نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 216907
متولیان فرهنگی پرونده ولنتاین را ببندند
بخش تعاملی الف - عبدالسلام معروفي
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۲۵
۲۵ بهمن ماه ( به قول جوانان فرنگی روز ولنتاین ) بود؛ اواخر بهمن ماه و اواسط ماه فوریه بنام روز عشق فرنگی (ولنتاین) و روز عشق ایران باستان (سپندارمذگان) نامگذاری شده و این دو به فاصله۴ چهار روز از هم قرار دارند… چند سالی است که ۲۵ بهمن (۱۴ فوریه) روز ولنتاین و خرید گل و عروسک، شکلات و … در کشورمان باب شده است.

متاسفانه اکثر جوان ها بدون اطلاع از اینکه اصلا این ولنتاین خوردنی یا پوشیدنی است، فقط می دانند که در این روز باید برای کسانی که دوست دارند هدیه بخرند. حال آنکه ما در شریعت اسلام و قرآن مناسبت ها و ایام بسیار مبارکی را در تقویم داریم که به مراتب بسیار والاتر و ارزشمند تر و مهم تر بوده و هم می تواند کمک زیادی به تحکیم بنیان خانواده در کشور اسلامی بکند.

دهم ماه مبارک ربیع الاول مصادف با سالروز پیوند آسمانی حضرت محمد (ص) خاتم پیامبران و حضرت خدیجه (س) است، ازدواجی که موجب تقویت دین خدا شد. پیامبر(ص) پانزده سال قبل از هجرت با حضرت خدیجه (ع) ازدواج کردند که این پیوند آسمانی در نوع خود بی نظیر و مقدس بود. بیست و پنج سال از عمر گران بهای پیامبر می گذشت که با برترین بانوی قریشی به نام خدیجه پیمان زندگی مشترکی را امضا و فصل جدیدی را شروع کردند. حضرت محمد(ص) و حضرت خدیجه (ع) عاشقانه آمده اند تا مهربانی هایشان را نذر روزهای بی مهر حجاز کنند وعشق را با کیسه های شبانه نان میان مردم تقسیم و یک صدا یگانگی ذات احدیت را در هوای داغ حجاز منتشر کنند. مهر و علاقه خدیجه (ع) به پیامبر بر محور ارزش های پاک انسانی استوار بوده، به طوریکه در زمان خواستگاری از مهر نبوت سؤال کرد که نشان دهنده علم و محبت ایشان نسبت به آل محمد است.

در روی دیگر سکه اول ذیحجه هم به دلیل سالگرد پیوند آسمانی حضرت علی (ع) و فاطمه(س) به نام روز ازدواج نام گذاری شده؛ تعاون، تقوی و نیکی از جمله ارکان زندگی مشترک این دو بزرگوار است. حضرت زهرا هیچگاه درطول زندگانی پر فراز و نشیب خود از حضرت علی چیزی نخواست که اجابت آن برای امیرالمومنین مشکل باشد. تحقق ازدواج علی (ع) و فاطمه (س) براساس وحی آسمانی و توسط پیامبر (ص) و با رضایت قلبی هر دو بزرگوار صورت گرفت. حضرت علی (ع) در سن ۲۱ سالگی وفاطمه (س) در سن ۹ سالگی در تاریخ اول ذی الحجه سال دوم هجری زندگی خود را آغاز کردند. بی شک گفتار و کردار علی (ع) و فاطمه (س) الگوی برتر ازدواج جامعه اسلامی است. الگویی که به یقین درست و قابل اعتماد می ‏باشد و دستآورد آن فرزندانی است که در دامان این دو بزرگوار تربیت شدند و خود حماسه ای ویژه آفرید.

حال با وجود این دو رویداد مهم تاریخی اسلامی و چند الگوی دیگر از انبیاء مانند یوسف و زلیخا، بزرگان هنر و ادب افسانه ای هم داریم که می تواند برای جوانان ما الگو شود و مثلا روز عشاق و ولنتاین نامگذاری گردد؛ ولی متاسفانه این روز نامبارک غربی غیر اسلامی به حدی در میان جوانان ما رخنه کرده که سالروز ازدواج بزرگان اسلام و انقلاب در ذهن هیچ جوانی به این اندازه ملکه نشده و کمتر جوانی از سالروز ازدواج آنها خبر دارند!

البته این بمعنای حذف و رد عشق نیست؛ اساس زندگی انسان با عشق تعبیر می شود، حال این عشق به یک موجود زنده باشد یا در دو بعد مادی و یا معنوی. بی شک اگر عشق نباشد زندگی معنا پیدا نمی کند و مهم ترین مقوله عشق هم در روی کره زمین بعد از عشق بنده به خدا و خدا به بنده اش که بر اساس فرمایش بزرگان با خلقت او باریتعالی به آن می نازد ، عشق انسان ها به هم و به جنس مخالف می باشد حال این عشق در رده سنی جوانان باشد یا در کهنسالی.

ولی آیا در مقوله مهم عشق انسانی عشقی بالاتر و والاتر ازعشق حضرت خدیجه ( س ) به نبی مکرم اسلام ( ص ) و یا حضرت علی ( ع ) به حضرت فاطمه ( س ) و بلعکس در سراسر تاریخ بشریت سراغ داریم ؛ نهادهای فرهنگی و در راس آن شورای فرهنگ عمومی کشور و استان ها، متولیان امر، روحانیون و خطبا، هیات های مذهبی، رسانه ها، اساتید دانشگاها و معلمان مدارس، صاحبان افکار و ایده ومتخصصان ذینفوذ، خانواده ها و کسانی که دستی در کاسه دارند نمی توانند جلوی این بحران فرهنگی ولنتاین غربی را بگیرند و با نهادینه کردن این مهم که ما می توانیم سالروز عشاقی بسیار ارزشمند تر و ماندگارتر از این در ذهن جوانان ایجاد کنیم، با یک اقدام درخور و شایسته فرهنگی پرونده ولنتاین را ببندند و بجایش سالروز ازدواج بزرگان اسلام را در جامعه ترویج کنیم.

* كارشناس علوم ارتباطات اجتماعي
 
کلمات کلیدی : عبدالسلام معروفي
 
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۲۳:۴۷:۳۸
نتیجه این شد که دیدید!این همه فرهنگ فرهنگ کردن جواب نداد !
چرا ؟!
برای اینکه زیرا !
پیداکنیدپرتقالفروش را ! معنی کلمه آنورمال رومیدونین !؟ یعنی اینکه یک کشوری بخواد تک وتنها مثل کره شمالی کوبا باشه ! (1989227) (alef-15)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۱۲-۰۷ ۰۸:۳۹:۳۹
پرونده ولنتاين را متوليان فرهنگي دولتي باز نكرده اند كه حلا بخواهند ببندند. (1995790) (alef-15)
 
فاطما
۱۳۹۲-۱۲-۰۷ ۱۱:۱۵:۴۵
مردم خود باید انتخاب کنند بازور امکان ندارد. (1996133) (alef-10)
 
رضیه بیتی
۱۳۹۲-۱۲-۰۹ ۱۶:۱۵:۰۵
درود .پیدا کردن مناسبت در تقویم منحط قمری اشتباه است. این یک تقویم باستانی به درد نخور است که باعث سر در گمی می شود. سالها است که کشورها آن را کنار گذاشته اند. برای چنین روزهایی شما باید در تقویم شمسی به دنبال مناسبت بگردید. دادن صبغه مذهبی به هر موضوعی آنهم با داشتن تاریخ های مغلوط و غیر قابل تایید نیز وجه دیگر اشتباه نویسنده است زیرا تایید شده که جنبه مذهبی صرف به سایرین حالت دفاعی می دهد و از مقبولیت عام و ملی یک مساله کم می نماید. اصلاح آنچه که مرسوم و پذیرفته شده است بهترین کار است. اصرار بر شعارهای فرهنگی که قبول عمومی ندارد باعث همین دوگانگی فرهنگی رایج میان یک اقلیت قدرتمند با شعارهای عقب مانده و یک اکثریت مقاوم در برابر این گونه شعائر گردیده است. خدا عاقبت آیندگان را خیر بسازد. (1999123) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۲-۱۲-۱۰ ۲۱:۳۷:۰۶
ای چیزایی که شما گفتی هم وارداتیه، این عربیه و ربطی به ایران نداره (2001171) (alef-6)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.