نظر منتشر شده
۳۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265408
این توافق برای عربستان اسراییل هم خووب است
اوباما: تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانستند برنامه هسته‌ای ایران متوقف کند/ ایران یک میلی متر تخطی کند تحریم ها برمی گردد/ مذاکرات بهترین راه ب
بخش داخلی الف، 13 فروردین 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۵۳
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا درباره مذاکرات هسته ای گفت:
آمریکا امروز به همراه متحدان و شرکا به یک تفاهم تاریخی با ایران رسید که اگر کاملا اجرا شود ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای باز می دارد.من به عنوان رئیس جمهور و فرمانده کل مسئولیتی بزرگتر از امنیت مردم آمریکا ندارم.
وی گفت:من متقاعد شدم که اگر این چارچوب منجر به توافق جامع نهایی شود،کشور ما ،متحدان ما و جهان را امن تر خواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران از مدتهای مدیدی، برنامه هسته ای خود را دهه ها به پیش برده است. زمانی که من این سمت را عهده دار شدم،ایران هزاران سانتریفوژ فعال داشت که می تواند مواد را برای یک بمب هسته ای تولید کند و ایران یک تاسیسات زیر زمینی را مخفی نگه داشته بود. من به صورت روشن گفتم که ما آماده هستیم این موضوع را از راه دیپلماتیک حل کنیم البته فقط اگر ایران به شیوه جدی به میز مذاکره بیاید.

باراک اوباما گفت: زمانی که این اتفاق نیفتاد،ما جهان را برای اعمال شدیدترین تحریم ها در تاریخ متحد کردیم. تحریم هایی که تاثیر چشمگیر بر اقتصاد ایران گذاشت. اکنون تحریم به تنهایی نمی توانست برنامه هسته ای ایران را متوقف کند اما کمک کرد ایران به میز مذاکره بازگردد.
باراک اوباما گفت:به خاطر تلاش های دیپلماتیک ما،جهان در کنار ما ایستاد و ما به همراه قدرت های اصلی جهان انگلیس ، فرانسه ، آلمان ، روسیه و چین و همچنین اتحادیه اروپا به میز مذاکره رفتیم.

وی گفت: یک سال قبل، ما با توافقی (طرح اقدام مشترک ) برای متوقف کردن پیشرفت برنامه هسته ای ایران و به عقب برگرداندن بخش های اصلی آن نخستین گام را برای چارچوب امروز برداشتیم. ما به خاطر داریم در آن زمان افراد بدبین می گفتند ایران فریبکاری خواهد کرد و ما نمی توانیم تبعیت آنها را راستی آزمایی کنیم و توافق موقت شکست خواهد خورد. در عوض، آن (توافق موقت)دقیقا همانطور که هدف بود، موفق شد. ایران به همه الزامات خود عمل کرد و ذخایر مواد خطرناک هسته ای را برچید و بازرسی ها درباره برنامه ایران افزایش یافت و ما به مذاکرات برای یافتن توافق جامع تر ادامه دادیم.


ما امروزپس از ماهها دیپلماسی اصولی سخت به چارچوب برای این توافق دست یافتیم و این توافق خوبی است. این توافقی است که اهداف اصلی ما را برآورده می سازد. این چارچوب همه مسیرهایی را که ایران می تواند با آن سلاح هسته ای تولید کند،قطع خواهد کرد. ایران با محدودیت شدید در برنامه خود مواجه خواهد شد و ایران همچنین با بیشترین بازرسی های شدید و سرزده و رژیم شفافیت موافقت کرد که هرگز در هیچ برنامه هسته ای در تاریخ درباره آن مذاکره نشد. بنابراین این توافق براساس اعتماد نیست بلکه براساس راستی آزمایی بی سابقه است. بسیاری از جزییات اصلی در سه ماه آینده نهایی خواهد شد و درباره هیچ چیز تا زمانی که درباره همه چیز توافق نشد،توافق نمی شود.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت: در اینجا چارچوب اصلی توافقی که در تلاش برای نهایی سازی آن هستیم را می گویم. نخست، ایران قادر به ساخت بمب با استفاده از پلوتونیوم نخواهد بود زیرا پلوتونیوم مورد استفاده در بمب هسته ای را تولید نخواهد کرد. هسته راکتور اراک برداشته شده و جایگزین خواهد شد. سوخت مصرفی این سایت برای تداوم حیات این راکتور به خارج از ایران منتقل خواهد شد. ایران راکتور جدید آب سنگین احداث نخواهد کرد و هرگز سوخت راکتورهای کنونی خود را بازفراوری نخواهد کرد. دوم اینکه، این توافق مسیر ایران به سوی دستیابی به بمب هسته ای با استفاده از اورانیوم غنی شده را خواهد بست. ایران توافق کرده است که دو سوم سانتریفوژ های نصب شده این کشور کاهش یابد. ایران دیگر در سایت فردو غنی سازی نخواهد کرد. ایران ظرف ده سال آتی با سانتریفوژ های جدید خود اورانیوم را غنی سازی نخواهد کرد و بخش عمده ای از اورانیوم غنی شده ایران خنثی سازی خواهد شد.

امروز تخمین ها حاکی از آن است که ایران دو الی سه ماه با دستیابی احتمالی با مواد مورد نیاز برای ساخت بمب هسته ای فاصله دارد. با این حال براساس این توافق ایران موافقت کرده است که مواد مورد نیاز برای ساخت یک بمب هسته ای را ذخیره سازی نکند. حتی اگر ایران این توافق را نقض کند، این کشور طی دستکم یک دهه آتی دستکم یک سال با دستیابی به مواد کافی برای ساخت بمب هسته ای فاصله خواهد داشت و محدودیت های شدید بر اورانیوم ذخیره شده ایران برای پانزده سال پایدار خواهد بود. سوم اینکه این توافق فراهم کننده بهترین دفاع ممکن در برابر تلاش احتمالی مخفی ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای است. بازرسان بین المللی دسترسی بی سابقه نه تنها به سایت های هسته ای ایران بلکه به همه چرخه، تامین برنامه هسته ای ایران را خواهند داشت که این چرخه از کارخانه های اورانیوم تا تولید سانتریفوژ و تاسیسات ذخیره سازی که این برنامه را حمایت می کنند شامل می شود. اگر ایران فریبکاری کند جهان خواهد فهمید، اگر ما مسئله ای مشکوک مشاهده کنیم، آن را مورد بازرسی قرار می دهیم. تلاش های قبلی ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای حل و فصل خواهد شد. با این توافق ایران با بازرسی هایی روبرو خواهد شد که از همه کشورهای دیگر جهان بیشتر است.

این یک توافق دراز مدت خواهد بود. که همه مسیرهای بالقوه برای دستیابی ایران به سلاح هسته ای را خواهد بست. طی یک دهه بر برنامه هسته ای ایران محدودیت های شدید اعمال خواهد شد و محدودیت های اضافی برای ساخت سایت های هسته ای و ذخیره سازی مواد تا پانزده سال ادامه خواهد داشت و تدابیر شفاف سازی بی سابقه تا بیست سال یا بیشتر ادامه خواهد داشت و در واقع شماری از آنها دایمی خواهند بود و ایران به عنوان یک عضو پیمان عدم اشاعه هیچ گاه اجازه تولید تسلیحات هسته ای را نخواهد داشت.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در ادامه افزود: در ازای این اقدامات ایران، جامعه بین المللی توافق کرده است که شماری از تحریم های مشخص ایران را لغو کند، تحریم هایی که آمریکا و جامعه بین المللی توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد ضد ایران اعمال کرده است. این لغو تحریم ها به صورت مرحله ای و همزمان با اقدام ایران درباره مفاد توافق خواهد بود. اگر ایران توافق را نقض کند، تحریم ها به جای خود بازخواهد گشت. در همین حال تحریم های آمریکایی دیگر علیه ایران به علت حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر و برنامه موشک های بالستیک به طور کامل همچنان باپرجا خواهد بود.

اجازه دهید دوباره تاکید کنم، کار ما هنوز پایان نیافته است. این توافق هنوز امضا نشده است. از اکنون تا پایان ژوئن مذاکره کنندگان همچنان به کار بر روی جزییات نحوه اجرای این توافق ادامه خواهند داد و این جزییات مهم است. اگر قرار باشد ایرانی ها جا بزنند اگر ساز و کارهای بازرسی و راستی آزمایی با معیارهای کارشناسان هسته ای و امنیتی مطابقت نکند، هیچ توافقی نخواهد شد. اما اگر بتوانیم این توافق را صورت دهیم و ایران به چارچوبی که مذاکره کنندگان ما با آن توافق کنند پایبند باشد می توانیم یکی از بزرگترین تهدید های پیش روی امنیت مان را به صورت صلح آمیز برطرف کنیم. با توجه اهمیت این مسئله من به مذاکره کنندگان توصیه کرده ام که به طور کامل درباره مفاد گزارش به کنگره و مردم آمریکا گزارش بدهند و من از بحث های قوی طی هفته ها و ماههای آتی استقبال می کنم.

من اطمینان دارم که این مسئله نشان خواهد داد که این توافق یک توافق خوب برای آمریکا، برای متحدان آمریکا و جهان خواهد بود. واقعیت این است که ما تنها سه گزینه برای حل و فصل مسئله هسته ای ایران داریم. نخست اینکه بتوانیم به توافقی قوی و قابل راستی آزمایی مانند این دست پیدا کنیم که به طور صلح آمیز از دستیابی ایران از سلاح هسته ای جلوگیری کند. گزینه دوم این است که تاسیسات هسته ای ایران را بمباران کنیم و جنگی دیگر را در خاورمیانه آغاز کنیم و برنامه ایران را فقط چند سال به عقب برانیم. به عبارت دیگر، برنامه هسته ای ایران را فقط به اندازه کسری از زمانی که این توافق آن را به عقب خواهد راند، به عقب برانیم. به طور همزمان ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که ایران به سرعت به سوی تولید بمب (هسته ای) حرکت نخواهد کرد.

سومین (گزینه) این است که ما می توانیم خود را از مذاکرات بیرون بکشیم و تلاش کنیم کشورهای دیگر را متقاعد سازیم که به همکاری با ما برای اِعمال تحریم های گذشته و تحریم های جدید، همچنان ادامه دهند و صرفاً امیدوار باشیم که بهترین اتفاق ها (که به نفع ما باشد) بیفتد. این در حالی است که ما هر بار که این کار را کردیم ایران سر تسلیم فرود نیاورد، بلکه در مقابل، برنامه (هسته ای) خود را پیش برد. اگر چنین شود، در مدتی کوتاه، زمان لازم که ایران برای تولید بمب هسته ای به آن نیاز خواهد داشت، از بین خواهد رفت و به علت همین بی اطمینانی، رقابت تسلیحات هسته ای در منطقه راه خواهد افتاد. به عبارت دیگر سومین گزینه، ما را به سرعت به سمتی هدایت خواهد کرد که تصمیم بگیریم آیا عملیات نظامی (علیه ایران) انجام بدهیم یا نه، زیرا ما هیچ ایده ای نخواهیم داشت که در داخل ایران چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است.

ایران به سادگی برنامه (هسته ای) خود را، صرفاً به این خاطر که ما از آن تقاضا کنیم، برنخواهد چید. دنیا اینجور کار نمی کند و این چیزی نیست که تاریخ به ما نشان می دهد. ایران، حتی در مواجهه با تحریم های بی سابقه، هیچ تمایلی نشان نداده است که آن جنبه ها از برنامه اش را که آنان معتقدند برای اهداف صلح آمیز است، حذف کند.

مذاکرات نباید به این علت که ما،آمریکا، آنچه را بقیه جهان توافقی منصفانه تلقی می کند، رد می کنیم، از هم فروبپاشد. آنچه دانشمندان ما و کارشناسان هسته ایِ ما می گویند به ما اطمینان می دهد که آنان (ایرانیان) در حال تولید سلاح هسته ای نیستند. این در حالی است که مشکوک است که ما حتی بتوانیم تحریم های کنونی را سر جای خود نگه داریم.

از اینرو، وقتی شما سر و صدای منتقدانی را - که انتقادهایشان از این توافق اجتناب ناپذیر است - می شنوید، از آنان یک سؤال ساده بپرسید: آیا شما حقیقتاً تصور می کنید که این توافقِ قابل راستی آزمایی - که مورد حمایت قدرت های بزرگ جهانی است - اگر کاملاً به اجرا گذاشته شود، گزینه بدتری از احتمال بروز جنگ دیگری در خاورمیانه است؟ آیا این بدتر از آن چیزی است که ما در تقریباً دو دهه گذشته انجام داده ایم که در خلال آن، ایران برنامه هسته ای خود را پیش برده است و این کار را بدون نظارت های پویا انجام داده است؟ به نظر من، جواب این سؤال کاملاً روشن خواهد بود.

وی افزود: به یاد داشته باشید که من همواره اصرار داشته ام که هر کاری را که برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته ای لازم است، انجام خواهم داد؛ و من این کار را خواهم کرد. و من همچنین می دانم که راه حل دیپلماتیک، بهترین راه برای انجام این کار است و راه حلی جامع تر و پایدارتر به دست می دهد. این به مراتب، بهترین گزینه ی ما است.

اوباما اضافه کرد: گو اینکه همواره این احتمال وجود دارد که ایران ممکن است در آینده تلاش کند در رابطه با این توافق، تقلب کند، این چارچوبِ نظارت ها و شفاف سازی، این احتمال را به مراتب بیشتر خواهد کرد - که اگر ایران تلاش کند در این توافق تقلب کند - ما از آن با خبر شویم. به علاوه، من و رؤسای جمهور آینده (آمریکا) تمام گزینه هایی را که هم اکنون برای برخورد با آنان (ایران) در اختیار ما است حفظ کرده و در آینده نیز همان گزینه ها را برای برخورد با آنان در اختیار خواهیم داشت.

باراک اوباما افزود: برای مردم ایران می خواهم مجدا همان چیزی را تاکید کنم که در زمان شروع ریاست جمهوری گفتم. ما تمایل داریم با شما براساس منافع و احترام مشترک تعامل داشته باشیم.این توافق دورنمای برداشتن تحریم هایی را ارائه می دهد. تحریم هایی که به خاطر نقض قانون بین الملل به وسیله ایران اعمال شد.

باراک اوباما گفت: از آنجایی که رهبر معظم ایران فتوا علیه تولید تسلیحات هسته ای صادر کرد، این چارچوب به ایران فرصت راستی آزمایی برای صلح آمیز بودن برنامه این کشور می دهد.
این (چارچوب) نشان می دهد اگر ایران از الزامات بین المللی خود تبعیت کند بار دیگر می تواند کاملا به جامعه ملل ملحق می شود و از این طریق استعداد فوق العاده و آرزوی مردم ایران برآورده می گردد و این برای ایران و برای جهان خوب خواهد بود. البته اگر این توافق به تنهایی و حتی به صورت کامل اجرا گردد،به شکاف و بی اعتمادی عمیق بین دو کشور پایان نخواهد داد. ما تاریخ دشواری بین خود داریم و تا زمانی که ایران به حمایت از تروریسم و عواملی که خاورمیانه را بی ثبات می کنند،ادامه دهد و دوستان و متحدان آمریکا نظیر اسرائیل را تهدید کند،نگرانی های ما درباره رفتار ایران به قوت خود باقی می ماند.بنابراین اشتباه نکنید. ما در مقابله با این اقدامات هشیار باقی می مانیم و در کنار متحدان خود هستیم. پوشیده نیست که نخست وزیر اسرائیل و من درباره حرکت آمریکا به سمت جلو برای راه حل مسالمت آمیز درباره موضوع ایران توافق نداریم. اگر در حقیقت نخست وزیر نتانیاهو بدنبال موثرترین راه برای اطمینان از دست نیافتن ایران به سلاح هسته ای است، این بهترین گزینه است. من معتقدم کارشناسان هسته ای ما می توانند این مسئله را تایید کنند. مهمتر این که من امروز با نخست وزیر(اسرائیل) صحبت کردم تا بگویم حمایت ما از امنیت اسرائیل و نگرانی های ما درباره سیاست های بی ثبات کننده ایران و تهدید علیه اسرائیل روشن است.

وی گفت:من به همین جهت به تیم امنیتی خود دستور دادم با دولت جدید اسرائیل در هفته ها و ماههای آینده درباره نحوه تقویت همکاری امنیتی ما با اسرائیل رایزنی کنیم و تعهد راسخ خود را به دفاع از اسرائیل نشان دهیم.

رئیس جمهور آمریکا گفت:من امروز همچنین با پادشاه عربستان سعودی گفتگو کردم تا بار دیگر بر تعهد ما به امنیت شرکای ما در خلیج(فارس) تاکید کنم و از رهبران شش کشورهای عربستان سعودی،امارات متحده عربی ،کویت ،عمان ،قطر و بحرین که شورای همکاری خلیج (فارس ) را تشکیل می دهند،دعوت کردم تا این بهار نشستی درباره نحوه تقویت همکاری امنیتی و حل مناقشه های متعدد داشته باشیم که موجب مشقت بسیار و بی ثباتی در سراسر خاورمیانه شده است.

باراک اوباما گفت:شایان ذکر است کنگره به صورت دوحزبی نقش مهمی در سیاست اخیر ما درباره ایران ایفا کرده است. کمک کرده است رژیم تحریم ها شکل گیرد که فشار بسیاری به ایران وارد کرد و در نهایت آنها را وادار کرد به میز مذاکره بیایند. دولت من در روزها و هفته های آینده بار دیگر با کنگره درباره نحوه ایفای نقش سازنده تعامل خواهد داشت. من این تلاش ها را امروز با صحبت با رهبران مجلس نمایندگان و سنا شروع کرده ام. من در این گفتگوها تاکید خواهم کرد مسائل در اینجا مهمتر از سیاست هستند. موضوع جنگ و صلح مطرح نیست بلکه باید مسائل را براساس حقایق و آنچه برای مردم آمریکا و امنیت ملی ما بهترین است، ارزیابی کرد. این توافق فقط بین دولت من و ایران نیست. این توافق بین ایران ،آمریکا و قدرت های اصلی در جهان از جمله برخی از نزدیکترین متحدان ما است.

اگر کنگره این توافق را بدون تحلیل کارشناسی و بدون ارائه جایگزین منطقی از بین ببرد، آمریکا در شکست دیپلماسی مقصر شناخته خواهد شد. اتحاد بین المللی فرو خواهد پاشید و مسیر به سمت مناقشه عمیق تر خواهد شد. مردم آمریکا این مسئله را درک می کنند. به همین جهت اکثریت قاطع از راه حل دیپلماتیک برای موضوع هسته ای ایران دفاع می کنند.

من کاملا حرف رئیس جمهور کندی را درک می کنم که خطر بزرگتر کمونیسم را کنار گذاشت و گفت اجازه دهید با ترس مذاکره کنیم اما اجازه دهید ترسی برای مذاکره نداشته باشیم. مردم آمریکا این را در اوج جنگ سرد به خاطر دارند. روسای جمهوری نظیر نیکسون و ریگان به توافق تاریخی درباره کنترل تسلیحاتی با اتحاد شوروی، دشمن به مراتب خطرناک تر رسیدند. حقیقت این بود که این دشمن علاوه بر این که کشور ما را تهدید به نابودی کرد، ابزار آن را نیز داشت.آن توافق ها کامل نبود و به همه تهدید ها خاتمه نداد اما جهان را امن تر کرد. توافق خوب با ایران نیز همین کار را خواهد کرد. من امروز می خواهم از شرکای بین المللی ما به خاطر همکاری و استقامت شان تشکر می کنم.من امروز با متحدان نزدیک ما نخست وزیر کامرون ،رئیس جمهور اولاند ،صدراعظم مرکل صحبت کردم تا تاکید کنم ما شانه به شانه در این تلاش در کنار هم هستیم و من به نمایندگی از مردم از وزیر امور خارجه خستگی ناپذیر ،جان کری و همه تیم مذاکره کننده ما تشکر می کنم.آنها تلاش بسیار سختی کردند تا این پیشرفت حاصل شود.آنها بهترین نشانه دیپلماسی آمریکا هستند. کار آنها ، کار ما هنوز انجام نشده است و تضمینی برای موفقیت نیست اما ما فرصت تاریخی برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای داریم و می توانیم این کار را به صورت مسالمت آمیز انجام دهیم. جامعه بین المللی قاطعانه پشت سر ما است و ما باید از این فرصت استفاده کنیم.
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۲:۵۹:۲۲
ما همه چیز را برای ۱۵ سال دادیم و آنگونه که اوباما می‌گوید برای همیشه... تبریک... ولی‌ راه دیگری هم نبود... کسی‌ مسئولیت برای این فجایع ملی‌ قبول می‌کند یا تقصیر فتنه گرها بوده...اگر ترکمن چی‌ در اوج ضعف ایران بٔر قرار شد، این در قرن ۲۱ به مراتب بدتر است... (2780719) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۰۹:۲۰:۲۷
بعید می دانم در راستی آزمایی خدعه نکنند. تحریمها به این راحتی حذف نمی شود. ولی اقدامات ما همه برگشت ناپذیر هستند.
باز کردن حدود 14 هزار سانتریفوژ
نابودی هسته راکتور اراک
رقیق کردن ذخیره اورانیوم (2782706) (alef-13)
 
سجاد
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۱:۲۹:۱۳
شما میتونی بگی همه چی دادیم یعنی چی؟ ول کن اقا خجالت بکش (2783356) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۲:۲۶:۴۸
تا کری واوباما هستند سایرموارد مورد اختلاف با امریکا را حل فصل کنید چون تندروهای امریکا به بها نه مواردی مانند حقوق بشر وووو میتوانند تحریمها ی جدید اجرا کنند که تندروهای داخلی با حرکات نسنجیده خود قطعا بها نه را به دست انها خواهند داد در اینده هیچ کس در کادر رهبری امریکا در کاخ سفید مانند اینها با ما راه نخواهد امد فرصت سوزی نکنید ایا باید بیست سال هزینه موارد دیگر را بدهیم بعد دوباره به این نتیجه برسیم که باید مذاکره وتفاهم کنیم بیایید منافع ملت را وخواست ملت را بر منافع باندهای قدرت طلب ارجح کنیم باور کنید همه چیز درست میشود باور کنید اگر بگذارند این کشور تمام مشکلات خود ساخته با دنیا راظرف یک سال حل میکند ولی افسوس که دکان بعضیها تعطیل میشود ومردم باید تاوان ان را بدهند (2783701) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۷:۰۰:۳۵
البته اوباما با لحنی صحبت می کنه که متحدانش را راضی نگه داره و همینطور اسرائیل رو. واقعیت را به راحتی میشه از متن توافق استخراج کرد. (2784864) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۰۵:۲۴
پیروزی گفتگو بر زور و تزویر در پیگیریهای جناب دکتر ظریف، بر جهان ثابت شد.

فقط امیدوارم آقای روحانی عزیز، هر چه سریعتر بافت قدیمی مدیریت اقتصادی کشور (در تمام بخشهای مرتبط با شبکه بانکی، شرکتهای بورس ایران، گمرکات، صنایع مادر و ...) را که تبدیل به باند شده اند، تغییر دهند تا کشور با مدیریت جدید اقتصادی، از این فرصت بدست آمده، حداکثر استفاده را بکند. (2780750) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۰۷:۴۳
اینارو ول کن خبرگزاری فارس چرا باز نمیشه؟ خخخخخخ
الف منتشر کن لطفا :))
آخ که دلم خنک شد (2780757) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۰:۳۷:۱۷
چون درخواست ها زیاده ..... (2783073) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۰:۴۰:۰۹
الان موقع قضاوت نیست باید وضعیت اقتصادی رو بررسی کرد ..... اخه لمای اقتصاد چیزه دیگه ای میگن (2783094) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۰۷:۴۹
اوباما هم ظاهرا برای کنگره و اسرائیل خوب قمپز در کرد (2780758) (alef-11)
 
محمد ر
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۰۸:۰۳
خدا را سپاس خداوند در اغاز سال جديد روابط ايران با دنيا با تعامل و دوستى شروع شود فرهنگ ايرانى را با دوستى و برادرى به جهانيان نشان دهيم نه با جنگ دوستى (2780761) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۰۸:۳۱
سخنرانی برای خوراک داخلی. مهم متن توافقنامه ای است که تدوین خواهد شد. (2780767) (alef-11)
 
عمار
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۰۹:۲۳
بله آقای اوباما حق داری راضی باشی چون ما به این توافق نامه مشکوکیم،به دلیل اینکه متن قرائت شده ظریف با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تفاوت داشت.به کدام باید اعتماد کنیم ظریف یا او؟ این همان توافق کلی نیست که آقا قبول نداشت؟اگر راستی آزمایی نشدیم و تحریم برجا ماند یقه کی باید بگیریم؟ اگر هم جنس بازی رو قانون نکردیم و باز تحریم شدیم تکلیف سایت های تعطیل شده ما چه میشود؟باید فعالیت ما به جا میبود و غرب راستی آزمایی میشد.آقای ظریف و دولت محترم می ترسیم بازی برد برد شما منجر به باخت ما شود. (2780770) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۱۳:۰۳
ما باختیم
بدم باختیم (2780793) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۰۲:۳۴:۴۶
تو باختی بدم باختی ما بردیم (2782014) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۰۸:۳۸:۵۳
شما هميشه بازنده ايد! هميشه! (2782529) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۰:۳۷:۲۷
بله شما باختید این نتیجه شعارهای تند و تندروی های بعضی هاست که دنیا را بر علیه ایران بسیج کردند ما به شما باختیم نه به آمربکا (2783079) (alef-13)
 
بیژنگ
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۱۵:۱۵
ایران از اول هم دنبال ساخت بمب هسته ای نبوده و نیست و جناب اوباما یقین بداند که اگر روزی به این نتیجه برسیم که بمب هسته ای یک نیاز است در کوتاهتر از آن زمانی که آنها فکر می کنند می توانیم آن را بسازیم اما ملت ایران 75 میلیون بمب هسته ای داره نیازی به این مثلاً بمبها نداره (2780809) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۱۵:۴۹
عزت و افتخار برای ملت بزرگ ایران که دشمنانش را به زانو در آورد و حقانیت خود را به جهانیان ثابت نمود . (2780815) (alef-11)
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۲۷:۳۲
به حرف های اوباما کامل گوش کردم. بعضی حرفاش آدم رو کفری می کرد مثلا این که این توافق از "گسترش" تسلیحات هسته ای ایران جلوگیری می کنه.انگار ایران سلاح هسته ای داره که بخواد گسترشش هم بده. البته از یه طرفی هم مجبوره محکم حرف بزنه تا جمهوری خواه های کنگره نتونن بهش ایراد بگیرن. کاش ظریف هم به جای فارسی به انگلیسی جواب خبرنگار ایرانی رو می داد تا جواب اوباما رو همونجا داده باشه. خوشم اومد خیلی محکم بود سخنرانیش. (2780893) (alef-11)
 
امیر حسین سلطان/تهران
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۴۵:۴۲
آقای دکتر محمد سرافراز ، دست مریزاد اقدام شایسته شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در پخش زنده و مستقیم سخنان باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا (2781029) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۵۱:۰۷
بدون جانبداری ملی بگویم که این رییس جمهور آمریکا ، باهوش ترین ایشان در دوره ایران پس از انقلاب است. بدون گلوله آمریکا ار در دوره ای بسیار خطرناک از گرداب ایران عبور داد.
امیدوارم ما هم ازاندیشمندان و ریش سفیدان باتجربه و باهوش خود که کم هم نیستند بهره ببریم. (2781076) (alef-11)
 
محمدی / پورامینی /همدان
۱۳۹۴-۰۱-۱۳ ۲۳:۵۴:۴۹
ازیک منظرتعبیردرست اینست که تحریم ها ی غیر عادلانه از سوی غربی ها نه توانستند برای حفظ حق بدیهی استفاده وبهره برداری از مزایای دستاورد های انرژی صلح امیز هسته ای مردم را ازمسیر مقاومت وایستادگی در برابرزیاده خواهی هاباز داشته وبازدارد ونه توانستند مردم را از تلاش ومبارزه در مسیر رفع تحریمهای غیر عادلانه دست برداشته ونیزدست بردارند (2781125) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۰۱:۰۶:۵۷
اگر به چند سال قبل برگردیم میبینیم که غربی ها با کمترین میزان غنی سازی درکشور و داشتن کمترین سانتریفیوژ هم موافق نبودند اما باتدبیر هوشمندانه رهبری وهمچنین دولتهای دوره های مختلف(قبل وفعلی)هم اکنون با پذیرفتن ایران به عنوان یک کشور هسته ای .غربی ها متعهد شده اند که تحریم ها رانیز لغو کنند.این یک موفقیت برای ایران و ایرانی است. و نتیجه سالها سعی وتلاش وتدبیر میباشدکه امیدوارم این هوشمندی ادامه داشته باشد. (2781569) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۰۴:۰۵:۴۴
من کاری به سیاست ندارم ولی تو زندگی به یه نتیجه رسیدم هر موقع دشمنم خوشحال بوده یا ازم تعریف کرده فهمیدم راه رو اشتباه رفتم!!!! (2782186) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۰۴:۱۱:۲۰
چیزی که من فهمیدم، اینه که ما باختیم. قول میدم تحریمهای اصلی سر جاش میمونه و فردا باز بحث حقوق بشر و موشک راه میندازن. اگر میخواستید کار به اینجا نکشه باید 8 سال قبل به فکر میبودید، اما حالا که کلی تحریم گردن ایران افتاده و در قبالش در هسته ای کمی پیشرفت کرده، خیلی ضایعه که هم تحریم سرجاش بمونه هم هسته ای از بین بره. یادتون باشه تحریمهای اصلی رو کنگره تصویب کرده که خیلی هم دست دولت امریکا نیست. در واقع ایران محترمانه گفت «غلط کردم» و امریکا گفت دیگه نمیذارم غلطی بکنی. (2782191) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۱:۰۴:۱۰
باید از اوباما و غرب درس سیاست ورزی یاد بگیریم.
توافق خوبی بود.
امید که با اتکا به توان داخل و چشم دوختن به خارج با نگاه صادرات کالاهای نهایی و واردات ماشین آلات و تجهیزات سرمایه ای مدرن بتوان اقتصاد کشور را از منجلابی که در آن افتاد رهایی بخشید. (2783217) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۳:۵۰:۲۰
ما بمب اتم نمی خواهیم و نمی خواهیم که آمریکا هم بمب داشته باشد.

قطعا با قدرت بازمی گردیم و تنها به خلع سلاح گرگ ها می اندیشیم. تمرکز از قبل روی بازدارندگی قرار گرفته بود. بازدارندگی قطعی است. (2784103) (alef-13)
 
dad
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۴:۲۴:۲۳
امیدوارم ثمره این پیروزی هر چه زودتر در سفره های مردم دیده شود (2784254) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۵:۴۱:۱۴
ما ظلم و تبعیض را نمی پذیریم. روزی به صورت متقابل مزه تحریم را به کام شما می چشانیم. دنیا با سلاح هسته ای و به ویژه بمب های آمریکا امن نخواهد بود. (2784513) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۵:۴۶:۲۸
ما ثابت کردیم بمب نمی سازیم ولی:

مرگ بر ظلم و تبعیض- مرگ بر قلدری- مرگ بر بمب های هسته ای آمریکا- مرگ بر آمریکا- زنده باد آزادی (2784534) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۶:۰۸:۲۴
ما منطق داریم. منطق ما قرآن است. نه ظلم می کنیم و نه ظلم می پذیریم. توافق راقبول داریم ولی به فضل الهی روز به روز قویتر می شویم تا تبعیض و بیعدالتی قلدران جهانی را از بین ببریم. (2784633) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۸:۴۷:۵۲
دوستان
اوایل ساعاتی که این خبر راشنیدم تا ساعتی پیش بر خود می لرزیدم و در فکر بودم که چرا اینطور شد . لیکن پس از مدتی بنظرم رسید اگر انگونه که امریکایی ها در به اصطلاح فکت شیت خود نوشته اند ایران زیر بارنرود یعنی جزییات مسائلی مانند تحقیق و توسعه ، غنی سازی و تحریم ها به صورت اصولی مشخص شوند انچنان بد هم نیست . نمیگویم خوب است بلکه می گویم بد نخواهد بود . باخود فکر می کردم چرا اقای ظریف انطور نقد حرف زد و انها اینطور نسیه . در اخر به این نتیجه رسیدم شاید این هم یک تاکتیک از جانب ایرانی ها بوده که بگویند ما که اینقدر امتیاز دادیم این شمایید که نمیخواهید بشود . زیرا مواردی که اقای ظریف اعلام کرد بیش از حد کفایت برای تضمین ایران از دورماندن از ساخت بمب هم بود .
البته این مطلب یک فرض است . لیکن اگر انگونه که امریکایی ها در فکت شیت نوشته اند بشود بخدا بسهم خود هیچکدام از دست اندرکاران این قضیه را حلال نخواهم کرد . زیرا تنها حق من ضایع نشده بلکه عمر و اعتماد و امیدم را نیز ضایع کرده اند . انشاالله رهبری معظم انقلاب مراقب هستند . ما که بعد از خدا امیدمان به ایشان است و دلسوزان گمنام ولی موثر و تعدادی از مسئولین متعهد و خود حفظ کرده. امیدوارم این کامنت را چاپ فرمایید . (2785124) (alef-13)
 
نوروز
۱۳۹۴-۰۱-۱۴ ۱۹:۰۹:۵۲
ضمن تبریک برای تفاهم بدست آمده حیفه که در دوران حضور آقای اوباما در کاخ سفید فقط بحث هسته ای مورد گفتگو قرار بگیره و حل و فصل بشه.چرا که با حل موضوع هسته ای شرایط انگار برمیگرده به قبل از تحریمها و تندرویهای دولت احمدی نژاد.درحالی که میشه از این فرصت برای بهبود روابط درازمدت استفاده کرد.تا رقبای منطقه ای دست بالا رو نداشته باشند.معلوم نیست بعد قدرت گرفتن تندروها شرایط به چه سمتی خواهد رفت حتی با تفاهم هسته ای. (2785175) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.