نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 240172
برکناری دولت یمن در پی موج سوم جنبش مردمی
بخش خارجی الف، 11 شهریور 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۱۹
امروز عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور یمن، دولت این کشور را در پی خیزش مجدد مردمی و آغاز مرحله سوم تظاهرات‌های مسالمت‌آمیز علیه دولت ناکارآمد، برکنار کرد. همچنین اعلام شد که رئیس‌جمهور یمن در گفت‌وگوی تلفنی با پادشاه عربستان در خصوص آخرین تحولات یمن به ویژه ادامه اعتراضات حوثی‌ها علیه دولت، گزارشی به ملک عبدالله ارائه کرده است.

منصور هادی اعلام کرده که طی یک هفته آینده دولت جدید تشکیل خواهد شد و اعلام کرده که حق انتخاب وزرای دفاع، کشور، خارجه و دارایی در دولت جدید را برای خود محفوظ داشته است. منصور هادی همچنین پیشنهاد داده که اداره وحدت ملی برای آرام‌سازی فضای پرالتهاب صنعا تشکیل شود.

این تصمیم در پی آن صورت گرفت که رئیس‌جمهور یمن صبح امروز نشست فوق‌العاده‌ای با حضور تمام شرکت‌کنندگان در گفت‌وگوهای ملی و مشاوران ریاست‌جمهوری و اعضای هیئت‌دولت‌های مختلف برگزار کرد تا بحران جاری در این کشور را حل و فصل کند. در حالی که یکی از مشاوران ارشد او امروز ادعا کرده بود که باب گفت‌وگو بسته شده و معترضان به دولت را به سکوت و عقب‌نشینی از مطالباتشان فراخوانده بود، اما در نهایت صنعا مجبور شد دولت را برکنار کند.

تحلیل گران این اقدام دولت یمن را آخرین تلاش برای پایان دادن به بحران فعلی این کشور می‌دانند. این در حالی است که چند روز پیش نیز رسانه‌های وابسته به صنعا از امضای توافق‌نامه میان حوثی‌ها و صنعا خبر دادند که از سوی انقلابیون رد شد. اگر چه در این توافق نامه بر برکناری دولت کنونی تاکید شده اما نه زمان تشکیل دولت جدید مشخص بود و نه ساختار آن.

اما امروز نیز محمد عبد السلام سخنگوی جنبش انصار الله یمن اعلام کرد که حوثی ها با طرح رئیس جمهور این کشور برای برکناری دولت یمن با هدف خروج از بحران مخالف است. وی هرگونه موافقتی را با آنچه که در رسانه‌ها در مورد طرح پیشنهادی کمیته رئیس جمهور یمن منشر شده است، رد کرد. وی در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها گفت: موضع ما همچنان ایستادن در کنار ملتی است که برای گرفتن حقوق مشروع خود انقلاب کرده است.

محمد عبدالسلام افزود: ما معتقدیم اقداماتی که برای از بین بردن خواسته های مردم صورت می‌گرد قصد دارد تا این خواسته ها را ناکام بگذارد.

انقلابیون و از جمله حوثی‌ها تاکید دارند که ساختار دولت جدید باید بر اساس بندهای توافق نهایی در کنفرانس گفت‌وگوهای ملی باشد و تمام گروه‌های سیاسی در تشکیل دولت جدید نقش داشته باشند و دولت در انحصار یک یا دو حزب همسو نباشد. حوثی‌ها همچنین تاکید کردند که هیچ وزارتخانه‌ای در دولت نمی‌خواهند تنها به دنبال تحقق مطالبات مردم هستند. آنها همچنین مسئله لغو یارانه سوخت در کشور را به شدت محکوم کردند.

لازم به گفتن است که جنبش حوثی‌های یمن و هوادارن آن خواستار استعفای دولت و تجدید نظر درباره قطع یارانه‌های سوخت در فقیرترین کشور جهان عرب هستند. در پاسخ، قبلا دولت یمن تنها کابینه را ترمیم کرد و اصلاحات اندکی انجام داد. این جنبش دولت یمن را به فساد و به حاشیه‌ راندن جامعه شیعه این کشور متهم می‌کند.

جنبش شيعيان حوثي يمن نام خود را از نام قبيله بنيان‌گذار اين جنبش، حسين بدرالدين الحوثي، گرفته است. جنبش حوثی در جریان انقلاب مردمی یمن که به برکناری علی عبدالله صالح، حاکم خودکامه پیشین این کشور، منجر شد نقش مهمی ایفا کرد. صالح که ۳۳ سال بر یمن حکومت کرد پس از یک سال تظاهرات گسترده مردمی، در فوریه سال ۲۰۱۲ بر اساس توافق انتقال قدرتی که امریکا حامی آن بود پذیرفت در ازای مصونیت قضایی از مقام خود کناره‌گیری کند.
 
یاس
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۸:۴۴:۵۷
باید خود منصور هادی که یک مزدور عربستان به حساب می آید برکنار شود. (2355551) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.