نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 194886
نظر صادق زیباکلام درباره کابینه روحانی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۲۲
یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: لیست پیشنهادی اعضای کابینه یازدهم به مجلس لیستی میانه است، به همین دلیل اسم این لیست را ۵۰-۵۰ گذاشته‌ام.

به گزارش فارس، صادق زیباکلام کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه تهران به تحلیل و بررسی اعضای پیشنهادی کابینه یازدهم به مجلس شورای اسلامی پرداخت. وی تقدیم اعضای پیشنهادی کابینه در انتهای مراسم تحلیف توسط رئیس‌جمهور به مجلس را نشان از جدی، منظم و با مسئولیت بودن حجت‌الاسلام روحانی دانست و گفت: رئیس‌جمهور نشان داد که با برنامه کار می‌کند.

این کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که باید نمره ۵۰-۵۰ را به اعضای پیشنهادی کابینه آقای روحانی داد چراکه به گفته وی این لیست پیشنهادی به مجلس چندان بر حسب انتظارات اصلاح‌طلبان نبود و حتی مورد طبع اصولگرایان نیز قرار نداشت.

زیباکلام ادامه داد: لیست پیشنهادی اعضای کابینه یازدهم به مجلس لیستی میانه است، یعنی حداقلی از موافقت اصلاح‌طلبان و اصولگرایان را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل اسم این لیست را ۵۰-۵۰ گذاشته‌ام. وی با بیان اینکه آقای روحانی در گزینش لیست پیشنهادی خود در کابینه به دنبال عدم برانگیختن حساسیت‌های سیاسی بوده است، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور در لیست خود به سابقه مدیریتی، توان اجرایی و کارشناسی افراد توجه داشته‌ است.

استاد دانشگاه تهران به عدم حضور زنان در لیست پیشنهادی کابینه یازدهم اشاره و ادعا کرد این اقدام در جهت عدم برانگیختن مخالفت و حساسیت جریان تندرو اصولگرا است! زیباکلام در پاسخ به این پرسش که شما در حالی از عدم حضور زنان در کابینه توسط رئیس جمهور برای دوری از حساسیت و مخالفت جریان تندروی اصولگرا سخن می‌گویید که آقای احمدی‌نژاد سه وزیر زن به مجلس پیشنهاد داد، گفت: نفس آقای احمدی‌نژاد از جای گرم بلند می‌شد.

وی اضافه کرد: اگر آقای روحانی از حامیانی که آقای احمدی‌نژاد در بین جریان اصولگرا برخوردار بود، معتقدم خیلی بیشتر از سه وزیر زن برای کابینه به مجلس پیشنهاد می‌داد.

این کارشناس مسائل سیاسی در مورد پیشنهاد رحمانی فضلی برای وزارت کشور، نیز به تشریح تحلیل‌ خود پرداخت و تصریح کرد: همه می‌دانیم که رئیس جمهور در برخی وزارتخانه‌ها دست و بالش زیاد باز نیست و مجبور است موافقت سایر مراکز قدرت را نیز با خود همراه کند، بنابراین انتخاب آقای رحمانی فضلی برای وزارت کشور نوعی مصالحه بین آقای روحانی و سایر مراکز قدرت می‌باشد.

وی ادامه داد: یکی از دلایل انتصاب آقای رحمانی فضلی به وزارت کشور نوعی ائتلاف با جریان اصلی اصولگرای میانه‌رو و فراکسیون رهروان ولایت در مجلس بود. البته نه صرفا برای گرفتن رای اعتماد بلکه اساسا برای رابطه‌ای بلند مدت با بدنه اصلی اصولگرایان.


این استاد دانشگاه تهران در ادامه به عملکرد رحمانی فضلی در دیوان محاسبات کشور اشاره کرد و گفت: دیوان محاسبات نهاد حساسی است اما آقای فضلی نشان دادند که از توان و ظرفیت اجرایی بسیار خوبی برخوردارند و انسانی میانه‌رو و معتدل هستند و سیاسی و جناحی برخورد نمی‌کنند.

زیباکلام در مورد عدم حضور محمدرضا عارف در کابینه آقای روحانی نیز اظهار داشت: به آقای عارف پیشنهاد دو وزارتخانه علوم و ارتباطات شده بود که ایشان بنابه دلایلی نپذیرفته بودند. البته شاید انتظار آقای عارف و خیلی‌های دیگر سمت معاون اولی بود.

زیباکلام یکی از دلایل نپذیرفتن عارف برای سمت معاون اولی یک دست بودن حلقه‌های اصلی آقای روحانی عنوان و تاکید کرد: در بین آقایان ترکان، نوبخت، نعمت‌زاده و نهاوندیان نوعی یکدستی، یکپارچگی و انسجام به چشم می‌خورد، بنابراین وجود آقای عارف سبب به هم ریختگی حلقه اصلی آقای روحانی می‌شد.

وی همچنین اختلافات و مشکلات بوجود آمده در ایام انتخابات بین ستادهای آقایان روحانی و عارف و همچنین هر دو شخص را بی‌تأثیر در عدم اختصاص پست معاون اولی به آقای عارف از سوی رئیس جمهور منتخب ندانست. این استاد دانشگاه تهران در مورد وزارت خارجه و اهمیت این وزارتخانه نیز متذکر شد: علی‌رغم وجود مشکلات بزرگ در داخل کشور بخصوص در حوزه اقتصاد بدون گام مؤثر در جهت تنش‌زدایی در سیاست خارجه شانسی برای رفع این مشکلات برای رئیس جمهور نخواهد بود.

زیباکلام در پایان اضافه کرد: با توجه به ضرورت تنش‌زدایی و تغییر لحن ایران خطاب به غرب پیشنهاد آقای ظریف که با ساختار قدرت در غرب آشنایی دارد و همچنین نماینده ایران در سازمان ملل و دارای تجارب زیاد در امور بین‌المللی است، یکی از بهترین انتخاب‌های آقای روحانی به شمار می‌آید.
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۷:۲۰:۱۲
اولین ماست مالیها توسط آقای زیباکلام آغاز شد... (1552432) (alef-6)
 
slm
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۳۳:۲۹
چی رو ماست مالی کرد... اون شما ها بودین که روی ضعفترین کارهای دولت ماله میکشیدید البته به کمک اقای ضرغامی (1552668) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۱۷:۱۱
شما دوست عزیز اصلا این بنده خدا رو شناختی که بهش همینطوری میگی رو کارهای دولت ماله کشیده؟ از کجا فهمیدی که ماله کشیده؟ این کار شما افراط نیست؟؟ (1552811) (alef-6)
 
majid
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۷:۳۸:۵۷
به لیست خانه سالمندان بیشتر شبیه هست (1552511) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۹:۰۵:۴۰
بقایی کم است، علی آبادی کم است، سعیدلوکم است و یا شرمداری (1552771) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۵۶:۲۷
سالمند دانا بهتر از جوان نادانه....تو این ۸ سال بهمون ثابت شد! (1552743) (alef-6)
 
امیرعلی
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۱۸:۵۶:۴۴
1-مگه عارف با دکتر روحانی اختلاف داشتن یا مگه خدایی نکرده بین ستادهاشون اختلاف بوده ! مگه آن یکی به نفع این یکی کنار نرفته بود! نکنه پشت پرده یه خبرایی دیگه بوده که تازه داره رو میشه!
2-زودتر اول مهر بشه دکتر زیبا کلام بره سر کلاس درس! در ضمن مناظره ایشون با دکتر کوشکی درباره انفجار هواپیمای ایران توسط ناو وینسنس رو مطالعه کنید آموزنده است! (1552744) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۲۱:۵۱:۲۸
ادم قطعى بود كه اين همه پيرمرد انتخاب شد جوانهاى باسواد و انقلابى ،اصلاح طلب در كشور است ان وقت بايد پيرمرد ٧١ ساله وزير شود ؟ (1553167) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۰:۱۳:۵۷
جناب آقای زیبا کلام، بهتر است اجازه دهید مردم که دارای شعور و آگاهی بیشتری هستند، نظرات خویش را بیان کنند. چند سال اخیر و صحبتهای متفاوت شما، نشان دهنده تزلزل فکری شما است. لطفا در معرض دید قرار داده شود. (1553531) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۰:۲۸:۵۶
تا آنجا که منابع مطلع موثق تایید کردند آقای روحانی هیچ پیشنهادی به آقای دکتر عارف ندادند در مورد هیچ وزارتخانه ای (1553560) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۰:۴۷:۴۴
متاسفانه اقای روحانی از شوق پیروزی فراموش کردند که یکی از مهمترین عاملهای پیروزی از خود گذشتگی عارف بوده است و (1553616) (alef-10)
 
محمدرضا قائدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۱:۱۹:۲۵
قرار بود از اقلیتها و اقوام مختلف ایران در کابینه استفاده کنند پس چی شد؟ (1553674) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۵ ۰۲:۳۷:۲۶
قابل توجه دوستانی که ناراحت و ناراضی هستند: بنده خودم چاردانگ طرفدار اصلاحاتم؛ از این که دکتر عارف معاون اول نیست ناراحتم، از این که توفیقی وزیر علوم نیست، یونسی وزیر کشور نیست، مسجدجامعی وزیر فرهنگ نیست، علی مطهری وزیر دادگستری نیست، و فلانی و فلانی این وزیر یا اون وزیر نیستن ناراحتم، بگو خب! با این تفاصیل بیان کمی دنده عقب برگردیم و یادمون باید که وقتی آقای هاشمی کاندید شدن چه موجی در کشور ایجاد شد، بگو خب! فکر کنیم که تأیید صلاحیت می شد، عارف و روحانی کنار می رفتن، و هاشمی با هشتاد درصد آراء پیروز میدان بود، بگو خب! حال خدائیش، فکر می کنیم که حاج آقا هاشمی چه کابینه ای معرفی می کردن؟! واقعن کیا در کابینه الویت داشتن؟! اگر این رو در نظر بگیریم، می بینیم که خدا خواست که روحانی باشه، اعتدال باشه و این کابینه معرفی شده هم با همه ی اما و اگرهاش یه اسکلت اساسی، یا به قول مجری ورزش و مردم استخس داره، پس بگو خب! شاکر باشیم که تا اینجا خیلی خوب اومدیم، و مملکت به زودی رنگ آسایش و آرامش رو خواهد دید، به امید خدا، به امید خودت یا حق، یا خدا! (1553811) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.