
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۰۰:۱۵:۱۴
اگر قرار به پایتخت تاریخی ایرانیان باشد شهر شوش که نامش در تمام کتابهای اسمانی هم بعنوان پایتخت اریاییها امده بهتری جا برای انتقال پایتخت میباشد البته اگر اعتماد به نفس داشته باشیم و از نزدیکی ان به مرز عراق ترس نداشته باشیم (1164953) (alef-13)
 
روح الله
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۰۱:۴۷:۲۵
سلام
متاسفانه این مطلب نه انسجام منطقی داشت و نه من مطلبی کارشناسی متناسب با تخصص نویسنده دیدم . از لحن و نتیجه گیری شتابزده ی ایشون هم می گذریم
اولین مطلب شکایت ایشونه از با سابقه نبودن تهرانه و مقایسه با پایتخت های با سابقه .خوب اولا دوست ایران شناس کافیه چند ایستگاه مترو به سمت جنوب بری و از شهر ری دیدن کنی . دوم اینکه اصلا مگه سابقه ی تاریخی ملاک انتخاب پایتخته؟خود شما از پایتختای تازه تاسیس و کارآمد داری دفاع می کنی.
می ریم سر انتخاب پایتخت کارآمد که در مقالتون بهش خوب پرداخت نشده نه ملاحظات امنیتیش نه ملاحظات شهرسازی و جغرافییش
الف لطف کنه از کارشناس مطلع یه گزارش بگیره که این طرح تغییر پایتخت که در همه ی دولت ها به نوعی مطرح شده و مثلا کار کارشناسی هم روش شده چه راه کارهایی تا حالا براش دادن. (1165020) (alef-13)
 
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۰۲:۰۸:۱۵
آقا جان خیلی هم با سواده! من اشتباه کردم گفتم در سواد این کارشناس ارشد شک دارم!!! (1165024) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۰۶:۰۲:۳۳
كساني كه در شمال تهران زندگي ميكنند ايراني نيستد.!ببخشيد ٩٠ درصد توليد فرهنگ در جامعه ايران از اين قشر مياد. واقعا ألف.... تو اين مملكت با سواد انقدر كم شده كه همچين ادم هايي نويسنده تو ميشوند. .... خيلي ناراحت كننده است كه به يك كوته فكر أجازه چاپ مقاله به اين اشغالي داده ميشه. وأي به حال اينده ايران زمين !! (1165063) (alef-13)
 
شمال تهراني
United States
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۰۶:۲۴:۲۹
دوست عزيز
من افتخار ميكنم كه اول ايراني هستم و بعد متولد شمال تهران. افتخار ميكنم كه پدرم با سختي زياد در بهترين دانشگاه هاي اروپا تحصيل كرد و بعد به وطن برگشت و سالها با عشق كار كرد. افتخار ميكنم كه پدرم علم اقتصاد را خوب ميدانست و با سرمايه گزاري هاي علمي و دقيق به يك زندگي خوب دست پيدا كرد. كاري كرد كه فرزندانش هم خوب تحصيل كنند دنيا را سفر كنند تا شناخت بهتر نسبت به زندگي و دنياي خودشان داشته باشند. خانواده ما و بسيار كساني كه در شمال تهران همسايه ما بودند، دنيا را ديده بودند بااخلاق و با فرهنگ بودند. فرهنگ ايراني را خوب ميشناختند و به فرهنگ دنياي مدرن هم اشنايي داشتند.
ما افتخار ميكنيم كه ايراني مدرن هستيم اگرچه به خاطر ادم هايي مثل تو ايران را ترك كردم و لي در اين سر دنيا كه زندگي ميكنم اسم ايراني و مقام ايراني را با افتخار به همه دنيا نشان ميدم. تا شايد كمي از اين تصوير تيره و زشتي كه أمثال تو از ايراني به دنيا نشان ميدند كمي كم كنيم. (1165069) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۲-۱۲ ۱۴:۳۵:۰۲
نیمی از امکانات تهران را به شهرستانهای حواشی و محروم ایران بدهید تا متوجه شوید تهران آش دهن سوزی نیست و کسی دوست ندارد در یک شهر شلوغ و پر ازدحام و آلوده زندگی کند.شهری که با تمام شلوغی و ازدحامش افراد تنها هستند و بی پناه ... (1165763) (alef-10)
 
امین
۱۳۹۴-۱۱-۲۳ ۲۳:۴۲:۵۳
کل کشور ایران که هیچ کل منطقه خاورمیانه خشک است.پایتخت به کجا برود؟به نزدیکی مرزهای شمالغربی در تبریز؟تبریز آیا توانایی افزایش جمعیت چند برابر خود را دارد؟آیا اون منطقه توانایی تحمل مهاجرانی از سایر مناطق ایران را دارد؟به کردستان برود؟به مرکز خشک ایران برود؟حتی مازندران هم دارد با مشکل کم آبی مواجه میشود... (3540501) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
تهران، عروس سه داماد