توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 349073
موافقتنامه حضور نیروهای تركیه در قطر امضا شد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۱۱
تركیه و قطر روز پنجشنبه یك موافقتنامه اجرایی در خصوص چگونگی استقرار نیروهای مسلح ارتش تركیه در قطر به امضا رساندند.
با امضای این سند، پایگاه نظامی مشترك تركیه و قطر در دوحه عملا فعال شد.

به گزارش ایرنا موافقتنامه با حضور احمد داوداوغلو نخست وزیر تركیه و عبدالله بن ناصر الثانی نخست وزیر قطر توسط عصمت یلماز وزیر دفاع تركیه و خالد بن محمد العطیه وزیر مسئول در امور دفاعی قطر امضا شد.
احمد داوداوغلو شب گذشته در راس هیات بلند پایه ای به دوحه سفر كرده است.
تركیه و قطر پیشتر قراردادی در خصوص تاسیس پایگاه نظامی مشترك در آن كشور به امضا رسانده اند.
ایجاد این پایگاه بخشی از توافقنامه امضا شده در سال ۲۰۱۴ است كه مجلس تركیه در ماه ژوئن سال گذشته تصویب كرده است.
تركیه قرار است سه هزار تن از نیروی زمینی به همراه یگان های هوایی و دریایی، مربیان نظامی و نیروهای ویژه در این پایگاه مستقر كند.
این نخستین پایگاه نظامی تركیه در خارج و در خاورمیانه به شمار می رود.
مقامات تركیه اعلام كرده اند در وهله نخست از این پایگاه چند منظوره به عنوان مكانی برای برگزاری تمرین های آموزشی مشترك استفاده خواهد شد.
سفیر تركیه در قطر پیشتر گفته است: تركیه و قطر با مشكلات مشتركی روبه رو هستند و هر دو كشور نگران تحولات منطقه و سیاست های بی ثبات كشورهای دیگر هستند. ما با دشمنان مشتركی روبه رو هستیم و در این دوره بحرانی خاورمیانه، همكاری میان ما از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
احمد دمیروك در آذرماه ماه گذشته در گفت و گو با رویترزافزود: فعلا حدود یك هزار نظامی تركیه در قطر نیروهای ارتش این كشور را آموزش می دهند.
با فعال شدن این پایگاه تركیه بعداز آمریكا دومین كشور خارجی دارای حضور نظامی در قطر شد.
العدید بزرگترین پایگاه هوایی آمریكا در خاورمیانه در قطر قرار دارد كه حدود ۱۰ هزار نظامی آمریكا در آن مستقر هستند.
تركیه در دوره اقتدار حزب حاكم عدالت و توسعه علاقه و اشتیاق زیادی به گسترش همكاری های همه جانبه و حضور در خاورمیانه و آفریقا دارد و در این راستا شخص رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این كشور روابط نزدیكی با حكام منطقه برقرار كرده است. تركیه در این راستا همكاری های خود با عربستان را نیز به میزان قابل توجهی ارتقا داده است.
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.