نظر منتشر شده
۴۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 185471
یک پیشنهاد؛
بررسی سلامت روانی کاندیداها توسط شورای نگهبان
الهه قهرمانی، 4 اردیبهشت 92
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۵
سلامت روانی و جسمی در کنار اطلاعات فنی و حرفه ای برای اخذ مدرک رانندگی یک شرط است. شرط سلامت روانی برای استخدام در بسیاری از مشاغل حساس نیز پیش بینی شده است.

در چنین شرایطی توجه به سلامت روانی کاندیداهای انتخابتی مجلس، ریاست جمهوری و حتی شورای شهر، ضروری و از حساسیت بیشتری برخوردار است. اگر کسی این پیشنهاد را خدای نکرده توهین به کاندیداهای محترم ریاست جمهوری بداند سخت دچار بی انصافی است.

احساس تکلیف کاندیداها، حوزه تخصص آنها، سابقه رفتاری، کرداری و مدیریتی همچنین جدا از صلاحیت کاندیداها در رجل سیاسی و مذهبی بودن، بررسی سلامت روانی کاندیداها امری اجتناب ناپذیر است.

بسیاری از بیماری های پنهان روانی و افسردگی های نهفته به سبب فشارهای اجرائی پست ریاست جمهوری در آینده بروز می کند و موجب مشکلات جدی برای جامعه می شود. مواجهه منطقی با رئیس جمهوری که دارای سلامت روحی و روانی مناسب نباشد ممکن نبوده و بسیار هزینه ساز است. اولین مساله ای که نظام در برخورد با چنین فردی پیدا خواهد کرد آن است که با چه زبان، منطق، روش و از طریق کدام نهاد قانونی و مسوول عالی رتبه می توان وی را کنترل و مجاب کرد که رفتاری در شأن مقام مسئول جمهوری اسلامی ایران داشته باشد. بنابراین ضروری است که شورای محترم نگهبان در کنار بررسی صلاحیت سیاسی و اعتقادی و مالی افراد از سلامت روحی و روانی آنها نیز اطمینان حاصل کند.

این مساله وقتی ضرورت بیشتری پیدا می کند که به گفته بسیاری از کارشناسان این حوزه، بیماری های روانی نهفته در شرایط استرس و با ورود فشارهای روانی زمینه بروز پیدا می کند و اگرچه در ابتدا به صورت ظاهری قابل شناسائی نیست اما با معاینه و آزمایش های لازم، می توان وجود زمینه های آن را گزارش کرد.
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۱۸:۴۶
اختلال روانی به نام "خودشیفتگی افراطی"کار برخی را به اینجا رساند (1256965) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۹:۳۷
"خود شیفتگی"که فقط یکی از چندین بیماری مهمه.پیشنهاد میشه مسولان بررسی صلاحیتها علاوه بر سلامت روانی کاندیداها که به حق موضوع درستی است ،یک تست "دروغ سنجی"نیز از کاندیداها بگیرند که به قول بزرگان مملکت را با دروغ نمی توان اداره کرد. (1257047) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۲۲:۲۸:۲۰
به نظر من مشکلاتی چون آلودگی هوا، ترافیک ،گرانی ، ازدواج و ... بر روی روان
همه مردم اثر زیادی گذاشته است. حالا کاندیداها به جای خود.

(1259176) (alef-10)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۸:۴۷:۲۵
چندین سال پیش یه مقاله از یک روانشناس در مورد خودشیفتگی (نارسیسیم) در مقامات کشور خوندم که واقعا ادمو به فکر می انداخت کاش ما دیدگاهمون نسبت به اداره امور کشور جدی تر و علمی تر بود کاش یاد میگرفتیم علم ابزاریه برای پیدا کردن راه درست از نادرست (1258703) (alef-10)
 
امید
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۹:۴۸:۰۰
به نظر من کسی اگر سلامت روانی داشته باشد این میراث و کشتی به گل نشسته را از احمدی نژاد تحویل نمی گیرد (1258819) (alef-10)
 
هموطن
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۱۶:۲۶:۱۳
یک ایثارگر شجاع و یک دانا که عاشق ایران باشد البته که می تواند (1260434) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۰۸:۳۲:۳۹
برای همه ی مدیریت ها تست لازم است چون یک نفر که رئیس جمهور می شود سالها در رده های مدیریتی کلان کار کرده که توانسته کاندید شود. مثلا آقای رئیس جمهور در تمام مدت پست های کلیدی در شهرستان ها و استان ها داشته است. (1259720) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۲۵:۵۳
از همه مهمتر همينه، علاوه بر اينكه رئيسجمهور كاردان وبا تجربه ومتعهد ودلسوز ملت باشد ،سلامت رواني داشته باشدواينكه بتواند با اين كار اجرايي مهم كنار بيايد و حراف وشعاري وسخنران وجاه طلب نباشد واهل كار ووجدان ومسئوليت براي مردم باشد (1256983) (alef-1)
 
دایی سعید
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۲۹:۱۲
رفتار سخیف وکودکانه ی که شاید از رییس جمهوران وگرفتار کردن ملت در گرداب مشکلات بی شمار هرگز قابل بخشش نیست. (1256992) (alef-1)
 
مرید برفی
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۱:۴۳:۱۷
شما نبخشید ما با پول یارانه هایش فعلا خوشیم... (1257301) (alef-10)
 
ارزو
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۲۱:۰۶:۴۴
شماچقدر درمانده اید که دلتون به یارانه ای خوشه که تورم رو چندین برابر کرد وهزینه ای خیلی بیشتراز این چندرغاز یارانه به مردم تحمیل کرد. (1258973) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۱۸:۲۴:۰۳
واقعا با 45 هزار تومن خوشی؟ نمی دونستم آدمایی هست که اینقدر بدبخت باشند. (1260628) (alef-10)
 
درد بی درمان
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۳۰:۵۵
روانی تنها ان نیست که سنگ پرتاب میکند روانی ان است که چوب لای چرخ اقتصاد خانوارها می گذارد وزندگیها را به چالش می کشاند. (1256997) (alef-10)
 
فرهاد
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۳۱:۳۳
اگر احزاب و دولت در سایه و مطبوعات آزاد و ابزارهای دموکراتیک وجود میداشتند و هر نقدی پازل دشمن نمیشد نیازی به اینهمه صافی و گزینش نبود. (1256998) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۲۰:۳۱:۰۳
این نظرشما کاملا درسته. (1258900) (alef-10)
 
روانشناس
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۴۵:۵۰
برسي سلامت رواني ؛ از همه شرايط ديگه مهمتره .
شرايط ديگه رو نميشه مصداقي ديد . ولي سلامت رواني رو ميشه ساده بهش رسيد . (1257033) (alef-10)
 
نقی جوادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۳:۴۰
وقتی حسن سابقه و رفتار سیاسی و اخلاق نامزدی درست باشد نشانگر سلامت اخلاقی اوست. لازم نیست سلامت روانی آن ها بررسب شود. کسی که سال ها در بدنه نظام کار کرده است صد در صد سلامت روانی داشته که در درون حکومت پایدار مانده است. بارها گفته ام و باز هم می گویم که لازم است در کشور احزاب قوی شکل بگیرد و نامزدها را احزاب معرفی کنند. وقتی این گونه شود احزاب هم برنامه خواهند داشت و هم می بایست پاسخگوی رفتار و کردار رییس جمهور باشند. تا کی می خواهید بر طبل توخالی رویه کنونی بکوبید. ما که دستمان نمی رسد ولی سیاسیون و دست اندرکاران می بایست به سراغ تحزب و ساختن احزاب قوی و با پشتوانه بروند. احزابی که هم کادر قوی داشته باشند و هم حمایت توده ای پشت سرشان باشد. ضمنا این احزاب می بایست دارای اساس نامه و تعهدنامه باشند تا از حدود قانونی خودشان خارج نشوند. به خدا می شود. فقط آدم های عالم، توانا و همه مهم تر دلسوز به معنای واقعی کلمه لازم است. تجربه کشورهای دیگر هم در این زمینه می تواند کمک حال مان شود. (1257068) (alef-10)
 
سارا
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۰:۵۹:۱۸
واقعا این نکته از اساسی ترین مسائلی است که تا به حال به اون توجه نشده انشالا که لحاظ بشه (1257087) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۸:۱۲
اسکیزوفرنی یکی از بدترین بیماریهای روانی است که فرد چیزهایی را مبیند که دیگران نمی بینند (1257127) (alef-10)
 
بیژن
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۴:۱۱
افسوس که ما ایرانی ها تا چوب چیزی را نخوریم بیدار نمیشیم (1257347) (alef-10)
 
امير
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۱:۵۷:۴۹
وقتي نهادهاي مختلف نظارتي وظيفه خود را درست انجام ندهند ما شاهد وضعيت فعلي خواهيم بود. (1257364) (alef-10)
 
امین
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۲:۲۰:۰۸
حتما علاوه بر اون باید تست قند و چربی و فشار خون هم بگیریم. واکسنهاش رو هم باید به موقع زده باشه. روح سالم در بدن سالم. (1257458) (alef-10)
 
امير حسين سلطان/تهران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۳:۱۵:۳۰
لطفا به بيراهه نرويد.وظايف شوراي نگهبان مشخص و تعريف شده است. كسي را كه نمي پسنديد حالا به هر دليلي كه باشد به خود شما مربوط است. دوست داشتن و دوست نداشتن را به اجبار و الزام نميتوان به ديگران القا نمود. اما بنده و شما و هر كس ديگري كه باشد حق نداريم بدون مطالعه و انجام تستهاي لازم صرفا بر اساس يك پيشداوريهايي براي اين و آن نسخه بپيچيم.آقاي رئيس جمهور هر اشكالي كه داشته باشد اين حق براي من وشما(نويسنده مطلب)جايز شمرده نميشود كه اين چنين بي محابا بدنبال عيبجويي از ديگران برآئيم و جالب تر آنكه بلافاصله چاره جويي هم نمائيم و در پي تجويز راهكار خود به ديگران باشيم.تست بيماري رواني و امثالهم كه در غايت ميتواند جنبه عمومي داشته باشد بطور اتوماتيك وار در مراحل مختلف تحصيلي و شغلي هر فرد خواه ناخواه يا انجام گرفته و يا در حال انجام است.به نظر ميرسد اصولا طرح و پرداختن به اين چنين موضعاتي در برهه كنوني به نوعي فرار از ارائه دلايل صحيح و منطقي و اثبات شده براي اوضاع و احوال نابهنجار كنوني باشد. اين حقير به فرض كه از خيلي رويكردها و سياستها و اخلاق و رفتار و كردار آقاي رئيس جمهور واقعا بستوه هم آمده باشم به خودم اجازه نميدهم در حوزه هايي كه نه در تخصص من است و نه اساسا ربطي به معضلات پيش آمده دارد بخواهم ورود كنم ضمنا رعايت نزاكت و حسن اخلاق و آموزه هاي ديني هم اجازه نميدهند براي رسيدن به هدف ولو متعالي هم كه باشد من و شما به هر وسيله اي متوسل شويم. (1257690) (alef-10)
 
سيد
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۳:۵۴:۵۴
کاشکي اين کار در سال 84 و88 انجام ميدادند (1257869) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۴:۱۲:۰۲
ببخشید جه جوری این کار را انجام می دهند -یعنی کاندیداها را پیش روانشناس می فرستند؟ (1257938) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۰۸:۵۴:۱۸
بله. چه اشکالی داره؟ (1259739) (alef-10)
 
سعید
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۰۹:۴۳:۱۵
بیچاره اون روانشناسی که بخواد سلامت روانی این افراد رو تأیید نکنه! (1259784) (alef-6)
 
سام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۴:۳۴:۲۷
بابا میشه یه بهانه جدید واسه رد صلاحیت مخالف ها... نکنید برادر . . . مارا به خیر بعضیا امید نیست شر مرسان (1258020) (alef-10)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۴:۴۸:۳۶
وسوسه فکری هم خیلی بد است . (1258073) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۶:۰۳:۱۰
هر كانديدا از بدو ورود به دبستان ودبيرستان بايدپرونده داشته باشد وسلامت روحي هر فرد در موقع فارغ التحصيلي از دبيرستان مورد بررسي قرار گيرد واين پرونده در مراتب بعدي مورد تكميل شود ودر كنار ان بهترين چاره وجود احزاب قوي در كشور است (1258303) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۶:۰۴:۳۱
واقعا ما موندیم که آقای احمدی نژاد چه کرده که همه به فکر سلامت روانی افتاده اند (1258305) (alef-6)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۷:۰۹:۰۴
بنده از نظر علمی می خواهم موضوع را مطرح کنم :
در فرایند انجام هر نوع فعالیتی اگز سیستم به گونه ای طراحی شود که در درون خودش بخش اصلاحی وجود داشته باشد قطعا مجموعه سیستم به سمت کمال می رود . نتیجه پیشرفت در سازمانهایی که از سیستمهای کیفی بهره مند هستند نیز نتیجه همین امر هستش . براساس مدل کیفی ، هر سیستمی باید دارای برنامه - اجرا - کنترل و اقدام اصلاحی باشد حال اگر در طول هشت سال گذشته مشکلاتی بروز نموده است باید مطمئن بود که سیستم مدیریت موجود یا بخشی از فرایند کنترل را ندارد که متوجه بروز اشکال نشده است و یا سیستم اصلاحی آن خوب کار نمی کند که نتوانسته است اشکال موجود را اصلاح نماید . (1258440) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۷:۴۹:۵۷
اينگونه سلامت رواني كه مدنظرنويسنده است،قابل اجرانيست ،زيراافرادي ممكن است پس ازشش ماه انتخاب شدن وفردديگري پس ازيكسال ياچهاروياپس ازبيست سال كم بياوردوآن حالت غيرعادي ومضرراپيداكندكه آنهم باسازوكارهاي نظارتي موجودبه احرازعدم صلاحيت وبركناري ميشود. (1258547) (alef-6)
 
1982
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۷:۵۰:۱۳
باید یک چاچوب و نظمی داشته باشه هرکس که مدرک گرفت که نمیشه بیاد ثبت نام کنه باید بگن برا ثبت نام 1 ملیون پول بدین تا بقیه اقشار که میدونن رد صلاحیت میشن نیان برا ثبت نام (1258549) (alef-10)
 
سام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۸:۴۳:۲۹
این هم نظر کارشناسانه... لطفا یه خورده رو حرفامون فکر کنیم (1258694) (alef-10)
 
صابر
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۲۰:۲۸:۲۸
بسیار پیشنهاد منطقی و البته در شرایطی که احزاب وجود ندارد ، لازمی است. در حال حاضر اگر کسی بخواهد یک مهد کودک یا موسسه خیریه دایر کند باید گواهی سلامت روانی ببرد. معنی ندارد که ریس جمهوری یک مملکت بدون تست روانی بتواند در این جایگاه قرار بگیرد. در ضمن اختلالات روانی در اسکیزوفرنی یا افسردگی خلاصه نمیشود که واضح باشد (1258894) (alef-10)
 
محسن
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۲۰:۵۰:۴۴
ضمن تشکر از پیشنهاد خوب مطروحه، این پیشنهاد قابلیت توسعه و تکمیل شدن را دارد. یکی از شرایط آن، اطمینان یافتن از توزیع عادلانه اختیارات از سوی رئیس جمهور به کابینه و پاسخگویی مستقیم آنها در صورت اعتقاد رئیس جمهور به دموکراسی است.
پیشنهاد تکمیلی دیگر اینست که صدا و سیما از بعد از سه ماه از آغاز فعالیت رئیس جمهور جدید، با طراحی و برگزاری میزگردهای مستمر و پویای به نمایندگی از افکار عمومی جامعه زمینه نقد عملکرد رئیس جمهور را با شرکت نماینده ای از رئیس جمهوری فراهم سازد. ضمانت اجرای این برنامه > برقراری سیستم نظرسنجی از گرفتن بازخوردها در ارتباط با هر برنامه و احراز پایبندی دولت به این بازخوردها از طریق مکانیسم های نظارتی است. (1258940) (alef-10)
 
سعید
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۲۱:۰۸:۳۸
احساس و برداشت عمومی بنده اینست که پرکاری هرچند امری خوب و پسندیده است ولی نه بعنوان امری مطلق و نه برای دوره ای بی پایان در هر پستی. اینکه انسان بعد از یک دوره تعریف شده از پرکاری نیاز به استراحت دارد امری بدیهی است. اساسا مغز انسان و یک فرد تصمیم گیرنده بویژه در سطوح بالا نیازمند فضای کافی برای پردازش و کنترل عملکرد خود دارد. در غیراینصورت، عوارض آن موجب ایجاد فشار روانی و برهم خوردن قوه تعادل و تصمیم گیری معقول می شود.
ضمن اینکه تقسیم و توزیع کار راهکاری برای عدم بروز همین مسئله است که پیش شرط آن احترام و اعتماد به دیگران و بهره گیری از سایر نیروهای توانمند جامعه است. (1258977) (alef-10)
 
دكتر ع-س روان شناس
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۲۱:۵۵:۴۹
به نظر من اينكه صلاحيت هاي روان شناختي نيز در جريان انتخابات لحاظ شود نه تنها ايده بدي نيست بلكه ضرورتي اجتناب ناپذير و امري مفيد است كه نياز به كار كارشناسي با حضور متخصصين امر مي باشد و نبايد دستاويزي براي گروههاي سياسي باشد. البته بهتر است ابتدا از سطوحي پايينتر مانند انتخابات شوراها و انتخابات مجلس اين كار شروع شود و در نهايت به انتخابات رياست جمهوري گسترش يابد. روان شناسي سياسي نيز يك شاخه تخصصي در روان شناسي مي باشد كه به امور بسيار مهمي در عرصه سياسي مي پردازد و مسائلي نظير انتخابات و تبليغات و رفتارهاي انتخاباتي در كشورهايي مانند امريكا با مشاوره و استفاده از نظرات متخصصان اين حوزه انجام مي شود.
در ارزيابي روان شناختي كانديداها نبايد به دنبال كشف بيماري و برچسب زدن به افراد بود بلكه با شناخت ويژگيهاي شخصيتي كانديدا و تطبيق آن با ويژگيهاي مورد نياز آن مسئوليت (شورا- مجلس - رياست جمهوري ) نسبت به پيش بيني عملكرد آتي فرد مورد نظر مي توان تا حدودي به قضاوت نشست.
روان شناسان سياسي گره هاي بسياري را مي توانند در اين عرصه باز نمايند. بطور مثال وقتي قاضي دادگاه بيل كلينتون در قضيه پرونده مونيكا و كلينتون از كمك دانشمندان روان شناس بهره مند شد توانست پرونده را به سرانجام برساند و كلينتون ديگر نتوانست مقاومت كند. در انتخابات نيز كانديداها از تيم هاي مشاوره اي مختلفي بهره مي گيرند كه يكي از تاثيرگذارترين آنها گروههاي روان شناس هستند. به هر حال اگر نهادهاي مسئول در انتخابات به فكر پر كردن اين خلاء باشند بسياري از رويدادها و متغيرها در جريان انتخابات قابل كنترل و پيشگيري خواهد بود و جامعه از افتادن در التهابات سياسي كاذب مصون خواهد شد.
(1259096) (alef-10)
 
فاطمه ارجمندي
United States
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۰۹:۰۷:۱۵
من با اصل موضوع بررسي سلامت رواني كانديداها ونظر دكتر ع- س روان شناس موافقم. به نظر من بايد اين تيم تخصصي از ابتدا در كنار سيستم انتخابات تشكيل و به انجام وظايف تعريف شده خود بپردازد.اولا خوب است هر كانديدا يك روان شناس مجرب داشته باشد و از نظريات علمي بهره گيري كند و بي جهت جامعه را دچار هيجان و تشويش كاذب تكند.در انتخابات سال 2004 و در جريان رقابت بوش و الگور همگان در تلويزيون ديدند كه در آخرين مناظره تلويزيوني با سكه (شير يا خط)مشخص كردند كه چه كسي اول سخنراني كندو بعد مشخص شد كه روان شناسان هر يك از كانديداها به كانديداي خود گفته اند كه بهتر است وي آخر صحبت كند چون اثر بخشي آن بيشتر است و آخرين پيام تبليغاتي را او مي دهد. با نگاهي به اين موضوع در مي يابيم كه استفاده از دانش روان شناسي تا چد حد در اين موضوع داراي اهميت است. اميدوارم صدا و سيما نيز در اين رابطه بخوبي عمل كند .همچنين در اين مدت صدا وسيما بايد برنامه هايي با حضور روان شناسان برگزار نمايد تا موضوعاتي مانند رفتار انتخاباتي كانديداها و عوامل شخصيتي و رفتاري كانديداها و نشانه هاي رفتار علمي در انتخابات به بحث و گفتگو گذاشته شود تا آگاهي مردم در اين زمينه ها بيشتر گردد. (1259748) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۲-۰۷ ۲۰:۵۰:۱۷
آنها مشاورینشان هستند نه اینکه روانشناسیشان کنند. (1263943) (alef-10)
 
مسنم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۲-۰۸ ۰۱:۰۴:۴۴
ملعون است ملعون است ملعون است...كسي كه براي پست و مقام له له بزند...

مضمون حديثي ا زامام صادق(ع) (1264367) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.