توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 417211
کنترا مگزین: مثلث طلایی ایران، روسیه و چین مانعی در برابر غرب خواهد بود
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۴۹
یک پایگاه آلمانی زبان نوشت که ایران، روسیه و چین با گسترش همکاری‌ها در شاخه‌های مختلف می‌توانند مانند مثلثی طلایی، مانعی در برابر غرب باشند.

به گزارش فارس، یک نشریه اروپایی نوشته است که روسیه، چین و ایران می‌توانند مثلثی طلایی را در اوراسیا تشکیل دهند و این موضوع هم شامل مسایل اقتصادی، سیاسی و هم نظامی می‌شود. این کشورها می‌توانند به این ترتیب مانعی در برابر غرب ایجاد کنند.

بنابر گزارش پایگاه اینترنتی کنترا مگزین، در صورتی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا پس از آغاز به کار با نزدیک شدن به روسیه بخواهد مواضع سخت‌تری را علیه ایران و چین اتخاذ کند، در این صورت این سه کشور با همکاری هرچه بیشتر می‌توانند در سطوح مختلف هرچه بیشتر قدرتمند عمل کنند.

با وجود تفاوت این سه کشور به طوری که روسیه ساختار مسیحی و دموکراتیک دارد و چین ساختار بودایی- کمونیستی و ایران هم کشوری اسلام-شیعی است اما این کشورها می‌توانند به صورت قدرتی در سطح قاره‌ای عمل کنند.

در جریان دیدار «چانگ وانگ کوان» وزیر دفاع چین با «حسن روحانی» رئیس‌جمهور و «حسین دهقان» وزیر دفاع ایران توافقی امضا شد که به این وسیله همکاری نظامی میان دو کشور توسعه می‌یابد. بنابر این توافق، دو کشور در زمینه همکاری رزمایش نظامی و همکاری در هر شاخه‌ای که تهران به آن به چشم امنیت منطقه‌ای نگاه می‌کند با هم کار می‌کنند و ایران هم در مقابل اعلام آمادگی کرد که تجربیات در زمینه مقابله با گروه‌های تروریستی در عراق و سوریه  را در اختیار چین بگذارد.

از طرفی «ویکتور اوزروف» رئیس شورای دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون روسیه در تهران درباره معامله‌ای تسلیحاتی به ارزش تقریبی ۱۰ میلیارد دلار رایزنی کرد. قرار است تانک T-۹۰، سیستم توپخانه‌ای، جنگنده و بالگرد نظامی در اختیار ایران قرار گیرد.

در این گزارش آمده است که در موارد مربوط به روابط اقتصادی به همکاری توجه شده است و آنچه می‌توان آن را به «جاده ابریشم» تعبیر کرد ایران، روسیه و چین را به هم پیوند می‌دهد و با وجود تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران، حجم تعامل‌های اقتصادی میان تهران و پکن از ۴۰۰ میلیون دلار در سال ۱۹۸۹ به حدود ۵۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ افزایش داشته است.

همچنین شمار اعضای اتاق بازرگانی چین و ایران هم از سال ۲۰۰۱ از ۶۵ عضو به حدود ۶ هزار عضو افزایش داشته است و انتظار می‌رود که در جریان ۱۰ سال آینده حجم روابط اقتصادی ایران و چین به ۶۰۰ میلیارد دلار در سال افزایش یابد.

روسیه هم می‌کوشد تا روابط اقتصادی خود را با تهران همانطور که در روابط ایران و چین افزایش داشته است، گسترش دهد و این موضوع به ویژه پس از رفع تحریم اقتصادی غرب علیه ایران اهمیت دارد. از این رو می‌توان گفت که مثلث طلایی در قلب اوراسیا می‌توانند به زودی شاهد دورانی طلایی باشد.
 
کلمات کلیدی : ایران، روسیه ،چین
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.