نظر منتشر شده
۴۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 45031
درس نظام قضایی کره جنوبی به ایران
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۱۰:۵۱
 توضیح بخش تحلیلی الف:



یادداشت زیر در آبان ماه 1385 در الف منتشر شده است. از آنجا که بحث ازتباط امنیت سرمایه گذاری و مبارزه با مفاسد اقتصادی اخیرا در کشور ما مجددا مطرح شده، در آستانه نهمین سال صدور فرمان مبارزه با فساد بازخوانی این یادداشت حاوی شرح برخورد دستگاه قضایی کره جنوبی با تخلف مالی یک سرمایه گذار خصوصی و بین المللی فوق العاده موفق آن کشور می تواند مفید باشد.



همه کسانی که کتاب «سنگفرش هر خیابان از طلاست» را خوانده اند، "کیم ووجونگ" بنیانگذار شرکت DAEWOO را می شناسند. مدیر و کارآفرینی بسیار موفق که در نیمه اول دهه 90  مظهر صنعت پیشتاز کره محسوب می شد.

 

 

کیم ووجونگ در سال 1936 در شهر دائگو در مرکز کره جنوبی فعلی و در خانواده ای اهل سیاست به دنیا آمد.



کودکی و جوانی او مصادف با سالهای جنگ و فقر و بدبختی مردم کره گذشت به طوری که کیم جوان تا 30 سالگی ناچار بود برای سیر کردن شکم خانواده اش به سختی کار کند .



در سال 1967 و در زمانی که اقتصاد کره برای جهش معجزه آسای خود آماده می شد، کیم با 5 هزار دلار پس انداز خود یک شرکت کوچک نساجی تاسیس کرد و ظرف 30 سال چنان آنرا گسترش داد که در سال 1997، در 110 کشور جهان نمایندگی و بیش از 320 هزار کارمند داشت.



شهرت کیم ووچونگ به عنوان یکی از بزرگترین کارآفرینان قرن بیستم و پدر تولید و صادرات کره جنوبی چنان زیاد شد که کتاب خاطرات او تحت عنوان"every street is paved with gold " به 20 زبان دنیا ترجمه و میلیونها نسخه از آن در کشورهای مختلف به فروش رسید .

 


 
سال 1997 بر اثر بحران اقتصادی ـ مالی شرق آسیا، شرکت DAEWOO نیز دچار بحران نقدینگی و فروش شد و در این زمان کیم بزرگترین اشتباه عمرش را انجام داد و بجای این که در مقابله با این بحران سیاست تعدیل نیرو و کاهش دامنه فعالیت های شرکت (Down Sizing) روی بیاورد، به مدیران دوو دستور داد تا دارایی و سودهای شرکت را زیاد جلوه دهند تا شرکت بتواند وام بیشتری از بانک ها بگیرد .دوو این پنهان کاری و حساب سازی را فقط 2 سال توانست ادامه دهد .در سال 1999 دوو اعلام ورشکستگی کرد و کیم که برای شرکت در یک گردهم آیی تجاری به چین رفته بود، از بازگشت به کره خودداری کرد .دادستان کره در مقابل بهت و حیرت مردم "کیم ووچونگ "را به جرم حساب سازی، اختلاس و مفاسد اقتصادی تحت تعقیب بین المللی قرار داد و از اینترپل خواست تا هر جای دنیا او را دستگیر و به سئول باز گرداند.



سر انجام کیم ووچونگ در سال 2005 پس از شش سال زندگی مخفی و تعقیب و گریز در آلمان، فرانسه، سودان و ویتنام، خود را تسلیم کرد و داوطلبانه به کشورش بازگشت . ماموران پلیس کره جنوبی در مقابل چشم میلیونها کره ای که با حیرت این صحنه را به طور زنده تماشا می کردند، در همان پای پلکان هواپیما بر دستان کیم ووچونگ دستبند زدند و او را روانه زندان کردند .



دادگاه بدوی در خردادماه 1385 کیم ووچونگ را به جرم حساب سازی و اختلاس به ده سال حبس و پرداخت 10 میلیون وون جریمه نقدی محکوم کرد .برخی از محافل اقتصادی و مردمی کره حکم صادره را بسیار سنگین ارزیابی کردند و معتقد بودند به دلیل خدمات کیم ووچونگ به رشد صنعتی کره و با توجه به این که موفقیت  اقتصادی کره جنوبی مدیون زحمات شبانه روزی اوست، حکم صادره باید در مرحله استیناف مورد تخفیف و بخشش قرار بگیرد.

"کیم ووچونگ" 4 ماه فرصت داشت برای تجدید نظر در حکم و تبرئه خود کاری انجام دهد . در  نظام سیاسی ـ اقتصادی کره جنوبی، مانند دیگر نظام های  سرمایه داری کیم به عنوان یک سرمایه دار بزرگ، دوستان زیادی در دولت، مجلس و قوه قضائیه کره دارد، اما هیچ کدام برای آزادی او کمک موثری نکردند .سرانجام هفته گذشته دادگاه تجدید نظر، کیم ووچونگ را در حالی که بروی صندلی چرخ دار نشسته و به دست او سرم وصل بود، احضار کرد تا حکم نهایی را به او تفهیم کند : 5/8 سال حبس و 10 میلیون وون جریمه نقدی بخاطر مفاسد اقتصادی، حساب سازی و فریب کاری .



اقتصاد کره جنوبی به دلیل شرایط بسیار سهل برای تولید و کارآفرینی، یکی از بهترین نقاط جهان برای سرمایه گذاری محسوب می شود . با وجودی که « امنیت سرمایه گذاران و کارآفرینان» برای نظام سیاسی ـ اقتصادی کره جنوبی حیاتی تلقی می شود، اما مسوولان این نظام، بنیانگذار دوو و افتخار صنعت و کارآفرینی کشورشان را مستحق عفو ندانستند . آنها ترجیح دادند یکی از بهترین کارآفرینان کشورشان را فدا کنند تا سلامت اقتصادی کره، همچنان در نزد مردم کره، کارآفرینان آینده و سرمایه گذاران خارجی، در بالاترین حد ممکن شناخته شود .





 
 
امير
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۱:۲۰:۲۴
در کشور ماه هم احتمالا در انتخابات بعدي رئيس ستاد يکي از کانديدها شهرام جزايري خواهد بود.
خوب حبس شو کشيده آزاد شده! اعتراضي داري؟ (117974)
 
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۱:۳۴:۵۵
خیلی کار زشتی کردن .. حتما این بنده خدا تو مجمع تشخیص مصلحت اونا فامیل نداشته البته شاید هم الان مامور خرید زندان کره شده باشه یا تو راه زندان از دست سربازه فرار کرده باشه یا شایدم الان مرخصی رفته (117982)
 
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۳:۰۸:۲۷
شماها همگی ضد انقلاب.جز این مطالب جهت دار که فقط خواسته ی صهیونیست هاست چیز دیگری ندارید بنویسید. (118046)
 
ح.ظ
۱۳۸۸-۰۴-۲۶ ۱۶:۱۰:۵۵
خیلی دلم می خواست بدونم اگه اسرائیلو انگلیسو آمریکا نبودن به جای این کامنتت چی می نوشتی! (182940)
 
۱۳۸۸-۰۸-۱۳ ۱۷:۴۲:۵۵
بیشتر فکر کن (247175)
 
هم وطن
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۴:۱۰:۴۷
برخورد با اینگونه مسائل ریشه در فرهنگ و سیستم مدیریتی کشورها دارد در کشورما که مدیریت بر حسب رابطه است نه ضابطه ، پس هیچگاه نباید شاهد فرایند پیشرفت باشیم تا وقتی که اینگونه تفکرات در اداره کشور دخالت داد . اگر یکبار برخورد ریشه ای با مفاسد اقتصادی در جاهای که امکان رانت خواری و فساد هستد شود و زمینه های مفاسد را از بین ببریم در برای ادامه آن برنامه داشته باشیم حتما شاهد پشرفت مورد نظر خوایم شد به امید آن روز . انشاء ا... (118072)
 
علي
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۴:۲۰:۵۸
بي حكمت نيست كه كره جنوبي اينطور پيشرفت مي كند و ما پس رفت. يادم هست در دهه 1350 كارگران كره جنوبي در صنايع نساجي ايران كار مي كردند و رانندگان كره اي تريلي هاي حامل گندم را از بنادر جنوبي به ساير نقاط كشور هدايت مي كردند. الان آنها كجا هستند و ما با اين همه منابع و ادعا كجا؟ درمان درد: مديريت لايق و حاكميت قانون. (118078)
 
سعید
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۴:۴۰:۲۷
گویا نویسندگان و مسیولان سایت بیشتر اهل اظهار فضلند تا خود فضل!در نتیجه آنچه به عنوان مقدمه می نویسند کاملاً غلط از آب در می آید.
جهت اطلاع نویسنده کتاب \" سنگفرش هر خیابان از طلاست\"نوشته \"کونوسوکی ماتسوشیتا \" بنیان گذار ناسیونال و ÷انا سونیک است. (118086)
 
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۵:۱۳:۲۶
برادر اهل فضل، اسم كتاب كونوسوكه ماتسوشيتا؛ \"نه براي لقمه اي نان\" است. كتاب كيم وو چونگ شركت دوو، همان سنگفرش هر خيابان از طلاست است كه چندين بار به فارسي ترجه و مكرراچاپ شده است.
فكر كنم قاطي كرده ايد (118102)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۸:۵۴:۲۴
برادر عزیز شما در روزنامه کیهان کار نمی کنید ؟ (118194)
 
س-- الف
۱۳۸۸-۰۵-۲۳ ۰۱:۳۸:۳۴
سعید جان اول مطالعه کن بعدا اظهار فضل نام کتاب آقای کونوسوکی نه برای لقمه ای نان است (208070)
 
حامد
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۴:۵۰:۱۷
حالا الگوي ما مي خواد كر ه اي بشه ... عجب (118091)
 
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۴:۵۲:۰۸
آفرين !

اميد به روزي كه در كشور ما نيز بدون در نظر گرفتن گرايشهاي سياسي ،تشويق و تنبيه صورت گيرد. (118092)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۵:۰۹:۳۵
جالب بود. تقریبا\"مثل کشور خودمون! ولی به جای محاکمه دروغ گو و متقلب او را تشویق می کنند و پست خوبی هم برایش تدارک می بینند و اگر کسی بخواهد با او بگوید شما مدارک و سند تقلبی را درست کرده اید به او می گویند تو می خواهی --- را بد نام کنی؟ شما حتما\" در خدمت امریکا و اسراییل هستی. حالا بیا برو --- (118093)
 
امير
۱۳۸۸-۰۲-۱۳ ۱۹:۵۴:۰۷
بگردين ببينين كسي مثل فاضل خداداد دوروبرش نيست كه گردن بگيره بنده خدا بياد بيرون بره سر كار و زندگيش! (118206)
 
امین
۱۳۸۸-۰۲-۱۴ ۰۰:۵۱:۰۹
عجب ...
من کتاب ایشونو خوندم که ترجمه محمد سوری ریس سازمان نفکشت هاست ولی ماجرای تلخ این مرد تلاشکر را نمی دانستم ... (118236)
 
ali
۱۳۸۸-۰۲-۱۴ ۰۲:۳۶:۴۶
در کجا قانون مانند تار عنکبوتی است که حشرات کوچک را می گیرد ! (118246)
 
۱۳۸۸-۰۲-۱۴ ۰۸:۳۰:۲۵
البته كه الگوي ما بايد كره و كشورهاي موفق ديگه باشه.

البته در حال حاضر الگوي بعضي ها اسماً ائمه ولي عملاً عمروعاص و معاويه و ... هستند. (118261)
 
سعيد
۱۳۸۸-۰۲-۱۴ ۰۸:۴۷:۵۹
چي شده اينقدر سنگ كره اي هارابه سينه ميزنيد اون ازسريالهاي تلويزيوني حالاهم سيستم قضاي كشورشون فكركنم سريالهاي كره اي كارخودش كرده غلط نكنم صداوسيماهم با سياست مداراي كره اي دستش توي يك كاسه است (118272)
 
سامان
۱۳۸۸-۰۲-۱۵ ۰۸:۴۵:۴۳
چرا راه دور می‌ری داداش؟ همین حضرت علی خودمان اگه بعضی آقایون هنوز یادشون باشه یه چیزهایی راجع به عدالت و این مسائل می‌گفتند. البته چون از اسم ایشان زیادی سوء استفاده شده مجبوریم مثال کره‌ایش را پیدا کنیم.

اگه بجای مزخرفات یک کم نامه‌های نهج‌البلاغه تو اون کتابهای دینی می‌گذاشتند هر ****ی نمی‌تونست رییس جمهور و وزیر و نماینده مجلس بشه. (118671)
 
۱۳۸۸-۰۲-۱۴ ۰۹:۲۸:۰۲
مشکل کشور ما هیچ کدام از اینها نیست. مشکل این است که ما توسعه هیچ کشوری را به عنوان الگو قبول نداریم. اصلا اصول اولیه توسعه را که تقریبا عدم دخالت علنی در بحران های جهانی است رعایت نمی کنیم. از دیگران درس نمی گیریم. مدیران ما در هر موضوع علمی فصل اخطاب(بخوانید END )هستند. در رتبه های اول علوم جهانی هستیم اما فکر می کنم مشکل از علم باشد که نمی تواند فقر بی عدالتی بی قانونی ... و مشکل اقتصاد ما را حل کند. آخه این علوم غربی هستند ما هم که از اول شعار نه غربی و نه شرقی سر دادیم. حالا خوبه که شرق هم علمی ندارد وگرنه اون هم که ما استفاده نمی کردیم. (118278)
 
علي
۱۳۸۸-۰۲-۱۴ ۱۰:۰۴:۱۸
اصلا فاصله ما با آنها خيلي بيشتر از اينهاسن در كشور ما كسي مثل ايشان وجود ندارد همه سرمايه ها يا دولتي است يا توسط وابستگان دولت اداره مي شودپس مقايسه بي معناست (118287)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۲-۲۳ ۰۰:۵۱:۲۹
تدبير و سياستمداري و کلان نگری حاکمان يک کشور که در جهت منافع ملي بکار گرفته مي شود به وضوح در رفتار کره اي ها مشخص است.آنها اشخاص را قرباني منافع جمعي ميکنند ولي ما با حفظ اشخاص ، منافع ملي را به نابودي مي کشانيم. آنها به اين گفته امام راحل(قد) ما عمل مي کنند که:\"ملاک حال افراد است\". قانون عمل و عکس العمل يک قانون جهاني است،کسي که جو مي کارد هرگز گندم درو نميکند. (120799)
 
صادق**
۱۳۸۸-۰۲-۲۴ ۱۱:۰۸:۴۹
سلام
شاید تعجب کنید.اما در کتابی که قدیمی هم بود و نیز بزبان عربی.کسی برایم می خواند و ترجمه میکرد .او می گفت.درین کتاب میگوید .درست است که ما مسلمانیم
اما اگر کاری ستمی ظلمی کنید همچون یهود و یا نصارا و یا بت پرست میشود
حال اگر انان کاری درست و بر حسب دستورات اسلام و رسول ا....انجام دهند
برای ان کار و در انزمان موقتا کار یک مسلمان واقعی را انجام داده اند و و بقولی برای چند لحظه ایی وارد اسلام شده اند
و دیدم بی جهت نیست که در حدیثی امده بود که بعضی از مسلمانان بمحض انکه فوت میکنند . به او در عالم برزخ میگویند .میخواهی بدین یهود ویا نصارا باشی.ووووو
.ووووووو (121149)
 
حیف شد
۱۳۸۸-۰۲-۲۶ ۰۱:۲۶:۳۳
واقعا حیف شد. اگر تبعه امریکا هم بود در دادگاه تجدید نظر آزادش میکردند. (121403)
 
۱۳۸۸-۰۲-۳۰ ۱۶:۵۹:۱۷
بنام خدا.اکثر مشکلات مردمکه در حاکمیت تجلی کرده است نداشتن یک چهارچوب قوی فرهنگی است (123154)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۰۲ ۱۹:۱۲:۲۴
من مطمونم که اکثر مردم از نظام قضائی ایران خبر دارد خوبی که ندارد اما بی نظم شلوغ عدم آگاهی قاضی و ... تازه اگر منحرف یا مغرض نباشد من امروز در یکی از شعبه ها بودم وقت نماز شد اصلا به موضوع نماز اهمیت ندادند و دو ساعت بعد نماز دادگاه تمام شد نماز که عمود دین به ان اهمیت نمی دهند می خواهی به کدام یک از فروع و اصول دین اسلام اهمیت بدهند
من هر تحظه حاضرم تمام موارد فوق به کسی ثابت کنم فقط با من تماس بگیرد اصلا هم نمی ترسم چون من قبلا در جبهه ها کشته شدم و امروز هم عمرم اضافه است . (123918)
 
mehdi
۱۳۸۸-۰۳-۲۷ ۱۱:۲۱:۳۸
اقای توکلی چرا تو دیگه؟ تو که میدونی هرکه تو این مملکت کاره ای باشه کارش به دادگاه نمی افته
اگه جریان نفت اردبیل ، پول های گمشده شهرداری تهران و همچنین گزارشات تفریغ بودجه در بی طرفی و در مقابل دوربین مانند شهردار سابق تهران اتفاق می افتاد شاهد این همه جارو جنجال در کشور نبودیم
اگه مشکلات اصلاح طلبان و آقایانی که از آنها در مناظره ها نامبرده شد نیز در دادگاه عادلانه رسیدگی میشد و در قضاوت جمعی مردم قرار میگرفت اینچنین چیزهایی به وقوع نمی پیوست
اگه .....
راستی خودت هم جزئی از همین افراد هستی ؟
اگه نیستی پس چرا فریادت بلند نیست از بی عدالتی نمی دانم شاید مثل من ترسو باشی ! (151397)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۵ ۰۹:۲۷:۳۵
هر كجا قوانين نوشته شده، اجرا شود امنيت و پيشرفت را به ارمغان خواهد آورد. اي كاش در كشورمان نيز ميشد حداقل همين قوانين دست وپا گير اجرا ميشد چرا كه آنوقت تكليف ما هم روشن ميشد و ميدونيستيم كه چكار بايد بكنيم . (164400)
 
man
۱۳۸۸-۰۴-۰۵ ۱۳:۲۶:۰۵
اصولا اگه ما هم نفت نداشتیم الان واسه خودمون ضابطه هایی داشتیم.
این نفت پدر ما رو در آورده.
اگه نفت نداشتیم همه مفسدین در مقابل مردم پاسخگو بودن نه مافیای نفت......
خدایا ما این نعمتو نمیخواهیم جاش یه کم شعور بده! (164476)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۴-۱۲ ۱۷:۲۴:۱۹
بله همین طور است که اون کشورهای بی دین و بی بندو بار بدون ثروت خدادای نفت ، اونجوری هستن و از خاکستر بلند میشوند .آنوقت ما با این همه ادعا تو همه چیز، از دین گرفته تا طراحی های الگوهای جدید و ..... به اینجا میرسیم ، کجا ؟

نه واقعا بی طرفانه ، منصف ، بدون تعصب و جانبداری ، \" با کمی تعقل و تفکر \" یک نگاه به این آمارهای جورواجور مملکت بندازید که عده ای هم آن را مایه مباهات و افتخار میدانند (؟!) .

این صداقت و راستی آنها است ( با همه )، که موفق هستند \"نه فقط و فقط مصلحت اندیشی \"- آن هم برای گروهی خاص نه کل مردم.

باور کنید که ملت با شعور هستند و عقل دارند و میبینند، و اگر چیزی نمی گویند
..........
( یک مروری کنید همین 2-3 هفته گذشته را که .....) (173756)
 
شهاب
۱۳۸۸-۰۴-۱۵ ۲۱:۵۷:۰۲
آقا سعید عزیز ! خوب بود قبل از تلاش ناموفق برای مچ گیری، یه تحقیق کوچیک میکردی . من هم درباره این کتاب اطلاعاتی نداشتم ولی با یه سرچ ساده در اینترنت نام نویسنده کتاب را پیدا کردم.سعی کن همیشه قبل از اظهار نظر کمی فکر ، یا سوال کنی. (175985)
 
چنگيز
۱۳۸۸-۰۴-۲۷ ۰۹:۲۲:۰۳
متاسفانه در كشور ما قانون فقط براي مردم عاديست نه دولتمردان و شخصيتهاي رده بالا.براي فقراست نه براي ثروتمندان واغنيا.البته اگر كسي در اين مملكت ايجاد شغل و ثروت كند بايد دست او را بوسيد البته اگر از رانت هاي دولتي استفاده نكرده باشد .متاسفم كه در دولت و حكومت افرادي پيدا ميشوند كه با سواستفاده از اطلاعات و رانت هاي دولتي به ثروت اندوزي مشغولند.منظورم تمام دولتهاي روي كار آمده از اول است.ومعمولا هردولتي كه روي كار مي آيد با رابطه بازي ، نزديكان و اطرافيان و همفكرانشان را در دستگاه قضايي و قانونگذار و تصميم گيرنده مي گمارند تا بعدا از طريق آنها بر دستگاه هاي ذكر شده تاثيرگذار باشند.فكر ميكنم كره اي ها از قرآن و نهج البلاقه و ساير آثار ديني ما الگو برداري كرده باشند. اين را جدي ميگويم و شوخي ندارم.آخر با اين وضعيت كسي با تكيه بر ثروت وقدرت ديگر جرات دزدي يا سند سازي و رانت خواري در كره را نخواهدكرد. (183328)
 
۱۳۸۸-۰۶-۱۱ ۰۴:۳۲:۵۶
اونايي كه نماينده مجلسند
اگه واقعا دلتون براي اسلام و اين كشور واين ملت مظلوم كه ظاهرا سالهاست كه فقط دود نفت تو حلق و چشماشون داره ميره ميسوزه

فعلا فقط و فقط يه كار كنيد

تمام اختيارات و درآمدهاي منابع نفتي و گازي كشور رو مستقيما در اختيار ملت قرار بديد به گروهي هزاران نفره كه بي هيچ قيد و شرطي به انتخاب مستقيم ملت فقط به مسئله درآمدهاي عظيم كشور و توزيع كامل ومستقيم اون نظارت داشته باشند

اينطوري بسياري از فسادهاي پيچيده و پنهان كشور كه از پري ديو و دد ساخته و باز هم خواهد ساخت حل خواهد شد (218315)
 
۱۳۸۸-۰۷-۱۰ ۱۹:۴۴:۴۵
اطلبوا اعلم حتی بچین و کره و جومونگ و سوسانو و یولی و
بابا عجب مملکتی شده ها.....
یه ذزه درک اسلامی ندارن این مسئولین.
عشق + 2
همخانه
دل شکسته
عشق و نان و موتور هزار
.
.
.
. (237012)
 
منعم
۱۳۸۸-۰۷-۱۱ ۰۰:۱۲:۲۳
بنده مجریان وکارگزاران شاغل در مناسب مختلف نظام را از جامعه ایرانی واسلامی خودمان جدا نمی کنم زیرا که معتقدم که این افرادی که ما بعضا آنها را با برچسب افراد رژیم وعوامل آن از جامعه خود که در واقع خاستگاه اصلی آنها میباشد ومحل تربیت و رشد خصایل رفتاری آنها می باشدجدا نمیکنم ،نمی خواهم فرا فکنی کنم ولی باید قبول کنیم اکثر جامعه ما متاسفانه بر اساس اصول عقلی و اخلاقی رفتار نمی کنیم و به جا ی آن تا دلتان به خواهد ادعا داریم و هر کدا م در جایگاه خود شاید با اصول مناسب آ ن جایگاه فاصله زیادی داشته باشیم حال یکی در منصب استاددانشگاه ، یکی رییس جمهور ، یکی قاضی ، ویا یک فعال سیاسی و یکی هم کارگر ویا دانشجو (راضی باشید ، دوستون دارم) (237098)
 
۱۳۸۸-۰۸-۰۹ ۱۲:۳۳:۱۰
در كشور ما هم اقازاده ها ازادند وهم مديران با مدرك جعلي پس جاي نگراني وجود ندارد انصاف رعايت مي گردد (245779)
 
۱۳۸۸-۰۸-۱۷ ۲۲:۴۸:۵۷
نمایندگان ما به فکر وام بلاعوض 100میلیونی هستند
از چنین قانون گذارانی ،انتظار قانون گرایی و عمل به آن نیست داداش من (248993)
 
iran irani
۱۳۸۸-۰۹-۱۹ ۱۷:۵۷:۵۸
1)بابا در کره جنوبی توهین به مقدسات نیست.
2)تا یکی اعتراض میکنه که انرا مفسد فی الارض نمیگن.
3)رئیس دستگاه قضایی کره را قضات تعیین میکنند و جیره خوار کسی نیستند
4)انها منافع مردم کره را رها نمیکنند و پول بیت المال را به مردم غزه و مقتدی صدر و حزب ا... نمیدهند .
5)انها منافع مردم خود را به کشور خائنی چون روسیه نمیدهند و بعد ببینند که روسها به ملت کره خیانت کنند و بعد پیش خود فکر کنند که مردم بلا نصبت هالو هستند. (258032)
 
جواد
۱۳۸۹-۱۰-۱۱ ۱۳:۱۳:۳۶
متاسفم چون اقای کیم ووچونگ واقعا نماد یک مرد کامل واهل فکر و باپشتکار بسیار قوی بودند این حقشان نبود. (385086)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.