نظر منتشر شده
۳۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 238111
مصرف بالای آب و توصیه‌های کلیشه‌ای
رضا لیاقت‌ورز، 26 مرداد 93
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۱
انگار عادت کرده‌ایم که روز و شب را با هشدارهای الگوی مصرف بگذرانیم؛ نیمی از سال را با توصیه‌های صرفه‌جویی در مصرف گاز و نیم دیگر از این ۳۶۵ روز هم مدام به کاهش مصرف برق و آب دعوت شویم.

در اینکه وضعیت مصرف در کشور از سازوکار درست و صحیح خود پیروی نمی‌کند، تردیدی وجود ندارد اما نتیجه این پیام‌های رسانه ملی و مصاحبه‌های گاه و بیگاه مسوولان که در طول دهه‌های اخیر، همواره پیامی مشخص را تکرار کرده‌اند، چه بوده‌است؟ آیا تاثیر این توصیه‌های صرف یا فرجام گران کردن قیمت و جریمه برای پرمصرف‌ها، نمونه موفقی برای فرهنگ‌سازی در میان مردم بوده‌است؟ نمونه دیگری که دولت در سال‌های گذشته اجرای آن را در دستور کار خود قرار داده، قطع سرویس یاد شده – اعم از گاز یا برق – برای برخی ادارات دولتی در دستور کار قرار داده که با عنایت به این نکته که شاغلان دستگاه‌های دولتی، کسانی به غیر از همین مردم نیستند، خود محل بحث است.

آمارهایی که در این سال‌ها از مقایسه با کشورهای همسایه یا پرمصرف‌ترین کشورهای دنیا و یا اصلا آنها که انرژی به مانند ما این‌قدر ساده و ارزان در دسترسشان نیست، غالبا از آن جنس اطلاعاتی بوده که مخاطبش صرفا مردم – به‌عنوان مصرف‌کننده – بوده‌اند و طریق تاثیرگذار دیگری برای اصلاح این وضعیت به کار بسته نشده‌است.

اما آیا واقعیت، همین است؟ این روزها که داغی تابستان، مصرف آب و برق را افزایش داده، قطعا بسیار بیش از گذشته لزوم صرفه‌جویی در مصرف این مایع ارزشمند و مایه حیات، اهمیت پیدا می‌کند. آب که بیش از ۹۰ درصد آمار مصرف آن در کشور، به بخش کشاورزی اختصاص می‌یابد به نظر می‌رسد کمترین حجم توصیه‌ها و هشدارهای مسوولان را شامل این بخش می‌کند. کشاورزی که از محورهای موثر توسعه اقتصادی و عنصر موثر در اشتغال‌زایی است، به دلایلی اعم از فرسودگی شبکه انتقال، آبیاری نادرست و کشت غیرعلمی، با نزدیک به ۳۰ درصد بازدهی حاکی از آن است که بیش از ۶۰ درصد هدررفت در این بخش وجود دارد و این درحالی است که غالب هشدارها و توصیه‌ها مربوط به حوزه‌هایی غیر از کشاورزی است.

شست‌وشوی خودرو با آب لوله‌کشی و بی‌توجهی به هدر رفتن آب در هنگام مسواک زدن یا شستن ظروف، اگرچه پدیده‌هایی نکوهیده است و بر ناآگاهی، کم‌توجهی و همه‌گیر نبودن فرهنگ صرفه‌جویی در میان مردم دلالت دارد اما قطعا خوشایند نیست شنیدن این خبر که طبق آمار رسمی وزارت نیرو درحال حاضر بالغ بر ۱۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز فعال در کشور وجود دارد و در برخی مناطق از کشورمان هستند کشاورزان عزیز و زحمت‌کشی که بدون توجه به مولفه‌های علمی و مهم این حوزه، در هر کجا که دوست دارند محصول کشت می‌کنند و در این میان، شمار چاه‌های غیر مجاز است که بیشتر و بیشتر می‌شود و ذخیره آب کشور و میزان هدررفت نیز مسیری را طی می‌کند که مطلوب نیست.

نیازی به تکرار ندارد که کشور ما در محدوده‌ای واقع است که نتیجه آن خشک بودن بیش از دو سوم خاک ایران شده‌است. اما یک نکته هست که باید مد نظر باشد. گزارش‌های مراجع خارجی حکایت از آن دارد که ایران چندماهی است که وارد دهه‌های خشکسالی خود شده و با این روند مصرف و از آن مهم‌تر با این وضعیت هدر رفت، روزگار آسانی در انتظار ما نیست. این نگاه دولت برای اصلاح الگوی مصرف که تنها محدود به هشدار به مشترکان عمدتا خانگی می‌شود و غفلت از هدررفت بخش کشاورزی و فرسودگی شبکه که آن نیز در این سال‌ها چاشنی سرانه بالای مصرف آب در کشور بوده‌است نیز از اصلی‌ترین تغییراتی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
 
سلمان شکیبا
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۰:۱۱:۵۵
یکی از دلایلی که ما پیشرفت لازم را نداریم الگوی مصرف بسیار غلط است و هدر دادن میلیاردی انرژی.
بعد هم خودمون رو با کشورهای پیشرفته مقایسه می کنیم که از ما خیلی مصرف پایین تر و کار و تلاش بیشتری دارند! (2316852) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۲:۴۰:۳۸
باید در تمام اماکن عمومی از قبیل ترمینال ها پارک ها رستوران ها هتل ها و... استفاده از شیرهای سنسوردار یا پدالی اجباری شود . (2317364) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۳:۲۸:۲۴
بسیاری از خطوط آب قدیمی هست و آب حدود 30 درصد هرز می رود بجای این همه هزینه برای غنی سازی این خطوط را تعویض کنید (2317535) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۲:۴۹:۵۲
1 کولر آبی
1 یخچال فریزر معمولی
1 تلویزیون لامپی
4 شعله لامپ
هفته ای یکبار اتوکشی 4 تا لباس
هفته ای یکبار لباسشویی
اینها وسایل برقی خانه ماست.
نزدیک به 200 هزار تومان برای 2 ماه پول برق آمده.

یعنی در واقع یک هشتم حقوق هرماه (100 هزار تومان) فقط برای برق میرود.
با تورم و گرانی و .... آیا این رواست که نرخ آب را هم گران کرده اند؟

مدیریت هزینه خانوار، یک علم است که وزیر اقتصاد به دانشجویانش درس می دهد.

از او خواهش می کنم مدیریت هزینه خانواده مرا انجام دهد.

آنوقت توقع بهداشت، اخلاق، صرفه جویی آب و سایر مسائل فرهنگی را داشته باشند. (2317399) (alef-14)
 
توحید
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۳:۵۵:۴۸
تلویزیونتون رو عوض کنید دوست عزیز
یه تلویزیون ال ای دی ، یک سوم همین تلویزیونتون برق مصرف می کنه
لامپ کم مصرف هم استفاده کنید
تو این حالت نهایتاً ماهی 30 تومن پول برق میاد براتون
چون همه اینا رو ما هم داریم + یه کامپیوتر که 24 ساعت روشنه قشنگ ، قبض دوماهه 40 تومن میاد تهش (2317647) (alef-3)
 
وحيد
۱۳۹۳-۰۵-۲۸ ۰۹:۰۶:۴۹
نوع كنتور نيز در محاسبه قيمت موثر است ، با كنتور هاي ديجيتالي هزينه كم بار و پر بار نيز محاسبه ميشود. جالب اينكه ساعات پر بار علاوه بر شب ها به روز ها نيز افزايش يافته.
١١ الي ١٥ نيز جزو ساعات پر بار شده. (2323122) (alef-3)
 
حسين
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۰:۱۹:۱۶
چند درصد ذخيره آب مصرف خانگي داره ؟ 15%

مابقي = 85% كشاورزي و صنعت

حاصل : آدرس اشتباه= راه حلي ناكارآمد

چند درصد سدها كارشناسي شدن و به بهره برداري رسيدن ؟

چندتاشون به دليل ندانم كاري بلا استفاده شدن ؟ چرا سانسور . بگين چندتاشون بلا استفادن ترك خوردن يا به دليل عدم مطالعه زمين شناسي در مناطقي قرار گرفتن كه كوه نمك در آن مناطق وجود داشته و آب شيرين, شور شده و عملا بلا استفاده شدن. (2316878) (alef-13)
 
abbas
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۰:۲۲:۲۱
فرهنگ سازی مصرف آب یه شوخیه
خارجی ها اگر میبینید آب کم مصرف می کنند ، برق کم مصرف میکنند و یا رانندگی درستی دارند بخاطر جریمه است. پلیس و دادگاه دربدر دنبال کسانی است تا به علتی آنها را جریمه کند . کوچکترین خلافی بدون جریمه نخواهد بود. (2316884) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۰:۳۵:۲۴
دقیقا درسته
ما الان شاهد هستیم که فقط به مردم و مصارف خانگی فشار میارن (2316919) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۰:۵۳:۲۳
پيشنهاد :
- دولت از همين الان به فكر واردات آب از همسايگان بخصوص شمالي و شمال غرب ) بيفتد و خط لوله هاي آن براي سالهاي آينده كشيده شود .
- وزير كشاورزي از همه همتايان خود در كشورهاي همسايه دعوت كند و يك كارگروه تشكيل و توافق شود هر كدام از كشورها چه محصولي را در طول سال كشت شود . مثلا فلان كشور كه مشكل آب ندارد گندم و كشور ما يه محصولي كه آب كمتري نياز دارد و با شرايط آب و هوايي ما جور است و همينطور الي آخر و درنهايت محصولات با هم اشتراك شود (يا طرح هايي مشابه كه به ذهن اين بنده نمي رسد ) . البته اين طرح را ميتوان با كشورهاي غير همسايه هم ارتقا داد .
متاسفانه در آينده بايد طرح "نفت در برابر آب" را روي ميز بگذاريم .!! (2316964) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۳:۱۲:۴۶
بیشترین میزان آب مصرفی خانواده های ایرانی مربوط به آشپزخانه وطبخ غذا شستشوی ظروف است، در حالیکه خانواده های کشورهای غربی اغلب در بیرون از خانه غذا می خورند و حداکثر غذایی که در خانه تهیه می کنند در حد یک ساندویچ است. در حالیکه آشپزخانه خانواده ایرانی 7 روز هفته و در سه وعده صبحانه - نهار - شام سرویس می دهد. از این گذشته شنیده ام غربیها حتی لباسهایشان را هم بیرون خانه و در ماشینهای لباسشویی عمومی می شویند، در حالیکه ما علاوه بر لباس، پتو، قالی و حتی خودروهایمان را هم با همین آب تصفیه شده شستشو می دهیم. با این فرهنگ و شیوه زندگی قطعا میانگین مصرف آب خانگی در کشور ما باید بیشتر از کشورهای اروپایی و امثالهم باشد. (2317483) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۰:۵۶:۴۶
نتیجه : بیابانی شدن اغلب نقاط ایران - اضمحلال کامل کشاورزی - مهاجرت جمعیت بسیاری ازروستاها وشهرهای کوچک به سمت نقاط شهری بزرگ -انفجارجمعیت درشهرهای بزرگ وافزایش شدید مشکلات دراین شهرها - پی امدهای نامناسب اجتماعی (شبیه افغانستان . لیبی .سوریه.عراق و....)-
نحوه مدیریت مسئولین ذیربط ما: روزمرگی وگذراندن دوسه سال ازمدیریتشان وسپردن مشکلات به مدیربعدی ! (2316976) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۱:۰۰:۲۸
آقای احمدی نژاد 3-2 سال قبل عنوان کرده بود که غربی ها مانع رسیدن ابرهای باران زان به ایران می شوند. می خواستم بدانم این حرف تا چقدر می تواند واقعیت داشته باشد؟ اگر واقعیت دارد ، چرا در گفتگوهای هسته ای از طرف ما این موضوع عنوان نمی شود؟ (2316989) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۲:۵۱:۴۲
ایشان جوک زیاد می گفتند که حال و روزمان این شد. (2317407) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۳:۳۳:۲۶
مشکل غربیها نیستند مشکل گناهان مردم و مسئولان است که باعث بروز عذاب الهی شده و این تازه اولشه و دردسرهای بزرگی در راه میباشد. (2317553) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۴:۰۲:۰۹
آفرين!مورد خوبي را اشاره كرديد. اتفاقا احساس ميشود كه اين مساله به شدت بايكوت ميشود و هيچ كس راجع به آن حرفي نمي زند . در حاليكه متاسفانه اين امر (دستكاري آب و هوا ) خيلي وقت است كه وجود دارد و اثرات منفي روي زمين ايران گذاشته است (2317674) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۴:۲۸:۰۴
این حرف می تواند درست باشد. با پیشرفت تکنولوژی هر کاری ممکن است. ابر ها را در کشورهای خودشان تخلیه کرده و تفاله آن را به سوی ایران می فرستند. (2317777) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۶:۲۸:۲۱
هیچ واقعیتی ندارد! آقای مورد بحث اطلاعات علمی بسیار سطح پایینی داشتند و مغزشان پر بود از اطلاعاتی که از سوی مجله ها و سایت های زرد منتشر می شود و همین الان هم توی اینترنت موج می زنه! هیچکس جلوی حرکت ابر را نمی تواند بگیرد. حتی اگر آمریکا باشد، حتی و بخصوص وقتی که احمدی نژاد بگوید. (2318232) (alef-14)
 
محمد کاظم
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۲:۱۰:۲۶
چرا سیاستهای تشویقی مدیریت بر مصرف آب و گاز و برق را همانند شرکتهای محسن ، چین چین و ... با دادن خودروهای لکسوس ، النترا ، لیفان و ... مدیریت نمی کنید / چرا فقط به جریمه مصرف کنندگان می اندیشید. اینها که حق عمومی مردم است را با سیاستهای بازدارنده مدیریت می کنید! واقعاً دستگاههای ناظر نمی دانند چه تعداد از مصرف کنندگان و به اصطلاح مشترکین خارج از کنتور بهره بردار کاذب هستند و البته چه راحت هم از تخلف آنها چشم می پوشند . جالب اینکه با یک آب یخ تگری و یا یک پاکت آبمیوه و ... دادش مراقبت صد البته از مدیریت بهتر است . (2317249) (alef-14)
 
منصور
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۲:۱۴:۳۲
آیا دولتمردان ما می دانند که سوژه احمدی نژاد و سناریوی نسبت به عدم مدیریت ایشان در دو دوره دولت نهم و دهم نقل محافل مردم شده است / مردم هر چه بن بست راجع به مسائل روز کشور را می بینند میگویند پاسخش را احمدی نژاد باید بدهد و چه سر در گم هستند برخی دولتمردان ما در دولت یازدهم که ثمره مدیریت ناکارامد انها در دوره های صدارت باعث شده که مردمم در دولت نهم و دهم با آغوش باز احمدی نژاد را بعنوان فرشته نجات خود حمایت کرده تا فاصله دارا و ندار را در مملکتی که شالوده آن بر حکومت نبوی و علوی بنیان نهاده شده است بنا شده و شکل گیرد. (2317270) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۲:۳۴:۱۱
همش به خاطر کشاورزی کم بازده هست
کشت ذرت در فارس ، میدونید چقدر آب مصرف داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2317341) (alef-14)
 
عباس
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۳:۱۹:۲۵
این همه هزینه میکنن لوله کشی گاز میکنن به شهرستان ها آخرشم میگن کمبود گاز داریم تو زمستون،کمبود آب و برق در تابستون،کجای دنیا آب مایه حیات رو برای سرمایش استفاده میکنن،الحمدالله شبکه برق در همه کشور وجود داره،یک نیروگاه برق بسازن همون گاز رو بدن به نیروگاه برق تولید کنه،چند نفر در سال به دلیل گاز گرفتگی میمیرن!!فکر کن پنجره های دوجداره با بخاری گاز سوز!در اکثر شهر های کشور آب لوله کشی فقط برای شستشو استفاده میشه اکثرا از بیرون آب خوردن میگیرن!!!مثال سرخس خراسان رضوی که فقط کافیه یک روز از آب لوله کشی استفاده کنی تا راهب بیمارستان بشی،در صورتی که آب سد دوستی شهرستان میره برای مشهد و شهروندان سرخسی باید از مراکز آب شیرین کن سطح شهر آب مصرفی شون رو تهیه کنن (2317506) (alef-3)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۳:۳۱:۲۹
تمام این چاههای غیر قانونی با یک زیر میزی درست می شن و هیچ وقت تعطیل نمی شن (2317547) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۴:۱۰:۳۵
در اصفهان کارخانه هاي ذوب آهن و فولاد مبارکه و صنايع نظامي و انرژي اتمي نطنز تماما از آب شيرين رودخانه زاينده رود که مناسبترين براي کشاورزي است استفاده ميکنند و به اين خاطر هم رودخانه را خشکاندند و هم کشاورزي منطقه را , حالا چطوري ٩٠% آب صرف کشاورزي ميشود , جاي سؤال دارد (2317723) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۴:۳۳:۴۰
صرفه جويي دو مولفه دارد يكي مصرف كننده و ديكيري ابزار . كليه وسايل برقي زاپني برق كمتر از 110 مصرف مي كنند با كيفيت عالي اما كولر آبي ما هنوز انرزي g يعني پايين ترين رده انرزي و اين يعني مصرف سر سام آور برق مصرف كننده در اين گرما بايستي چكار كند . لوله هاي ما فرسود و هر روز نشتي دارد شايد به اندازه مصرف خانگي مقصر مصرف كننده است كه براي انشعابي كه هيچ خدماتي به دنبال ندارد 10000000 رلال بايد بپردازد . اتومبيل مصرفش در 100 كيلومتر در اين روزهايي كه مصرف اتومبل هاي خارجي به سمت صفر ميل مي كند بيداد ميكند مقصر مصرف كننده است چرا در چيزهايي كه ناتوان از توليدشان هستيم مدام مردم را به صرفه جويي ترغيب ميكنيم ولي در چيزهاي ديگر مثل كارت شارژ، پفك ، برنج هندي و صدها نوع از اين دست اتفاقا بهترين ساعت رسانه ملي صرف مي شود تا مردم را به مصرف بيشتر ترغيب كند . ... (2317801) (alef-14)
 
ادیب
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۴:۴۶:۲۷
ما مدنی هست تا جایی که برایمان مقدور است در مصرف آب رف جویی می کنیم.چون طعم بی آبی را چشیده ایم.اما انگار خود مسئولین شهداری از همه چیز دورند.سر ظهر به درختان آب می دهند، سطل های زباله و دیوار ها را با آّب خالی (با فشار آب بدون مواد شوینده) می شویند،حمل آب هم به صورتی است که از چاه تا نقطه آخر روی زمین و آسفالت قابل ردیابیست،توی بزرگراه ها هم که کلا در حال شستن خودرو های عبوری هستند به جای آبیاری گیاهان.شهرداری و شورای شهر گویا دقدقه ای جز انتخابات ندارند...
وضعیت کشاورزی و صنعت هم که دوستان بیان کردند.
سد های رانت ساخت هم که وضعیت بسیار جالبی دارند،یا دارای ترک روی بدنه یا حفره های زیر زمینی بر اثر عدم انجام مطالعات زمینشناسی و ژئوفیزیکی...
کلا مردم مقصرند! (2317853) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۶:۱۸:۲۷
حرف بیخود لطفا نزنین حداقل 90% آب مصرفی در بخش کشاورزی و صنعته و پرت اصلی هم همونجاست حالا شما موقع شامپو زدن دوش رو ببند یا با نصف لیوان آب مسواک بزن چقدر کمک میکنه!؟تو همون مصرف خانگی هم پرت اصلی تو سیستم تصفیه و انتقاله وقتی آب دستشویی و حمام و ... با آب آشامیدنی از یه لوله میاد و ...
حالا اشکال نداره قرار نفت خام بدیم از روسیه یخ بگیریم تو راه آب بشه آب گیرمون بیاد ;) (2318194) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۶:۴۶:۳۶
همین که گفته میشه باید از تولید حمایت کرد، یعنی پیش شرط هاش باید فراهم شه.
کشاورزی اگه همش آب رو تلف میکنه، خب اینجاس که واردات آب معنی پیدا میکنه (2318288) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۱۸:۳۴:۴۴
مصرف زیاد آب وبازدهی کم در کشاورزی خود یک معزل بسیار بزرگ است ولی معضل بزرگتری که به آن توجه نمیشود کاشت محصولاتی است که هیچ ارزش استراتژیک و موثر در تولید محصولات کشاورزی ندارد و یا کاشت بدون توجه به اقلیم برخی محصولات در نواحی خاص است
برای مورد اول باید دید که چه لزومی برای کاشت این همه هندوانه یا طالبی و محصولات دیگری از این قبیل وجو دارد در حالی که این محصولات مصرف آب بالایی دارند و همین امسال بعلت کاشت بیرویه قیمت آن حتی به زیر 300 تومان در هر کیلو رسید
واقعا در این شرایط خشکسالی و کمبود آب آیا دلیلی برای این همه کاشت محصولات این چنینی وجود دارد
برای مورد دوم میتوان از کاشت برنج که یه محصول پر آب محسوب می شود در برخی شهرهای گرم و خشک نام برد
بعنوان مثال در شهر فیروزآباد استان فارس یا در برخی شهرهای استان خوزستان اقدام به کاشت برنج می شود که شهر های گرم وخشکی هستند (2318636) (alef-14)
 
شهاب
۱۳۹۳-۰۵-۲۶ ۲۰:۳۰:۵۷
به عنوان یک متخصص هیدروپلتیک، با آه و ناله می گویم اگر می دانستیم تا کمتر از 15 سال دیگه با چه وضعی در بحران آب مواجه خواهیم بود، هیچ کدام شب ها نمی توانستیم بخوابیم!!! کلمه بحران برای آن وضعیت قریب الوقوع یک شوخی بیمزه بیش نیست!!! نه برای مواجهه با چنین فاجعه ای آماده شده ایم و نه توصیه ها و هشدارهایی که می دهیم کوچکترین تناسبی با عمق و تلخی فاجعه دارد. از آقای دکتر توکلی به عنوان یک فرد دلسوز و مسئول می خواهم مطالب متخصصان بحث را بشنود و هرجا دستش برسد فریاد بزند شاید هم مردم و هم مسئولان بیدار شوند. (2318942) (alef-14)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۰۱:۰۹:۳۵
درست است که الگوی مصرف اب صحیح نیست ولی بیش از 80 درصد ابهای شیرین در کشور هدر میرود واز مقدار باقیمانده بیش از 80 درصد صرف کشاورزی وصنعت میشود انوقت تمام فشار ها برای صرفه جویی روی مصرف خانوار است برای مثال در چهار محال سالانه بیش از 12 میلیارد متر مکعب اب شیرین تولید میشود که بیش از 11میلیارد متر مکعب ان به خلیج فارس میریزد بهتر است هرچه زودتر به فکر مدیریت ابهای شیرین کشور باشیم.کشور ما کشور کم ابی نیست بلکه مدیریت اب در کشور وجود ندارد. (2319547) (alef-14)
 
۱۳۹۳-۰۵-۲۷ ۰۹:۱۰:۴۶
خداییش بیان میزان مصرف منطقه ای رو متناسب با جمعیت هر منطقه تو شهر تهران نشون بدن ببینیم کی بیشتر مصرف میکنه؟!
ما پایی شهریا یا شما بالا شهریا!!! (2319877) (alef-14)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.