نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 439361
از مشاوره روانی نترسیم
سارا زیبا کلام، 7 بهمن 95
آیا می توان به هر کسی که اندکی اختلال خلقی دارد، بیمار روانی اطلاق کرد؟ اختلالات خلقی گاه در یک محیط و مکان یا در یک زمان خاص، می تواند برای عده زیادی از افراد بطور مشابه بوجود آید. گاه حتی این اختلالات با توجه به شرایطی ویژه، خیلی هم طبیعی هستند.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۲
هفته گذشته، در روز 25 دی ماه، دکتر سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت، به بهانه افتتاح همزمان 100 تخت روانپزشکی در سراسر کشور، گفت که حدود 6/12 درصد از افراد کشور ما، مبتلا به افسردگی هستند.

او اشاره کرد که اگر اختلالات خلق و خوی و کم خوابی و بی خوابی ها را نیز حساب کنیم، این میزان به 23 درصد می رسد! وی همچنین گفت که بیش از 450 میلیون نفر در سراسر دنیا دچار مشکلات روانی هستند.

 اگر کمی بر صحبت های این بزرگوار متمرکز شویم نکات متعددی برایمان شکل می گیرد. مسئله نخست این است که اصولا معیار را در تشخیص بیماری های روانی، چه باید دانست؟

آیا می توان به هر کسی که اندکی اختلال خلقی دارد، بیمار روانی اطلاق کرد؟ اختلالات خلقی گاه در یک محیط و مکان یا در یک زمان خاص، می تواند برای عده زیادی از افراد بطور مشابه بوجود آید. گاه حتی این اختلالات با توجه به شرایطی ویژه، خیلی هم طبیعی هستند.

 برای مثال اگر در جایی سانحه ای پیش بیاید، اعصاب خوردی و به هم ریختگی برای عده  زیادی که نزدیکان آن سانحه هستند، طبیعی است. شرایط فردی و اجتماعی رشد و محیط افراد را نیز باید ملاک قرار داد. اما آنچه الآن در این زمینه در کشور ما مسئله است، شناخت و پذیرش بیماری روانی است و سپس تلاش برای علاج آن.

 باید بتوان با یک بیماری روانی همچون افسردگی، درست مثل یک بیماری فیزیکی و جسمانی رفتار کرد. یعنی علائم روحی و روانی آنرا شناخت و همانند اوقاتی که علائمی از یک بیماری را در جسم خود می بینیم و به پزشک مراجعه می کنیم، در مواجهه با علائم مشکلات روحی هم بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کرد.

در کشور بخصوص در تهران، روانپزشک و روانشناس کم نداریم. ولی متاسفانه در کنار عدم شناخت بیماری های مربوطه، از فرهنگ آن نیز برخوردار نیستیم.

یعنی اگر مثلا خانواده ای وجود داشته باشد که از بیماری های روحی و روانی شناخت کافی داشته باشد و از قضا در مراجعه به روانپزشک هم ایرادی نداند، در اغلب اوقات باید به دور از چشم اطرافیان و اقوام این کار را انجام دهند.

 مشکل اصلی را می توان در رسانه های عمومی جستجو کرد. رسانه ها باید ابتدا نفس بیماری روانی را به مردم بشناسانند و این را جا بیاندازند که بیماری، بیماری است. چه جسمانی باشد و چه روحی، باید سریع برای درمان آن اقدام کرد. سپس باید علائم مربوط به شایع ترین این بیماری ها همچون افسردگی، نوسان خلقی و دو قطبی بودن، شناسانده شود. نیز باید آموزش داده شود که این علائم جدی هستند و پیگیری جدی هم نیاز دارند.

در نهایت فرهنگ صحیح برخورد با این معضل بسیار مهم است. اینکه آنرا یک ایراد بزرگ و خاص ندانیم طوری که اگر هم کسی از اطرافیان ما دچارش شد، مجبور باشد مشکلش را از ما پنهان کرده و حتی از ترس بی آبرو شدن، قید پیگیری های لازم را بزند.

 برعکس، باید این مسئله آنقدر برای مردم جا بیفتد که همیشه کمک همدیگر باشیم. خوب است بدانیم در بعضی کشورها بسیاری از  خانواده ها یک مشاور خانوادگی دارند و سایرین نیز مراجعه به روانشناس را جزو اولویت های زندگی خود قرار می دهند.

این بدان دلیل است که بخاطر شرایط سخت حاکم بر دنیا، احساس نیاز به مشورت و همفکری در زمینه های بهداشت روح و روان بیشتر شده است و لذا فرهنگ آن هم در بسیاری از کشورها جا افتاده است. لذا ضروری است ما هم کم کم نگاه عامیانه حاکم بر کشور را در این زمینه کنار گذاشته و لااقل بطور فردی، دراین جهت گام برداریم.
 
کلمات کلیدی : مشاوره روانی، بیمار روانی، اختلالات خلقی،افسردگی
 
عدالت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۷ ۱۵:۰۸:۵۸
باور کنید از زمانی که این مشاوره ها مد شده میزان بیماریهای روانی بیشتر شد. میزان طلاق بیشتر شده.

شخصا برای برخی مشکلات زندگی مشترک پیش چنتا از این به اصطلاح روانشناسها رفتم و جالب بود که در همان جلسه اول به جای اینکه راهکار بدهند برای بیرون رفتن از این مشکلات، بلا درنگ گفتنه باید طلاق بگیرید.

اینها فقط به فکر جیب خودشان هستند، این چیزها را بین مردم مد نکنید باور کنید وضع بدتر میشود.

مگر پدران و مادران و اجداد ما پیش روانشناس میرفتند که هم از نظر روحی بسیار بهتر از ما بودند و هم از نظر جسمی. (4137287) (alef-3)
 
شمالی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۹ ۱۴:۰۵:۳۰
دوران پدران ومادران ما دنیا اینجور صنعتی و اینترنتی نبود و بیکاری و سیاست زدگی و اقتصاد زدگی وچشم وهم چشمی و رقابت رواج نداشت و محیط زیست واجتماع و فرهنگ مردم اینقدر آلوده نبود . (4140100) (alef-11)
 
Seychelles
۱۳۹۵-۱۱-۰۷ ۱۷:۵۰:۴۱
اشکال اصلی روانشناسان اینه که یک الگو برای انسان سالم دارن و بقیه رو با اون میسنجن در حالیکه چنین چیزی وجود نداره. مثلا چرا عصبانی بودن بیماری یا ناهنجاریه ولی آرام بودن نه؟ تمام معیارهایی که برای سلامت روان وجود داره معیارهای سلیقه ایه و متاسفانه روانشناسان دارن با روشهای غیرطبیعی تفاوتهای انسانها رو از بین میبرن که میتونه به بروز مشکلات جدی در جامعه بینجامه. (4137523) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۷ ۲۳:۲۱:۳۹
بله نترسید! (4137886) (alef-11)
 
Canada
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۰۱:۴۰:۲۹
مشاور روانی بسیار خوب و لازم هست. حالا در هر زمینه ای که باشد. مشایل خانوادگی ، کاری یا هر چیز دیگه.

مشکل هزیته این خدمات هست که اصلا هیچ نظارتی وجود ندارد.

تا جلسه ای 500 هزار تومان پول می گیرند. جلسات هم 45 دقیقه تا یک ساعت هستش.

این قضیه کاملا اشکال داره و هیچکسی اصلا پیگیری نمی کنه. (4138001) (alef-3)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۶:۵۸:۲۶
بخصوص اگر روانپزشک مربوطه در صدا و سیما چند تا برنامه داشته باشه دیگه حداقل ساعتی 500 تومان کمتر نیست ؟!
(4138914) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۰۱:۴۷:۳۵
بیماری روحی واژه علمی نیست و اصلا کاربرد نداره (4138010) (alef-3)
 
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۰:۱۴:۴۳
در حال حاضر بخاطر عدم رعایت اصول اولیه ورود به دانشگاه ، عضویت هیات علمی ، انواع سهمیه ها و.....و عدم نظارت و کنترل از سوی وزارت علوم و وزارت بهداشت
، هم اکنون پزشک ها و روانپزشک ها ی زیادی هستند که خودشان نیاز به درمان دارند! (4138273) (alef-11)
 
amin
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۹:۴۶:۲۱
دقیقاااااااااا دیدماااااااااااااا (4139070) (alef-3)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۱:۴۱:۲۵
شما اين خدمات را جزو بيمه كنيد
من اول از همه برم (4138430) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۱:۴۶:۲۰
با این سیستم پرونده الکترونیک سلامت که همه بیماریها و مراجعاتت ثبت میشه مطمین باشید روز بروز مراجعه در مورد بیماریهای فیزیکی هم کمتر میشه چه برسه روانی
اصلا توضیحی در مورد حریم شخصی نمیدن (4138439) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۶:۰۸:۳۰
نمیترسیم ، پول نداریم.. (4138860) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۸ ۱۹:۲۳:۱۶
مشاوره که خدمات بیمه ای نداره متاسفانه . روانپزشک هم که مثل بقیه پزشک ها بیمه سهم زیادی از هزینه ویزیت رو تقبل نمی کنه . کاش بیمه مشاوره و دندانپزشکی درست بشه و در ضمن هزینه ویزیت هایی هم که بیمه میده بیشتر بشه . امیدوارم در این مورد شما رسیدگی کنید و گزارشی تهیه کنید . ممنون (4139045) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.