نظر منتشر شده
۱۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 155310
دلایل حذف تصمیم کبری و کوکب خانم از کتب درسی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۴۴
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به دلایل حذف برخی داستان ها مانند تصمیم کبری از کتب درسی اشاره کرد و گفت: بنده در دهه چهل دانش‌آموز بودم و اکنون دهه ۹۰ است، آیا نیازها بعد از ۵۰ سال عوض نشده است؟

حجت‌الاسلام محی‌الدین بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در گفت‌وگو با فارس «توانا» در خصوص حذف برخی داستان ها مانند کوکب خانم و تصمیم کبری از کتب درسی اظهار داشت: شاید هم‌سن و سال‌های من به کتاب‌های دانش‌آموزی دوره خودشان علاقه داشته باشند، همچنان که وقتی ما به یاد کفش، کیف و لباس دوره دانش‌آموزی خودمان می‌افتیم لذت می‌بریم، اما واقعاً سلایق و نیازهای امروز مانند چهل سال قبل است؟

وی با تأکید بر اینکه نوع نگاه به زندگی تغییر کرده است، ادامه داد: بنده در دهه چهل دانش‌آموز بودم و اکنون دهه ۹۰ است، آیا نیازها بعد از ۵۰ سال عوض نشده است؟ نوع نگاه به زندگی تغییر نکرده است؟

حجت‌الاسلام محمدیان با بیان اینکه امروز باید کتاب‌های درسی و محتواهای آموزشی ناظر به نیازها، سلایق و علایق امروز دانش‌آموزان باشد، افزود: به صورت نوستالوژیک شاید به قصه تصمیم کبری، کوکب‌خانم، پطروس فداکار دلبستگی داشته باشیم، اما امروز در کشور ما محتوای جدید تولید شده است و نیازهای جدیدی داریم، ضمن اینکه ادبیات جدیدی نیز خلق شده است.

وی اضافه کرد: شاید در ۵۰ سال آینده نیز وقتی این دانش‌آموزان بزرگ شوند، بگویند کتاب‌های درسی ما خیلی خوب بود، در هر حال ما باید ناظر به نیازها، شرایط و محتوا را تغییر دهیم اما مبنا، اصول‌ و ارزش‌ها ثابت باشد؛ به عنوان مثال راستگویی و فداکاری را در کتاب درسی ترویج دهیم.

* امروزه صدها فداکارتر از پطروس در کشورمان پیدا شده است

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با بیان اینکه در دوره‌ای فداکاری در قالب پطروس فداکار بود، گفت: امروز در داخل کشورمان صدها پطروس و فداکارتر از پطروس پیدا شده است که اگر قرار است بگوییم باید زندگی فداکاران روزگار خودمان را بگوییم.

وی افزود: معتقدم کتاب درسی به لحاظ محتوایی، روش آموزشی، دانشی و بینشی قوی‌تر از کتاب‌های دهه‌های ۳۰ و ۴۰ هستند و اکنون علمی‌تر و روشمندتر به لحاظ روانشناسی بوده و به نیازهای کودکان توجه کرده است؛ به عبارت دیگر کتاب‌های درسی فعلی، کودکان را برای زندگی آماده می‌کند نه فقط خواندن و نوشتن.

حجت‌الاسلام محمدیان با بیان اینکه نباید نسبت به کتاب‌های درسی به صورت حجمی برخورد کرد، ادامه داد: مهم برایند کار است و برایند درسی ما آمادگی برای زیستن در زندگی امروز است؛ فداکاری کردن برای کشور، داشتن هویت ملی، دینی و انقلابی به عنوان ارزش‌هایی است که باید در کتاب‌های درسی حفظ شود.

وی تأکید کرد: معتقدم کتاب‌های درسی ما به لحاظ محتوایی غنی‌تر از دوره گذشته بوده و روش‌ها علمی‌تر است، اما در عین حال به کتاب‌های آن دوره نیز تعلق‌خاطر داریم؛ به عنوان مثال من هنوز هم وقتی «داشت عباسقلی خان یک پسری» را می‌خوانم، احساس لذت می‌کنم و شعر ایرج‌میرزا تعلق‌خاطر دارم، اما واقعیت این است که آیا باید همیشه کودکان ما در ایرج‌میرزا بمانند یا شاعرهای امروز هم در کتاب‌های درسی وارد شوند.
 
محمدمهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۱:۱۳:۰۴
واقعا جای تاسف داره ببین کیا شدن مسئول آموزش و پرورش (782802) (moderator18)
 
محسن خالقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۱:۱۵:۴۸
اصلا کار خوبی نکردین که این درسای تاثیر کذار رو حذف کردین . (782805) (moderator18)
 
گذر جوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۱:۲۰:۳۲
بابا تو رو خدا یکی بیاد مارو از دست این آدما نجات بده
آخه دانشمند مگه گذر زمان میتونه حرف دل و از بین ببره . اگه به شما باشه که تا حالا تمام آثار ادبی گذشته از تو کتابا حذف میشد! (782808) (moderator18)
 
علامه دهر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۱:۲۲:۱۶
من نمیدونم چرا تو علامه نشودی یا فیلسوق یا افلاطون یا ارسطو یا ابن سینا یا ... . (782809) (moderator18)
 
کاوه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۱:۲۳:۴۹
فقط اون نوستالوژیک رو خوب اومدی .

دیگه کسی نمیگه بی سوادی (782810) (moderator18)
 
ناصری زاده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۱:۲۴:۵۳
آخه چرا اینا که خیلی داستانای قشنگی بودن. (782813) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۱:۵۸:۲۵
تربیت روایی با داستان انجام می شود و اینکه 50 سال پیش شما همین داستان را می خواندید و الان لازم است تغییر کند، توجیه خوبی نیست. بار معنایی این داستانها پرورش دهنده نسلهای مختلفی است. (782829) (moderator18)
 
مجتبی زارع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۳:۰۹:۲۲
دمت گرم
نمردیم و تو رسانه ای از آقای ایرج میرزا تجلیل شد
خداوند رحمتش کنه
واقعا شعر مادرش، زیبا و دلنشین است (782857) (moderator18)
 
dara
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۷:۳۹:۴۰
سوالم این است که آقای محمدیان می گوید کوکب خانم متعلق به 40 سال پیش است و الان سال 90 است و باید با تغییرات و تحولات پیش برویم. پس ایشان هم قبول دارند که باید بچه ها و جوانان به روز شوند و با تغییرات آنان هم تغییر کنند/ ولی ما شاهدیم فقط در برخی موارد که خودشان دلشان میخاهد این تغییرات را صورت میدهند و اصلا به نیاز جوانان کاری ندارند. (782890) (moderator18)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۲۵ ۰۹:۲۳:۴۷
جناب آقای محمدیان ، لازم است چند نکته به شما یاد آور باشم:

اخلاق و ادبیات شاید از محدود علومی باشند که قرنها قبل به کمال رسیده اند.

اگر نظر جنابعالی درست باشد لابد بوستان وگلستان سعدی هم متعلق به گذشته اند و دیگر کاربردی ندارند و همچنین هر گونه داستانی که از فرهنگ قدیم برای نسل آینده به میراث گذاشته شده است.

اگر چه تصمیم کبری و کوکب خانم جز شاهکارهای ادبی ما محسوب نمیشوند ولی این داستانهای با مضمون ساده در دل همه ما ایرانی ها دو پیام بزرگ به جا گذاشته اند که هیچ وقت فراموش نمیشوند : نظم و مهربانی

و این داستانهای مشترک بین نسلها که من در حال حاضر در کتاب بچه ام میبینم تنها پل ارتباطی ادبیاتی بین ماست و من به نوبه خودم در خواست میکنم که آموزش و پرورش در این تصمیم تجدید نظر نماید. (783057) (moderator18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.