نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 291275
۴۰ درصد طلاق در برخی استان‌ها
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۱
رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده گفت: جایگاه مبحث "مدیریت" در خانواده بسیار با ارزش است و افراد نباید براساس برخی اختلاف‌های کوچک و بزرگ در زندگی به راحتی این جایگاه را مخدوش کنند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایی‌نژاد در مراسم افتتاحیه اولین دوره آموزش غیرحضوری مباحث زن و خانواده در اردوگاه حضرت فاطمه‌الزهرا(س) حوزه‌های علمیه خواهران، به بیان مباحثی درباره اهمیت خانواده و جایگاه آن در جامعه پرداخت.

وی با بیان این‌که خانواده یکی از محوری‌ترین کانون‌های تعلیم و تربیت است و نقش مهمی در حال و آینده افراد ایفا می‌کند، گفت: در جامعه کنونی کارکرد خانواده در حال تغییر است و به نهادهای تخصصی واگذار شده است که این واگذاری در برخی مواقع ضررهایی را در پی داشته است.

رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده افزود: در گذشته خانواده در جهت تعلیم و تربیت کودک کاملا فردمحور بود و همه نیازهای فرزند را خود به دوش می‌کشید ولی در جامعه فعلی برخی از نیازها از سوی نهادهای تخصصی به فرزندان ارائه می‌شود که باید در این موارد دقت‌های لازم صورت بگیرد.

زیبایی‌نژاد اظهار کرد: زمانی بود که خانواده‌ها تولیدکننده بودند و اغلب نیازهای زندگی را خود تولید می‌کردند ولی در حال حاضر خانواده‌ها به سمت مصرف‌کنندگی حرکت می‌کنند، به طوری که حتی در غذاخوردن هم گاها به نهادهای بیرونی وابسته هستند.

وی به اهمیت مسأله آرامش و عطوفت در خانواده اشاره کرد و ادامه داد: وابستگی عاطفی افراد از نیاز سرچشمه می‌گیرد و این نیاز تنها در کانون گرم خانواده قابل جبران است و این در حالی است که در دنیای کنونی افراد خانواده به دلیل امکانات موجود از هم فاصله می‌گیرند و این فاصله سبب کمرنگ‌شدن نیازها و وابستگی‌ها می‌شود و بنیان خانواده را درخطر قرار می‌دهد.

رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده با بیان این که خانواده‌ها مسؤول حفظ ارزش‌هایی چون قناعت، اعتدال و تولی و تبری در جامعه هستند، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز خانواده‌ها به سمتی حرکت می‌کنند که ارزش‌های نظام سرمایه‌داری را بازتولید می‌کنند و این یعنی تحولاتی به صورت آهسته آهسته زیر پوست خانواده‌ها در حال رخ‌دادن است.

وی با اشاره به این‌که آمار طلاق در برخی از استان‌های کشور به ۴۰ درصد رسیده است و این یعنی از هر ۱۰ ازدواج، چهار مورد به طلاق می‌انجامد، گفت: این در حالی است که در سال ۱۳۷۰ از هر ۱۵ ازدواج یک مورد به طلاق می‌انجامید و این سرعت تغییر سبک زندگی در خانواده‌ها را نشان می‌دهد.

زیبایی‌نژاد افزود: جامعه امروز که تعابیر مختلفی همچون جامعه پست‌مدرن، جامعه شبکه‌ای، عصر جهانی‌شدن و مدرنیته سیال از آن می‌شود، جامعه‌ای است به سرعت در حال حرکت بوده و لحظه به لحظه در حال تحول است و این سرعت، ارزش‌های اخلاقی، اجتماعی و خانوادگی را برای برخی افراد بی‌ارزش کرده است.

وی تصریح کرد: در جامعه جدید هویت ۴۰ تکه‌ای برای افراد به وجود می‌اید، به این معنا که فرد از جهان‌های مختلف عناصری را دریافت کرده و در خود، درونی می‌کند بدون این که احساس نفرت از آنها داشته باشد، به طور مثال در حالی که گناه کبیره مرتکب می‌شود، نماز هم می‌خواند و یا در حالی که بی‌حجاب است، دعا هم می‌خواند و این یعنی تیپ شخصیتی افراد در چنین جامعه‌ای متفاوت است و قابل تشخیص نیست.

رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده با اشاره به شعار جامعه مدرنیته سیال که این مطلب را تداعی می کند که «در لحظه زندگی کن و به فکر آینده نباش»، اظهار کرد: این شعار در مبانی دینی اشتباه است چون شخص را به گمراهی سوق می‌دهد.

وی با بیان این که جامعه مدرنیته سیال به دنبال تخریب بنیان خانواده و رواج فساد است، ادامه داد: زمانی که امام عصر(عج) ظهور می‌کند، بیشترین مصادیق فساد در جامعه مربوط به خانواده و مسائل جنسیتی است.

زیبایی نژاد گفت: پیش‌شرط حفظ دین و کانون خانواده این است که فریب سخنان زیبا را نخوریم و بر مبنای شعارهایی که درباره برابری و استقلال مرد و زن در جامعه مطرح می‌شود حرکت نکنیم، چون شعار برابری مرد و زن، شعاری کاملا ضد بنیان خانواده است و مشکلاتی را برای همسران ایجاد می‌کند.

وی ابراز کرد: برابری مرد و زن زمانی معنا دارد که این برابری در اخلاق و منش و رفتار باشد و نه برابری در نقش‌ها، حقوق و مسؤولیت‌ها؛ چون مدیریت، حقوق و مسؤولیت در خانواده نمی‌شود که یکسان و برابر باشد و اگر برابر شد آسیب‌زا خواهد بود.

رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده با بیان این‌که زن تربیت فرزند را باید در اولویت دوم زندگی قرار دهد و اولویت اول را برای شوهر خود بگذارد، افزود: زن باید روحیه اقتدار و شخصیت را به شوهر خود تزریق کند تا بتواند به زندگی ایده‌آل و آرمانی برسد.

وی با اشاره به این مطلب که فیلم‌ها و سریال‌های اخیر همه به دنبال نشان دادن توانمندی زنان هستند و چهره مردان را مخدوش و غیرمقتدر نشان می‌دهند، بیان کرد: این تحقیر، چهره مدیریتی و رهبری مرد در خانواده را مخدوش می‌کند و تحقیر این جایگاه مشکلات بسیاری را برای خانواده‌ها در پی خواهد داشت.
 
کلمات کلیدی : طلاق
 
س
۱۳۹۴-۰۶-۰۵ ۲۲:۳۰:۴۲
فیلم‌ها و سریال‌های اخیر همه به دنبال نشان دادن توانمندی زنان هستند و چهره مردان را مخدوش و غیرمقتدر نشان می‌دهند، بیان کرد: این تحقیر، چهره مدیریتی و رهبری مرد در خانواده را مخدوش می‌کند و تحقیر این جایگاه مشکلات بسیاری را برای خانواده‌ها در پی خواهد داشت. (3145656) (alef-11)