نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 277603
فاجعه نابودی ذخایر آب در زیر زمین
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۷
معاون وزیر نیرو با اعلام اینکه ذخایر آب تجدیدشونده کشور سالیانه ۲۶ میلیون مترمکعب کاهش یافته است گفت: ۲۰ سال زمان نیاز است تا منابع زیرزمینی آب کشور احیا شود.

به گزارش مهر، رحیم میدانی گفت: کشور ما در مواجهه با تغییرات اقلیم و برداشت بی‌ رویه از منابع آب زیرزمینی دچار مشکلاتی شده و عزم وزارت نیرو و بخش آب کشور برای حل این مسائل بسیار جدی است.

معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا با تاکید بر ضرورت اقدام اساسی برای کاهش آثار تغییر اقلیم افزود: بر اساس محاسبه صورت گرفته، براي تامين يک ليتر در ثانيه آب زيرزميني به ۱۰ ميليارد ريال سرمايه‌ گذاري نياز است. باید روی سازگاری و کاهش آثار تغییر اقلیم کار جدی و اقدام اساسی صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه ایران از پدیده تغییر اقلیم آسیب‌ پذیر شده است بیان داشتت: منابع آب تجدیدشونده کشور از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب در سال به ۱۰۴ میلیارد مترمکعب کاهش یافته؛ همچنین به دلیل پدیده تغییر اقلیم دمای هوا ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش یافت که این موضوع باعث افزایش تبخیر شده است.

میدانی تغییر الگوی بارش را از دیگر اثرات تغییر اقلیم عنوان کرد و گفت: با وجود کاهش ۱۰ درصدی بارش‌ ها، میزان روان‌ آب‌ ها ۲۵ درصد کاهش یافته و این موضوع نشان می‌ دهد که باید روی سازگاری و کاهش آثار تغییر اقلیم کار جدی صورت بگیرد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با تاکید بر اینکه موضوع منابع آب زیرزمینی پیچیده‌ تر از تغییر اقلیم است افزود: سالانه حدود ۶ میلیارد مترمکعب از ظرفیت سفره‌ های زیرزمینی بیشتر برداشت می‌ شود. اضافه برداشت‌ها از منابع زیرزمینی از زمان طبیعی بودن بارش‌ ها وجود داشت، اما این روند باید در شرایط کنونی تغییر کند.

وی با اشاره به لزوم توجه به همه جنبه‌ های مدیریت منابع آب خطاب به کارشناسان و مدیران آب کشور گفت: جنبه‌ های مغفول مانده از الزام‌ های مدیریت منابع آب باید مورد توجه همه قرار گیرد و در این راستا اقدامات اصلاحی انجام شده و نگاه جدیدی به مدیریت منابع آب به ویژه در بخش اطلاع‌ رسانی و آگاهی عمومی داشته باشیم.

میدانی تصریح کرد: اگر کماکان نگاه پروژه محور به منابع آب داشته باشیم خدمتی به بخش آب کشور نکرده‌ ایم و در صورت دنبال نکردن احیای منابع زیرزمینی یکی از عظیم‌ ترین ثروت‌ های ملی از دست می‌ رود. ما با اعتقادی عمیق در یک دوره ۲۰ ساله منابع آب زیرزمینی را احیا می‌ کنیم.
 
کلمات کلیدی : ذخایر آب
 
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۲:۱۶:۴۶
یک چیزی بگویید که رد این سالها رخ داده باشد و فاجعه نباشد. (2983086) (alef-13)
 
حبیب
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۲:۲۶:۰۴
با برداشت بیش از حد از آبهای زیرزمینی سفره های زیر زمینی تخریب شده است و حتی با بارندگی فراوان آب به این سفره ها نفوذ نمی کند و سیل جاری می شود. اگر بجای ساختن این همه سدهای بی مورد که اکثراً برای بستن دهان مردم و نمایندگان مجلس بود، از شیوه های مدرن آبخیزداری و آبخان داری استفاده کرده بودیم به این مشکلات گرفتار نمیشدیم. همان کاری که پروفسور کوثری در 20 سال پیش به مسولین توصیه کرد و یک منطقه نمونه در استان فارس با این روشها احیا شد، امریکا با این همه سرزمین پرآب و پربرکتی که در اکثر نقاطش دارد، باز هم برای حفظ ذخایر استراتژیک آب کشورش، آب به عمق زمین تزریق می کند، ما هم توی احیای یک دریاچه شور مانده ایم. (2983135) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۲:۴۲:۱۴
این موضوع را به شهرداری و مامورانش بگید که شبانه روز آب غیر شرب را اسراف می کنند و چون فکر می کنند قابل شرب نیست بی ارزشه.

شستن (بجای جارو کردن) روزانه کنار خبابان با تانکر آب، شستن و جارو کردن کف پارک ها با شلنگ آب، آبیاری چمن ها در ساعات ظهر که اصلا نباید آبیاری صورت بگیرد، از جمله کارهای بسیار نادرستی است که شهرداری مرتکب می شود و تعجب آور است که با اینهمه مامور و مهندس کشاورزی، این مسئله بسیار ساده را نمی دانند (یا اگر می دانند بنا به دلایلی عمل نمی کنند).

ضمنا توصیه می کنم چمن را که می زنند از آن برای تغذیه و بعنوان علوفه دام استفاده کنند نه اینکه قاطی آشغال شود و این همه هزینه و آب کلا به هدر رود.

من نه مهندسم نه رییس و مسئول. فقط یک شهروند عادی هستم که همه اینها را مانند بقیه شهروندان می دانم اما در عجبم که شهرداری حتی این بدیهیات را هم نمیداند!!! (2983206) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۵:۰۶:۰۳
در اطراف شرهای بزرگ مثل تهران چاههای عمیق زده شده وبصورت غیر متعارف آب برداشت می شود از برداشت بی رویه آب از این چاههای غیر مجاز جلوگیری نمایید. (2983780) (alef-13)
 
س.س
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۷:۰۶:۳۷
با این یاداوری که با کشیدن هر بار سیفون توالت حدود 20 لیتر اب شامیدنی پای سنگ تولت ها هدر میرود. در حالیکه در بیشتر کشورهای پیشرفته اب سیفون با اب خروجی از سنگ روشویی پر میشود. کافیست که سیفون ها پایین تر از خروجی اب خروجی اب روشوییها نصب شود. اگر فقط یک میلیون سیفون باشد در بار سیفون کشیدن یعنی صرفه جویی و جلوگیری از 20 میلیون لیتر یا 80 میلیون لیوان اب اشامیدنی که فعلا هدر میرود . کافیست با سیاست تشویقی یرای این تغییر لوله کشی ها در خانه ها اجرا شود . (2984112) (alef-13)
 
کمال
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۸:۰۷:۳۹
چراامریکاواروپاچنین مشکلی ندارند؟ (2984248) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۸:۲۰:۱۳
تازمانی که کارواشهای ایجاد شده توسط شهرداری روزانه جلوی چشم مردم هزاران لیتر آب را صرف شستن خودروهای گرانقیمت میکنند تقاضای صرفه جوئی از مردم برای مصارف ضروری مسخره است. (2984270) (alef-13)
 
حامد حمدایی اصل
۱۳۹۴-۰۳-۳۱ ۱۹:۰۲:۵۴
من نمی فهمم با این کم آبی چرا سیاست دولت شده افزایش جمعیت؟؟؟ (2984336) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.