توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 403711
پورحسین: رده سنی کودک در مملکت متولی ندارد
رئیس شبکه چهار سیما در مراسم رونمایی از پورتال جامع کودک و نوجوان گفت: ما در عرصه تعلیم و تربیت با نحوه معماری انسان آشنایی نداریم و رده سنی کودک در جامعه ما متولی ندارد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۸
دکتر پورحسین در مراسم رونمایی از پورتال جامع کودک و نوجوان با عنوان «فرزند پورتال» که عصر امروز ۲۷ مهرماه در تالار ایوان شمس برگزار شد، گفت: وقتی مقام معظم رهبری که راهبری داخلی و خارجی را برعهده دارند و جهان اسلام و به ویژه جهان تشییع را رهبری می کنند تا این اندازه کتابخوان هستند و برای مطالعه کتاب های تازه و ارزشمند وقت می گذارند ما چگونه بهانه می آوریم که فرصتی برای کتاب خواندن نداریم. برای مثال وقتی مقام معظم رهبری بر کتاب محمد میرکیانی قریظ می نویسند این مسئله نشان می دهد تا چه اندازه برای ایشان کتابخوانی و همچنین توجه به گروه سنی کودک و نوجوان اهمیت دارد.

قائم مقام سیمای جمهوری اسلامی ایران، تربیت را معماری انسان برشمرد و افزود: در تربیت انسان دو دیدگاه مطرح است. یکی نظریه «جان لاک» است که انسان را به یک لوح سفید تشبیه می کند که هیچ چیز بر آن نقش نبسته و ما هر کاری بخواهیم با آن می کنیم دیگری نظریه اسلام است که انسان را فطرتا خداجو می داند.

پورحسین با اشاره به اینکه کودک بالقوه یک انسان کامل است، اظهار داشت: همه کودکان به طور فطری خداجو و کمال گرا هستند. خداوند بذر انسانیت و رشد را در کودکان کاشته و کار ما باغبانی کردن این بذر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه دین ما مشحون از اطلاعات موثر در زمینه معماری انسان است، گفت: ما در عرصه تعلیم و تربیت با نحوه معماری انسان آشنایی نداریم. ما حس می کنیم هرچه در این زمینه وجود دارد از غرب آمده در صورتی که تعالیم دینی ما سرشار از موارد آموزشی است. تنها کاری که باید انجام دهیم این است که این آموزه ها را به زبان امروز درآوریم. ما باید مبانی بومی خود را بیشتر و بهتر بشناسیم. امیدوارم پورتال جامع کودک و نوجوان بتواند اطلاعات درستی را در زمینه فرزندپروری در اختیار ما بگذارد.

وی با اشاره به اینکه رده سنی کودک در مملکت ما بدون متولی است، گفت: در کشور ما برای کودکان هیچ متولی وجود ندارد. مهد کودک ها خود را متولی خردسالان می دانند اما از هیچ برنامه مشخصی پیروی نمی کنند.این گونه است که کودکان در عرصه تعلیم و تربیت به ویژه در مقطع پیش دبستان رها و بی صاحب هستند.

این متخصص حوزه کودک و نوجوان رفتن به سمت تمدن نوین اسلامی را راهگشا دانست و افزود: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی باید در دو زمینه رشد کنیم. یکی از این حوزه ها علم و فناوری است که خوشبختانه در این زمینه بالیده ایم و دیگری سبک زندگی ایرانی – اسلامی است که متاسفانه در این حوزه دچار یک نوع وادادگی و درهم ریختگی شده ایم.

تربیت کم کردن فاصله بین توان بالقوه و بالفعل انسان است

غلامعلی افروز هم یکی دیگر از کسانی بود که در مراسم رونمایی از «فرزند پورتال» سخن گفت.

او تربیت امام حسین(ع) را بهترین نمونه تربیت فرزند دانست و افزود: در گستره کودکی هیچ کس چون امام حسین(ع) تربیت نشده است. ایشان از غنی ترین منابع عاطفی یعنی پدری چون حضرت علی (ع) و مادری چون حضرت فاطمه(س) بهره برده اند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه بر اهمیت تربیت فرزند از دیدگاه پیامبر اشاره و بیان کرد: رسول اکرم بر اهمیت فرزند و رویکردهای فرزندپروری در دوران کودکی تاکید بسیار داشتند و معتقد بودند که کودک باید از غنای عاطفی برخوردار باشد.

وی تربیت را کم کردن فاصله بین توان بالقوه و بالفعل انسان دانست و گفت:واژه های انضباطی ملال آور هستند و انسان را خسته می کنند. ما باید دنبال واژه ها و پیوندهای عاطفی باشیم و چون یک باغبان بستر را برای رشد فرزندان خود فراهم کنیم.

امروز تربیت کار دشواری است چرا که عمر انسانها طولانی شده است. برای مثال متوسط عمر زنان نزدیک به یک قرن پیش ۴۷ سال و متوسط عمر مردان ۵۱ سال بود اما امروز زنان تا ۸۰ سالگی و مردان به طور متوسط تا ۷۶ سالگی زنده می مانند و زندگی می کنند.

این روانشناس کودک و نوجوان تجربه بلوغ را از مولفه های مهم دوره نوجوانی برشمرد و افزود: در دنیای کودکی و در شرایط فعلی بسیاری از کودکان در ۱۰ سالگی بلوغ را تجربه می کنند و سن بلوغ در دختران و پسران، تقریبا یکی شده است. ما باید به این نواقص در تربیت فرزندان خود توجه کنیم و بچه های خود را خیلی زود به مدرسه نفرستیم و اجازه دهیم تا آنها به لحاظ عاطفی دچار فشار روانی نشوند.

بخش مهمی از آموزش از طریق آثار فرهنگی- هنری صورت می گیرد

محمد میرکیانی هم یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود. او آموزش را به دو بخش رسمی و غیر رسمی تقسیم و بیان کرد: آموزش رسمی آن چیزی است که بچه ها خواسته یا ناخواسته از طریق سیستم آموزش و پرورش می آموزند و آموزش غیر رسمی بخش مهمی از تعلیم است که از طریق آثار فرهنگی هنری ارائه می شود.

این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اینکه در شرایط فعلی انبوهی از محصولات فرهنگی توسط کشورهای غربی تولید می شود و در اختیار بچه ها قرار می گیرد گفت: امروز مجموعه تولیدات فرهنگی با اندیشه «جهان باوری» و همچنین «جهان سرزمینی» برای کودکان و نوجوانان تولید می شود. کشورهای غربی می خواهند به نسل آینده خود آموزش دهند که جهان تحت سلطه آنان است. ما باید در این شرایط به تولید آثار ارزشمندی بپردازیم که هم برای کودک و نوجوان امروز جذاب است و هم سبک زندگی ایرانی- اسلامی را به او آموزش می دهد و ساخت چنین محصولاتی به آگاهی و درایت هنرمندان، نویسندگان و سینماگران نیاز دارد.

میرکیانی در ادامه بیان کرد: اگر آثار و محصولات فرهنگی و هنری که برای کودکان و نوجوانان تولید می شود به درستی تعریف شود می تواند مثبت و سازنده باشد به شرط آنکه پژوهش درستی در این زمینه صورت بگیرد، اهداف مشخص شود و سازندگان مخاطب خود را بشناسند. یکی از فواید پورتال جامع کودک و نوجوان که امروز رونمایی می شود آگاهی بخشی به این گروه سنی است.

این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اینکه در دنیای امروز یک کلمه با هزار تصویر برابری می کند، گفت: آنچه امروز در شبکه های مجازی شاهد آن هستیم نبرد واژگان است. نبرد واژگان در ابعاد مختلف و به شکل های گوناگون در حال گسترش است و هدف این نبرد کودکان هستند. ما باید خود را برای این جنگ آماده کنیم.

 
 
کلمات کلیدی : دانش و فناوری+ پورتال جامع کودک
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.