نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 349776
خوب و بد «سلامت یار» در بیمارستان
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۱۰
اجرای طرح داوطلبان سلامت یار در بیمارستان های دولتی، با واکنش هایی از سوی سازمان صنفی پرستاران مواجه شده است. در حالی که مجریان طرح معتقدند سلامت یاران کار درمانی نمی کنند.

به گزارش مهر، قرار است طرح داوطلبان سلامت یار، هفته آینده و در یکی از روزهای هفته هلال احمر به صورت رسمی در یکی از بیمارستان های وزارت بهداشت در تهران رونمایی شود. طرحی که هنوز اجرا نشده، با حاشیه هایی همراه شده است.

به دنبال رسانه ای شدن اجرای طرح سلامت یار در بیمارستان های وزارت بهداشت، به یکباره مسئولان سازمان نظام پرستاری به این طرح واکنش نشان دادند و اجرای آن را در راستای دخالت آشکار در امور پرستاری عنوان کردند.

این در حالی است که دکتر سید امیرمحسن ضیائی رئیس جمعیت هلال احمر در واکنش به ادعای مسئولان نظام پرستاری، اظهارداشت: طرح سلامت یار جدا از خدمات پزشکی و مراقبتی است که به بیماران توسط افراد داوطلب ارائه می شود و این افراد دوره های تخصصی در خصوص خدمات خاص و غیرپزشکی را سپری کرده اند.

وی تصریح کرد: از مهمترین خدمات طرح سلامت یار می توان به مشاوره، کمک به غذاخوردن و کتاب خواندن، تامین هزینه های ایاب و ذهاب بیماران و ... اشاره کرد.

ضیائی در رابطه با استان هایی که طرح سلامت یار را اجرا می کنند، گفت: طرح سلامت یار در مرحله اول در ۱۰ بیمارستان دولتی استانهای تهران (سه بیمارستان)، فارس، اصفهان، گلستان، آذربایجان شرقی، البرز، خراسان رضوی و خوزستان ارائه می شود.

فرحناز رافع رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر، از اجرای طرح «سلامت‌یار» به عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‎های مشترک با وزارت بهداشت نام برد و گفت: سلامت یاران به عنوان همراه درکنار بیماران تنها خواهند بود و حلقه اتصال بیمار و کادر درمان خواهند بود. بیش از ۱۵۰۰ نفر در این طرح مشارکت می‌کنند و حمایت روانی و روحی افراد، خواندن کتاب، کمک به پذیرش و ترخیص بیماران از جمله اقدامات سلامت یاران است.

به گفته رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر، با اجرای این طرح ما به حوزه درمان وارد نمی‌شویم بلکه در کنار بیماران تنها خواهیم بود. پیشگیری یکی از مهمترین برنامه‎های هلال‎احمر در حوزه آسیب‎های اجتماعی است و پیشگیری از رفتارهای پرخطر و آسیب‎‎زا در حوزه کودکان کار و زنان کارتن‎خواب از اولویت‎های جمعیت هلال‎احمر است.

دکتر محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه اجرای طرح سلامت یار، بهبود بیمار را تسریع می بخشد، گفت: باید برای جلب رضایت بیماران در این حوزه کار بیشتری انجام دهیم. طرح تحول سلامت بخشی از این قبیل خدمات را تامین می کند اما برای تامین تمامی نیازهای بیماران در این بخش به فرهنگ سازی نیاز داریم.

وی با بیان اینکه بیماران متعددی داریم که همراه، دلسوز و غمخواری در کنارشان ندارند، مسن هستند و مشکلات جسمی و یا مشکلات روحی و روانی دارند که به دلیل بیماری عارض شده است، گفت: این بیماران نیاز به حمایت های جسمی و روانی دارند که این نیازها سالهاست مغفول مانده و ما امیدواریم با اجرای طرح سلامت یار، به این حوزه توجه ویژه ای شود.

آقاجانی با اشاره به مشکلات خاص و غیر دارویی و درمانی بیماران، افزود: راهنمایی بیماران در راهروهای بیمارستان ها، اطلاع رسانی، کمک در امر پذیرش و ترخیص و... نیاز به حضور و ارائه خدمات داوطلبانی غیر از گروه پزشکی در سراسر دنیا ایجاد کرده است و حتی در بیمارستان های کشورهای غربی که محدودیت منابع وجود ندارد، این نیاز به شدت احساس شده است.

سلامت یاران، افراد دلسوزی هستند که آموزش‌های تئوری و عملی لازم در خصوص نحوه برقراری ارتباط با بیمار را می‌گذرانند.

صحبت با بيماران، خواندن كتاب، روزنامه و... براي بيمار، كمک به تغذيه و آشاميدن به بيماران مجاز با محدوديت حركتي اندام فوقاني( مانند بيماران ارتوپدي)، كمک به بيمار در مصرف داروی خوراكی (در اختيار گذاردن آب برای بيمار)، حمايت روحي بيماران و همراهان، كمک به بيماران به منظور انجام فرايض دينی از جمله خدماتی است که از سوی سلامت یاران به بیماران بستری در بیمارستان های دولتی ارائه می‌شود.

این در حالی است که دکتر علی محمد آدابی رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور از حضور داوطلبان سلامت یار در بیمارستان ها انتقاد کرده و این اقدام را غیرموجه و مصداق آشکار نقض حقوق بیمار دانسته است.

به اعتقاد رئیس کل سازمان نظام پرستاری، پرستاران مدافع حقوق بیمار و مردم هستند.

وی حتی در این خصوص تا جایی پیش رفت که به بیماران توصیه کرد: در صورت حضور هر فردی بر بالین خود با درخواست کارت شناسایی از وی، از پزشک و یا پرستار بودن آنان مطمئن شوند و از حضور و احوالپرسی افراد غیرموجه بر بالین خود اکیدأ خودداری کنند!
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۱۲ ۱۹:۱۴:۴۴
به نظر من طرح خوبی است . من پدرم مریض بود . پرستاران محترم عملا" هیچ کاری نمی کردند و می گفتند سرمان شلوغ است و همه کارها به عهده من بود . یک بار هم که جلوی تزریق اشتباه که متعلق به بیمار قبلی تخت بود را گرفتم . خلاصه در آن مدت در بیمارستان یک مدرک پرستاری افتخاری گرفتم ! (3678447) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.