نظر منتشر شده
۱۰۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 239100
درباره سخنان روحاني درجمع صنعتگران دفاعی
علی یحیی زاده*، 3 شهریور 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۲
۱- دکتر روحاني روز گذشته در سالروز صنعت دفاعي کشور توصيه‌هاي قابل توجهي به صنعتگران نظامي کشور ايراد کردند. رئيس جمهور ضمن تقدير از پيشرفتهاي نظامي کشور تاکيد کرد که ورود نيروهاي نظامي به عرصه‌هاي صنعتي و اقتصادي بايد با رعايت يک ملاحظه باشد:

«کار صنعت دفاعی با صنعت کشور باید بهم پیوسته و وابسته باشد؛ هر کاری که صنعت معمولی می‌تواند انجام دهد را رها کنید. صنعت دفاعی انحصاری است و رقیب ندارد، لذا باید نظارت و دقت را بیشتر کنیم و بخش‌هایی که انحصاری نیست را لطفاً به بخش دیگر صنعت واگذار کنیم.»

۲- در حال حاضر بخشی از فعاليت‌هاي اقتصادي و صنعتي نيروهاي مسلح صرفا در رابطه با صنايع نظامي است که به طور غرور آميز و با مديريت حکيمانه مقام معظم رهبري، فارغ از تحريم‌ها همواره رو به جلو بوده و موجب افزایش توان بازدارندگی و دفاعی کشور گردیده است. حمایت از صنایع دفاعی در اين بخش به عنوان لکوموتيو پيشرفتهاي علمی کشور در سایر بخشها، امری لازم و مورد اتفاق است.

۳- اما بخشی از فعالیت‌های صنعتی و اقتصادی نیروهای مسلح ارتباطی با صنایع نظامی ندارد و اتفاقا در تعارض با مصالح کشور و امنیت ملی ارزیابی میشود. ایجاد موسسات مالی و بانک‌های متعدد نظیر کوثر، انصار، مهر اقتصاد، ثامن الحجج، حکمت ايرانيان، قوامين و همچنین شرکت‌های بزرگ نظیر تايدواتر، همراه اول، ايرانسل، اتکا، گروه بهمن و ... توسط نهادهای نظامی از جمله این موارد است.

ورود نیروهای مسلح در این حوزه‌ها اساسا توجیهی ندارد و تنها موجب از میدان به در شدن بخش خصوصی توانمند و فعالان اقتصادی رقیب میگردد. ضمن اینکه به دلیل آمیخته شدن قدرت و ثروت، همواره خطر بروز فساد در این گونه فعالیت‌ها وجود دارد که خود موجب خدشه به مهمترین مولفه امنیت ملی ایران یعنی همان پشتیبانی مردمی نظام اسلامی است.
این نکته‌ای است که بارها از سوی مقام معظم رهبری به عنوان خط و مشی فعالیت‌ عمرانی نیروهای مسلح و به خصوص سپاه پاسداران بیان شده و متاسفانه نظیر بسیاری از اوامر ایشان آن طور که باید اجرا نمیشود.
*دکتری اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۵۳:۰۰
درسته .. حرف دل مردمه (2338613) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۰۳:۳۶
ای حسودا
خودتون موندید عقب به موفقیت های اون ها گیر میدید
سپاه یا هرجای دیگه ای طبق مقررات عمل می کنه نه فراتر از اون
مشکل بی عرضگی حضرات است (2339159) (alef-3)
 
محمود
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۲۴:۰۲
جناب آقاي نا حسود ميشه بگيد اگه يكي از اين موسسات يا شركتها فساد داشته باشن كي ميتونه بهشون ايراد بگيره؟ يا اگه ماليات ندن كي ميتونه ازشون بازخواست كنه.مردم كور و كر نيستند و اين نوع فعاليت ها رو متوجه ميشن كه بدون حساب وكتاب وفقط با استفاده از قدرت بقيه رقبا رو از چرخه بيرون ميكنن. (2339237) (alef-6)
 
آرمان
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۰۲:۱۶
نه گلم بحث رانت هستش نه عرضه وقتی با استفاده از رانت سپاه پروژهای رو میگیره این اسمش عرضه نیست. اسمش فساد هست (2339337) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۰۵:۰۹
نیازی به نبوغ ندارد هر انسان عادی با کمی فکر کردن متوجه میشود اگر کسانی که قدرت نظامی دارند بخواهند به فعالیتهای اقتصادی سود آور دست بزنند خواه نا خواه باید بسیاری موانع سیاسی را از جلوی پای خود بردارند واین کار باعث دخالت گسترده نیروی نظامی در امور مملکت ودر نهایت کودتای نظامی نمی شود !!! (2339715) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۰۸:۱۱
"جناب ای حسود " کسی که زور وثروت داشته باشه به راحتی قوانین را به نفع خود تغییر می دهد !!! یک نگاه به تاریخ ایران وجهان بیندازید با موارد بسیار بسیار زیاد آن بر می خورید ! (2339721) (alef-6)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۴۴:۳۴
اگه بقیه هم از امکانات سپاه برخوردار بودند اون موقع شما می تونستید از واژه حسود استفاده کنی...... (2339796) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۲۴:۳۰
مشخص است كه صد درصد درست است ثروت و اقتصاد + قدرت ( نظامى ) يا ( سياسى) بسيار خطرناك است كه ميتواند امنيت ملى و آزادى هاى قانونى شهروندان ( بخصوص در انتخابهاى مختلف ) را در دراز مدت تهديد نمايد ، براى همين هم در بسيارى از كشورهاى تراز اول جهان نيروهاى نظامى حق مداخله در سياست و اقتصاد غير نظامى را ندارند .
در هر كشورى اگر نيروى نظامى وارد اقتصاد و كارهاى تجارى و عمرانى شود بصورت اتوماتيك از رانت قدرتش مبنى بر استفاده از اسكله ها و بنادر و تردد كاميونها حامل كالا كه ديگر قابل كنترل نيستند و عملا ورود هر نوع كالا بدون پرداخت حقوق گمرگى و بسيارى كارهاى ديگر ميتواند بوقوع بپيوندد ، بنابر اين براى جلوگيرى از فساد احتمالى در حال و آينده از فعاليت نيروها و نهادها و سازمانهاى نظامي و انتظامى در امور اقتصادى و تجارى غير نظامى بايد جلوگيرى نمود . (2339863) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۴۱:۰۷
همه جا و همه مدیریتها و همه بخشهای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی در انحصار نظامیان است
این موضوع انقدر روشنه که قابل انکار نیست بخش خصوصی و نیمه خصوصی و دولتی هم نداریم (2339906) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۹:۴۶:۵۰
عجب (2339999) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۹:۳۸:۳۱
اخه پدر آمرزیده این چه حرفی هستش حتی اگه هیچ تخلفی هم تا حالا اتفاق نیافتاده باشه به قول مولا علی دفع خطر احتمالی عقلا واجب هست . (2340948) (alef-10)
 
آیت
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۳۹:۵۵
اصلا هم درست نیست.
نویسنده محترم بفرمایند نیروهای مسلحی(خصوصا سپاه قدس و اطلاعات سپاه) که قدرتهای جهان را در سوریه و عرقا زمینگیر کرده اند و هیچ دشمنی از بیم واکنش ایشان جرأت تهدید عملی ایران را ندارد، اگر بنا بود با بودجه دولتهایی که بعضا مثل این دولت بیشترین کاهش را داشته کار کنند، امروز به جای این حجم تولد و قدرت، چند عدد تسلیحات دفاعی و بازدارنده داشتیم؟؟؟
تاریخ اینطور است که در دولت هفتم و هشتم بودجه برخی ارگانهای حیاتی نیروهای مسلح تقریبا قطع شد! و در دولتهای نهم و دهم با ترتیب اثر نظام، این دو دولت مجبور شدند عقب ماندگی دفاعی را جبران کنند. و در دولت یازدهم بیشترین کاهش بودجه متعلق به وزارت دفاع شد! به جای 3 دستاورد، امروز باید زیردریایی و ناو جدید ارتش رونمایی می شد!

آقای دکتر محترم، اگر این منابع درآمد برای نیروهای مسلح(که مسلما حیف و میل نمی شود) نبود، شما امروز با کدام امنیت می توانستید مطلب بنویسید و در سایه قدرت دفاعب و بازدارندگی نیروهای مسلح از نتایج حداقلی مذاکرات دولت محترم خرسند باشید؟
و سوال دیگر اینکه اگر نیروهی مسلح نبودند، چه کسی سوریه را در برابر یک جهان می توانست حمایت کند؟ فکرنمی کنید موجودیت حزب الله و سوریه و همسویی عراق با جمهوری اسلامی ایران، سبب شده این کشور از تجاوز و تهدید مصون باشد؟؟

متاسفم. (2339278) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۱۵:۳۹
از منطق جناب آیت اینطور فهمیدم:
چون بودجه نیروهای مسلح کمه و دولت هم کم میکنن، مصلحت این است که نیروهای نظامی وارد کار اقتصادی شوند تا بتوانند از سود آن در توسعه تجهیزات دفاعی استفاده کنند و امنیت مملکت را حفظ کنند!
اونوقت فساد و از میدان رفتن مردم تاثیری روی امنیت نداره؟
اینکه زمینها کنتراتی توسط شهرداری تهران به سپاه داده میشه، از چشم مردم دور میمونه؟
اینکه سپاه همینطور زمینها را در شهرهای بزرگ مثل مشهد تصاحب میکنه و رانتی پروژه های اطراف حرم میسازه از چشم مردم دور میمونه؟
اینکه بابک زنجانی با حمایت ویژه بانک انصار و قرارگاه خاتم و جناب سردار نادر و سردار رستم به اینجا رسید، از چشم مردم دور میمونه؟ (2339607) (alef-13)
 
دکتر صفایی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۰۹:۵۹
دوست گرامی سپاه به این دلیل که استقلال خود را حفظ کند نیاز به فعالیت های اقتصادی مستقل دارد . رهبری هم به سپاه این اجازه را داده که در جایی که احساس نیاز میکند ورود کند. شما یک نگاهی به خدمات قرارگاه خاتم الانبیا بنداز عزیزم . ببین اگر به جای سپاه یک شرکت خصوصی ورود میکرد تا الان ما چند هزار جونیور داشتیم (2340235) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۴۵:۰۵
ببخشیداقای آیت ! یعنی بانکهای انصار وقوامین وتاید واتر و.برج سازها همراه اول ...... دارند بودجه نظامی کشور را تامین می کنند؟
ما حرف شمارا قبول داریم .لطفا یک ترازنامه مالی از فعالیتهای اقتصادی سپاه در دهه اخیر اعلام بفرمایید. (2339667) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۱:۴۷:۴۱
ظاهرا شما باید تراز نامه ای ارایه بدین که ثابت کنه همه اینهایی که گفتین برج سازن. هرچند اگر برج ساز هم باشن دال بر فساد نیست. این لحنی که شما دارین انگار ساختمان سازی از قاچان دختران و اعضای بدن انسان بدتره!.
ترازنامه نیروهای مسلح تعداد انواع موشک، پهباد و سایر تجهیزاتی هست که اسراییل و امریکا و فرانسه و انگلیس و ...الخ رو در برابر غزه و لبنان فلج کرده. جوابتونو گرفتین؟؟ (2340195) (alef-10)
 
سلام
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۸:۳۵:۰۵
عموم پرسنل نیروهای مسلح افرادی سالم و با نیت خیر هستند.
اما در این مورد باید به یک نکته توجه کنند.
فعالیت اقتصادی نیروهای مسلح باید در حوزه های جدید و غیررقابتی باشد تا هم زمینه رشد کشور فراهم شود و هم آنها از تلاطم بودجه دولت مصون باشند.
مثلا این نهادها باید در زمینه سرمایه گذاری در شرکتهای دانش بنیان یا پروژه های عظیمی که دیگران توان مالی اش را ندارند وارد شوند و نه خرید و فروش زمین و مسکن. (2340733) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۲۸:۲۶
ما که نفهمیدیم
اقای روحانی سال پیش گفتند که صنایع دفاعی مخصوصا سپاه در بخش عمران وصنعت در خواست کمک و همکاری کرد اما حالا .....دوباره یکی به نعل یکی به میخ (2339510) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۱۱:۰۵
یعنی شما تا حالا سیاست یکی به نعل یکی به میخ ایشونو متوجه نشدی (2340238) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۷ ۰۳:۲۷:۵۹
منظور شون أين بود كه بزارن ديگران هم كار كنن (2347318) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۱۱:۲۵
مقام معظم رهبری گفتند که سپاه در مواردی وارد فعالیت شود که کار از عهده بخش خصوصی بر نمی آید. نه اینکه کلا کار اقتصادی نشود. مثلا وقتی شرکتهای نفتی ایران را تحریم کردند و پارس جنوبی متوقف شد، سپاه وارد میدان شد و اتفاقا پیشرفت خوبی هم در روند تکمیل فازهای 15 و 16 به عمل آورد.
البته با نظر نگارنده موافقم. در مواردی که بقیه میتوانند نباید نیروهای نظامی وارد شوند. (2339598) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۹:۴۱:۵۶
بانک قوامین به پرسنل خود حدود 50تا60درصد کمتر حقوق ومزایا می دهد وتا اعتراض می کنی درب خروجی را نشان میدهد تازه اجازه خروج از کشور راهم نمی دهد کار کارمندی ،حقوق ومزایا کارگری ، رفتار سازمانی نظامی گری _ اکثرا پرسنل با سوادو باتجربه درصد خروج ازاین بانک هستند برخی هم زرنگی کرده اند سالهای گذشته استعفاء دادهاند وجذب بانکهای دیگر شده اند .معلوم نیست این بانک مرکزی نظارتش بر چه چیزی است !!!؟؟؟ (2339989) (alef-13)
 
شاهین بهمنش
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۰۳:۵۸
حضرت اقا هر تذکری که لازم بدونن خودشون میدن . جناب ریس جمهور محترم بهتره به تذکرات رهبری پیرامون دولت توجه کنند من جمله سعه صدر در مقابل منتقدین (2340228) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۲۶:۵۰
اقا طبق قانون اساسی حق اینجور دخالتها رو نداره اتفاقا ای و ظیفه رئیس جمهور هست (2340277) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۳۴:۳۲
امثال شماها هستند که دائم از رهبرانقلاب خرج و بار ایشان را سنگین
می کنند. (2340298) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۵:۰۸:۰۸
خوب بود که نویسنده محترم به این نکته نیز اشاره میکرد که نظامی گری و افزایش بودجه های نظامی در کشور هایی که دارای بنیان های صنعتی قوی نیستند و اقتصاد آنها عمدتا وابسته به درآمد منابع خام مثل نفت و گاز است, میتواند در دراز مدت و با کشیده شدن به رقابت های تسلیحاتی, نه تنها روند صنعتی شدن را به عقب بیاندازد, بلکه سبب فرسایش و فروپاشی سیاسی ان کشور ها نیز بشود. سرنوشت شوروی این گونه رقم خورد. (2340618) (alef-10)
 
مادر
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۶:۵۷:۴۳
اگر این فعالیتهای سپاه نبود الن هنوز مثل فلسطین می بایست با تیرکمون سنگی و سنگ قلاب از خودمون دفاع می کردیم (2342463) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۰۹:۵۷:۰۲
اینکه یک نکته بارها بیان شده باشد هیچ فضیلتی محسوب نمی‌شود، آن کس که قدرت در اختیارش است باید عمل کند (2338624) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۲۹:۲۰
سوال صریح من از اقای روحانی اینه
اقای روحانی، شما بهتر از من میدانید که در امور اداری و اجرایی کشور حرف رییس جمهور تا مکتوب و قانون نشود هیچ ضمانت و ارزشی ندارد
لطفا حرفها و دستورات و توقعات خود را از زیر مجموعه خود به صورت قانون و ابلاغیه مکتوب ابلاغ فرمایید
وگرنه حرف زدن بیشتر استفاده سیاسی هیجانی دارد و عملا ارزش اجرایی ندارد (2339251) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۵۸:۰۸
دو صد گفته چون نیم کردار نیست. (2339327) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۳۰:۱۳
یعنی فکر می کنید روحانی قدرت ایستادن جلوی فعالیتهای اقتصادی یک قدرت نظامی را دارد ؟!!! هرگز ! نوع سیاست ومردان سیاستمدار را قدرتهای ثروتمند مشخص می کنند! وکسی را یارای مقابله با آنها نیست . (2339772) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۳۵:۵۷
زان پیش که دست و پا فرو بندد مرگ/ آخر کم از آن که دست و پایی بزنیم (2340301) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۰۳:۵۰
لا رای لمن لا یطاع
علی ع
در پاسخ به منتقدین که چرا برای امور تدبیر نمیکنید (2339460) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۰:۵۴:۳۶
درگیر شدن نیروهای مسلح در بخش دوم باعث عدم رشدر بنگاه های اقتصاد مردمی و عقب ماندگی کشور میگردد
ما هرگز نمیتوانیم (مثلا در بخش خودر ) خودر ساز دولتی که بتواند با خودرو ساز خارجی رقابت کند بسازیم

دولت و نهاد های دولتی و شبه دولتی اگر به فکر رشد و توسعه و آبادانی کشور هستند باید از تصدی گری در اقتصاد دست بردارند و اقتصاد را به حال خود بگذارند

اگر نه در آینده نچندان دور با انبوه فقرا و در کنار کشور های پیشرفته قرار خواهیم گرفت (2338803) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۴۵:۵۸
عزیزم عدم رشد بنگاه ها مربوط به ناتوانی دولتهای محترم در بازپسگیری هزاران میلیارد تومان معوقات و مطالبات بانکی و غیره است. و ایضا مربوط به عدم وجود عزم راسخ دولت در اصلاح بروکراسی فرسوده و روحیه منتهی به "10 دقیقه کار مفید(از8ساعت)" و روحیات منفی پرسنل دولت است.
کشورهای پیشرفته ادارات پیشرفته و ساعات کار مفید دارند. بوذجه نیروهای مسلح و درآمد شرکتهای ایشان رقم قابل توجهی نیستو دست کم به 3هزار میلیارد نمی رسد که یکی از 3هزاران میلیارد است.
عجالتا توپ توی زمین این دولت است و رییس جمهور محترم در روز تنفیذ خود ابراز کردند که بنا ندارند در پایان دولت خود بگویند: «نگذاشتند کار کنیم!» (2339290) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۲۹:۰۴
وقتى اقتصاد ٨٠ درصدش دولتى است و از اين ٨٠ درصد ٨٠ درصدش نظاميان و شبه ان تصدى دارند چه توقعى خواهيد داشت ايا انها بدنبال رقابت خواهند بود وقتى انها خودشان انحصار توليد و يا تجارت و يا خدمتى را دارند ايا كيفيت و كميت و قيمت را رعايت ميكنند ؟! خير اتفاقا انها دائم بدنبال ايجاد موانع و مشكلات در جريان عادى كارها خواهند شد تا بتوانند از موقعيت خود منفعت حاصل نمايند . (2339875) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۱۱:۳۰
انصافا بیایید پس از 36 سال انقلاب مقایسه کنیم نهادهای انتصابی موفق تر بودند یا نهاد های انتخابی؟ نهادهای نظامی موفقتر بودند یا نهادهای خصوصی؟
چرا خودروسازی پیشرفت نمیکنه ولی موشک سازی غوغا میکنه؟ چرا اقتصاد و فرهنگی و رفاهی که دست بخش خصوصی و مجلس و دولت انتخابی است پیشرفت نداره، ولی بخش امنیتی و نظامی و اطلاعاتی که زیر نظر مستقیم رهبری است پیشرفتهای بسیاری داشته؟ مطمئن باشید اگه اقتصاد و فرهنگ هم با یک مدریت واحد و منسجم اداره بشه پیشرفت در این حوزه قطعی. البته من در پی این نیستم که روال انتصاب را به انتخاب ترجیح بدم، ولی باید همین مسأله مورد واکاوی قرار بگیره تا معلوم بشه چرا نهادهای انتصابی موفقتر عمل می کنند؟ یا چرا نهاد های انتخابی تا حالا نتونستند اونطور که باید موفق باشند؟ آیا بین این دو نهاد رقابت نا برابر وجود داره؟ آیا نهادها انتخابی نا کارآمدند؟ آیان نهادها انتخابی ضعف و آشفتگی و فساد سیستمی داند؟ آیا نهاد های انتخابی از نداشتن مدریت منسجم و مسئولیت پذیر رنج می برند؟ آیا نهادها انتخابی با هم اصطکاک وظایف و اختیارات و منافع و تضاد اهداف دارند مثل درگیریهای مداوم دولت و مجلس در دورههای مختلف؟ به نظر من پاسخ به این سوالها و سوالات دیگر خیلی چیزها را شفاف می کنه و به رشد مردمسالاری دینی کمک میکنه. (2338859) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۴۳:۴۳
دوست عزیز در دنیا یک نمونه کشور وجود ندارد که صنایع دولتی آن پیشرفت کرده و قابل رقابت با بخش های خصوصی باشد
نمونه آن روسیه ، اقتصاد چین قبل از خصوصی سازی ، مقایسه کره جنوبی و کره شمالی
ضمنا اینکه در صنعت موشک سازی پیشرفت کرده ایم درست ولی آیا سوال نمی کنید به چه قیمتی آیا اگر این به بخش خصوصی سپرده میشد با قیمت کمتر نمیتوانستیم به این برسیم

ضمنا کجای صنعت خودرو سازی ما خصوصی است ؟ بزرکترن آنها (سایپا -ایران خودرو ) توسط مدیران دولتی اداره میشود

اینکه چرا نهاد های انتخابی نتوانستند موفق باشند باید با آمار صحب کرد ضمن اینکه حدود 80 درصد اقتصاد در دست بخش دولتی و یا شبه دولتی است اگر پیشترفت نکردیم 80 درصد بیشتر اثر دارد تا 20 درصد باقیمانده (2339096) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۴۷:۴۶
دوست عزیز، بنده در قالب بخش خصوصی مایحتاج نیروهای مسلح را تامین می کنم. تقریبا محصولی نیست که در بخش خصوصی تولید نشود. منتها قاعدتا مراتب امنیتی ایجاب نمی کند نام شرکتها و اشخاص فاش شود. (2339294) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۳۵:۴۲
شما که دم از آمار میزنید بگید برای تولید موشک توسط بخش خصوصی چقدر نیاز بود که حالا با هزینه زیاد توسط نیروهای نظامی ساخته شده؟
فکر کنم حواستون نیست که دولت یک نهاد انتخابیه که توسط مردم انتخاب میشه ولی بعد از انتخاب اصلا به مردم کاری نداره و با باند بازی و گروه گرایی در پی رقابت ها و تقابلهای پوچ سیاسیه. شما دولتی را تو این سی و چند سال سراغ دارید که رقیب و مخالشا مشکلات کشور و مردم قرار داده باشه و بجای مبارزه با حریف و مخالف سیاسیش با مشکلات بجنگه؟. یکی از مشکلات اساسی نهادها انتخابی اینه که انتخاب شدگان دائم به فکر اینن که چطور در دروه بعد هم انتخاب بشند و اصلا به این فکر نیستند که در دوره ای که انتخاب شدن بخشی از مشکلات را به طور اساسی برطرف کنن، بارها دیدیم دولتی یه مشکلیا حل کرده ده تا مشکل بوجود آورده؛ چون قصدش حل اساسی اون مشکل نبوده بلکه بهره برداری سیاسی و تبلیغی بوده برای جلت انتخاب کنندگان!. به نظر شما اگر دولت های گذشته هر کدام یکی از مشکلات اساسی کشور را حل می کردند ما الآن بسیار پیشرفته تر نبودیم؟ مثلا یکی فقط سیاست داخلی را حل می کرد، یکی فقط سیاست خارجی را، یکی فقط تورم را، یکی فقط وابستگی به نفتا کم می کرد، یکی فقط رفاه مردما ارتقا می داد، یکی فقط بخش فرهنگ را سامان می داد! یکی فقط بخش کشاورزی را! یکی فقط بخش صنعت را و....!! شاید بگید اینها همه به هم وابسته اند، ولی باید بدونید اگر بخوایم این مشکلات را باهم حل کنیم و برای همه یک نسخه واحد تنظیم کنیم باید دولت و مجلسی انتخاب کنیم که حد اقل یک دوره چهل ساله تغییر نکنن، زیار حل همزمان این همه مشکلات تو چهار سال و هشت سال نمیشه. چون ما شاهدیم که با تغییر دولت و مجلس اصلا کشور زیر و رو میشه چه برسه به این که برنامه ها ثبات داشته باشه. (2339405) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۴۳:۵۲
خدا پدرتانر ا بیامرزد. کاملا موافقم و در ضمن به نظر من امثال کسانی که شما به ایشان پاسخ داده اید سر خود را زیر برف کرده اند، وگرنه چه کسی است که نداند در کشور ما بخش خصوصی تقریبا مرده و اتفاقا عدم پیشرفت در حوزه هایی مثل خودرو به خاطر دولتی بودن آن حوزه هاست نه به خاطر خصوصی بودنشان. (2340321) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۸:۱۲
اول باید ببینیم در آن موارد انتصابی ما واقعاً موفق بوده ایم یا اینکه چون قابل ارزیابی نیستند فکر می کنیم موفق هستیم. ضمناً خودرو سازی هم کاملاً انتصابی هست. (2339139) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۱۶:۳۵
بیشتر تحلیلها شمّی هستند، در هیچ عرصه ما تحلیل دقیق و علمی نداریم، و خود این مسإله یکی از مشکلات اساسی کشوره؛ یعنی ما نهادهایی نداریم که به طور مستقل و قابل قبول ارزیابیهای دقیق ارائه کنند، مثلا تورم وحشتناک سالهای قبل بخاطر نقدینگی بود یا بخاطر تحریمها یا به خاطر هدفمندی یا بخاطر اقتصاد نفتی یا با بخاطر بی عرضگی دولت قبل یا ....؟ اگر همه اینا دخیل بودند هر کدام چند درصد؟ مطمئن باشید ما تا کنون چنین تحلیلی سراغ نداریم و کسی هم به دنبالش نیست. (2339846) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۰۲:۰۹
نهادهای انتصابی در بخش فرهنگ را به این موضوع اضافه نمایید تا نتیجه نامناسب نگیرید. واقعیت در این نکته نهفته نگاه استراتژیک و پیگیری مستمر آن نگاه.
در اوایل دوران خاتمی پس از 16 سال انقلاب فهیمیدیم که سرمایه گذاری در بخش نظامی صرفا باید در صنعت موشک سازی انجام شود و پس از آن روی این مورد متمرکز شدیم و همواره در این سیاستگذاری ماندیم. در ثانی هزینه تمام شده موشک به لحاظ امنیتی بودن مسایل لحاظ نمی شود ولیکن در خودرو به دلیل قابل مقایسه بودن توجه می شود.
مشکل کشور مدیریت است. انتخاب مدیران اصل اول کنترل است. مکانیزمهای انتخاب مدیران باید اصلاح شود. این قدم اول است.
لیکن سیاستمدارن کشور به دلیل روابط ناسالم و کوتاه شدن دستشان هیچ گاه در این موضوع اساسی دخالت نمی کنند. زیرا هیچ کس شاخه ای که بر روی آن نشسته است را نمی برد. (2339153) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۱۱:۰۲
از نهادهای فرهنگی وزارت فرهنگ که دست دولته، شورای انقلاب فرهنگی نیمه انتصابی و نیمه انتخابیه؛ یعنی تو دولت قبل دانشگاه ایرانیان مجوز میگیره، این دولت مجوزش ابطال میشه!!!، تازه شورا دهه ها گذشته بیشتر به عرصه علم و جنبش نرم افزاری تمرکز کرده که نتایجش ملموسه. (2339835) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۳۸:۴۱
یکی از شرکت های خصوصی که برای صنایع نظامی آمریکا تجهیزات درست میکنه به نام هریس (harris) هستش بیا ببین این هریس کجاست و سپاه کجاست حتی اگر نسبت رشد این دوتا رو هم مقایسه کنی متوجه میشی سپاه چه شکست سنگینی تو صنعت خورده. (2339275) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۱۹:۲۰
جالبه شما سپاه سی ساله و همه جانبه تحریم را با امریکای با قدمت و ابر قدرت و دههها بی رقیب در دنیا مقایسه میکنی؟ چرا با کشورهای همپایه ایران مقایسه نمی کنی؟ (2339850) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۲:۰۹:۲۴
ایران ادعا داره تو صنایع نظامی که چیزی از آمریکا کم نداره!!!! حالا در مقام قیاس حرف جلو کشیده میشه این حرف رو میزنی!!!! (2340232) (alef-3)
 
مهندس
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۴۱:۳۰
موشک سازي در واقع مونتاژ قطعات خارجي است خوب اگر اگر اين قطعات با کيفيت و گران باشند موشک مونتاژ شده غوغا مي کند . خوب نيسان مکسيما هم وقتي در ايران مونتاژ ميشود غوغا مي کند ولي پرايد نه, چون با قيمت پرايد نمي توان فطعات خوب خريد. (2339284) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۰:۰۶
بانک پاسارگاد راهم اضافه بفرمائيد (2339475) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۱۴:۲۰
نکته شماره 3 واقعا درسته و تبدیل به درد شده .... احسنت .. (2338870) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۲۰:۲۶
البته یه نکته رو در نظر داشته باشین که فساد بخش های صنعتی نیروهای مسلح خیلی کمتر از بخش های مشابه دولتی هست!
علتش هم این هست که در بخش دولتی همه میان میخورن و میبرن ولی در بخش نیروهای مسلح بخاطر نظارت دقیق و زیر ذره بین بودن و مجازات های سنگین کمتر کسی جرات میکنه در این بخش ها دست به تخلفات مالی بزنه!
هرچند اگر بخش های صنعتی دولت از نیروهای مسلح الگو میگرفتن الان پیشرفتی که در بخش های نظامی داریم رو در بخش های صنعتی هم میداشتیم (کاری که کشورهای پیشرفته کردن) و دیگه لنگ گوشه چشم غربی ها برای امتیاز دادن در قراردهای مختلف اعم از ژنو نبودیم و با قدرت بیشتری به میدان مذاکره میرفتیم! (2338887) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۴۴:۲۰
چون مانند سایر بخش ها تحت ننظارت نیستند (2339098) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۴۴:۱۶
ممکن هم هست که در بخش نظامی به علت محرمانه بودن سوئ استفاده ها رو نشود. یا اگر هم بشود علنی و اعلام نشود.
کشوری اگر فساد دران زیاد شود همه جا را می گیرد. (2339914) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۴۵:۴۵
حق با روحانی است . (2338961) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۴۸:۴۹
" متاسفانه نظیر بسیاری از اوامر ایشان آن طور که باید اجرا نمیشود. "
چرا با خودمون رودربایستی داریم؟ "امر کردن" صرف کافی نیست، باید نظارت دقیق هم صورت بگیرد و در مواردی که نیاز هست، بازخواست و مؤاخذه هم رخ بدهد! متأسفانه ارگانهای شبه دولتی چون سپاه، بنیاد مستضعفان، بنیاد شهدا، سازمان اوقاف، آستان قدس رضوی و خیل عظیمی از آستانهای دیگر، قانوناً از حیطه نظارت دولتی خارج هستند و متأسفانه از حیطه نظارت مجلس هم به دور مانده اند. کمتر دیده شده که دیوان محاسبات به مسائل مالی این ارگانها سرکشی کند یا راهکاری برای نظارت مالی بر این ارگان ها توسط نمایندگان مجلس، به غیر از تحقیق و تفحص پیشبینی شده باشد. همانطور که مجلس سالانه بر حسن اجرای قانون بودجه دولت نظارت میکند، باید به دخل و خرج این ارگانها هم رسیدگی کند.
امر کردن کافی نیست، باید راهکارهای قانونی پیشبینی بشه. بیایید در مسائل عمومی تعارف را کنار بگذاریم (2338968) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۱۲:۳۴
تعارفی در کار نیست,این اتفاق بدون تعارف و علنا"در جریان بوده و خواهد بود چه غلط و چه درست . (2339358) (alef-6)
 
حسنی از قم
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۴۹:۱۹
در راس اغلب بنگاه های اقتصادی در کشور ایران ، نه یک اقتصاددان ، بلکه یک نظامی ! قرار دارد . (2338970) (alef-13)
 
سرهنگ باز نشسته ارتش
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۵۰:۵۴
بنده خدا ارتش ، فقط یک بانک حکمت ایرانیان رو داره . اما .... (2338974) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۱:۰۳
نیروهای مسلح نه ارتش! نیروهای مسلح شامل ارتش، سپاه، بسیج، لباس شخصی،... است! (2339051) (alef-3)
 
الوندی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۵۲:۴۱
دخالت نظامی ها در عرصه های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و ورزشی و ... به وضوح قابل رویت است .
همه جا حضور دارند الا عرصه های نظامی !!!!! (2338981) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۰۲:۲۱
اگر این دوستان نبودند که الان باید قاق می زدی تو چای می خوردی
می دونی برادر خروج نهاد های نظامی از این عرصه ها مساوی انتقال این صنایع موفق به دولتی می شه که جز ورشکست کردن کار دیگه ای بلد نیست (2339155) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۵۱:۰۸
اما به نظر من اگر دخالت نیروهای مسلح در اقتصاد نبود ما امروز وضع بهتری داشتیم (2339684) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۲۰:۳۵
چرا دولت بخش خصوصی ! (2339852) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۵۵:۰۵
2 زار توی این بانک ها نمیذارم . (2338985) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۷:۳۰
حرف زدن تا بصورت قانونی ابلاغ نشود یعنی فقط حرفه و خبری نمیشه (2339046) (alef-3)
 
سینا
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۱:۱۸:۴۸
اونا به 2 زار من و تو احتیاجی ندارند و از بانک مرکزی و سایر نهادها وامهای کلان

میگیرند و پس نمیدهند (2340539) (alef-10)
 
م - ع
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۵۶:۱۵
هر جا مراجعه میکنی ؛ رئیس اش یک نظامی است !!!! (2338989) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۴:۴۰
شهردارهای مناطق تهران ؛ مدیر عامل فدراسیون های ورزشی ؛ روئسای ادارات مالیات ؛ روئسیای بانکها ؛ روئسای هیئت مدیره شرکت های بیمه و همه و همه !!!! (2339127) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۱:۵۸:۰۵
اقتصاد نظامی !!!
فرهنگ نظامی !!!
سیاست نظامی !!!
ورزش نظامی !!!
همه چیزمان شده نظامی !!!!!!!!!!!!!!!!!!! (2338991) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۱:۴۱:۳۹
هيچ ميدونيد كشورهاى ديكتاتورى قدرت نظامى خيلى بالايى دارند نمونه ان كره شمالى ولى اقتصاد و روابط خارجى صفر (2340563) (alef-10)
 
حمید
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۰۰:۱۰
معلوم نیست اینها سخنان رئیس جمهور است یا حاشیه‌ای بر آن (2338995) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۰۹:۳۶
حاشیه همراستاست نه انتقادی. اشکالی هم نداره. البته به نظر من (2339474) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۰۱:۱۸
از محل انجام فعالیت های اقتصادی ؛ سود سرشاری نصیب نظامیان شده است . (2339001) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۴:۰۵
نبود نظامی = نبود امنیت (2339058) (alef-3)
 
سردار
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۰:۳۸
بودن نظامی در راس عرصه های اقتصادی = ورشکستگی
تاید واتر خاورمیانه و گروه بهمن (2339111) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۲۹:۴۶
کسی نگفته نظامی نباشه بلکه گفتند نظامی وزیر آموزش و پرورش نشه,رئیس باشگاه ورزشی نشه,مدیر فروش ایران خودرو نشه والا همه میدونند که نبود نظامی برابر است با نبود امنیت همانطور که نبود معلم یعنی بیسوادی و نبود دکتر یعنی رواج بیماری و........ . (2339395) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۵۳:۰۷
نیروهای نظامی عزیز ملت هستند اما ضرورتی ندارد به مسائل اقصادی ورود کنند (2339691) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۲۳:۴۹
بودن نظامی ثروتمند مساوی با چیست ؟!!! (2339860) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۰۳:۱۶
فکر کردی مافیای اقتصادی چطور به وجود میاد. از هوا که نازل نمیشه همینطوری به وجود می آید. البته شما سانسور کن (2339009) (alef-13)
 
ع د ا ل
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۱۰:۲۴
وظیفه اصلی بخش نظامی دفاع از کیان مملکته، نه کار اقتصادی (بعضا انحصار طلبی در گرفتن پروژه های غیر نظامی) (2339032) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۲:۳۳
هررشدي بي حكمت نيست وهر عقبگردي هم دليل خودش.اين مقاله كاملا مطالب درستي رابيان كرده (2339054) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۲۶:۳۱
چه صحبت غیرمنطقی ای در بیان رییس جمهور وجود دارد؟کار اقتصادی بنا به فرمایش رهبری در بیان اصل 44 باید به بخش خصوصی واگذار گردد.اگر تاکنون نشده تخطی از گفته هایشان است.در شگفتم این استاد محترم تاکنون کجا بودند؟ (2339063) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۵:۱۹:۲۸
داداش حمایت کرده از رئیس جمهور. حالا شما یکبار دیگه متن بخون بعد اظهار نظر کن (2339494) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۲۸:۰۲
عزیز رئیس جمهور حرف رهبری را یاد آوری کرده اند اما این که چرا نیروی نظامی گوش نمی کند الله اعلم !! (2339872) (alef-13)
 
amini
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۰:۳۸
پول وامکاناتی که درصنایع نظامی هزینه میشود در هر صنعتی هزینه شود جواب. میگیرد ولی همین مدیران نظامی که در بخش خودروسازی فعالند. بعلت اینکه این بخش از صنعت برای اقایان اولویت صنایع نظامی راازنظر هزینه کرد ندارد موفق نیستند (2339112) (alef-6)
 
ali
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۲:۵۴:۱۳
اقای دکتر مزید اطلاع فرماندهان نیروهای مسلح بعضا برای رفع مشکل افراد زیر مجموعه اشان به یک منبع مالی حاصل از پس انداز خود این افراد نیاز دارند تا در صورت نیاز فارغ از بوروکراسی اداری با دادن یک وام به کمک انها بشتابند .
لذا یکی از این نقش های بانک حکمت که متعلق به ارتش است که در دور افتاده ترین پادگانها دارای شعبه است . چنین نقشی است . و دیگر - همیاری پرسنل به تامین مسکن انها که همه ماهه از حقوق خود این پرسنل کسر میگردد .

لطفا این بانک ها را که همگی و در تقدم یک چنین نقشی را بازی میکنند به بازی نگیرید .

بانک انصار هم که خدا به او نصرت دهد . با کسر از حقوق ماهیانه پرسنل همین کار را میکند .

نمیدانید که برای گرفتن یک وام و دادن ودیعه رهن یک مسکن چقدر سخت است و چقدر ضامن جور واجور باید معرفی کرد . کاری که این بانک انجام میدهد و نه با ضامن انچنانی و ماهینه هم از حقوق نفر کسر مینماید .

خدمات اینها را هم به بینید .

بانک سپه که به نامش سهمی از ان متعلق به ارتش است .پسوند سپه خود را به سرعت - پیشرو - ........ تغیر داده است گویا کسر شان خود میداند در خدمت نیروی مسلح یک کشور باشد .

و یا در یکی از این بانکها نوشته بود چون امروز حقوق ارتش را میدهیم . از دیگر مشتریان عذر میخواهیم که پول نداریم . پول واریز شده به حسابشان را با اخم و

همراه با این شعارها میدهند . چه رسد که به هنگام نیاز دست فرماندهان عالی رتبه را بگیرند (2339124) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۵۰:۵۶
طبق گفته شما نیازی به بانک نیست یک صندوق قرض الحسنه هم این وظائف بانک حگمت ایرانیان را انجام می دهد.چرا بانک؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2339682) (alef-6)
 
نيما
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۷:۲۶:۰۴
كو اقا بانك حكمت چه خدماتي به پرسنل ارتش داده اخه؟! (2339760) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۱۸:۴۶
کو گوش شنوا؟ (2339209) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۳:۵۳:۲۱
این کار روحانی فقط بخاطر خشنود کردن بعضی ها زده شده و نه از روی مصبحت و واقعا دلسوزانه ،چون می داند تا این حرفها را بزند عده ای هورا می کشند و مچکریم مجکریم می گویند (هرچند آن مچکریم هیچ سودی برای دو طرف ندارد ) اما حرف حساب جرف حساب است باید پذیرفت مثلا زیاد کردن اینهم دم دستگاهای تجاری و ملی کار غری قابل قبولی هست مگر در شرایط حاد که جهت کنترل و یا هدایت در وضعیت ببپحرانی دستور چنین کاری از مافوق ترین مقام نظام صادر شود .
اما اینکه اصلا مثلا نبروی های مسلح برای اعضای خود حتی یک فروشگاه و تشیلات تسهیلاتی متداوم همه جای جهان داشه باشند مثل اتکا آنهم برای فقط پشتیبانی و بر آروده کردن قسمتی از مایحتاج سهمیه شان منطقی نیست
اما این هم اصلا پذیرفته نیست که یه اسم موسی و به شکم عیسی باشد و اتکا همه کارهار اامروزه می کند بجز خدمت رسانی و پشتیبانی مناسب نیروهای مسلح و فقط عده ای خاص از « منتفع میشوند که شاید از سهامداران و خواص هستند .
من خودم مثل خیلی های از همکاران نظامی و انتظامی کشور حداقل بهره را از این دستگاه عریض طویل می بینیم مثلا دپاتکا در کا زیتون کاری و روغن زیتو ن فعالیت می کند ولی نازل ترین درجه، روغن زیتون را با قیمتی برابر و حتی بیش از قیمت بازار هر چند وقت به چند وقت به اجبار به سبد جهار گانه در سال ما می افزاید ، وما عوض استفاد ضرر هم می کنیم چون نه در قیمت ونه در کیفیت و نه در رفع نیاز ما موثر است .
فقط چهار بار در سال که بعضا به سه بار هم تقلیل می یابد سبد کالائی با چهار قلم جنس نسبتا کم تاثیر به پایوران و باز نشستگان میدهند شامل یک کیلو مرغ یا گوشت برای هر نفر در خانواده و یک بطری روغن کوچک و یک کیلو شکر یک کیلو برنج برای هر نفر که در دو نوبت برنج و دونبت مایه ظرفشوئی یا ماکارونی و حبوبات میدهند والسلام و بقیه اینهمه فعالیتهای اتکا هیچ ربطی به نیروهایش ندارد و معلوم نیست سودش کجا میرود .
البته اگر واقعا بودجه کم دارند و در آمدهای این فعالیتها فقط هزینه کارها عمرانی و آموزشی و از این قبیل در نیروهای مسلح میشود حرفی نیست ولی ظاهرا اینطور نیست و بودج ها از طریق دیگر تامین میشود ولی اگر از همین طریق تامین میشود باید بطور شفاف و رسمی اعلام کنند و به تائید بالاترین رده رسمی با دلایل قاطع برسد تا سو ظن ها بر طرف شود ولی بقیه فعالیتای فقط در جهت منافع شخصی اشخاص حقیقی هست وتوجیه منطقی ندارد (2339312) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۴:۳۰:۱۲
همینه که همیشه پسرفت می کنیم (2339397) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۵۲:۵۷
معنای بند سوم اینه که مملکت رسما شده تیول نیروهای نظامی.شاید الان از منافع مالی مکتسبه درجهت افزایش اقتدار امنیتی استفاده بشه اما چه تضمینی هست که سالها بعد از اقتدار امنیتس برای کسب منافع بیشتر استفاده نشه؟ (2339690) (alef-6)
 
احد
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۶:۵۵:۴۱
من یک نظامی بودم و بایستی منصفانه بحث کرد ایا در تمام ارتش های دنیا فروشگاه مخصوص نظامیان نیست که به ان فری شاب می گند لذا اتکا و مزارع ان کار کرد درست دارند . بانک هم باید داشته باشند بیمه و چند کارخانه وابسته به صنعت هم همینطور مابقی بنظرم باید واگذار شود. (2339694) (alef-6)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۱۸:۴۵:۴۴
تمام حرف رئیس جمهور درست هست در دنیا نیروهای مسلح به فکر ساختن سلاح های جدید و افزایش قابلیت های نظامی هستند اگر هم تک توکی کار اقتصادی انجام میدهند در زمینه فنی مهندسی هست تا یگان های فنی مهندسی به روش های جدید آشنا شوند و قابلیت هایشان را افزایش بدهند به غیر از آن شاید پروژه های که در کشور استثنا باشه که احتیاج به ورود نیروهای نظامی باشه ورود میکنند وگرنه احتیاجی نیست نیروهای مسلح بانک بزنند و راه بیفتند در بازار دنبال دلال گری و نرخ بهره و... (2339921) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۱:۰۱:۲۷
سپاه نشان داده که از همه ارگانهای دولتی کارآمدتر است و بنابراین چه بهتر که همه امور کشور حتی راهداری را هم بدهند به سپاه. (2340097) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۱۹:۴۵
اولین بار چه کسی بود که ورود نیروهای مسلح رو باب کرد ? (2340388) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۲۷:۱۶
بهتر همه دوستان به مقالات الف درخصوص علل کودتای مصر رجوع کنند (2340397) (alef-10)
 
محمد علی
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۲۸:۰۷
اگر اقای روحانی به این مسئله معتقد است اول دست دولت و خصوصا مدیران رده بالای دولتی را از اقتصاد مملکت کوتاه کند و ان را به بخش خصوصی واگذار کند تا بعد . البته بخش خصوصی نه بخش خصولتی که شرکت های دولتی با زد و بند به ثمن بخس به همانهایی که همه میدانند واگذار شود (2340400) (alef-10)
 
حسين
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۵۵:۵۱
اقا جون دستور رهبري به تمامي نظاميهاي كشور بوده است بايد از اقتصاد كشور خارج شوند اما اين دولت با وجود وزيري چون نعمت زاده توان اداره اين سمت را ندارد .همين علت باعث شده خيال نظاميها راحت باشه كه در اين بحث خواهند ماند البته از زمان محموداحمدينژاد اين حركت كليد خورد و نظاميها ورود پيدا كردند .همين امر باعث تضعيف بخش خصوصي شد .ومن توفيق اله (2340439) (alef-10)
 
بهروز
۱۳۹۳-۰۶-۰۳ ۲۳:۵۸:۱۶
كودتاي اقتصادي منجر به كودتاي نظامي خواهد شد . (2340442) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۶:۴۹:۰۴
ali جان
صلا اینطورنیست که تو تصور کرده ای ،وقتی پس انداز امثال بابا های ما اینقدر نیست که در تمام عمر شغلی سی ساه و بعدش بیس از سه میلیون وام بهش نداده اند پس این پس انداز بیشتر بدرد دیگران میخورد تا خود ما تازه پول مارا
با لاجبار بر می دارند ولی با اصرار ما باز هم حداقل وام را نمی دهند ولی به مرکز نشینان این صنف چهل پنجاه برابر وام و تسهیلات میدهندباوز نداری برو تحقیق کن (2340638) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۰۷:۲۵:۲۸
ما مردمی هستیم اسیر مافیاهای اقتصادی سیاسی ووووووووووخدا ما و فرزندانمان را از دست مافیاهایی که ظاهر خویش به دین اراسته اند نجات بده. (2340655) (alef-10)
 
قانعي
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۲:۲۸:۵۴
اگه قرار بر اين باشه هر كس در حوزه خودش فعاليت بكند خيلي ها بايد در نوع فعاليتهاي خود تجديد نظر كنند .خود آقاي روحاني هم همينطور !!! بد ميگم بفرمائيد. (2341608) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۵:۵۰:۰۰
سلام رییس جمهور حرف حساب میزنه... (2342275) (alef-3)
 
دانشجو
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۱۷:۴۷:۴۷
چطوره که دلالان میتونن هر نوع فعالیت اقتصادی داشته باشن ولی نهادی مانند سپاه که وظیفش حفظ ارزشهای انقلابه نباید فعالیت داشته باشه؟آقای رئیس جمهور چرا در مقابل ماجرای کرسنت و فساد650میلیون یورویی اینگونه اظهار نظر نمکنند!!!؟؟؟ (2342586) (alef-3)
 
هومن
۱۳۹۳-۰۶-۰۴ ۲۲:۲۸:۲۴
درود بر روحانی (2343060) (alef-3)
 
رزمنده سابق
۱۳۹۳-۰۶-۰۵ ۱۳:۴۷:۰۷
تقویت نیروهای نظامی در شرایط کنونی خوب است ولی بهتر از آن این است که با درایت عمل کنیم که به شرایط مشابه شرایط کنونی نیافتیم که با همه دنیا مشکل داشته باشیم.

یک نگاه به ژاپن و آلمان بکنید. بعد از جنگ بدلیل اینکه به اجبار از نظامی گری دور شدند چطور توانستند قدرت علمی و اقتصادی اول دنیا شوند.

ما هم دست نیروهای نظامی فداکارمان را می بوسیم ولی مخالف نظامی گری و نیز مخالف سرسخت دخالت آن ها در اقتصاد و سیاست هستیم. (2344494) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.