نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 421766
آیا زمستان از فصل‌های ایرانیان حذف می‌شود؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۲۵

معاون پیشین سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ۲ ماه از فصل پاییز گذشته و درختان هنوز سبز هستند، گفت: درختان آرام در حال برگ ریزانند، با این روال زمستانی در کار نخواهد بود .

حسن اصیلیان معاون پیشین سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تغییر اقلیم و آثار آن بر کشور اظهار داشت: گرمایش زمین موضوعی عمومی و کلی است که دلائل مختلفی دارد، بعضی ها معتقدند تولید گازهای گلخانه ای از جمله دی اکسیدکربن، متان و فریون ها مهم‌ترین عوامل افزایش دمای کره زمین هستند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل گرمایش زمین، جابجائی چند درجه ای نصف النهارهای زمین است که منجر به تغییر در فصول سال شده و تا حدودی هم در کشور محسوس است . 
کارشناس محیط زیست با بیان اینکه برای هر فصل اصولی تعریف شده و همه پاییز را با سرما و برگ‌ریزان می‌شناسند، افزود: با اینکه ۲ ماه از پائیز گذشته و وارد ماه آخر آن شده ایم، اما همچنان اکثر درختان سبز هستند.
اصیلیان تأکید کرد: ۲ ماه از فصل پاییز گذشته و درختان اکنون در حال برگ ریزان هستند، با این روال، زمستانی در کار نخواهد بود .
وی با بیان اینکه جابجایی و حذف برخی فصل ها اثر تغییر اقلیم است، افزود: در حال حاضر در مناطق استوایی تنها دو فصل وجود دارد، بیشتر نقاط جهان به سمت داشتن تنها دو فصل گرم و معتدل می روند، باران در این فصل ها باریده و زمستانی در کار نخواهد بود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ما در آینده به احتمال زیاد با حذف فصل ها به ویژه فصل زمستان مواجه خواهیم شد، چرا که اکنون دیگر با زمستانی به معنای واقعی که یخبندان، دمای چند درجه زیر صفر و بارش برف چند متری از علائم آن بودند، دیگر روبرو نیستیم.
اصیلیان با اشاره به منفی بودن آثار تغییر اقلیم بیشتر ،گفت: برف و یخبندان حاصل از آن در از بین بردن آفات کشاورزی بسیار مهم و تأثیرگذار هستند، علاوه بر این برف در ارتفاعات به شکل بهمن جمع شده و منابع زیرزمینی از آن تغذیه می کنند، همچنین روان آب‌های سطحی نیز از برف بهره می برند.
وی ادامه داد: بارش باران های سیل آسا از آثار تغییر اقلیم است که نه تنها منفعتی ندارد بلکه حاصلخیزی خاک را از بین برده و منجر به فرسایش آن می شود.
معاون اسبق سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: کشور در آینده با بی آبی مفرطی روبرو خواهد شد که مهاجرت و نابودی کشاورزی از مهم‌ترین آثار آن است.
 این استاد دانشگاه تصریح کرد: گرمایش زمین در کشور نیمه خشک ما کاملا محسوس است.
وی بیان داشت: بعضی نقل قول ها نیز پدیده "هارف"را دلیل عمده گرمایش زمین می دانند که به مسئله فرار ابرها به خاطر امواج مایکروویو و وسائل ماهواره ای می پردازند.
معاون اسبق محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پدیده تغییر اقلیم و گرم شدن کره زمین ارتباط تنگاتنگی باهم دارند، به طوری که با گرم شدن زمین، تغییر اقلیم صورت گرفته و فصل ها جابجا می‌شوند.
اصیلیان ادامه داد: کاهش بارندگی، وقوع طوفان‌های شدید و سونامی در نقاط مختلف کره زمین از جمله تغییرات محسوس گرمایش زمین و به دنبال آن تغییر اقلیم است.
وی با اشاره به قرارگیری کشورمان در منطقه خشک و نیمه خشک(گرم) ادامه داد: تغییر اقلیمی که در اثر گرم شدن آب و هوای کشور رخ داده منجر به کاهش نزولات جوی آسمانی شده است.
کارشناس محیط زیست افزود: با اینکه سال گذشته به واسطه پدیده ال نینو مناطقی از غرب و جنوب غرب کشورمان شاهد بارندگی هایی بودند اما نقاط مرکزی همانند اصفهان و یزد بهره کمتری از این پدیده بردند.
اصیلیان با بیان اینکه امسال نیز تاکنون به واسطه تغییر اقلیم بارندگی نداشته ایم، تصریح کرد: طبق گزارش‌های اعلام شده نسبت به سال گذشته با کاهش ۹۹ درصدی بارندگی ها مواجه بوده و وارد مرحله جدیدی از خشکسالی ها شده ایم.
وی یادآور شد: براساس آمارهای منتشر شده در سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) نسبت به سال‌های گذشته با تولید بیش از ۱۰ درصدی گازهای گلخانه‌ای مواجه بوده ایم.
این استاد دانشگاه درباره راهکارهای مقابله با گرمایش زمین و تغییر اقلیم بیان داشت: بهترین راهکار مدیریت آب باقی مانده کشورمان است.
اصیلیان با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد آب شیرین کشور در کشاورزی استفاده می شود،افزود: اگر روش کشاورزی را از سنتی به مکانیزه تغییر دهیم و تحقق دادن به این موضوع را در حد یک شعار ندانسته و وجهه قانونی به آن بپوشانیم، موفق خواهیم بود.
وی ادامه داد: با اینکه دولت اعلام کرده بیش از ۸۰ درصد بودجه مکانیزه شدن کشاورزی را متقبل می شود اما هنوز کشاورزان به این باور نرسیده اند.
معاون اسبق سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه خشکسالی و وضعیت اقلیمی زمین تغییر پیدا می‌کند،گفت: از آن‌جایی که خشکسالی دوره ای است و روزی تمام می شود ، بنابراین می توان با مدیریت منابع این بحران را پشت سر گذاشت.
اصیلیان بیان داشت: افزایش جمعیت و توسعه بدون توجه و مدیریت منابع از جمله عوامل محسوس تر کردن خشکسالی در کشور هستند.
وی تصریح کرد: کشورهای در حال توسعه ای چون چین و هند درصد بالایی از گازهای گلخانه ای را تولید می کنند و کشورهای توسعه یافته نیز صدمه خود را در این باره بر محیط زیست که مسئله ای جهانی است، وارد کرده اند ،اما در حال حاضر تمامی کشورهای جهان بر اساس توافق پاریس و کنوانسیون ها متعهد به کاهش انتشار شده اند.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: بنابراین با توجه به چرخش نصف النهار، توافق کشورها برای کاهش گازهای گلخانه ای و دوره ای بودن خشکسالی می توان تنها با مدیریت منابع باقی مانده از این چالش جان سالم به در برد.
 
 
کلمات کلیدی : زمستان+فصل سرما
 
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۱۷ ۱۹:۲۲:۵۶
چند سال است که این اتفاق افتاده.... (4056161) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.