توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286280
مرگ رهبر شبکه حقانی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۴
چند روز پس از تایید خبر مرگ ملا محمد عمر، رهبر گروه طالبان، یک منبع خبری اعلام کرد که جلال‌الدین حقانی، بنیانگذار و رهبر شبکه حقانی نیز مرده است.

به گزارش ایسنا، این منبع خبری در گفت‌وگو با شبکه خبری بی‌بی‌سی گفت که حقانی حدود یک سال پیش به دلیل بیماری فوت کرده و در یکی از ولایت‌های افغانستان به خاک سپرده شده است. شبکه خبری بی‌بی‌سی این منبع خبری را که خواسته نامش فاش نشود، "موثق" قلمداد کرده است.

شبکه حقانی یکی از سه گروه مسلح شبه‌نظامی در افغانستان است که علیه دولت این کشور و نیروهای خارجی حاضر در افغانستان می‌جنگند.

پیش‌تر روزنامه پاکستانی داون نیز به نقل از منابع موثق نزدیک به گروه طالبان از مرگ حقانی خبر داده و نوشته بود که او در ولایت خوست در شرق افغانستان به خاک سپرده شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری بخدی، روزنامه داون پاکستان از قول منابع نزدیک به گروه طالبان نوشت که بنیانگذار شبکه حقانی حدود یک سال پیش مرده است.

ساعاتی پس از انتشار خبر مرگ حقانی، خبرنگاران محلی گزارش دادند که یکی از بستگان او به این خبرنگاران گفته که رهبر شبکه حقانی نمرده اما بیمار است.

خبرگزاری رویترز هم به نقل از دو تن از اعضای خانواده حقانی گفته که او هنوز زنده است. با این حال یکی دیگر از اعضای خانواده جلال‌الدین حقانی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز مرگ او را تایید کرده و گفته که او حدود یک سال و نیم پیش در اثر خونریزی مغزی مرده است.

حقانی رابطه نزدیکی با رهبران ارشد طالبان داشته و در دوران حاکمیت این گروه بر افغانستان به عنوان وزیر قبایل و سرحدات کار کرده بود.

گروه حقانی در سال‌های اخیر عملیات‌های متعددی را در افغانستان علیه ناتو و آمریکا رهبری کرده است. حمله به هتل اینترکنتیننتال کابل در ماه ژوئن ۲۰۱۱، حمله به سفارت آمریکا در کابل در ماه سپتامبر ۲۰۱۱ و همچنین حمله همزمان به چند هدف مهم در شهر کابل در سال ۲۰۱۲ از اقداماتی است که گروه حقانی مسئولیت آنها را به عهده گرفته و مقام های ناتو و افغان نیز گفته اند که این حملات کار گروه حقانی بوده است.

گروه طالبان و شبکه حقانی تا حال به خبر مرگ حقانی به صورت رسمی واکنش نشان نداده‌اند.

جلال‌الدین حقانی حدود ۶۰ سال پیش در ولایت پکتیا در جنوب افغانستان به دنیا آمد. او در زمان حکومت داوود خان، نخستین رئیس‌جمهوری افغانستان در اوایل دهه ۵۰ به پاکستان رفت و در آنجا به نیروهای تحت رهبری مولوی یونس خالص که علیه نیروهای شوروی سابق و دولت مورد حمایت آنها می‌جنگیدند، پیوست.

پیش از این بارها اخباری مبنی به درگذشت و یا کشته شدن جلال‌الدین حقانی منتشر شده بود. گفته می‌شود که از چند سال پیش به این طرف رهبری شبکه حقانی، عملا در دست سراج‌الدین حقانی، فرزند جلال‌الدین حقانی است.

دولت آمریکا برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری یا از بین بردن سراج‌الدین حقانی شود، ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.

سراج‌الدین حقانی در تازه‌ترین تغییرات در سطح رهبری گروه طالبان، به عنوان معاون ملا اختر محمد منصور، رهبر جدید این گروه منصوب شده است.
 
کلمات کلیدی : شبکه حقانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.