نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 265002
اگر مذاکرات هسته اي شکست بخورد چه مي شود؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۰
شبکه خبری سی بی اس نیوز آمریکا اعلام کرد حتی در صورت شکست مذاکرات هسته ای ایران نیز اقدام نظامی قریب الوقوع علیه تهران متصور نیست.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این شبکه خبری در پایگاه اینترنتی خود در مطلبی به قلم مارگارت برنان تحت عنوان «اگر مذاکرات هسته ای شکست بخورد چه می شود؟» نوشت:

آمریکا در حالی به یک ائتلاف عربی برای بمباران مواضع شورشیان تحت حمایت ایران در یمن کمک می کند که خود سخت در تلاش است از اقدام نظامی برای نابود کردن برنامه هسته ای تهران پرهیز کند.

تهدید به استفاده از نیروی نظامی اهرم اعمال نفوذ اصلی در مذاکرات لوزان است که هدفش ترغیب ایران به صورت مسالمت آمیز برای متوقف کردن روند توسعه هسته ای خود برای یک دهه یا بیشتر است. با این حال، کمتر دیپلماتی است که معتقد باشد در صورت شکست مذاکرات دیپلماتیک برای رسیدن به یک توافق هسته ای تا پایان ماه مارس ، رویارویی نظامی با ایران قریب الوقوع خواهد بود.

ماری هارف سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به سی بی اس نیوز گفت :«اگر شما به چیزی مانند اقدام نظامی نگاه کنید، می دانید که رئیس جمهور آمریکا گفته است همه گزینه ها روی میز هستند، اما چه کسی در این مقطع می خواهد یک اقدام نظامی دیگر را در منطقه ای شروع کند که از قبل در بسیاری از جاها در آتش می سوزد، چه کسی می خواهد آمریکا را وارد چنین چیزی کند؟ من افراد زیادی را نمی بینم که چنین چیزی بخواهند.»

سناریوی محتمل تر در صورت شکست مذاکرات هسته ای این است و مجموعه دیگری از تحریم های مالی علیه ایران وضع شود. برگ برنده ای که تهران در دست دارد این است که می تواند از این فشار به عنوان بهانه ای برای پیشبرد هرچه بیشتر توسعه هسته ای خود ، که آمریکا معتقد است در مدت مذاکرات آن را متوقف کرده است،‌استفاده کند.

این توافق موقت -- بخشی از طرح اقدام مشترک که ایران و گروه پنج به اضافه یک در سال ۲۰۱۳ امضا کردند -- آخر ماه ژوئن منقضی می شود. این فرصت به مذاکره کنندگان یک فضای تنفس فراهم می کند تا تصمیم بگیرند در صورت دست نیافتن به توافق تا روز سه شنبه، در مرحله بعد چه باید بکنند.

اما خشونت های اخیر در یمن فشار بیشتری بر این مذاکرات که از قبل هم بسیار فشرده بود، وارد کرده است. ریاض ، از متحدان آمریکا در منطقه، به ویژه از استقرار شورشیان یمنی در مرز این کشور با عربستان که ایران آنها را مسلح کرده است، و کمک تسلیحاتی و مالی تهران به حزب الله و پشتیبانی جمهوری اسلامی از رژیم بشار اسد در سوریه و شبه نظامیان شیعه در عراق احساس خطر می کند.

هارف گفت نفوذ ایران در منطقه که موجب بی ثباتی است اهمیت این توافق دیپلماتیک را بیشتر کرده است. وی گفت :«بدیهی است خاورمیانه در مقایسه با چند دهه قبل منطقه پیچیده تری شده است. ما با مجموعه غیرقابل باوری از چالش ها مواجه ایم و یک ایران مسلح به سلاح هسته ای این چالش ها را بدتر خواهد کرد. برای همین است که ما روی این مسئله کار می کنیم.»

مذاکره کنندگان تاکید می کنند که هرگز تا این اندازه به یک توافق تاریخی بالقوه با ایران برای متوقف کردن برنامه هسته ای این کشور، و نه برچیدن آن، نزدیک نشده بودند. با این حال، دیپلمات ها در لوزان در ۲۴ ساعت گذشته گفته اند موانع موجود بر سر راه حصول توافق حتی از قبل هم بلندتر شده است. مقامات آمریکایی این مذاکرات را «سخت» و «بسیار جدی» توصیف کرده اند اما تمایلی ندارند که از آن خارج شوند.
هارف به سی بی اس نیوز گفت :«حقیقت این است که اگر ما نتوانیم این مسئله را از راه دیپلماسی حل کنیم، رئیس جمهور آمریکا و تیم امنیت ملی ما خیلی زود مجبور خواهند شد تصمیماتی بسیار جدی درباره اقدامات بعدی بگیرند و این تصمیمات جزو جدی ترین تصمیماتی هستند که رئیس جمهور آمریکا ممکن است مجبور به اتخاذ آنها شود.»

با رسیدن وزیران امور خارجه گروه پنج به اضافه یک به لوزان سوئیس فشارها بر ایران برای ایفای نقش خود برای موفقیت دیپلماسی تحت رهبری آمریکا افزایش یافته است.

لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه موضع سختگیرانه صریحی در این مذاکرات اتخاذ کرده است. وی به خبرنگاران گفت بر ساز و کارهای نظارتی و شفاف سازی تاکید خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که ایران بمب اتمی تولید نمی کند.

ایران تا این لحظه در برابر فشارها مقاومت کرده و با بازرسی های گسترده و نظارت بر همه سایت های هسته ای بالقوه خود از جمله تاسیسات زیرزمینی ، معادن اورانیوم و پایگاههای نظامی موافقت نکرده است.

از جمله امتیازاتی که ایران امیدوار است به دست آورد، لغو تحریم های سازمان ملل است که اهرم اعمال فشار مالی اصلی گروه پنج به اضافه یک برای کاهش توانایی ایران برای خرید و تولید سلاح های هسته ای بوده است. هنوز معلوم نیست آیا این مسائل مورد اختلاف حل و فصل خواهد شد یا خیر.
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۶:۲۳:۰۶
برای برادران ساده دل:منظورش از قریب الوقوع تا آخر ریاست جمهوری اوباماست ;) بعدشم ما که تسلیم نه نه توافق کردیم دیگه جنگ کار بچه های بده (2772284) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۰۹ ۱۸:۳۳:۲۱
ایرانیان با توکل به خداوند توانا از شکست مذاکرات هسته ای هراس ندارند
---
ما ایرانیان پیه در تنگنا زیستن را برای پیشبرد اهداف ملی راهبردی خدا پسندانه ی خود علیرغم همه ی مشکلات به تن مالیده ایم و از هیچ چیز حتی شکست مذاکرات هسته ای هراس نداریم و حاضریم با آنچه که خداوند از نعمتهای خود به ما لطف فرموده زندگی را ادامه دهیم و با توکل به خداوند توانا زندگی را با این نعمتها و تلاش بازوها و فکر توانمند فرزندان برومند ایران زمین زندگی خود را در حد توان به پیش ببریم و با عقل و صبر خدادادی خویش اوضاع خود را به بهتر نیز تبدیل نماییم. (2772531) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۰۴:۲۳:۳۷
هیچ چیزی نمی‌شود .
اونها هستند که به ما نیاز دارند . (2773365) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۱-۱۰ ۱۷:۳۱:۴۴
چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی.قابل توجه سیاستمداران و تصمیم گیرندگان .لطفا به مردم توضیح دهید هرچند جز مرام شما نباشد چرا اینگونه شد تکلیف سرمایه گزاری عظیم هسته ای و خساراتی که بابت تحریمها و ترور دانشمندان متوجه ملت شد ه چه کسی باید پاسخ دهد.عصر ما عصر عقلانیت و تدبیر است نه لجبازی .جشن هسته ای چی شد .چرا به اینجا رسیده .لطفا جواب دهید (2774436) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.