نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 222479
جواب هاي ناقص به پرسشنامه ناقص
بخش تعاملی الف - حميد نجف
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۴
به ياد دارم كه در سال نخست رياست جمهوري آقاي احمدي نژاد، دولت براي كمك به مستاجران طي فراخواني اعلام كرد كه مبلغ ۱۰ ميليون تومان وام وديعه مسكن با كارمزد ۴ درصد براي اين قشر آسيب پذير جامعه در نظر خواهد گرفت.

چند روز بعد هم ثبت نام اينترنتي براي متقاضيان آغاز شد.

دوستي داشتم كه آن زمان مستاجر پير مرد و پير زني در خيابان كارون تهران بود، او و صاحب خانه اش هم زمان ثبت نام كردند و چند ماه بعد قرعه به نام پير مرد صاحب خانه درآمد و دوست بخت بر گشته من از قافله جا ماند.

او همچنان مستاجر است و پير مرد هم هنوزسر مست آن وام شيرين و حتما در جستجوي سوژه اي جديد ...

اين داستان پس از سال ها با رويت فرم جديد دريافت يارانه هاي مرحله دوم مجددا از ذهنم عبور كرد. فرم مختصر و ظاهرا مفيدي كه باز هم هزاران اما و اگر براي مخاطب خود بر جاي مي گذارد و پرسش هاي فراواني را در دل خود دارد.

توجه صرف به در آمدها و گذشتن از هزينه هاي سر سام آور زندگي مردم يكي از اصلي ترين نواقص اين پرسشنامه است هر چند مسئولان محترم وزارت اقتصاد و دارايي در برنامه پايش روز يكشنبه سعي داشتند با پاسخ هاي كوتاه تا حدودي جوابگوي سئوالات بي شمار مردم باشند.

اما نقص آشكار پرسشنامه باعث مي شد كه با هر جوابي سئوالات بيشتري درذهن و افكار مشوش مخاطبان به وجود بيايد.

بر طبق اظهار نظر آقايان اگر مستاجري يك دانگ از يك خانه ۴۰ متري قديمي در منطقه شوش هم داشته باشد باز هم مالك به حساب مي آيد و بايد در فرم مربوطه، خود را مالك به حساب آورد.

درست مانند كسي كه صاحب برجي درشمال تهران است. در جاي ديگر به وضوح به در آمدها ي حاصله از سو بانكي سپرده هاي مردم اشاره مي شود. موضوعي كه ممكن است در روزهاي آينده انبوهي از مراجعه كنندگان را براي بيرون كشيدن پول خود از بانك ها ترغيب نمايد.

در اين فضا متاسفانه رسانه ها هم كه بايد در رفع اين ابهامات و نگراني پيش قدم و كمك حال دولت تدبير و اميد در اين اقدام ملي باشند هنوز سرگرم بازي هاي سياسي خود هستند.

به هر حال در سكوت سنگين اقتصاددان هاي بلند پايه كشوربنده ناچارم به عنوان يك فعال كارگري و يك پژوهشگر دون پايه علوم اجتماعي به چند نكته اساسي و مغفول مانده اشاره كنم.

نكته اول نحو سخيف بكارگيري كلمه نيازمند وتوهين آشكار به مردمي است كه سال ها است به دليل سياست هاي اشتباه بعضي از مديران بي كفايت در رنج معيشت هستند و با سيلي آبروي خود را حفظ كرد ه اند.

مورد ديگر عدم توجه به دارائي هاي افرادي است كه اين روزها به صورت شمش طلا و دلار در كنج خانه انباشته است. دارايي هايي كه از ماليات معاف است و نقشي در سازندگي ندارد.

مورد بعدي عدم اشاره به هزينه ها است هزينه هاي سنگين تحصيلي و درماني كه متاسفانه بعضي از هم وطنان گرفتارآن هستند ، همچنين هزينه هاي اقساط وام هاي مختلف كه رمق اكثرمردم را گرفته است. و هزاران اما و اگر ديگر كه در اين مختصر نمي گنجد.

به هر حال پرسشنامه ناقص قطعا به جواب هاي ناقص ختم خواهد شد. جريمه اشتباه مردم مشخص است، اما جريمه طراحان اين پرسشنامه ناقص نا مشخص؟
 
کلمات کلیدی : حميد نجف
 
۱۳۹۳-۰۱-۲۴ ۰۷:۵۹:۳۰
عجله دولت در انجام اين مهم موجب اشتباه و اشكال شده است اي كاش دولتمردان تدبير بيشتري خرج مي كردند (2075801) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.