نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 251963
مهم‌ترین مطالب اقتصادی روزنامه‌ها؛
سخن از عدم کسری بودجه افتخار نیست/ واکاوی تئوری شیب ملایم/ توافق هسته‌ای نشود، تورم کاهش نمی‌یابد
بخش اقتصادی الف، 18 آذر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۱۸
* آرمان
- توافق هسته‌ای نشود، تورم کاهش نمی‌یابد
علی قنبری معاون وزیر صنعت دولت یازدهم در یادداشتی در روزنامه آرمان رونق اقتصادی را منوط به توافق هسته‌ای دانسته و نوشته است: درصورت توافق درزمینه هسته‌ای درآینده شاهد کاهش رشد تورم وهمچنین خروج از رکود تورمی‌خواهیم بود. اگر توافق صورت نگیرد کاهش میزان تورم امر بعید و محتملی است. درحال حاضر ما شاهد کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی هستیم واگرروند کاهش قیمت نفت ادامه پیدا کند، درسال آینده کشور دچارکسری بودجه خواهد شد ودولت برای جبران این کسری سیاست‌هایی را اعمال خواهد کرد که عملا باعث رشد تورم درکشورخواهد شد. همچنین بازار ارز درسال آینده تابع شرایط سیاسی است. متاسفانه به دلیل عدم‌توافق با ۱+۵ درچند هفته گذشته شاهد افزایش قیمت ارز بودیم و اگر در چند ماه آینده توافقی در زمینه هسته‌ای ایجاد شود قطعا این توافق تاثیرمثبتی بر بازار ارز خواهد گذاشت. بنابراین آینده بازار قطعا تحت تاثیرمذاکرات است.

- سخن از عدم کسری بودجه افتخار نیست
محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره لایحه بودجه سال آینده به آرمان گفته است: واقعیت آن است که به لحاظ حسابداری، بودجه کشور هیچ‌گاه کسری نداشته است، زیرا همواره با استفاده از افزایش قیمت ارز یا متغیرهای دیگر مرتبط با فروش نفت، همچنین استفاده از سازوکار تخصیص، بودجه‌ها ظاهرا متعادل بسته و اجرا شده است. بنابراین، سخن از عدم کسری بودجه نه افتخار است و نه مبنای نظری درستی دارد. دولت اگر با کسری بودجه مواجه شود به هیچ عنوان نباید نرخ ارز را در بازار افزایش دهد، چراکه سیاست دولت، کنترل تورم است.

* ابتکار
- تغيير رئيس سازمان بورس قوت گرفت
این روزنامه نزدیک به دولت نوشته است: بر اساس اعلام يك منبع موثق به زودي محمد فطانت فرد عضو هيات مديره بانك ملي به سمت رياست سازمان بورس و اوراق بهادار منصوب مي‌شود. علي صالح آبادي رئيس كنوني سازمان بورس و اوراق بهادار تغيير و محمد فطانت فرد عضو هيات مديره بانك ملي جايگزين وي خواهد شد.عضو هيأت مديره و قائم مقام بانک پارسيان، مديرعامل شرکت تأمين سرمايه لوتوس پارسيان، مديرعامل شرکت ساپکو، قائم مقام مالي و اقتصادي ايران خودرو از سوابق اجرايي رييس جديد سازمان بورس و اوراق بهادار است.همچين براساس گفته يک منبع آگاه، علي صالح آبادي به سمت مديرعاملي بانک توسعه صادرات ايران منصوب خواهد شد.

* جهان صنعت
- انتقاد از کاهش ناچیز بودجه بخش کشاورزی در بودجه ۹۴
جهان صنعت نوشته است: براساس لایحه بودجه سال ۱۳۹۴، مجموع اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی و بیش از ۲۱ سازمان تابعه آن بیش از ۲۵۹۵ میلیارد تومان تعیین شده که نسبت به سال گذشته حدود ۵۰۷ میلیارد تومان افزایش دارد. بودجه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی و زیر‌مجموعه آن در سال آینده دو هزار و ۵۹۵ میلیارد و ۸۶۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است که نسبت به سال جاری افزایش ناچیزی حدود ۵۰۷ میلیارد تومانی داشته است. وزارت جهاد کشاورزی برای سال آینده بودجه‌ای بالغ بر ۱۰۸۶ میلیارد تومان برای ستاد مرکزی خود و برخی از سازمان‌های زیرمجموعه‌اش مانند سازمان امور عشایر، موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی و اقتصاد کشاورزی، سازمان حفظ نباتات کشور، سازمان چای کشور، سازمان امور اراضی و. . . در اختیار دارد که نسبت به امسال تنها ۷۱ میلیارد تومان افزایش یافته است. همچنین بودجه سال آینده سازمان شیلات ایران در ردیفی جداگانه ۷۲ میلیارد و ۶۱۶ میلیون تومان پیش‌بینی شده است که نسبت به سال‌جاری با افزایش حدود ۱۱ میلیارد تومانی مواجه شده است. بر اساس این گزارش منابع خرید تضمینی چای نیز در بودجه سال بعد با کاهش مواجه شده است. در حالی که وزارت جهاد کشاورزی سال گذشته برای ساماندهی تولید، تجارت و خرید تضمینی چای ۱۶۰ میلیارد تومان در اختیار داشت، امسال این بودجه به ۱۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است. این وضعیت در تخصیص بودجه واکنش منفی فعالان کشاورزی را در پی داشته است.

* جام جم
- بازی با اعداد در فساد ۱۲ هزار میلیاردی
جام جم درباره فساد بانکی اخیر نوشته است: در روزهای اخیر با اظهار نظر برخی مسئولان و بازتاب آنها در رسانه‌ها، پرونده‌ای با عنوان فساد ۱۲ هزار میلیاردی مطرح شده که با تکمیل اخبار در این مورد و اظهارنظرهای دقیق‌تر مسئولان درباره این پرونده مشخص شده جنس این پرونده با پرونده‌هایی چون اختلاس ۳۰۰۰ میلیاردی یا پرونده بابک زنجانی متفاوت است، اما با این حال بازی با اعداد در این پرونده باعث تشویش افکار عمومی شده است. برای اولین بار این وزیر اقتصاد بود که به کشف چنین پرونده تخلفی اشاره کرد و گفت: از مصادیق پرونده‌های کشف شده، در یک مورد، مجموعه ارزش اقدامات خلاف به ۱۲هزار میلیارد تومان می‌رسد... این رقم مربوط به گردش فعالیت در یک دوره مالی است... نگاهی به این آمارهای متفاوت که حکایت از انتشار اطلاعات غیر یکسان درباره مدت انجام این تخلف، حجم تخلف و تعداد بانک‌های درگیر از آن دارد، بار دیگر نشان می‌دهد که یک پرونده بی‌آن که اطلاعات دقیقی از جزئیات آن از یک مرجع واحد ارائه شود، به رسانه‌ها منتقل شده و افکارعمومی را درگیر خود کرده است؛ موضوعی که بی‌تردید باعث افزایش نگرانی‌های عمومی از حجم بالای تخلفات بانکی شده و اطلاعات غیردقیق و پراکنده بر این ابهامات دامن خواهد زد. در چنین شرایطی، انتظار این است که با هماهنگی بیشتر نهادهای اجرایی و نظارتی، ابعاد این پرونده جنجالی روشن شده و افکارعمومی به دلیل موازی‌کاری در انتشار اخبار، بیش از این دچار تشویش نشود.

* وطن امروز

- واکاوی تئوری شیب ملایم
روزنامه وطن امروز درباره گرانی‌ها در دولت یازدهم نوشته است:‌ زمانی که حسن روحانی آذرماه سال گذشته در گزارش ۱۰۰ روزه تلویزیونی خود کلمه «شیب ملایم» را در توصیف افزایش قیمت‌ها بر زبان راند و نهم بهمن همان سال در نشست مشترک دولت و مجلس ۹ بار کلمه «شیب» را به کار برد، هیچ‌کس گمان نمی‌کرد پشت این کلمه کلیدی یک تئوری اقتصادی نهفته باشد... در دوره جدید یارانه‌ها برداشته می‌شود، قیمت‌ها افزایش می‌یابد اما از آن «جبرانی» موعود هم خبری نیست! یعنی مردم باید پول بیشتری نسبت به گذشته بپردازند بدون اینکه یارانه جدیدی دریافت کنند. همه این فرآیند نیز با کلمه کلیدی «شیب ملایم» انجام می‌شود!.. گویی تئوری مدنظر مسؤولان دولت جدید همان تئوری کهنه ۲ دهه قبل بود با رنگ و لعاب تازه. در دولت‌های پنجم و ششم سیاست تعدیل اقتصادی با هدف رشد و توسعه بدون توجه به معیشت و رفاه ملت اجرا شد و تفکر « توسعه باید انجام شود حتی اگر عده‌ای زیر چرخ‌دنده‌های آن له شوند» شکل گرفت. «شیب ملایم» دولت یازدهم سیاست‌های «تعدیل اقتصادی» دولت سازندگی را ادامه می‌دهد اما با روشی دیگر. در این روش حتی اگر خدمات و کالایی ۳۰ تا ۵۰ درصد گران شود هم با صفت شیب ملایم خوانده می‌شود. طبق قانون هدفمندی، بخشی از هزینه تحمیلی حذف یارانه‌ها باید با یارانه نقدی و غیرنقدی جبران شود اما در فاز دوم هدفمندی شاهد بودیم که حامل‌های انرژی گران شد اما مبلغ یارانه نقدی تغییری نکرد! دولت با ادامه این روند فقط درآمد خود از هدفمندی یارانه‌ها را افزایش می‌دهد.

* همشهری
- تمدید میهمانی پردرآمدها برسر سفره یارانه‌ها
این روزنامه از تداوم پرداخت یارانه نقدی به مرفهان انتقاد کرده و نوشته است: هدفمندی یارانه‌ها در لایحه بودجه سال آینده تغییری را نسبت به سال‌جاری تجربه نکرده و به‌نظر می‌رسد روند جاری پرداخت یارانه نقدی بدون کم و کاست در سال آینده هم ادامه پیدا کند و پر‌درآمدها همچنان برسر سفره کم‌درآمدها باقی می‌مانند، هرچند این به‌معنای عدم‌افزایش قیمت حامل‌های انرژی که منبع تأمین درآمد یارانه نقدی است، نیست؟ در لايحه دولت درآمد ۴۸هزار ميليارد توماني از محل آزادسازي قيمت‌ها پيش‌بيني كرده كه در سال‌جاري هم همين رقم در بودجه قرار داده شده است اين موضوع نشان مي‌دهد كه فاز سوم هدفمندي يارانه‌ها در سال آينده اجرا نخواهد شد، هرچند كه امكان تكميل اجراي فاز دوم اين قانون وجود دارد. دولت در بخش هزينه هدفمندي يارانه‌ها همان ۴۲هزار ميليارد تومان را براي پرداخت يارانه نقدي و غيرنقدي درنظر گرفته است كه نشان مي‌دهد تغيير در پرداختي يارانه‌ها نيز حاصل نخواهد شد. با اين حساب قشرهاي پردرآمد نيز همچنان يارانه نقدي دريافت خواهند كرد و دولت نسبت به حذف آنها اقدام نخواهد كرد.
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۸ ۱۰:۲۱:۳۶
متأسفانه ظاهراً دولت از اجرای اقتصاد مقاومتی شانه خالی کرده و می‌خواهد ناتوانی مدیرانش از مقابله با کاهش قیمت نفت در اوپک را با افزایش قیمت نان بیش از 30 درصد و افزایش قیمت بنزین بیش از 70 درصد جبران کند و به نام اقتصاد مقاومتی فشار را فقط به اقشار کم‌درآمد منتقل کند. حال آنکه اقتصاد مقاومتی اصلاً این نیست. (2538991) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۸ ۱۰:۲۲:۰۶
در شهر دلیجان قیمت نان 55 درصد گران شده. سخنگوی دولت چگونه اعلام کرده قیمت نان 30 درصد گران شده است. چرا باید بین سیاست اعلامی و اقدامی دولت تفاوت و دوگانگی وجود داشته باشد؟ (2538995) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۸ ۱۰:۲۲:۱۸
آمریکا، ژاپن، آلمان و اکثر کشورهای ثروتمند و پیشرفته کسر بودجه دارند، ایران کسر بودجه ندارد؟!!!!!...اگر ایران مانند آنها رشد نقدینگی ۳۰ درصد و تورم ۲۰ درصد نداشت، آنوقت ادعا دولت برای صفر بودن کسری بودجه راست است...مچکریم (2538996) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۸ ۱۰:۲۲:۲۴
با آشفته بازاری که در بازار ارز حاکم شده قیمت بعضی از مایحتاج ضروری مردم رو به افزایش است. دولت مطابق با قولی که برای ثبات بخشیدن به قیمت ارز داده بود چرا برای سروسامان دادن به این آشفته‌بازار نرخ ارز ورود پیدا نمی‌کند و فقط تماشا می‌کند. (2538997) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۸ ۱۰:۲۳:۰۰
آقای نوبخت شما گفته بودید در ازای هر سه نفر بیکار یک نفر جذب محیط کار شده و با این حساب نرخ رشد بیکاری یک رقمی شده است اما به عنوان نمونه وزارت نیرو اعلام کرده در مقابل 74 هزار و 28 نفر شرکت‌کننده تنها 648 نفر به استخدام این وزارتخانه درآمده‌اند (به ازاء هر 120 نفر، یک نفر) اعلام این نوع آمار اعتماد مردم را سلب خواهد کرد. (2539000) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۹-۱۸ ۱۰:۲۳:۲۵
با سفرهای استانی دولت گذشته و این دولت به استان خوزستان در جنوب کشور انتظار می‌رفت از مشکلاتی مثل فقر، محرومیت بی‌کاری، عدم پیشرفت عمرانی و عدم امنیت در شهرستان شوشتر تا حد قابل توجهی کاسته شود ولی عملا تا امروز کار مهمی انجام نگرفته است. چرا؟ (2539001) (alef-13)
 
ali
۱۳۹۳-۰۹-۱۸ ۱۲:۵۱:۴۸
توافق نشه نه تنها تورم کاهش نمیابد بلکه به صورت افسار گسیخته افزایش میابد..... دولت واقعا تو این یکسال فرصت سوزی کرد و مجلس هم به جای تشویق جلو راه سنگ اندازی کرد وای به حال ما مردم اگه توافق نشه (2539368) (alef-13)
 
شهروند دردمند
۱۳۹۳-۰۹-۱۸ ۱۳:۱۶:۱۶
من بعنوان یک شهروند عادی تنها چیزی که از دولت ها در عمل می بینم به آن باور دارم. از هر جناح و گروهی که میخواهند باشند فرقی نمیکند. اگر به فکر مردم باشند قابل احترامند. متاسفانه در طی چندین دوره اخیر چنین رفتاری را از دولت ها ندیده ایم. فقط چپاول جیب اقشار کم درآمد مردم بوده و بس! (2539445) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.