نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 147987
 
الزامات سال تولید ملی
محمد حسین زاده، 6 فروردین 91
تولید حتی اگر گران هم در بیاید ولی با خود اشتغال داخلی را به همراه دارد، اشتغال در بعد ایجابی یعنی افزایش رفاه فردی و اجتماعی و ...
تاریخ انتشار : يکشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۳
نباید اول سال را با ناامیدی شروع کرد، ولی نگرانی را نمی شود پنهان کرد. رهبر دور اندیش انقلاب چند سالی است که شعار اصلی کشور را در شروع سال جدید در حوزه اقتصاد انتخاب می کنند همت و تلاش مضاعف،اصلاح الگوی مصرف و جهاد اقتصادی که به صورت کلان مطرح شد و البته جای تاسف دارد که مسئولین کشور آن طور که باید به آن بها ندادند. نه اینکه کاری نشده است، بلکه وقتی شعاری به عنوان جهت گیری یک ساله ی کشور، آن هم از سوی رهبری جامعه انتخاب می شود، مسلما بنا بر نیاز روز و جدی کشور و بر مبنای وجود یک تهدید و یا یک فرصت بالقوه انتخاب شده است، پس باید در همان سطح هم تمامی فعالیت های کلان دستگاه های اجرایی کشور به سمت آن حرکت کنند، نه اینکه با چاپ چند کتاب و برگزاری چند همایش که بیلان کاری را پر می کند و بودجه کشور را تلف! ، به زعم خود ادای دین کرده باشند.

سال ۱۳۹۱ از جهتی متفاوت با نام گذاری سال های گذشته است، به این معنا که نام گذاری های سالهای گذشته کلان بود و چندان قابل ارزیابی کمی در پایان سال نبود، رهبر انقلاب بعد از آنکه اهداف سال های گذشته را در فضای فرهنگ اقتصاد تعیین کردند، یعنی ترویج نگاه جهادگونه به فعالیت های اقتصادی، سال جدید را با تعیین اهداف جزیی تر، به شکلی وارد فاز اهداف عملیاتی شدند. سال حمایت از تولید ملی، نیروری کار و سرمایه گذار ، با تعیین سه وظیفه برای دولت(به معنای مجموع سه قوه)، دست اندرکاران تولید و مردم.

سه حلقه ای که نحوه تعامل آنها بر روی هم تاثیر مستقیم دارد و نتیجه نهایی اش وابسته است به این تعامل. یعنی هر چقدر هم که مردم را تشویق به خرید کالای داخلی کنیم، ولی کیفیت تولید کالای داخلی پایین باشد، عملا رغبتی از سمت مردم به کالای تولید داخلی نخواهد بود. اگر هم تولید کننده ی ما هم همتی کند برای تولید کالای با کیفیت ولی اگر دولت و سیستم بانکی کشور، خدمات پولی و مالی ندهد و یا قوانین اقتصادی فضای کسب و کار را سخت کند و یا مردم نسبت به کالای داخلی بی رغبت باشند باز هم نتیجه منفی خواهد بود. بر همین منوال فقط وجود یک دولت فعال نمی تواند نتیجه بخش باشد. باید تمامی ارتباطات این سه حلقه با هم اصلاح شده و در راستای افزایش تولید ملی بهبود پیدا کند.

تولید حتی اگر گران هم در بیاید ولی با خود اشتغال داخلی را به همراه دارد، اشتغال در بعد ایجابی یعنی افزایش رفاه فردی و اجتماعی و در بعد سلبی یعنی کاهش تمام آسیب های اخلاقی و امنیتی که از قِبَل آن به وجود می آید.
آنچه در ادامه می آید گوشه ای از وظایف این سه حلقه است که البته کامل نیست نیاز به کارهای پژوهشی و تحقیقاتی دارد ولی برای آنکه مسیر حرکتمان روشن شود مرورش خالی از لطف نیست:
دولت:
ثبات در تصمیم گیری ها و قوانین یکی از اصلی ترین مولفه های بهبود فضای کسب و کار است. اگر سرمایه گذار و تولید کننده نتوانند نتیجه ی سرمایه گذاری خود را پیش بینی کند هیچ گاه در این مسیر قدم نمی گذارد. بعد از ثبات قوانین و شرایط محیطی که باعث افزایش ریسک سرمایه گذاری می شود ، قوانین ترغیبی و کاهش بروکراسی اداری و تامین سهل سرمایه برای تولید کننده از طریق سیستم بانکی از دیگر مولفه هایی است که می تواند تولید را ترغیب و تقویت کند. متاسفانه در شش ماه پایانی سال ۹۰ که قرار بود سال جهاد اقتصادی باشد، بیشتر از آنکه تولید کنندگان رغبتی برای تولید داشته باشند، به حسرت به دلال هایی می نگریستند که بدون هیچ مشقتی که تولید کننده ها با آن سر و کار دارند اعم از اداره مالیات و بیمه و حقوق نیروی کار و ... به درآمدهای نجومی رسیدند آن هم از طریق دلالی سکه ، طلا و دلار .

نکته ی دیگر در مورد نقش دولت آن است که بحث واردات باید به صورت جدی ساماندهی شود، این به معنای بسته شدن کامل مرزها نیست بلکه باید تعرفه ها و نرخ ارز به شکلی ساماندهی شود که تولید کننده ی داخلی بتواند در رقابتی منطقی با کالای بیگانه، کیفیت خود را افزایش دهد و البته نباید فراموش کرد که اگر بعد نظارتی دولت قوی باشد می توان از طریق وضع قوانین کیفیتی هم به این مهم دست پیدا کرد و به شکلی سخت گیرانه تر جلوی ورود کالای خارجی را گرفت.

مجموع قوانین تجاری و مالیاتی باید به شکلی باشد که مردم را به سمت کار تولیدی تشویق کند و کار های دلالی و واردات کالاهای مصرفی سخت ترین و پرهزینه ترین فعالیت ها شود.

نکته ی دیگر در راستای سیاست های اصل ۴۴ است، اینکه دولت به جای آنکه رقیب بخش خصوصی در تولید باشد باید یار و مددکار باشد. سود و زیان واقعی شرکت های تولیدی زمانی مشخص می شود که این عرصه کاملا در دست بخش خصوصی باشد، آنگاه که یک شرکت خصوصی رقبای خود را در شرایط برابر ارزیابی می کند امید به فعالیت و رقابت دارد نه آن زمان که رقیب خود را شرکتی دولتی ببیند !

تولید کننده و سرمایه گذار با افزایش تحریم های خارجی گرچه تهدیدات افزایش پیدا کرده است ولی به نوعی بهترین فرصت برای تولید کنندگان و سرمایه گذاران داخلی است که با بررسی کالاهایی که تا به امروز به سمت تولید آن در داخل نرفته بودیم، روند خودکفایی را در عرصه صنعت به صورت جدی تر پیگیری کنیم.

گرچه تولید به شدت تحت تاثیر تصمیمات دولت است ولی مهمترین نکته در مورد تولید کنندگان این است که عشق به کشور و سربلندی آن می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات باشد. چرا باید بعضی از صنعت گران و تولید کنندگان ما با طمع در سود بیشتر خود به جای تولید کالا تبدیل به وارد کننده شده اند؟ وجود تعهد در تولید کننده و سرمایه گذار ما باعث می شود که در سخت ترین شرایط نگاهش به عرصه اقتصاد ملی، نگاهی ارزشی و جهادگرانه باشد، نگاهی که در میان دانشمندان هسته ای کشور به درستی جواب داده است و شاهد پیشرفت های هسته ای در سال های گذشته بوده ایم.

مردم
آنچه بر عهده مردم است بیشتر فرهنگ سازی و نهادینه کردن آن است. امری که هم بر دوش دولت و سازمان و نهاد مختلف فرهنگی است و مهم تر از آن بر عهده سازمان های مردم نهاد، حوزه های علمیه و دانشگاه هاست.

اول آنکه باید تولید ثروت حلال به عنوان یک ارزش در جامعه نهادینه شود و درکنار آن تولید ثروت های کاذب از طریق دلالی به امری مذوم در میان آحاد جامعه مبدل شود. دوم آنکه باید مصرف کالای داخلی تبدیل به ارزش شود. یعنی فرزندمان ما باید به پوشیدن لباسی با پارچه وطنی و دوخت ایضا وطنی افتخار کنند. این امری است که تلاش جمعی مردم را می طلبد. دانش آموزی که امروز به لباس وطنی خود افتخار می کند فردا همه ی تلاشش را در دانشگاه انجام می دهد که سوار هواپیمایی شود که وطنی باشد و بر ماشینی سوار شود که چنین باشد.

این مورد امری است که نیاز به تصمیم دولت ندارد. باید انقلابی فرهنگی در میان مردم و توسط مردم و نخبگان دینی و فرهنگی به وجود آید برای ارزش بخشیدن به کالای ایرانی. مصرف کالای وطنی امری است که مدعیان ناسیونالیتی و وطن پرستی و ملی گرایی اگر خالص باشند هم قبول دارند چه رسد به ایرانیان مسلمانی که فرهنگ و دین اشان نیز چنین می خواهد.

شکی در اینکه ما می توانیم نیست فقط اراده ای می خواهد آهنین که کشوری بسازیم چون سرو سربلند و چون کوه مستحکم تا دشمنان بدانند این سرو سربلند در برابر تبرها، کمر خم نخواهد کرد.
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۱:۱۳:۵۶
سلام
یه نظر بی ربط .جایی ندیدم که بتونم بنویسم گفتم شاید اینجا زودتر شما ببینید.
یارانه فروردین 91 با کاهش 17500 تومانی برای هر نفر واریز شده و قابل برداشت نیست.جالبه که مجلس گفته بود 2 ماهه اول 91 تغییر نداشته باش.تازه آیا برای افراد کم درآمد افزایش داشته؟
تحقیقش با شما (717179) (moderator18)
 
ابوالحسن_ع
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۱:۲۲:۱۶
جناب آقای توکلی خدا قوت:
با عرض معذرت فقط با عنوان شعار سال مشکلات مردم حل نمی شود.بلکه تا زمانی در فکر واندیشه مسئولین دولتی ونگاه آنان به بخش خصوصی تغییر ایجاد نشود.مشکلی حل نمی شود.
چون هنوز ما نمیدانیم اقتصاد ما دولتی،تعاونی،یاخصوصی است ومتولی بخش خصوصی درکشور کیست.حتی دربرنامه پنجم برای بخش خصوصی درحد مشاور درنظر گرفته شده بود . (717183) (moderator18)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۱:۲۳:۱۳
فقط باید این سیاست حمایت از تولید داخلی باعث سوئ استفاده خودرو سازان نشود. (717184) (moderator18)
 
ایرانی
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۱:۳۱:۵۸
باوجود قوانین کار وتامین اجتماعی ومالیات ها وروش های اجرائی آنها که جز ایجاد موانع وفساد ورانت ودر نتیجه بیکاری ، نه تولیدی اضافه خواهد شد ونه فسادی کم می شود . جالب این است که اصلاح قوانین را هم به عهده سازمان متبوعه می گذارندتا چاقو دسته خود را ببرد !!. سازمان مالیاتی 100% اصناف بیش از پنج میلیونی را فراری از دادن مالیات می داند!!! وبا روش چانه زنی آنچنان دارد به مردم ودولت ظلم می کند که فقط همین یکی برای آنکه سرمایه از تولید سالم فراری شود کفایت می کند . تعجب آور آنکه به همین سازمان سی سال است گفتند پیش نویس تحول قانون را بنویس واخیرا طرح تحولی دادند که دومؤلفه مهم دارد 1ـ اگر کاسب کم سواد دفتر واسنادش خدشه دار باشد به سه تا دوسال زندان محکوم شود !!!! 2ـ اکثر برنامه هایی که سازمان های دیگر در تعیین آن با سازمان باید مشارکت می کردند لغو وتماما تصمیم گیری در مورد آنهارا به عهده سازمان گذاشته است . آیا برنامه ریزان ما هنوز متوجه نشده اند که با این قانون وروش مالیاتی وضرائب ماده 154 هزینه دریافت مالیات از اصناف بیش از در آمدش می باشد ؟ ضمن آنکه بررسی کرده اندتا متوجه شوند که تقابل ایجادشده وبی اعتمادی بین دولت واصناف چه اثرات مخرب فرهنگی واجتماعی دارد ؟ (717194) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۱:۳۶:۰۱
""باید انقلابی فرهنگی در میان مردم و توسط مردم و نخبگان دینی و فرهنگی به وجود آید برای ارزش بخشیدن به کالای ایرانی. مصرف کالای وطنی امری است که مدعیان ناسیونالیتی و وطن پرستی و ملی گرایی اگر خالص باشند هم قبول دارند چه رسد به ایرانیان مسلمانی که فرهنگ و دین اشان نیز چنین می خواهد.""
مملکتی داریم که رئیس جمهور را به مجلس فرامی خوانند و می پرسند چرا نام ایران را آورده ای؟ چرا از کوروش تعریف کرده ای؟ چرا ملی ملی کرده ای؟ آن وقت صحبت از تولید ملی؟؟؟؟ (717198) (moderator7)
 
سعید57
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۲۰:۱۹:۲۴
با سلام
مشک آنست که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید

کالا اگر مرغوب باشه نیازی به تعریف و طرفداری نداره ، چه ایرانی چه خارجی . (717486) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۱:۵۹:۳۰
به نظر من آقا با این پیام میخواهد بفهماند که در حوزه اقتصاد مردم در تنگنا هستند دولت کاری نکرده وفقط ارمغان گرانی و تورم را به ملت هدیه نموده و جود آمار های غیر واقعی و دورغ پدر کشور را درآورده ولی کو گوش شنوا ؟؟؟ (717218) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۲:۰۴:۱۵
جالب است که از امروز تا آخر سال آقایان تند و تند در مورد نامگذاری سال مقاله می‌نویسند و حرف میزنند، ولی‌ دریغ از یک پر کاه عمل! (717223) (moderator7)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۲:۲۳:۳۴
سالها پیش اقای احمدی نژاد از اقتصاددانان خواستند راهکار عملی و خارج از جزوات درسی ارائه دهند رفتند و هنوز که هنوز است برنگشتند این از اقتصاددانان خارج از دولت، دولتی ها هم که میبینید چگونه مشغول رونق دادن به اشتغال و تولید در کشور هستند ما ایا نباید نا امید باشیم؟انصافا؟ (717234) (moderator7)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۳:۰۸:۲۳
مثلا 300 درصد قیمت جنس مشابه خارجی در بیاید مشکلی نیست ؟ (717259) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۳:۱۶:۰۶
سال گذشته كه سال جهاد اقتصادي بود ريشه اقتصاد خشكانده شد و در واپسين روزهاي سال ارزش ريال نصف شد.
انشالله امسال هم كمر توليد و سرمايه ايراني خشكانده خواهد شد. (717266) (moderator7)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۳:۴۵:۴۲
سال پیش گیر الکی دادید به اقتصاد این شد که 3000 میلیارد تومان اختلاس فقط کشف شد که مسلما مواردی از اختلاس هم آشکار نشده و فساد در بخش های دیگر هم هست. تورم بالای 20 درصد رفت.رکود تشدید شد و اکثر واحدهای تولیدی تا 2 ماه مانده به عید بیکار بودند(خودم در یکی از این واحدها در پایتخت ایران مشغول به کار هستم)و حقوق پرسنل و کارگران به تاخیر افتاد وارزش پول ملی نصف شد و........من متاسفم که امسال تمرکز روی تولید بردید و عملا می خواهید به جنگ تولید کننده ها بیاید.شما 2 سال پی در پی شعار اقتصادی را برای سال انتخاب کردید و این فاجعه بار است .لذا من به عنوان یک جوان از شما تقاضا دارم اگر ممکن است و می توانید اندکی در شعار امسال تجدید نظر کنید. (717293) (moderator18)
 
محمدتقی احمدی
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۴:۱۳:۵۳
امیدو ارم در این سال نو همه مردم این کشور کهن با همت خود کلیه کالاهایی که امکان ساخت آن در کشور وجود دارند را بخرند تا ضمن حمایت از صنایع مملکت به رونق کارخانه ها هم کمک کنند . (717321) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۴:۲۲:۱۱
امیدوارم (نه زیاد) که تولید ملی فقط در اتومبیل بی کیفیت و گران داخلی خلاصه نشود (717322) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۵:۱۹:۵۳
ابر قدرت های 40 سال آینده
1- کشورهایی که نفت ذخیره بیشتری دارند.
2-کشورهایی که صنعت و تولید تکنولوژی بالا دارند مثل کره و چین و ژاپن
3- کشورهایی که بهترین سوخت جایگزین نفت را برای ماشین ها و تولید نیرو در اختیار دارند.
4- کشوری که صنعت گردشگری را رونق داده و تا وقتی نفت دارد در راه سازندگی و زیبا سازی کشور و جذب توریست فعالیت کرده مثل امارات متحده عربی
نتیجه: کشوری که دانش بیشتری دارد ، در نبود نفت ، قدرتمند تر و سلطان جهان خواهد بود.
(717351) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۵:۵۴:۳۹
شما خودت مثلا میری از بزرگترین کارخانه خودروسازی مملکت خودرو میخری اون هم با قیمت 2 برابر همان خودرو در اروپا ! بعد که مشکلی برایش پیش آمد باید یک ماه خودرو را بخوابانی نمایندگی نمایندگی هم با انواع روش های ممکن از تعمیر و تعویض قطعات با گارانتی و بدون دریافت هزینه فرار میکند(مثلا قطعه نیست اگر میخواهی زودتر درست بشه خودت از بازار تهیه کن بیار وگرنه باید یک ماه صبر کنی تا شرکت خودروساز از مثلا فرانسه قطعه را وارد کند ) شما بودید دیگه ماشین داخلی میخریدید ؟
این جریان در مورد بقیه اجناس ساخت داخل صدق میکند از یخچال و فریزر بگیرید تا لباسشویی و ....
آن موقع هست که میگویید کاشکی چند صد هزار تومان ( در مورد لوازم خانگی ) بیشتر داده بودم و جنس خارجی را خریده بودم و اینقدر مکافات نداشتم حداقل چند سال بدون مشکل برایم کار می‌کرد . (717365) (moderator18)
 
محمدرضا
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۱۹:۱۱:۵۵
درود بر نویسنده ی فهیم این مطلب
ایده های بسیار زیاد صنعتی در کشور وجود دارد که متاسفانه حمایت نمیشود (717462) (moderator18)
 
احمد رضا
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۲۰:۵۱:۲۴
تولید ملی به چه قیمتی؟؟
سالانه چند نفر در جاده ها بر اثر تولیدات ضعیف ایران خودرو و سایپا کشته می شوند؟ (717496) (moderator18)
 
بی طرف
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۲۱:۵۲:۱۸
اگه یه کم با خرد به این قضیه نگاه کنیم می بینیم که اگر قیمت بالا رود تقاضا کم می شود و واحد های صنعتی کمتر سود می کنند و در نتیجه باز هم باعث کم شغلی و ... میشه. (717509) (moderator18)
 
غیاث
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۲۲:۳۴:۳۴
اصولا در کشورهای صنعتی برای پشتیبانی از تولید و فراهم اوردن سرمایه برای آن از بازارهای سرمایه که یکی از ساده ترین و البته کاراترین آنها بورس است استفاده می شود. اگر نگاهی گذرا به بورس ایران داشته باشید خواهید دید که دریایی مواج و پر تلاطم است که به واسطه عدم پشتیبانی صحیح از آن توسط دولت به مکانی نا امن برای سرمایه گذاری مبدل شده است. بدیهی است نا امنی در بورس یعنی نبود امنیت در زمینه سرمایه گذاری در تولید و قاعدتا تولید نیز رمقی برای بقا نخواهد داشت. پس چه بهتر دولت در سال تولید ملی بازار های سرمایه و علی الخصوص بورس را رونق دهد (717523) (moderator18)
 
یواشکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۲۳:۳۴:۵۰
خودمونیم بعداز پیام مقام معظم رهبری درنامگذاری سال جدید کانالهای تلویزیونی بخصوص شبکه خبر پرشده از میزگرد های گوناگون درخصوص حمایت از تولیدملی وحمایت از بیانات رهبرانقلاب . اماجای نقد عملکرد دولت که متولی اصلی حمایت ازتولید داخلیست خالیه . مشکل اینه که همه سر شده اند و نظر میدهند دریغ از یک پا که حرکت کند وایده هارو اجراکنه (717546) (moderator18)
 
محمد فیزی
۱۳۹۱-۰۱-۰۶ ۲۳:۵۱:۲۶
من یک تولید کننده هستم هزینه های برق وگاز و مالیات و بیمه کمر تولید کننده را شکسته اینقدر هزینه بالاست که نمیشه جمعش کرد کیفیت اگه بالا بره قیمت نهایی زیاد میشه و دولت پشتیبانی نمیکنه و تکلیف روشن (717555) (moderator18)
 
عزت الله
United States
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۰۰:۰۲:۱۰
چقدر این جمله نویسنده "تولید حتی اگر گران هم در بیاید ولی با خود اشتغال داخلی را به همراه دارد" غلط است. برای مثال "ایران خودرو" گران تولید می کند و سی سال است دود به حلق ملت می کنه و مردم رو از خودروهای با کیفیت و ارزان خارجی محروم کرده به بهانه اشتغالزایی. (717563) (moderator18)
 
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۰۰:۲۳:۴۱
تولید حتی اگر گران هم در بیاید ولی با خود اشتغال داخلی را به همراه دارد، اشتغال در بعد ایجابی یعنی افزایش رفاه فردی و اجتماعی و ...
خیلی حرف درستی زدند مثلا همین پراید را که خیلی خیلی گران در میاید باعث میشود که درصد بسار ناچیزی از ملت درامد داشته باشند وبه یک رفاه نسبی برسند حالا اگه اکثریت مصرف کننده باید از جیب مبارک به چند برابر قیمت واقعی بپردازند مهم نیست... (717573) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۱۱:۳۳:۳۱
فکر میکنم دولت محترم با این بحث یارانه های فاز دوم عملا انحراف افکار عمومی از شعار تولید ملی مطرح شده در پیام نوروزی را کلید زد . از طرف دیگر ورود سرمایه های داخلی نیازمند فضای مطمئن و پایدار است که چنین برداشتی مطلقا منتفی است .به این ترتیب امیدوارم شعار نوروزی مستمسک مناسبی در دست سناریوپردازان کارکشته وابسته به منحرفان برای تاراج عایدات نفتی نشود. (717872) (moderator18)
 
سعيد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۱۱:۵۷:۵۶
خوب مردم سال قبل 1.5 ميليون خودرو داخلي خريدند و هزينه اوليه كمتري نسبت به خريد خودرو خارجي صرف كردند آفرين اما آخر سال 24 هزار كشته و 220 هزار زخمي و كلي بدبختي روي دست آنها ماند و هزينه كل بيشتري نسبت به خريد خودرو ايمن خارجي در نهايت صرف شد يعني حتي از ديدگاه اقتصادي هم به صرفه نيست.
اگر خودرو و جنس باكيفيت و ايمن و قابل رقابت بسازند شكي نيست بايد ايراني خريد ولي هزينه كل را هم حساب كنيد (717896) (moderator18)
 
یکی
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۱۲:۲۳:۱۵
این احساساتی نوشتن وجوگیر شدن در مقوله های تخصصی هم بلایی شده ؛برادر عزیز !شما برای ملتی نسخه میپیچی؛که بسیاری از انها درتامین نیازهای اولیه خودشان هم مانده اند ودرمانده؛حالا همین مردم چگونه می توانند سه برابر گرانتر زندگی کنند؛مردمی که چندرغاز درامدشان؛ریالی از نفس افتاده بر اثر تدابیر غلط اقتصاددانان غیرکارشناس است وهزینه هایشان بر مبنای یورو ودلار که باز بهمان علت؛یکه تازی میکنند.از ان گذشته ؛بنظر میرسد شما بهمان میزان که از تولید کنندگان بیخبرید؛مصیبت های تولید راهم نمی دانید!از همه اینها که بگذریم؛چینی ها؛در شرایط موجود که بحث احساسی شما مطرح نیست؛در سایه ی حمایت های جدی بعضی مسئولین داخلی؛همه بازار ما را در اختیار دارند؛از سنگ قبر گرفته تا مهر نماز وسیر وگردووبرو تا اخر...فردا که بفرض محال؛قرار شد تولید داخلی سه برابر گرانتر تمام شود؛بنظر جنابعالی چینی ها چکار خواهند کرد.در واقع فرضیه ی شما تیر خلاص است بر شقیقه مردم وتولید کننده.من اینطور فکر میکنم؛اگر اشتباه میکنم راهنمایی کنید. (717914) (moderator18)
 
علي
Russian Federation
۱۳۹۱-۰۱-۰۷ ۱۳:۱۹:۲۳
امسال با انتصاب اقاي مرتضوي به عنوان مديرعامل صندوق تامين اجتماعي شروع شد خدا به فرياد كارگران برسد كه من يحتمل هر آنچه در صندوق اندوخته اند نابود خواهد شد . (717977) (moderator18)
 
ابراهیم
۱۳۹۱-۰۱-۰۹ ۱۱:۲۹:۰۰
مثل هر قانون و توصبه ای " در عمل و اجرا همه چیز لوس و بی اثر میشود " این شعار هم میشود رانت جدید برای از ما بهترون . ما هنوز ظرفیتها و مزیت نسبی خودمان را در تولید نمی دانیم مثل خودرو که بارش روی دوش مردمه و تا صد سال دیگه به هیچ جا نمی رسیم و بعد قصه زعفران و فرش و . . . (719235) (moderator18)
 
سجاد
۱۳۹۱-۰۱-۱۱ ۱۲:۰۲:۵۹
جالبه یه عکس از از خط تولید کارخانه ایران خودرو زدن.من سال قبل دوره کارآموزیم رو تو مدیریت خط تولید بودم.هنوزم که هنوزه ساعت 21:00 به بعد چندتا بدنه پیکان با لیفتراک میارن میندازن تو خط تولید بعد به عنوان اینکه اینا تو انبار بوده میفروشن از اون ور هم قرررربونش بشم RD خودمون.این جور میخوایم پیشرفت کنیم؟؟؟؟؟بابا به خدا هین راهش نیست.تا کی هی درجا بزنیم؟؟؟؟تنها آرزوی ما پیشرفت ایرانه و بس.مگه چی میخوایم؟تا چشم اسراعیل در بیاد تا چشمه هرچی دشمنه در بیاد (720559) (moderator18)
 
fered
United States
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۱۱:۰۴:۴۵
من ادم حسودی هستم و از دیدن ماشین 3میلیارد تومانی لامبورگینی و مسافرت هائی تفریحی پولدارها به سواحل ازور و جزایر اقیانوس کبیر ناراحت میشوم وخودم را اینطور مجاب میکنم که این افراد وامهای کلان باسم خرید ماشین الات صنعتی میگیرند وبا فاکتورهائی که چند برابر قیمت ماشین الات است پولها را به جیب میزنندو چون قیمت تمام شده محصول بالا میرود میخواهند یا جبران اختلاس خود را از مشتری بگیرند و یا خود را ورشکسته کرده و اقساط وام را ندهند خلاصه در هر دو صورت دودش به چشم ملت میرود (721042) (moderator18)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۱-۱۲ ۲۰:۲۸:۲۰
بهترین حمایت از تولید کننده گان این است که انها در جایگاهی قرار گیرند که در شرایط برابر با اجناس خارجی همه دنیا ترجیح دهند اجناس ایرانی بخرند این حمایتی است که نتایج مثبت ان سالها برای ما می ماند نه اینکه ماشین 3500000 با کیفیت پایین رو 1000000 بفروشد باز هم از ان حمایت کنیم (721366) (moderator18)
 
مرتضی
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۱۷:۵۵:۵۴
اگر برفرض کالای داخلی مد نظرهم بد بود شما بخرید و به وظیفه ی خود عمل کنید
ان شاءالله که تولید این کالا اصلاح می شه (722590) (moderator18)
 
سینا
۱۳۹۱-۰۱-۱۴ ۱۹:۰۸:۱۵
من حاضرم بدترین محصول وطنی بخرم ولی بهترین محصول خارجی نخرم (722699) (moderator18)
 
محمدرحمانی
۱۳۹۱-۰۱-۳۱ ۱۰:۰۳:۰۸
واقعا دمت گرم خوشم امدازاین تعصب وحقیقتااگراین نگاه درکشور نهادینه بشه درکنارش دولت حمایت ازتولید وصدا وسیما وشهرداریها درفرهنگ سازی و...درانتهای برنامه 5ساله شیرینی تکیه برتولید ملی را بوضوح حس خواهیم کرد. (747636) (moderator18)
 
جواد
۱۳۹۱-۰۱-۱۵ ۰۰:۰۷:۴۱
شعار همه ماها هم حمایت از تولید داخلی است ولی دولت هم باید حمایت کنه تا تولید کننده اجناس تولیدش از کیفیت بالای برخوردار باشه تا بتواند رضایت خریدار را جلب کنه نه بی اعتمادی برای خریداران (722960) (moderator18)
 
زیدون بهبهان خوزستان
۱۳۹۱-۰۲-۰۲ ۱۴:۵۸:۴۲
باتشکر ازارائه مقاله شما کاش این مقاله را نمایندگان مجلس .مسولین .تولیدکنندگان بخوانند بایک همدلی وهمکاری همه حانبه ازاین بحران باید گذر کردبا ان نمی توان شعاری وسیاسی برخورد کرد بااینکه فریاد بزنیم نمی شود بحران بیشتر می شودکه مشکل حل نمی شود باید همه باهم این معضل اقتصادی را حل کنند دولت بستر تولید رااماده کند تولید کننده کیفیت و انصاف داشته باشد مردم سعی کنند حتی المقدور حتی کرانتر کالای داخلی مصرف کنند مجلس قوانین اسان وکارکشا بنویسد صادرات اسان شود تولید کنند حق صادرات داشته باشد همه قیمت ها واقعی شود قدرت خرید مردم تقویت شود (750157) (moderator18)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۳-۱۱ ۱۵:۴۹:۴۲
اگر هر ایرانی سعی کنه کالای ایرانی بخره همه چیز بهتر می شه زیرا تعداد بیشتری شغل پیدا می کنند و رقابت در تولید با کیفیت بالاتر بوجود میاد. (812446) (moderator22)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.