توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 223676
پیشگیری از سرطان را جدی  بگیرید
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۴۶
آمار وزارت بهداشت در سال ۸۸ نشان می‌دهد که حدود ۹۸ هزار نفر مبتلا به سرطان در کشور شناسایی شده و پیش‌بینی می‌شود در نهایت در سال ۹۳ با جمعیت ۴۰۰ هزار نفری مبتلا به سرطان روبه‌رو خواهیم بود. تغییر رژیم غذایی، استفاده از ناس در مناطق شمالی کشور، خود درمانی و استفاده از مسکن‌ها، موجب تحریک سیستم گوارش می‌شود که در نهایت به سرطان معده منجر خواهد شد.

در دنیا زنان هر ۶ ماه یکبار برای معاینه به پزشک مراجعه می‌کنند اما زنان در کشور ما با بروز بیماری، ابتدا خود درمانی می کنند و گاهی در شهرستان‌ها خانم‌ها به دلیل این که پزشکان متخصص اغلب مرد هستند، از مراجعه به متخصص خودداری می‌کنند

براساس آمار رسمی وزارت بهداشت حدود ۹۸ هزار مبتلا به سرطان در کشور درسال ۸۸ به ثبت رسیده است. با توجه به روند رو به رشد ابتلا به سرطان در کشور، به گفته ایرج خسرونیا رئیس جامعه متخصصان داخلی کشور، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۹۳ شمار مبتلایان به انواع سرطان به ۴۰۰ هزار نفر خواهد رسید.

دکتر ایرج خسرونیا رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران در نشست خبری بیست و پنجمین کنگره سالانه متخصصان داخلی ایران با هشدار نسبت به افزایش آمار مبتلایان به سرطان، این بیماری را یکی از موضوع‌های مهم برشمرد و گفت:‌ در حال حاضر در ایران تعدد سرطان هم رو به افزایش است، بطوری که برخی سرطان‌ها هنوز در کشور ناشناخته و قابل تشخیص و درمان نیست یا تشخیص به قدری با تأخیر صورت می‌گیرد که درمان معنایی ندارد. به این دلیل، مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور ما بیش از آمار جهانی است.

وی در ادامه سرطان سینه را در بین زنان و سرطان پوست را در بین مردان شایع‌ترین نوع سرطان برشمرد و افزود: در دنیا زنان هر ۶ ماه یکبار برای معاینه به پزشک مراجعه می‌کنند. این در حالی است که زنان در کشور ما با بروز بیماری، در ابتدا دست به خود درمانی می‌زنند و گاهی در شهرستان‌ها و روستاها نیز می‌بینیم که خانم‌ها به دلیل این که پزشکان متخصص اغلب مرد هستند، از مراجعه به متخصص خودداری می‌کنند.

خسرونیا در خصوص علل ابتلا به انواع سرطان‌ها گفت: رژیم غذایی نامناسب، تشخیص ندادن بموقع‌، مصرف دخانیات، ژنتیک و افزایش سن، مهم‌ترین علل ابتلا به سرطان‌ها هستند. بطور کلی ۱۳۲ نفر در هر صد هزار نفر از مردان و ۱۲۳ نفر در هر صد هزار نفر از زنان ایرانی به سرطان مبتلا می‌شوند.

روند افزایشی ابتلا به سرطان معده در بین ایرانیان

وی ادامه داد:‌ تغییر رژیم غذایی، استفاده از ناس در مناطق شمالی کشور، خود درمانی و استفاده از مسکن‌ها، موجب تحریک سیستم گوارش می‌شود که در نهایت به سرطان معده منجر خواهد شد. خسرونیا با بیان افزایش عفونت‌های «هلیکوباکتر» در معده‌های ایرانیان و رشد سرطان معده گفت:‌ برخی از این بیماری‌ها با دست دادن و استفاده از وسایل مشترک قابل انتقال است.

وی با بیان این که نباید بگوییم هفته سلامت بلکه باید امسال را سال سلامت نامگذاری کرد، از مسئولان وزارت بهداشت و سایر وزارتخانه‌ها خواست تا با عزم راسخ و اختصاص بودجه به موضوع پیشگیری و درمان توجه کنند. رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران با بیان پیشنهاد اجرای عدالت در درمان سرطان خاطرنشان کرد: در ایران سالانه ۱۴ درصد سرطان‌ها به مرگ منجر می‌شود، در حالی که آمار جهانی ۱۰ درصد را نشان می‌دهد.

بنابراین پیشنهاد می‌کنیم عدالت در درمان سرطان رعایت شود به این معنی که دارو و آمپول یک میلیون تومانی که یک مبتلا به سرطان به صورت هفتگی در تهران دریافت می‌کند، برای یک بیمار سرطانی در شهرستان و روستا هم در دسترس باشد.
خسرونیا در بیان راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، از تشخیص بموقع و خودداری از استعمال دخانیات نام برد و ادامه داد:‌در صورتی که افراد از رژیم غذایی مناسب، میوه، سبزی و لبنیات استفاده کنند، می‌توانند جلوی ۴۰ درصد سرطان‌ها را بگیرند.

عامل بروز سرطان از آشپزخانه‌ها سر درآورده است

وی درباره تأثیر منفی پارازیت‌ها، امواج رادیویی و آنتن‌های تلفن همراه بر بدن انسان گفت:‌ یکی از عوامل بروز سرطان را باید امروزه در آشپزخانه‌ها جست و جو کنیم. بی‌تردید استفاده از مایکرو ویو و آنتن‌های تلفن همراه براساس فاصله شخص با امواج می‌تواند موجب بروز سرطان شود اما متأسفانه وزارت بهداشت آمار دقیقی مبنی بر تأثیر منفی امواج بر جسم منتشر نمی‌کند.

رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران، استعمال دخانیات را مهم‌ترین عامل ابتلا به سرطان پانکراس به عنوان بدترین نوع سرطان در ایران معرفی کرد و با هشدار نسبت به افزایش بروز سرطان مثانه در بین سیگاری‌ها ادامه داد: در هیچ کشوری سیگار توسط دستفروش و روزنامه فروش عرضه نمی‌شود، اما به دلیل مالیات بالا این اتفاق در ایران افتاده است.
منبع: روزنامه ایران