نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 274166
سونوگرافی ۴۰۰ درصد گران شد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۱
با ابلاغ و اجرای کتاب جدید تعرفه‌ها رشد ۱۲۰ تا ۴۰۰ درصدی هزینه‌های درمان خود را نشان می‌دهد.

این در حالی است که این بار رشد ۴۰۰‌درصدی تعرفه سونوگرافی موجب شده است مادران باردار با مشکل جدی مواجه شوند به خصوص اینکه اگر سونوگرافی از سوی ماما تجویز شود، بیمار باید هزینه آن را آزاد بپردازد.

گام سوم طرح تحول سلامت اصلاح تعرفه‌ها و تغییر کتاب ارزشگذاری نسبی تعرفه‌ها بود که موجب شد تعرفه‌های درمان ۱۲۰ تا ۴۰۰ درصد رشد داشته باشد و به قول پزشکان و مسئولان به تعرفه واقعی نزدیک شود. در این بین برخی تعرفه‌ها مانند تعرفه‌های رادیولوژی و سونوگرافی هزینه فراوانی را به بیماران تحمیل می‌کنند. این در حالی است که بیمه‌ها با ماماها قرارداد نمی‌بندند و اگر مامایی برای زن باردار تحت نظرش سونوگرافی تجویز کند، وی ناگزیر است هزینه سونوگرافی را به صورت آزاد بپردازد یا برای ادامه معالجه به سراغ پزشک متخصص برود و در عمل چنین سیاست یک بام و دوهوایی منجر به سردرگمی مادران باردار می‌شود، به گونه‌ای که به باور نایب رئیس جمعیت مامایی ایران افزایش ۴۰۰ درصدی تعرفه سونوگرافی بارداری با سیاست‌ افزایش جمعیت مغایرت دارد.

شهلا میر‌گلو بیات، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با «جوان »‌ضمن تأیید افزایش چند‌برابری تعرفه سونوگرافی می‌گوید: این مسئله موجب سرگردانی بیماران می‌شود زیرا از یک سو اگرچه در حال حاضر در بیمارستان‌های دولتی مردم فرانشیز می‌پردازند اما عملاً امکان انجام سونوگرافی در بیمارستان‌های دولتی فراهم نیست و فقط برای بیماران اورژانسی انجام می‌شود و مردم مجبورند برای انجام این کار به مراکز خصوصی بروند و تعرفه خصوصی بپردازند. این در حالی است که حقوق‌ها فقط ۱۴ درصد افزایش یافته است و مردم با این همه تورم مشکل جدی پیدا می‌کنند.

ترجیح بیمه‌ها برای پوشش خدمات گران و القایی
فرحناز محمدی‌سعادت، نایب رئیس جمعیت مامایی ایران با انتقاد از قرارداد نبستن بیمه‌ها با ماماها می‌گوید: انتظار داشتیم با توجه به قابلیت ماماها برای پیشبرد اهداف جمعیتی، شاهد بسترسازی مساعد برای فعالیت بهتر این گروه باشیم ولی متأسفانه تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

به گفته وی کسی به فکر زنان باردار محروم کشور و سلامتی نسل آینده نیست و متأسفانه پروسه بارداری محل درآمد خوبی برای انواع رشته‌های تخصصی شده است. به نظر می‌رسد سازمان‌های بیمه‌گر مغرضانه همچنان خدمات گران تخصصی و تقاضای القایی را به پوشش بیمه مامایی ترجیح می‌دهند. محمدی‌سعادت معتقد است حل مشکل قرارداد بیمه‌ها با ماماها نیازمند ورود مسئولان و شخص رئیس‌جمهور و وزرای بهداشت و رفاه است تا ماماها بتوانند بدون دغدغه در خدمت پیشبرد سیاست‌های جمعیتی و ترویج زایمان طبیعی و خدمات سلامت زنان باشد.

وی تصریح می‌کند: بی‌توجهی به حرفه مامایی به کاهش نرخ باروری و تحمیل هزینه‌های سنگین به سازمان‌های بیمه‌گر و تقاضای القایی و بروز عوارض ناشی از سزارین برای نسل آینده منجر شده است. به باور نایب رئیس انجمن مامایی کشور، با توجه به پراکندگی جغرافیایی ارائه‌دهندگان خدمات زنان در مناطق محروم و برخوردار، استقبال و تمایل زنان حاشیه‌‌نشین و شهرهای کمتر برخوردار در مراجعه به ماماها به جهت ارزان بودن خدمات ایشان مقاومت برای عقد قرارداد سازمان‌های بیمه‌گر با ماماها بی‌معناست و به نوعی زیر پا گذاشتن عدالت در سلامت و تقابل با سیاست‌های کلان جمعیتی را موجب می‌شود.

وی درباره رابطه عدم انعقاد قرارداد بیمه‌ها با ماما و سیاست‌های جمعیتی کشور توضیح می‌دهد: ما اعتقاد داریم پروسه فرزندآوری فقط زایمان نیست، تا زمانی که مردم متحمل هزینه‌های سنگین دوران بارداری باشند تمایلی برای زایمان طبیعی رایگان نخواهند داشت. محمدی‌سعادت با اشاره به افزایش ۴۰۰ درصدی هزینه سونوگرافی بارداری می‌افزاید: برخی زنان باردار مجبور به انجام سونوگرافی به دفعات هستند و این با سیاست‌های افزایش جمعیت که بر اساس آن باید زمینه فرزندآوری را تسهیل کنیم، مغایرت دارد. وی معتقد است: خارج کردن گروه مامایی از چرخه درمان و جلوگیری از مواجه شدن زنان باردار با ماماها در طول بارداری با توجه به افزایش هزینه‌های سونوگرافی بارداری و عدم عقد قرارداد سازمان‌های بیمه‌گر معنایی جز تقابل با افزایش جمعیت و عدالت در سلامت ندارد.
منبع: روزنامه جوان
 
تبریزی
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۲۵:۰۳
فقط تعرفه های درمان باید به تعرفه واقعی نزدیک بشن اما تعرفه آموزش معلمان هر سال با افزایش تورم و افزایش ناچیز حقوق کمتر و کمتر میشه. با این روشی که در پیش گرفتین در آینده ای نزدیک شاید معلمی براتون باقی نمونه که پزشکی تربیت کنه که اون هم بخواد تعرفه های درمانی رو به تعرفه "واقعی" نزدیک کنه. شاید هم دیگه بیماری برای این پزشکان نمونه که بتونه مطابق با تعرفه های "واقعی" اونها پولی بابت درمانش بپردازه و با افزایش مرگ و میر افراد به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه های درمانی پزشکان به شغل شریف مرده شوری رو بیارن. (2935306) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۵:۵۷:۲۵
آقاي وزير دستت درد نكنه !

ما نظام تحول درمان نخواهيم بايد چكار كنيم ! (2935385) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۱۹:۱۴
از سایت محترم الف که درد دل های مردم را چاپ می کنند صمیمانه سپاسگزارم گرچه نظرات مردم ارزش و اعتباری ندارد توجهی نمیشود ولی باز هم درد دل را گفتن ارزش دارد و شاید و فقط شاید روزی بهایی داده شود ..... بنده سی سال مدیر اجرایی و عنوان مدیر کلی در استانهای مختلف کشور را در پرونده خدمتی دارم و باز نشسته کشوری هستم جانبازم و مدرک تحصیلی ام لیسانس مهندسی است بعد از ان همه سوابق و استرس خدمتی ارزو داشتم که بعد از باز نشستگی زندگی متعارف و ارامشی داشته باشم نمی دانستم با نهایت بی مهری دولت مواجه میشوم هر گز نمی دانستم که بعد از سی سال مدیریت و جانبازی حدود دومیلیون تومان در امد خواهم داشت و شرمنده اهل و عیال خواهم بود خدای عالم شاهد است که این بی توجهی دولت به باز نشستگان کشوری را هر گز در عمر خود محاسبه نکرده بودم ولی در عمل دیدم حال با این وضع از نزدیکانم متخصص هستند چند روز پیش بود با هم بودیم و گفت در روز اگر کمتر از پنج میلیون تومان در امد باشد ناراحت میشوم با این وضع تعرفه های سونو گرافی را چند برابر کرده و در امد ها چند برابر گشته است شما را به شرف و وجدان و خون پاک شهیدان سوگند می دهم ایا و باز هم ایا انصاف است در کشوری که نام و عنوان مسلمانی دارد یک مدیر با سی سال خدمت صادقانه در یافتی اش کمتر از یک روز بلی فقط یک روز در امد یک متخصص باشد و ما خود را مسلمان بدانیم ایا ما مسلمانیم و عدالت را اجرا می کنیم این درد را به کی باید گفت ایا دولت از افزایش تعرفه ها درامد سر سام اور تا جران سلامت هدفی که می گفتند باید بر مردم بیشتر فشار اورد را تعقیب می کند یا چه منظوری دارد این همه بی عدالتی و نا برابری را چگونه باید توجیه کرد بخدا بخدا بخدا مسلمانم سی سال تمام با تمام وجود برای نظام زحمت کشیده ام ولی کجا قدر دان زحمات وجود دارد چگونه پیش دوست و فامیل و اهل و عیال از دولت دفاع کنم که قدر دانی وجود دارد سرنوشت ما باز نشستگان درس عبرتی است برای شاغلین که بدانند دولت هیچ ارزش و اعتباری به زندگی بعد از باز نشستگی قائل نیست مطمئن بدانید و بفکر اینده اتان باشید سرنوشت من در س عبرتی است برای همگان (2935425) (alef-13)
 
دیانا
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۳۹:۰۱
من بچه ام تو راهه انشااله که سالم بیاد دیگه با هر روش و دارویی باشه جلو بچه دار شدن رو میگیرم واقعا از پس هزینه ها بر نمیایم (2935463) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۶:۵۵:۵۲
فقط باید گفت متاسفم (2935498) (alef-13)
 
جهان
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۰۴:۰۷
خواهش می کنم مطالبی که می خواهم عنوان کنم به سمع و نظر جناب آقای دکتر توکلی نماینده محترم مجلس رسانده شود زیرا ایشان بین مردم کشور عنصری فعال و نماینده ای قوی و زحمتکش می باشد . جناب آقای توکل بنده دو روز پیش بچه ام را برای آزمایش به بیمارستان شهرمان بردم (ایذه) اولا" خیلی از آزمایشات را انجام نداد. دوما" یکی از آزمایشات آن که انجام شد مایه برای شستن دست نداشت.
آقای دکتر تو را به خدا قسم پولی که از حلقوم مردم کشیدند و بنا بود که صرف تجهیز بیمارستانها شود کجا می رود مردم عینا" همه چیز با چشمان خود نظارت می کنند و می بینند از پرسنل می پرسیم که 4-5 هزار میلیارد یارانه ها کجا صرف می شود می گویند واریز می شود به جیب پزشکان متخصص آیا فلسفه پرداخت یارانه ها تجهیز بیمارستانها و رسیدگی به مناطق محروم نبود .
آقای دکتر محصول یک کشاورز یک دامدار تقییر محسوسی نمی کند ولی تعرفه های پزشکی در سال گذشته و امسال حدود 150 تا 400 درصد افزایش می یابد بدون اینکه هزینه جانبی برای آنها داشته باشد .آن کارگر کشاورز و دامدار کسی را ندارد از آن حمایت کند ولی آن آقایان لابیهای دارند و از لابی گری استفاده کرده هم نمایندگان و هم دولت را اغفال کرده و کتاب جدید تعرفه ابلاغ می کنند. آیا کسی هست نظارت داشته باشد آیا کسی هست به پرسد برای تشخیس یک بیماری چرا 4 تا 5 بار سونو بدهید و هرکدام جوابش با دیگری فرق کند و پولش با ید از جیب بیمار داده شود . به چه دلیل آنقدر سونو باید افزایش یلبد چه هزینه های جانبی دارد که این همه افزایش می دهند می گویند تعرفه واقعی نیست . کلمه وافعی نیست برای حاملهای انرژی که سرمایه ملی و برای آیندگان می باشد و باید صرفه جویی شود عنوان کرده اند نه هر کس آنرا عنوان کند . البته اگر این کلمه عموی شود تمام اقشار واقعی نیست دستمزد آنها مثلا" یک کارگر ساده در ایران حقوقش ماهی 700 هزار تومان است کویت کشور همسایه ما همین کارگر حقوقش ماهی بین 4 تا 6 میلیون می باشد. پس باید این هم واقعی شود و ..........چرا فقط این قشر (گروه پزشکی ) باید واقعی شود در صورتیکه از واقعی هم گذشته اند و باید یک واژه جدید دیگری جایگزین کنند . (2935511) (alef-13)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۷:۳۷:۴۸
مگه چه اتفاقی در این مملکت افتاده که سونوگرافی 400 درصد گران شده. من دو روز پیش رفتم سونو کلیه و مثانه و پروستات 102 هذار تومان در عرض یکربع از من پول گرفتند والله درست نیست بالله درست نیست تورو خدا رسیدگی کنید (2935591) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۲۹:۲۱
این همان تورم 15 درصدی است (2935693) (alef-13)
 
یاس
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۳۲:۵۱
از یه طرف میگن بچه بیارین از یه طرف این قیمت های سرسام آور. با خانمم رفته بودیم سونو 13500 تومن. دقیقا دو روز بعد با دفترجه دادیم 54000 تومن. هه خنده داره به خداو. واقعا که سالامت مردم متحول شد.(آقای الف که داعیه آزادی داری، بچاپ) (2935696) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۳۵:۰۱
آقای روحانی خسته نباشید حقوق را 10 درصد اضافه می کنید تعرفه را 400 درصد واقعا خسته نباشید (2935700) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۸:۴۲:۱۵
این آقای وزیر کجاست که اینقدر شعار میداد زیرمیزی و کاهش تورم (2935714) (alef-13)
 
بازنشسته فرهنگی
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۱۹:۰۵:۳۳
400 < 14 !!!!!!!!!! (2935773) (alef-13)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۳-۱۲ ۲۳:۳۸:۲۴
پزشک هم برن پول ویزیت رو.که سی هزار تومنه باید پرداخت کنن عزیرم (2936134) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۳-۱۳ ۲۲:۳۲:۱۱
آقای توکلی شما که نماینده مجلس هستید چرا اجازه میدهد که بودجه وزارت بهداشت به جای اینکه در بخش ارتقای فرهنگ سلامت جامعه و برای پیشگیری از بیماریها هزینه شود بیشتر در بخش درمان و بیمه ها که در نهایت به جیب پزشکها میره هزینه بشه
من خودم چهار سال تحت نظر یک پزشک متخصص بودم هر دفعه که ميرفتم از من ویزیت ميگرفت و هر دو یا سه ماه منو میفرستاد رادیولوژی که مال خودش بود عکس اشعه خطرناک ایکس بگیرم وقتی دیدم بعد از سه سال هنوز خوب نشدم فهمیدم داره منو سر کیسه میکنه و با مطالعه به خود درمانی روی آوردم. (2936914) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.