نظر منتشر شده
۷۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 171575
هاراگیری ژاپنی و حسرت استعفای ایرانی
حمزه جهانگیری، 6 آذر 91
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۳۶

هاراگیری در ژاپن نوعی خودکشی مذهبی با دریدن شکم بود ، ابتدائا تنها در میان سامورایی ها رواج داشت و نوعی مرگ شرافتمندانه به حساب می آمد . نوعی از هاراگیری زمانی رخ می داد که یک سامورایی عمل خطایی انجام داده بود. نقل است که بسیاری از سربازان شکست خورده ژاپنی در جنگ جهانی دوم از این روش برای پایان بخشیدن به زندگی خویش استفاده نموند. مردمان سرزمین آفتاب تابان همواره به مسئولیت پذیری و سختکوشی معروف بوده اند، بی شک هاراگیری بزرگترین تجلی این مسئولیت پذیری بود.

امروزه در دمکراسی های مدرن برای جبران کاستی ها در انجام وظایف در یک حوزه مدیریتی خاص نیازی به هاراگیری نیست. دمکراسی مدرن بر دو رکن استوار است : اولا آنکه منبع قدرت حکومت چیزی جز رضایت عامه نیست و ثانیا آنکه مسئولان و مدیران چیزی جز نمایندگان و کارگزاران منتخب مردم نیستند پس باید در مقابل آنها پاسخگو باشند. راز استعفای مسئولان در دمکراسی های مدرن در کنار روش های دیگری چون برکناری از سوی مقامات بالا دست و یا نهادهای نظارتی چیزی جز همین ملزم بودن مسئولان به پاسخگویی در مقابل افکار عمومی نیست. به نوعی می توان استعفا را هاراگیری مدرن دانست.

اما داستان استعفا و کناره گیری از مقام در سرزمین ما داستانی دیگر است. اگرچه نظام جمهوری اسلامی تلفیقی از اصول و ارزش های اسلامی و موازین دمکراتیک روزگار مدرن است ، اما حافظه و ذهن جمعی ایرانی لااقل در این چند ساله کمتر موردی از استعفا و یا کناره گیری را در خود ذخیره دارد. نه اینکه قصور و ضعف در این سالها نبوده بل به این دلیل که فرهنگ استعفا در میان مدیران ما جا نیفتاده است. البته دستاوردها در این سال ها کم نبوده ولی نقد ضعف ها به معنی تضعیف دستاوردها نیست.

اگر ژاپن سنتی با هاراگیری در هنگامه شکست اوج مسئولیت پذیری خود را به نمایش می گذاشت، عدم جا افتادن استعفا در ایران جلوه ای از ضعف فرهنگ پاسخگویی است. وزیری اختلاسی عظیم در زیر مجموعه اش اتفاق می افتاد اما خبری از استعفا نیست، دیگری در حوزه مسئولیتش در یک سانحه رانندگی تعداد زیادی دانش آموز به کام مرگ می روند اما بدنبال رفع مسئولیت از خود است، ودر مورد دیگر مسئولی که همیشه به داشتن چهره خندان معروف است در یک هفته کلکسیونی از ناکامی را در حوزه مسئولیتی خود به نمایش گذاشته و آنگاه که از سوی خبرنگاری مورد پرسش قرار می گیرد که آیا خواهد ماند یا با استعفا صندلی را به دیگری خواهد داد گزینه اول را در پاسخ خبرنگار بیان می کند.

خنده های مدیر همیشه خندان در تضاد کامل با شمشیر سامورایی است. خنده اینجا نماد از ضعف فرهنگ پاسخگویی است و شمشیر سامورایی نمادی از مسئولیت پذیری بالا. البته اینجا توقعی نیست که هاراگیری صورت گیرد بل همان استعفا کفایت می کند، استعفایی که حسرتش نه در این مورد خاص بلکه به طور کلی بر دل ما مانده است و تا تا بوی آن شکسته نشود در بر همین پاشنه خواهد چرخید. البته استعفا برای مدیرانی که همواره به تعریف و تمجید و انداختن مشکلات بر دوش دیگران عادت کرده اند کمتر دردناک تر از هاراگیری نخواهد بود.

 
افشین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۰۹:۵۹:۴۶
در کشوری که مقامات و مسئولان آن فقط با حکم عزرائیل باز نشسته میشوند توقع استعفا معقول به نظر نمی رسد (1031028) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۱:۲۲:۵۷
بعضی از مدیران سمت و پست های خود را غنائم جنگی می دانند. اینها موضوع را به صورت وراثتی نگاه می کنند. با این توصیف استعفاء امری عجیب و غریب به نظر می رسد.
شما به نام مدیران در کلیه ی پست های کشوری نظری بیاندازید. ببینید چه تعداد نام تکراری دیده می شود. اینها به این ترتیب از یک دیگر حمایت می کنند (1031070) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۱:۴۱:۰۳
به عبارت دیگر قبول مسئولیت برای آقایان تکلیف است!


اما استعفا که نه، حتی برای یک عذرخواهی نصف و نیمه هم همیشه عذر و بهانه موجود است. والله سنگ پا هم ترک می خورد! (1031088) (alef-4)
 
مستعفی
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۰۲:۰۶:۳۱
وقتی بیشتر مسئولین بدلیل اسلامی بودن حکومت به اشتباه خود را بدون خطا و برای خود تقدس خاصی تصور می کنند و فکر می کنند با پذیرش و اعتراف به اشتباه نظام و کشور ضربه می خورد و خودش را نمادی از اسلام و کشور می داند و دچار تکبر کاذب می شود معلومه که هرگز به خطای خودش حتی در خفا اعتراف نمی کنه تا برسه استعفا بده؟!! (1031696) (alef-4)
 
احسان
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۵:۰۸:۴۹
کفاشیان در پاسخ(با خنده):
ببخشید اصلا این استعفا که میگید چی هست؟
کدوم ناکامی؟
من؟ (1031287) (alef-1)
 
راحله
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۵:۵۵:۴۴
استعفا اونم تو ایران شبیه جوکه. تازه وقتی دوره چهار ساله ریاست جمهوری تموم میشه تمام مدیران دوره قبل با اندکی تغییر در سمت و پست دور جدید مدیریتی خود را آغاز میکنند. درواقع قوانین ترمودینامیک در اینجا کامل رعایت میشه. (مدیریت آقایون شایدم خانوما از بین نمیرود بلکه از شکلی به شکل دیگر تبدیل میشود) (1031322) (alef-1)
 
Netherlands
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۲۳:۳۵:۳۷
فکر کنم باید اسمش رو گذاشت قانون پایستگی مدیریت (1032175) (alef-4)
 
ج
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۲۱:۰۶:۴۴
نبایدبه همه چیز سختگیرانه نگاه نگاه کرد.آیاخودمان(منظورم مردم)تابحال برای برکناری کسی که هرعمل خلاف قانونی انجام داده است اقدام عملی کرده ایم؟ (1031534) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۱۲:۰۱:۰۱
آخه مومن وقتی تا به یکی میگی بالای چشت ابروس میگه تو به اسلام و دین وحضرت محمد و ولایت فقیه و هر چی دین و ایمون و خداس توهین کردی و تو هم که تو کشوری هستی که اصل بر اثبات تهمتیه که بهت زدن و باید بری خلافشو ثابت کنی مگه میشه اقدام عملی کرد؟
تا وقتی تو هر مملکتی تعدد احزاب و کاهش و افزایش محبوبیت اونا با عملکرد اعضاشون وجود نداشته باشه و تو نظام تک حزبی همین که نفس میکشیم باید به جون مسئولینمون دعا کنیم (1031849) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۹ ۱۷:۰۵:۰۰
الف جان
ناپرهیزی کردی ها! (1033626) (alef-1)
 
؟
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۲۳:۵۵:۵۲
جالبه این نظرو گذاشتین
فیلتر نشی الف جان... (1031652) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۹ ۱۷:۰۳:۰۴
یا حضرت عزرائیل
به داد ما برس (1033624) (alef-1)
 
یک ایرانی
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۰:۴۶:۵۵
یک علت عدم پاسخگویی مسئولان و استعفا ندادن آنها هنگام ایجاد مسایل بیان شده در مقاله میتواند عدم خدمتگذار بودن ایشان باشد. زیرا اگر کسی در صدد پر نکردن جیب باشد در چنین مواردی مسئولیت را به فرد شایسته تری میسپارد. (1031050) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۶:۰۸:۰۳
دلیلش این است که به مردم ما اجازه اعتراض وتجمع در مخالفت با خلاف واهمال کاری یک مسئول داده نمی شود واین خلا همیشه برای مسئولین یک گوشه امن ایجاد کرده است !! (1031339) (alef-1)
 
سیدعلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۰:۴۹:۴۱
مدیران و مسئولان نظام از مردم طلبکار نباشند, نمیخواهیم استعفا دهند! درثانی کی گفته در کشور ما دموکراسی مدرن حاکم است؟ (1031051) (alef-4)
 
ali
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۰:۵۴:۵۹
شاید جواب این تناقض این باشد که ما یک دمکراسی مدرن نیستیم و بنابراین مسئولان محترم نیازی به پاسخگویی نمیبینند. والسلام! (1031054) (alef-4)
 
محمد
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۰:۵۶:۵۳
سلام خودمان باعث خنده های آقای همیشه خندان هستیم کاش حداقل در مصاحبه هایش نخند چون هر دفعه که با خنده جواب می دهد انگار که توی زمستون یک پارچ آب یخ روی آدم می ریزنند .تازه باکنایه میگه من اهل استعفا نیستم من بچه نایین ام .خوبه والله (1031055) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۱:۰۱:۳۵
خودکشی به هر دلیلی امری مذموم است.

جای تعجب دارد که سایت الف در این مورد مطلب منتشر می کند. (1031056) (alef-4)
 
؟؟
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۱:۵۶:۴۰
عزیز دل کسی نمیگه خود کشی کنن داره مثال میزنه! آخرشم گفته که! ما استعفا ی اونا رو میخوایم (1031098) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۲:۱۴:۵۶
جالب خودكشي امري ناپسند و نابخشودني ست اما بي كفايتي و بي لياقتي عده ايي كه منجر به جان باختن 26 دانش آموز در يك سانحه ي رانندگي مي شود امري نكوهيده نيست ! خود كشي امري ناپسند است اما به كار گماشتن فلان كس به فلان سمت [ با وجود اينكه توان بالا كشيدن شلوار و آب بيني خود را هم ندارد ] امري ناپسند نيست ! خودكشي امري ناپسند است ولي بازي كردن با سرمايه هاي مادي و معنوي مردم بي بضاعت و تهي دست و ... و تاراج آنان و نابودي منابع ملي ، به واسطه ي بي كفايتي و بي لياقتي ، ناپسند نيست ! و ....
دوست گرامي اگر ..... وجدان و غيرت داشتند بهترين افتخار در زندگي شان انتحار بود كه حداقل نام نيكي از خود به جا گذارند اما اين جماعت به جاي اعتراف به ناكارآمدي و لياقت خود و پاسخگويي به مردمي كه وظيفه ايي را به دوش آنان گذارده اند تنها يا سفسطه مي كنند و يا مردم را به هيچ مي گيرند و پاسخ سربالا مي دهند و گرنه چه معني مي دهد وقتي به فلاني مي گويند بيا و عملكرد چندين ساله ات را در مجلس توضيح بده شروع به تهديد و انكار مي كند و به ريش مردم و نمايندگانشان مي خند ؟ و....
البته از خود ماست كه روز اول درست با عده ايي برخورد كرديم و اين عده هر روز بدتر شدند و لجام گسيختند و چون بچه ي ننر و لوسي شدند كه عنان تربيت او از دست پدر و مادر در رفته است ! اگر چون روز اول مانند يك كشور دموكراتيك با اين گونه افراد ، در سايه ي قانون ، برخورد شده بود امثال قاضی م.. و يا برخي وزير و وزراء و مسوولين پانمي گرفته كه بدبختانه اين بدعت زشت به لايه هاي پايين نظام و كشور نيز تسري يابد ! (1031111) (alef-1)
 
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۴:۰۴:۴۹
دوست بی نام و نشان سلام لطفا متن را به دقت مطالعه فرمایید بعد اظهار نظر کنید.چه کسی گفت خودکشی کار خوبی است؟ (1031215) (alef-1)
 
رضا
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۷:۱۷:۴۲
تو دقیقا مانند اون افرادی هستی که اگه اشاره کنند به چیزی بجای نگاه کردن به هدف سر انگشتان فرد رو میبینی (1031385) (alef-1)
 
غلامرضا
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۲۳:۳۸:۳۸
اولا باید تشکر کنم از نگارنده مقاله که دست روی موضوعی گذاشته که ریشه ی اصلی مشکلات جامعه ی ما محسوب میشه ثانیا اگه مدیران بر اساس معیار شایسته سالاری منصوب شوند نه بر مبنای توصیه و صفارش اشخاص ذینفوذ ، آن وقت عذر خواهی و کناره گیری به یک فرهنگ ارزشمند تبدیل می شود وبرخی افراد با لبخند زدن ریاست و مدیریت را ارثیه فامیلی تلقی نخواهند کرد. (1031647) (alef-4)
 
سینا از شیراز
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۱۵:۲۱:۵۷
بابا جون ، الف مرگ گفته که به تب راضی بشن اما غافل از این که اینا پوست کلفت تر از این حرفا هستن!! این مسئولین کارنشناس فقط باید ترفیع بگیرن و تقدیر بشن هر خرابکاری هم کردند اشکال نداره!!؟؟ (1031965) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۱:۰۳:۳۳
اگه تو ایران مدیر ضعیف ( فرق نمی کنه تو چه سطحی ) استعفا می داد در صورت عدم توانایی یا اگه استعفا نمی داد اخراج می شد الان از امریکا و چین هم جلو تر بودیم ! مدیران امروز ما فکر نمی کنند نسبت به اون حقوقی که بابت مدیریتشون می گیرن مسولن نسبت به مردم جامعه ( یا شاید نمی دونن که مسولن )
مثال از دانشگاهی که درس می خونم می زنم . تمام ازمایشگاه ها داره از کمبود بودجه و مواد رفته رفته تعطیل می شه ( مدیر گروهمون خودش از جیب خودش مواد ن مواد شیمیایی می خره که تعطیل نشه ازمایشگاه ) بعد تو این وضع نمای یکی از ساختمان های دانشگاه و از سنگ مرمر به کامپوزیت دارن تغییر میدن !
نمونه ی بارزی از مدیری که نسبت به جایگاهش احساس مسولیت می کنه ( مدیر گروه ) و مدیری که به فکر دکوارسیون تا وضع دانشجویان ! (1031057) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۱:۲۷:۱۳
در بعضی نقاط دنیا بعضی مسئولان حاضر هستند تمام جامعه را هاراگیری کنند تا بمانند (1031075) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۱۱:۳۰:۴۰
کجا اینجا یا اونجا ؟ (1031838) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۱۰ ۱۴:۰۲:۰۶
همینجا دیگه چرا گیر میدی؟ (1034216) (alef-1)
 
کوروش
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۱:۳۳:۴۰
در مدیریتی که مبنای انتخاب در آن تحصیلات دانشگاهی واقعی ، لیاقت و شایستگی نباشد نمی توان انتظار استعفا داشت چرا که چنین کسی پس از استعفا حتی توان اداره خانواده خود را هم ندارد چنین افرادی فقط با ارتقاء سمت یا مرگ حاضر به رها کردن موقعیت خود هستند.
البته نهادهای موازی متعدد هم توجیه خوبی بر مبرا دانستن هر مسئولی از عملکرد ضعیف خود می باشد. (1031080) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۱:۴۵:۱۳
از خودتان شروع کنید! (1031092) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۵:۳۹:۴۵
يعني چي؟ يعني سايت را ببندند. اونايي كه مثبت دادند منظورشان چيه. هر حرف منفي كه ارزش نيست. (1031310) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۰۰:۱۱:۲۸
20 سال این کار را کردم و نتیجه منفی بود و بدبخت شدم . اگر یک ژاپنی تو ایران زندگی میکرد بعد از چند روز حتما هاراگیری میکرد (1031664) (alef-4)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۱:۵۷:۱۰
با استعفای مقامات دلسوز یا فرصت طلب هیچ مشکلی حل نمیشود مشکل اصلی آمریکا و انگلیس واسراییل است واگر نه ملت بزرگ ایران باآن سبقه بزرگ تمدن وامپراتوری چرا باید اینجا باشد ؟ بی شک این مشکلات را با برنامه بخوردمان داده اند . حال قدرتمند ترین وخوشفکر ترین مدیران هم بخواهند کار مثبتی انجام دهند ابتر است. (1031099) (alef-4)
 
هموطن
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۳:۳۷:۵۳
هموطن گرامی آقای علی
بعنوان یک ایرانی عاشق سرزمینم و بعنوان کسیکه بیش از نیمی از عمرم را دور از وطن عزیزم و در غرب گذرانده ام ؛ میخواهم پاسخ شما را بدهم .
ما تا روزیکه در خواب و رویای ( سابقه تمدن و امپراتوری !! ) باشیم ؛ البته انهم نداشته ، ما کجای تاریخ امپراتوری داشتیم ؟ کدام امپراتوری علی آقای نازنین ؟ یا تا روزیکه بزرگان ما ایران را یوسف و غرب را زلیخا بنامند ( چون خود فرض محال هم محال هست ) و با این قصه های تاریخی ما را خواب کنند ؛ وضع بر همین منوال و در بر روی همین پاشنه خواهد چرخید که عزیزانی مانند شما ؛ بین مسئول دلسوز و کاردان با مسئول فرصت طلب و جیب از راه ریا پر کن فرقی قائل نشوند و دیوار حائلی بین خدمت و خیانت نکشند و عملکرد مسئول فرصت طلب را زیر سئوال نبرند . حتی منتظر روزی بمانند که یوسف روزی بر زلیخا پیروز خواهد شد ( تازه چه خوب که سریال یوسف و زلیخائی هم بود که همگان دیدند زلیخا شیفته یوسف هست !! ) و تا روزیکه بگوئیم : بی شک این مشکلات را با برنامه به خورد ما دادند ... وضع ما بهتر از این نخواهد شد .
فرق شما جوان عزیز هم وطنم با جوان غرب در این هست : ذهن ما فاقد جستجو و کنکاش ( با توجه به قصه ها که اشاره شد ) ولی ذهن جوان غرب هر لحظه در تکاپو و فعالیت . تمام حوادث پیرامون را در همان لحظه پیگیری می کنند ؛ وقایع دنیا را روزانه پیگیری می کنند ؛ تحولات علمی و صنعتی را همینطور ؛ اگر شرکتی آلتی را اختراع کرد ؛ بدون اینکه از ان کپی برداری کنند ؛ فورا فورمول پیچیده تری را می یابند ؛ دلالی نمی کنند ولی درعوض کار و کار می کنند ؛ بیشتر از کار جسمی فعالیت مغزی می کنند و الا آخر .ولی در کشور ما از جوان غربی یک فرد منحرف و بی خاصیت و بی پرنسیپ و بی اخلاق نمایش میدهند ولی می مانم که جوان سرزمینم چرا این را هم فکر نمی کند که اگر غربی آنگونه هست که شما نمایش می دهید ؛ پس چرا می گوئید همه مشکلات از آمریکا و انگلیس و اسرائیل هست . چون بنا به گفته شما ؛ آنها بایستی همانند خوک ؛ غرق در دنیای نفسانی خود باشند ؛ پس کی زمان برنامه ریزی مشکلات را دارند که آنها را با برنامه را خورد ملت ما بدهند !!!!
حال شما پاسخ بدهید : اگر آمریکا و انگلیس و اسرائیل ؛ مشکل اصلی هست و مشکلات را با برنامه به خورد ملت ایران می دهد ؛ شما جوان ایرانی ( امیدوارم که جوان باشید و همانند بنده در خزان دوم عمر نباشید ) برای مقابله با این برنامه ها چه کرده اید ؟ چه طرح و نقشه ائی برای مبارزه با این برنامه ها دارید ؟ روزانه چند ساعت کار می کنید ؟ یا که میفرمائید کار نیست که بکنم !! چه راه حلی برای از بین بردن بیکاری دارید ؟ آیا فکر کرده اید که چرا دلار در یکشب سر به فلک کشید و برنامه ریزان این افزایش قیمت ها چه کسانی و یا چه گروهائی ( غیر از آمریکا و انگلیس و اسرائیل !! ) بودند ؟
آیا از خود پرسیده اید که اگر ما امپراطوری یا تمدنی داشتیم ؛ چرا برباد رفت ؟ آیا از خود پرسیده اید که این نعمت خدادای ( درست متوجه شدید ؛ منظورم همان نفت و گاز و ... ) هست که اتفاقا در بعد از همان امپراطوری های نداشته و بدست همین غربی های بقول ما بی مسئولیت کشف شد ؛ چرا خرج پیشرفت کشور و صنایع مادر نشده و نمیشود ؟ چرا ما باید مقلد غرب باشیم و هر چه را که آنها تولید می کنند ؛ ما مصرف کنیم و نه اصلا چرا بجای تقلید از تولید اصلی آنها ؛ برویم بدلی آنرا از چین وارد کنیم . چون در بالا اشاره کرده ؛ انانی که مایل نیستند ؛ ذهن جوان ایرانی به سمت تکاپو و کنش واکنش برود ؛ مایل هستند دلالی یعنی سم مهلک تنبلی را رواج بدهند ؛ هم جیب خود را پر کرده اند و هم جوان ایرانی را از تحرک و کار ؛ باز داشته اند . ..... برادر عزیز هم وطن ؛ درد و گفتنی زیاد هست ولی هم فرصت کم هست و مطلب به درازا کشید و هم باید شرائط سایت را در نظر گرفت که شمشیر فیلتر مجدد بر بالای سرش هست . (1031190) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۲۰:۴۶:۱۶
واقعا این نظر و مواردی که فرمودند این عزیز به نظر من فوق العاده عالی بود ! لطفا به عنوان یک مقاله تو سایتتون منشتر کنید ! (1031521) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۰۱:۱۵:۲۵
خدا پدر و مادرت را بیامرزد که حرف دلمان را زدی (1031688) (alef-4)
 
ناشناس
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۴:۲۴:۳۷
انداختن گناه کم کاری وبی کفایتی مملکت داران به گردت انگلیس وامریکا چه دردی را دوا میکند. (1031244) (alef-1)
 
»
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۶:۰۸:۱۰
دوست عزیز، درسته که هر کشوری [به تناسب] دارای دشمنانی است، اما این دلیل نمیشه که ما بجای حل مساله صورت مساله رو پاک کنیم. (1031340) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۲۱:۵۵:۰۵
انگار تو خودتم از اونایی هستی که باید استعفا بکنی!!!!! آی شلوغ بازم آمریکا و اسرائیل، برو این حرفا خریدار کم داره (1032140) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۹ ۱۷:۰۸:۵۷
و مدیران مدبر ما هم طبق نظر آنها عمل کرده اند (1033628) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۲:۴۴:۱۷
خواهشا" کشور ما را با ژاپن مقایسه نکنید ...که فرهنگ واداب ورسوم ما این اجازه را نخواهد داد که حتی توی خواب هم مثل ژاپنی ها فکر کنیم... (1031137) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۲:۴۷:۱۸
اگر نوع نگاه فرد این باشد که من به تکلیف عمل می‌کنم بدیهی است که در صورت خرابکاری هم یک جوری با خودش کنار می‌آید. در چنین تفکری استعفا بی‌معناست! چون خلق خدا اهمیتی ندارند و مهم این است که طرف بتواند خودش را قانع کند که برای خدا کار می‌کند.

نوع دیگر هم افرادی هستند که از این مرحله عبور کرده‌اند و خودشان خوب می‌دانند که برای منافع شخصی و نفسانی خودشان کار می‌کنند و در مورد این گروه هم استعفا بی معناست.

بایستی در نظریه‌هایمان تجدید نظر کنیم. مفهوم موهوم و غیر قابل سنجشی به نام «به اصطلاح تعهد» که مستعد مفسده عظیمی بنام ریا است معیار خوبی برای واگذاری مسوولیت‌ها نیست. معیار باید چیزی باشد که پایداری نسبی داشته باشد و نتیجه مثبت به بار بیاورد. (1031144) (alef-1)
 
محمد
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۲:۵۸:۰۱
هارگیری تو ایران فکن !!! اینجا راهشو یاد گرفتن کلا میزنن زیرش میگن تقصیر ما نبود . البته دلیلش بی خیالیه ما مردمه و لا غیر !! (1031154) (alef-1)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۳:۰۸:۴۴
سبقه غلط است آقای علی آقا. مثل کل نظرت. چرا همه چیز را به گردن این و اون میندازی. امریکا گفته بیت المال را بچاپ؟ اگر هم بگه آیا باید اطاعت کرد. کسی که پیرو دستور آمریکا است را چرا نباید به استعفا واداشت. (1031169) (alef-1)
 
لطیف
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۳:۰۹:۳۶
مشکلی که در ایران و بین مدیران ارشد مشاهده می شود اینست که آقایان بین مدیریت به هر شکل ممکن و بین خدمت دچار توهم شده اند. به طوری که حتی در صورت اشتباهات بزرگ نیز خودشان را به هر حال خدمت گزار تصور مینند. در حالیکه ما به عنوان ملت ایران توقع مدیریت همراه با تفکر را داریم نه صرفا خدمت گزار بودن. پس بهتر است آقایان اگر توان مدیریت ندارند بروند و در جایی که احتیاج به قدرت مدیریت ندارند مشغول خدمت گزاری شوند. تا هم ما برایشان دعا کنیم و هم خودشان به آرزوی خدمت گزاری برسند......فکر میکنم آرزوی همه این باشه.
همین ژاپن رو ببینیم برای اینکه به تاثیر مدیریت پی برده اند حتی در بعضی شرکتهای بین المللی شان از مدیران مجرب خارجی استفاده می کنند تا توان نیروهای فکری و کاری شان را به بهترین نحو به کار بگیرد.
بهتر است ما فعلا در مدیران مان یک هاراگیری تحول فکری انجما بدهیم تا فقز خودمان را لایق خدمت ندانیم بعد راهی برای استخدام مدیران پیدا می شود (1031170) (alef-1)
 
روشن
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۳:۴۲:۲۵
فکر کنم که شما یکی از همون مسولان هستی که سنگ اونا رو به سینه می زنی ؟چون فقط مسولان ما این طرز تفکر را برای سر پوش گداشتن به بی کفایتیشون دارند. (1031197) (alef-1)
 
مجتبی
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۳:۵۳:۲۵
اگر طرف استعفاء داد و جایگزینش یکی بدتر از قبلی بود چی؟ اگر مدیر بالا دستش باید استعفاء می داد اما تو زد و بندهای سیاسی مدیر پایین دستی مجبور به استعفاء شد چی؟ به نظر نمی آید اینقدر تاکید بر استعفاء دردی را دوا کند. نگاههای مدیریتی باید تصحیح شود؛ به فرض که طرف استعفاء داد آیا آب رفته به جوی باز می گردد؟ نمی ترسین بعد از یک مدت اتفاقا استعفاء و معذرت خواهی اینقدر مد بشود که طرف بار خودش رو ببندد بعد هم هر وقت گندش در آمد بیاد بگوبد من از ملت عزیز معذرت می خواهم و استعفاء می دم و بعدش هم به زندگی اش ادامه بدهد؟ غرض اینکه اگر فکر کنیم فرهنگ استعفاء را بدون توجه به ارتقاء سلامت اداری و رشد مهارتهای مدیریتی ترویج کنیم، نتیجه ای معکوس خواهیم گرفت (1031208) (alef-1)
 
سربداران
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۳:۵۹:۲۶
استعفا داريم خوبش هم داريم طرد،خوشمزه،بانمكش هم داريم فقط الان نداريم وتا اطلاع ثانوي وثالثي هم نخواهيم داشت چون مديران ما با چسب رازي به ميز چسبيده اند ونميشه جدايشان كرد!! (1031210) (alef-1)
 
صادق
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۴:۲۴:۰۳
مشکل خود ما هستیم امریکا وغرب هیچ کاری نمی نوانند بکنند (1031242) (alef-1)
 
علی
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۴:۴۴:۴۸
اینجا بعضی از مسئولین باید چندین بار هاراگیری کنند. طرف 2تا سمت حساس و کلیدی و اثر گذار داره. در انتها میگه که من سابقه مدیریتی موفق دارم. آقای.... ریس ستاد سوخت و حمل و نقل ، و ریاست باشگاه پرسپولیس... (1031267) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۶:۰۰:۰۵
بابا حتی ایهود باراک هم استعفا داد وقبول اشتباه کرد !!! یعنی بعضی مسئولین ما از یک مسئول غاصب صهیونیست هم کمترند ؟!! (1031328) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۱۵:۱۵:۲۴
بله کمترن. مگر شک داشتید؟ (1031960) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۷:۳۹:۵۱
اگه پشت گوشتون رو دیدید استعفا رو هم می بینید (1031399) (alef-1)
 
k
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۸:۲۵:۵۱
یکی از قویترین استدلالات مسئولین برای ندادن استعفا آن است که اگر من استعفا کنم آیا از من بهتر را به جای من می گذارند؟که البته به نظر من استدلال درستی است . چون هر چه که از ابتدای انقلاب فاصله گرفتیم تقسیم پست ها به افراد معدود تری محدود شد تا جایی که اکثر مسئولین 10 تا 12 شغل داشتند ودلیل تمام این انتصابات هم اولویت حفظ نظام عنوان می شد و می شود تو گویی تمام مردم با نظام مخالف اند و فقط این بزرگواران با آن موافق هستند نتیجه آن هم همین شد که می بینید. (1031427) (alef-1)
 
حسرت بدل
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۸:۲۹:۵۰
وقتي هدف روشن و كمي نيست ، برنامه اي هم در كار نيست و وقتي برنامه اي در كار نباشد مديريت كه روش رسيدن به اهداف برنامه است معني و مفهومي نخواهد داشت و لذا پاسخگوئي موردي ندارد .
تا وقتي مديران ما ميتوانند با توجيه از مسئوليت شانه خالي كنند و هيچ كس نمي پرسد برنامه تو براي اين شرايط چيست ؟ معياري براي سنجش وجود ندارد كه توفيق يا عدم توفيق مدير ارزيابي شود .
اين مقياس ها و معيار هاست كه از پذيرش مسئوليت مديريت هراس مي آورد وگرنه بدون آن هر كسي مدعي است (1031434) (alef-1)
 
علاف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۹:۱۴:۰۳
اگر ایرانی ها هم مثل ژاپنی ها بودندکه الان وضیعت مملکت ما اینجوری نبود
اونها کجا و ما کجا؟
من اونجا بودم یه ژاپنی اول به پیشرفت مملکتش فکر میکنه بعد به پیشرفت
کارخانه ای اونجا کار میکنه فکر میکه بعد به پیشرفت خانوادش فکر میکنه بعد از همه اینها به خودش فکر میکه ولی ایرانی درست برعکسه..!
برای مثال اگر یه ایرانی را اگر مسئول اداره یه قسمت بی ارزش شهری بکنید دیگه نمیتونید
برکنارش کنید چون همچین دو دستی به پستش میچسبه که حاضر به برکناری
نیست....استعفا و معذرت خواهی تو خون ایرانی نیست..
فقط متاسفم...!! (1031455) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۹:۱۴:۵۲
در هر کجای دنیا همچنین اتفاقی افتاده بود و تعداد زیادی نوجوان کشته شده ببودند حتما 4-5 نفری استعفا می‌دادند و چند نفری هم بازداشت و جریه و حبس می‌شدند تا عبرتی بشود که زندگی جوانان یک کشور بازی نیست!

در کشور ما این اتفاق می‌افتد! مسئولش در مصاحبه ای می‌گوید خوشا به سعادتشان شهید شدند! (1031456) (alef-1)
 
بازنشسته
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۹:۱۷:۵۲
اگرهرمسولي سهوايابصورت عمد بدنبال انباشته شدن سرمايه خودوسايربستگانش ميشودوقوه قضاه هم نتونست ازمصدركارش بيارش پايين اونوقت شماانتظار استعفا داريد؟ جعلل الخالق (1031460) (alef-1)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۹:۴۳:۳۲
یکی از مقاماتی که باید استعفا کند رئیس راهنمائی ورانندگی هست .ببینید این وضع ترافیک تهران را که سوهان جان مردم است البته مدیران قبلی هم بهتر نبودند. (1031476) (alef-4)
 
عمران
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۱۹:۴۴:۳۳
مقاله عالی‌ بود. من میخواهم این نکته را اضافه کنم که فرهنگ استعفا تا حدودی مستقل از ساختار نظام حکومت یا ایدئولوژی جامعه هست، یعنی‌ حتی لازم نیست که شما منتظر یک حکومت دمکرتیک مدرن به معنی‌ غربی آن بمانید تا فرهنگ استعفا جا بیفتد. یعنی‌ مسئولیت پذیری آنقدر ریشه ایست که باید در هر انسانی‌ صرف نظر از عقایدش وجود داشته باشد. انسانی‌ که مسئولیت پذیر نیست یک انسان رشد نیافته است و تقریبا مثل یک کودک هست که دامنه اختیارات و محدودیت‌های خود را نمیداند. ژاپن سنتی‌ به هیچ وجه دموکراتیک نبود اما فرهنگ مسئولیت پذیری به طور کامل جا افتاده بود. (1031477) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۲۰:۱۳:۱۰
فرهنگ موجود میان مسئولین چنین است. جالب است اگر در مجموعه ای کارکنان با زحمت ومشقت در زمینه ای موفقیت کسب کنند فورا سیل تبریک به رئیس مجموعه که گاها خودش هم هیچ اطلاعی از قضیه ندارد .شروع میشود. ولی اگر خطایی بوجود آید همین روءسا بگیر وببند راه می اندازند (1031500) (alef-4)
 
رامین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۲۱:۰۶:۴۴
سلام
میدونین وضع چه جوریه. مسئولین بالاتر باید از پایینتری ها جواب بخان ولی چون همه از هم نقطه ضعف گرفتند و جرات بازخواست از زیر دستاشونو ندارند همین طور طفره می رن و هوای همدیگه رو دارند و مملکت روبه باد فنا می دن.صدای مردم رو هم نه میزارن دربیاد و نه کسی حاضر به شنیدنشه و از نظر مسئولین مردم نه قادرن فکر کنن و نه صاحب فکرن و این امر خطیر فکر کردن رو خودشون زحمتشو می کشن (1031535) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۱۲:۰۲:۱۶
بالعکس کارمند هم میتواند در قبال مسئولیتی که بعهده گرفته از رییسش بخواهد.دوطرفه است البته با سیستم اداری ایران جور در نمیاد. (1031853) (alef-4)
 
مداحی
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۲۱:۴۹:۲۲
ای کاش این سنت حسنه رو از خودتان شروع می کردید. (1031556) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۲۲:۲۱:۲۰
ولی چه حالی میداد مسئولای ما هاراگیری میکردن. (1031584) (alef-4)
 
جوک
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۱۲:۰۹:۵۰
از آمریکا و رژیم صهیونیستی می خواهم استعفا دهند.تا مشکلات ما حل شود.!! (1031856) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۶ ۲۳:۲۶:۵۹
وقتی‌ مداحی مقامات و پاچه خاری و بله قربان گویی ملاک باشد همین میشود (1031639) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۰۰:۰۰:۵۴
از مدیری که سهل انگاری کوچکی داشته یا یکبار قصور کرده توقع داریم از روی تواضع استعفا دهد اما از مسئولانی که سهواً یا عمداً اقتصاد مملکت را مختل بلکه فلج کرده و ظرف چند دقیقه یکباره سطح مستضعفین را پنج شش دهک تنزل میدهد و بر و بر در چشم آدم نگاه میکند چه توقعی دارید؟؟ (1031657) (alef-4)
 
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۰۰:۴۱:۱۲
از انجایی که مقصر تمام نابسامانیها در مملکت ما دشمنه کسیکه باید استعفا کنه اونه نه مسئولین (1031676) (alef-4)
 
غضنفر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۰۷:۱۱:۱۳
واقعيتش من هنوز نفهميدم استعفا چگونه معني مسووليت پذيري مي ده؟
پس دستگاه هاي نظارتي چيكارن؟
پس مجازات چي مي شه؟ (1031718) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۰۸:۳۴:۳۹
تغییر از همین جا از هم اکنون و ازمن آغاز می شود (1031742) (alef-4)
 
Germany
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۱۱:۳۲:۳۱
جناب چرا میگوئید در ایران بین مسئولین هاراگیری صورت نمیگیرد اگر بهتر تحقیق میگردید میتوانستید ببینید گه دقیقا ما بیشتر از ژاپنی ها هاراگیری میگنیم همیشه از قدیم الایام اینطور بوده گه اگر فشار ها بر مسئولین زیاد شود وتخلفات عظیم بر ملا شود سریعا هاراگیری میگنند فقط تفاوت در جهت وسرعت فرو بردن شمشیر است .بسیاری از مسئولین ما موقع این عمل با یگ حرگت سریع وجیمزباندی گه بعلت سرعت بالا قابل دیدن نیست شمشیر را با چنان سرعتی در شگم خود قرو برده وبیرون میاورند گه هیچگس متوجه نمیشود حتی بدن خودشان هم متاسر نمیشود فقط تعجب اینجاست گه چرا زیردستان ویارقبا در این هاراگیری از بین میروند گرچه اصلا به آنها مربوط نبوده است و این مسئول خود ها را گیری گرده است.

به رستاخیز باشد روی تو اســود بسا قیـــری
از این مسئولیت هائی گه هر روزه تو درمیری
شده عمرت تباه وعــده و رویت خـجل , دیری
چرا با اینگه میدانی تصمیم نهائیت نمیگیری
مگن دعوا مــزن تهمت بگن دوری ز درگیــری
به استغفار و استعفـا بپرهیز از هاراگــــیری (1031840) (alef-4)
 
بیژن
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۱۲:۱۵:۰۵
سلام
از سایت شما تعجب میکنم که بارها وقت می گذاریم ومطلب مینویسیم وشما حذف میکنید وحرف از عدالت میزنید
دوره تاریخی اجرای عدالت براساس فرد یا افراد خیلی وقت پیش تمام شده وجمعیت های بشری با اتکا بر قانون نسبت بر عمل کرد ها وکفایت مدیران خود قضاوت می کنند جالب است در اکثر اظهار نظر ها سمت وسوی قضاوت باز هم فردی است ومی خواهیم با تکیه براین شیوه جامعه خود را به جلو ببریم
بارها نوشته ام وباز هم می گوئیم چرا به سراغ قوانین اجتماعی واجرائی خویش حرکت نم کنیم تا نتایج قابل حصول بدست اوریم وفردی را با تکیه بر قانون معزول ویا برکنار کنیم در حالیکه افراد مدیر به دلیل عدم اتکا به قانون واحترام به مردم به دلیل شیوه قانون گریز خود به مردم پاسخگو نیستند وخود را ایمن می دانند
اجرای قوانین است که اگر اجرائی شود نهاد های مردمی را در مقابل مدیر بی کفایت قرار میدهد ویا استعفا می دهد ویا معزول می گردد
جالب است که در سایت شما این عقیده علاقمندانی نداردوبرخلاف منطق این نوشته امتیاز منفی دریافت می کند (1031860) (alef-4)
 
سامان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۱۳:۴۹:۵۰
در کشوری که مسئولان به اتفاق سایر ادیان را کافر می دانند و اعمال خود را با تمسک به یک روایت توجیه می کنند چه انتظاری دارید؟ فکر می کنن هیچکس در دنیا مثل اونا تز نمی ده و مدام خودشون رو به اسلام و ائمه اطهار می چسبانند ولی واقعاً منافقین فقط همان جانیانی بوند که دست به کشتار عزیزان ما زدند؟ (1031917) (alef-4)
 
سعید
۱۳۹۱-۰۹-۰۷ ۲۰:۰۰:۰۱
هاراگیری غلط هست هاراکیری درسته. واقعا از یه سایت خبری بعیده

البته خود ژاپنی ها بیشتر از واژه سپکو بجای هاراکیری استفاده میکنن (1032091) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۸ ۰۸:۳۵:۲۲
متاسفانه شیعه بودن در ایران اللخصوص در بالا دستی ها به یک شوخی بیش شبیه نیست (1032308) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۸ ۰۸:۳۹:۳۲
استعفا دادن و قبول نتوانستن و اشتباه کردن و توبه و............یک جو غیرت میخواهد و بس . آیا شما در مسئولین ما سراغ دارید ؟ (1032312) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۸ ۰۸:۵۸:۴۸
بد نیست شماهم به جای استعفا از شغل دروغ پراکنیتان هارا گیری کنید (1032339) (alef-4)
 
مازندراني
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۹-۰۸ ۱۰:۱۰:۵۶
اگر اين رسم هارا چيچي تو ايران اجرا بشه اونوقت تمام جوبهاي شهرها پر خون ميشه (1032422) (alef-4)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
هاراگیری ژاپنی و حسرت استعفای ایرانی