نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 439479
آب بسته‌بندی جای آب لوله کشی را می‌گیرد؟
تاریخ انتشار : جمعه ۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۵
طرح تفکیک آب شرب و بهداشتی سابقه طولانی در ایران دارد. ایده‌ای که مانند خیلی از ایده‌های آبی دیگر هنوز به نتیجه نرسیده و همچنان در سلسه مراتب اداری باقی مانده است.

به‌گزارش ایسنا، این طرح در سال گذشته رنگ‌وبوی جدی‌تری به‌خود گرفت به‌طوریکه مهر ماه سال گذشته نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح یک فوریتی بهینه سازی مصرف آب شرب در بررسی ماده ۵ این طرح وزارت نیرو را موظف کردند تا به منظور جلوگیری از هزینه های بالای تسویه آب و اتلاف آب شرب در شهرها و روستاهای بالای ۲۰۰ خانوار با اولویت مواردی که دارای منابع آبی با کیفیت پایین تر از آب شرب هستند نسبت به جداسازی آب شرب از سایر مصارف اقدام کند.

در آن زمان نیز وزیر نیرو موافقت خود را علی‌رغم مشکلاتی که سد راه این وزارتخانه بود پذیرفت که تا حداکثر ۴ سال آینده این طرح به‌طور کامل اجرایی شود.

تعیین تکلیف این طرح تا ۵ ماه دیگر

نکته قابل توجه این است که هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشده و این طرح همچنان در مسیر مطالعه سیر می‌کند اما آن‌طور که رحیم میدانی معاون وزیر نیرو وعده داده است قرار شده که نهایتا تا پنج ماه آینده تکلیف این طرح مشخص شود.

وی با بیان اینکه یکی از ابهامات اجرای این طرح این بود که وزارت بهداشت از ما خواسته بود تا مشخصات آب بهداشتی را تشریح کنید. بر همین اساس  یک قرارداد ۲۵۰ میلیون تومانی با دانشگاه شهید بهشتی برای مشخص کردن ویژگی‌های آب غیرشرب تنظیم کردیم که در حال حاضر این پروژه ۸۰ درصد پیشرفت داشته است و نهایتا تا دو ماه آینده نتیج آن حاصل می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفابا بیان اینکه بعد از جواب دانشگاه شهید بهشتی نهایتا سه ماه بعد جواب قطعی بعد از جلسه با وزارت بهداشت مشخص می شود، تصریح کرد: وزارت بهداشت بر ویژگی‌های آب غیرشرب تاکید بسیاری دارد و معتقد است که باید آب غیرشرب نیز از تمام جنبه‌ها مورد کنترل قرار بگیرد. برای این کار نیز لازم بود تا یک سازمان علمی تحقیقات لازم را انجام دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون این طرح به صورت پایلوت به اجرا درآمده است؟ اظهار کرد: در هیچ کجای کشور این طرح اجرایی نشده و در کیش نیز تنها قصد اجرای این کار وجود داشت که به دلیل عدم موافقت وزارت بهداشت، اجرایی نشد.

میدانی ادامه داد: در تمام دنیا آب شرب دارای استاندارد است اما هیچ استانداردی برای آب غیرشرب وجود ندارد. بر همین اساس لازم بود تا برای اجرای این کار در ابتدا استاندارد آن تعریف شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه میزان کیفیت و استاندارد آب غیرشرب قطعا در تمام کشور یکسان نخواهد بود، عنوان کرد: وظیفه دانشگاه شهید بهشتی این است که حداکثرها را عنوان کند.

وی ادامه داد: تاکید وزارت بهداشت این است که آب غیرشرب باید از سلامت کافی برخوردار باشد. به گونه‌ای که اگر شخصی به اشتباه از شیر آب نوشید دچار بیماری‌های گوارشی نشود. لذا لازم است که آب غیرشرب عاری از هر گونه بیماری‌های میکروبی باشد.

وجود انتقادهایی برای اجرایی شدن طرح

البته از همان ابتدا نیز انتقادهایی برای اجرای این طرح به‌وجود آمد تاجایی که به گفته قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران جداسازی آب شرب و خانگی برای شهرهایی که آب باکیفیت توزیع می‌کنند، صرفه اقتصادی ندارد چرا که اجرای این طرح هزینه زیادی را به کشور تحمیل می‌کند.

وی با بیان ایینکه برای این مساله روش‌های گوناگونی وجود دارد اما برای مناطقی که آب با کیفیت دارند توصیه نمی‌شود، اظهار کرد:در حال حاضر در برخی شهرها مانند قم و زاهدان ایستگاه‌های برداشت راه‌اندازی شده است که هزینه کمتری را نسبت به جداسازی دو شبکه دارد.

به گفته قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران می‌توان در برخی شهرها مکان‌هایی را برای توزیع آب بسته‌بندی ایجاد کرد و از این طریق امکان جداسازی آب شرب و خانگی را به‌وجود آورد اما نکته قابل توجه این است که هر کدام از این روش‌ها هزینه زیادی را در بر دارند.

نوذری‌پور با بیان اینکه در شهرهایی که آب با کیفیت توزیع می‌شود نیازی به اجرایی کردن این طرح نیست، بر این باور است که شهر تهران به دلیل توزیع آب با کیفیت بالا از این معقوله مستثنا شده و نیازی به جداسازی آب شرب و خانگی در این شهر نیست.

وضعیت بحران آبی در ایران شرایط را به‌گونه‌ای رقم زده که اگر در شرایط فعلی چاره‌ای برای منابع آب اندیشیده نشود در آینده‌ای نه چندان دور نمی‌توان راه‌کاری را اتخاذ کرد در این وضعیت نیز اجرایی شدن این طرح می‌تواند تاثیرات خوبی را بر جای بگذارد اما قطعا لازم است قبل از اجرایی شدن تمام جوانب آب در نظر گرفته شود.
 
کلمات کلیدی : آب لوله کشی + آب بسته‌بندی
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۱:۰۴:۱۴
من به عنوان یک مهندس تاسیسات با این موضوع ( جدا کردن آب شرب ) مخالفم . مثلا" فرض کنید فردا می روید یک آب میوه فروشی یا رستوران . از کجا می دانید آبی که اسفاده شده آب شرب بوده یا بهداشتی ؟ مگر اینکه نظارت خیلی سختی انجام شود .
چون در ظاهر با هم تفاوتی ندارد . همین الان در برخی کارخانجات بزرگ این کار انجام شده و افراد گاها" به اشتباه از آب اصطلاحا" صنعتی استفاده می کنند . یعنی با در نظر گرفتن واقعیات آب یا نباید در لوله ها باشد یا آب بهداشتی باشد .
اما اینکه آب بسته بندی شده تحویل شود قابل بررسی است که البته باید حجم آب مصرفی و نحوه توزیع آن بررسی شود . در واقع در این راه کار آب با هزینه ای بیشتر تحویل میشود .
به نظر من این مسئله ای اقتصادی است . یعنی هزینه تهیه آب باید دریافت شود در آن صورت به طور خودکار افراد خود دنبال صرفه جویی می روند . (4138381) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۱:۰۹:۲۱
آیا هوای بسته بندی جای هوای رایگان برای تنفس را می گیرد؟با توجه به الودگی هوای شهرها، مردم راغبند برای هوای تمیز بیشتر خرج کنند و زنده بمانند لذا کارشناسان ما طرح هایی در این زمینه دارند.... (4138394) (alef-11)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۲:۴۷:۵۲
اینکه آب شهر تهران از کیفیت بالائی برخورداره ، دلیلی نمیشه که این آب با کیفیت کماکان و مثل الآن ، باز هم صرف آبیاری فواره ای پیاده رو ها !!!! بشه چونکه همین حالا هم ذخیرۀ سفره های زیرزمینی را به حداقل رسانده ؛
بنابراین باید راه حلی پیدا کرد که هم بشه به آب های بطری ها اعتماد کامل پیدا کرد و هم ضمن فرهنگ-سازی فراگیر ، استفاده از آب های غیر خوراکی برای سایر مصارف را هم رایج نمود (4138524) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۲:۵۱:۱۷
جدا کردن آب شرب نتجه اش میشه لجنزار شدن کل سیستم لوله کشی شهری.

بازگشت به عقب هم ناممکن خواهد بود. اونوقت قیمت آب بسته بندی شده هر چقدر بالا بره که حتما میره منجر میشه به نارضایتی های گسترده و ...

یه عده هم از همون آب لوله کشی که دیگه بهداشتی نخواهد بود استفاده می کنند که منجر میشه به فجایع بهداشتی. (4138530) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۲:۵۶:۱۲
در سطر پنجم، از واژه‌ی «تسویه» به جای «تصفیه» استفاده شده است. لطفاً اصلاح نمایید. (4138545) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۳:۰۵:۱۳
همین حالا هم تمام طبیعت رو بطری پلاستیکی فرا گرفته (4138571) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.