نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 285966
عاقبت توافق هسته ای ایران و ۱+۵ در کنگره
بخش خارجی الف، 8 مرداد 94
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۴
از زمانی که ایران و کشورهای گروه ۱+۵ درباره موضوع هسته ای به توافق رسیدند اعضای حزب جمهوری خواه در کنگره و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، انتقاد و حمله خود را به آن شدت بخشیده اند. این روند از چند روز پیش و همزمان با حضور جان کری، ارنست مونیز و جک لو در کنگره، شدت بیشتری پیدا کرده است.

به گزارش الف، اعضای کنگره از رویکرد اوباما در مذاکرات که به زعم آنان بی توجه به نقش کنگره بوده به خشم آمده اند.

همزمان اسرائیل برنامه جامع اقدام مشترک را «اشتباهی در ابعاد تاریخی» توصیف کرده و نتانیاهو، همه دیدارهای خود را به موضع‌گیری‌های تند علیه این توافق اختصاص داده‌است. در اقدامی دیگر روزنامه جرزالم پست گزارش داده که دفتر نتانیاهو تلاش‌های خود را برای متقاعد کردن کنگره به رد توافق تشدید کرده و در این رابطه یک «سند» تهیه کرده‌است که «راهکارهای جایگزین» را با هدف توقف فعالیت‌های هسته‌ای مشکوک ایران پیشنهاد کرده‌است. این سند قرار است بزودی میان اعضای کنگره در واشنگتن توزیع شود. آیپک نیز قرار است میلیون ها دلار برای قانع کردن کنگره در این خصوص که نمی توان به ایران اعتماد کرد و این توافق باید به هم بخورد، هزینه کند.

در ادامه به برخی از مهمترین اظهارنظرهای نمایندگان کنگره و نامزدهای جمهوری خواه اشاره شده است.

رویز: ایران مشخص می کند بازرسی ها کی و کجا باشد
ادی رویز، رئیس کمیته روابط خارجی آمریکا در جلسه روز سه شنبه در نشست مشورتی با وزیران خارجه و انرژی آمریکا درباره توافق هسته ای گفت: اوباما از ابتدا مخالف طرح بازبینی توافقنامه توسط نمایندگان آمریکا بود.

وی با بیان اینکه توافقنامه دارای اشکالات زیادی است، ادامه داد: از جمله این اشکالات اینکه طبق این توافقنامه ایران مجبور نخواهد بود تکنولوژی کلیدی ساخت بمب را از بین ببرد؛ برخلاف سیاست منع اشاعه، اجازه گسترده غنی سازی داده شده است؛ همچنین به ایران اجازه تحقیقات و ساخت در سطح صنعتی پس از رو به اتمام رفتن مدت توافقنامه نیز داده شده است. رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان افزود: ما اوباما را به سخت ترین بازرسی های ممکن در تاریخ ملزم کرده بودیم اما اوباما بازرسی های برنامه ریزی شده ای در نظر گرفته است.

مایک هاکابی: اسرائیلی ها به سوی کوره آدم سوزی می روند

مایک هاکابی، یکی از چهره‌های حزب‌ جمهوری‌خواه برای انتخابات ریاست جمهوری برای بیان پیامدهای منفی توافق اتمی با ایران دست به مقایسه‌ زده است. هاکابی که زمانی فرماندار ایالت آرکانزا بوده، سیاست خارجی اوباما را بی‌مسئولانه‌ترین سیاست در تاریخ آمریکا توصیف کرد و گفت: اطمینان کردن اوباما به ایران ساده‌لوحانه است و او با این کار در حال بردن اسرائیلی‌ها به سوی کوره است.

حزب دموکرات آمریکا از مایک هاکابی خواست که به خاطر گفته‌هایش درباره پیامدهای توافق اتمی ایران عذرخواهی کند. باراک اوباما نیز طی یک کنفرانس خبری در اتیوپی، به انتقاد از صحبت های مایک هاکابی پرداخت.

تد کروز: اوباما با توافق هسته ای بزرگ ترین حامی مالی تروریسم شد
تد کروز، سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس و یکی از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری دولت اوباما را متهم کرد با انجام توافق هسته ای تبدیل به بزرگ ترین حامی مالی تروریسم بین الملل شده است.

کروز توافق را یک توافق بد دانست که امکانات مالی گسترده ای دراختیار ایران قرار می دهد. کروز مدعی شد: با برداشته شدن تحریم ها بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار پول در اختیار حکومت ایران قرار خواهد گرفت. با این حساب اوباما، هیلاری کلینتون و کری تبدیل به بزرگ ترین حامیان مالی تروریسم افراط گرای اسلامی در جهان خواهند شد.

مک‌کین: توافق به افزایش ریسک رویارویی منجر شده است
جان مک‌کین، رئیس کمیته نیروهای مسلح نیز در نشست کنگره برای بررسی مفاد برنامه جامع اقدام مشترک به انتقاد از توافق به دست آمده پرداخت و گفت در مسئله توافق محرمانه میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حل مسئله ابعاد احتمالی نظامی، کنگره به این سند دسترسی ندارد و آمریکا نیز جزو طرف‌های حل این مسئله نیست، که این موضوع بسیار مشکل‌ساز است. مسئله مشکل‌ساز دیگر، این است که ایران نه فقط یک چالش از بعد گسترش تسلیحاتی، بلکه چالشی سیاسی است.

وی به رفع تدریجی تحریم‌های تسلیحاتی ایران هم اشاره کرد و گفت این توافق نه فقط فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را تقویت می‌کند، بلکه در عین حال موجب می‌شود تا توان ایران در زمینه تسلیحات متعارف نیز تقویت شود.

وی در ادامه گفت پس از ۵ سال تحریم‌های تسلیحاتی ایران برداشته می‌شود و تهران قادر خواهد بود تسلیحات تازه‌ای خریداری کند و پس از ۸ سال نیز تمام محدودیت‌ها از برنامه موشکی ایران رفع خواهند شد. مک کین افزود: خنده‌دار است و مسبوق به سابقه هم هست که یک توافق دیپلماتیک که قرار بوده به کاهش ریسک رویارویی منجر شود، نهایتا به افزایش ریسک منجر شده است.

اد رويس: بشدت در مورد مفاد این توافق نگرانیم
اد رویس، رئیس کمیته خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در اظهاراتی گفت: صادقانه بگویم که ترجیح دولت بر آن بود که نمایندگان مجلس را به حاشیه بکشاند. ما بشدت در مورد مفاد این توافق نگرانیم. اول آنکه از ایران خواسته نشده است تا فناوری های مربوط به تولید بمب اتمی خود را برچیند. دوم آنکه بموجب این توافق، ایران همچنان از ظرفیتهای گسترده غنی سازی برخوردار خواهد بود. نکته سوم آنکه ایران در ده سال دیگر که توافقنامه شروع به انقضا می کند همچنان حق تحقیق و توسعه را برای دستیابی به ابعاد صنعتی برنامه اتمی خود در اختیار خواهد داشت. در این معامله، گستره ای از تحریمهای اقتصادی، مالی و انرژی محو می شوند. پولهای ایران به کجا می روند و هزینه می شوند؟ آنهم کشوری که بزرگترین شبکه تروریستی روی زمین است.

نامه سناتورها درباره توافق هسته ای

چهره های کلیدی جمهوریخواه سناتور تام کاتن و مایک پومئو نماینده کانزاس در مجلس نمایندگان همراه با میچ مک کانل رهبر اکثریت سنا و جان بینر رهبر اکثریت مجلس نمایندگان در نامه ای به اوباما درخواست کردند دو توافق جنبی با آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران در اختیار کنگره قرار بگیرد تا نمایندگان آنها را بررسی نمایند.

گفتنی است طبق مصوبه ای که کنگره داشته است این نهاد روند بازنگری ۶۰ روزه این موافقتنامه بین المللی را آغاز کرده است و انتظار می رود رای گیری در ماه سپتامبر انجام شود. دولت امیدوار است حمایت دموکرات ها را به منظور حفظ قدرت وتو جلب کند. اگر کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان قطعنامه ای در رد این توافقنامه به تصویب برساند، اوباما اعلام کرده است آن را وتو خواهد کرد.
۱۳۹۵/۱۱/۲۶ ۰۹:۴۸
 
۱۳۹۵/۱۰/۱۳ ۱۵:۴۷
 
۱۳۹۵/۰۹/۱۷ ۱۰:۴۰
 
۱۳۹۵/۰۹/۰۳ ۰۷:۴۳
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۰ ۱۸:۳۱
 
۱۳۹۵/۰۴/۲۱ ۱۸:۵۹
 
۱۳۹۴/۰۶/۰۵ ۱۵:۳۹
 
۱۳۹۴/۰۵/۲۲ ۱۵:۲۵
 
۱۳۹۴/۰۵/۲۲ ۰۷:۵۳
 
۱۳۹۴/۰۵/۰۸ ۱۰:۰۳
 
 
کلمات کلیدی : مک کین، تد کروز، هسته ای، کاتن، اوباما، هاکبی
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۰۹:۰۰:۴۳
این توافق با تعطیلی کل تاسیسات هسته ای هیچ فرقی ندارد
بحث در کنگره و دولت اوباما دعوای زرگری است که اونا در این کار استادند
یازه سبتامر 2001 را بخاطر بیاورید (3080614) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۱:۲۴:۵۶
اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا که اگر توافق رد شود معلوم نیست در انتخابات پیش‌رو چه بر سر روحانی می‌آید نه تنها دخالت آشکار در مسائل داخلی ایران است بلکه شیطنتی نگران‌کننده نیز به حساب می‌آید که دقت دلسوزان نظام را می‌طلبد. همچنین مجلس باید دقت لازم را در بررسی توافق داشته باشد و اطلاع‌رسانی به روز هم صورت پذیرد تا به هنگام اعلام نظر آخر از هرگونه غوغاسالاری و حاشیه‌سازی پرهیز شود و دسیسه‌های آمریکا نیز در این خصوص ناکام بماند. (3080915) (alef-13)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۲:۵۹:۳۴
تعطیلات مجلس در مهمترین برهه زمانی!!!!!!!
دلخوش به فانوسم نکن... (3081213) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۱:۲۵:۱۸
تاکنون سخن از چالش ما و آمریکای جهانخوار در مسئله هسته‌ای بود به میمنت دولت تدبیر موشک‌های بالستیک نیز به آن اضافه شد تا چند وقت دیگر فکر کنم تحقیقات در دیگر رشته‌های علمی دانشگاههای شریف و تهران نیز باید زیر نظر آمریکا صورت گیرد! (3080917) (alef-13)
 
Moein
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۲:۵۵:۰۰
فک نمیکنم اسراییل برای یک جنگ زرگری این همه رشوه پرداخت کنه (3081196) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۳:۳۶:۳۴
در امریکا هم دولت و هم کنگره در برنامه زنده به گفتگو و پرسش وپاسخ می پردازند ولی درایران حتی جلو یک نقد ساده را هم گرفته اند، اگر تیم مذاکره کننده هم مثل امریکا در مناظره با منتقدان به سوالات جواب دهد مردم قضاوت خواهند کرد (3081343) (alef-13)
 
بینام
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۰۹:۰۹:۱۵
اگر تواغف به ضرر ایران است چرا دست دست میکنید .اگر به ضرر ایرانم است این همه جنجال برای چه . هر دوی تند روهای دو کشور بازی در میاورند. (3080627) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۰۹:۱۲:۵۹
در امریکا مجلس در راس امور است (3080633) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۴:۲۴:۱۰
سالهاست که سوالی در ذهنم است اما تا حالا هیچکس جواب قانع کننده ای به من نداده است:
سیاست خارجی کشور ما بر چه اساسی است؟ منافع و مصالح ملی یا ایدیولوژی حتی اگر برخی وقتها به زیان منافع ملی باشد؟!
اگر بر اساس منافع ملی است چرا با کشورهای قدرتمند غربی رابطه خوب و منسجمی نداشته ایم اگر بر اساس ایدیولوژی است چرا با کشورهای کمونیستی و الحادی مثل روسیه و چین رابطه داریم ؟ حداقل اروپا و آمریکاییها اهل کتاب هستند؟! (3081450) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۰۹:۱۴:۰۳
تد کروز: اوباما با توافق هسته ای بزرگ ترین حامی مالی تروریسم شد.

جدی؟؟؟؟ مگه داریم مگه میشه؟؟؟

مرگ بر آمریکا... (3080635) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۷:۳۷:۱۲
از همه دوستانی که در مورد امریکا تصوراتی در ذهن دارند تقاضا دارم حتما این تصورات را با واقعیت‌های موجود محک بزنند.

قبل از هر گونه قضاوت حتما باید بدانید که آنها چه دیدگاهی در مورد ما دارند.

به عنوان نمونه توصیه می‌کنم به صحبتهای سناتورها در جلسه استماع کمیته خدمات تسلیحاتی سنای آمریکا گوش دهید:

http://www.c-span.org/video/?327380-1/hearing-iran-nuclear-agreement

ای کاش رسانه‌های داخلی این جلسات را با ترجمه صحیح (نه مثل کاری که شبکه خبر کرد!) منتشر می‌کردند. (3081805) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۰۹:۳۷:۲۶
صهيونيستها طرحي مرموزانه را طراحي و دنبال ميكردند كه ايران را در مقابل قدرتهاي جهاني قرار بدهند تا ايران را به نابودي و يا انفعال كامل بين المللي سوق دهند .

تندروهاي داخلي ناخواسته ، وكشورهاي طماع به ظاهر دوست هم دانسته
در تكميل اين پازل در حال حركت بودند

اين تواقف كه صد درصد هم مطلوب براي ما نيست اتفاق افتاد و به لطف خدا

اين بار هم نقشه دشمنان ايران براي نابودي كشور ما بر آب شد . (3080679) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۰۹:۴۱:۱۹
مخلأفت اسرائیل و لابیهی قدرتمند آن که نه توسط نتانیهو بلکه یک صدا با این توافق مخالفند، باعث خواهد شد که همه چیز به کام اسرائیل بشود چون کسانی‌ که حقیقتاً با جامعه آمریکا و نفوذ این لابیها اطلاع دارند، می‌دانند که در نهایت این لبیه خواهند بود که اوباما را کنترل میکنند، در آمریکا از مقام وزارت به پایین، تقریبا تمام مشاوران و مدیران و معاونان، از لبیهای اسرائیل هستند، حتی در مواردی مانند وزیر خزانه دارای و رئیس بانک مرکزی همه از عصا این لابیها هستند بنابراین به احتمال زیاد:

۱- اگر این توافق ردّ شود( که همه شواهد حاکی‌ از آن است یا حداقل کنگره خواهان چندین اصلاحیه و مذاکرات طولانی‌ دیگر) ، این یعنی‌ به نفع اسرائیل

۲- ایران یا باید به عقب نشینیهی خود ادامه دهد، و یا شروع به تسریع غنی سازی کند که این بهتین هدیه برای اسرائیل خواهد بود، چون یا منجر به تحریمهای بس شدیدتر خواهد شد، که به نفع اسرائیل است، و یا خدای نکرده ایران و آمریکا مجبور به جنگ خواهند شد که باز به نفع اسرائیل و پوتین، این دو متّحد کاملا نزدیک، خواهد بود...

۳- و اگر ایران باز به طرف مصلحت برود، یعنی‌ باید در سیاست منطقه یی خود تجدید نظر اساسی‌ کند

مساله اسرائیل و لابیهی آن و نتانیهو، بمب یا غنی سازی ایران نیست، مساله اصلی‌ آنها حزب لله و حماس و تسلیح آنها توسط ایران است و تا زمانیکه این تهدیدات امنیت اسرائیل رفع نشود، آنها سکوت نخواهند کرد... ما ممکن است که آنها را اشغالگر و متجاوز و غیر مشروع بدانیم، ولی‌ آنها خود را یک عضو رسمی‌ سازمان ملل می‌دانند و دفاع از خود را حق خود می‌دانند.... (3080686) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۰۹:۵۷:۳۹
جالبه . برخی از مخالفان توافق هسته ای داخلی . اکثریت دلواپسان. دقیقا همین حرفهای سناتورهای جمهوری خواه را در داخل می زنند! (3080703) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۰:۴۲:۳۱
میشه لطفا مثال بزنید (3080788) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۲:۴۸:۴۵
من به دلواپس های آمریکا و ایران بیشتر از همه اعتماد دارن .... چون رک و راست حرفشون رو میزنند . (3081163) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۳:۰۰:۰۰
بروید روزنامه ی آقای شریعتمداری را بخوانید (3081214) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۴:۱۰:۴۴
راست میگه. یه مثال بزن.
مطمئنن خودت متوجه مسخره بودن حرفت شدی. جمهوری خواهان معتقدند که که توافق امتیازات زیادی رو به ایران داده و اون برای اسرائیل خطرناک میدونن.
منتقدین داخلی میگن عملا آمریکا شکول داده الماس گرفته و این توافق امنیت ملی رو به خطر میاندازه.
این دوتا شبیه هم هستن؟ (3081412) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۴:۳۰:۲۱
بابا جون این اتهامات نخ نما شده
جان کری هم دلواپسه روحانی سال 96 رای نیاره!!!! (3081465) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۵:۱۵:۲۲
مگه بعد از توافق وین اجازه به منتقدان هم داده شده علنا حرف بزنند؟ (3081564) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۹ ۰۱:۰۱:۵۳
با خیلی ها مواجه بوده ام که گفتیم فلان راه را نروید و مغرورانه سرشان را تکان می دادند . رفتند و برگشتنشان را هم دیدیم در جایی که یاس و پشیمانی از خبطی که کرده بودند در چشمهایشان موج می زد . بشما هم دارم می گویم اشتباه نکن . داستان بسیاری از منتقدان داخلی با چها ر تا نماینده فاسد کنگره فرق می کند . (3082489) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۱:۲۷:۳۲
دارند نقش بازی می کنند اون ماییم که به امریکا اعتماد نداریم (3080928) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۲:۵۹:۲۲
آمریکا بسیار تلاش کرد تا توانست با استفاده از سیاست های غلط دولت احمدی نژاد اجماعی بین المللی بر علیه ایران به راه بیندازد و به این راحتی ها هم حاضر نمیشه دست از این رهاورد بزرگ بر دارد چرا که هم منافع خودش و هم منافع هم پیمانانش در این تحریم است (3081211) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۳:۳۳:۳۷
اعراب با موجودیت اسراییل کنار آمده اند وسازمان ملل اسراییل غاصب را به عنوان یک مملکت به رسمیت شناخته فقط ما هستیم که کاسه داغتر از آشیم مشکل اصلی آنها با ایران به خاطر دشمنی ودرگیری ما با اسراییل است آنهم دشمنی که نفعی برای ملت ما ندارد وجالب است که همین اعراب در نهان با هماهنگی با اسراییل بر علیه ما توطیه میکنند عزیزان حاکم لطفا این سیاست اشتباه را تصحیح کنید ودر حد همان اعراب با اسراییل دشمنی کنید این مملکت تاوان زیادی به خاطر این سیاست داده ومیدهد (3081332) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۰۸ ۱۴:۲۱:۳۳
از تمام دوستان موافق و مخالف توافق خواهش می کنم حتما کتاب «1999، پیروزی بدون جنگ» ریچارد نیکسون ترجمه فریدون دولتشاهی رو مطالعه کنید تا متوجه بشید که آمریکا در مذاکرات اتمی با ایران چه راهبردی رو دنبال می کنه. (3081442) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.