نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 271916
ایست قلبی به دلیل عدم تست پنی سیلین
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۲
زن جوانی که به دلیل تزریق پنی سیلین چینی و به ویژه عدم تست آمپول پیش از تزریق دچار ایست قلبی شده بود یک سال است که با مشکلات قلبی دست و پنجه نرم می کند.

به گزارش خبرآنلاین، در تمام نقاط دنیا افراد بسیاری به دلیل قصور پزشکی یا کم کاری ناشی از عدم آگاهی کادر درمانی، دچار عوارض درمان می شوند اما تفاوت این قصور در دنیا و ایران بسیار است چراکه اغلب بیماران از حقوق خود به درستی آگاهی ندارند و با ترس و یا توهمات اشتباه درباره شکایت از پزشکان موجب می‌شوند که چرخه برخی اشتباهات پزشکی در کشور ادامه داشته باشد.

یک سال پیش زن جوانی برای تزریق پنی سیلین به یک کلینیک پزشکی رفت در حالیکه نمی دانست به جرم یک سرماخوردگی ساده مدتها درگیر بیماری ناشی از قصور کادر درمانی خواهد بود.

داستان از آنجا آغاز شد که از یک سو گویی پنی سیلین مورد استفاده چینی بوده و از سوی دیگر درحالی که همه از نیاز به تست موارد تزریقی همچون پنی سیلین آگاهی دارند عدم رعایت این مسئله موجب ایست قلبی زن جوان شد که البته با انتقال زن جوان به بیمارستان و احیای قلبی به زندگی بازگشت و پزشکان پس از ۵ روز بستری در ICU و سه روز در بخش با این عنوان که باید هر ماه تحت مراقبت باشند، وی را مرخص کردند.

البته چینی بودن پنی سیلین لزوما به معنای واردات ان از چین نیست و به گفته داروسازان گاه مواد اولیه تهیه پنی سیلین چینی بوده است.

پزشک معالج بیمار علت این امر را ایست قلبی به دلیل تزریق پنی سیلین بدون تست اعلام کرد.

برادر بیمار در این ارتباط به تابناک می‌گوید: در حالی خواهرم را از بیمارستان نور علی اصغر پس از یک هفته مرخص کردند که از ما خواستند هر ماه به بیمارستان مراجعه کنیم تا با گرفتن آزمایش و اکوی قلب بیمار را تحت نظر بگیرند و در یکسال گذشته نیز از بیمارستان مذکور سه مرتبه تماس گرفتند و خواهرم را تحت مراقبت قرار دادند.

وی ادامه داد: از آن زمان به بعد به دلیل تپش شدید قلب و تنگی نفس به متخصصان قلب مختلفی مراجعه کردیم و حدود دو تا سه هفته پیش به علت اینکه حال جسمی خواهرم بسیار وخیم شده بود به بیمارستان عیسی ابن مریم مراجعه کردیم.

در نهایت پس از هشت روز بستری ، پزشکان این بیمارستان با ادعای اینکه فرد مورد نظر تمارض می‌کند و مشکلی ندارد، برگه ترخیص را به همراهان بیمار تحویل دادند.

وی بیان داشت: خواهرم را در حالی مرخص کردند و وی را به خانه بردیم که صبح زود فردای آن روز به علت تپش شدید قلب و سیاه شدن ناخن ها و لب وی، با اورژانس تماس گرفته و خواهرم را به بیمارستان امین انتقال دادیم.

مسلم نیا خاطرنشان کرد: پس از چهار روز بستری در بخش ICU این بیمارستان اعلام کردند که خواهر شما به دلیل تپش شدید قلبی، آب آوردن ریه و رقیق شدن خون و خراب شدن کبد باید به بخش ICU بیمارستان الزهرا (س) انتقال یابد چراکه تجهیزات بیمارستانی در این بیمارستان پیشرفته تر و بیشتر است.

وی اضافه کرد: هم اکنون بیمار در بخش اورژانس بیمارستان الزهرا (س) بستری است به محض خالی شدن تخت بیمار را به بخش مراقبت های ویژه ارجاع دهند.

مسلم نیا برادر بیمار در ارتباط باشکایت از این روند گفت: سال گذشته خواهرم پس از مرخصی از بیمارستان نور علی اصغر خواستار شکایت از کلینیک مذکور شد که پس از مدتی تنها به علت ترس از اینکه در صورت تشکیل پرونده شکایت شاید اختلال در روند درمان ایجاد شود و اینکه مشکل از پنی سیلین چینی است و تنها واردکنندگان آن مقصر هستند و نهایت از شکایت منصرف شدیم.

وی گفت: در حال حاضر بیمار در هوشیاری به سر می برد و قادر به حرکت دادن دست و پای خود است.

عباسعلی جوادی، رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان اظهار داشت: در مطالعات علمی پزشکی موضوعی به نام تست پنی سیلین وجود ندارد و بیماری که در تست دچار عارضه شود با تزریق پنی سیلین هم دچار همان عارضه می شود پس تست گرفتن معنایی ندارد.

این سخن جوادی در حالی است که عضو هیئت بدوی نظام پزشکی اصفهان نظری کاملا خلاف با آن را دارد و می گوید: تست پنی سیلین نه تنها باید از کسی که تاکنون پنی سیلین نزده است، گرفته شود بلکه برای هر بار استفاده از پنی سیلین پزشک یا پرستار موظف است که تست کند.

وی گفت: ایست قلبی و مرگ از عوارض پنی سیلینی است که به دلیل احتمال عدم سازگاری این ماده تزریقی با بدن بیمار بنابراین تست پنی سیلین باید جزو دستورالعمل کاری پزشک و پرستاران قرار گیرد و البته به انضمام آن باید امکانات احیا هم در دسترس باشد که در صورت بروز مشکل بتواند از پیشرفت آن جلوگیری کرد.

این سخن وی در حالی است که خلیقی نژاد عضو هیئت بدوی سازمان نظام پزشکی اصفهان اذعان کرد: شاید مواد اولیه ساخت پنی سیلین تولید داخل از چین بوده است.
کلمات کلیدی : تست پنی سیلین
 
رضا
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۶:۵۸:۲۷
کی اهمیت میده ! (2899563) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۷:۰۲:۴۹
دست مریزاد . هر دم از این باغ ( پزشکان محترم ) بری می رسد /تازه تر از تازه تری می رسد (2899575) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۲۲:۰۴:۳۷
آمپول زن چه ربطی داره به پزشک ؟؟؟
بعدم داروهای چینیییی ربطی به پزشک ها نداره
به وارد کننده ها ربط داره
به کسایی که کاری کردن داروی چینی! وارد کنیم
اونم نوع بی کیفیتش! (2900155) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۱۹:۰۳:۵۳
به عنوان يك پزشك از توضيح اين مسئله خسته شدم: هموطنان عزيز در هيچ كتاب پزشكي مطلبي به عنوان تست پني سيلين قبل تزريق وجود نداره. تنها روش علمي براي تست پني سيلين يك آمپول حاوي الرژن ضعيف شده پني سيلامين بود كه به علت عدم صرفه مالي اوايل دهه نود ميلادي به توليدش پايان داده شد. تزريق زير جلدي پني سيلين كه اكثرا تصور مي كنند تست پني سيلين هست هيچ پايه علمي نداره. لطفا وقتي خبري تهيه مي فرماييد كه تخصصي هست ( در هر رشته اي كه مي خواد باشه، پزشكي يا غير پزشكي) لطفا نظر كسي رو كه در اون زمينه درس خونده رو هم بپرسين، يا اگه نظر كارشناسان براتون مهم نيست فقط خبر رو عينا بنويسيد. يعني بنويسيد به علت تزريق داروي پني سيلين فلان اتفاق براي بيمار افتاد. لطفا تفسير نفرماييد.
با تشكر از اينكه نظرمو منتشر مي كنيد. (2899855) (alef-13)
 
دكتر نمين
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۲۰:۲۲:۲۰
تست پنت سيلين ارزش علمي ندارد چون در صورت حساسيت با تست هم مشكلات ايجاد خواهد شد عوامفريبي نكنيد تخريب هم نكنيد اگر كمتر درس ميخواندم حداقل نماينده ميشدم عقده شما ها از حسادت است (2899986) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۱۲:۱۳:۲۵
آری در صورت تست با توجه به دوز کم آن مشکل به مراتب کمتر یا وجود نخواهد داشت.پس نگویید اگر تست هم نشود فرقی ندارد. (2901021) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۳۰ ۲۱:۴۱:۲۲
بسمه تعالی
حساسیت به پنی سیلین یک اصطلاح گنگ است چون ممکن است فرد به ماده اصلی پنی سیلین و یا مواد نگاهدارنده و همراه آن حساس باشد. اگر کسی به ماده اصلی پنی سیلین حساس باشد ممکن است قبل از تماس دارو با یدن و به صرف استنشاق ذرات معلق شده آن در هوا بهنگام آماده سازی دارو ، دچار شوک آنافیلاکتیک شود و قبل از هرگونه تصور اقدام درمانی جان ببازد زیرا اینگونه شوک در کمتر از یک دقیقه باعث توقف قلب و تنفس میشود ( شریانها دچار اتساع ناگهانی میشوند و انگار که فرد نگهان تمام خونش را از دست داده باشد) و قابل بازگشت نیست.
کسانی که به اصطلاح بدنبال حساسیت به پنی سیلین درمان شده اند دچار شوک آنا فیلاکتیک نشده اند و به مواد نکهدارنده و همراه آن حساس هتند که از نوع حسایت های نسبتا تاخیری و با شروع کند است و طی چند دقیقه تا بیست دقیقه خودنمایی می کند و معمولا فرصت کافی برای کمک به بیمار وجود دارد.
نوع سوم و دیر رسی با تاخیری از یک روز تا دوهفته هم دارد که تحت عنوان یک بیماری خاص شرح داده میشود (ادم کوینکه)
در تست کلاسیک پنی سیلین دارو در حد یک ده هزارم رقیق می شود و ممکن است با همین مقدار هم شوک آنا فیلاکتیک رخ دهد(بعلت حساسیت ذاتی و ساختاری فرد با ماده موثر پنی سیلین) و یا تشخیص حساسیت به پنی سیلین با غلظت عادی قابل تمیز نباشد. این روش علاوه بر عدم حساسیت کافی، اولا دقیق نیست، ثانیا با وجود وقت گیر بودن ارزش آن در حد احتمال حساسیت به مواد همراه و نگهدارنده داروی اصلی است و ثالثا حتی به پزشکان آموزش داده نمی شود چون وجود شوک آنافیلاکتیک در پنی سیلین های غیر چینی! هم حدود یک در صد هزار موررد برآورد شده است.بنابراین اگر نحوه رقیق ساختن محلول تزریقی و نحوه تزریق آن توسط پزشک درست باشد بروز حسایت قابل تعقیب قانونی نیست.
(یک پزشک که چهل و چندسال قبل فارغ التحصیل شده و ذر زمان پنی سیلین های امریکایی و اروپایی هم سابقه حساسیت مرگبار و یا طولانی مدت به این دارو را بخاطر دارد. (2900121) (alef-3)
 
دکتر یاری
۱۳۹۴-۰۲-۳۱ ۱۴:۰۳:۳۲
بنده هم بعنوان متخصص فیزیولوژی پزشکی عرض میکنم که تست پنی سیلین پایه علمی ندارد و همان مقدار اندک هم میتواند عوارض ایجاد نماید. گرچه به کار پزشکان ایراد زیاد وارد است. مثلا هرگونه تزریقی باید در محلی که امکانات احیا وجود داشته باشد انجام گردد. اما خبر فوق دلیل بر قصور پزشکی نیست. (2901234) (alef-11)
 
هیات علمی
۱۳۹۴-۰۴-۲۹ ۱۴:۱۳:۰۴
جناب دکتر یاری شما چگونه وبا استناد به کدام اطلاعات قصور پزشکان را رد می کنید در این مساله واین خبر هیچ دلیلی بر قصور یا عدم قصور نیست واینکه شما قصور پزشکان را رد کرده اید خیلی جالب وقابل توجه است. (3055763) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.