نظر منتشر شده
۹۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 45988
ماجرای کنار کشیدن توکلی از دولت موسوی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۱۸:۱۲
احمد توكلي گفت: احمدي‌نژاد موفق شد خط انحرافي و فاسد از نظر فكري و مالي را تا حدودي از قوه مجريه بيرون كند.روحيه مردمي ، ساده زيستي، استكبار ستيزي ايشان حقيقتا مطابق شاخص‌هاي اصولگرايي و خط اصيل امام و رهبري است.



به گزارش الف، نشريه "همشهري ماه " گفتگويي با احمد توكلي نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي انجام داده كه متن اين گفتگو به شرح زير است:



سوال - چرا جبهه اصولگرايان، در انتخابات اخير نتوانسته كانديداي واحد انتخاب كند؟



پاسخ - جبهه اصولگرايان در واقع يك طيف گسترده شامل تشكل‌هاي متعددي است كه بعضا تعريف و تفسير نه چندان مشابهي از مفهوم اصولگرايي دارند. از سوي ديگر بايد اعتراف كنيم متاسفانه اصولگرايان پس از رسيدن به قدرت، اختلاف نظر بيشتري از خود نشان دادند كه اتحادشان را خدشه‌دار مي كند . اين قبيل اختلاف‌نظرها براي تعيين نامزد يا نامزدهاي مشترك شايد براي گروه‌ها و احزاب همسو يا تشكيل دهنده يك جبهه، طبيعي باشد اما چنين وضعي يعني تشديد اختلافات در زمان قدرت، شايسته اصولگرايان نيست چرا كه با تعريف شاخصه‌هاي اصولگرايي منافات دارد.



سوال - منظورتان دقيقا كدام شاخص است؟



پاسخ - اينكه ما شيفتگان خدمتيم نه تشنگان قدرت. اين يك شعار توخالي يا صرفا زيبا نيست. اين جمله در عمق اعتقادات ما ريشه دارد و در عمل هم بايد دقيقا به آن وفادار باشيم.



سوال - علت سكوت طولاني مدت جبهه اصولگرايان در حمايت يا عدم حمايت از كانديداهاي موجود چيست؟



پاسخ - شرايط فعلي براي اصولگرايان، شرايطي خاص و تجربه نشده است. از يك سو عملكرد دولت محترم كه دولت اصولگرا شناخته مي‌شود با برخي معيارهاي اساسي اصولگرايان فاصله دارد اين مساله باعث شده برخي چهره‌ها و تشكل‌هاي اصولگرا براي حمايت از آقاي احمد‌ي‌نژاد دچار ترديد شوند.از سوي ديگر برخي نزديكان آقاي احمد‌ي‌نژاد گاهي اظهارنظري مي‌كنند يا موضعي مي‌گيرند كه اصولگرايان را مي‌رنجاند. ايراد تهمت‌هاي بعضا غيرمنصفانه، غيردقيق و عجولانه به منتقدان و افراد خارج از دولت، فرافكني اشتباهات دولت و برخي بحران‌سازي‌هاي مصنوعي يا بي‌جا مانند مساله اخير الحاق سازمان حج و زيارت به سازمان گردشگري از اين نمونه هستند. اين مسايل مجموعا باعث شده آقاي احمدي‌نژاد نامزد برخي چهره‌ها يا گروه‌هاي اصولگرا نباشد يا حداقل نامزد ايده‌آل آنها نباشد.



سوال - عملكرد جناب آقاي احمدي‌نژاد در 4 سال اخير رياست جمهوري‌شان تا چه اندازه در سكوت كنوني اصولگرايان موثر بوده است؟



پاسخ - همه عملكرد آقاي دكتر احمدي‌نژاد منفي و انتقاد برانگيز نيست. بايد منصفانه قضاوت كنيم و زحمات و جهت‌گيري هاي مطلوب و بعضا عالي ايشان را هم ببينيم. درست است كه آقاي احمدي‌نژاد بعضا تصميم‌هايي گرفته‌اند كه باعث شده بعضي اصولگرايان مخالفت كنند و يا در حمايت از ايشان دچار ترديد شوند اما نبايد فراموش كنيم كه آقاي احمدي‌نژاد موفق شدند خط انحرافي و فاسد از نظر فكري و مالي را تا حدودي از قوه مجريه بيرون كنند روحيه مردمي ، ساده زيستي، استكبار ستيزي ايشان حقيقتا مطابق شاخص‌هاي اصولگرايي و خط اصيل امام و رهبري است.



سوال- آيا درست است كه برخي از اصولگرايان بيش از آنكه به آقاي احمدي‌نژاد متمايل باشند، در دل آقاي موسوي را ترجيح مي‌دهند؟



پاسخ - خوشبختانه در ميان چهره‌ها و گروه‌هاي اصولگرا، صفت نفاق خيلي كم‌رنگ است و شايد بتوانم ادعا كنم نيست. در واقع آنهايي كه منافقانه و در ظاهر با آقاي احمدي‌نژاد هستند و دلشان با ديگران است، اصلا اصولگرا نيستند. آنطور كه من مي‌دانم برخي چهره‌هاي اصولگرا كه نمي‌خواهند از آقاي احمدي‌نژاد حمايت كنند، در بيان نظر و عقيده و تصميم‌شان آزادانه و بدون نفاق عمل كرده‌اند و حتي برخي كه از آقاي موسوي حمايت مي‌كنند اين كار را در خفا انجام نمي‌دهند.



سوال- آقاي موسوي در يكي از سخنراني‌هاي خود گفته‌اند كه در دوران نخست‌وزيري از افرادي كه مخالفشان بودند، هم در كابينه استفاده كرده‌‌اند. (قريب به مضمون). شما كه در دولت ايشان بوديد ، اين گفته را تائيد مي‌فرمائيد؟



سوال - آقاي موسوي شخصيتي ارزشمند هستند. من نمي‌خواهم اين گفته ايشان را تكذيب كنم اما واقعيت هاي تاريخي وجود دارد كه با اين گفته سازگار نيست.



سوال - مثلا؟



پاسخ - مثلا در سال 62 وقتي برخي از اعضاء دولت يعني بنده ، آقاي عسگراولادي ، آقاي پرورش ، آقاي ناطق نوري ، آقاي ولايتي، آقاي مرتضي نبوي و آقاي رفيقدوست با رويه‌هاي دولت سالارانه و سوسياليستي برخي وزرا مخالفت ‌كرديم و متوجه شديم كه آقاي موسوي در عمل از آن رويه‌ها و افكار انحرافي حمايت مي‌كنند، بعد از چندين بار بحث و مذاكره ، من و آقاي عسگراولادي كه از مسوولان اقتصادي كابينه بوديم تصميم گرفتيم خودمان استعفا دهيم تا تيم اقتصادي كابينه دچار دو دستگي نشود. قرار شد آقايان ناطق و پرورش بمانند و به دولت كمك كنند بعد از اينكه ما 2 نفر استعفايمان را تقديم كرديم متوجه شديم آقاي موسوي ، آقايان مرتضي نبوي و ناطق نوري را به شكلي ناگهاني و غيرمحترمانه از كابينه اخراج كردند. دليل اخراج آنها صرفا اين بود كه آنها به رويه‌ها و تصميم‌هاي دولت سالارانه تيم‌ اقتصادي آقاي موسوي اعتراض داشتند. در كابينه دوم نيز آقاي پرورش و آقاي رفيقدوست را معرفي نكردند. اين قبيل برخوردهاي آقاي موسوي با جمله‌اي كه از قول ايشان نقل كرديد چندان سازگار نيست.



سوال- كار در دولت آقاي موسوي چطور بود؟ دسته‌بندي‌هاي آن زمان چه تاثيري بر روند اجرايي مي‌گذاشت؟



پاسخ - در آن دوره برخي وزرا تمايلات دولت سالارانه داشتند.



سوال - ببخشيد ولي گاهي گفته مي‌شود اين كه آنها مي‌خواستند همه چيز را دولتي كنند، اقتضاي زمان جنگ بود، اينطور نيست؟



پاسخ - خير اينطور نيست. چراكه گاهي در مصوبات، گزارش‌ها و اظهارنظرهاي رسمي وزارتخانه‌ها عباراتي بكار مي‌رفت كه الهام گرفته يا صريحا نقل قول از ادبيات ماركسيستي بود. ما بارها به اين تصميم‌ها اعتراض مي‌كرديم و در مواردي نمي‌توانستيم كوتاه بياييم.اين كه توزيع ارزاق كوپني شود در آن زمان جنگ تصميم درست و قابل دفاعي بود اما تعميم توزيع دولتي به همه كالاها از جمله اشتباهات دولت بود كه نه به اقتضاي زمان جنگ، كه به دليل تعلقات سوسياليستي برخي مسوولان دولت آن زمان بود. مثلا آنها تصميم گرفتند توزيع برنج را هم دولتي كنند. من و عده‌اي ديگر هر چقدر استدلال كرديم كه برنج كالايي همگن نيست انواع و اقسام برنج داريم و توزيع دولتي برنج ضرورتي ندارد، گوش نكردند. آنها كه توزيع برنج در سالهاي مياني دهه 60 را بخاطر دارند حتما يادشان مي‌آيد كه بر اثر آن تصميم اشتباه، خروج برنج از مازندران و گيلان ممنوع مي‌شد و چه بگير و ببندهاي بي‌جا و پر زحمتي در جاده‌ها به راه مي‌افتاد تا كسي حتي براي مصرف شخصي‌اش برنج نياورد.



سوال - ماجراي كنار كشيدن شما از دولت آقاي موسوي چه بود؟



پاسخ - اختلافات ما چند جا بالا گرفت كه يكي‌اش در مساله تدوين قانون كار بود. من اصرار داشتم كه قانون كار بر اساس احكام حقوقي اسلام نوشته شود. اين بود كه گروهي شامل علما و كارشناسان را تشكيل دادم تا قانوني مبتني بر احكام فقه شيعه نوشته شود. از نظر شرعي، كارگر و كارفرما براي عقد قرارداد بايد آزاد باشند و شرايط ضمن عقد را خودشان به مصلحت خودشان تنظيم كنند و حكومت حداقل‌ها را تضمين كند و در شرايط عدم پايبندي يكي از طرفين به مفاد قرارداد، وارد موضوع شود. وزرايي كه تعلقات سوسياليستي داشتند با اين موضوع مخالف بودند و با تحريك كارگران اجازه ندادند متن تهيه شده ما به تصويب دولت برسد. نتيجه آن شد كه در سال 69 قانون فعلي كار تصويب شد كه به شكلي يكطرفه، جانب كارگر شاغل را مي‌گيرد و هم به ضرر تازه واردان به بازار كار و كارجويان است و هم به ضرر كارفرمايان و توليد ملي.



جالب اينكه آن عده كه آن روزها به سختي دولت سالار بودند و به اسم حمايت از محرومان، نقش دولت را در حوزه‌هاي غيرضروري بسط دادند، امروز از اينطرف به افراط افتاده‌اند و مي‌خواهند به شكلي افراطي دولت را از همه عرصه‌ها حتي آموزش و بهداشت و ورزش دور كنند.



خلاصه اينكه در سال 62 به اين نتيجه رسيدم كه با توجه به همفكري و حمايت علني و جدي آقاي موسوي از گروه دولت سالار ، ادامه كار من در دولت مانع تصميم گيري‌هاي دولت مي‌شود اين بود كه با آقاي موسوي اتمام حجت كردم و از دولت استعفا دادم.



سوال - منظور‌تان از گروه دولت سالار حاضر كه همراه و مورد حمايت آقاي موسوي بودند دقيقا چه كساني هستند؟



پاسخ - آقاي بهزاد نبوي وزير مشاور آقاي مصطفي هاشمي طبا وزير صنايع، آقاي خاتمي وزير ارشاد، مرحوم دكتر نوربخش، محمد تقي بانكي رييس سازمان برنامه و بودجه



سوال - در آن سالها دولت آقاي موسوي مي گفت روزنامه رسالت اسرار كشور را فاش كرده جريان چه بود؟



پاسخ - گزارش اقتصادي سال 1363كه دولت موظف است هرسال منتشر كند، با تاخير منتشر شد. اين گزارش طبق قانون برنامه و بودجه بايد شهريور سال بعد منتشر مي‌شد. اين گزارش در سه جلد منتشر شد و ابتداي آن هم مستند قانوني انتشار را ذكر كرده بود. اين گزارش خلاصه‌اي داشت كه من آن خلاصه را پسنديدم زيرا نقد دولت مي‌كرد. البته در برخي جاها ظالمانه بود. من اين گزارش را به صورت سلسله مقاله در روزنامه چاپ مي‌كردم و آنجا را كه ظالمانه تشخيص مي‌دادم از نظام و دولت دفاع مي‌كردم. انتشار اين مقالات بقدري براي دولت تلخ آمد كه آقاي موسوي در مصاحبه‌اي با خبرنگاران اعتراض كرد كه اسناد محرمانه منتشر مي‌كنند، در زمان جنگ به دشمن گرا مي‌دهند. اين درحالي بود كه ما فقط گزارش اقتصادي سال را منتشر كرديم گزارشي كه محرمانه نبود و طبق قانون بايد براي اطلاع عموم منتشر مي شد. الان من وقتي ياد آن روزها مي افتم و شعارهاي اخير درباره گردش آزاد اطلاعات را مي بينم، به خودم مي گويم ان شا الله آقاي موسوي واقعا از درون متحول شده باشند و اين حرفهاي قشنگ فقط شعار انتخاباتي نباشد چرا كه اين شعارها با عملكردشان خيلي سازگار نيست.



سوال- آنطور كه يادمان مي آيد شما با لايحه برنامه اول هم مخالف بوديد، جريان آن لايحه چه بود؟



پاسخ - در آبان سال 60 كار خوبي كه در آغاز دولت آقاي موسوي انجام شد تلاش براي برنامه‌ريزي بود. براي اين كار اول بايد مناسبات پايه‌اي اقتصادي تعريف مي‌شد. براي قدم اول سازمان برنامه و بودجه آن زمان هفت كميته زيرساخت براي اين كار تعريف كرد كه وزرا هم در آنها نماينده داشتند. من هم از جوانان تحصيل‌كرده‌ آشنا به مكاتب اقتصادي عده‌اي را انتخاب كردم و به اين كميته‌ها فرستادم.



گزارشي از آنها آمد كه اغلب اين كميته‌ها زير سلطه‌ي تفكر اقتصاد دولتي هستند. من به عنوان عضو شوراي اقتصاد، هيات دولت و وزير كار به نقش جمعي خود بيشتر بها مي‌دادم و بيشتر براي شوراي اقتصاد و هيات دولت وقت مي‌گذاشتم.



در شوراي اقتصاد خيلي زود معلوم شد كه اختلاف‌نظر وجود دارد. دسته‌اي كه از نظر تعداد اكثريت بودند و آقاي موسوي در راس آنها قرار داشتند به سمت اقتصاد دولتي بودند و دسته‌اي كه من، آقاي مرتضي نبوي و آقاي عسگراولادي جزو آنها بوديم مخالفت مي‌كرديم و معتقد بوديم دولتي كردن اقتصاد به ضرر اقتصاد تمام مي‌شود. مگر اينكه ضرورت ايجاب كند كه ما اين كار را انجام دهيم.



اختلافات بيشتر بر سر اندازه دخالت و قلمرو حضور دولت در اقتصاد بود. به تدريج اختلاف كه بالا گرفت چهار نفر از فقها و فضلاي جامعه‌ مدرسين در اين جلسات شركت كردند. كم كم معلوم شد عده‌اي با حضور آنها موافق نيستند و دلخورند زيرا آنها از موضع دولتي شدن دفاع نمي‌كردند و از نظر ما حمايت مي كردند. اين اختلافات به امام (ره) گزارش شد و امام (ره) فرمودند كه تصميمات با تاييد نماينده‌ ايشان در شوراي اقتصاد انجام شود. براي اين منظور آيت ا... سيد جعفر كريمي و مرحوم آيت ا... ميرزا علي احمدي ميانجي را امام نماينده خويش معرفي فرمودند.



با بالا گرفتن اختلافات اين مسئله منجر به تقاضاي استعفاي هفت نفر از ما از كابينه شد. دخالت دولت فقط در عرصه‌ توليد نبود؛ بلكه دولت در عرصه‌ توزيع هم دخالت داشت و همين دخالت‌ها زمينه‌ فسادهاي بعدي را فراهم كرده بود. يكبار در جلسه‌ شوراي اقتصاد كه رييس جمهور حضرت آقا، آقاي هاشمي، آقاي موسوي اردبيلي و مرحوم احمدآقاي خميني حضور داشتند تصميم گرفته شد كه براي چند قلم كالا سازمان مستقل دولتي تشكيل شود. ما به اين مسئله اعتراض كرديم و گفتيم مثلا منسوجات چند هزار نوع رنگ، بافت و شكل دارد و اينها قابل سهميه‌بندي و قيمت‌گذاري نيست. با اين مسئله مخالفت كرديم اما مخالفت ما در شوراي اقتصاد به جايي نمي‌رسيد.



برنامه‌ اول به اين شكل و با تفكر دولتي كردن اقتصاد سازمان پيدا كرد و در هيات دولت مورد انتقاد شديد امثال ما بود. رييس جمهور آقاي خامنه‌اي به جلسه‌ هيات دولت آمدند و جلسه را اداره كردند، اعتراضات را جدي و وارد تشخيص دادند و قرار شد همه اعتراضات‌شان را بگويند، اينها جايي جمع‌آوري شود و كميته‌اي روي آن كار كند و مجددا سه هفته‌ بعد در دستور هيات دولت قرار گيرد و بحث شود. بعد بنده به ماموريت خارجي رفتم، در غياب بنده دو هفته پيش از موعد مقرر لايحه را به دولت آوردند و به تصويب رساندند.



من اواخر مسووليتم بود كه نامه‌ 13 صفحه‌اي به نمايندگان مجلس نوشتم و دلايلم براي اينكه اين برنامه غير ملي و غير اسلامي است را به آنها ارايه كردم. كميسيون ويژه با اينكه اكثريت قاطع آنها طرفدار دولت و مخالف ما بودند به اتفاق آرا برنامه‌ اول را به همين دليل رد كردند. پس از رد شدن برنامه‌ اول در كميسيون ويژه مجلس دوم، كار مشتركي بين سازمان برنامه و بودجه و كميسيون بودجه‌ مجلس انجام شد و برنامه با نگاه كاهش دخالت دولت بازنويسي شد. اين لايحه را مي‌خواستند به مجلس ببرند كه آقاي موسوي آن را امضا نكرد. من مي‌خواهم بگويم تا آخر، آن گرايش‌هاي دولتي كردن وجود داشت و اين اتفاق مربوط به سال 67 است. بعدها اين لايحه در دولت آقاي هاشمي كه سال 68 رييس جمهور شد با امضاي ايشان و معاون‌شان تقديم مجلس شد كه برنامه‌ اول 72 - 68 در عمل سال 69 تصويب شد و تا سال 72 اجرا شد.



سوال- لايحه محرمانه بودجه هم خيلي سرو صدا بپا كرد و براي مدتها دولت با روزنامه رسالت بگو مگو داشت جريان آن چه بود؟



پاسخ - در سال 67 دولت آقاي موسوي لايحه‌اي را با مهر سرّي به مجلس داد من هم آن را در روزنامه‌ رسالت افشا كردم و در سرمقاله‌اي تحت عنوان "لايحه‌ي سرّي " عنوان كردم كه ما لايحه‌ سرّي نداريم. البته ما طبق اصل 69 قانون اساسي جلسه‌ رسمي غير علني داريم كه طبق قواعدي بايد تشكيل شود.



در سرمقاله لايحه سري من گفتم كه موضوع لايحه استقراض جديد از بانك مركزي است كه اثر تورمي دارد. آن زمان اكثريت مجلس حامي آقاي موسوي بود و 137 نفر از نمايندگان عليه من بيانيه‌ سياسي بسيار تندي صادر كردند كه همه‌ آنها تقريبا جزو اصلاح‌طلبان شدند كه مي‌گويند بايد فضاي باز وجود داشته باشد.



من نامه‌اي خصوصي به آقاي هاشمي نوشتم و گفتم اين بدعت را نگذاريد زيرا شما با اين بدعت در تاريخ بدنام مي‌شويد. تحت تاثير انتشار لايحه در روزنامه آنها مجبور شدند لايحه را علني كنند و وصول آن را هم اعلام كنند. آن زمان دولت عليه من اعلام جرم كرد. شاكي آقاي عطاءالله مهاجراني بود كه بعدها گفت هيچ‌كس نبايد از هيچ روزنامه‌نگاري شكايت كند بلكه مدير مسوول فقط بايد پاسخگو باشد. من هم سه جلسه به بازپرسي رفتم. بازپرس مي‌گفت آقاي توكلي جريان چيست كه هر روز صبح آقاي موسوي اردبيلي تماس مي‌گيرد و مي‌گويد پرونده به كجا رسيده است؟ توجه داشته باشيد كه آيت ا... موسوي اردبيلي رييس ديوان عالي كشور و حامي آقاي ميرحسين موسوي بود.



بازپرس در اين پرونده كه شاكي، دولت بود و حامي شكايت، اكثريت مجلس بودند، پيگير شكايت نيز رييس ديوان عالي كشور بودند؛ شجاعانه براي من قرار منع تعقيب صادر كرد و اين از افتخارات جمهوري اسلامي است. زماني كه من براي رويت قرار رفتم بازپرس گفت آقاي مهاجراني از من پرسيده نسبت به اين قرار اعتراض كند يا آن را بپذيرد. من هم به او گفته‌ام فايده‌اي ندارد. توكلي قانون را بلد است و به هر بازپرسي كه برود باز هم پيروز مي‌شود.



سوال - با توجه به شرايط جنگي آنروزها، آيا آن اختلاف نظرها و اصرارهايتان موجه بود؟ آيا آن كارها با اولويت داشتن جنگ ناسازگار نبود؟



پاسخ - البته كه نبود. حرف ما اين بود كه اينقدر كه دولت را بزرگ مي كنيد، بودجه كم خواهيد آورد و نمي توانيد هزينه هاي جنگ را تامين كنيد. البته اين را هم تاكيد مي كنم كه يكي از همت‌هاي جدي دولت آقاي موسوي، حمايت از جبهه بود. البته پيش‌بيني امثال بنده اين بود كه سرانجام دولتي كردن اينقدر هزينه‌ها را بالا مي‌برد كه با توجه به محدوديت منابع دولت و اينكه تامين كسري بودجه با استقراض، تورم‌زاست در نتيجه حمايت از جبهه به ناچار كنار گذاشته مي‌شود. متاسفانه ديديم كه همين‌طور هم شد. در نامه‌اي كه امام (ره) به نخبگان كشور براي پذيرفتن قطعنامه نوشتند آمده كه آقاي نخست‌وزير آمده‌اند و گفته‌اند كه بودجه‌ دولت زير صفر است و نمي‌تواند حمايت مالي كند. آقاي رضايي هم گفته‌اند موشك و تانك و نفربر مي‌خواهيم، در عين حال مي‌جنگيم كه اين يك تعارف است و قطعنامه را پذيرفتند و گفتند جام زهر را سر مي‌كشم.



سوال - از ديدگاه آقاي توكلي، موسوي امروز چه تفاوت‌هايي با موسوي ديروز دارد؟



پاسخ - آقاي موسوي به خواست خودشان به مدت 20 سال سكوت و انزوا اختيار كرده‌اند. هنوز ايشان تصميمي نگرفته‌اند كه بخواهيم بر مبناي آن، ايشان را بسنجيم. البته سكوت 20 ساله ايشان با توجه به فراز و نشيب‌هاي اين مدت، نقطه ضعف بزرگي در كارنامه‌شان است. بالاخره در اين مدت انحرافات فكري، سياستي اقتصادي، سياسي ، فرهنگي و مالي زيادي ايجاد شد. مفاسد اقتصادي شكل گرفت بزنگاه‌هاي بزرگي از سر انقلاب گذشت كه ايشان از صحنه غايب بودند.



چند سال قبل كه انحرافات فكري آقاي سروش خيلي علني شده بود من به ديدن ايشان رفتم و پس از احوالپرسي گرم و محبت‌آميز دو طرفه، به آقاي موسوي گفتم فلاني اين حرفها را زده از شما كه به عنوان ياور امام شناخته مي‌شويد انتظار اين است كه به صحنه بياييد. ايشان سكوت كرد و اصرار من هم بي‌فايده بود. سكوت ايشان در برابر انحرافات بزرگي مثل روند ليبرال سرمايه‌داري و مفاسد اقتصادي دوران كارگزاران ، ماجراي شهردار تهران، ماجراي شهرام جزايري و پول گرفتن نمايندگان از وي، ماجراي 18 تير ، تحصن برخي نمايندگان در مجلس عليه قانون اساسي، قتل‌هاي زنجيره‌اي، خصوصي‌سازي‌هاي آلوده دهه 70 و نظاير آن قابل دفاع نيست. بالاخره در فرهنگ ما سكوت به معني رضايت است و براي سياستمدار پر سابقه‌اي مثل آقاي موسوي سكوت اين 20 ساله نقطه ضعفي بزرگ و غيرقابل چشم‌پوشي محسوب مي‌شود.



البته از ايشان چند اظهارنظر ديدم كه خيلي بجا و افتخارآميز بود از جمله مصاحبه‌شان با مجله فاينشنال تايمز كه از خواندن آن لذت بردم و از موضعگيري‌هاي حق مدارانه و صحيح ايشان خوشحال شدم.



سوال - اگر آقاي موسوي برنده انتخابات شوند و از شما، مثلا براي همان وزارت كار يا وزارت ديگري مثل اقتصاد دعوت كنند، آيا مي‌پذيريد؟



پاسخ - روند نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهد كه ايشان برنده انتخابات آتي نخواهد بود. البته اگر روند عوض نشود . ضمن اينكه خيلي بعيد مي‌دانم كه ايشان چنين پيشنهادي بفرمايند.



سوال - اگر ايشان رئيس جمهور شود و از شما درباره اقتصاد مشورت بخواهد به ايشان چه خواهيد گفت؟



پاسخ - همان چيزي كه به آقاي احمدي نژاد مي‌گويم؛ اولا يك تيم اقتصادي منسجم و هماهنگ و مسووليت‌پذير و پاسخگو انتخاب كنيد. ثانيا، راهبرد اقتصادي مبتني بر توسعه عدالت محور را تبيين و اعلام كنيد و سياستهاي اقتصادي را بطور كاملا شفاف و قابل پيش بيني اعلام و اجرا كنيد. ثالثا، مهار تورم به همراه رفع مستمر موانع توليد و سرمايه‌گذاري، محور استراتژي و سياستهاي اقتصادي‌تان باشد. رابعا، از افراد پاكدست در دولت استفاده كنيد، مبارزه با فساد را در دولت جدي بگيريد و منافذ فساد و رانتخواري را مسدود كنيد. خامسا، كه در راستاي هر سه محور فوق است، قوانين مادر و مهم اخيرا تصويب شده را كامل و صحيح اجرا كنيد به ويژه سه قانون سياستهاي كلي اصل44، مديريت خدمات كشوري و مديريت مصرف سوخت و توسعه حمل و نقل عمومي(همان تبصره13 سابق). البته اگر احمدي‌نژاد از من مشورت بخواهد علاوه بر اين‌ها حرفهاي ديگري هم مي‌زنم.





متن کامل در شماره آینده همشهری‌ماه
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۱:۰۶:۳۴
jenabe tavakoli rushun nemishe began be ahmadi nejad raiee midan chon tu in sal ha modam ba tarh haye ishun mokhalefat kardan be har hal jenabe tavakoli iradi nadare vazeh va shafaf begin be ki raiee midin mage az kesi mitarsin shoma? (122224)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۵:۴۱:۱۷
آقای توکلی که با قاطعیت می گویند موسوی پیروز نمی شود اگر 23 خرداد اسم ایشان به عنوان نفر پیروز اعلام شد چه جوابی برای مردم دارید؟ آیا مردم نمی گویند همه حرفهای شما همینطور است؟ کمی در اظهار نظر احتیاط بد نیست (122346)
 
محسن
۱۳۸۸-۰۳-۱۰ ۱۹:۰۰:۴۰
دوست عزيز ايشان گفته فعلا آمار چنين چيزي نشان نميده.
بايد بگويم اين دوره زمان حضور آقاي توكلي در انتخابات بود نه دوره هاي قبل.اكنون زمان حضور ايشان بود تا مجبور نباشين از روي قحط الرجال به احمدي نژاد راي دهيم تا باز هم با همراه كردن هميشگي رحيم مشايي و امثال او با خود به مردم و رهبري خون دل كند. (128137)
 
رحيمي
۱۳۸۸-۰۴-۰۵ ۱۴:۰۰:۴۹
با سلام
حالا كه انتخاب تموم شده تصميم گرفتم كه اين متن را دوباره بخوانم و چند تا سوال برام پيش اومد. هرچند كه مطمئن هستم جاپ نمي كنيد اما حداقل بهش فكر كنيد
1- همين كه گفتيد از جمله ايرادهاي احمدي نژاد \"تهمت‌هاي بعضا غيرمنصفانه، غيردقيق و عجولانه به منتقدان و افراد خارج از دولت، فرافكني اشتباهات دولت و برخي بحران‌سازي‌هاي مصنوعي يا بي‌جا مانند مساله اخير الحاق سازمان حج و زيارت به سازمان گردشگري از اين نمونه هستند.\" آيا دليل كاملي نيست كه شوراي نگهبان صلاحيت ايشان را رد مي كرد؟
2- گفته بوديد كه \"ما شيفتگان خدمتيم نه تشنگان قدرت\" اگه مردم نخواهند كه بعضي ها به آنها خدمت بكنند چكار بايد بكنند؟ آيا آنها حاضرند كنار بروند؟
3- ايرادات اقتصادي كه به دولت آقاي موسوي مي گرفتيد بيشتر است يا در دولت آقاي احمدي نژاد؟ كداميك در كوتاه مدت و در بلندمدت ضرر بيشتري براي نظام داشته و يا دارد؟ لطفاً ظرف زمان و اقتضاي شرايط را هم در نظر بگيريد. از جمله نكات ديگر كه بايد در نظر داشت عدم تجربه قبلي در كابينه موسوي و كنارگذاشتن تجربه ها در كابينه احمدينژاد است.
4- اگر شما به سفر خارجه رفتيد و در دولت لايحه اي تصويب شد شما حق اعتراض داريد؟ اگر آن لايحه خيلي مهم بود چرا به سفر خارجه رفتيد؟ آيا در هنگام سفر همفكران شما و حضرت آقا در جلسات دولت شركت نداشتند؟
5- آقاي موسوي لايحه سري به مجلس داد براي استقراض از بانك مركزي. آيا احمدي نژاد اصلاً به شماها اعتنا مي كند؟ اگر دستتان برسد بعضي جاها جلوي دولت را ميگيريد اما آيا با مصوبه مجلسدولت توانسته است به تورم 25 درصد برسد؟
6- آيا استعفا كار خوبي است؟ اگر خوب است چرا اصولگراها به موسوي ايراد ميگيرند كه قبلاً استعفا داده. اگر بد است چرا شما استعفا داديد؟
7- اگر سكوت چيز بدي است و موسوي محكوم به آن است. چرا شما در برابر دروغ هاي احمدي نژاد سكوت مي كنيد. چرا علناً در همين جا به مردم نمي گوييد كه احمدي نژاد در ارايه آمارها مغلطه مي كند؟ چرا نمي گوييد افتتاح پروژه ها بعضاً نمايشي است و ...

راستش ديگر از شما نااميد شده ام. فكر مي كنم شما نماينده مردم نيستيد بلكه اصولگرايي را به مردمي بودن ترچيح مي دهيد
8- سوال آخر. آيا در اصولگرايي دروغ. گمراه كردن مردم. استفاده از زور براي خاموش كردن صداي مردم و ... جايگاه والايي دارد؟ (164494)
 
ع.امینی
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۲۱:۳۳:۱۸
با سلام جناب آقای دکتر توکلی
مطلبی از امام(ره) در این آدرس http://www.kalemeh.ir/vdca.wnak49nim5k14.html خواندم که همه گفته های شما راخنثی میکند. به این شرح: زمان: 3 آذر 1367/13 ربیع الثانى 1409
... از آنجا که ممکن است این روزها افرادى بخواهند نسبت به دولت خدمتگزار شبهات و القائاتى در اذهان عامه به وجود آورند و زحمات بى‏شائبه و طاقت فرساى شما را خصوصا در مساله جنگ خدشه‏دار نمایند، لازم است این نکته را تذکر دهم که من همچون گذشته شما را فردى لایق و دلسوز براى انقلاب اسلامى مى‏دانم، و زحمات شما را در دوران جنگ و تجهیز سپاهیان اسلام فراموش نمى‏کنم، و الآن نیز شما را تأیید و حمایت مى‏کنم.
لطفا مثل همیشه منتشر کنید. با تشکر (122481)
 
بهمن
۱۳۸۸-۰۳-۰۶ ۱۳:۰۱:۲۶
با سلام به اين هموطن ميخواستم عرض كنم كه آقاي توكلي در ميان اصولگرايان از معدود افرادي ميباشند كه هيچ نقطهء تاريكي در پروندهء خويش نداشته و از هيچ كسي نميترسد و من با اطمينان به شما عرض ميكنم كه ايشان فرد ريا كاري نيست و احتياجي به اين كار هم ندارد و شاهد بر اين ادعا هم انتقادهاي تند و به جاي ايشان از دولت نهم و شخص احمدي نژاد و همچنين شركت نكردن ايشان و چند تن ديگر از نمايندگان در دو جلسهء به ظاهر هماهنگي دولت و مجلس كه در واقع جلسه اي تبليغاتي بود و احمدي نژاد قصد داشت بداند كه كدام يك از نمايندگان مجلس از ايشان حمايت ميكند .
با آرزوي روزهاي بهتر براي ايران و ايراني موفق باشيد (125905)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۱:۱۲:۱۰
در خصوص برنامه اقتصادي مهندس موسوي خود اشان نيز هنوز اظهار نظر قطعي نكرده اند. ولي چيزي كه روشن است اينست كه زمان جنگ شرايط خودش را دارد. ما مشتاق شنيدن برنامه اقتصادي مهندس موسوي براي آينده هستيم . (122226)
 
گلناز
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۱:۱۷:۱۱
آقاي توكلي موضوع خرج كردن اموال ملي و درآمد در راه كسب قدرت و استفاده از نياز مردم در راه وادار به اطاعت كردن شفاف سازي كنيد.
متشكرم (122227)
 
جواد
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۱:۲۳:۴۱
بله حق با اقاي توكلي است. با مشاركت پايين در انتخابات آقاي موسوي شانس زيادي براي انتخاب شدن ندارند.مادر من اسفند ماه بازنشست شد در كمال ناباوري در سال آخر دولت نهم در عرض كمتر از 3 ماه كل پاداش بازنشستگي اش را دريافت كرده. قانون مديريت خدمات كشوري حقوق كارمندان را به طور قابل ملاحظه اي افزايش داده.(اين قانون بايد سال 86 اجرا مي شد ولي آن موقع علي رغم درآمدهاي ارزي به مراتب بيشتر از امروز اجرا نشد تا درست شب انتخابات اجرا بشود)سهام عدالت بين روستاييان پخش شده .بعد از 4 سال خون دل خوردن هواداران پرسپوليس و استقلال رئيس جمهور ياد خصوصي سازي افتاده اند و نامه اي شجاعانه مبني بر واگذاري اين دو باشگاه صادر كرده اند(آيا اين اقدام نمي توانست زودتر صورت بگيرد؟) رئيس جمهور علي رغم پايين آمدن درآمد نفت وعده نفري 75000 تومان (كه به گفته مجلس اصولگرا هيچ پايه و مبناي عملي ندارد) به مردم مي دهند. صدا و سيما دربست در اختيار دولت و سفرهاي استاني. بله متاسفانه حق با آقاي توكلي است با مشاركت پايين مردم آقاي موسوي و كروبي يا خود رضايي شانس بالايي براي برنده شدن ندارند. ولي من اميدوارم به آينده كشورم و حضور بالاي مردم در انتخابات.از همه مردم مي خواهم اگر به آينده كشورشان فكر مي كنند در انتخابات شركت كنند. در پايان درمورد اقاي احمدي نژاد هم مي خواهم بگويم كه من هم ايشان را آدم خوبي مي دانم. الحق آدم سادهزيست و مردمي مي باشند.و درضمن شجاع دربرابر غرب زورگو. ولي ايا اين كافي است؟اگر اين موارد براي رياست جمهوري كافي است تروخدا به پدر من راي بدهيد.ايشان هم ساده زيست هست هم مردمي هم شجاع.اصلا چرا پدر من خيلي هاي ديگه تو كشور هستند كه ساده زيست و مردمي هستند. نه دولت نهم چشم من را باز كرد. و به من ثابت كرد مهمتر از مردمي يا ساده زيست بودن مدير و مدبر بودن است. (122230)
 
زيبا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۱:۳۴:۳۹
جناب توكلي از آرزوهاي بنده هست كه شما وآقاي احمدي نژاد در مسائل اقتصادي
با هم تبادل نظر مستقيم داشته باشيد اگر دولت ومجلس دست به دست هم بدهند مسائل خيلي بهتر جلو ميرفت (122233)
 
ali
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۴:۲۰:۱۲
دیگر چه بکنند بندگان خدا. در قضیه کردان که به التماس افتادند. مگر کسی می تواند ایشان را قانع کند. این همه رایزنی اخرش این شد که با بسیجی خواندن نامبرده در مراسم تودیع هم به مجلس وهم به بسیج اهانت شد.
سراغ یک راه عملی بروید......انتخابات نزدیک است.............. (122301)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۶:۲۰:۳۱
بله خوب بود ولي عملي نشد و 4 سال فرصت كافي براي تجربه كردن اين امر بوده است.
حال فرصت را به نيروهاي تازه نفس و صاحب ايده و اهل تعامل بايد داد (122370)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۱:۴۷:۵۰
با سلام
1- بخش خصوصي ابتداي انقلاب عمدتا در واسطگي و دلالي و بدون شناسنامه بود و بخش صنعت نيز يا مصادره اموال شده بودند و يا آنقدر ضعيف كه توان حضور در صحنه بازار را نداشتند.
2- مديريت اقتصاد در دوره جنگ با پيچيدگي هاي آن با توجه به تجربه ناكافي مديران آن و نيز وضعيت انقلاب اسلامي و بديع بودن آن با تحليل هاي ساده شما همخواني ندارد.
3- خودتان را بزرگتر از انجه اتفاق افتاده مطرح نموده ايد ، چرا ؟ تحليل داريد و يا مسئله تعريف و مطرح كردن خودتان است ؟
4- سرمايه داري در غرب در توليد و صنعت و سپس توزيع و داراي شناسنامه است در ضمن ماليات خود را نيز به موقع مي دهد ولي آيا در ايران بازار سنتي بدون شناسنامه اين گونه است؟
5- در دانشگاه امام صادق صحبتي داشتند جوابيه اي نوشتم ولي چاپ نشد دوست دارم در يك مناظره و يا نامه پاسخ مطالب فوق را بدهم.
6- قانون گريزي و قانون ستيزي سنت بدي است كه اتفاق افتاده و همچنان ادامه دارد و ميدانيد اظهار پشيماني هم نشده است آيا اهميت ، بزرگي و شدت اثر آن آتقدر كم است كه ريسك هاي آن به دليل جناحي بودن منسي واقع گردد؟ (122238)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۱:۵۶:۲۶
من که سنم به سالهای جنگ نمی رسه ولی از مادرم پرسیدم در مورد توزیع برنج. حرف آقای توکلی رو تایید کرد. اما می گن تصمیم بسیار درستی بوده چون باعث می شد در زمان جنگ حداقل برنج به همه افراد برسه و باعث نشه تعدادی برنج رو احتکار کنن. به نظر من هم در اون شرایط تصمیم درستی بوده. (122242)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۴:۱۵:۲۳
من یکبار در جاده هراز با چشم خودم دیدم که در ایست و بازرسی پلیس راه سربازان داشتند روی بار تیرآهن یک کامیون شلنگ می گرفتند.
پرسیدم جریان چیه؟
گفتند برای اینه که اگر برنج زیر آهن ها قاچاق می کنه برنجها از بین بره

خلاصه اینکه برخی سیاستهای سوسیالیستی آن دوره واقعا قابل دفاع نیست و دم توکلی گرم که علیه این اشتباه ها می ایستاد

البته درباره این مصاحبه باید نظر موسوی را هم بپرسیم و یکطرفه به قاضی نرویم (122300)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۱:۵۸:۵۵
آقای توکلی چطور به خودش اجازه می ده به آقای خاتمی بگه دولت سالار؟ (122244)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۲:۰۸:۱۱
آقای توکلی با زیرکی مسولیت کم آمدن بودجه و آن طور تمام شدن جنگ و نوشیدن جام زهر رو به گردن آقای موسوی انداخته اند. (122248)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۲:۱۱:۵۲
آقای توکلی گفته اند:بالاخره در فرهنگ ما سكوت به معني رضايت است و براي سياستمدار پر سابقه‌اي مثل آقاي موسوي سكوت اين 20 ساله نقطه ضعفي بزرگ و غيرقابل چشم‌پوشي محسوب مي‌شود.
از ایشان انتظار می رود در مقابل توقیف غیر قانونی روزنامه یاس نو سکوت نکنند که اگر سکوت کنند معلوم می شود از این مساله رضایت دارند. (122251)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۲:۱۹:۳۵
اگراینطور است بس حضرت علی هم سکوتشان نوعی رضایت است (122718)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۵:۳۴:۵۰
مقابل حیدر مکار رذل عالم معاویه بود نه هاشمی و خاتمی (122812)
 
حقي
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۲:۱۹:۳۸
همانطور كه از آقاي توكلي انتظار مي رود گفتگوي صادقانه و شفافي بود. در مجموع مي توان از مصاحبه فوق چنين برداشت كه رويكرد و عملكرد خود آقاي احمدي نژاد مثبت بوده است و در اصل، نقطه قابل انتقاد دولت نهم عملكرد كند برخي از اعضاي كابينه و مشاوران است كه مطمئناً مي توان با استفاده از تجارب همه دلسوزان كشور اين مورد را در دولت دهم نيز بهبود داد. (122252)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۲:۳۳:۳۶
اطلاعات جالبی بود.من که از نسل انقلاب هستم و آن روزگاران را بیاد دارم وقتی بیانات آقای موسوی را شنیدم واقعا تعجب کردم چرا که ایشان تمامی تفکرات خود در آن زمان را رد کردند. انشاالله که راست می گویند و تغییر نظری در افکارشان ایشانرخ داده باشد. بهر حال دوران انتخابات است و تنور ادعا گرم . یادمان به چهار سال فبل باشد و بیانات زیبای رییس جمهور فعلی . به عمل کار برآید به سخندانی نیست. (122255)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۳:۲۹:۵۴
بالاخره ما باید حرف های چند ماه قبل شما را قبول کنیم، یا حرف های یکی دو ماه اخیر را؟ (122279)
 
مسعود
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۳:۴۰:۱۱
بنظر میاد آقای توکلی جنگ رو مسئله دوم میدونسته تو کشور و اگر تصمیم به ایشون بود قبل از اینکه جنگ به سال 8 برسه فاتحه باید میخوندیم برای کشور (122283)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۳:۵۰:۰۰
آقا والله من نمیگم اینا خودشون میگن
میرحسین موسوی چپ بود خاتمی چپ بود
وزیر اقتصاد آقای احمدی نژاد هم میگه این بابا چپ هست
بالاخره رو راست نداریم (122287)
 
ع. امینی
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۳:۵۹:۰۸
سلام آقای دکتر توکلی
من 8 ماه است که با ورود به اینترنت ابتدا سراغ سایت الف می رفتم. چون نظرات شما را بی طرفانه و خارج از جناح بندی کورکورانه میدانستم. ولی با خواندن مطلب فوق از خودم ناامید شدم. چرا ؟ برای اینکه دیدم از کسی حمایت می کنید که به راحتی از گناه کبیره وزیر کشورش یعنی دروغ میگذرد و وی را بسیجی و مظلوم می نامد و این را خوب می دانید که با وجود اینکه شما خودتان را قیمه قیمه کردید روی حرف خودش ایستاد که مرغ یک پا دارد. حالا نمی گویم از میرحسین حداقل از رضایی حمایت می کردید که اصول خود رازیر پا نگذارید.
تاحالا همه مطالبم از سایت شما چاپ شده این یکی را نمیدانم. (122234)
 
محمد چ
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۵:۳۳:۴۸
جناب آقای امینی
آقای دکترتوکلی چند روز قبل رسما اعلام کردند که در این دوره، از هیچ نامزدی حمایت نمی کنند اگرچه حتما به یکی از دو نامزد اصولگرا رای خواهند داد. تحسین هایی که در بخشی از مصاحبه فوق از برخی عملکردهای دکتر احمدی نژاد شده است، در کنار انتقادهای واضحی که صورت گرفته است، تنها نشان از صداقت و انصاف آقای دکتر توکلی دارد. درواقع همان دیدی که تا امروز نسبت به ایشان و سایت الف داشتید را تایید می کند.
در انتها خواستم بگویم بنده هم شاید بیش از یک سال و نیم است که الف را بهترین رسانه خبری ایران می دانم. (122343)
 
حسین شاملو
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۶:۵۵:۴۴
آقای توکلی من در سال 80 که نامزد انتخابات شده بودید زیاد دل خوشی از شما نداشتم ، ولی از سال 84 با موضع گیریهای صحیحی که داشتید از شما خوشم اومد و با خودم می گفتم شما اگر بار دیگر نامزد ریاست جمهوری شوید از شما حمایت می کنم ! چون واقعا آزادانه و با قاطعیت به انتقاد می پرداختید ، شما کسی بودبد که با پافشاری بر بیان تخلفات دولت نهم وبسایتتان فیلتر شد ! واقعا چی شد که انقدر زود رنگ عوض کردید اگر می خواهید از اصولگراها حمایت کنید ، حداقل از محسن رضایی حمایت می کردید . من بر آزاده بودن شما شکی نداشتم ، ولی چی شد که یک دفعه به این صورت تغییر موضوع دادید !اگر ما نتوانیم روی اصولگرایان حقیقت جویی مثل شما حساب کنیم ، دیگر به چه کسی می توانیم اعتماد کنیم. مگر شما حمایت خود را از دولت تکذیب نکرده بودید ؟
این علامت سوال در ذهنم تا آخر عمر باقی خواهد ماند! (122381)
 
۱۳۸۸-۰۳-۰۴ ۱۷:۴۵:۴۳
من فکر می کنم کمنت اول باعث شد که دیگر خوانندگان هم برداشت اشتباه داشته باشند. جناب آقای توکلی در صحبت هایشان دقیقا از سه نامزد فعلی چه به صورت ذکر نام فرد و چه به صورت یادی از اطرافیان آن ها انتقاد کردند در حالی که حرفی از یکی از نامزدها به میان نیامد و انتقادی از او نشد. از کجا معلوم که رای ایشان با آن نفر چهارم نباشد؟! بهتر است به جای اینکه ببینیم آقای توکلی به چه کسی رای میدهند خودمان راهی که میدانیم درست است را انتخاب کنیم. (124954)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۴:۱۸:۱۹
جناب آقای توکلی
شما که دائما این دوره و اصلاح طلبان را محکوم می کنید کهنظر خود را تغییر داده اند شاید شما هم قصد تحمیق مردم را داری. در دوره آقای موسوی انقلاب تازه شکل گرفته بود اکثر کارخانجات در اختیار کسانی بود که با دربار زمان شاه حشر و نشر داشتند و با توجه به جو اول انقلاب یا از کشور فرار کرده بودند و یا قابل اطمینان نبودند ضمن اینکه با توجه به شرایط جنگی کشور، عملیاتهای خراب کارانه منافقین و سلطنت طلب ها هر کس دیگری جای ایشون بود همین کار را می کرد. خوشحال می شوم اگر آقای توکلی و یا دوستانشان مرا قانع کنند که اشتباه می کنم.
(122290)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۴:۲۷:۳۹
این اقای توکلی سر سازگاری با هیچ دولتی را ندارد، نه هاشمی ، نه خاتمی و نه احمدی نژاد . اگر از احمدی نژاد هم حمایت می کند بیشتر حمایت سیاسی است که ایشان در ان تخصص ندارند. ولی ای کاش ایشان می گفتند کجاهای کار اقتصادی احمدی نژاد مثبت بوده و با توجه به شاخصه های اقتصادی کشور ما رشد داشته است؟ اگر ایشون احمدی نژاد را قبول دارند چرا وزیر اقتصاد نمی شوند و کشور را نجات نمی دهند؟! ایشان فقط منتقد هستند و حاضر نیستند خود را به کار بزنند. (122302)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۴:۵۵:۰۷
به نظر من اقتصاد جنگی و شرایط آن زمان خیلی اقتضائات داشت که اکنون غیر معقول به نظر می رسد .

من هم در جنگ بوده ام و هم سنم اقتضا می کند و هم ان روز و هم امروز را درک کنم .

مشکلات زمان یک درصدش امروز نیست برنج و نان و قند و کره قوت ملت بود خدا نکند نسل امروز بخواهد ان روز را تجربه کند وگرنه حتی اتوبوس شرکت واحد هم که مشکل سوخت داشته باشند را هم سهمیه بندی می کنند.

مساله قانون کار انتقاد بسیار درستی بود این اشتباه موجب خروج میلیارد ها سرمایه از کشور شده و می شود و هم اکنون نیز یکی از مهمترین موانع سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال قانون کار است .

اما خوب بود اقای توکلی شرایط تحریکات چپگرایان که تمام دانشگاهها را در تسخیر داشتند را بیان می کردند خوب می فرمودند که این قانون بصورت موقت تصویب شد و هنوز هم موقت است خوب بود می گفتند چرا ایشان که سالها در مجالس اصولگرا عضو ارشد و سیاست ساز بوده اند چرا تا کنون اقدام به تغییر ان نکرده اند؟

جناب اقای توکلی که من ارادت دارم خدمتتان برای مواضع حرفه ای در بخش اقتصادی براستی تصویب قانون کار در ان زمان بحرانی منافع سیاسی بی شماری را در مقابله با مارکسیستها نداشت؟

خب چرا تغییرش نمی دهید ؟

مگر نه اینکه مصلحت اندیشی مجالس بعد از جنگ و عوامفریبی و ترس موجب تداوم است؟ خداوکیلی مصلحت ان روز بیشتر از امروز نیست؟

جوانان حق دارند شک کنند ولی من و شما نمی توانیم چون هم ان روز و هم امروز را حس کرده ایم با پوست و خونمان.

من اقای موسوی را اصولگراتر از اقای احمدی نژاد می دانم چه در افکار چه گفتار و چه رفتار دوران قدرت .

دولتی که مصوبات شما نمایندگان ملت را نا دیده می گیرد بدون ضرورت و بحران خاص ، دولتی که وزیران و معاونانش دروغ گویند و متقلب و حتی به شعائر مذهبی بی اعتنا شایسته نیست بدین صفت آذین بسته شود چنین اقدامی فقط اصول خویش را لکه دار می کنید و عزت و ابرو و ایمان خویش خرج کسی کرده اید که می دانید همسر وزیر عدلیه اش صدر تا زیل نظام را با هتاکی و فحاشی آلوده است.

من شرم می کنم اینان را اصولگرای دینی بدانم شاید اصولگرایی اینها اصلا از این جنس نباشد که در ان صورت برای شما متاسفم

ضمنا نترسید اقای احمدی نژاد رئیس جمهور خواهند بود وعده های حقوق ماهیانه برای 50ملیون نفر و سود شرکت نفت و افزایش حقوق ملیون ها بازنشسته از محل هزینه های جاری دولت کار خودش را می کند و من یک هفته ای در دهات و شهرستان ولایت پدری گشته ام جز این سخنی از مردم محروم و فقیر نشنیده ام پس نیازی نیست خود را بدهکار اخرت کنید لااقل سکوت کنید (122321)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۴:۵۸:۳۳
جناب توکلی . من شماراانسان واقع بین ومنصفی میدانستم ولی دراین اظهارنظر شما خیلی چیز هارا زیر پا گذاشتید. اولا\" درحالی که شما مخالف سیاستهای دولت مهندس موسوی بودید اما در دولت ایشان وزیر شدید . درحالیکه با تمام حمایت هایی که از دولت احمدی نژاد کردید و میکنید .او حتی حاضر نیست با شما مشورت کند چه برسد به ... از سر نوشت جناب خوش چهره و.... عبرت باید گرفت .دوم : عزیز برادر .خدا را باید شکر کرد که مهندس موسوی شهید نشده ولی شاهد هست . اگر ایشان شهید شده بود . همه این حرفها کنار میرفت یک سایت موسوی نیوز مثل رجا نیوز در می امد و همه میشدند طرفدار دولت دفاع مقدس و.... بسیجیان محترم هم این شعار بیادگار مانده موسوی که\" بسیج مدرسه عشق است \" را بر در ودیوار شهر با عکس احمدی نژاد می چسباندند. تذ کر من این است که ای عزیزانیکه مو سفید و انشالله رو سفید سه دهه انقلاب هستید و فراز و نشیب هارا با گوشت وپوست خود لمس کردید و مسیولیت انتقال ارزشهای انقلاب را به نسل جوان دارید . شما چرا ؟ لا اقل زحمات افتخار امیز خودرا حفظ کنید. خدا وکیلی ایاماحق داریم انهمه اعتماد مردم را به خدمتگزازانش دردولت دفاع مقدس .فراموش کنیم وخدمات خود حضر تعالی را در وزارت کار دولت مهندس موسوی که لقب افتخار امیز خدمتگزار از امام گر فته بود نادیده بگیریم و به بهانه برنج به ثمن بخس بگذاریم و شبهاتی ایجاد کنیم که بعد دامن همه دلسوزان انقلاب را بگیرد.من در مقام نصیحت نیستم . اما فکر میکنم شان جنابعالی و همه افراد خد متگزار دوران مقدس از هر گروه و دسته ایکه صدای موشک .و عطر باروت را درک کرده اند وهرروز شهیدان این مرز و بوم را بدرقه کرده اند ازاینگونه شبهات بری باشد . خداوند جنابعالی و همه خد متگزاران به اسلام و مسلمین را حفظ و عزت دهد. (122325)
 
عبداله زاده
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۴:۵۹:۴۸
قطعا یکی ازموانع اشتغال ، قانون کار غیر اسلامی می باشد . مگر می شود حکم خدا را به عنوان مصلحت برای همیشه تعطیل کرد ؟ مگر خداوند نمی توانست ( نستجیر بالله ) همین قانون آقایان را قانون خدا اعلام کند؟ .عقل آقایان از خدا بیشتر بود ؟ . وظیفه دولت را به عهده کارفرما گذاشتن نتیجه اش وضع اشتغال فعلی کشور می باشد . قطعا اگر هریک ازقوانین کار ، تامین اجتماعی را در کشورهای پیشرفته اقتصادی مانند آلمان به اجرا بگذارند ، در طول یکسال از افغانستان هم عقب مانده تر خواهند شد . بازهم گلی به جمال ملت ایران . لطفا آقای موسوی در مورد قانون کار وبیمه توضیح دهند . (122327)
 
حسینی کلشتری
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۵:۰۰:۰۳
طول عمر با عزت و سلامت برای جناب دکتر توکلی از خداوند متعال خواستارم (122328)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۵:۰۰:۰۴
بازار وجناح راست سنتی از قدیم با میرحسین مشکل داشتند علتش هم احتمالا جلوگیری ازچا÷یدن مردم در کوران جنگه. (122329)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۵:۰۶:۴۰
من منطق این گفتگور ا متوجه نشدم . اقای توکلی که وزیر دولت مهندس موسوی در دوران دفاع مقدس بوده اکنون افتخارش مخالفت با ایشان است . اما با اقای احمدی نژاد که حاضر نیست حتی بااو مشورت کند . موافق است .انشاالله که مشمول غیر قابل انتشار نشود (122330)
 
ناصر
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۵:۱۱:۰۹
واقعا برخي از اظهارات حاميام موسوي و خاتمي را مي خوانيم متعجب مي شويم كه با اين بينش و منطق چگونه دم از روشنفكري مي زنند اينان بيشتر به مانند كودكاني كه همه چيز را از دايره لجاجت مي بينند مي گويند چرا به خاتمي مي گوييد دولت سالار؟ چرا در مورد اقتصاد سوسياليستي موسوي سخن مي گوييد حتي كار به جايي رسيده كه مي گويند چرا حقوق ها افزايش پيدا كرده ؟ چرا پاداش بازنشستگي مارمان سه ماهه پرداخت شده و بايستي مثلا يك سال و دو سال طول مي كشيد و همه اينها را به انتخابات ربط مي دهند شما از دولت چه مي خواهيد آيا اين را نمي خواهيد كه به رفاه مردم اهميت بدهد؟ آيا اگر دولتي بيايد كه مورد نظر شما نباشد اما رفاه ايجاد كند بد است؟ اگر مردم با اين دولت ارتباط پيدا كنند بلافاصله به عوام فريبي متهم ميشود اگر به سفر استاني برود به عوام فريبي متهم مي شود جالب است كه مي گويند مردم را به اين عادت داده اند كه براي ديدار يك مسئول به صف بيايستند فكر مي كنيد چرا از همان روز اول رياست جمهوري احمدي نژاد مردم شروع كردند مشكلات خود را با ايشان درميان گذاشتن اين مشكلات وجود داشت اما كسي نبود كه به درددل مردم گوش دهد مسئولان خود را محصور در گزارشهاي كارشناسان دور و بر خود كرده بودند و انچه به گوششان نمي رسيد صداي واقعي مردم بود مردم هم كسي را پيدا كرده بودند تا سخنان ايشان را گوش دهد اگر هم نمي تواند كاري انجام دهد حداقل گوشش به صداي آنها باشد اما اين روشنفكران اصلاح سالار مي گيوند بايد سيستم وجود داشته باشد تا مشكل مردم حل شود نه اينكه مسئول به ميان مردم برود يكي نيست از اينان بپرسد شانزده سال تمام شما فرصت داشتيد اين سيستم را ايجاد كنيد اما ناتواني و ضعف مفرطتان اجازه نداد هيچ قدمي براي مردم به صورت سيستماتيك برداريد و حالا دولت را به عوام فريبي متهم مي كنيد اگر دولت از مشكلات مردم به قول شما بهره برداري مي كند اين اشكالات را شما بهوجود آورده ايد و زمينه هاي فريب را شما بنا نهاده ايد چرا اشكالات بيشمار خود و حاميان خوش منطقتان را نمي بينيد (122331)
 
سینا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۶:۴۰:۳۴
اولا شما بفرمایید آقای خاتمی کجا دولت سالار بوده.
دوما ما نمی گوییم چرا حقوق ها زیادتر شده. ما می گوییم وقتی می توانست دو سال قبل زیاد بشود چرا نشد. و حالا شب انتخابات شده.سیستم وقتی غلط باشه 160 سال هم که بعضی ها سفر استانی بروند مشکلات مردم تمام شدنی نخواهد بود.
حالا فرض که این مشکلات را ما به وجود آورده ایم. انحلال شوراهای عالی چه کمکی به حل این مشکلات کرد؟
در ضمن سالهایی که اصلاح طلبان بر سر قدرت بودند- البته من لزوما از تمام آنها دفاع نمی کنم- بعضی ها هر 9 روز شیطنت هایی می کردند (122374)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۵:۵۸:۳۶
جناب توکلی لطفابه عنوان یک اقتصادان بفرمایید اقتصاد اسلامی یعنی چه و به فرض که دولت های هاشمی و خاتمی به نظرات شما اعتقادی نداشتن , مجلس شورای اسلامی که چندین دوره است که دست خود شما بوده . شما چه گلی بر سر جماعت کارگرزده اید و اصولا امروزه وضعیت کارگران ما از روز و وضع بهتری نسبت به گذشته برخوردارند . همین طور که شاهد هستید در این چند ساله اخیر رابطه کارگر و کارفرما در چه وضعیتی قرار دارد . (122357)
 
حامد
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۶:۵۸:۰۶
آقای توکلی متاسفانه در انتخابات ها از برخی مدعیان دینداری چیزهای میشنویم که میگویم ای کاش دین از سیاست جدا بود چون عده ای مدعی دینداری بخاطر سیاست دین خود را تباه کردن! یک روحانی عقیدتی سپاه دکتر رضائی را بخاطر فرزندش نالایق معرفی میکند بنظر میرسد این روحانی تاریخ انبیا و داستان حضرت نوح را نخوانده و فقط لباس روحانیت داردو...وحالا شما سکوت آقای موسوی را علامت رضا میدانید لطفا\" بفرمائید سکوت امیر المومنین علامت چه بوده؟ شما قادر نیستید کاندید انتخاب کنید یعنی خودتان را به جریان باد سپردید و انتظار دارید امثال بنده این موضع گیری شما رادین داری تلقی کنیم یا ضعف شما در دینداری بدانیم دکتر احمدی نژاد کمتر از مهندس موسوی لجوج نیست ولی شما کینه داری در غیر اینصورت با حرف شماباید تکلیف مشائی روشن شود !اینطور نیست؟ (122384)
 
عباسعلی
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۷:۲۳:۳۲
آیا اقای توکلی یادش رفته که این دولت را دولت قانون گریز معرفی نموده است. پس چگونه است که از یک دولت قانون گریز حمایت میکنید. منافع ملی و منافع مردم و کشور کجای این حمایت ها قرار درد. شما برای اینکه اصلاحطلبان رای نیاورند حاضرید از کسی حمایت کنید که بقول خودتان قانون گریز است. 1400 تخلف در رعایت بودجه دارد و میلیاردها دلار پول براساس نظر دیوان محاسبات مشخص نیست کجاست. آیا این معنی اصولگرایی است ؟ پس منافع ملی کجا تعریف می شود. هزاران وعده های انتخاباتی در سفرهای استانی بدون انجام بوده است و هزاران تخلف دیگری که خود آقای توکلی و همفکرانشان آنها را بیان می کنند. آن وقت این دولت را اصلح میدانید به چه دلیل تنها و تنها بخاطر اینکه اصلاح طلبان قدرت نگیرند. پس منافع ملی کجاست. ؟ اینجا فقط و فقط منافع حزبی و گروهی مطرح است. من بعنوان یک دانشجوی که آقای دکتر نمی توان حرفهای ایشان را هضم کنم. حالا شروع به تخریب دولت آقای مهندس موسوی میکنن؟. دولتی که بارها و بارها امام از آن حمایت کرد .لااقل به مردم دروغ نگفت و مردم را به بقالی سر کوچه حواله نداد. واقعا متاسفم از این که منافع ملی و کشور قربانی منافع باند ی و گروهی عدعه ای شده است. (122393)
 
علی
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۷:۲۷:۳۹
در راه حق ثابت باش هرچند رهروان آن کم باشند. دکتر توکلی چون شما اصولگرا هستی باید حق را زیر پا بگذارید و هم رنگ جماعت اصولگرا شوید (122394)
 
کارگر
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۷:۲۸:۴۰
جناب توکلی
یادتان باشد، زمانی که جامعه با اعتصاب کارگران توانمند شرکت نفت به نظام سرمایه داری هار شاهنشاهی نه گفته بودند، شما می خواستید به جای واژه کارگر، کارپذیر بگذارید و در زیر پوشش آن قانون کار ظالم سرمایه داری را ابقا کنید. یادم هست به همین خاطر در بین کارگران شعر زیر رواج یافته بود:

گویند که یک نفر به عنوان وزیر
گفته است به کارگر، کارپذیر
غافل که ز خشم کارگر در این عصر
بسیار وزیر، آمده از تخت به زیر (122395)
 
نوید
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۷:۴۹:۲۰
طرح این مسایل در این مقطع زمانی از طرف اقای توکلی چه پیامی دارد؟!. (122402)
 
مجتبي بشيري
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۹:۱۶:۱۸
آقاي توكلي در مقابل قانون كار ميگفتند رابطه كارگر و كارفرما در باب اجاره ميباشد
و بايد با توافق طرفين انجام شود ودولت حق دخالت ندارد. كارگر در مقابل اجاره كار خود مبلغ اجاره را دريافت مي كند و بيمه در اسلام معني ندارد هركس مسوول خويش است. آخر با اين همه قوانيين هنوز به كارگر و مزد يگير اجحاف ميشود. حالا شما وضعي را تصور كنيد كه قانوني هم براي كار نباشد. آقاي مهندس توكلي كه با عنايت دوستان و بيت المال بورسيه لندن شديد و بعد از وزارت به انگليس تشريف برديد و با دكتري اقتصاد برگشتيد لااقل صداقت داشته باشيد و مانند احمدي نژاد دروغ به خورد مردم ندهيد (122441)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۹:۲۰:۲۳
آقای توکلی با همون قتیتی که شما میگیید آقای موسوی برنده انتخابات نیست من احساس می‌کنم این هم مثل خبر کیهان است قبل از شمارش اری انتخابات ریاست جمهوری قبلی. جون ما راست بگیند این اطمینان شما ناشی‌ از چه چیزی است. (122444)
 
پرناز ایرانی
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۹:۳۳:۳۳
وقتی میرحسین قاطعانه برنده شد همه می گویند تمام تحلیل های آقای توکلی انقدر سست هست؟! (122453)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۱۹:۳۶:۲۱
اقاي توكلي اگر سكوت مو سوي امروز پاشنه اشيل او گشته عدم طرف داري شما از تنها كنديداي حاضر در صحنه كه شانس پيروزي دارد دركارنامه شما ثبت خواهد شدو شما هم در مقابل اين سوال بي پاسخ خواهيد بود (122454)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۲۰:۰۶:۰۲
با سلام
چرا دائم گفته می شود دولت ساده زیست است.شما چرا دائم احمدی نژاد را می بینید لطفا نگاهی هم به دارائی های محصولی بکنیدآیا محصولی با ساده زیستی صدو چند میلیارد تومان در بیست سال درآورده است..این ساده زیستی دولت احمدی نزاد است.لطفا مخاطب خود را ابله نپندارید (122463)
 
احمد
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۲۰:۱۷:۰۲
اقای توکلی شما اقای موسوی را به حمایت از رویه های کمونیستی متهم می کنید .در واقع شما این اتهام را به حضرت امام وارد می دانید .چون حمایت امام از مهندس موسوی در مقابل مخالفتهای شما با ایشان بود.ضمنا همه می دانند که اتهام طرفداری از سرمایه داری به شما ودیگرمخالفان موسوی بیشترمی چسبد. (122464)
 
علی
۱۳۸۸-۰۲-۲۸ ۲۰:۳۶:۳۸
خداییش به خودمون بیایم وببینید رهبر از احمدی نژاد حمایت میکنه چند دقیقه بدون تعصب و با انصاف فکر کنید (122472)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۰۱:۲۲:۱۹
50 سال بعد فيلمي كه ساخته شده را مي بينم كه چطور نمايندژان مجلس براي دفاع از احمدي ن‍‍زاد حق و حقوق ملت را ضايع و تنها به فكر منافع شخصي بودند. انشاالله زير و نابود شوند چنين افرادي هر چه زودتر. (122556)
 
جاوید
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۰۷:۰۹:۲۷
در دنیای دمکراسی که عرصه برای حضور همه چهره های شایسته فراهم است و رد صلاحیتهای فله ایی و سلیقه ایی معنا و مفهوم ندارد همواره چهره های جدید میتوانند در عرصه های مختلف سیاسی حضور بهم رسانند و ایفای نقش بکنند.ولی در مملکت ما که انواع و اقسام صافی ها در این زمینه وجود دارد قدرت سیاسی در عرصه های گوناگون بین چند نفر دور میزند و اینچنین است که ازموده ها مجددا وارد عرصه میشوند و توسط مخالفین به دلیل تفاوت سلیقه ها مورد عتاب واقع میگرنند.اقای توکلی نیز اگر صداقت داشت این مسایل را قبلا هم میتوانست بیان کندو واعلام ان در زمان انتخابات دارای مفهوم سیاسی است.... (122580)
 
کارشناس ارشد اقتصاد
۱۳۸۸-۰۲-۳۰ ۱۰:۵۴:۰۳
در خصوص ديدگاه همه کساني که شما از آنها به عنوان دولت سالار ياد کرده ايد مطلع نمي باشم. اما به عنوان فارغ التحصيل اقتصاد دانشگاه شهيد بهشتي که شما و مرحوم نوربخش استاد آن بوده ايد برايم جاي تعجب است که شما مرحوم نوربخش را دولت سالار معرفي کرده ايد و خودتان را مخالف آن. به نظر حقير، ديدگاه دانشجويان و اساتيد اقتصاد با فرمايشات جنابعالي متفاوت است. (123038)
 
احمد
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۲:۰۵:۵۴
در زماني كه آقاي توكلي براي انتخابات 80 رياست جمهوري كانديد شده بودند، ايشان را خيلي منطقي‌تر از اين‌ها ديدم. بهتر است يك تنه به قاضي نرويم و حرف‌هاي آقاي ميرحسين موسوي را نيز در اين مورد بشنويم.

در اين صورت مي‌توان قضاوتي بهتر داشت. (122708)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۲:۴۶:۲۴
اقاي توكلي از سكوت ميرحسين انتقاد كرده اي لطفا پاسخ دهيد سكوت شما در مقابل ردصلاحيتهاي گسترده مجلس هشتم بستن فله اي مطبوعات مستقل هتك حرمت افرادتوسط روزنامه كيهان چه معني جز تاييد انها دارد (122739)
 
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۵:۴۳:۱۰
نامردی نکنید این کار ها با مشورت افرادی مثل توکلی صورت گرفته است (122816)
 
مجید
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۴:۲۱:۱۲
یک سوال برای من پیش اومده
سایت الف یک سایت متعلق به اصولگرایان است و همه این مساله را میدانند.
اگر نگاهی به موافقین و مخالفین نطرات ارائه شده بیندازیم مشخص است که اکثریت مخالف طرز تفکر حاکم (اصولگرایان) هستند. این مساله فقط مربوط به این پست نیست و در اکثر موارد چنین است.
میخواستم بدونم جناب آقای توکلی آیا واقعا به رای اکثریت اعتقاد دارید؟ چرا نمیخواهید مردم خودشان برای خودشان تصمیم بگیرند؟
عجیب نیست که شما در انتخابات را پیروز می شوید؟ (122781)
 
علی اکبر
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۷:۲۹:۵۴
جناب توکی سلام.
بنده از گذشته خدمت شماعرض ارادت دارم . از نظر اجرائی با تفکرات شما بویژه در رابطه با قانون کار را حمایت میکردم زیرا نظرات من نیز تقریبا مشابه با شما بوده است.
1- اما انصاف باید داد که امام با علم به نظرات شما و همفکران شما و علم به نظرات آقایان موسوی و همکارانشان از ایشان حمایت می کردند. ممکن است بگویید به نا به شرایط بوده. به هر صورت این طوری بوده و حداقل در آن زمان که حیات امام بوده آن نظریات ورفتار مورد تایید وحمایت جدی امام بوده است.
2- اما اگر شما فکر می کنید که نظریات دولتی کردن و بزرگ کردن دولت غلط است (که واقعا نیز غلط است). آیا در این دولت این راه غلط تکرار نمی شود. آن زمان تجربه نداشتیم. مشکل این است که حالا بعد از 20 سال تجربه کارهای اشتباه آن زمان را تکرار می کنیم. با آدمها ونیرویی که دیگر آن صداقت اول انقلاب را هم طبعا ندارند.
3-اما بحث سکوت 20 ساله موسوی؟ مگر علی ع 20 سال سکوت نکرد. البته جای مقایسه نیست ولی به این دلیل نمی شود ایشان را محکوم کرد.
4-شما می دانید که احمدی نژاد جای حمایت برای نیروهای ارزشی از خود بجای نگذاشته است. و به این جهت نیز اصول گرایان با سابقه بصورت شفاف از ایشان حمات نمی کند. تنها مشکل بر سر آن است که کاندید دیگری که بتواند رای بیاورد نیست. (هر چند به نظر من لاریجانی مناسب بود) .
5- پیش بینی می کنم که اگر این بار احمدی نژاد رای بیاورد نیروهای اصول گرا نه تنها صف خود را از وی جدا خواهند کرد که در برابرایشان موضع شفاف تری خواهند داشت تا عمل کرد های ایشان بار منفی برای همفکران اصول گرا در دراز مدت نداشته باشد.
6- شما خوب می دانید که آن چپ اول انقلاب راست شده و آن راست اول انقلاب چپ مصلحتی برای آرائ بیشتر. و این نیز طبیعی است که کسی که در حاکمیت قدرت کمتری دارد طالب ازادی است. و آنکه قدرت بیشتری دارد طالب محدودیت و بقولی ، رعایت خط قرمزها. البته افرادی چون خاتمی هم هستنند که ذاتا ازاد منش اند.و حوصله بیشتری در تحمل ارائ دارند. با این همه این خصوصیت آموزشی و شغلی نیز می باشد که معمولا نظامیان طالب دستور و علما طالب اقنائ هستند.
7- به نظر می آید که تو در دل امروز از نظر اجرائی و برنامه کاری موسوی را برای مملکت می پسندی ولی از نظر دیدگاه سیاسی خود را به جناحی ملحق می بینی که حمایت از موسوی را برنمی تابد. بیا و این دلق را پاره کن.
8- من برای مصلحت دین بویژه در جوانان و پیشرفت کشور ترجیح می دهم به هر کدام که راستگو تر هستنند رای دهم. خدا وکیلی کدام راستگو ترند؟ یادت باشد انچه مردم را به اسلام گرد آورد راستگویی محمد ص بود نه قدرت. امروز جوانان ما بیشتر به اسلام گرایش دارند یا 30 سال پیش؟ ما مدتها است تحت عنوان مصلحت دروغ زیاد گفته ایم. ما مقصر هستیم باید خود را اصلاح کنیم قبل از آنکه بمیریم و بار گناه اینده را با خود به گور بریم. (122859)
 
منصور
۱۳۸۸-۰۲-۲۹ ۱۹:۵۴:۳۴
ياد آوري قانون كار تنظيم شده توسط توكلي و مخالفت موسوي باآن از افتخارات موسوي
است.چطور ميتوان قبول كرد كارگري كه از فرهنگ پائين تري نسبت به كار فرما بر خوردار
است و به نان شبش محتاج است بتواند از كارفرما امتيازي بگيرد؟ (122891)
 
حقگو
۱۳۸۸-۰۲-۳۰ ۰۹:۰۹:۱۸
آقای توکلی شما در عالم سیاست علی رغم صحبت از شفافیت ، متاسفانه رنگ خاکستری را برگزیدید که نمی شود به شما اطمینان کرد . متاسفم (123008)
 
نسیم انس
۱۳۸۸-۰۲-۳۰ ۰۹:۳۲:۵۳
با سلام خدمت دوستان
مطالبی که نوشته اید همه مربوط به گذشته است امام (ره) فرموده اند : معیار وضعیت فعلی افراد است نه گذشته آنها
خیلی ها در دفاع مقدس حضور داشتند ، خیلی ها به عنوان فرزندان امام مطرح شدند، خیلی ها شهید دادند، خیلی ها اعتقادات محکم دینی داشتند اما....خدا در قرآن می فرماید :
\" من جاء بالحسنه فله عشر امثالها ...یعنی هر کسی آورد کار نیک پس برای او ده برابرش را می دهیم....\"
عزیزان پس برای ما مردم فهیم باید ملاک عملکرد فعلی افراد باشد یعنی کسی شایسته دفاع است که بتواند خوبیهای خود را به سرانجام برساند .
بر تمام مردم بالاخص جوانان و اندیشمندان فرض است که خودشان در گذشته غور کنند و خود نتیجه بگیرند چرا که حضرت امیر فرموده:
بین حق و باطل چهار انگشت فاصله است حق آن است که بگویی دیدم باطل آن است که بگویی شنیدم.
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا (123015)
 
۱۳۸۸-۰۲-۳۰ ۰۹:۵۴:۴۸
در آن زمان اول انقلاب که همه به فکر حمایت از محرومین بودند از جمله امام امت و به نحوی از جمله قانون بیمه که همه جالی جهان هست و مواردی از این قرار را تصویب کردند به نظر من اگر مخالفتی با این موارد هم بوده است بعید است که از سر درد بوده باشد بلکه از سر زیادت خواهی افراد بازاری و کارفرمایان بوده است و آقای توکلی هم به همراه عسگر اولادی احتمالا بی تاثیر از این مساله نبوده اند. (123024)
 
حسن
۱۳۸۸-۰۲-۳۰ ۱۴:۵۸:۱۷
آقاي توكلي
به خودتان رجوع كنيد. آيا نظرات منعكس شده شما در اين مصاحبه جناحي نيست ؟ (123106)
 
هادی
۱۳۸۸-۰۳-۰۴ ۲۱:۳۶:۵۱
اقای توکلی که به این خوبی وکارشناسی از اقتصاد وساده زیستی سخن میگویند لطفا از طرح تثبیت قیمت هاکه خودشان اختراع ان را بر عهده داشتندوزیر 200میلیاردی دولت هم سخن بگویند (124981)
 
۱۳۸۸-۰۳-۰۵ ۰۰:۱۱:۱۳
آقاي توكلي بحث تثبيت قيمتها در مجلس هفتم بعد از كلي تجربه در كشور و در شرايط صلح بسيار بدتر از اين مواردي است كه شما مطرح كرديد و ساير تصميماتي كه بزرگان اقتصاد شديدا با آن مخالفت كردند و نتايج فجيع آن را ديديم حالا حرف شما را در مورد ديدگاه هاي آن زمانتان را باور كنيم يا تصميمات شما در مجلس هفتم را در ضمن هر كي يكطرفه به قاضي بره پيروز ميشه اگه واقعا قصد و غرض نداريد يكي رو از تيم اون زمان بياريد تا جوابتون روبده (125102)
 
۱۳۸۸-۰۳-۰۵ ۱۶:۱۸:۰۵
اين كه همه اش تعريف از خود است. از نظر من نوعي كيش شخصيت در اين گفتمان وجود دارد و به گونه اي وانمود شده است كه جناب توكلي، عقل كل هستند، در حالي كه مواضع سال هاي قبلي ايشان و ديدگاههاي وي در همين دوره دولت نهم، از اين شاخه به آن شاخه پريدن است. (125626)
 
علي
۱۳۸۸-۰۳-۰۶ ۱۶:۰۱:۳۳
لطفا عدم حمايت اقاي توكلي - خوشچهره وافروغ(مدافعان ديروز)رااز اقاي ريس جمهور توضيح دهيد. (125993)
 
۱۳۸۸-۰۳-۰۷ ۰۹:۳۸:۴۹
با این شعر کلامم را آغاز می کنم
که چون مالت ببرنند فریاد برآیی کهمسلمانی کو
بله عده ای که از گردونه دولت نهم اقدام به خروج خویش نمودند منافعی بود که طی 30 سال انقلاب جمع کرده و روز به روز به آن افزوده می شد. اما اگر کسی بیاید و بگویید که می خواهید در این دستگاه وسیله ای نصب کنیم که متخلیفین نتوانند از آن عبور کنند و قانون را دور بزندد. آن وقت است که صدای آژیر کسانیکه چه اصول گرا و چه اصلاح طلب باشند در می آید و می خواهند شخص مسئله ساز را از بین ببرند و صورت مسئله را پاک کنند . اما مکرشان برای مردم آشکار می شود همانطور که خدا در قرآن می فرماید . اگر کس بی غل و غش باشد و به حقوق خود قانع باشد و در راستای قانون از منافع ملکت استفاده کند هیچوقت شعر بالارا نمی خواند. (126138)
 
۱۳۸۸-۰۳-۰۷ ۱۰:۳۹:۰۰
می دانید چرا اکثر نظرات در جهت اصلاح طلبان تندرو است؟ چون اکثر مراجعین درس خوانده های جوان وتقریبا دارای وقت آزاد زیاد و با قابلیت بالای دسترسی به اینترنت (بدون ترس از هزینه تلفن و کارت) هستند وهمین خامی وجوانی (الارقم باسوادی) واز طرفی بیکاری(الارقم شرکت چند ساعته هفته ای در کلاس درس) و از طرفی غوغا سالاری افراطیون موجبات رنگ عوض کردنهای سریع وگول خوردن میشود همان مادری که سال ها رنج کشیده یا کارمندی که سالها رنج کشیده وامثال آنها که زیر ضربات طاقت فرسای انواع مشکلات زندگی آبدیده شده اند بهتر می دانند که پرداخت سه ماهه پاداش و مزایای بازنشستگان یا اجرای عدالت در پر داخت حقوق وغیره حاصل تلاش و تقلای سه چهار سال است نه دو سه ماه . والبته این باعث نمی شود مراجعین فوق الذکردرست نشوند بلکه تجربه وفراز نشیب زندگی خیلی ها را بیدار می کند (126144)
 
ابوالفضل
۱۳۸۸-۰۳-۰۷ ۱۰:۴۶:۱۰
من فقط می دانم این حرفهای شما ها باعث شده این کشور عقب مانده شود و بجای اینکه از مدیران لایق حمایت کنید تخریب می کنید.اخر این اصولگرایی یعنی تعصب یعنی تحجر!؟ چرا به فکر مردم نیستید.یعنی از این عربهای سوسمار خور هم کمترین.!؟
ببینید چقدر رشد کرده اند ما با اینهمه قدمت و دارایی هنوز کمبود اب و برق و گازو و بیکاری و ......هزاران مشکل اولیه.از گلایه کردن و اخراج شدن و 30 سال قبل و این و ان خارح شوید و از دروغگویان پرهیز کنید و همه با هم همکاری کنید که مملکت مثل الان تکه تکه و حقیر نشود.به امید اینکه روشنفکری و همکاری رایج شود (126146)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۳-۰۸ ۱۲:۰۵:۲۷
من هم دردوران جنگ را تجربه کردم - فکر نمیکنم هر دولت دیگری هم سر کار بود به غیر از آن عمل نمیکرد - درآمد ناچیز نفت هزینه بالای جنگ - خرید تسلیحات توسط آقا زاده ها در بازار سیاه بواسطه تحزیم و ..
بنابراین بگذارید همانطوریکه به احمدی نژاد بخاطر قول هاش 4 سال پیش رای دادین - اینبار هم قول های موسوی را قبول کنیم - چاره دیگری هم داریم ؟ (126280)
 
علي اسلامي
۱۳۸۸-۰۳-۰۹ ۰۷:۳۹:۲۵
آقاي توكلي من هميشه نظرات شما را قبول داشتم اكنون نيز فكر ميكنم اين بيانات حتما\" از شما نيست و كسي براي منزوي كردن شما اين مطلب را در سايت گذاشته،براي اينكه از فردي انديشمند و اصولگرا اصيل اينچنينه سخناني بعيد است (126509)
 
محمد
۱۳۸۸-۰۳-۰۹ ۲۳:۲۱:۱۳
نکته جالب این مطلب همین نظراته- با خوندن همه نظرات می شه نتیجه گیری خوبی کرد
البته اگه به خرد جمعی اعتقاد داشته باشیم و به قول اون بنده خدا اعتقاد نداشته باشیم که آدمایی که نظر می دن آدمای بیکار بی تجربه هستن. (127182)
 
مجید
۱۳۸۸-۰۳-۱۱ ۰۸:۰۶:۳۵
من از آقای توکلی بخاطر مواضع شفاف و یکرنگیشان تشکر می کنم ایشان جز معدود افرادی هستند که رنگ عوض نکرده اند که نمونه آن همین پرسش و پاسخ است من در سالی که ایشان وزیر کار بودند با ایشان و قانون کار ایشان مخالف بودم و حالا نیز مخالفم ایشان که می گوید دولت نباید وارد فضای بین کارفرما و کارگر شود فکر نمی کند اگر چنین بود حدود 95 در صد کارفرمایان هم اکنون از پرداخت همین 260 هزارتومان حقوق به کارگران استنکاف می کردند (128562)
 
علي
۱۳۸۸-۰۳-۱۱ ۱۴:۵۴:۰۴
من از نسل جنگ هستم و جنگ رو هم تجربه كرده ام. آقاي توكلي من نمي دونم شما زيادي مرفه بودين يا اصلا تو جامعه نبودين كه اين حرفا رو زدين. برنج به معني واقعي در جامعه نبود. اين كار آقاي موسوي باعث شد كه ما برنج هم به دستمون برسه. برنج ايراني داشتن گنجي حساب ميشد. همه احتكار ميكردن. يكي از دغدغه هاي امام مبارزه با احتكار و محتكر بود. اون موقع ها فقط احتكار بود كه درآمد تضمين شده داشت و هركي دستش هرچي ميرسيد احتكار ميكرد. آهن و سيمان و برنج و روغن و .... هرچي كه بود... چون مطمئن در بازار آزاد گرانتر بود. اين كار آقاي موسوي باعث شد كه ملت عادي هم دستشون برنج برسه. من كلا آون سالها را خيلي بيشتر از اين سالها مي پسندم. هركسي كه كار ميكرد و شاغل بود هركاري مهم نبود صاحب خونه ميشد و ازدواج ميكرد و .... همه چيز داشت كه زندگي كنه. براي يك زندگي معمول آن زمان همه چي داشت. و به راحتي با درآمد كارمندي ميتونست خونه بخره ولي الان چي؟ شايد دوستان بگن اون زمان تلويزيون سياه و سفيد هم به زور ميخريدن الان همه تلويزيون رنگي دارن و ... دوستان جامعه جهاني آنروز رو نگاه كنين و جامعه جهاني امروز رو و وضع زندگي هاي امروز و آنروزها رو... ببينين چقدر تفاوت داريم. (129331)
 
محمد جواد عباسی بهشهر
۱۳۸۸-۰۳-۱۱ ۲۰:۵۶:۱۵
اقای توکلی روزنامه رسالت ان سالها بدلیل افشای سرها از ورودش به جبهه ممنوع شده بود برای این عمل حضرت امام .ره. چه جوابی دارید (129682)
 
طالقانی
۱۳۸۸-۰۳-۱۳ ۲۱:۰۷:۵۱
اقای توکلی شما ازسی سال پیش تا بحال دچار هیچگونه تحول فکری نشده اید؟ اگر اینچنین است که بدا بحال شما وما واگر شده اید چگونه ؟ ایا تجربیات سالهای پیش تاثیری دراین تحول داشته است ؟
ایا میرحسین 68 ساله باید همانگونه باشد وعمل کند که میرحسن 38 ساله میکرد ؟ واگر کسی از 30 سال تجربه ودانش وتحقیق ومطالعه استفاده وتحولی درسیستم تفکرات قبلی خود بوجود اورد این یک پدیده مثبت است یا منفی ؟ توفیق همه کسانی که معتقد به تحول وتکامل اندیشه هستند راارزو میکنم (132160)
 
سعید
۱۳۸۸-۰۳-۱۴ ۱۳:۲۹:۲۴
در سخنان آقای توکلی آمده گرایشات مارکسیستی در کابینه آقای موسوی وجود داشته.
سوال من این است که بنابر این سخن امام عزیز از یک تفکر مارکسیستی تا آخر حیات مبارکش حمایت میکرد؟! (133928)
 
مهدی امیدواری
۱۳۸۸-۰۳-۱۶ ۰۱:۰۸:۱۵
آقای توکلی آیا یادتان هست زمانی که وزیر کار بودید و دستور کاشت گندم به جای چمن های سازمان فنی و حرفه ای اصفهان را دادید؟ میر حسین حق داشته با شما و این طرز تفکرتان مقابله کند. (134744)
 
۱۳۸۸-۰۳-۲۰ ۱۱:۴۸:۳۶
جناب آقاي توكلي
باسلام
مطالب شما كه بيان داشتيد خواندم باين جوانان عزيز ميگويم بدون اينكه به كسي راي بدم راجع به اقاي موسوي كه اين همه تبليغ ميشود عرض ميكنم :
تمامي مشكلات كه الان كشور با آن دست بگريبان ميباشد مسئوليت آن از عدم مديريت آقا موسو ي است در سالها تصدي ايشان من از افراد انقلابي وحدود سنم هم بيست سال بود ما با اين اشخاص كه الان داعيه آزادگي ودمكراسي دارندوروشنفكري دارند از نزديك كار كرديم بيسار افرادي قشري وسطحي ومتاسفانه فرصت طلب وپايه گذار ناهنجاري در جامعه ازقبيل سازمانهاي غير رسمي جهت سركوب افراد انساتهاي آزاد انديش وخفه كردن نفسهاي پاك واين عمل بعدا\" توسط اشخاص ديگر در سالهاي بعد توسعه پيدا كرد وتقريبا\" الان از لحاظ مالي نيز كمك ميشوند.
اميدوارم اين جوانان در صورت شركت در انتخابات با درك صحيح عمل كنند پاينده ايران (141263)
 
۱۳۸۸-۰۳-۲۱ ۰۰:۴۸:۱۲
آقای توکلی از پچه جیز واهمه دارید. کامنت سوال اینجانب را دوستان شم چاپ نکردند
در آن به هیچ کس بی حرمتی نکرده بودم
فقط از جنابعالی خواسته بودم که بینی وبین الله بنویسید اقای موسوی اصولگرا تراست یا برخی از افرادی که بر مسند قدرت در مجلس هستند ویا در مجلس قبل بوده اند.
ارتباطات آنان را وضعیت آنان را قبل و بعد از انقلاب تفکرات آنان را بسیار بهتر از من می شناسید.
اگر با بیوت مخلف ارتباط نداشتند مطمئنا به به این مقامات نمیرسیدند.
چون هیگاه انقلابی نبوده اند فقط سخنوران خوبی هستند هرد
والسلا و علی من اتبع الهدا (142559)
 
حسین میانه ای
۱۳۸۸-۰۳-۳۰ ۱۳:۰۵:۵۲
آقای موسوی از اول دیکتاتور بودند وبداخلاق ویک دنده میباشند وآنطوری که می بینم فردی قانون گریز میباشند که با انتساب این صفات به دیگری نمی تواند چهره واقعی او را پوشش دهدیقینا او با برنامه های مار ک سیستی آمده بود چون در راهپیمایی ها چادر محجبه ها را پاره میکردند وافراد ریشویی و باحجاب را میزدند و او هیچ حرفی نمی زد یعنی حتی با تشویق تایید میکرد ومن پشیمانم که به او رای داده ام (155714)
 
۱۳۸۸-۰۳-۳۱ ۱۳:۴۹:۱۴
به آقای توکلی توصیه میشود که اگر حافظه ایشان یاری نمی نماید به کتاب پس از بحران هاشمی رفسنجانی مراجعه نمایند.در آنجا روند تعیین کابینه موسوی توضیح داده شده است.موسوی هم در انتخاب کابینه اش اختیاری نداشته است ونهایت ضعف وی در این خاطرات دیده میشود.در مجموع چه میخواستیم،وآنچه شد را شماها کردید و این روزها نقش عملکرد دیروز شماست و وای به حال فردا!؟ (157295)
 
حالا
۱۳۸۸-۰۴-۰۱ ۱۱:۱۴:۰۳
جالبه آقاي توكلي خود كنار كشيدن و نه اينكه آقاي موسوي ايشون رو انتخاب نكرده باشن!
تسليم شدن در حالتي كه بفهمين نميتونيد كاري بكنيد اتفاق افتاده و اين نشانه ناتواني جنابعالي در آن برهه از زمان بوده
ناتواني! (158650)
 
محمد از کاراکاس
۱۳۸۸-۰۴-۰۳ ۰۷:۱۶:۱۱
به نام خدا
من با نظز برخی دوستان موافقم
مثلا اینکه میر حسین موسوی 68 ساله با 38 ساله از نظر تفکر میتواند یکی باشد؟
امروز سوم تیر ماه است که مینویسم.
خدا را شاکرم که چهره واقعی دوستان به دنیا شناسانده شد و مشخص شد دوستان به چه راهی میروند.
من از میر حسین موسوی سوال دارم که سوالات اساسی است.
اساسا تفرات موسوی و همراهانشان بدین ترتیب بوده که قرآن را قبول داریم لیکن آنی که ما میگوییم. قانون را قبول داریم لیکن قانون اساسی که ما تفسیر میکنیم
ولایت را قبول داریم لیکن آنکه ما میگوییم و ........... آیا این تفکر تفکر سازمان مجاهدین خلق نیست؟ آیا این سرمنزل و آغاز نفاق و تفرقه نیست؟ آیا این نقض آشکار انتصاب تاریخی امام در مشخص کردن آیت الله خامنه ای به عنوان رهبر انقلاب نیست؟ آیا........
مگر موسوی نبود که در تبلیغات دم از قانون مداری میزد؟
مگر ایشان نبود که میگفت نتیجه هر چه باشد میپذیریم؟
مگر ..........
چرا ایشان در نماز جمعه رهبر انقلاب شرکت نکرده و حتی یک بیانیه به حمایت از ایشان نداده است؟
خدایا مرا ببخش اما به ولای علی (ع) نمیتوان قبول کرد که این شخص و حامیانش ولایت مدار، قانون مدار، اسلام و قرآن خواه و...... باشند. خدایا از سر تقصیرات من بگذر ولی نتوانستم از تو درخواست کیفرش را نکنم. نتوانستم ببینم حضور بی سابقه مردم در انتخابات این قدر کوچک شد. نتوانستم ببینم این همه خسارت و کشت و کشتارو راه های غیر قانونی پیش گرفته شد. نتوانستم تحمل کنم که مدعیان ولایت و قانون در نماز پدر عزیزمان، رهبر دلسوز و مظلوممان شرکت نکرده و با غرور حتی حاضر به حمایت از وی نشدند. برای امثال من حجت تمام است.
بنده در مورد آقای هاشمی نیز به شدت مشکوک شدم. خدایا از سر تقصیرات من بگذر اما نمیتوانم ببینم که افرادی که اسما استوانه نظام صدا زده میشوند ، در نماز ولایت شرکت نکرده و به توصیه های وی گوش فرا ندادند. خدایا خدایا خدایا.......
برای من جوان 23 ساله هیج توجیهی پذیرفته نیست . چرا با ولایت این چنین میکنید؟ چرا با مملکت و اسلام ایران عزیز اینگونه کردید؟
بله ، موسوی و امثال وی هر چه بودند و هرکه بودند، نقاب از چهره برداشته و جای هیچ گونه دفاعی از خود باقی نگذاشتند. برایشان متاسفم، همین و بس.
واااااااااااااااااای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد وااااااااااااااااااااااااااااااااااای به حال دشمنان نظام و انقلاب واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای. (161515)
 
سيد احمد موسوي
۱۳۸۸-۰۴-۰۴ ۲۳:۱۸:۰۸
سلام چراصحبت هاي ديشب دكتر ولايتي رو نمي گذاريد ؟ آقاي موسوي بابيانيه هي جديدشان كه مي نويسند به كدام سمت مي روند كه دائم حرف از ابطال و خون شهداي مردم و غيره مي زنند؟ ايشان در صحبت هايشان كه در سايت كلمه نوشته بود از حمايت هاي رهبري از دولت با الفاضي در پي چي مي گردد؟ هنوز فكر مي كنن كه 45 مليون يعني در حدود 95 درصد از مردم به ايشان راي دادن؟من به آقاي توكلي ايراد دارم من ايشون رو خيلي دوست دارم اما هنگامه انتخابات با اين جناه بندي كه شد مردم دوست دارند صادق باشين بحث آقاي احمدي نژاد نيست ايشون هم به قول شما عيب خيلي دارن اما بحث حق و باطل هست فكر مي كنم با سخناني كه رهبري با نماينده ها زدند تكليف مجلس در برادري هميشگي با دولت مردمي روشن شده باشه. من آقاي توكلي رو دوست دارم چون از روي حرف ها وجهتش تا اندازه بسيار زيادي مسير ايشون رو مي توانيم حدث بزنيم و اينكه ايشون به مباني اسلام و عدالت واقعي اعتقاد دارند . اما گله بيشتر من از آقاي لاريجاني است وكمتر به آقاي قاليباف خيلي ها نمي تونن تشخيص بدن از حرفهاي ايشون (البته بدون در نظر گرفتن كارهايي كه قبل از انتخابات انجام دادن تا بعضي ها راي بيارن در روزنامه ها وغيره ...)كه كدونم طرفند اما آقاي احمدي نژاد زشته نميدونم مي گن از توي لوپ لوپ در آمده اما براي خيلي ها چون زلاله چون صافه چون روشنه چون نمي خواهد تظاهر كنه زيباترين آدم روي زمينه كه وقتي مي بينيش يه احساس شعفي به ما دست مي ده خيلي دوستش دارم اما ... نظراتم توي سايت زده نمي شه شايدم من نديدم ولي توي اين چند خيلي جوش خوردم شبا نمي خوابيدم تا بچه هاي دانشگاه يه چيزايي بفهمند مطلب جمع مي كردم بحث مي كردم العان مي گم اگه هركي شك داري من كه توي مشهدم شروع كنيم از تك تك افراد بپرسيم به كي راي دادن از دانشگاه شروع مي كنيم تا حاشيه شهر هركي مرده بياد جلو اما خودشون مي دونن هدف چيزه ديگه اي هست وگرنه بعد از 10 روز توي سايتشون شماره تلفن و فكس و ايميل نمي گذاشتن كه بيا اگه چيزي ديدي از تخلفات بگو يا نديدي هم بگو بي تاثير نيست.! اين نوشته ديده خواهد شد در سايت.؟!
دانشجوي معماري (164237)
 
حنیف شیرازی
۱۳۸۸-۰۴-۰۵ ۱۸:۴۴:۳۴
کاش اقای توکلی این نظر را بخواند .
اقای دکتر توکلی سلام . شاید از این حرف ناراحت شوید اما بنده معتقد هستم که علارغم انتقادهایی که به دولت نهم و شخص رییس جمهور داشتید و همین دلیل باعث شد تا شما و بسیاری از نخبگان اصولگرا قاطعانه برای حمایت از ایشان در انتخابات به صحنه نیایید موجب شد تا رقیب فکر کند اقای احمدی نژاد تنها شده است و میدان را برای تاختن به ایشان و موج دروغ ها و تهمت ها و تخریب ها هموار دید . اگر امثال شما قاطعانه تر در میدان انتخابات به حمایت از اقای احمدی نژاد امده بودید عرصه برای تاخت و تاز کسانی که اکنون سوار بر موج بی ادبی های قبل انتخابات شده اند تنگ تر می شد . قبول دارید ؟ (164620)
 
Ali
۱۳۸۸-۰۴-۰۶ ۰۲:۱۶:۱۸
آقای توکلی با سلام من قبلا فکر میکردم شما یک منتقد بی طرف هستید وکاملا به شما اعتقادداشتم هرشب هم مطالب این سایت را مشاهده می کردم ولی متاسفانه اخیرا دریافتم که شما صرفا از طیف خاصی به شدت طرفداری می کنید یعنی درحال حاضر این سایت یک روزنامه کیهان دیگر شده .درصورتی که از شما انتظار
عملکرد منصفانه تری می رفت. (164892)
 
d
۱۳۸۸-۰۴-۱۵ ۱۶:۱۰:۵۷
شما انموقع کلاس چندم بودیذ (175889)
 
۱۳۸۸-۰۴-۱۵ ۲۱:۰۹:۱۸
با سلام بنده به عنوان یک ایرانی مسلمان قبلا می شنیدم که در انتخابات تقلب می شود .بر خودم لازم دانستم در جریان انتخابات به عنوان نماینده فرمانداری - ناظر شورای نگهبان - مجری صندوق اخذ رای - در سایت شمارش آری - حضور فعال داشته باشم .در اکثر جلسات عمومی و خصوصی شرکت کردم - با بعضی از افراد صاحب موقعیت رفیق شدم - در بعضی از ستاد های انتخاباتی کاندید ا ها حضور پیدا کردم - کارت نماینده گان کاندیدا ها توزیع کردم و خلاصه در تمام مراحل انتخابات حضور داشته و تجربه کرده ام ولی خداوند شاهد است یک نفر نبود که بخواهد آخرت خود را فدای دنیای کاندید بخصوص نماید وقتی آقای موسوی آن توهین ها را به مجریان و انتخابات نمودند از شدت تاسف و تاثر در مقابل همسر و فرزندم اشک ریختم و همسرم مرا آرام کرد و گفت بگذار خداوند جواب ایشان را بدهد . و امروز مطمئن هستم ایشان اگر توبه نکنند عاقبت به خیر نخواهند شد . پس برادر تورا بخدا بیدار شو . فرمنگی - رزمنده دوران دفاع مقدس (175969)
 
علی اسماعیلی
۱۳۸۸-۰۴-۱۶ ۲۳:۲۳:۱۹
با سلام
آقای توکلی دست بردار از این بازیها . شماها تا ابد مدیون امام ، بهشتی و آیت الله هاشمی رفسنجانی هستید . پس فیلم بازی نکن . شماها پای درس هاشمی و بهشتی انقلابی شدید حالا دارید درس انقلابی بودن و خط امام را آن هم از که از احمدی نژاد به ما و دیگران یاد می دهید و به هاشمی می گویید که به خط امام برگردد . کار شما آقای توکلی مصداق پیام امام علی (ع) است که به او گفت تعبیرهایت به گونه ای است که انسان را در اوج گریه به خنده وا میدارد . بخش عمده ای از مسئولیت ضربه هایی که در این مدت به فرهنگ و اقتصاد و.. کشور وارد شده و می شود بر دوش شماهاییست که از روی عقده هایتان در مقابل هاشمی ایستادید و کشور را دست جریان ناکارآمد تند رو دادید و تصور کردید میخواهید خط امام را حفظ کنید . نقابت را بردار . پشت شعار خط امام خودت را مخفی نکن . آقای توکلی سنگر احمدی نژاد سنگر مطمئنی نیست .
خط اصیل امام را در جای دیگری جستجو کن (176777)
 
محمد علی
۱۳۸۸-۰۵-۱۵ ۲۲:۵۶:۱۲
چرا شمارا باوجود این همه اطلاعات و تخصص که دارید درسمت اجرایی ندیدیم انشا الله نوبت هنر نمایی شماهم میرسد ازاین اظهارات رستم وار دراین انقلاب زیاد دیدیم شنیدیم .ان نظریه علم اقتصادی که به ان تکیه دارید وتحصیل کرده اید خودرا عامل واستاد میدانید از ارباب علمی خود گرفته اید (امریکا) شما وامسال شما طوطی وار فقط سخن میگوئد هرموقع شماصاحب نظریه اقتصادی مطابق بافرهنگ و دین عقل شدید ان موقع رجز بخوانید این مطلب تنها برای شما نیست برای تمام سطوح نظاملازماست واجابت ان تقریبا غیر ممکن بهتراست به خودتان برسید وبه فکر اخرت خود باشید مشغول بازی دنیا نباشید. (204268)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.