نظر منتشر شده
۴۰
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 359180
«حافظ خوانی» از «ترانه» خوش تر است!
محمد جعفری، 16 خرداد 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۵
حضور ترانه علیدوستی «یکی بازیگران خوب سینمای ایران» چندی پیش در نشست خبری و رسانه ای جنجالی شد. خالکوبی (تاتو) روی دست چپ او که نماد فمنیسم یا «زن گرایی» است نمایان شد و اتفاقا از دید عکاسان حاضر در صحنه نیز دور نماند. او بعدا در توییتر خود با بازنشر عکسی مربوط به یکسال پیش از صفحه اینستاگرامش توضیح داد که اظهار علاقه او به فمنیسم تازه نیست و مربوط به سال قبل است.

دو احتمال می توان در نظر گرفت. ۱- عمدی ۲- سهوی
یا نمایش خالکوبی اش را به عمد انجام داده و یا به سهو بوده است. آنطور که در فیلم های منتشر شده از این نشست دیده می شود ترانه علیدوستی حداقل دو بار دستش را طوری دراز می کند که منجر به دیده شدن نماد فمنیسم روی دست چپش شد. یک بار میکروفن اصغر فرهادی را تنظیم می کند و بار دیگر کاغذی به او می دهد. البته خود خانم علیدوستی در توییتر طوری صحبت کرده که گویی عمدی در کار نبوده است. اما برای ترانه علیدوستی که در یکسال گذشته به شهرت چند برابری رسیده است، دیده شدن در لنز دوربین ها و احیانا ماندن در یادها به واسطه جنجال خبری اهمیت بیشتری پیدا می کند. چه اینکه او در جشنواره کن نیز جایزه ای کسب نکرد و این اتفاق ممکن است روند اوج بازیگری و شهرت ایشان که به واسطه سریال شهرزاد و سپس حضور در جشنواره کن بواسطه فیلم اصغر فرهادی بوده را تحت تاثیر قرار دهد. لذا گزینه جلب توجه از سوی خانم علیدوستی منتفی نیست. همچنین صفحه اینستاگرام او سال گذشته یعنی زمانیکه اولین بار عقایدش در مورد فمنیسم را بیان کرد تنها ۳۰۰ هزار دنبال کننده داشت و ابراز، این مسئله پژواک چندانی در فضای فرهنگ و هنر هم پیدا نکرد. اما اکنون بیش از ۲میلیون و ۶۰۰ هزار دنبال کننده در اینستاگرام دارد و بازنشر عقاید شاذ با تاثیر و واکنش چند برابری مواجه شده است.

جلب توجه یا ترویج فمنیسم؟
جلب توجه رسانه ها و ایجاد هیاهو بهترین فرضی است که برای این عمل خانم علیدوستی می توان در نظر گرفت. چرا که اگر منظورش از آنچه در توییتر نوشته ترویج فمنیسم باشد، باید با دقت و حساسیت بیشتری اندیشید و تصمیم گرفت. ترانه علیدوستی در توییتر خود بر این مسئله تاکید کرده است که «یک فمنیست است و از دیگران می خواهد که آن ها هم فمنیست باشند یا بشوند.» این را دیگر سهو نمی توان خواند.

با این وجود خانم علیدوستی فروردین همین امسال در مصاحبه با مجله «سیب سبز» اظهاراتی متفاوت از مرام و مسلک فمنیست ها انجام داده است.

او در بخشی از مصاحبه با این مجله تشکیل خانواده، تعهد به همسر، فرزند دار شدن و مسئولیت مادرانه را شیرین، جذاب و دوست داشتنی عنوان کرده است، در حالی که فمنیسم تحت عناوین به ظاهر مدافع حقوق زنان در اروپا، نتایج خسارت باری بر تشکیل خانواده، رابطه عاطفی همسران و نقش مادرانه برای زنان تحمیل کرده است.

بخشی از مصاحبه خانم علیدوستی:
-          «آمدن فرزند به آدم نگاه جدید می‌دهد و نه فقط برای یک بازیگر بلکه برای هر زنی و حتی هر مردی این اتفاق می‌افتد که بچه‌دار شدن رنگ و بوی جدیدی به زندگی می‌دهد.
-          وقتی زندگی همراه با فرزند و مسئولیت جدید را یاد بگیری، واقعا ارزش دارد و آدم دلش نمی‌خواهد همان آدم قبلی باشد.
-          آدمی که مادر می‌شود به هر حال رشد می‌کند و مسلما دیگر دوست ندارد به قبل برگردد، به‌خصوص برای من که بازیگرم و تمام اینها برایم تجربه است؛ تجربه زیستن.»
اما امیدواریم ترانه علیدوستی همچون برخی بازیگران سینما و تلویزیون که بواسطه ساختار و سیستم ناقص حاکم بر دستگاه فرهنگ و رسانه ی کشور به صورت بادکنکی رشد کردند و حتی در برخی موارد دارای سواد و دانش و اطلاعات کافی حتی در زمینه تخصصی خود نبودند و یا جدیدا افرادی که با ظهور پدیده مد به مدل های معروف تبدیل شدند و صرفا به دلیل زیبایی چهره و جاذبه جنسی و خودنمایی و بعضا هر از گاهی با اظهار نظرات و کارهای شاذ ضد فرهنگی و گاها سیاسی در شبکه های اجتماعی به شهرت رسیدند و چشمان میلیون ها دختر و پسر که منتظر الگو گیری هستند را به خود خیره کرده اند نباشد.

حافظ خوانی از ترانه خوش تر است
ولی ای کاش ترانه علیدوستی به جای نماد فمنیسم عکس حافظ، سعدی، فردوسی و حتی مولانا را خالکوبی کرده بود. چه الگویی بهتر از الگوی بومی فرهنگ ایران که سده های متمادی طلایه دار فرهنگ و آداب و سنن جهان بوده است. اشعار زیبای این شاعران در رثای بانوی ایرانی تا آنجا است که زن را همچون گوهر، گران بها و دست نایافتنی معرفی می کنند و جایگاه اجتماعی ویژه ای برای زنان در اشعارشان یافت می شود. بخصوص فردوسی که یکی از مهمترین شخصیت های شاهنامه یعنی سهراب را حاصل تربیت مادرش می داند.
و یا حافظ که در شعرش تا به زن می رسد گل از گلش می شکفد
در آسمان نه عجب گر به گفته‌ی حافظ               سماع زهره به رقص آورد مسیحا را
*
بیاور می که نتوان شد زمکر آسمان ایمن به لعب زهره ی چنگی و مریخ سلحشورش
و یا در وصف شوق عاشق برای وصل یار می فرماید:
گر به سر منزل سلمی رسی ای باد صبا چشم دارم که سلامی برسانی زمنش
*
ز حسرت لب شیرین هنوز می بینم که لاله می دمد از خون دیده فرهاد
*
برقی از منزل لیلی بدرخشید سحر وه که با خرمن مجنون دل افکار چه کرد
*
از حیات لب شیرین تو ای چشمه ی نوش غرق آب و عرق اکنون شکری نیست که نیست

این کجا و آن کجا؟
البته کم نیستند بازیگران بزرگی که به دور از خودنمایی و جلب توجه، هنر نمایش را و فرهنگ را خجالت زده رفتار خود کردند. مانند جمشید مشایخی ها، علی نصیریان ها، جشمید هاشم پور ها و ... در نسل قدیم و به تازگی شهاب حسینی و الهام حمیدی در نسل جدید. کاش ترانه علیدوستی از هم بازی اش شهاب حسینی می آموخت که در همان نشست خبری و در پایان، جایزه «بهترین بازیگر مرد جشنواره کن» را تقدیم به آستان مقدس امام زمان کرد. کار پسندیده ای که به اندازه کافی مورد تشویق قرار نگرفت. و یا الهام حمیدی که در مدح شهدای مدافع حرم خطابه قرّایی در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد. این ها کجا و دفاع ترانه علیدوستی و مهناز افشار از فمنیسم کجا؟
 
کلمات کلیدی : خالکوبی ترانه علیدوستی
 
United States
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۰۹:۰۴:۳۵
[الف جان با این نوشته ای که منتشر کردی الان منتظر سیل روشنفکران وطنی و عشاق مدرنیته باش که مانند آوار بر سرت خراب میشوند و کار شما را مخالف حقوق شهروندی و آزادی بیان و اندیشه و .... تلقی خواهند کرد و شما را به واپس گرایی وتحجر و دشمنی با فرهنگ و هنر و هنرمندان مطرح جهانی کشورمان متهم خواهند کرد. البته کاملا با مطلب شما موافقم. خوب است این هنرمندان که در نظام جمهوری اسلامی ایران رشد میکنند و از مواهب آن بهره مند شده و مشهور میشوند حداقل کف ارزش های آین نظام را رعایت کنند و اگر هم مخالفتی در ذهن دارند بصورت علنی برای ترویج مخالفت خود با ارزشهای نظام اسلامی تبلیغ نکنند. (3741400) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۰۹:۰۵:۴۵
این عکس فتوشاپ عمو جون ! همش دروغ (3741401) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۳۵:۴۴
شما متعلق به کدام سیاره هستی؟؟؟ خود بازیگر هم تایید کرده شما می گی فتوشاپه؟؟؟ عجب... (3742452) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۰۹:۰۹:۰۲
یاد بگیریم که در امور شخصی دیگران دخالت نکنیم
اگر خانم علیدوستی تفکرات فمنیستی خود را تبلیغ کرده بود یا بطور عمومی در باره این ایده خود صحبت کرده بود، نقد رفتارش منطقی بود. ولی اینکه سهوا خالکوبی ایشان مشخص شده و آنرا در بوق و کرنا کرده اید امری است که باعث تعجب و تاسف است.
بطور حتم خالکوبی اشعار حافظ و دیگر شعرا(اگر آنموقع هم خالکوبی بانوان مورد نقد قرار نمیگرفت) بمراتب بهتر بود ولی ایشان درهرصورت درمورد عقاید فمنیستی خود سکوت کرده و چنین برخوردی با این هنرمند شایسته، روا نیست. (3741403) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۷:۳۵:۴۳
نمايش يك جور تبليغ است سهوا وعمدا آن را هم ما نمي توانيم تشخيص دهيم (3742382) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۰۷:۱۸:۴۴
برای عمد بودن ارائه دلیل لازم است. اگر نمیتوانیم دلیل بیاوریم پس سهو است. (3743011) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۳۸:۴۴
وقتي كسي چهره و الگو شد ديگر متعلق به خودش نيست. (3742455) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۰۹:۲۴:۴۷
قبلاً ها حدود حجاب تا مچ دست بود.
قرار نیست برای هر خبری ارائه عکس شود. (3741426) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۰۹:۵۷:۲۸
اصولا آدم عاقل چیزی رو خاکوبی میکنه که بهش اعتقاد داره!
اگر ایشون ایده های فمنیسمی دارند خیلی بدیهیه که نمیرن عکس حافظ و سعدی رو خالکوبی کنن! چون به غیر از نویسنده این مطلب(!) هیچ جای دنیا این افراد رو بزرگ و قابل احترام میدونن، اما به عنوان مظهر و نماد فمنیسم نمیشناسند!
و البته بیایید به تفکرات هم احترام بذارید! اگر ایشون به هر صورتی فکر میکنه که دغدغه ایشون یک دغدغه مهم و جهانیه! سعی نکنید انقدر با ادبیات سخیف از قبیل جاذبه جنسی و از این چیزا، هم خودتونو کوچیک کنید و هم به خوانندگانتون بی احترامی کنید.
جای این چیزا سعی کنید ظرفیت خودتونو بالا ببرید و اینکه لزوما همه دنیا قرار نیست مثل شما فکر کنند. (3741496) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۴۵:۵۱
أصولا آدم عاقل خالكوبي نميكنه (3741705) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۰۹:۵۸:۳۴
" حافظ خواني " از " ترانه " خوش تر است !! تيتر بالا !!
بنده عرض مي كنم ، كه نظر بعضي از مسئولين هم بايد همين باشد ، مخاطب فقط خانم ترانه علي
دوستي هم نباشد !! به اين معني كه " حافظ خواني ، سعدي خواني ، مولانا خواني ،" از ترانه خوش تر است !! ...توضيح آنكه آن خواننده " سنتي خوان " مگر اشعارش كه مي خواند از حافظ ، سعدي رودكي ، مولانا ، مثلا فروغي بسطامي نيست ؟ حالا يا اجازه و مجوز بهشان ندهيم ، ويا
كنسرت شان را تعطيل كنيم !! اما اين ترانه هاي امروزي كه بهش ميگن پاپ انگار رونق شان و يا مجوزشان و نيز اجراهاشان بيشتر است !! ... چي برادر ؟ ... نه برادر ، شما ناراحت نشو ! ...
من كه هنوز حرفي نزدم ، با ترانه و موسيقي پاپ مخالفتي نكرده ام !! ... اتفاقاً خيلي هم خوبه است !!! اما عرض مي كنم كه ميدوني عزيز جان ، " حافظ خواني از ترانه بهتر است " !! حالا شايد مخلص شما نمي فهمد !! اما بايد اعتراف كنم كه بنده از اين اشعار ترانه وار كه ميگن " پاپ ، يا راك " سر در نميارم ، ... به دلم نمينشنه ، از صدا هاي اين " ساز ها " ش سرم درد ميگيره ، چه كار كنم ٫ دست خودم كه نيست !! اما اشعار مثلا " حافظ " يك شور و حالي ، و اگر كسي نباشه يك " اشكي " !! ، يك معنويتي !!... بگذريم !! ... حالا ممكنه كه بعضي ها هم بگويند كه مقاله و متن بالاچي ميگه ، اين يارو - يعني اين دعا گو - چي ميگه !! و يا ممكنه ديگر كسي هم بگويد كه اين يارو متن را نخوانده ، شروع كرده به افاضات نويسي !! ... بله كاملاً حق با شماست اما با همه اين ها باز هم عرض مي كنم : " حافظ خواني " از " ترانه " خوش تراست !!!! ... قربونتم ناراحت نشو ! من اين را به شما كه عرض نمي كنم ، دارم به مسئو لين مربوطه و بعضي از مسئولين ديگر !! عرض مي كنم كه كنسرت اصيل و حافظ خواني را تعطيل مي كند و يا مجوز نمي دهد، ...آره داداش ! ... منظورم اون مقامات مسئول است !!! (3741501) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۰:۰۳:۵۷
فقط متاسفم که چنین عناصری باید الگوی جوانان این مملکت باشند (3741514) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۱۷:۱۰
بسیار خرسندیم که این بزرگان الگوی جوانان هستند (3741765) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۳۰:۰۶
البته برای شما یکی متاسفیم (3742441) (alef-3)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۰:۰۴:۵۱
الگوی ما کسایی شدن که خوش قیافه نه خوش فکر. (3741518) (alef-13)
 
برزو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۰:۱۷:۵۰
مصاحبه ی سحر قریشی با رضا رشیدپور در برنامه ی دید در شب اینه ی تمام نمای بازی گر باسواد ایرانی بود!
مردم زیادی اینا رو باد کردند وگرنه اینا هیچی نیستند. (3741549) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۰۲:۰۶
کلیپ انگلیسی صحبت کردن خانم علیدوستی رو ببینید (3741739) (alef-3)
 
حبيب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۱:۲۱:۴۹
بچه خواهر من ٦ سالشه، از اين خانم بهتر انگليسي صحبت ميكنه، اين چه حرفيه (3742669) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۰:۲۷:۰۹
هرکسی عقاید خودش رو داره مقایسه کردن کاردرستی نیس (3741568) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۰:۵۹:۱۳
امان از كمبودجلب توجه،اين اگر بازیگری در سطح جهانی بودند,چه میکردند,؟! (3741617) (alef-13)
 
Austria
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۳۲:۲۳
همین الان هم ایشان بازیگری در سطح جهانی هستند. چشم بصیرت میخواهد که بعضیها ندارند (3741801) (alef-3)
 
151
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۱۷:۱۸
اگر مشخص نشه که رفتار کی درسته رفتار کی اشتباه امکان داره سیل عظیمی از مردم رفتار اشتباه یک شخص معرف رو درست فرض کنند و همه به چاه جهل بیفتند (3741658) (alef-13)
 
معین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۳۱:۰۷
دوست بزرگوار..حمایت از حقوق زنان و برابری انسانها..و عدم تبعیض حقوقی و اجتماعی و جنسیتی ایا چاه جهل است که مردم و هنرمند میرن؟؟!! این کار هنرمند که دقیقا نمود بارز دانایی و عقل است و فرهیختگان و باسوادان و دانایان موافق این حمایتها هستند.. (3742272) (alef-13)
 
معین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۳۲:۱۳
این مطلب کاملمه... دقیقا باید اگاه بود...من با این مطلب وبلاگ مخالفم و امیدوارم نقد محترمانمو نشر بدن و سانسور نکنن.مرسی.ببینید یک بحث اینه که فمینیسم یعنی یرابری حقوقی و اجتماعی و سیاسی زن و مرد که درسته و اگر کسی با برابری انسانها مخالفه پس نا اگاه هست..و باید به زن و مرو احترام یکسان گذارد.و هردو امکان ترقی اجتماعی سیلسی اقتصادی تحصیلی یکسان دارند که هرکی قبول نداره نااگاه هست..زن ستیزی و مردستیزی ناشی از نااگاهی و نادانستگیه افراد...اما بحث دوم در باب نقد مطلب سایتتون اینه که ضمن احترام به شعرای فارسی تاریخمون.نویسنده مطلب متوجه نیست که یک فرد فمینیست بدیهی که اون سمبل رایج اون جنبش را مبزنه.نکه چون شاعران خوبی داریم بیاد اونا را بعنوان نماد یه مفهوم دیگه بزنه..پس کار بازیگر محترم بدیهی بوده.اینکه خیلی سادست دوستان!!هرچند من با خالکوبی میونه خوبی ندارمکلا. اماچون برای دفاع از برابری انسانها بوده ازش متشکرم.و بحث سوم اینکه.نویسنده گفته فرهنگ بومی رو فلان کنیم..یعنی عقاید مسلط جامعه رو بپذیریم ولو اینکه غلط باشن!!ایده های مسلط ممکنه اشتباه باشن و مستلزم اصلاح..چون فرهنگ رو انسانها میسازن و ممکنه اشتباه کنن پس باید اصلاح بشه..مثلا زمانی فرهنگ مسلط برده داری بوده و ایا ما باید تا ابد معتقد به برده داری بمونیم چون فرهنگ مسلط جامعه باشه؟؟و یا معتقد به توهین به سیاهپوستان باشیم که چون فرهنگه مسلطه و اکثریت انجام میدن؟؟..پس دقت کنید.درضمن هرفرد مترقی و متعالی به حقوق زنان و مردان دیگر احترام میگذاره..و فرهنگ هم درطول تاریخ بتدریج متکامل تر و متعالی تر و مترقی تر میشه..بحث چهارم.نگارنده گفته بجای پرداخت به فمینیسم به فرهنگ بومی و شاعران کهن بومی بپردازیم.برادر گرامی.مثل این میمونه که بگیم مشکل تبعیض نژادی یا قومی یا جنسیتی رو داریم و یا مشکل بیکاری یا ترافیک داریم و دنبال اصلاحش هستیم و یهو شما بیای بگی نابخردان بجای این مسائل باید بیایید به ترویج فرهنگ بومی بپردازیم!!چه ربطی دارند! اخه این مشکلات چه منافاتی با شعرا دارند!مشکل حقوق زنان هم هست و پرداختن و اصلاحه اون منافاتی به شعر و ادبیات نداره!!ربطی بهم نداره پرداختشون..هر2 سر جای خود مهم هستن.و اما شاید نگارنده از این منظر میگه که فکر میکنه فمینیسم و حق خواهی زنان چون اول در غرب مطرح شده پس غربیه و ما نباید ترویج غرب گرایی کنیم اما دقت کنید که تبعیض علیه زنان یا حتی مردان مشکلی اساسیه و اینکه کجا مطرح شده مهم نیست..مثلا تبعیض علیه سیاهپوستان و دفاع از حق سیاهان اول در غرب بوده.پس ما اگر در ایران کسی حقوق سیاهان رو بعلت رنگ پوستشان ضایع کرد یا تمسخرشون کرد ما نباید از سیاهان دفاع کنیم و حقوق برابرشون رو مطالبه کنیم چون این کار غربی هست!!و جنبش برابری نژادی غربی بوده!!خب تبعیض علیه حق زنان هم همینطوره دیگه..در اسلامم حتی تاکید بر برابری حقوق زن و مرد هست فقط اون زمان نمیشده کامل مطرح کنن چون افراد جاهل زیاد بودن مثل مسئله فروش بردگان که پیامبر نمیتونستنند یهو برابری رو صد درصد اعلام کنند و گذاشتن به عهده مرور زمان تا شعور مردم که بیشتر شد و باسوادتر و اگاه تر شدن برابری اتفاق بیفته پس نگید فمینیسم برای اسلام خوب نیست و فلان.درمورد غربی بودن هم که گفتم ممکنه خیلی چیزای خوب غربی باشه مث جنبش برابری سیاهپوستان یا نژادها یا زنان..و حتی مثلا سینما هم چون غربیه نریم!!..یا مریض شدیم پنیسیلین نزنیم چون غربیه!!نه برادر هرکی حرف درست میزنه هر جنبشی که کار درست میکنه و دنبال برابری و عدالت و ازادی و تعالی باشه باید ازش حمایت کرد.حتی اگر مسلمونی اسلام میگه هرچیز خوبی رو از هرکسی عنوان شد بپذیر و تایید کن کار خوب رو..پس فمینیست بودن و برابری انسانی خوبه و قابل عنوان (3742276) (alef-13)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۴۸:۵۱
هرکس عقاید خودش رو دارد اما نه در ظاهر . (3741840) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۰:۴۳:۰۶
قرار نیست همه به یک شکل فکر کنند و رفتار کنند
شما اونطور می پسندی
شاید دیگران با شما مخالف باشند (3741600) (alef-13)
 
ميثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۰:۵۹:۰۱
ما به خانىم عليدوستي به خاطر هنرش شخصيتش و درك و شعورش و تفكراتش افتخار ميكنيم (3741616) (alef-13)
 
محمد رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۰:۵۹:۲۳
اگر حد حدود الهی تو این مملکت درست اجرا می شد
این ها جرات نمی کردن تو یه مملکت اسلامی ترویج غرب گرایی کنن
باید با این دختر برخورد جدی بشه (3741618) (alef-13)
 
معین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۲۵:۱۶
دوستم.حمایت از حقوق افراد و اقشار و مثلا زنان.ترویج غربه؟؟واخیرا توو ایران خودمون تصویب شد دیه مرد و زن برابر باشه..هر2 انسانند..خدا کجا موافق تبعیض حق زنان بوده؟؟مبانی الهی که مبتنی بر برابری و عدالت براب انسانهاست.کجا موافق تضییع حق زنان یا مردان بوده؟؟کجا خدا گفته زن ستیز باشید یا تبعیغ علیه حقوق زنان کنیم؟؟ درمورد اینم که در مملکت کسی نظرشو نگه چون ترویجه غرب مخالفم.برخورد جدی با اظهار عقیده؟؟پس ازادی بیان چی.خوشبختانه در مملکت ازادی بیان و عقیده نهادینه شده و مسئولین بیکار نیستن با هر مسئله ای برخورد سخت نظرانه بکنند.حمایت از حقوق زنان یا هر قشری و دفااع از برابری جزئ حقوق فردی و شهروندی هر افراد جامعه است چه در اسلام چه در قانون اساسی کشورمون..منصف و منطقی باشیم.تشکر. (3742265) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۰۰:۵۵
لطفا دنبال ترویج فرهنگ ایران اسلامی باشید چون برخواسته از همین مرز و بوم و پرورش یافته همین آب و خاکید پشت پا زدن به ارزشها و دوقطبی کردن جامعه تاوان بدی دارد که حتما در آینده ضربه اش را اول از همه خود هنرمند خواهد خورد (3741623) (alef-13)
 
معین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۶:۱۱:۰۴
یعنی اگر فرهنگ و سنت اشتباهی رواج داشت.نباید دنبال تغییر بود؟؟یعنی هرچی مسلط شد درسته و نباید بازنگری بشه؟؟مثلا برده داری یا تبعیض حق سیاهپوستان فرهنگ مرز و بومشون بوده.باید ازش تا ابد پیروی میکردند یا اصلاحش کردند؟؟تبعیض حق زنان و دفاع از برابری حقوقشون هم به همین منواله دوسته گرامیم.. چرا با تغییر و اصلاح مخالف باشیم.چرا میراث دار اشتباه پیشینیان باشیم..چرا پیرو ایده مسلط باشیم ولو اگر ایراد داشت؟؟و تغییرش و بهبودش ندهیم؟؟ترقی نکند انسان؟؟همه چیز را بپذیرد؟؟تغییر مثبت بده؟؟یقینا فرهنگ گرانبهای ایران و اسلام هم موافق برابری افراد و حقوق مساوی هست.و مخالف با زن ستیزی و مرد ستیزی است..یعنی جنابعالی موافق زن ستیزی هستی؟؟خدا وکیلی؟؟؟مطمئنم نیستی اگر حوب تفکر کنی. (3742239) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۰۹:۲۰
برداشت مردم ایران از فمینیسم ، زن سالاری است و در مقایل مرد سالاری سنتی و دیرینه ایرانی ها ی مسلمان قرار دارد یا به عمد قرار داده شده است به این معنی که تا قبل از نوشته ترانه علیدوستی خود من هم فکر می کردم معنی فمینیسم همینی است که رادیو و تلویزیون و رسانه های ایران می گویند اما با توضیح ایشان کمی مسئله روشن تر شد ایشان می گوید فمینسیم یعنی برابری حقوق زن و مرد یعنی برابری هردو مخلوق خدا . (3741650) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۲:۴۸:۳۸
من با فمنیسم با تعبیر ترانه علیدوستی موافقم. و آنرا برابر با فمنیسم غربی نمیدانم. (3741838) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۱۳:۲۲:۴۷
ببخشید، فمینیسم غربی مگه چی می گه؟! چند تا کتاب در موردش خوندی؟! مگه می گه مرد ها را حذف کنید یا کنار بگذارید یا به ایشان ستم کنید؟!! شما این فمینیسم غربی رو تعریف کن؟!!
مثل این است بفرمایید من با پنسیلین غربی مخالفم!!! فرمول یکی است، مختصات جغرافیایی فرق داره!!! فرمول رو عوض کنی اتفاقا صدمه می بینی!! (3743626) (alef-13)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۱:۳۴:۴۶
از این جماعت سینمایی چه انتظاری دارید واقعا؟؟؟ (3741692) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۲۳:۲۵:۳۶
شما نرو سینما... سینماگرها رو هم دنبال نکن. کسی مجبورت نکرده (3742823) (alef-3)
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۵:۰۵:۵۶
با احترام به سرکار خانم علیدوستی ... با هر نوع نقاشی و تتو روی بدن مخالفم!! (3742150) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۶ ۱۸:۳۵:۲۳
ما زنها تو این جامعه هیچ حقی نداریم یکی باید از حق ما دفاع کنه (3742451) (alef-3)
 
seyed
Australia
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۰۵:۴۳:۱۴
تو فک و فامیل ما زنها همه رئیسند مردها زن ذلیل (3742991) (alef-3)
 
زهره
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۱۷ ۱۰:۱۲:۵۰
فمينيسم يك فلسفه واحد نيست. روايت هاي زيادي از آن وجود دارد. روايت هاي غربي، شرقي، اسلامي، مسيحي، سكولار، ماركسيست، ليبراليست، پسا استعماري، و غيره. نويسنده محترم با كدوم مخالفند؟ ترانه عليدوسني با كدوم موافقه؟ همينجوري نميشه چيزي را رد كرد. الان مثلا دفاعي كه بعضي از فمينيستها از حجاب ميكنند را خود ما نكرده ايم. يكي از دغدغه هاي فمينيست ها دفاع از مادران و حقوق و حريم آنها است. شما با چي مخالفيد؟ (3743282) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.